|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
madzia to te nasze gluty takie same nie dobre:P
moja znowu wlazi i wylazi sobie z lozeczka amelii,najgorsze ze juz je troche popsula,wiec trzeba bedzie chyba jednak nowe kupic. Glut spi, az dziwne (oby nie zapeszyc tylko) ![]()
![]() |
#4142 |
Zakorzenienie
|
Madzia - moja tez potrafi wylez góra. Staje tak w rogu i o ten krutszy bok zahacza nogi podciagajac się jednocześnie na tym długim.
![]() Tylko ze u nas ona nie śpi w nim i robi to tylko przy nas. Pada na nasze łóżko bo jej jest przysuniete na styk wiec ma upadek miękki. Wejść nie potrafi góra. Teraz uczy się forsować bramki na schody. Jak na razie nie potrafi ![]()
#4143 |
Zakorzenienie
|
Mlody spi e lozeczku turystycznym. On po prostu sie chwyta rekami gory ,wrzuca sie na ta listwe i przerzuca na druga strone. Normalnie zeskakuje jak stary przez plot. Ma odpinany bok, ale mu do spania zapinam zeby nie wylazil.jak cos chce to wola.
Juz nie mowiac jak wczoraj z kibelka mi do zlewu wlaxl, zeby sobie wziasc zapalki co byly na polce nad zlewem ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Moj tz tak wrocil z fuchy wczoraj ze przed praca spal tylko 2h mowi ze go praca zmeczyla strasznie +wigilia firmowa po pracy.ale dzieciaki go przez 30min dobily ![]()
![]() |
#4144 |
Zakorzenienie
|
tz przyjechal,przywiozl choinke i normalnie ☠☠☠☠iki w oczach,jak dziecko z przedszkola
![]() tak wiec nie ma to jak o 23 ubierac choinke i przystrajac dom na święta:P ki to mogla byc piekna przespana noc a tu drzewko ubierac bedziemy heheh no i dawno smaku piwka nie czulam a calkiem niezly taki super zimny lech w smaku;p
![]() |
#4145 | |
Zakorzenienie
|
prawie
![]() ![]() Cytat:
ja musiałam bramki wyżej podnieść . to mała dołem przelazła , SZymek nie dał rady . teraz bramki już ściągnięte bo dzieciaki same po schodach łażą .
![]() |
#4146 |
Zakorzenienie
|
Oliwka samo chodzi i schodzi po schodach od dawna ale zawsze jednak ktoś przy niej jest. Gdyby nie to ze mamy te przerwy miedzy stopniami przez które ona swobodnie by przeszła to mogła by chodzić sama a tak to się boimy bo to nie wiadomo co jej do łba przyjdzie.
#4147 |
Raczkowanie
|
Witam!
Ciekawe czy mnie jeszcze pamietacie?? U nas wszystko ok, dzieci rosna jak na drozdzach, ale sa strasznie kochane. Majka skonczyla juz 5 m-cy, caly czas chce siedziec albo byc na rekach (dobrze ze jest babcia do pomocy), Michalek w poniedzialek podbil sobie oko, bardzo mu sie podoba zapalanie i gaszenie swiatla a ze jeszcze nie dostanie sam to staje na czym kolwiek co ma pod reka. Ostatnio wszedl na samochod, ktory mu odjechal czego skutkiem jest podbite oko, juz wyglada lepiej. Darusiaaaa gratuluje corci, agnieszka09 gratuluje synka sliczne dzieciaczki. P0P70 najserdeczniejsze zyczenia urodzinowe dla Oliwki i gratuluje ciazy!!! Pozdrawiam Was wszystkie i duzo zdrowka dla dzieci! Troche moich dzieci: Majka miala tutaj 1.5 m-ca. |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Justys śliczne masz dzieciaczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jutro bedziemy piec pierniczki do powieszenia na choinke i pakowac prezenty. Tosia juz mniej goraczkuje, duzo spi, malo je, jeszcze kaszle. jestesmy dobrej mysli. przez to siedzenie w domku sie nam chyba odpieluchowala, bo chodzi w spodenkach samych i wola "kuki" jak chce siusiu ![]() Asiulek - tak mi przyszlo do glowy - te dziwne kupki i zle zachowanie Werci - tak moze sie objawiac alergia - moze sprobuj jej dac Fenistil przez kilka dni i obserwuj, czy sie poprawi?? usmialam sie niesamowicie przy opisach grzebania, karpi w wodzie, gadulstwa itp ![]() fajne te nasze dzieci ![]() ![]() Tosia tez grzebie. i nawet nie denerwuje mnie to dlatego ze paluszki moga potem wyladowac w buzi, tylko dlatego, ze nie wiadomo, gdzie wczesniej byly i takimi brudnymi mozna jakas infekcje do sisi zaniesc.. ehh.. Freud nazywal to fazą genitalna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Zakorzenienie
|
My już dziś jedziemy do rodziców także jako pierwsza złożę Wam życzenia (wybaczcie brak weny ale Misiek dziś się budził 100razy, wytrąbił 5 butelek mleka i ledwo na oczy patrzę):
Zdrowych, wesołych i pogodnych świąt Bożego Narodzenia. Dużo radości i przyjemności ze wspólnego biesiadowania, rozmawiania, śpiewania kolęd i ... rozpakowywania prezentów ![]() życzą
lindsley, Tz i Michaś ![]() I jeszcze raz dziękujemy za prezent, zabieramy go ze sobą pod dziadków choinką położymy ![]()
#4151 |
Wtajemniczenie
|
HEJ HEJ
![]() Moje Kochane dziewczynki! Zacznę od GRATULACJI DLA DARUSI!!!! ![]() ![]() ![]() Co do całej reszty natomiast, to chciałam Wam kochane życzyć WSPANIAŁYCH, CUDOWNYCH i PEŁNYCH RADOŚCI ŚWIĄT, a także NA MAXA ODJECHANEGO SYLWKA i JESZCZE LEPSZEGO NOWEGO ROKU (i opiekunki dla dzieciaków na sylwestra ![]() Wiem, że się nie odzywam, ale często myśle o forumowych cioteczkach ![]() ![]() (...) ... A tak na marginesie, szybkie pytanie. Macie jeszcze laktacje? Ja Miśka skończyłam karmić jak miał 11m-cy, ale pokarm mam nadal O_o .. is it normal? ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To jest ta nasz maleńka kruszynka Oliwka???!!?!?!?!?!?!?!?! ?!?!?!?! TA WIELKA, JASNOOPIERZONA PANNICA TO OLIWKA?!?!?!?!?! TA SAMA OLIWKA?!?!?!?!?!?!!?!? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4152 | |
Zakorzenienie
|
Justys fajnie że sie odezwałaś dzieciaczki prześliczne
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() Ja pierniki już mam ale muszę je jeszcze polukrować ![]() Dobrze że Tosia ma się lepiej ![]() Ja wczoraj byłam w nowo otwartym sklepie u nas na osiedlu i coż moje oczy widzą ![]() ![]() Wczoraj tż przebierał Macieja do spania a ten skubaniec uciekł mu zdjął sobie pieluchę i nasikał z premedytacją na świerzo wyprany dywan ![]() IZUMI czy ja śnie ![]() ![]()
![]() |
#4153 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze apropo jedzenia. Bo widziałam, że pisałyście manu waszych maluchów. ... No jestem w lekkim szoku. Nie wiem jakim cudem w takim razie mojemu Michałowi żebra wystają, bo wychodzi na to że ja za troje ...
![]() Na tygodniu chodzi do żłobka i tam dostają: 8:15 śniadanie (przeważnie jakaś zupa mleczna z chlebkiem, lub chałką) 10:00 - deserek (jakieś kisiele, owoce itp.) 11:45 - zupka (tutaj różnie, ale nigdy jakieś wodniste) 14:30 - drugie danie ( np. potrawka z kurczaka z ziemniakami i surówką) 15:30 - podwieczorek (domowe drożdżówki, kruche ciasteczka itp.) tyle w żłobku potem w domu dostaje: ok. 16:00 - 16:30 obiad (zupa gotowana ekstra dla niego, czyli jakaś gęsta z lanym ciastem albo masą warzyw, lub drugie danie (takie spore)) ok. 17:20 (jak wracam z pracy i My jemy obiad) - zjada z nami ... Nasz Obiad... przeważnie tak symbolicznie, ale jak nie dostaje to jest ryk na cały blok, więc siedzi ze swoim talerzykiem i "dorosłym" jedzeniem i sobie zajada ok. 19:00 - owoce lub surówka (uwielbia surówki O_o ... nie mam pojęcia po kim. Zajada np. kapustę z marchewką, buraki, marchewkę z jabłkiem, kapustę kiszoną itp.) ok. 20:30 - kolacja - kaszka lub mleko 180ml No i jeśli nie zaśnie do 21:30 (a zdarza się) to nieraz potem jeszcze woła jeść .... .... Teraz jak to wszystko wypisałam.... i tak pomyślę jak wygląda... to zaczynam rozważać tasiemca |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Wtajemniczenie
|
ja też nie wiem jak z moim czasem będzie,pewnie krucho bo jeszcze milion spraw do załatwienia,także gdyby mi się nie udało już do Was zajrzeć to życzymy Wam:
Przygotować pół miarki radości, szczyptę pogody ducha, kwartę serdeczności, dwanaście centymetrów uśmiechu, kilogram życzliwości, pięć gramów dobrego humoru,miłości ze dwie garści, odrobinę szaleństwa, 3 łyki szczęścia, dwie łyżki wolnego czasu, garstkę otwartości oraz cały zapas Wiary, Nadziei i Miłości. Całość wymieszać energicznym ruchem, 2 razy zakręcić przy tym brzuchem, długo podgrzewać w cieple domowego ogniska, i patrzeć jak radość wśród bliskich rozbłyska. dla wsztstkich cioć wizażowych Danielek z mamusią ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- rzeczywiście Michaś ma wypasione menu,chyba sama bym pękła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam,
Drcron - bardzo mi sie podoba ten filmik. Dziękuję Ci bardzo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Widzę że dość często jesteś i czytasz. Odzywaj sie czasami i koniecznie wstawiaj zdjęcia. ![]() Cytat:
A jak wygląda u dzieci faza oralna ![]() ![]() Chyba ze chodzi o ten etap jeszcze przed poczęciem albo w trakcie poczęcia. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do Oliwki. Wzięłam jakieś pierwsze lepsze zdjęcia ściągnęłam z internetu i je wstawiłam. ![]()
![]() |
#4156 | |
Wtajemniczenie
|
Tiaaa... w pracy siedzę. W domu nie mam netu teraz. Znaczy jest miejski darmowy, radiowy internet, ale on chodzi jak krew z nosa i wizaż się nie ładuje
![]() ![]() ![]() ![]() ... Nooo... no i teraz jestem w pracy i nic się nie dzieje (święta) więc pierwsze o czym pomyślałam.. to wizaż ![]() A teraz jeszcze tak patrzę w dół na kolana.. dobrze, że nikogo dziś nie było. Własnie widzę, że na moich eleganckich, prosto z prania czarnych spodniach, jest jakaś wielka koza Michałkowa rozciapana.... znowu mi się dziad wysmarkał w spodnie ... ehhhh... ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
WIEDZIAŁAM!!!! ![]() No bo jak!? Oliwka była malutka! Najpierw chudziutka, potem pączuszek... i ciemne włoski... i w ogóle taki okruszek miluszek. A NIE MI TU JAKIEGOŚ PRZEDSZKOLAKA POKAZUJESZ!!! Jeszcze WIDAĆ ŻE FOTOMONTAŻ! Widać, że świeczka w oryginale była "5", a nie "2"!!! Nie ładnie!!!!!!! Jeśli chcesz mi wcisnąć że to Oliwka to na zdjęciu musi być: Ona sama, Jej Mamusia, zoo domowe i zdjęcie aktualnej gazety! Dodatkowo odcisk stopy i próbka DNA celem dodatkowej weryfikacji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Zakorzenienie
|
Cześć Izuś!!!!!
Hohohhoo pojawiasz sie jak mikołaj!!! ![]() ![]() Fajnie znów móc cie poczytac!! Na swoim powiadasz jesteście!! zazdraszczam! ![]() Poproszę w wolnej chwili zdjęciew Michasia!! toz Michalina zapomniała jak jej przyszły mąż wygląda musze jej przypomnieć! ![]()
![]() |
#4158 |
Zakorzenienie
|
ja mam wisielczy humor, poranna klotnia z tz ,mega klotnia;/
IZUMI DZIEKUJE! ![]()
![]() |
#4159 |
Wtajemniczenie
|
Evitka - UWIELBIAM TE CÓRCIOWO-MAMUSIOWE POGADANKI
![]() Strasznie wygadana ta Twoja córcia ![]() ![]() Przy okazji uświadomiło mi to, że być może Michaś też więcej rozumie niż mogłoby mi się wydawać... . Nie gada tak dużo jak Twoja Lenka też wydawało mi się zawsze, że jest jeszcze malutki i głupiutki.. ale może mi się tylko zdawało??? Z rzeczy które ostatnio go zszokowały to .... "siusiak" W mieszkaniu które teraz wynajmujemy WRESZCIE mamy wannę. Woda droga, więc postanowiłam się razem z Miśkiem wykąpać. ... No i co? Najpierw szok. Weszliśmy do wanny, a on oczy jak pięć złotych i oczu z mojej <ekhem> nie spuszcza.... . Pytam się go: -Misio co się stało? .... Michaś? Halo? Co jest? - <podkuwka> <ryk na cały głos> - HEJ! Michałek! CO SIĘ STAŁO?!??!! - SIUSIAK!!! .... NIE MA!!!!!!!!! no ale dziś rano podpuściłam go i poszedł oglądać jak się tatuś kąpie i z bananem na buzi oznajmił "Siusiak! WIDAĆ! ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Mam tu na dysku w pracy kilka zdjęć ze żłobka, zaraz wstawię ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4160 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Wtajemniczenie
|
No to wrzucam kilka zdjęć które dostałam ze żłobka
![]() Miniek trochę zarośnięty, ale teraz jak teściowa się nie może wtrącać, to mu zapuszczam, bo chce mu pewną fryzurkę zrobić ![]() P.S. Chodzi mi mniej więcej o taką fryzurę: http://pl.hairdresser-models.eu/phot...zieci_zoom.jpg tj. żeby przez środek głowy zostawić mu dłuższe włosy, a po bokach stopniowo coraz krótsze (nie z wzorkiem jak na foto) ... wie ktoś czy taka fryzura ma jąkąś nazwę czy coś? Ew. jak tego w necie szukać? Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2011-12-22 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wiesz, że urodziłam Amelcię w dniu moich urodzin ![]() Miałabym nielada prezent... gdybym cześciej do was zaglądała ![]() ![]() A co do TŻ, nie wiem co zrobił że się pokłuciliście, ale kij mu w oko! Jesteś SUPER BABKĄ, która urodziła mu 2 dzieci! Którymi się zajmujesz! Masz prawo być zmęczona, zwłaszcza po tym co czytam. Więc masz prawo mieć humory i się złościć. A on? ON NIE MA PRAWA DO NICZEGO! MA SIEDZIEĆ CICHO i ALBO BYĆ TWOIM WSPARCIEM I CI WE WSZYSTKIM POMAGAĆ, albo udawać, że nie ma swojego zdania i BYĆ TWOIM WSPARCIEM I CI POMAGAĆ! A jak nie to... to .... <podwija rękawy> NO! Ja się z moim chłopem przestałam cyrtolić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Glany ochyda i nie wiem czy są brzydsze buciory dla kobiety ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No widzę,że raz do roku nas odwiedzasz ![]()
![]() |
#4164 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Zakorzenienie
|
a to nasza kradnie dzwoneczki z choinki
![]() Izumi maasz w 100% racje,przylazl z kwiatkami, stoja na balkonie...burak jeden:P WYMIĘKAM!!!!!!!!!!!!!! Tż pojechal kupic cos dzieciakom naszym na gwiazdke, mielismy klocki brac ale babcia kupila to na razie starczy! Jezuuuu no kupil KUCYKA ja sie zamorduje ![]()
![]() |
#4166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile dawać tego Fenistilu bo akurat mam? izumi- czy ja dobrze widze?? Super, ze do nas zajrzałaś i miło znów poczytać Twoje wpisy. Są takie... że tylko czytać ![]() A Misiek w żłobku- szok!! On wygląda jak 3 letni przedszkolak. Szczególnie na zdjęciu przy stoliku z piciem. No i gratuluję- wreszcie na swoim!! ![]() U mnie dziwnych zachowań Werci ciąg dalszy. Zaczęło się rano (po pięknej nocy ![]() ie wiemco jest. No jak tylko cos jest nie po jej myśli to zaczyna atak histerii. Poza tym mniej się wtula, całuje, przestala mówic "kokam" raczej woli mnie pacnąć w buzię... Sorka za te żale ale nie wiem juz co ma robić. jedziemy do rodziców na święta i boję się, że będzie mi tam takie cyrki odwalać. No czy nie moze być w każdym względzie kolorowo? jak narzekałam na noce a za to w dzien była kochana, tak jak zaczęla ladnie spać to nadrabia w dzień ![]() mam teraz 5 dni wolnego- chyba zwariuję ![]() Co do butów które wkleiła Sidorcia to mnie też takie się nie podobają, żadne emu i typu emu ![]() ![]() Co do glanów- kiedyś mialam i lubilam. Ale nigdy nie ubierałam sie tak jak pisalyscie. raczej były dżinsy, jakas kurtka ze skóry ale taka kobieca... ew. tolerowałam dłuższe, luźniejsze swetry ale nie wyglądajace jak sciery ![]() i zdecydowanie wolalabym zeby tak Wercia sie ubierała niż cała na rózowo, tleniona blondi (bez urazy dla telenionych blondynek- też kiedys byłam ![]() ![]() ![]() Ale wiadomo- o gustach sie nie dyskutuje ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- A nasza upodobała sobie te bombki w kształcie sopli :/ wczoraj tz siedzi na kibelku, nagle mała mu przynosi jedną bombkę. Tz stwierdził ze za cicho siedziała i ze to podejrzane. po chwili wchodzi a wszystkie te sople w rzadku na podłodze w tym jedna zbita ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Oczywiście jak ja jestem to tu pustki ![]()
Weroniczka (05.04.2010r) ![]() "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) ![]() Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2011-12-22 o 11:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4168 |
Zakorzenienie
|
ja od godziny probuje Oliwie powalic do snu,ale chyba nie ma dzisiaj tego w planach
![]() |
#4169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak Ci w nocy śpi?
![]() |
#4170 |
Zakorzenienie
|
budzi sie nieraz zeby sie napic,poza tym ok bo od razu sie kladzie spac spowrotem.
Chodzi spac po 21 przewaznie, wstaje kolo7-8. Wczoraj wstala przed 9 wiec w ogole kosmos. Problem w tym ze ona od 18 tez bedzie nie do zniesienia!Nieraz jak sie wyspi jest nie mozliwa a co dopiero bez snu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.