|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
antybiogram od razu mi zrobili, mam nadzieje że nic nie bedzie naszym dzieciaczkom, w sumie piszą że wystarczy podać antybiotyk i bedzie ok
|
|
|
|
|
#4712 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
no więc chyba zrobię je na święta, co prawda tylko dla nas dwojga, trudno
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil ja zrobiłam tak, jak było na instrukcji butelek.... zagotowałam wodę w garnku, wrzuciłam do takiej gorącej wody to co trzeba wyparzyć i trzymałam tak 5 minut...nie wiem czy jakby sie gotowało to by nie popękały np butelki... w końcu to jakis plastik. szczotke tez tak robiłam bo tak było na opakowaniu napisane... i wysuszyłam suszarka wg instrukcji
|
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmykam spać, dobranoc Mam nadzieję, że chociaż trochę sobie pośpię dzisiaj...
|
|
|
|
|
#4715 |
|
Raczkowanie
|
elunia25 też mam paciora
mi badali 2 ale nie wiem w której znaleźli bo żadnych szczegółów nie było. Tylko nie wiem czy można to dziadostwo wyleczyć czy nie po porodzie. I gdzie się tym zaraziłamMi podoba się 10.
Edytowane przez Oluska1988 Czas edycji: 2011-12-21 o 21:49 |
|
|
|
#4716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4717 |
|
Raczkowanie
|
podobno po porodzie można ale jest bardzo trudno, ogólnie z tego co słyszałam to można z nim życ normalnie bo on przez większośc czasu jest uśpiony a jak sie coś zaczyna dziac to bierzesz antybiotyk i znów masz spokój na jakąś chwile
|
|
|
|
#4718 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4719 | ||
|
BAN stały
|
Właśnie dzwonił Pan mąż i skończyło się że rzucił słuchawką, oddzwoniłam i powiedziałam co miałam do powiedzenia i rzuciłam
. Kiedy on pójdzie po rozum do głowy A płaszczyk nie za ciasny? Jeszcze Ci brzuszek urosnie a w ogóle nie ma zapasu ? Cytat:
Cytat:
![]() Ja kupuję szczotę do butelek |
||
|
|
|
#4720 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to ja uwielbiam ![]() Cytat:
taka zwykła za 4 zł kupiłam tak mi siostra poleci bo ona ma już wybadane wszystkie i stwierdziła że najtańsza najlepsza co do wyparzania rzeczy dla maluszka ja wrzątkiem polewam nic nie gotuję bo bym się obawiała czy kolor nie zejdzie albo nie pięknie
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
jak na święta się wypindrzę to bedę piękna
![]() Cytat:
Nie jest ciasny on jest tylko na święta, na styczeń mama uszyła mi czarne, dłuższy z dużym zapasem bo nie wiadomo do jakich rozmiarów dobije, no a ten będę mogła nosic jak urodzę
|
|
|
|
|
#4722 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie uwierzycie, przyszły mi już paczki.....i to obydwie
Przyjechaliśmy od siostry a tu za 5 minut sąsiad przychodzi ze kurier zostawił u niego przesyłki dla nas Jestem w szoku bo straszyli tak długim czasem oczekiwania atu taki Świąteczny prezent Wózek głęboki jest już poskładany, wszystko jest i jest śliczny ![]() Pochwalę sie w piątek bo dzisiaj chce jeszcze te paczki rozpakować a jutro przylatuje mama to na forum tylko zajrzę na chwilę sprawdzić czy się czasem nie będziemy musiały przenieść do kolejnej części no i głosy policzyć. Nie wiem kiedy Was zdołam nadrobić, może troszkę rano poczytam.
|
#4723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak serio to dziękuję ślicznie za linka. Na bank z niego skorzystam ![]() Ale potem pomagasz zrzucić mi te "ciasta" z róznych części ciała ![]() Całą noc ma sypać śnieżek u Ciebie to może rano będzie biało ![]() A tutaj podaję Ci stronkę, która przedstawia najlepsze prognozy pogody. Mnie jeszcze nie zawiodła
|
|
#4724 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja jutro idę do fryzjera
w końcu się doprowadzę do porządku bo ostatnia wizyta była we wrześniu
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś A. mi powiedział, że zjeżdżają w pt, w sobotę będą nad ranem i niby mają wolne do 1 stycznia!
