Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-21, 21:11   #4141
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

madzia to te nasze gluty takie same nie dobre:P

moja znowu wlazi i wylazi sobie z lozeczka amelii,najgorsze ze juz je troche popsula,wiec trzeba bedzie chyba jednak nowe kupic.

Glut spi, az dziwne (oby nie zapeszyc tylko)
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 21:22   #4142
P0P70
Zakorzenienie

Madzia - moja tez potrafi wylez góra. Staje tak w rogu i o ten krutszy bok zahacza nogi podciagajac się jednocześnie na tym długim.
Tylko ze u nas ona nie śpi w nim i robi to tylko przy nas. Pada na nasze łóżko bo jej jest przysuniete na styk wiec ma upadek miękki.
Wejść nie potrafi góra.
Teraz uczy się forsować bramki na schody. Jak na razie nie potrafi

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 21:45   #4143
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Mlody spi e lozeczku turystycznym. On po prostu sie chwyta rekami gory ,wrzuca sie na ta listwe i przerzuca na druga strone. Normalnie zeskakuje jak stary przez plot. Ma odpinany bok, ale mu do spania zapinam zeby nie wylazil.jak cos chce to wola.
Juz nie mowiac jak wczoraj z kibelka mi do zlewu wlaxl, zeby sobie wziasc zapalki co byly na polce nad zlewem

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Moj tz tak wrocil z fuchy wczoraj ze przed praca spal tylko 2h mowi ze go praca zmeczyla strasznie +wigilia firmowa po pracy.ale dzieciaki go przez 30min dobily

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 21:46   #4144
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tz przyjechal,przywiozl choinke i normalnie ☠☠☠☠iki w oczach,jak dziecko z przedszkola
tak wiec nie ma to jak o 23 ubierac choinke i przystrajac dom na święta:P
ki
to mogla byc piekna przespana noc a tu drzewko ubierac bedziemy heheh
no i dawno smaku piwka nie czulam a calkiem niezly taki super zimny lech w smaku;p
A.Camus
Stary 2011-12-21, 21:54   #4145
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Eeee to jednak nie to samo

Madzia emocji Ci nie brakuje
prawie w kazdym razie glany z kobiecością wspólnego nic nie mają , reszta ubrań dziewczyn co w nich chodzą często też( i ja tu nie do ciebie ) . mam tu na myśli dziewczyny w męskich koszulkach z zespołami , rozciągniętych swetrach , z dredami , kolczykami nie wiadomo gdzie itp chyba bym na zawał zeszła jak by mi się córka tak ubrała .

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Madzia - moja tez potrafi wylez góra. Staje tak w rogu i o ten krutszy bok zahacza nogi podciagajac się jednocześnie na tym długim.
Tylko ze u nas ona nie śpi w nim i robi to tylko przy nas. Pada na nasze łóżko bo jej jest przysuniete na styk wiec ma upadek miękki.
Wejść nie potrafi góra.
Teraz uczy się forsować bramki na schody. Jak na razie nie potrafi
]

ja musiałam bramki wyżej podnieść . to mała dołem przelazła , SZymek nie dał rady . teraz bramki już ściągnięte bo dzieciaki same po schodach łażą .
Stary 2011-12-21, 22:13   #4146
P0P70
Zakorzenienie

Oliwka samo chodzi i schodzi po schodach od dawna ale zawsze jednak ktoś przy niej jest. Gdyby nie to ze mamy te przerwy miedzy stopniami przez które ona swobodnie by przeszła to mogła by chodzić sama a tak to się boimy bo to nie wiadomo co jej do łba przyjdzie.

