Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-22, 10:44   #361
mag_99
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

no właśnie mój też tak ogólnie jest kochany i pracowity - też pracuje na 2 etatach, co pozwala nam przyzwoicie żyć, mamy własne mieszkanko i możemy sobie pozwolić w sumie na co chcemy, czy na jakiś urlop fajny, czy na jakiś gadżet do domu bez którego moglibyśmy się spokojnie obyć

też mnie jakoś nie goni do pracy bo widzi, że się męczę albo, że brzuszek mnie ciągnie jak za dużo porobię

wkurza mnie tylko czasami to jego "nieogarnięcie"z tym robieniem wszystkiego na za 5 12,albo że muszę mu przypominać po 5 razy żeby zrobił coś czego ja naprawdę nie daję rady wykonać - tak jak z tą deszczownicą - zrobił mi awanturę, że przecież mogłam mu powiedzieć to by to umył, ale jak mu mówię, że prosiłam go o to 2 tygodnie temu to mówi, że nie pamięta...

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 10:55   #362
karo_z
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny!
przez ten remont dawno Was nie odwiedzałam. Domyśliłam się że pewnie już będzie nowy wątek, ale nie spodziewałam się że naskrobiecie już 12 stron!
No nic...melduję się że jestem, u mnie wszystko w porządku i teraz lecę nadrabiać końcówkę starego i nowy wątek

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
no właśnie mój też tak ogólnie jest kochany i pracowity - też pracuje na 2 etatach, co pozwala nam przyzwoicie żyć, mamy własne mieszkanko i możemy sobie pozwolić w sumie na co chcemy, czy na jakiś urlop fajny, czy na jakiś gadżet do domu bez którego moglibyśmy się spokojnie obyć

też mnie jakoś nie goni do pracy bo widzi, że się męczę albo, że brzuszek mnie ciągnie jak za dużo porobię

wkurza mnie tylko czasami to jego "nieogarnięcie"z tym robieniem wszystkiego na za 5 12,albo że muszę mu przypominać po 5 razy żeby zrobił coś czego ja naprawdę nie daję rady wykonać - tak jak z tą deszczownicą - zrobił mi awanturę, że przecież mogłam mu powiedzieć to by to umył, ale jak mu mówię, że prosiłam go o to 2 tygodnie temu to mówi, że nie pamięta...
Bo facetom, to trzeba powtórzyć takie rzeczy dwa razy co najmniej, żeby zapamiętali.
Słyszałam tę teorię na wykładzie tego gościa:

http://www.youtube.com/watch?v=aZBhyPiyeOs

tutaj jest tylko fragment, ale za to najlepszy
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 10:56   #363
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
ja od 4.00 nie spię
wygladam jak zombie
Łączę się w bólu... Niby ja przystnęłam od 8.00 do około 9.45, ale to i tak nędznie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
A ja ostatnio też zauważyłam że widac mój brzuszek - jak chodze po galerii z odpiętą kurtką (bo ciepło) to wszyscy się patrzą na ten brzuch, dziwnie mi aż czasem..
Mi ciągle mówią, że jak na 6 miesiąc to mam mały brzuch... Mi się wydaje ogromny
A dziś skończony 25 tydzień

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
No wiec jestem po wizycie u kardiologa i tak jak myslalam, duzo ona nie wniosla
Doktor osluchal mnie, ale zadnych szmerow nad sercem nie slyszal.
Wiec dobrze, bo pani doktor internistka cos slyszala.
A kolatania serca moga byc po prostu w ciazy i 100 ud/min to nic co by bylo powodem do niepokoju.
Mialam jeszcze przed wizyta ekg, w ekg zadnych zmian, jest ladny zapis.
Doktor dal jeszcze w razie czego skierowanie na ukg serca na styczen.
A to, ze czasem mi sie gorzej oddycha to juz nerwica hehe
No wiec wizyta u psychiatry pewnie bylaby trafniejsza
uff, to dobrze, że specjalista ocenił i jest ok

Cytat:
no ja właśnie u neurologa ostatnio byłam.. I też na mnie tak dziwnie patrzyli..
W ogóle to było mega opóźnienie, miałam wizytę o 11, a tu już przed 12 było, a przede mną jeszcze ze trzy osoby..
Akurat pani doktor wyszła z pokoju, spojrzała na mnie, zapytała o nazwisko, rzuciła okiem na brzuszek, zapytała "a tam coś chyba rośnie?", uśmiechnęła się.. No i jak wróciła to zaprosiła mnie do gabinetu.. Aż mi głupio było z jednej strony (wiem że przede mną czekała pani która wyszła z pracy żeby się na tę wizytę dostac) ale tak mnie już kręgosłup bolał, że ucieszyłam się z drugiej.. A na szczęście wizyta króciutka, więc nie zajęłam dużo czasu
I co neurolog stwierdził? Coś poradził sensownego? :->

