|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
|
|
|
|
|
#242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pochwal sie pozniej choineczka ![]() No i odpocznij, oj plecy bola bardzo po takim chodzeniu, no coz nie jestesmy juz pierwszej swiezosci Cytat:
Moj ostatnio bierze telefon moj i mowi: halo policja!? wujek Andrzej? Moj maz zdziwiony, a ja mu mowie, ze cos sie dziwisz, Ty tak do swojego brata (czyli wujka Andrzeja)mowisz przez telefon jak odbierasz ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
pomarzyc mozna
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj nic nie musiałam sprzątać salon i cały dół posprzątała mama, przedpokój, schody itp. brat a nasz pokój tż
wszystko jest na błysk choć i tak przed samymi Świętami będzie trzeba z lekka ogarnąć jakieś odkurzanko itp.Wczoraj oboje z TŻ pochwaliliśmy się dzidzią w świecie nk i fb ![]() I dzisiaj już widziałam, że jednej osobie to nie pasowało, że dzidzie będziemy mieli bo dała komentarz od nie chcenia "Gratuluje, szok" hehe i czemu ten szok??
|
|
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki,
nadrobilam koncowke poprzedniego watku i nowy watek tak z grubsza, bo troche zajeta jestem, a ze w nocy nie sypiam dobrze wiec nie chce mi sie po pracy za bardzo przy kompie siedziec nie czytalam Was 2 dni tylko a tu tyle napisane![]() zdjecia widzialam.....wygladacie pieknie!! gratuluje udanych wizyt, zycze powrotu do porozumienia z Tz-ami szybko...oni sa z innej planety. moj dla przykladu swojego wspanialego tekstu ''Kochanie nie przejmuj sie sprzataniem ja wszystko zrobie'' (tekst zapowiedzial w zeszlym tygodniu , od poniedzialku ma urlop...kupil choinke i raz pozmywal....i tyle pozytku..., ale od jutra ja mam urlop, tak wiec juz sie postaram aby zaczal cos robic.AGUSKA a plyte O. Mursa kupilam Tzowi pod choinke, lubimy go, a ta piosenke tez lubie ![]() tylko nie doczytalam co sie dzieje z aaaaga...mozecie mi napisac dlaczego lezy w szpitalu? jutro zaczynam gotowanie swiateczne, ale wczesniej rano mam badanie krwi i moczu, apo badaniu bede fruwac w poszukiwaniu suszonych grzybow i sledzi... miasteczku jest 5 polskich sklepow wiec powinnam gdziej je znalezc. moj pies bardzo lubi choinke....kladzie sie pod nia i spi sobie slodko, jak do tej pory tylko raz prawie ja przewrocil, odgryzl jedna galazke i ukradl jedna bombke ![]() Corcia mnie tak kopie mocno ![]() Dobrej nocki...ale fajnie ze niektore z Was maja snieg
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- aj jednak jabłka nie zjem Curly mi wpadły do ręki...![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------
|
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Monia no wlasnie, moj maz mowi: tak zaraz to zrobie i zasypia przed kompem lub tv do 3 w nocy. A kiedys poprosilam zeby wyjal pranie z pralki i powiesil bo nie mialam juz sily, a ten zapomnial patrze rano a wpralce wilgotne pranie no myslalam ze zemdleje choc moglam sie spodziewac po nim
![]() a aaaga ma kamien na nerce i pisala smsa do cytrynki ze ma straszne bolei w koncu chyba miala jakis zabieg miec robiony w znieczuleniu ogolnym;/
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
widziałam, że pisałyście o kasach, kolejkach itp. niestety tak to jest ostatnio byłam na poczcie i było sporo ludzi, a tylko dwa okienka otwarte i nikt nie był tak miły żeby mnie puścić
ale cóż postałam...ale nic wkurza mnie, że miejsca parkingowe dla kobiet w ciąży zajmują ludzie nie w ciąży !! ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- a co do magnezu ja też biorę, ale nie od początku ciąży tylko gdzieś od 3miesiąca tak jak lekarz kazał brać i biorę 2xdziennie czasem zapomnę wieczorem, ale rzadko kiedy. ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam dziewczynki spac, bo jutro mam kardiologa.
Mialam miec tydzien temu ale przenioslam na jutro bo nie mialam z kim malego zostawic rano. Dobranoc
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
My też mamy pstrąga takiego duuuużegoooo
![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
konia, ale zmniejszyłaś te zdjęcia
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję Synka ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- trzymam kciuki ![]() ja też mam jutro wizytę, ale dopiero o 11 a po wizycie od razu zakupy itp. ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- zjadłam pół jak nie więcej dużej paczki Curly ;/ |
|
|
|
|
#252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przygotowania w praniu, jutro sprzątanie. W piątek na świeżo robię pierogi. A wieczorkiem wcześniejszym szarlotkę królewską ![]() Na Sylwestra w tym roku szalejemy. Idziemy na gotowe do sali na imprezę z ekipą znajomych. Pierwszy raz idziemy na coś takiego, wcześniej zawsze domówki były.trzymamy ![]() Ja tez jutro mam wizytę o 11:05 ![]() evvcia próbowałam fotki zrobić mojej nowej fryzurki, ale ja jakaś niefotogeniczna jestem no ale jutro postaram się zrobić fotkę fryzurki, cały czas mi się podoba ![]() Co do pasa chyba właśnie przez neta zdobył, po nazwie firmy wypisałam to jest właśnie ten co karolca pokazała. A też dziś szok przeżyłam. Zrobiliśmy zakupy, podjechaliśmy z wózkiem do kasy, przed nami była para co miała mega dużo zakupów, ale czekaliśmy chwilę, a kasjerka telefon do ręki i do nas mówi, prosze nie wypakowywać, i zadzwoniła do sąsiednich kas, gdzie luz jest bo tu kobieta w ciązy jest i przekazała nam, żebyśmy do jakiejś konkretniejszej kasy podjechali, bo tam zaraz inna pani od razu przyjmie nas. Szok I sobie uświadomiłam, że widać że jestem w ciązy
|
|
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj już nie będę pstrykać choinki, ale może jutro ![]() ja mam rwe kulszową więc u mnie z plecami kiepsko ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- My Sylwestra spędzamy w domu albo pojedziemy do teściów, ale raczej do teściów. Nie mam zamiaru w ciąży balować, imprezować czy coś... Więc na spokojnie ![]() Ewentualnie spotkanie w czwórkę z moją kumpelą i jej facetem
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że nieczęsto się zdarza
|
|
#255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Współczuję rwy kulszowej, mnie męczą te kłucia w żebrach i bóle pleców. Właśnie my zawsze spędzaliśmy z parą znajomych w chałupie, 2 lata pod rząd, wcześniej w górach przy ognisku, a rok temu na domówce też u znajomych. A mnie jakoś właśnie na imprezę ciągnie pogadać, troszkę potańczyć, w kameralnym miejscu w jakiejś sali, podobno żarcie jest suuperrr (z tego najbardziej chyba się cieszę![]() Od przyszłego roku to już nie ma bata, domówki się szykują na kilka lat
Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-12-21 o 23:41 |
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
brawa dla mojego męża
![]() jak około 19 padł w ciuchach na łózko tak śpi i w nosie ma przebrać się w piżamę...
|
#257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile zamierzacie karmić, jak długo?? ja myślę, że max do pół roku.---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
Masakra
|
||
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie lubię... Rozumiem, że jest zmęczony... nie lubię jak "pachnie" pracą
|
|
#259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A karmić nie wiem, zależy jak się potoczy.. ale planuję do pół roku, tak jak Ty. Ja na mojego narzekać nie moge, chociaż wkurza mnie, że ciągle zostawia okruszki na blacie w kuchni no ale robi kolacje często sam dla nas, nie marudzi, że ja marudzę, za mnie wiele rzeczy zrobi, właśnie wiesza pranie bo ja już jedno dzisiaj wieszałam
|
|
|
|
|
#260 | ||
|
Zakorzenienie
|
koniakonia śliczna choinka i Mikołajek też
![]() Aguśkaa super zdjęcia Filipek jest przesłodki ![]() desia jak fajny bałwanek, u Nas na szczęście jeszcze nie ma tyle śniegu ufffa co do metamorfozy rewelacja oby mi po ciąży też się udało ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
Np. sprząta idealnie jest taki dokładny i chyba lubi to robić, ponoć zawsze sprzątał od małego.Zawsze jak jedziemy na wieś do teściów to tam musi posprzątać pokój babci bo babcia zawsze go prosi nie chce żeby nikt inny jej sprzątał tylko on, a jak przyjedzie to jeszcze jej głowę myje, pazury obcina Babcia TŻta ma 93lata ![]() Ogólnie obiadek też zrobi czasem beż żadnego gadania Ogólnie nie jest źle ale jak wiele razy wspominałam piwsko i papierosy masakra ;/ |
||
|
|
|
#261 | ||||
|
Gang Iren
|
Hej.Uff...nadrobilam.Wroc ilam z pracy 45 min temu i przede mna 2 dni wolne.W wigilie na 4 godz tylko i znow 2 dni wolne.Ale fajnie!Tylko pieniazkow malo,ale cos za cos.
Dziekuje wszystkim za mile slowa odnosnie moich zdjec Cytat:
Cytat:
Sie robi ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Dobranoc laseczki.
|
|
#262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jakie metamorfozy włosów, co chwila to inny kolorek ![]() Julliczka, Jolkaaaa i Cytrynka za wizyty! A ja dziś nie śpię od 1:45 masakra
|
|
#263 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No to ja dzis pierwsza sie witam
![]() A co, czasem mozna byc tym pierwszym prawda? ![]() Uciekam zaraz do kardiologa, zobaczymy co powie na te moje kolatania serca. Ale jakos ostatnio mniej mi sie to zdarza, poza tym jestem pewna, ze ciaza to powoduje no wlasnie, miniaturki takie ze nic nie widac Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A do kiedy bedziesz pracowac? I gdzie pracujesz jesli mozna wiedziec? ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
dzieki brakuje mi tych metamorfoz. Teraz nie ma na to czasu i czlowiek taki zaniedbany troche ![]() A Ty nie spisz od 3 w nocy?
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
dobry!
na śniadanko jajecznica na masełko z szyneczka do tego slaba kawa i zaraz sie zbieram do lekarza
|
|
|
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguśka, nie śpię już od prawie 6 godzin to jak mogłam być dzisiaj niepierwsza?
![]() Daj znać szybko jak tam po wizycie, co powiedział kardio. Mam nadzieję, że nic nie wykryje złego i <3 w porządku ![]() A gdzie to się podziewa Zariah (która ma dzisiaj 3D) i Gucia?
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() U mnie też ciche dni z TŻ. Przytaszczył mi wczoraj lampki na choinkę (3 z kolei ) Nerwowo nie wytrzymałam. Mój wszystko znosi do mieszkania: bo, tanie, bo dali, bo promocja ..... a potem to leży nieużywane, zagraca dom i mnie wkurza |
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wstałam wcześniej, bo mam na dziś ambitny plan. Najpierw trochę prania i sprzątania, później zakupy świąteczne, bo dostałam bony z pracy, więc muszę je wykorzystać, a na 14:30 fryzjer. Muszę sobie zrobić jakiś fajny kolorek
Wieczorkiem muszę gotowanie zacząć
|
|
|
|
#268 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() wy tak wczoraj o TZ, to ja powiem jak u mnie wyglada sytuacja ![]() mój mąż czuje respekt do swojej mamy, wiec jako ze sama sobie z nim ostatnio nie poradziłam, poskarżyłam sie tesciowej na niego, chciał mnie wczoraj udobruchac, ale postanowiłam byc twarda i zaproawdzic porzadek teraz, niz meczyc sie po porodzie. Tesciowa powiedziała, ze ona mu da popalic, wiec stwierdziłam ze od teraz nie bede sie z nim o głupoty wykłócac , ze on ma gorszy dzien i niech jego mama sie z nim użera. Na co dzien TZ jest ideałem, sprzata, zmywa, odkurza, myje okna , wiesza pranie o nic nie musze sie go prosic, ale przychodzi taki jeden dzien w miesacu ze czuje sie jakby on mial okres, wiem juz ze cos mu nie pasuje,ktos go wkurzył i zawsze obrywa sie mnie, wydaje mi sie wtedy ze on nie ma litosci nade mna i zero wspolczucia. Jolka zazdroszcze Ci tych zkupow sama uwielbiam kupowac, ale to dopiero po swietach![]() dziewczyny trzymam kciuki za wizyty ja tak sobie teraz marze ze bym chciala karmic najdluzej jak sie da ale czy takie checi bede miala pozniej to nie wiem.Ide na sniadanko, narazie mam chęć na płatki z mlekiem
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz idę na wizytę do położnej
. Mierzenie, ważenie i zobaczymy co mi powie na moją wysypkę ![]() Fajnie ciepło u mnie . Dzidzia skacze, bo zjadłam z nerwów czekoladę z truskawkami (czyt. o smaku truskawkowym) .---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Tynka mam taką samą sytuację. Przeważnie mój mąż jest cudowny, prawie idealny, ale zdarzają się dni, kiedy mam go tak serdecznie dość, że najchętniej uciekłabym do Polski. I to właśnie przez jego "PMSy" |
|
|
|
#270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Napisz szybciutko po wizycie , moja wysypka dzisiaj o jakies 50% wieksza, boli i pali i o niczym innym nie potrafie myslec Jolka, sa miejsca parkingowe dla kobiet w ciazy? ![]() Jak one wygladaja?
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-12-22 o 09:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

trzymam kciuki 

no ale robi kolacje często sam dla nas, nie marudzi, że ja marudzę, za mnie wiele rzeczy zrobi, właśnie wiesza pranie