Stary 2011-12-21, 22:29   #4147
Justys76
Raczkowanie

Witam!
Ciekawe czy mnie jeszcze pamietacie??
U nas wszystko ok, dzieci rosna jak na drozdzach, ale sa strasznie kochane.
Majka skonczyla juz 5 m-cy, caly czas chce siedziec albo byc na rekach (dobrze ze jest babcia do pomocy), Michalek w poniedzialek podbil sobie oko, bardzo mu sie podoba zapalanie i gaszenie swiatla a ze jeszcze nie dostanie sam to staje na czym kolwiek co ma pod reka. Ostatnio wszedl na samochod, ktory mu odjechal czego skutkiem jest podbite oko, juz wyglada lepiej.
Darusiaaaa gratuluje corci, agnieszka09 gratuluje synka sliczne dzieciaczki.
P0P70 najserdeczniejsze zyczenia urodzinowe dla Oliwki i gratuluje ciazy!!!
Pozdrawiam Was wszystkie i duzo zdrowka dla dzieci!
Troche moich dzieci: Majka miala tutaj 1.5 m-ca.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dsc_1305.jpg (70,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dsc_1326.jpg (51,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dsc_1333.jpg (63,5 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dsc_1336_#3_1.jpg (64,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dsc_1350_0.jpg (39,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dsc_1336_1.jpg (48,8 KB, 25 załadowań)
Justys76 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-21, 22:47   #4148
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
prawie w kazdym razie glany z kobiecością wspólnego nic nie mają , reszta ubrań dziewczyn co w nich chodzą często też( i ja tu nie do ciebie ) . mam tu na myśli dziewczyny w męskich koszulkach z zespołami , rozciągniętych swetrach , z dredami , kolczykami nie wiadomo gdzie itp chyba bym na zawał zeszła jak by mi się córka tak ubrała .
no może i racja ja akurat ubierałam się głównie na czarno i obcisło ,dredów też nie miałam ,więc tak całkiem jak lump nie wyglądałam

Justys śliczne masz dzieciaczki
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 23:04   #4149
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
P0P Oliwka jest przepiękna

U nas w domku panuje już Świąteczny nastrój pierniki napieczone, chionka ubrana(już w piatek) mieszkanie przystrojone aż czuć święta Na nowo zaczełam je lubieć Czuje że w tym roku będzie niesamowita atmosfera, wszystko to dzięki Maćkowi, jejciu jak te dzieci potrafią wszystko w nas zmienić, gdyby nie on nie starałabym się tak jak teraz.
ja tez jakos wczesniej nie czulam swiat, a teraz: mamy juz choinke, dzisiaj zostawilismy Tosienke z babcia na cale 3h i obskoczylismy 2 centra handlowe. mamy prezenty dla wszystkich oprocz 2 dzieciakow. w H&M obkupilam Toske na 260zl. kupilam jej taka sukieneczke karnawalowa z tiulem - moja wrozka pulpecja

jutro bedziemy piec pierniczki do powieszenia na choinke i pakowac prezenty.

Tosia juz mniej goraczkuje, duzo spi, malo je, jeszcze kaszle. jestesmy dobrej mysli. przez to siedzenie w domku sie nam chyba odpieluchowala, bo chodzi w spodenkach samych i wola "kuki" jak chce siusiu pieluchy jednak sa wygodniejsze! nie trzeba ciagle dopytywac, nie trzeba rzucac wszystkiego i szukac nocnika, wyjscia na dwor sobie tym bardziej nie wyobrazam...

Asiulek - tak mi przyszlo do glowy - te dziwne kupki i zle zachowanie
Werci - tak moze sie objawiac alergia - moze sprobuj jej dac Fenistil przez kilka dni i obserwuj, czy sie poprawi??

usmialam sie niesamowicie przy opisach grzebania, karpi w wodzie, gadulstwa itp
fajne te nasze dzieci

Tosia tez grzebie. i nawet nie denerwuje mnie to dlatego ze paluszki moga potem wyladowac w buzi, tylko dlatego, ze nie wiadomo, gdzie wczesniej byly i takimi brudnymi mozna jakas infekcje do sisi zaniesc.. ehh.. Freud nazywal to fazą genitalna faza oralna byla wczesniej.
Stary 2011-12-22, 08:17   #4150
lindsley
Zakorzenienie

My już dziś jedziemy do rodziców także jako pierwsza złożę Wam życzenia (wybaczcie brak weny ale Misiek dziś się budził 100razy, wytrąbił 5 butelek mleka i ledwo na oczy patrzę):

Zdrowych, wesołych i pogodnych świąt Bożego Narodzenia. Dużo radości i przyjemności ze wspólnego biesiadowania, rozmawiania, śpiewania kolęd i ... rozpakowywania prezentów
życzą
lindsley, Tz i Michaś

I jeszcze raz dziękujemy za prezent, zabieramy go ze sobą pod dziadków choinką położymy

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 08:50   #4151
Izumi
Wtajemniczenie

HEJ HEJ

Moje Kochane dziewczynki!

Zacznę od GRATULACJI DLA DARUSI!!!! Kochana! Masz następnego klona x-D Amelcia też do Ciebie podobna, tylko kolor włosów inny Śliczna jest. GRATULUJĘ RAZ JESZCZE i niech się Wam razem z Oliwcią dobrze córeczki chowają!

