|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV
przypomniałyście mi o spowiedzi
![]() ja powoli kończę sprzatanie mieszkanka. jutro muszę popakować wszystkie ciuszki, prezenty i jedziemy do rodziców. Wigilię spędzimy tak naprawdę w 3 miejscach: najpierw jedziemy do domu TŻ-ta, potem do mojego rodzinnego domku (ojciec co roku upiera sie, że w domu Wigilia musi być, mimo, że i tak później cała rodzina zjeżdża sie do babci) no i na koniec jedziemy do mojej babci. to będzie tak naprawdę nasza pierwsza wspólna Wigilia, bo do tej pory TŻ był u siebie, ja u siebie i tylko po kolacji jechaliśmy razem na Pasterkę. Pierwszy dzień Świąt spędzimy u mnie, po południu skoczymy jeszcze do mojej drugiej babci (i do mojej chrześniaczki). Drugiego dnia jedziemy na obiad do teściowej. W moim rodzinnym domku to w sumie tylko dzielimy się opłatkiem, zjemy rybkę i tyle. Większa posiadówa jest u babci- tam też zawsze obdarowujemy się prezentami, bo w rodzinie jest piątka małych dzieciaków i co roku Mikołaj odwiedza dom babci ![]() Z potraw zawsze mamy na stole smażoną rybkę, rybkę po grecku, barszczyk z uszkami, wszelakie pierożki i mnóstwo różnych ciasteczek ![]() Co roku ciocia przygotowuje jakąś nową potrawę- ciekawe co wymyśli w tym roku
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
W sprawie drukarek do osobiście polecam HP.
Ja swoją drukarkę (taką podstawową) mam już 14 lat i chodzi jak nowa - jakość druku się nie zmieniła . Grunt do dobry tusz. Kuzynka w tym czasie miałam już kilka drukarek różnego typu (Lexmarka nie polecam - miała dwie tej firmy pierwsza padła jej po 2 miesiącach, wymienili na drugą która padła po niecałym roku).. Też teraz przymierzam się do kupna wielofunkcyjnej bo jednak się przydaje w codziennym życiu.
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a robi się bajecznie prosto, tylko przy obtaczaniu w czekoladzie, można lekkiego nerwa dostać |
|
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() robiłaś ta orzechowo-czekoladowe prawda ?
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam urządzenie wielofunkcyjne hp i też jestem zadowolona, toner nieorginalny do laserówki kosztuje cos koło 80 zł ale wystarcza na długo
u mnie zwierzaki też nigdy nic nie mówią na Wigilii, ale jak śpiewamy kolędy, to pies wyje
|
|
|
|
#4628 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajne te pierniczki
moje czekają na ozdabianie i doszłam do wniosku, że część zostawię bez ozdób a część będę maczać w polewie ajerkonaikowej i posypywać czekoladą a potem dorobię zwieszki i kokardki i powinno być git
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero w w Święta sie widzimy, w pierwsze u niego, a drugie u mnie, a później wracamy do naszego mieszkania Już i tak mieszkamy i wszystko robimy razem, to chociaż sposób spędzania Świat się u nas zmieni po ślubie ![]()
|
|
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
tak - dokładnie te http://mojewypieki.blox.pl/2010/10/P...ekoladowe.html
jedna rada - przy dekorowaniu po obtoczeniu czekoladą - rób to od razu, bo czekolada błyskawicznie zastyga i połowa ozdób mi odpadła |
|
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy na tusz, czy laserową? Bardzo mi zależy na urządzeniu wielofunkcyjnym. Mogę zapłacić za nią więcej, żeby potem była tania w użytkowaniu |
|
|
|
|
#4632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do psa, to mój nawet opatka nie chciał zjeść, wiec doszłam do wniosku, że mamy psa ateistę
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Tż u mnie już trzeci raz spędzi Wigilię
Wiecie co, mam już dość siedzenia w kuchni, właśnie piecze się mój ostatni 17-ty placek to ciasta o którymś kiedyś pisałam. Po świętach daję sobie odpoczynek od pichcenia |
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Co to znaczy na długo? Ile ryz papieru zużyjesz? Jakie konkretnie to HP? nie wiem, czy możesz odpowiedzieć na forum, by nie uznał tego za reklamę, to może na pw, chyba, że można to możesz tutaj
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz pierwsze Święta bez niego, na samą myśl mi sie chce płakać |
|
|
|
|
#4636 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sobie siedzę w pracy na szczęście firmy mają przerwę świąteczną, to i ruch u mnie mniejszy, pierwszy raz od jakiegoś tygodnia ![]() a jutro to już na pewno będzie spokój coś mi się wydaje, że ten wątek nie skończy się przed świętami |
|
|
|
#4637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie w biurze też spokoj - klienci powysyłali swoje żądania a my do końca roku mamy je spełnić.... ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- nie smutaj się...
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z TŻ z I dzień świąt do mojej babci i II dzień świąt do jego siostry i męża |
|
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
model hp laserjet m1132. Nie licze ryz papieru, bo hurtowo nie drukuje. Ale toner kupuję tak średnio dwa razy do roku, a z racji wykonywanej pracy i comiesięcznych zjazdów w szkole mam raczej sporo do drukowania. cieżko powiedzieć ile papieru mi dokładnie idze
|
|
|
|
#4640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?Ja z moim TŻ zawsze widzę się w Wigilię, a to będzie pierwsza, którą spędzimy razem od początku do końca
|
|
#4641 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w czwartek przedświątecznie.
My dziś kupiliśmy choinkę, jutro ubierzemy. TŻ jeszcze jutro pracuje a dziś ma śledzika z kolegami. My wigilię spędzamy osobno. Ja jadę do rodzinki a TŻ do swojej siostry. Potem ja wracam i w 1 dzień mamy chrzciny. Co do potraw to u nas jest: karp, ryba po grecku, śledzie, barszcz czerwony z uszkami , pierogi ( w jednym jest pieniążek i kto go znajdzie będzie miał pieniądze w przyszłym roku ), kompot z suszu i jeszcze tam parę ale zapomniałamNo i łuski z karpia ciocia zawsze każdemu daje i wkładamy do portfela.
|
#4642 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sliczny ten makijaż ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jestem za ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
też sie zastanawialiśmy nad wielofunkcyjnym
|
|
#4643 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja nie wiem jak spędzimy święta. U mnie wczoraj zmieniły się plany co do wigili - najpierw miała być o 15-16 by mój brat zdążył do pracy, ale wczoraj okazało się, że jednak ma w sobotę na dzień a nie na noc. Nie rozmawialiśmy na ten temat bo czekam aż TŻ wyjdzie z inicjatywą.
|
|
#4644 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Matko i córko, nadrobić Was, to skaranie boskie
oczywiście pewnie połowa tego, co zwielocytowałam przepadło w akcji, ale trudno. Będzie, ile będzie ![]() Gratuluję wszystkim MDŚ i DDŚ Madzia, pilnowańsko ![]() Cytat:
Wspólna kuchnia młodych i starych to dla mnie najgorsze, co może być, bo każdy ma swój rytm, swoje nawyki, potrawy, sposób gotowania i niestety albo trzeba ustalić jakiś grafik, albo się żreć o miejsce. Ja sobie z Teściową mieszkać nie wyobrażam, bo u Niej wszystko musi być tak, jak Ona chce. Mam nadzieję, że Twoja będzie bardziej uległa Cytat:
![]() Cytat:
Fantastycznie, że się wreszcie zdecydowałaś i co, nie było tak źle ![]() To teraz już tylko pootwieranie wszystkich paczek zostało ![]() Cytat:
Także ja tam wcale nie potrzebuję w Wawie śniegu, więc wcale za bardzo do nas nie dmuchajcie ![]() Cytat:
To będzie mała Jagatka? ![]() ![]() Cytat:
ludzie mają poczucie humoru....[QUOTE=Lubcia;31176603] Cytat:
) proponuję pewne modyfikacje. Może nie starajmy się za wszelką cenę skończyć wątku, szczególnie, że wszystkie będziemy zabiegane, ale właśnie załóżmy nowy PO świętach i żeby miał wtedy tytuł:Ostatnie panieńskie Święta za nami, za rok spędzimy je już z Mężami! Co Wy na to? I która chce nowy założyć? Warto, żeby już się powoli zgłaszała ![]() Cytat:
![]() A dla TŻta uściski wirtualne urodzinowe ode mnie Niech zdrowo rośnie ![]() Cytat:
Ale u mnie nikt na ten temat słowa nie pisnął, bo moi Rodzice mają na ten temat podobne zdanie. dancing_Lady, co do tego oszczędzania, to pewnie, że bierzcie swój samochód My odkąd mamy swój to nawet słyszeć nie chcemy, żeby jechać innym, a co dopiero jeszcze za jakiś płacić Swój samochód to same plusy jak dla mnie ![]() Kessi, baaaaardzo mi przykro z powodu Waszego Kolegi Mi wczoraj na chwilę serce stanęło, jak usłyszałam o tej bombie, bo Przyjaciel mojego TŻta też tam teraz siedzi i wyobrażam sobie, co teraz musicie czuć... ![]() jagodziu, butki śliczne Te zielone też ładne, a zastosowanie wódki mega Blacky, ja tam Ci ufam ![]() Niutku, identyczne majtasy moja Mama kupiła pod choinkę mojemu Tacie Ciekawa jestem, jak zareaguje ![]() nenuś, szkoda, że nie wygrałaś. Gupia różowa lafirynda Ciacha wyglądają super, podziwiam za determinację ![]() Paula, gratuluję umowy!
|
|
#4645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to dałoby mi to spokoju. Dlatego sama jestem sobie winna i w pełni świadoma swoich poczynań ![]() Cytat:
Piękne przysmaki napiekłaś
|
|
#4646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widze ciekawe fotograficzne tematy ...a powiedz mi Kasiu, widzisz jakas roznice miedzy fotkami z Canona a z Nikona? Bo zawsze mnie to zastanawialo. Jedni chwala Canona inni Nikona, a dla mnie to tak samo jakby Mercedesa z BMW porownywac. Zalezy kto czym jezdzi to to chwali. I tak samo z aparatami, ale skoro masz oba to mozesz obiektywnym okiem na to spojrzec. No bo jakby nie bylo Nikon troche drozszy...my tez mamy Canona 5DMark II. ale sie wlasnie zastanawiamy nad drugim aparatem...stad moje pytanie.
|
|
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
może śpiewa z nami - każdy przecież śpiewać może, jedni lepiej, drudzy gorzej
Ale najlepsze jest to, że jak jeździliśmy na wigilię do dziadków, to tam była suczka bokserka i ona też wyła przy kolędach. To jest takie śmieszne, bo nie można się w ogóle skupić tylko śmiać się chce hehe a niech jej tam, wygram nastepny Cytat:
ale bardzo często nas odwiedza, bo u mnie też jest kot, a tym samym dysponuję różnymi smakołykami. Jedno jest pewne - też będę mieć w przyszłości brytyjczyka, bo to super towarzyskie kociaki są |
|
|
|
|
#4648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A teraz zmykam dalej sprzątać, a potem do TŻta. Upiekłam mu wczoraj wieczorem sernik. Wygląda wyśmienicie. Oby tak samo smakował
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agatka była cudownaAle nasza Fiona rudowłosa jest taka puszysta i wyglądem przypomina brytyjczyka, więc po cichu sobie wmawiam, że dalej mam rasowego kota. Chociaż dachowce to też rasowe
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.

a teraz pierwsze Święta bez niego, na samą myśl mi sie chce płakać 

sliczny ten makijaż 
ludzie mają poczucie humoru....
Swój samochód to same plusy jak dla mnie
Mi wczoraj na chwilę serce stanęło, jak usłyszałam o tej bombie, bo Przyjaciel mojego TŻta też tam teraz siedzi i wyobrażam sobie, co teraz musicie czuć... ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)