|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV
Cytat:
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4563 |
|
Rozeznanie
|
No to gratsy Czarnooka_Paula
![]() Dziękuję Wam dziewczynki kochane za pocieszalki Ja tak mało mam dla Was czasu a kiedy nie przyjdę to zawsze mogę usłyszeć choćby: "nie martw się, będzie dobrze!" I za to strasznie Wam dziękuję, że zawsze mogę na Was liczyć ![]() Z TŻecikiem oczywiście już się wyprzytulaliśmy i przeprosiliśmy, wyryczałam stres i posłuchałam ulubionej muzyczki i już jest mi lepiej, teraz muszę koleżankom z pracy kupić jeszcze czekoladki (za to, że musiały dziś przeze mnie świecić oczami :p) no i oczywiście pójść "z twarzą" jutro do pracy i uregulować wszystkie swoje zaniedbania ![]() Buziakam Was wszystkie i każdą z osobna
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
9 miesięcy do ślubu
|
#4565 | |||
|
Zakorzenienie
|
No i tyle widziałam śnieg, a tak się wczoraj cieszyłam
Cytat:
Ja nie jestem w stanie zrozumieć, jak ludzie wpadają na takie pomysły i jeszcz mają czelnośćzadawać takie głupie pytania. Mnie tak rozwalaja na łopatki z tłumaczeniami To tak, jakby kurcze poszli do sklepu i powiedzieli do sprzedawcy, że fajny sklep i oni chcętnie zrobią zakupy za darmo. No ręce opadają Cytat:
Aż tak źle? Trzymaj się. W końcu się musi polepszyć.Cytat:
|
|||
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() a ja mam juz wolne do wtorku ![]() musze posprzatac stancje, zrobic pranie, ogarnac kuchnie ![]() troche sie tego nazbierało
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leże w łóżeczku.....kupiłam sobie wczoraj poszewki na jaski i dziś ide po doniczki Ale będe miała piekne dodatki w domku Tyle wczoraj latałam po mieście, że nie miałam wczoraj już siły sukni mojej mierzyc... Zaraz ide śledzika robić i hop siup znowu do miasta.. |
|
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
ja do mamy pojade dopiero w sobote po wigili u tz
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w tak piękny przedświąteczny dzień, wypełniony od rana do wieczora porządkami i topniejącym śniegiem
Czy aż tak źle, nie wiem. Muszę czekać na wizytę u lekarza. Ale dobrze nie jest. No i wyniki potwierdzają konieczność innych badań, w tym tomografii. Ale, że święta przed nami postaram się o tym nie myśleć. TŻ mnie od wczoraj podpytuje o te wyniki, ale nic mu nie mówię. Bo on to bardziej przezywa niż ja. Jeszcze dzisiaj ma urodziny, to mu nastroju nie będę psuć
|
#4570 |
|
Zadomowienie
|
A ja zabieram się za mycie podłóg
|
#4571 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Potrzebuje pomocy swiatecznej... mam dla przyszlej tesciowej juz takie prezenty: zestaw do manicure i szminke z pewnego ktalogu na "A" co jej jeszcze dokupic? Nie chcialabym kosmetykow... w zeszlym roku dostala szalik, ostatnio torebke, bbizuterie... co byscie doradzily?
|
|||
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki. U mnie dziadek mróz pomalował drzewa
-7 stopni mi dworku więc śnieg się trzyma na razie A ja się teraz zabieram za mycie luster potem regały wszystkie powycierać a na końcu lecę do TŻ piec ciasteczka i pakować prezenty
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teściowej zrobiłabym jeszcze kartkę świąteczną i wsio. Myślę, że liczy się gest
|
|
#4574 | |||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
O rany, też bym się nie mogła od śmiechu powstrzymać, zwłaszcza od brokatu na twarzy Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() klask i:Dzień dobry! W Krakowie prószy śnieg, ale chyba jest powyżej zera. Dzisiaj popołudniu, a właściwie pewnie zanim się zbierzemy to wieczorem, wyjeżdżamy na święta
|
|||
|
|
|
#4575 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
sztuczka_magiczka czasem każdemu zdarzają się takie dni, kiedy wszystko jest na "nie". trzymam kciuki, żeby w pracy wszystko się wyjaśniło Cytat:
![]() ![]() gratulacje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczynki
![]() ja zaraz zmykam na zakupy
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
|
|
#4578 | |||||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Lubcia;31176603]
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzebabyło powiedzieć, że wolontariat to nie u was ![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo współczuję ![]() E87 - ja kupiłam mojej teściowej kuferek na biżuterię
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie śnieżnie i mroźnie!