Co do całej reszty natomiast, to chciałam Wam kochane życzyć WSPANIAŁYCH, CUDOWNYCH i PEŁNYCH RADOŚCI ŚWIĄT, a także NA MAXA ODJECHANEGO SYLWKA i JESZCZE LEPSZEGO NOWEGO ROKU (i opiekunki dla dzieciaków na sylwestra )
Wiem, że się nie odzywam, ale często myśle o forumowych cioteczkach Pamiętam o Was, więc się nie złośćcie tylko przyjmijcie życzenia, bo są szczere

(...)
... A tak na marginesie, szybkie pytanie. Macie jeszcze laktacje? Ja Miśka skończyłam karmić jak miał 11m-cy, ale pokarm mam nadal O_o .. is it normal?

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:

A to obiecane zdjęcia urodzinowe mojego dwulatka.

To jest ta nasz maleńka kruszynka Oliwka???!!?!?!?!?!?!?!?! ?!?!?!?!
TA WIELKA, JASNOOPIERZONA PANNICA TO OLIWKA?!?!?!?!?!
TA SAMA OLIWKA?!?!?!?!?!?!!?!?
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-22, 09:17   #4152
aneczkkaa
Zakorzenienie

Justys fajnie że sie odezwałaś dzieciaczki prześliczne pisz częściej!!!

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
ja tez jakos wczesniej nie czulam swiat, a teraz: mamy juz choinke, dzisiaj zostawilismy Tosienke z babcia na cale 3h i obskoczylismy 2 centra handlowe. mamy prezenty dla wszystkich oprocz 2 dzieciakow. w H&M obkupilam Toske na 260zl. kupilam jej taka sukieneczke karnawalowa z tiulem - moja wrozka pulpecja

jutro bedziemy piec pierniczki do powieszenia na choinke i pakowac prezenty.

Tosia juz mniej goraczkuje, duzo spi, malo je, jeszcze kaszle. jestesmy dobrej mysli. przez to siedzenie w domku sie nam chyba odpieluchowala, bo chodzi w spodenkach samych i wola "kuki" jak chce siusiu pieluchy jednak sa wygodniejsze! nie trzeba ciagle dopytywac, nie trzeba rzucac wszystkiego i szukac nocnika, wyjscia na dwor sobie tym bardziej nie wyobrazam...
widać nie tylko u mnie sie pozmieniało

Ja pierniki już mam ale muszę je jeszcze polukrować
Dobrze że Tosia ma się lepiej

Ja wczoraj byłam w nowo otwartym sklepie u nas na osiedlu i coż moje oczy widzą bodziaki takie same jak kupuje maćkowi w kappahl po 29 zł tam są po 9,99 zł identiko normalnie metki te same wszytsko to samo !!! normalnie omal nie padłam sklep nazywa sie PROMOCJA

Wczoraj tż przebierał Macieja do spania a ten skubaniec uciekł mu zdjął sobie pieluchę i nasikał z premedytacją na świerzo wyprany dywan hahahhahaha

IZUMI czy ja śnie hehe kobito fajnie że wpadłaś dzięki za życzenia
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 09:17   #4153
Izumi
Wtajemniczenie

Jeszcze apropo jedzenia. Bo widziałam, że pisałyście manu waszych maluchów. ... No jestem w lekkim szoku. Nie wiem jakim cudem w takim razie mojemu Michałowi żebra wystają, bo wychodzi na to że ja za troje ...

Na tygodniu chodzi do żłobka i tam dostają:

8:15 śniadanie (przeważnie jakaś zupa mleczna z chlebkiem, lub chałką)
10:00 - deserek (jakieś kisiele, owoce itp.)
11:45 - zupka (tutaj różnie, ale nigdy jakieś wodniste)
14:30 - drugie danie ( np. potrawka z kurczaka z ziemniakami i surówką)
15:30 - podwieczorek (domowe drożdżówki, kruche ciasteczka itp.)

tyle w żłobku
potem w domu dostaje:

ok. 16:00 - 16:30 obiad (zupa gotowana ekstra dla niego, czyli jakaś gęsta z lanym ciastem albo masą warzyw, lub drugie danie (takie spore))

ok. 17:20 (jak wracam z pracy i My jemy obiad) - zjada z nami ... Nasz Obiad... przeważnie tak symbolicznie, ale jak nie dostaje to jest ryk na cały blok, więc siedzi ze swoim talerzykiem i "dorosłym" jedzeniem i sobie zajada

ok. 19:00 - owoce lub surówka (uwielbia surówki O_o ... nie mam pojęcia po kim. Zajada np. kapustę z marchewką, buraki, marchewkę z jabłkiem, kapustę kiszoną itp.)
ok. 20:30 - kolacja - kaszka lub mleko 180ml

No i jeśli nie zaśnie do 21:30 (a zdarza się) to nieraz potem jeszcze woła jeść ....

....
Teraz jak to wszystko wypisałam.... i tak pomyślę jak wygląda... to zaczynam rozważać tasiemca
Stary 2011-12-22, 09:20   #4154
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

ja też nie wiem jak z moim czasem będzie,pewnie krucho bo jeszcze milion spraw do załatwienia,także gdyby mi się nie udało już do Was zajrzeć to życzymy Wam:

Przygotować pół miarki radości,

szczyptę pogody ducha, kwartę serdeczności,

dwanaście centymetrów uśmiechu, kilogram życzliwości,
pięć gramów dobrego humoru,miłości ze dwie garści,
odrobinę szaleństwa, 3 łyki szczęścia,
dwie łyżki wolnego czasu, garstkę otwartości
oraz cały zapas Wiary, Nadziei i Miłości.
Całość wymieszać energicznym ruchem,
2 razy zakręcić przy tym brzuchem,
długo podgrzewać w cieple domowego ogniska,
i patrzeć jak radość wśród bliskich rozbłyska.

dla wsztstkich cioć wizażowych Danielek z mamusią

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

rzeczywiście Michaś ma wypasione menu,chyba sama bym pękła
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 09:21   #4155
P0P70
Zakorzenienie

Witam,

Drcron - bardzo mi sie podoba ten filmik. Dziękuję Ci bardzo

Cytat:
Napisane przez Justys76 Pokaż wiadomość
Witam!
Majka skonczyla juz 5 m-cy, caly czas chce siedziec albo byc na rekach (dobrze ze jest babcia do pomocy), Michalek w poniedzialek podbil sobie oko, bardzo mu sie podoba zapalanie i gaszenie swiatla a ze jeszcze nie dostanie sam to staje na czym kolwiek co ma pod reka. Ostatnio wszedl na samochod, ktory mu odjechal czego skutkiem jest podbite oko, juz wyglada lepiej.
Jakie fajne zdjęcia i jakie piękne dzieci. Michał ma czadową fryzurę. Jak ten czas leci: Maja już prawie pół roku ma.
Widzę że dość często jesteś i czytasz. Odzywaj sie czasami i koniecznie wstawiaj zdjęcia.

Cytat:

Werci - tak moze sie objawiac alergia - moze sprobuj jej dac Fenistil przez kilka dni i obserwuj, czy sie poprawi??

Tosia tez grzebie. i nawet nie denerwuje mnie to dlatego ze paluszki moga potem wyladowac w buzi, tylko dlatego, ze nie wiadomo, gdzie wczesniej byly i takimi brudnymi mozna jakas infekcje do sisi zaniesc.. ehh.. Freud nazywal to fazą genitalna faza oralna byla wczesniej.
Fajnie że Tosi już przechodzi.
A jak wygląda u dzieci faza oralna. Faza analna to wiem
Chyba ze chodzi o ten etap jeszcze przed poczęciem albo w trakcie poczęcia.

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
My już dziś jedziemy do rodziców także jako pierwsza złożę Wam życzenia (wybaczcie brak weny ale Misiek dziś się budził 100razy, wytrąbił 5 butelek mleka i ledwo na oczy patrzę):

Zdrowych, wesołych i pogodnych świąt Bożego Narodzenia. Dużo radości i przyjemności ze wspólnego biesiadowania, rozmawiania, śpiewania kolęd i ... rozpakowywania prezentów
życzą
lindsley, Tz i Michaś

I jeszcze raz dziękujemy za prezent, zabieramy go ze sobą pod dziadków choinką położymy
JA też życzę Wam Wesołych i Radosnych świąt. Mam nadzieję że wszystko u Was w końcu sie ułoży pomyślnie.

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
HEJ HEJ

Moje Kochane dziewczynki!

Co do całej reszty natomiast, to chciałam Wam kochane życzyć WSPANIAŁYCH, CUDOWNYCH i PEŁNYCH RADOŚCI ŚWIĄT, a także NA MAXA ODJECHANEGO SYLWKA i JESZCZE LEPSZEGO NOWEGO ROKU (i opiekunki dla dzieciaków na sylwestra )
Wiem, że się nie odzywam, ale często myśle o forumowych cioteczkach Pamiętam o Was, więc się nie złośćcie tylko przyjmijcie życzenia, bo są szczere

(...)
... A tak na marginesie, szybkie pytanie. Macie jeszcze laktacje? Ja Miśka skończyłam karmić jak miał 11m-cy, ale pokarm mam nadal O_o .. is it normal?

-
---
To jest ta nasz maleńka kruszynka Oliwka???!!?!?!?!?!?!?!?! ?!?!?!?!
TA WIELKA, JASNOOPIERZONA PANNICA TO OLIWKA?!?!?!?!?!
TA SAMA OLIWKA?!?!?!?!?!?!!?!?
Kopę lat. Ale dobrze że chociaż tak od czasu do czasu się odzywasz. Tylko może trochę więcej napisałabyś o sobie.

Co do Oliwki. Wzięłam jakieś pierwsze lepsze zdjęcia ściągnęłam z internetu i je wstawiłam.

Stary 2011-12-22, 09:27   #4156
Izumi
Wtajemniczenie

Tiaaa... w pracy siedzę. W domu nie mam netu teraz. Znaczy jest miejski darmowy, radiowy internet, ale on chodzi jak krew z nosa i wizaż się nie ładuje ... BTW. - OD GRUDNIA JESTEŚMY NA "SWOIM"!!!! Wynajmujemy sobie mieszkanko 2-pokoje I wreszcie spokój! Co prawda po zapłaceniu wszystkiego zostało nam na grudzień 400zł na życie, ale jakoś to będzie W styczniu będzie już lepiej. A gdybyśmy się nie wyprowadzili od teściowej, to pewnie właśnie bym w trakcie rozwodu ;] ... nienawidzę teściowej ;]

... Nooo... no i teraz jestem w pracy i nic się nie dzieje (święta) więc pierwsze o czym pomyślałam.. to wizaż

A teraz jeszcze tak patrzę w dół na kolana.. dobrze, że nikogo dziś nie było. Własnie widzę, że na moich eleganckich, prosto z prania czarnych spodniach, jest jakaś wielka koza Michałkowa rozciapana.... znowu mi się dziad wysmarkał w spodnie ... ehhhh... . W domu wysmarkuje się w ścierki i ręczniki, w kapę od łóżka, lub firanki, a potem informuje nas o tym przynosząc/przyciągając to w co się wysmarkał i dodając "BEEEEEE" z niesmakiem .... god..

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Witam,

Co do Oliwki. Wzięłam jakieś pierwsze lepsze zdjęcia ściągnęłam z internetu i je wstawiłam.

WIEDZIAŁAM!!!!
No bo jak!? Oliwka była malutka! Najpierw chudziutka, potem pączuszek... i ciemne włoski... i w ogóle taki okruszek miluszek. A NIE MI TU JAKIEGOŚ PRZEDSZKOLAKA POKAZUJESZ!!! Jeszcze WIDAĆ ŻE FOTOMONTAŻ! Widać, że świeczka w oryginale była "5", a nie "2"!!! Nie ładnie!!!!!!! Jeśli chcesz mi wcisnąć że to Oliwka to na zdjęciu musi być: Ona sama, Jej Mamusia, zoo domowe i zdjęcie aktualnej gazety! Dodatkowo odcisk stopy i próbka DNA celem dodatkowej weryfikacji
Stary 2011-12-22, 09:35   #4157
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cześć Izuś!!!!!

Hohohhoo pojawiasz sie jak mikołaj!!!

Fajnie znów móc cie poczytac!!
Na swoim powiadasz jesteście!! zazdraszczam! ale sie ciesze!!

Poproszę w wolnej chwili zdjęciew Michasia!! toz Michalina zapomniała jak jej przyszły mąż wygląda musze jej przypomnieć!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 09:35   #4158
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja mam wisielczy humor, poranna klotnia z tz ,mega klotnia;/

IZUMI DZIEKUJE!
A.Camus
Stary 2011-12-22, 09:42   #4159
Izumi
Wtajemniczenie

Evitka - UWIELBIAM TE CÓRCIOWO-MAMUSIOWE POGADANKI
Strasznie wygadana ta Twoja córcia Super
Przy okazji uświadomiło mi to, że być może Michaś też więcej rozumie niż mogłoby mi się wydawać... .
Nie gada tak dużo jak Twoja Lenka też wydawało mi się zawsze, że jest jeszcze malutki i głupiutki.. ale może mi się tylko zdawało???

Z rzeczy które ostatnio go zszokowały to .... "siusiak"
W mieszkaniu które teraz wynajmujemy WRESZCIE mamy wannę. Woda droga, więc postanowiłam się razem z Miśkiem wykąpać. ... No i co? Najpierw szok. Weszliśmy do wanny, a on oczy jak pięć złotych i oczu z mojej <ekhem> nie spuszcza.... . Pytam się go:
-Misio co się stało? .... Michaś? Halo? Co jest?
- <podkuwka> <ryk na cały głos>
- HEJ! Michałek! CO SIĘ STAŁO?!??!!
- SIUSIAK!!! .... NIE MA!!!!!!!!!

no ale dziś rano podpuściłam go i poszedł oglądać jak się tatuś kąpie i z bananem na buzi oznajmił "Siusiak! WIDAĆ! "

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Mam tu na dysku w pracy kilka zdjęć ze żłobka, zaraz wstawię
Stary 2011-12-22, 09:51   #4160
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Evitka - UWIELBIAM TE CÓRCIOWO-MAMUSIOWE POGADANKI
Strasznie wygadana ta Twoja córcia Super
Przy okazji uświadomiło mi to, że być może Michaś też więcej rozumie niż mogłoby mi się wydawać... .
Nie gada tak dużo jak Twoja Lenka też wydawało mi się zawsze, że jest jeszcze malutki i głupiutki.. ale może mi się tylko zdawało???

W mieszkaniu które teraz wynajmujemy WRESZCIE mamy wannę. Woda droga, więc postanowiłam się razem z Miśkiem wykąpać. ... No i co? Najpierw szok. Weszliśmy do wanny, a on oczy jak pięć złotych i oczu z mojej <ekhem> nie spuszcza.... . Pytam się go:

no ale dziś rano podpuściłam go i poszedł oglądać jak się tatuś kąpie i z bananem na buzi oznajmił "Siusiak! WIDAĆ! "

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Mam tu na dysku w pracy kilka zdjęć ze żłobka, zaraz wstawię
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 09:54   #4161
Izumi
Wtajemniczenie

No to wrzucam kilka zdjęć które dostałam ze żłobka
Miniek trochę zarośnięty, ale teraz jak teściowa się nie może wtrącać, to mu zapuszczam, bo chce mu pewną fryzurkę zrobić ... tylko nie wiem czy się uda, ani nawet jak tego w necie poszukać, żeby foto dla fryzjera znaleźć....

P.S. Chodzi mi mniej więcej o taką fryzurę: http://pl.hairdresser-models.eu/phot...zieci_zoom.jpg tj. żeby przez środek głowy zostawić mu dłuższe włosy, a po bokach stopniowo coraz krótsze (nie z wzorkiem jak na foto) ... wie ktoś czy taka fryzura ma jąkąś nazwę czy coś? Ew. jak tego w necie szukać?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SL276078.jpg (44,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SL276081.jpg (52,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SL276082.jpg (35,7 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SL276092.jpg (57,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SL276101.jpg (55,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SL276125.jpg (48,7 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SL276134.jpg (57,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SL276140.jpg (53,0 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2011-12-22 o 10:00
Stary 2011-12-22, 10:17   #4162
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja mam wisielczy humor, poranna klotnia z tz ,mega klotnia;/

IZUMI DZIEKUJE!

A wiesz, że urodziłam Amelcię w dniu moich urodzin ?
Miałabym nielada prezent... gdybym cześciej do was zaglądała ...

A co do TŻ, nie wiem co zrobił że się pokłuciliście, ale kij mu w oko! Jesteś SUPER BABKĄ, która urodziła mu 2 dzieci! Którymi się zajmujesz! Masz prawo być zmęczona, zwłaszcza po tym co czytam. Więc masz prawo mieć humory i się złościć. A on? ON NIE MA PRAWA DO NICZEGO! MA SIEDZIEĆ CICHO i ALBO BYĆ TWOIM WSPARCIEM I CI WE WSZYSTKIM POMAGAĆ, albo udawać, że nie ma swojego zdania i BYĆ TWOIM WSPARCIEM I CI POMAGAĆ! A jak nie to... to .... <podwija rękawy> NO!

Ja się z moim chłopem przestałam cyrtolić Mam Michałka, a jego jak mu nie pasuje to wcale mi nie potrza o! .... Bullshit, ale w razie czego dam sobie radę bez niego i świat się przez to nie skończy .... . Chociaż głupio tak chyba mówić na parę dni przed początkiem 2012 roku że świat się nie skończy, co?
Stary 2011-12-22, 10:41   #4163
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja też bym bardzo chciała takie buciki rozmiar 37

Kubuś i Natalka wyglądają uroczo u nas też nie ma tyle śniegu

Ana rozpakowałaś wózek?

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Darusia dziewczyny masz superowe
Jeszcze nie
Cytat:
Dziewczyny na prawdę myślicie że coś pomaga na rozstępy ? w życiu w to nie uwierzę od 13 lat mam rozstępy ,stosowałam ćwiczenia, diety, masaże , różniste kosmetyki i niestety jak były to są nadal już się zdążyłam przyzwyczaić

Buty obrzydliwe, misiowate ,niekobiece bleee
Im starsze tym trudniej,ale się daJak świeżynki to trzeba wiedzieć czym wroga atakować+systematyczność i z górki
Cytat:
Libra Ty chyba w glanach śmigałaś jak dobrze pamiętam ?
Mają wszystkie te same cechy oprócz misiowatych

U nas dziś śniegu nie ale jest szron na drzewach i do tego piździ , ja chcę wiosnę .
Może jednak kogoś skuszę
http://www.miramar-bg.com/bg/
jedziemy od 28.07 do 12.08

Glany ochyda i nie wiem czy są brzydsze buciory dla kobiety
Cytat:
tz przyjechal,przywiozl choinke i normalnie ☠☠☠☠iki w oczach,jak dziecko z przedszkola
tak wiec nie ma to jak o 23 ubierac choinke i przystrajac dom na święta:P
ki
to mogla byc piekna przespana noc a tu drzewko ubierac bedziemy heheh
no i dawno smaku piwka nie czulam a calkiem niezly taki super zimny lech w smaku;p
My też wczoraj choine ubieraliśmy.Nina na każdą dolną gałązke waliła po 2-3 bombkiTeraz musieliśmy choinke trochę poprawić i od dołu w ogóle bombek nie ma,bo Nina ściągała
Cytat:

.
Ja teżMam nadzieję,że nigdy mi tak ubrana nie wyskoczy
Cytat:
Napisane przez Justys76 Pokaż wiadomość
Witam!
Darusiaaaa gratuluje corci, agnieszka09 gratuluje synka sliczne dzieciaczki.
P0P70 najserdeczniejsze zyczenia urodzinowe dla Oliwki i gratuluje ciazy!!!
Pozdrawiam Was wszystkie i duzo zdrowka dla dzieci!
Troche moich dzieci: Majka miala tutaj 1.5 m-ca.
Pamiętamy

Cytat:
no może i racja ja akurat ubierałam się głównie na czarno i obcisło ,dredów też nie miałam ,więc tak całkiem jak lump nie wyglądałam

Justys śliczne masz dzieciaczki

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość

życzą
lindsley, Tz i Michaś

Wzajemnie życzymy Lind.
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Wczoraj tż przebierał Macieja do spania a ten skubaniec uciekł mu zdjął sobie pieluchę i nasikał z premedytacją na świerzo wyprany dywan hahahhahaha

IZUMI czy ja śnie hehe kobito fajnie że wpadłaś dzięki za życzenia

Cytat:

No widzę,że raz do roku nas odwiedzasz

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 11:18   #4164
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Jeszcze nie

No widzę,że raz do roku nas odwiedzasz
CO?!
CO TY MÓWISZ?!?!?!
PRZECIEŻ WPADAM REGULARNIE DO WAS!!!
REGULARNIE ...raz na kwartał
Stary 2011-12-22, 11:26   #4165
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a to nasza kradnie dzwoneczki z choinki

Izumi maasz w 100% racje,przylazl z kwiatkami, stoja na balkonie...burak jeden:P

WYMIĘKAM!!!!!!!!!!!!!!

Tż pojechal kupic cos dzieciakom naszym na gwiazdke, mielismy klocki brac ale babcia kupila to na razie starczy!
Jezuuuu no kupil KUCYKA ja sie zamorduje wszystko tylko nie te kuce, chodzi,spiewa cos tam jeszcze.....litosci chlop nie ma!
A.Camus
Stary 2011-12-22, 11:27   #4166
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
a to nasza kradnie dzwoneczki z choinki

Izumi maasz w 100% racje,przylazl z kwiatkami, stoja na balkonie...burak jeden:P

WYMIĘKAM!!!!!!!!!!!!!!

Tż pojechal kupic cos dzieciakom naszym na gwiazdke, mielismy klocki brac ale babcia kupila to na razie starczy!
Jezuuuu no kupil KUCYKA ja sie zamorduje wszystko tylko nie te kuce, chodzi,spiewa cos tam jeszcze.....litosci chlop nie ma!
Ma chłopak gust

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 11:55   #4167
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki. Też poczytałam trochę w necie i miałam takie podejrzenia tym bardziej, że ciągle ma coś na buźce, na policzku. Raz łagodnieje, raz schodzi a za chwile znów czerwone...

A ile dawać tego Fenistilu bo akurat mam?

izumi- czy ja dobrze widze??
Super, ze do nas zajrzałaś i miło znów poczytać Twoje wpisy. Są takie... że tylko czytać zaraz humor się poprawia. Ty nawet o negatywnych rzeczach piszesz tak, że można się posmiać... uwielbiam Cię. Zaglądaj do nas częściej.
A Misiek w żłobku- szok!! On wygląda jak 3 letni przedszkolak. Szczególnie na zdjęciu przy stoliku z piciem.

No i gratuluję- wreszcie na swoim!!

U mnie dziwnych zachowań Werci ciąg dalszy. Zaczęło się rano (po pięknej nocy od 20 do 7 bez żadnej pobudki ). jak się obudzila, zawołała mnie. Weszłam do niej, pogadałam i chciałam ją wyjąć z łóżeczka a ta ryk jakby się czegoś panicznie bała. Za ic nie dała się wyjąc z tego łóżeczka. Tak ja podpuszczalam, namawiałam z 5 minut aż wreszcie ją wyjęłam a ona zrobiła flaka i darła się nie,nie,nie... wczepila się we mnie tak na maksa jakby była potwornie przerażona. Połozylam ją na nasze łóżko, chwilę pogadalam i juz było ok. zaczęłyśmy okładac puzzle (dostała od niani na gwiazdkę) i znów mi histerie odwala jak tylko położe gdzies puzzla nie po jej mysli. No szok!! Nie wiem co w nią wstapiło. Potem wracamy ze spaceru (na nim była grzeczna), zawsze przed klatka każe się wyjąć z wózka żeby wchodzic po schodach. Teraz było tak samo a za 10 sekund ryk i chce na ręce. Cała drogę do góry ryczała mi na rękach, w domu to samo. Dopiero jak ja rozberałam, chwilę odpoczęła... minęło i dalej sie bawiła.
ie wiemco jest. No jak tylko cos jest nie po jej myśli to zaczyna atak histerii. Poza tym mniej się wtula, całuje, przestala mówic "kokam" raczej woli mnie pacnąć w buzię...
Sorka za te żale ale nie wiem juz co ma robić. jedziemy do rodziców na święta i boję się, że będzie mi tam takie cyrki odwalać. No czy nie moze być w każdym względzie kolorowo? jak narzekałam na noce a za to w dzien była kochana, tak jak zaczęla ladnie spać to nadrabia w dzień
mam teraz 5 dni wolnego- chyba zwariuję

Co do butów które wkleiła Sidorcia to mnie też takie się nie podobają, żadne emu i typu emu jeszcze nie widziałam tych butów ladnie wyglądających na nogach zawsze wykoślawione, bleee...
Co do glanów- kiedyś mialam i lubilam. Ale nigdy nie ubierałam sie tak jak pisalyscie. raczej były dżinsy, jakas kurtka ze skóry ale taka kobieca... ew. tolerowałam dłuższe, luźniejsze swetry ale nie wyglądajace jak sciery
i zdecydowanie wolalabym zeby tak Wercia sie ubierała niż cała na rózowo, tleniona blondi (bez urazy dla telenionych blondynek- też kiedys byłam chodzi o całokształt takiej osóbki "rózowej"- wiecie, jak z programu dżyzgi ) itp. Nie mam nic do glanów
Ale wiadomo- o gustach sie nie dyskutuje

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

A nasza upodobała sobie te bombki w kształcie sopli :/ wczoraj tz siedzi na kibelku, nagle mała mu przynosi jedną bombkę. Tz stwierdził ze za cicho siedziała i ze to podejrzane. po chwili wchodzi a wszystkie te sople w rzadku na podłodze w tym jedna zbita

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Oczywiście jak ja jestem to tu pustki

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2011-12-22 o 11:40
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 12:20   #4168
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja od godziny probuje Oliwie powalic do snu,ale chyba nie ma dzisiaj tego w planach
A.Camus
Stary 2011-12-22, 12:25   #4169
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
ja od godziny probuje Oliwie powalic do snu,ale chyba nie ma dzisiaj tego w planach
No to nieźle. Chyba zaczyna rezygnować z dziennych drzemek. Ale jak do konca nie marudzi to ok, moja to by była nie do zniesienia bez snu.
A jak Ci w nocy śpi?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 12:38   #4170
Darusiaaaa
Zakorzenienie

budzi sie nieraz zeby sie napic,poza tym ok bo od razu sie kladzie spac spowrotem.
Chodzi spac po 21 przewaznie, wstaje kolo7-8.
Wczoraj wstala przed 9 wiec w ogole kosmos.

Problem w tym ze ona od 18 tez bedzie nie do zniesienia!Nieraz jak sie wyspi jest nie mozliwa a co dopiero bez snu
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości