|
|
#1651 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Asiu super że wszystko w porządku
![]() |
|
|
|
#1652 |
|
Wtajemniczenie
|
mlodaj
ja chyba jutro kupie sobie mrozona i zrobie ![]() asia665 ja tezz mam nadzieje ze moj rosnie ;* i bardzo sie ciesze ze z Twoim malenstwem wszystko dobrze |
|
|
|
#1653 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki Kamilko Cytat:
|
|
#1654 |
|
Wtajemniczenie
|
asia665
oczywiscie ze mozna ![]() swietnie smakuje z ziemniaczkami i jajem lub ziemniaczkami i kotletem z piersi kurczaka . |
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może też chodzi o inny sposób liczenia tygodni? Zakręcone to
|
|
#1656 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Hehe masz rację zakręcone to bardzo jest . A ja czekam aż mój mężulek wróci ze służby nocnej (pracuje w mundurówce),i jedziemy z moją mamuśką na świąteczne zakupy . A powiem Wam,że niby nie mieszkam w małej miejscowości ale żeby znaleźć jakieś ładne pieczarki czy paprykę to graniczy z cudem .
|
|
#1657 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
Byłam wczoraj na usg wiek ciąży przesunął mi się z 9t1d na 9t5 d, termin porodu na 20 lipca![]() Młodziak ma prawie 3 cm, rączki, nóżki nawet parę razy nam pomachał hihi. Fantastycznie było go znowu zobaczyć![]() Mam pytanko - lekarka umówiła nas na 10 stycznia na usg i proponuje też zrobienie testu Pappa (zaznaczam, że nie jestem po trzydziestce - mam 28 lat).. Sęk w tym, że chodzimy do niej prywatnie i jak nam krzyknęła cenę za całość (wizyta, usg genetyczne i test Pappa) to normalnie mnie zaryło - 720 pln... Test Pappa kosztuje 400 pln... Zastanawiam się czy w ogóle jest sens go robić - biorąc pod uwagę mój wiek, to że w rodzinie nie było chorób genetycznych, a ten test ocenia jedynie PRAWDOPODOBIEŃSTWO wystąpienia zespołu Downa, Edwards'a i Patau... co o tym myślicie? Wy macie zamiar robić ten test? |
|
|
|
#1658 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie, dawno się nie odzywałam, bo wylądowałam w szpitalu. Niestety poroniłam;( Na razie nie potrafię sobie z tym poradzić i nie wiem jak przetrwam święta, żeby nikomu ich nie zepsuć.
Wiem, że to brzydko, ale bardzo Wam zazdroszczę. Trzymam kciuki za Wasze maleństwa i ciepło przytulam. Wszystkiego dobrego
|
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że szybko uporasz się z tym bólem i jeszcze prędzej doczekasz znowu dwóch kreseczek i zdrowej dzidzi. Trzymaj się cieplutko
|
|
#1660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiem dobrze co to znaczy. Ja sama straciłam maleństwo tez przed świętami i miałam ochotę się schować, uniknąć wszystkich krewnych i tych głupich słów pocieszenia, które jeszcze bardziej bolały niż miały pomóc. Każdy tylko mówił że jeszcze się doczekam dziecka, jak ja miałam żałobę po tym co straciłam ![]() trzymaj się kochana, musisz chyba tez przeżyć tą żałobe, żeby się w końcu z tym pogodzić.
|
|
#1661 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ściskam mocno i życzę dużo siły i spokoju!
|
|||
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Livea bardzo mi przykro
Trzymaj się kochana dzielnie Wczoraj miałam koszmarny dzień, dziś jest niby trochę lepiej, ale jak sobie pomyślę ile mam jeszcze do zrobienia, to najchętniej zaraz wróciłabym do łóżka... Męczą was sny? Ja sprzed ciąży mało który pamiętam, a teraz mam takie bardzo wyraźne sny i do tego naprawdę straszne... dziś np. śniła mi się jakaś polska lekarka-gin. I krzyczała na mnie, że ona u mnie żadnej ciąży nie widzi... aż się mokra obudziłam... źle śpię przez te sny, dawno nic przyjemnego mi się nie śniło... |
|
|
|
#1663 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1665 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#1666 |
|
Raczkowanie
|
ja tez z checia bym sie polozyla spac, ale zaraz ma przyjc kolezanka iwec nie mogłam sie położyć na drzemkę z moją córcią
kupiłam dizś ostatnie prezenty, znaczy jeszcze bede musial kupic jajko niespodzianke do tego ale wolalam zeby moja mala tego nei widziala bo zaraz by je chciala zjesc a kupowałam prezent dla chrzesniaka TŻ'ta choc jeszcze do konca nei wiem czy bedzie potrzebny a juz wam tlumacze czegochrzesniakiem TŻ'ta jest synek jego siostry, a nasza mała to chrześnica męża siostry TŻ'ta, i w mikołajki dawaliśmy już dzieciom prezenty i ostatnio na swietach stwierdzilismy ze nie ma co wydawac pieniedzy i na gwaidke juz nic nie kupujemy. Ale Oni wielkie panstwo zrobilo prezent naszej corci, ale dobrze ze mielismy czekolade i TŻ dal jeszcze 100 zł dla małego bo aż głupio było. Więc w te święta się wycfaniłam(nie iwem jak to sie poprawnie pisze wiec przepraszam jesli zorbilam błąd) i ich zaprosiłam do sibei, a jak przyniosą prezent dla małej to my też będziemy mieć prezent dla ich synka A jak nic dla niej nie beda miec to prezent doczeka sie jego urodzin bo ma na poczatku stycznia ![]() ![]() i kij nie zaskocza nas niczym ![]() ogolnie to musze jeszcze do niej zadz i umowic sie co do Bozego NArodzenia żeby nie przyniesli jedzenia duzo bo kto to pozniej bedzie jadl, jak my bedziemy pozniej jezdzic po rodzinie. Już tez zapowidział mojemu TŻ ze ja sie nie bede bawic i robic 3 czy 4 sałatek i jakiś innych potraw, wystawie wedline na stól zrobie 1 sałatke i będzie jeszcze barszczyk, a jego siostrze powiem zeby zrobila jakies paszteciki do barszczu i jakas 1 sałatke i wystarczy. No ja bede miec jeszcze jakies ciastko wiec wydaje mi sie ze w zupelnosci na 4 doroslych osob wystarczy i 2 dzieci. Co Wy o tym sadzicie??
Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2011-12-22 o 14:41 |
|
|
|
#1667 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No faktycznie 720 zł to kwota z kosmosu![]() Cytat:
Cytat:
Będziemy je faszerowały mięsem mielonym i cebulką,później do piekarnika na 20-30 minut,posypać serem i gotowe .Pyszota!
|
|
#1668 |
|
Wtajemniczenie
|
asia665
my tez robimy te pieczarki ![]() i golabki wigilijne z kasza i sosem grzybowym uwielbiam !!!!!!!!!!!!!!! eh smutno mi ze tak duzo dziewczyn z naszego forum spotkalo takie nieszczescie ;/ bardzo sie boje o moje melenstwo tymbardziej ze bedac w ciazy bralam przez tydzien leki bo bylam przeziebiona a nie wiedzialam ze w ciazy jestem ! ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Asia tylko my troszke inaczej robimy te pieczarki bo obtaczamy je w jaju i bulce i smazymy na glebokim oleju
|
|
|
|
#1669 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny.
Dawno się nie odzywałam bo nie miałam dostępu do internetu, wczoraj nadrobiłam to co pisałyście ale nie zdążyłam naskrobać co u mnie. Cały czas pracuje, wolne bede miała tylko w dzień Bożego Narodzenia. Nic mi się nie chce i jestem strasznie zniechęcona wszystkim. Jestem w 11 tc a nie widziałąm jeszcze mojego dzidziusia ![]() ![]() i jak tu wytrzymać do 16 stycznia ![]() , nawet prywatnie nie mam jak się wybrać. Mdłości minęły mi parę dni temu, ostatni raz wymiotowałam w piątek, no ale już mają prawo mijać te objawy. Jestem strasznie zmęczona i mam mega wahania nastrojów. Raz jestem radosna, a zaraz płakać mi się chce, częściej raczej to drugie. Piersi już mi urosły 2 rozmiary, już się boję co będzie jak zacznę karmić...![]() Współczuję wszystkim dziewczynom co straciły swoje okruszki, życzę dużo siły i wytrwałości
|
#1670 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już po wizycie waga 64
Norniczka trzymaj się luby menu wystarczające moim zdaniem,zawsze sie wszystkiego tyle szykuje a póżniej nie ma komu jeść ![]() Asia pieczarki ![]() u mnie choinka ubrana,jeszcze jutro rano szybko ostatnie zakupy i muszę zrobić jakąś sałatke na pierwszy dzień świąt ale nie mam pomysłu jaką
|
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze śledziową dla tż.Dziś zabieram się za uszka. A wszystko inne jutro i w sobotę. Ale coś czuję, że ciężko się będzie wyrobić
|
|
|
|
|
#1672 |
|
Wtajemniczenie
|
hanjah i ja zrobie jarzynową a co tam!u mnie wszyscy bardzo lubią,nie mam piekarnika żeby upiec ciasta więc jutro musimy kupić
mam jeszcze dwa rodzaje śledzi a że idziemy do teściów, to dużo przygotowań kulinarnych nie mam
|
|
|
|
#1673 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Faktycznie dawno Cię nie było Cytat:
![]() Jarzynową Cytat:
|
|
#1674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Nie odzywałam się, bo zapracowana kobieta jestem, Masę spraw musiałam pozamykać przed moim długim urlopem, z którego już korzystam i się cieszę. W przyszłym tygodniu mam usg genetyczne - Izasz, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę, że wszystko u Ciebie ok, że maluch rosnie zdrowo. Ja poki co nie daje się złym emocjom i staram się o tym nie myslec negatywnie, ale jednak przechodzi mi czas przez mysl, ze coś może być nie tak itd. Dzisiaj dzwonili do mnie z laboratorium w sprawie wyników b. prenatalnych - normalnie prawie serce mi stanelo. To co dopiero, jakbym faktycznie uslyszala coś złego... tfu tfu, nie mysle juz o tym. Któras z was zastanawia się nad zrobieniem pappa i innych - Ja jestem młodsza od Ciebie, bo mam 26 lat i tez je robiłam mimo braku jakichkolwiek genetycznych chorób w rodzinie. Lekarz zalecił, wydałam kasę - wole jednak wiedzieć. Tak naprawd wszystkie badania to jest prawdopodobienstwo, bo wszystkiego dowiemy się dopiero po porodzie. |
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
A gyrosa robię na sylwestra
|
|
|
|
#1677 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia z mielonym te pieczary
|
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
co tak o jedzeniu caly czas
ja mam mały apetyt w ciąży i zolądek mi sie skurczyl, wiec waga w miescu |
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Matko ja o jedzeniu nawet myśleć nie chcę, od wczoraj mam coś nie tak z żołądkiem, dzisiaj mi się mega jadłowstręt uruchomił, potem wzdęcia i okropne uczucie "ciężkości". Już nie wiem, jak sobie z tym poradzić...
|
#1680 |
|
Wtajemniczenie
|
agunia ja od początku ciąży walcze z zaparciami i wzdęciami i raz jest lepiej raz gorzej,na początku pomagały mi bardzo jabłka ale powiem szczerze zbrzydły mi jak nie wiem za dużo poprostu,teraz ratuje się kiwi i pije actimele,ale uczucie ciężkości mam prawie cały czas nawet po "wizycie w toalecie" przerąbane.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.

. A powiem Wam,że niby nie mieszkam w małej miejscowości ale żeby znaleźć jakieś ładne pieczarki czy paprykę to graniczy z cudem
.

Mam nadzieję, że szybko uporasz się z tym bólem i jeszcze prędzej doczekasz znowu dwóch kreseczek i zdrowej dzidzi. Trzymaj się cieplutko

ściskam mocno i życzę dużo siły i spokoju!

mam jeszcze dwa rodzaje śledzi a że idziemy do teściów, to dużo przygotowań kulinarnych nie mam