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
A mi właśnie ulżyło bo kiedyś próbowałam sprzedawać ciuszki dla dzieci na allegro no i trochę mi pozostawało i teraz zajrzałam w tą siatkę co tam jest i szok pełno body od rozmiaru 56 do 80 + pajace i to w kolorach odpowiednich dla Ani więc tylko pranie i prasowanie i wszystko mam. Jeszcze z 4 pary spodni znalazłam od rozmiaru 74 no i Ania już ma piżamy bo same różowe mi zostały. Plus to co zwiozę po Antku i naprawdę kamień spadł mi z serca
To fajowo ja niestety jeszcze muszę kompletować - pajaców i śpiochów mam troszkę, ale bodziaków prawie w ogóle

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
JA tez mam coraz czesciej wrazenie ze mój TZ postrzega mnie jako jakiegos próżniaka, ale akurat tym to juz sie przestałam przejmowac, byle mi tylko nie gderał za uchem i nie prawił swoich morałów.
Wraca z pracy ii dziwi sie co ja robiłam cały dzien , ze nawet garów nie umyłam, to mu mowie ze czekaja na ciebie.Wciaz mi powtarza ze ciaza to nie choroba, na obiad najlepiej zeby codziennie bylo mięcho.I ostatnio corz bardziej do mnie dociera ze on sobie nie zdaje sprawy jak wiele w naszym zyciu zmieni przyjscie na swiat dziecka.
Ostatnio ( jako ze mieszkamy na ostatnim pietrze) stwierdził ze trzeba ocieplic strych, roboty na conajmniej dwa tygodnie, łazenie i tłuczenie mi sie nad głowa, bo chodzac po strychu wszystko slychac, a co dopiero wykoujac tam jakies prace od rana do wieczora, zgadnijcie na kiedy zaplanował owe ocieplanie.... na marzec-kwiecien, rece opadaja.
Co do pogrubionego to mój też ostatnio to gadał, a ja na to: "Odezwał się ten co nigdy w ciąży nie był" i się zamknął od trzech dni ani razu nie usłyszałam tego tekstu. W ogóle po niedzielnej aferze jest mega kochany i ja też się staram

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mam przez to wszystko podły nastrój
porób coś co najbardziej lubisz

Ja sie wykąpałam, siedzę z mokrą czuprynką, ale muszę się brać za odkurzanie i jakiś obiados - chyba spaghetti będzie

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 10:59   #364
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Bo facetom, to trzeba powtórzyć takie rzeczy dwa razy co najmniej, żeby zapamiętali.
no tylko wtedy słyszę, że gdybym mu nie "gderała" co 3 dni o tym, to wtedy zrobiłby to już dawno... zawsze znajdzie się jakieś wytłumaczenie

a ja rosnę i rosnę
Stary 2011-12-22, 11:01   #365
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

A ja dzisiaj zrobie zupę gulaszową na życzenie mojego tż niech ma a co ale robię ją po raz pierwszy w życiu więc może nie wyjść zobaczymy

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 11:02   #366
Madziara 26
Rozeznanie

mój Tż wczuł się w zakupy dla maluszka kupił "sobie" body z napisem syneczek tatusia. ja juz prawie wszystko zakupione jeszcze pizamy dla mnie i pieluszki dla maluszka i kosmetyki do pielęgnacji.

Mam pytanie czy wózek spacerowy + gondola to to samo co spacerowka i głęboki??? Ja myślę o tym X-landerze XA

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 11:07   #367
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
mój Tż wczuł się w zakupy dla maluszka kupił "sobie" body z napisem syneczek tatusia. ja juz prawie wszystko zakupione jeszcze pizamy dla mnie i pieluszki dla maluszka i kosmetyki do pielęgnacji.

Mam pytanie czy wózek spacerowy + gondola to to samo co spacerowka i głęboki??? Ja myślę o tym X-landerze XA

Wydaje mi się że to samo bo potocznie mówi się na gondolę - głęboki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-22, 11:08   #368
mag_99
Rozeznanie

Cytat:

moim zdaniem to jest to samo

a ja kosmetyków już część dostałam od tych zaprzyjaźnionych ph-czy z johnssona taki duży płyn 3 w 1 do kąpieli, 2 oliwki (jedna w żelu), krem na odparzenia Penathen, krem ochronny dla maluszka, 2 x mokre chusteczki, szampon, wszystko zapakowane w przesłodką torbę turystyczną z przewijakiem, i jeszcze taka słodka podusia tam była raczej jako taki gadżet, ale prawie się rozpłakałam jak to zobaczyłam

no i wiem, że to nie koniec prezentów - bo wczoraj znowu był ph-czowy Mikołaj u znajomego z prezentami dla Filipcia

a ja rosnę i rosnę

Edytowane przez mag_99
Czas edycji: 2011-12-22 o 11:15
Stary 2011-12-22, 11:12   #369
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
porób coś co najbardziej lubisz
Porobiłabym... ale pogoda nie taka na spacer z aparatem. I plenery nędzne więc doopa
Mogłabym się przejść na spacer... ale 3 km w jedną stronę to nie na moje sił już
Idę kupić produkty na zupę (pomidorową), przygotuję wstępnie zupę i może wyciągnę siostrę do sklepu zobaczę.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 11:12   #370
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę o tym X-landerze XA
A ja o XT
Stary 2011-12-22, 11:12   #371
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:

Według mnie to to samo, tak jak dziewczyny piszą
A my dziś może wreszcie odbierzemy nasz wózek i nosidełko do znajomych ale musimy je wywieźć do TŻ babci, bo nie mamy gdzie trzymać tego na razie, a ona ma miejsce i się zgodziła Zresztą dla ukochanego wnuczka by nie odmówiła

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2011-12-22, 11:13   #372
tikki85
Zakorzenienie

Idę do sklepu po koraliki i brokat na stroik z szyszki, a później będę robić sernik z serków kanapkowych
Stary 2011-12-22, 11:15   #373
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
I co neurolog stwierdził? Coś poradził sensownego? :->
dziękuję, że pytasz Wyniki ostatniego EEG były dobre, więc kazała mi tylko przyjśc przed porodem po zaświadczenie z opisem co się u mnie działo, żeby w razie czego przy porodzie wiedzieli.
Po porodzie mam się zgłosic na dalszą obserwację, sama jestem ciekawa jak to będzie wtedy z moimi bólami głowy, bo teraz w ciązy jest dużo lepiej (bolała mnie dopiero ze 2 razy a sam ból był dużo lżejszy niż normalnie - wtedy nie działają żadne apapy itp).
Najbardziej się bałam właśnie jak to będzie w ciąży - bo jakby dorwał mnie taki ból jak miewałam przed, to chyba był zeszła nie mogąc wziąc leków
Mam nadzieję, że po porodzie będzie też dobrze
A neurolog moja jest bardzo w porządku - sama niedawno została Babcią, więc podejście do mnie ma super
Stary 2011-12-22, 11:17   #374
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Idę do sklepu po koraliki i brokat na stroik z szyszki, a później będę robić sernik z serków kanapkowych
Leniuszek minął?

Desia, piękna choinka (i kolor ścian ), a Twój Adaś to wygląda poważnie jak na swój wiek

Karolca to wpadaj na Mazury jest przepiękna pogoda, wszystko oszronione, biało, błękitne niebo i świeci słońce - super pogoda na zdjęcia. Ja mogę pozować nie mam ładnych ciążowych zdjeć. Tylko takie co dla Was sama sobie zrobię "z ręki" lub samowyzwalaczem i to marnym kompaktem jaki mam juz od około 4 lat... Nikt nie chce mi robić fotek