Kurde ledwo skończyłam wczoraj brać antybiotyk, a już od wczoraj znów boli mnie głowa!! sztuczka_magiczka Wczoraj był chyba taki dzień. Ja tez się pokłóciłam z Tż i nie widzę dobrego rozwiązania problemu. Napiszę zaraz na poczcie bo wolałabym tu nie opisywać całej sytuacji ale oczywiście poszło o te pieprzone święta
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest wreszcie biało
Pierwszy raz od dawna cieszę sie na śnieg To pewnie dlatego, że zwykle padało już w od początku listopada wiec mogło się człowiekowi znudzić Chociaż mi tam wystarczy, żeby śnieg poleżał do 2 stycznia, potem może topnieć
|
|
#4581 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się dziewczynki! Właśnie się szykuję i lecę na moje małe kochane miasteczko na zakupy przedświąteczne, jak ja lubię taki wolny czas...
![]() Cytat:
Trzymaj się, dasz radę!![]() Już z górki!![]() Cytat:
Bardzo nie lubię, jak ludzie są tacy skompi, ale ślub ma wyglądać mega zastawnie, niewiadomo co. Albo się ma kasę i się robi, albo nie. Ale ten seson pokazał mi, że czym ludzie mniej zamożni, tym się liczą z moją pracą. A Ci ( w ministerstwach pracują, ale na fotografa nie stać )Cytat:
![]() I Najlepszego dla Pana Twego ![]() Cytat:
Cytat:
No ale przecież w tak ważnej sprawie to wielki przyjaciel
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
PMki fajnie by było gdyby nam się udało skończyć dzisiaj ten wątek i jutro - dzień przed wigilią założyć już nowy ze świątecznym tytułem
Także nie obijać się, pisać ![]() Może opowiecie jakie macie tradycje związane ze świetami? Mamy różne związane ze ślubami, dowiedziałam sie tu ciekawych rzeczy, więc pewnie świąteczna tradycje też się trochę różnią![]() My dajemy sianko pod obrus i czasami pieniądze pod talerze - to ma przynieść chyba kasę w przyszłym roku. Do reszty nie stosujemy się zbyt sztywno, nie zawsze mamy 12 potraw, wstajemy od stołu podczas Wigilii i od paru lat nie zostawiamy pustego nakrycia. Aa i łuskę do portfela wkładamy, wczoraj nawet znalazłam tę z zeszłego roku ![]() Z tych bardziej nietypowych potraw mamy makówki (bułki nasączone w mleku, mak, bakalie pyycha ) i siemieniotkę (zupę z nasion konopii, smakuje jak gorzkie mleko, fuuj)
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
kasia_kuku- a Ty masz jakies kursy na fotografa czy ot tak z pasji robisz zdjęcia?
|
#4584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My sie do tesciowej zbieramy z 2 bracmi od mojego Tż i zona od jednego z nich, wiec troche maly ten prezent Dlatego chcialabym ejszcze cos dokupic... a tak ode mnie to dostanie wlasnorecznie zrobiony stroik i foremki na ciasteczka, bo co roku pozycza od kogos (ma foremki ale male a pozycza wieksze |
|
|
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj i jutro w pracy
Po pracy jeszcze do spowiedzi (jak zawsze na ostatnią chwilę) i na ostatnie zakupy (drobne rzeczy do akcji sprzątania). Potem sprzątanie i gotowanie (dobrze że rozłożyłam to na raty i większość już za mną) U nas sprawa prezentów rozwiązana - jak co roku składamy się całą rodziną wcześniej. A co do tradycji wigilijnych - dopiero w wigilię rano ubieramy drzewko. Co do potraw to skromnie : u nas podaje się barszczyk z uszkami z kapustą i grzybami (do jednego chowa się grosik). Ten kto znajdzie w przyszłym roku na brak gotówki nie będzie narzekał. Oczywiście ryby (najczęściej filety) z sosem greckim. Tradycyjnie musi być podana chałka krakowska (słodka) Też nakrywa się jedno nakrycie więcej i sianko pod obrus. Pasterka o północy obowiązkowa ![]() Po pasterce spotykamy się ze znajomymi przed kościołem i wszyscy składają sobie życzenia
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2011-12-22 o 11:09 |
|
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
W tym roku mam problem z prezentem dla mamy. Przeszłam tyle sklepów i brat tez i skarpetki narciarskie nam się spodobały dla rodziców. Dla taty krawat, w tych co ja mu kupuje, to chodzi na okrągło. Dla taty książka. A dla mamy?
Pustka w głowie ![]() Uważajcie, by dzidziuś się w noc poślubną nie zjawił. Cytat:
(liceum fajny czas, matura, której wszyscy się obawiali, a okazała się nie być taka straszna i studniówka, ach co to był za bal) Cytat:
|
|
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o prezent dla teściowej (kupiłam go niestety dużo wcześniej) to kupiłam jej:
- śliczną kremowo-fioletową pościel z kory - zestaw kosmetyków Dove myślę, że będzie zadowolona dla mamy: - 2 bawełniane podkoszulki (jedna gładka, druga z śliczną koronką) moja mama pracuję w banku więc takie rzeczy się jej przydadzą - zestaw kosmetyków do kąpieli Palmolive i dzień dobry
26.11.2011 19.05.2012 ![]() Edytowane przez kindziulindzia Czas edycji: 2011-12-22 o 11:08 |
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście nie kupuję teściowej ani nikomu prezentów. Z Tż kupujemy sobie na mikołaja i w święta odpuszczamy bo ja nie lubię świąt.
|
#4589 | |
|
Wtajemniczenie
|
O fajny pomysl
Tylko czy ja teraz znajde ejszcze cos ciekawego? Jutro pojde na miasto, ale nasunelas mi pomysl, zeby jej kupic kosmetyczke - dziekuje Cytat:
My staramy sie miec 12 potraw jak nam cos brkauje to bierzemy pod uwage np. oplatek wigilijny i wino hehe i juz jest 12 potraw Puste nakrycie od kilkulat zostawiamy, bo ja nie zaczne jesc jak go nie maLuski nie wkladam do porfela, sianko dajemy pod obrus, do tego swieczke palimy podczas Wieczerzy. Robimy moczke, makowke a zupa - barszcz z uszkami (w tym roku pierwszy raz z mama lepilysmy, w tamtym roku nauczyla mnie ich robic przyszla tesciowa -nauka nie poszla w lasPoza tym zawsze przed Swietami robie mnostwo rzeczy wlasnorecznie, w tym roku powstala choinka z szyszek, stroik dla Tesciow ze sztucznych elementow plus suszonych owocow, orzechow i szyszek pomalowanych zlotym spray'em, do nas do domku chce zrobic z zywych galazek zeby byl pieeeeeeeeekny zapach, bo choinke mamy niestety sztuczna... wczoraj sie wzielam za robienie choinek z makaronu i juz jedna stoi - powiem Wam ze jak na 1 choinke tego typu to baaaaaaaaardzo mi sie podoba Jeszcze chce zrobic ozdoby z mandarynek - powbijac gozdziki i dolozyc do stroika z zywych galazeczek Uwiebiam ten czas, gdy moge robic takie ☠☠☠☠☠☠☠ki!!!
|
|
|
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się. Mój kuzyn jest zawodowym fotografem, fotografował za darmo śluby moich 3 sióstr (w ramach prezentu). My stwierdziliśmy niech się facet wybawi i mamy załatwionego fotografa - do tej pory rodzice drą o to koty -bo TYLE płacimy a moglibyśmy mieć za darmo.. Na każdym kroku to wypominają...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.

I za to strasznie Wam dziękuję, że zawsze mogę na Was liczyć 

Aż tak źle? Trzymaj się. W końcu się musi polepszyć.

-7 stopni mi dworku więc śnieg się trzyma na razie
klask i:

Dlatego chcialabym ejszcze cos dokupic... a tak ode mnie to dostanie wlasnorecznie zrobiony stroik i foremki na ciasteczka, bo co roku pozycza od kogos (ma foremki ale male a pozycza wieksze