ale przynajmniej dostaną koło 120 eu więcej tzw "śniegowe" kasikzaki ale ekstra!!!!!! No to poleję Współczuję Wam paciorów mam nadzieję, że dadzą Wam zastrzyk i nic dziecku nie będzie!
|
#4726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klaski:super, szkoda, że tyle nerwów cię to kosztowało, ale najważniejsze, że już masz wszystko, teraz już możesz tylko czekać na Niespodziankę |
|
|
|
|
#4727 |
|
BAN stały
|
Kasik super
![]() Agatek to dobrze ze jednak mąż będzie jeszcze przed Nowym Rokiem i świętami A u mnie wnerw c.d. Ciekawe kto na tych naszych awanturach zyska
|
|
|
|
#4728 |
|
Rozeznanie
|
Nie daj się!!! Będziemy Ci kibicować!
Szlag - zgage mam jak chole.ra :/ Spróbuję zasnąć jakoś choć nie wiem czy pomoże ![]() Śpijcie dobrze laseczki
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez męczy zgaga
uciekam spać, bo jutro od rana prasowanie dzidziusiowych ciuszków Dobranoc
|
|
|
|
#4730 |
|
Zadomowienie
|
hej kochane
nie cytuje, bo juz nie mam na to siły... troche nadrobiłam, ale to i tak za mało... Gratuluje Usce Igorka teraz tylko, żeby mały był zdrowy i szybciutko Was wypisali u mnie sporo zamieszania...niby w domu siedze, ba w zasadzie to głównie leże a i tak czasu mi brakuje czas leci jak opętany... do tego mężuś w tym tygodniu ma wolne, a jak on jest to jakoś mi trudniej się zorganizować... też tak macie??wczoraj byłam na Wigilii w pracy, ogólnie fajnie, ale okazuje się, że nie wiem czy będę miała do czego wracac...jakieś restrukturyzacje robią, mój dział podłaczają pod inny, kolega z którym pracowałam zmienia prace od lutego a koleżanka też jest w ciąży i już od świąt idzie na zwolnienie, mnie nie ma (czyli naszej trójki, która prowadzila ten dział) i kto będzie prowadził dalej nasze badania? całą sprzedaż nasion, co z moim doktoratem? itp...nieciekawie to wygląda... zapodali mi teraz przed świętami i porodem... wczoraj tez byłam na ktg i z dzidziolem wszystko ok, ale już jakies skurcze wykrywa... niby nie duże, ale są... oby do końca roku... ![]() i znów mam infekcje uzależnie sie i nienawidzę spać w gaciach...dziś w przedszkolu była Wigilia i Jasełka, super dzieciakom wyszło przedstawienie, a jak Iga miała swoją część to się wzruszyłam na maksa i pobeczałam... no i mamy pierwszy śnieg ciekawe czy do jutro się utrzyma... bo dzisiaj późno wrociliśmy i było tyle wrażeń, że Iga padła już o 19 i na sanki nie dało rady wyjść... Iga, król w niebieskiej pelerynce
Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2011-12-21 o 23:40 |
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4732 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dla Igi za przedstawienie
|
|
|
|
|
#4733 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje, Kochane, za info i przyklady okryc kapielowych
Zamowilam pierwsza paczke od r_p77 - wyszlo mi na razie 360 zl, a w sumie dalej nic nie mam Moj biedny Tato to sie zalamie, jak to wszystko podliczy ![]() Nawet nie wiedzialam, ze robienie wyprawki moze byc takie meczace ![]() AgaMili, wspolczuje sytuacji Pewnie Cie krew zalewa, ze przez ta albanska szajke jeszcze Ty sie ze swoim mezem klocisz Czubasku, plaszczyk i choinka super. U nas Tato ubieral choinke - sam z siebie, bez niczyjej pomocy, wzial i ubral. Mama mowi, ze pierwszy raz w zyciu Jak na razie widze, ze sie tak "milo" starzeje - fajnie, Nietoperek bedzie mial super Dziadka Dziewczynki, jakie macie butelki ? Jeju...ja to w ogole przez pierwsze pol roku chcialabym karmic tylko piersia ale podobno dobrze miec jakas w zanadrzu. Wzielam TT antykolkowa 150 ml, ale nie wiem, czy one sa dobre? Tak samo ze smoczkami - chcialabym,zeby Nietopek nie ssal smoka, ale na wszelki wypadek wzielam mu dwa uspakajajace TT. Tez nie wiem, czy sa ok ![]() Teraz musze zajac sie kupnem materacyka, poscieli, kocykow, pozniej ubranka i na koncu kosmetyki i apteczne tematy Macie cos sprawdzonego? ![]() Agatek, ![]() ![]() : bounce: ekstra ze A. przyjezdza ![]() ![]() : bounce:I sorry za to gg, ale ja tam naprawde w ogole nie wchodze ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- oooo, Mala_Stopka, ale masz uroczego krola ![]()
|
#4734 |
|
BAN stały
|
Ehh ryczeć mi się chce
. Rozmawiałam z mężem i powiedział że bez sensu o tym rozmawiać bo obydwoje jesteśmy uparci i dziwi się mi że zmieniłam zdanie i widać jak mi zależy. Powiedział ze jak chce mogę jechać a on zostanie sam, a potem rano mnie rodzice przywiozą, ale jemu zależy no . Potem napisał smsa ze jak go kocham to zostane a ja mu odpisałam ze jak on mnie kocha to przestanie odgrywać szopkę i pojedzie ze mną. No i na tym koniec. Pewnie jutro będzie kolejny cichy dzień czyli cisza przed potężną burza bo jak rzeczywiście nie pójdzie i będę się za niego wstydzić to tego pożałuje . Jestem taka wsciekła bo wiem że nie odpuści. Znam go już ponad 8 lat i widziałam w podobnej sytuacji. Nie wiem co mam robić, nerwy nic mi nie pomogą bo jego to nie rusza. Chyba po prostu oleje i ani nie spędze tej wigili z rodzicami ani z nim i pojadę sobie w siną dal![]() Pearl ja mam TT butelki i smoczki, mają najbardziej zbliżony kształt do piersi No to powodzenia w kompletowaniu wyprawki . U mnie zostały tylko kosmetyki i musze męża naciągnąć na poduszkę do karmienia bo mi wykreślił z listy
|
|
|
|
#4735 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jednak się udało Cytat:
dla Igi A co do pracy, to własnie jakoś tak mnie naszło po przeczytaniu paru służbowych informacji, że ja chyba też nie będę miała do czego wracać Idę spać, dobranoc dziewczynki
|
|
|
#4736 |
|
Wtajemniczenie
|
AgaMili, trzymam kciuki, zebyscie sie jednak dogadali...
Dzieki za info o butelkach ![]() Treaz mam inny problem - materac do lozka. Poczytalam troche opinii i jestem cala glupia Podobno najlepsze sa lateksowe - ale cena odstraszajaca, pozniej piankowe, a taki co chcialam (gryka-kokos) to podobno w ogole zlo wcielone Chcialabym teraz kupic lateksowy, ale szkoda mi naciagac Rodzicow... Jak nie, to chyba pojde w zwykly piankowy... Ja pierdziuuuu. Kiedys byl jeden rodzaj i czlowiek nie musial sie zastanawiac
|
#4737 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsza
spalam dzis 34minity u nas ok pisze z tel wiec lipa. Buziako
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4739 |
|
Rozeznanie
|
Jaka lipa? Super, że się ozdywasz
|
#4740 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Uska ! Tak długo spałaś, to na pewno tryskasz energią
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

antybiogram od razu mi zrobili, mam nadzieje że nic nie bedzie naszym dzieciaczkom, w sumie piszą że wystarczy podać antybiotyk i bedzie ok

musi być 60
w sferze marzeń 58

klaski:super, szkoda, że tyle nerwów cię to kosztowało, ale najważniejsze, że już masz wszystko, teraz już możesz tylko czekać na Niespodziankę

Tak samo ze smoczkami - chcialabym,zeby Nietopek nie ssal smoka, ale na wszelki wypadek wzielam mu dwa uspakajajace TT. Tez nie wiem, czy sa ok