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2011-12-22, 11:17   #375
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Porobiłabym... ale pogoda nie taka na spacer z aparatem. I plenery nędzne więc doopa
Mogłabym się przejść na spacer... ale 3 km w jedną stronę to nie na moje sił już
Idę kupić produkty na zupę (pomidorową), przygotuję wstępnie zupę i może wyciągnę siostrę do sklepu zobaczę.
Karolca a jaki masz aparat? ja też lubię "pstrykac" i marzę o nowej, porządnej lustrzance. No ale na razie muszę raczej odłożyc te plany
Stary 2011-12-22, 11:18   #376
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
dziękuję, że pytasz Wyniki ostatniego EEG były dobre, więc kazała mi tylko przyjśc przed porodem po zaświadczenie z opisem co się u mnie działo, żeby w razie czego przy porodzie wiedzieli.
Po porodzie mam się zgłosic na dalszą obserwację, sama jestem ciekawa jak to będzie wtedy z moimi bólami głowy, bo teraz w ciązy jest dużo lepiej (bolała mnie dopiero ze 2 razy a sam ból był dużo lżejszy niż normalnie - wtedy nie działają żadne apapy itp).
Najbardziej się bałam właśnie jak to będzie w ciąży - bo jakby dorwał mnie taki ból jak miewałam przed, to chyba był zeszła nie mogąc wziąc leków
Mam nadzieję, że po porodzie będzie też dobrze
A neurolog moja jest bardzo w porządku - sama niedawno została Babcią, więc podejście do mnie ma super
O to super wiadomości a Twoja przypadłość nie jest wsakazaniem do cesarki? Bo nie pamiętam czy coś pisałaś na ten temat.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2011-12-22, 11:21   #377
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Monia no wlasnie, moj maz mowi: tak zaraz to zrobie i zasypia przed kompem lub tv do 3 w nocy. A kiedys poprosilam zeby wyjal pranie z pralki i powiesil bo nie mialam juz sily, a ten zapomnial patrze rano a wpralce wilgotne pranie no myslalam ze zemdleje choc moglam sie spodziewac po nim
a aaaga ma kamien na nerce i pisala smsa do cytrynki ze ma straszne bolei w koncu chyba miala jakis zabieg miec robiony w znieczuleniu ogolnym;/
dzieki AGUSKA i powodzenia dzisiaj u kardiologa.
biedna aaagga ..tak wlasnie wczoraj nadrabiajac pobieznie przeczytalam ze pisala smsa ze krew ma z cewki moczowej..i nie wiedzialam co sie dzieje, aby szybko wrocila do zdrowia.
ja tak na chwile tylko bo zaczynam zaraz swiateczne gotowanie. mialam dzis badanie krwi, dobrze ze Tz ze mna pojechal, bo po badaniu pojechalismy na zakupy, dobrze ze nei bylam sama, bo kilka razy slabo mi sie zrobilo, mimi ze tutaj nie wymagaja badania krwi na czczo!!?? a ze troche pochodzilam, to myslala ze zemdleje a wszedzie duzo ludzi i duszno, a mi na zmiane goraco i zimno, a w samchodzie myslalam ze odplyne, wpadlam do domu i od razu pieczonego kurczaka zaczelam jesc, taka glodna bylam ze szok, a jadlam sniadanie normalnie. zjadlam, posiedzialam, wypilam wode i juz lepiej.

pozniej Was nadrobie, zycze Wam milego dnia.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 11:30   #378
lena_mi
Zakorzenienie

Madziara, Aguśka super fotki!

konia... jaka Twoja Córcia jest śliczna i słodziutka rozpłynąc się można...

desia Twój Synek to też przystojniaczek hoho

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
O to super wiadomości a Twoja przypadłość nie jest wsakazaniem do cesarki? Bo nie pamiętam czy coś pisałaś na ten temat.
na razie nic mi o tym nie mówili. Do cesarki to kwalifikuję się jak na razie przez moje łożysko, ale cały czas mam nadzieję, że się podniesie.. najbliższe USG kontrolne 28mego!

Evvcia, ale Ci super że mieszkasz na Mazurach.. i masz śnieg..

Wybraź sobie że pierwszy raz pojechałam na Mazury w wieku 24 czy 25 lat.. (kiedyś mieszkałam na południu Polski, więc najczęściej się jeździło w góry, a jeśli już gdzies daleko to nad morze i przez to Mazury jakoś się zawsze omijało..) i zakochałam się w tym rejonie.. Pięknie tam u Was jest .. A w której części dokładniej mieszkasz jeśli można wiedziec?

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2011-12-22 o 11:25
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 11:31   #379
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ja juz po wizycie, szyjka mi sie skróciła(3cm) ale jest zamknięta, mam sluz podbarwiony krwia, lekarz podejrzewa opuszczenie sie łożyska.... generalnie mam nakaz leżenia w łóżku i mam skierowanie do szpitala jak by sie cos nei dobrego dzialo tak ze polecialam prywatnie na usg bo do 5 stycznia chyba bym ze stachu umarla i badanie potwierdziło skrócona szyjke ale na szczęście zamknięta, łożysko jest ok. Moja mama juz mi nagadała ze to i tamto ze to koniec swiata i w ogole zdenerwowała mnie i z tego wszystkiego na wigilie do nas przychodzą rodzice jedni i drudzy i takie buty stresa mam niezlego a i na twardnieje brzucha mam brac nospe
no i synek jest dalej synkie

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-12-22 o 11:34
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 11:32   #380
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Karolca a jaki masz aparat? ja też lubię "pstrykac" i marzę o nowej, porządnej lustrzance. No ale na razie muszę raczej odłożyc te plany
o to widzę że i tu kilka amatorek fotografii jest ja też lubie cykać fotki, tzn ostatnie lata już tak jakoś mniej czasu mam na to ale tak kilka lat do tyłu to nie rozstawałam się z aparatem niestety nasz stary canon 20d odmówił już na posłuszeństwa, teraz mamy amatorską lustrzanke canona 450d, którą jak maluszek się urodzi na pewno odkurzymy
a tu moje stare "dzieła" jak ktoś ma ochote https://picasaweb.google.com/103718148449925637935
Stary 2011-12-22, 11:32   #381
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
ja tak na chwile tylko bo zaczynam zaraz swiateczne gotowanie. mialam dzis badanie krwi, dobrze ze Tz ze mna pojechal, bo po badaniu pojechalismy na zakupy, dobrze ze nei bylam sama, bo kilka razy slabo mi sie zrobilo, mimi ze tutaj nie wymagaja badania krwi na czczo!!?? a ze troche pochodzilam, to myslala ze zemdleje a wszedzie duzo ludzi i duszno, a mi na zmiane goraco i zimno, a w samchodzie myslalam ze odplyne, wpadlam do domu i od razu pieczonego kurczaka zaczelam jesc, taka glodna bylam ze szok, a jadlam sniadanie normalnie. zjadlam, posiedzialam, wypilam wode i juz lepiej.

pozniej Was nadrobie, zycze Wam milego dnia.
oj dobrze że TŻ był z Tobą.. Trzymam kciuki żeby już więcej nie było takich przygód, bo wiem jakie to stresujące..
Stary 2011-12-22, 11:33   #382
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja juz po wizycie, szyjka mi sie skróciła ale jest zamknięta, mam sluz podbarwiony krwia, lekarz podejrzewa opuszczenie sie łożyska.... generalnie mam nakaz leżenia w łóżku i mam skierowanie do szpitala jak by sie cos nei dobrego dzialo tak ze polecialam prywatnie na usg bo do 5 stycznia chyba bym ze stachu umarla i badanie potwierdziło skrócona szyjke ale na szczęście zamknięta, łożysko jest ok. Moja mama juz mi nagadała ze to i tamto ze to koniec swiata i w ogole zdenerwowała mnie i z tego wszystkiego na wigilie do nas przychodzą rodzice jedni i drudzy i takie buty stresa mam niezlego a i na twardnieje brzucha mam brac nospe
kochana mimo wszystko myśl pozytywnie i leż odpoczywaj, a na pewno wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki
Stary 2011-12-22, 11:34   #383
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
na razie nic mi o tym nie mówili. Do cesarki to kwalifikuję się jak na razie przez moje łożysko, ale cały czas mam nadzieję, że się podniesie.. najbliższe USG kontrolne 28mego!

Evvcia, ale Ci super że mieszkasz na Mazurach.. i masz śnieg..

Wybraź sobie że pierwszy raz pojechałam na Mazury w wieku 24 czy 25 lat.. (kiedyś mieszkałam na południu Polski, więc najczęściej się jeździło w góry, a jeśli już gdzies daleko to nad morze i przez to Mazury jakoś się zawsze omijało..) i zakochałam się w tym rejonie.. Pięknie tam u Was jest .. A w której części dokładniej mieszkasz jeśli można wiedziec?
A to tak wygląda z porodem. A wolałabyś sn? Czy obojętnie?

Niestety na co dzień siedzę w Warszawie, ale kończę licencjat w czerwcu-lipcu mam nadzieję i wracam tu na stałe. To jest moje miejsce na Ziemi najlepiej się tu czuję. A mieszkamy w samym centrum blisko do Giżycka, Węgorzewa, Mrągowa - wszędzie mam około 30 km a Ty gdzie miałaś okazję być? W lato zapraszam do siebie

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-22, 11:35   #384
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
ja juz po wizycie, szyjka mi sie skróciła ale jest zamknięta, mam sluz podbarwiony krwia, lekarz podejrzewa opuszczenie sie łożyska.... generalnie mam nakaz leżenia w łóżku i mam skierowanie do szpitala jak by sie cos nei dobrego dzialo tak ze polecialam prywatnie na usg bo do 5 stycznia chyba bym ze stachu umarla i badanie potwierdziło skrócona szyjke ale na szczęście zamknięta, łożysko jest ok. Moja mama juz mi nagadała ze to i tamto ze to koniec swiata i w ogole zdenerwowała mnie i z tego wszystkiego na wigilie do nas przychodzą rodzice jedni i drudzy i takie buty stresa mam niezlego a i na twardnieje brzucha mam brac nospe
Oj Trzymam kciuki mocno żeby nic się złego nie działo...
A miałaś jakieś bóle - podejrzewałaś że coś jest nie tak?
Stary 2011-12-22, 11:35   #385
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
ja juz po wizycie, szyjka mi sie skróciła(3cm) ale jest zamknięta, mam sluz podbarwiony krwia, lekarz podejrzewa opuszczenie sie łożyska.... generalnie mam nakaz leżenia w łóżku i mam skierowanie do szpitala jak by sie cos nei dobrego dzialo tak ze polecialam prywatnie na usg bo do 5 stycznia chyba bym ze stachu umarla i badanie potwierdziło skrócona szyjke ale na szczęście zamknięta, łożysko jest ok. Moja mama juz mi nagadała ze to i tamto ze to koniec swiata i w ogole zdenerwowała mnie i z tego wszystkiego na wigilie do nas przychodzą rodzice jedni i drudzy i takie buty stresa mam niezlego a i na twardnieje brzucha mam brac nospe
Kochana to odpoczywaj

Stary 2011-12-22, 11:36   #386
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
O nieeee... Leż kochana, może jeszcze łożysko się podniesie. Pewnie miałaś za dużo wysiłku, a dzidziuś coraz większy. Teraz to TŻ niech działa, ja Ci daję zakaz na wszystko! Będzie dobrze
a do którego szpitala masz skierowanie jak coś?

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2011-12-22, 11:39   #387
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
A to tak wygląda z porodem. A wolałabyś sn? Czy obojętnie?

Niestety na co dzień siedzę w Warszawie, ale kończę licencjat w czerwcu-lipcu mam nadzieję i wracam tu na stałe. To jest moje miejsce na Ziemi najlepiej się tu czuję. A mieszkamy w samym centrum blisko do Giżycka, Węgorzewa, Mrągowa - wszędzie mam około 30 km a Ty gdzie miałaś okazję być? W lato zapraszam do siebie

wolałabym sn... Boję się cesarki..

o my bliżej Olsztyna byliśmy ostatnio, ale teraz w planach właśnie mam Twoje okolice Także jak nie w najbliższe lato to za rok przyjadę na pewno!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-22, 11:41   #388
19claudia91
Rozeznanie

Witajcie kobietki

Wstałam, i w końcu się ubrałam bo od 3 dni chodziłam zamulona i cały czas w piżamie bym przesiedziała przed tv i spała..

Chciałam Wam życzyć Wesołych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, oraz szczęśliwego nowego roku (co mnie nie dotyczy niestety przez ostatnie ekscesy o których pisałam) No ale cały czas daję radę ! A przede wszystkim zdrowia!, szczęścia, pomyślności, radości z pociech w przyszłym roku na etapie luty/marzec/kwiecień) I pysznego karpia, barszczyku i wszystkiego co się znajdzie na stole

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 11:43   #389
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
o to widzę że i tu kilka amatorek fotografii jest ja też lubie cykać fotki, tzn ostatnie lata już tak jakoś mniej czasu mam na to ale tak kilka lat do tyłu to nie rozstawałam się z aparatem niestety nasz stary canon 20d odmówił już na posłuszeństwa, teraz mamy amatorską lustrzanke canona 450d, którą jak maluszek się urodzi na pewno odkurzymy
a tu moje stare "dzieła" jak ktoś ma ochote https://picasaweb.google.com/103718148449925637935
super fotki brawo
Stary 2011-12-22, 11:43   #390
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
wolałabym sn... Boję się cesarki..

o my bliżej Olsztyna byliśmy ostatnio, ale teraz w planach właśnie mam Twoje okolice Także jak nie w najbliższe lato to za rok przyjadę na pewno!
Będę czekać

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości