|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
|
|
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Ultra, ja też uwielbiam kołocz
taki jadam tylko na śląsku ![]() Moja mama czasami przysyła mi w paczce po kawałku z serem i z posypką ![]() A z makiem nie jadłam od mojego ślubu, czyli ponad 2 lata. Jutro będę robić. Mam nadzieję, że wyjdzie
|
|
|
|
#4773 |
|
Zadomowienie
|
Uska a czemu Ty tak długo śpisz?
Co u Ciebie i Igorka. Jak się macie?
|
|
|
|
#4774 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Agamili co to ma być? Licytacja kto komu gorzej zrobi na złość ![]() Kobieto ubierz się ładnie i ciepło i leć do rodziców - tam gdzie Ci dobrze i nikt nerwów nie będzie psuł. Dlaczego masz siedzieć sama lub w niemiłej atmosferze? Nie wiem o co tam poszło i dlaczego, ale to nie obliguje Twojego tż, zeby psuć wszystkim wokół święta. Ma ochotę siedzieć sam to niech siedzi! A Ty będziesz się śmiać i jeść pyszności z rodzicami, których bankowo Twoja obecność ucieszy, a ruchy dziękczynne za pyszne jedzonko brzuszka powoalą na kolana - wszystkich! Są na świecie osoby, które zrobią dla Ciebie wszystko i jeszcze więcej! Wiesz, przykro mi, że tak tż stawia sprawę. Ale jakoś to będzie. Tylko się nie poddawaj i rób tak jak Tobie wygodnie ![]()
|
|
#4775 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
Normalnie nie mam sil was nadrobic- probowalam, ale nie da rady ;p wedlug wczorajszego usg zaczynam dzisiaj 37 tydzien. ja? 37? zarty. przeciez dopiero byl czerwiec, a tu juz prawie 2012
|
#4776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4777 |
|
BAN stały
|
![]() Boro sama tam nie pojde bo ja tez nie chcialam isc tylko ze szopki nie chce odstawiac. Napisalam o tymw klubie . Napisz do Intutil na pw to Cie przyjmie. Jakbym sama poszla to od razu wielkie halo by bylo bo tam bedzie wiecej osob . Rodzice się obrażą, z mężem będę toczyć wojne i git, przed samym porodem![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Likas śliczną masz córcię . Szkoda że nie mieszkamy blisko siebie to by się z moją poznała
|
|
|
|
#4778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Zuzia, na razie się nie zamartwiam, ale wiem, jak będzie Jeszcze po dzisiejszym dniu w ogóle wiem już wszystko No ale nic, teraz myślę o dzidzi Cytat:
Mam koszmarny dzień, chce mi się wyć ... wygadam się Wam później
|
|
|
#4779 |
|
BAN stały
|
agawo gdyby nie ciąża to chętnie bym się teraz napiła także
|
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bądź dobrej myśli, że może jednak w przyszłym roku uda ci się wrócić do pracy, może nie na obecne stanowisko ale do innego działu - u was nie przesuwają czasem ![]() ja też nie mam się dziś najlepiej, długo nie mogłam zasnąć w nocy, potem pobudka z tż 6-7 i nie mogłam zasnąć jak wyszedł bo jakieś maszyny zaczęły pracować więc od 8 jestem na nogach jeszcze ok 9 miałam taką akcję że puls mi podskoczył i serce mało nie wyskoczyło z piersi, puls prawie 130 przy ciś 130/70 oczywiście próbowałam przeleżeć to i pospać sobie potem i po 10 położyłam się ale jak zwykle du.pa obecnie mam w domu 4 opony i mi śmierdoli całe mieszkanie nie mogę wyjść przewietrzyć się, ruszyć du.py bo czekam na kolejnego kuriera ahhhs super ![]() jeju ja też ostatnio mam takiego smaka na jakiś dobry alkohol, o boziu jakies mohito czy gin z tonikiem albo malibu z ananasem ![]() ![]() dałabym się pokroić za drineczka ![]() nie smutaj się bo to nic nie zmieni
|
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciężko będzie Ci coś doradzić w tych kwestiach, bo to zależy co potrzebujesz. Ciuszki kupowałam w Pepco, Tesco (w większości na promocjach) i w lumpku. Łóżeczko w sklepie, a materacyk, pościel i przewijak u jednego sprzedawcy na all (wklejałam niedawno) - bo akurat to, co chciałam u niego wychodziło najtaniej. Pieluchy tetrowe i flanelowe - u r_p 77 bo wychodziło najtaniej. Kosmetyki - część u r_p77, coś tam w DOZ-ie, a kremiki i chusteczki ostatnio w Rossmanie ![]() Aha, i ja niektórych rzeczy nie kupowałam, np. gryzaczków, butelek, smoczków. Butelki i smoczki dostałam od kuzynki, a na gryzaczki sądzę że jest za wcześnie. Noworodek nie potrzebuje, a ktoś z odwiedzających na pewno kupi. Także chyba musisz usiąść i porównać ceny na all czy w sklepie i coś wybrać po prostu
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-12-22 o 12:54 |
|
|
|
|
#4783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jestem zrobiona na cycuś glancuś
i zaraz wyjeżdżam ![]() Oczywiście jest biało, tak pokryło z wierzchu- boję się, to moja pierwsza jazda w śniegu będzie ![]() Zajczyk ma czkawkę i siedzi grzecznie ![]() Dziękuję za kciuki dziewczyneczki będę jakoś wieczorkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() agawoo napisz potem w k. będzie Ci raźniej nie mogłam się oprzeć... tymbardziej że kosztowały koło 4-5 zł
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-22 o 12:57 |
||
|
|
|
#4784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jedź ostrożnie kochana
|
|
|
#4785 |
|
Raczkowanie
|
Ale się dzis w nocy strachu najadłam obudzil mnie bol brzycha taki jak na okres i trzymał tak z 30 min, dzis koło godz 10 to samo mam nadzieje że to są tylko te skurcze przepowiadajace bo w sumie bol był słaby, ale teraz przez to mam taka panike że moze zaraz zaczne rodzić
![]() macie moze podobnie? |
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia, właśnie jeżeli mnie przesuną, to wtedy więcej niż pewne, że po 30 dniach mogę się spodziewać wypowiedzenia. Ale co ma być to będzie, nic nie poradzę ani nie zmienię.
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
AgaMili a nie da się tak na spokojnie, usiąść i pogadać? Nie mam pojęcia co robić, bo my z tż się nie kłócimy wcale, z rodzicami ani moimi ani jego nie mamy żadnych problemów... i wiem, że gdybyśmy powiedzieli wszystkim(mimo, że wszyscy mieszkamy blisko), że wigilię spędzamy sami w domu to by zrozumieli...
ciężka sytuacja i nie dziwię Ci się że nie wiesz co robić... Jejjj, kolejny raz dziękuję za 'normalną' rodzinę |
|
|
|
#4788 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Od 3 godzin sprzątam....a końca nie wiedać tak jest jak sie wszystko na ostatnią chwile zostawia Mamusia jest juz w samolocie ![]() Muszę chwile odpoczać to i Was poczytam w tym czasie
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamusie
![]() ja od rana prasuje dzidziusiowe ciuchy ![]() końca nie widać. |
|
|
|
#4790 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
Mój mąż stwierdził, że w tym roku nie kupi choinki żywej, więc wczoraj poprosiłam go o przyniesienie naszej "awaryjnej" chionki sztucznej ( wysokość ok 90 cm ;-) nawet umył ją od razu, a ja się dziś zabrałam za jej ubieranie. Miałam w ręku ostatnią ozdóbkę do zawieszenia, kiedy Ł. zadzwonił i oznajmił mi że .......... kupił choinkę. i teraz biore się za rozbieranie
40 42 44 46 .... 64 zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2011-12-22 o 13:17 |
|
|
|
#4791 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1m czy 3m może uda ci się coś znaleźć w tym czasie jeśli jesteś tego pewna że nie masz do czego wracać, albo ew. szukaj już na macierzyńskim ![]() ale na razie do połowy roku jak nie dalej nie powinnaś się zamartwiać tym ![]() Cytat:
no i oszczędzaj się z tym sprzątaniem, to że masz wózek nie znaczy że juz możesz rodzić ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4792 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do ruchu to u mnie się nie sprawdza, pracę zawsze miałąm chodzącą i ogólnie duzo się ruszam. A ciąża faktycznie pogarsza. Cytat:
Cytat:
Fajnie ze u mnie są te kropelki z kory, jest to bardzo wygodne. A może w Pl tez można takie dostać w jakims sklepie zielarskim ![]() powodzenia na wizycie ![]() Cytat:
Ty piłaś za moje paczki to ja za Twoją karuzelę ![]()
|
|
#4793 |
|
Raczkowanie
|
Juz jestem po wizycie, wszystko jest dobrze, zrobił mi USG bo straszny ból mam w okolicy pępka a w sumie nad pępkiem ale po prawej stronie bardziej, do tego dochodzą dziwne odgłosy typu... mlaśnięcie, cmoknięcie - ciężko określić. Doktorek biegiem mnie za rączkę na kozetkę i oglądał, ja z nerwów oblałam się zimnymi potami a ten mi - wszystko dobrze, łożysko przepiękne i tak ma wyglądać do porodu, nic się nie odkleja a ból bierze się od kopnięć dziecka. Ale aż taki
nie dość że kość łonowa łącznie z pachwinami mnie boli niemiłosiernie przez cały czas, na łóżku z łzami w oczach się przewracam, z wanny wyleźć nie mogę, wrażenie jak bym Lecę muszę nadrobić co już zdążyłyście napisać, przecież za Wami to galopem się nie nadąży
|
#4794 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tylko przeleję wrzątkiem A szczotkę muszę jeszcze kupić ale taką zwykłą z działu kuchennego nie taką spycjalną dzidziusiową bo to tylko zdzierstwo pieniędzy.
|
|
#4795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() chyba dzisiaj zamówię sobie ten pas poporodowy http://allegro.onet.pl/pas-wyszczupl...961068705.html wyjdzie tanio więc nie zaszkodzi sprawdzic |
|
|
|
|
#4796 | |||
|
Zadomowienie
|
Ooo to faktycznie dłuuuugo spałaś.
![]() Super ze się odezwałąś Cytat:
Ilianka jest już z nami od dawna ale ją ostatnio wywoływałam(jak i inne mamusie)...... i jest na liscie ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Fajnie że cieszycie się razem ze mna, ja nie mogę się napatrzeć na wózek i tyle ciuszków co dostałąm.........no teraz to trzeba poprac i poprasować ![]() Tak szybko wszystko przeleciałam(głosy cały czas podliczam, 10 dominuje ) Widziałąm śliczne kotki no i pociechy na wystepach ![]() Cytat:
) Napisz mi dane a Cię dopisze ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() A teraz uciekam bo jeszcze przyjedzie za ok godzinę moja siostra z dzieciakami to muszę zdażyć podłoge umyć. Miłego dnia mamuśki
|
|
#4798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zuzia, no jak wrócę to będę miała już 3 m-ce Jeszcze przed ciążą myślałam, żeby zrobić właśnie tak jak piszesz, ale teraz mam powód, żeby choć na parę m-cy wrócić ... ech .. na razie musi być jak jest, a potem zobaczymy .. Ech, co się już będę martwić .. ale święta mi trochę zepsuli
|
|
|
#4799 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zapowiedziałam tż, że po porodzie ma stać w lodówce i jak będę miała kryzys to Gabi butle, a mi kielicha ![]() Cytat:
|
|
#4800 |
|
Raczkowanie
|
Pearl - i buteleczki i smoczki muszą dzieciątku podejść a nie rodzicom tak więc malec wszystko zweryfikuje
![]() Ja mam materac gryka-pianka-kokos i nie zamierzam zmieniać. AgaMili - nie zazdroszczę sytuacji ![]() ----------------------- Dzieńdoberek wszystkim ![]() U mnie od wczoraj kiepsko z humorem. Tak się cieszyłam bo przyszło łóżeczko i ten nasz kącik malucha przybierze konkretnych kształtów, mąż nawet zdeklarował się że je poskłada wczoraj mimo późnego powrotu z pracy ale jak później przez 1,5 godz słuchałam jego k… i ja pier… to wszystkiego mi się ode chciało. W połowie to nawet wyszłam, bo gdybym się jeszcze rozryczała to już na maksa byłaby masakra. Zawsze myślałam, że składanie łóżeczka powinno być takim pewnym przeżyciem dla rodziców, namacalnym dowodem, że już lada chwila będzie z nami ktoś najważniejszy na świecie na którego z niecierpliwością czekamy. I to wczorajsze zachowanie męża tak mnie rozwaliło, że do dzisiaj ile razy spojrzę na to nieszczęsne łóżeczko to mi się ryczeć chce… A może ta ja jestem głupia, za dużo filmów się naoglądałam i jakieś idealistyczne sceny mi się powkręcały? Sama nie wiem… przepraszam, że Wam smucę ale musiałam się wyżalić… A tak w ogóle zaczynamy dziś 36 tydzień (chyba), a więc 9 miesiąc… Jak to zleciało…. I proszę trzymajcie kciuki za dzisiejszą wizytę, może chociaż dostanę pozwolenie by przy stole wigilijnym usiąść… Jakoś tak nie czuję wcale tych świąt… Uciekam bo znowu smucić zaczynam.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

. Rozmawiałam z mężem i powiedział że bez sensu o tym rozmawiać bo obydwoje jesteśmy uparci i dziwi się mi że zmieniłam zdanie i widać jak mi zależy. Powiedział ze jak chce mogę jechać a on zostanie sam, a potem rano mnie rodzice przywiozą, ale jemu zależy no
. Potem napisał smsa ze jak go kocham to zostane a ja mu odpisałam ze jak on mnie kocha to przestanie odgrywać szopkę i pojedzie ze mną. No i na tym koniec. Pewnie jutro będzie kolejny cichy dzień czyli cisza przed potężną burza bo jak rzeczywiście nie pójdzie i będę się za niego wstydzić to tego pożałuje
. Jestem taka wsciekła bo wiem że nie odpuści. Znam go już ponad 8 lat i widziałam w podobnej sytuacji. Nie wiem co mam robić, nerwy nic mi nie pomogą bo jego to nie rusza. Chyba po prostu oleje i ani nie spędze tej wigili z rodzicami ani z nim i pojadę sobie w siną dal

taki jadam tylko na śląsku 
Co u Ciebie i Igorka. Jak się macie?

i zaraz wyjeżdżam 
będę jakoś wieczorkiem
tak jest jak sie wszystko na ostatnią chwile zostawia 
Ja tylko przeleję wrzątkiem 
Gabrysia - 09.02.2012