|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
dziewczyny jak myslicie/jak to było u was- jeśli w sobote miałam rozwarcie na 2 cm to czy poród jest tuż tuż czy moge przenosić do stycznia?
|
#4112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
Nawet nie mów bojku przecież ma juz ponad miesiac i dopiero teraz jej sie ujawniła ?? Ja miałam nadzieje ze od 2 tygodnia sie pojawiaja jak maja być Nie umiem ci pomóc bo Julcia nie miała tylko te jedzeniowe czasem. ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
Nawet nie mów ![]() Wczoraj jedna zielona zrobił, a póżniej juz żółtą dzis narazie jeszcze nie widziałam ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
To jest różnie z tym np Ela chodziła z 4 cm rozwarciem bardzo długo, a u jednej pózjdzie juz szybciutko jak tylko ma rozwarcie.
|
|
|
#4113 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas na razie chyba cisza kolkowa, Mala ma caly czas takie marudne wieczory, ze sie wkurza i za bardzo nie wiadomo o co jej chodzi, ale daje sie uspokoic i bardziej jeczy niz placze. jak juz tak bardzo jeczy to dajemy jej sab simplex, ale w sumie nie wiem czy to brzuszkiem jest powodowane. |
|||
|
|
|
#4114 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny moje dziecko łysieje
|
|
|
|
#4115 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4116 |
|
Zadomowienie
|
Witamy.
Dziś Olivka kończy miesiąc i staję się niemolakiem ![]() Byłyśmy dziś na pobraniu krwi u niuni jestem z niej dumna bo nawet nie zapłakała tylko sobie smacznie spała JEszcze musiałam jej mocz złapać rano w specjalną torebkę myślałam że się nie uda.u mnie już atmosfera świąt bigosik pachnie jutro mięsko w sobotę makowiec A moja córcia życzy wszystkim ciotką i koleżanką i kolegą z wizażu wesołych świąt
|
#4117 |
|
Rozeznanie
|
Witam ,kochane mamusie
![]() u mnie od wczoraj króluje kolka -masakra ![]() pediatra -poleciła mi bobotic -tz biega po aptekach ale nigdzie nie może dostać ,dobre są też niby sab simplex,ale u nas nie dostępne tylko w niemczech . Teście sprawili nam nowy wózek ,ale mieliśmy spiecie bo kupili nam bez konsultacji -jakiś wogóle nie praktyczny dla mnie -ale na szczescie dało się wymienić -teraz mamy http://bejbi.eu/sklep/eljot-wozek-ve...ur-p-3946.html -niebieski -i jest ok -bardzo dobrze się prowadzi. A oni wybrali http://www.we-dwoje.pl/sprzedam;woze...html?foto_id=3 tylko bez kosza na zakupy
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvj44jjchbjht4.png Edytowane przez lina84 Czas edycji: 2011-12-22 o 11:56 |
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
kochana to normalne, ze włoski sie wycieraja
|
|
|
|
#4119 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Cytat:
wiem, że nie będzie kolorowo. Co nie zmienia faktu, że chcę już moją kruszynkę mieć na rękach a nie w brzuchu![]() Ja za brzuchem tęsknić nie będę Wogóle w tym tygodniu zaczęły się pytania i telefony od rodzinki czy już nie urodziłam itp
|
|
|
#4120 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane
, mszpilko wybacz .Elfik nie panikuj, włoski się wycierają na skutek obracania główki i ciągłego leżenia Fallen Angel nie ma reguły, ja jak dziewczyny pisały miałam 4cm rozwarcia a 4 tygodnie na pewno pochodziłam sobie jak nie dłużej .Kasieńko i Lina współczuję kolki, najstraszniejsza jest bezradność i to że nie ma żadnego leku Seonka próbowałam już mm raz, nic nie pomaga, druga sprawa to taka że musiałabym przegłodzić smerfa bo on ciągle cycka się i w efekcie nie jest głodny, a jak w nocy prześpi 1.5h to głodny jak wilk bo nie ma stałego dopływu mleczka .Dziewczyny nie podziwiajcie mnie bo nie ma powodu, mieszkanko mam małe, tzn średnie, jakieś 80m, więc szybko się sprząta, starszy ma 4 lata i cały dzień w przedszkolu. Męża mam cudownego bo jakbym nawet tydzień siedziała w piżmie, nie sprzątała i nie gotowała to mąż wróci uściska i weźmie się za obiad jednocześnie zabawiając Miłoszka, żadnej presji nie mam i robię to z mojego jakiegoś przyzwyczajenia. A na forum mamy dziewczyny mające maleńkie szkraby np oolong, Darusia, Seona, domiks, agulan, i wiele innych które pominęłam, mieć dwójkę absorbujących dzieciaczków to już jest ogromna praca, wiec wielki ukłon w waszą stronę dziewczyny U nas dziś nocka spokojniejsza, co prawda Miłoszek poszedł spać po 24tej i spał do 6tej z dwoma albo trzema karmieniami, nie pamiętam , potem godzinkę się pobawił i poszliśmy obydwoje lulać to ja wstałam o 10 a smyk o 11. W tym czasie podgotowałam zupkę i zmyłam po sniadaniu męża i moim. Potem się bawiliśmy, dziś jakby bardziej wyciszony, może coś się poprawi bo ostatni jak nie spał i nie jadł to krzyk Pokazywałam mu padający śnieg przez okno, zainteresował się, aż buźkę otworzył, mam nadzieję że pokocha zimę tak jak ja, ja ją uwielbiam wprost Podziwiam że macie już rytm dnia ustalony, u nas to jak wyjdzie, różnie jest. A powinno być już jakoś unormowane bo synuś ma 5.5 tygodnia to spory facet już .Idę pralkę puścić z pościelą. |
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, mamuśki
Mam pytanie: na brzuszek mam jedynie ESPUTICOL jeśli musiałabym go zastosować ile bym musiała dać kropel ...
|
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka.
Ela to ty masz normalnie złotego tego TZ nic tylko pozazdroscic takiego skarba w domu. Bahamadia a nie pisze ile możec go podac tak orientacyjnie ?? Wiszka te pytania sę masakryczne, ja ich nie cierpiałam ![]() ![]() ![]() Elfik łysieje czy sie z tyłu wycierają bo to jest różnica
|
|
#4123 |
|
Zadomowienie
|
Dobry
![]() Niestety nie nadrobię bo świąteczne przygotowania mnie pochłonęły i praca daje o sobie znać. lina ja stosuję bobotic u mnie pomaga, aa sab simplex się nie sprawdził Bahamedia ESPUTICOL daje się dwie krople lub jedną do dwóch razy na dobę. Zmykam sprzątać dalej. W święta z reguły mam więcej czasu to ponadrabiam ![]() Elfik mojej też się wycierają ale pod spodem nowe rosną, spokojnie. To nie jest powód do zmartwień ![]() joamic fajny komplecik a córeczka ślicznie w nim wygląda
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-12-22 o 13:19 |
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie potrawy robicie na świeta ??
Noi oczywiście ciasta jakie ![]()
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie nie est nigdzie napisane ![]() Dziękuję Ona za odp ![]() Uciekam do księdza, dać kopertę ..:/ myślałam, że pójdę z Michałem od razu n spacer, ale nie zdążyłam go nawet ubrać bo zasnoł, nie mam sumkenia go budzić więc tylko ub rałam mu śpiworek i weranduję.
|
|
|
|
|
#4126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myszeczka potraw to za wiele nie zjem, bo karmię. Także w tym roku raczej na święta nie szaleję.
|
|
|
#4127 |
|
Zadomowienie
|
Myszko dziękuję, mąż ideał, gdyby nie on to....., wiesz
.Ja w tym roko zastopowałam z przygotowaniami, zrobię tylko sałatkę, parę uszek i pierogów i tyle. Ciasto kupujemy, właściwie dla męża tylko bo ja nie jem większości rzeczy .Siedzę na wizażyku i kawkę popijam, mmmm, śnieg sypie za oknem, czysta magia Dziewczyny mam wrażenie że bardziej jestem emocjonalnie związana z młodszym synkiem niż byłam ze starszym w tym okresie, Matika nie karmiłam piersią a Miłoszek cysia się non stop, a Matika nakarmiłam, teściowa go wzięła a ja w gary, porządki i dziecka pół dnia nie widziałam, tak sobie pozwoliłam, teraz tak nie będzie .Darusia a jak Amelka tej nocy? spała troszkę? |
|
|
|
#4128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i ja się dołącze do tych nie tęskniących nie chciałabym wracać do brzucha.... never :Pmam pytanko- jak zmienic pory dnia u malucha??? bo chyba małej sie poprzestawiało :/ poszła spac o 20, spała do 23.30, potem pobudki 1,2,4,6,8,9... a w dzien potrafi pospac 3-4-5h ..... wrrrrrrrrrrr Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2011-12-22 o 13:40 |
|
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eluś napewno masz racje z tym wziązaniem bo to nawet mówią o tym że jak sie karmi piersia to tak jest. Ja mam takie samo podejhscie do Julci jak i Bartoszka u Nas sie nie zmieniło
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
nie mialam czasu ostatnio pisac lae nadrobilam wszystko. Teraz tez z doskoku jestem. Zdrowych, spokojnych i wesolych swiat zyczymy z Alkiem! W koncu dla kazdej/kazdego z nas beda to wyjatkowe swieta bo z nowym czlonkiem rodziny |
|
|
|
#4131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie polozna mowila ze dla 3 tyg. dziecka 4 krople na dobe ... więc nie wiem jak dla twego szkraba
|
|
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Ela dziekuje za mile slowka!!
Oj ja czasami mam ochote Oliwie sprzedac ![]() jest przekochana dla malej, przecudowna,caluje ja, kocha,przyutula,myje brzuszek jak ja kapiemy i tak dalej... ale jednoczescie oficjalnie zaczynamy bunt 2 latka, nie slucha NIC,robi co chce, wlazi gdzie chce,robi na zlosc,gdyby to bylo odkad mala jest z nami zgonialbym na to,ale to juz z 2 miechy nieprzerwalnie trwa. ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- ELUŚ odpukac!!! spala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jadla o 19:30 potem jadla o 2 i o 5 i pozniej o 9:30 i spi.
|
|
#4133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A moja niunia dziś spała od 21 pobudka na śpiocha o 2 na jedzonko i potem obudziła się o 6
9 miesięcy z OliV http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-12-22 o 14:07 |
|
|
|
|
#4134 |
|
Zadomowienie
|
Darusia KUPUJĘ
![]() .Taka podchowana panienka nam się przyda, a bunt opanujemy Mój 4 latek złośliwy się zrobił odkąd Miłosz się pojawił, ale złośliwość tępimy i się udaje Mateusz w buncie 2latka to najchętniej nie ubierałby się wcale i nie słuchał nikogo, ujarzmiliśmy go .
|
|
|
|
#4135 |
|
Zadomowienie
|
eh ja się tak niepokoje że zaraz urodze, nie chce wigilii spędzić w szpitalu, a najchętniej to urodziłabym w styczniu żeby malutka nie była z końca grudnia bo u dzieci każdy miesiąc to różnica w rozwoju i jak pójdzie do przedszkola to będzie widać różnice między rówieśnikami
|
#4136 |
|
Rozeznanie
|
Dalia - metoda jest drastyczna i ja na początku płakałam razem z Helcią.
Ale już sama nie wiedziałam co mam zrobić żeby zasneła. Ale jak nie skutkował cyc, noszenie, bujanie spróbowlismy i najczęściej działa. Nie zawsze bo np. wczoraj usypiała od 19,30 do 22,30 z 30 min drzemką i dwoma przystawieniami do piersi. Umęczona na makasa, a nie mogła zasnąć. A ja nie mam siły jej nosić. To wyciszanie można zastosować gdy jest sie pewnym ze dziecko nie jest głodne, ma czysta pieluchę, nie ma kolki, i nic mu nie dolega. Sprawdza sie tez w dzień gdy maluch jest tak umęczony, że ze zmeczenia nie może zasąć. Kontrolowane wyciszanie: 1 Upewnij sie ze dziecko faktycznie płacze a nie tylko marudzi badz czeka. 2 Po minucie podejdz do lozeczka nie zapalajac swiatla (ja ma caly czas mała lampkę właczoną) 3 Uspokój dziecko, szepcząc szy..szy..szy.. 4.Delikatnie pogladz czolko dziecka, przerzedzając palcem miedzy oczkami az po czubek noska 5 Jezeli nadal dziecko sie nie chce uspokoic połóż otwrta dlon na jego piersi-poczuje sie bezpiecznie 6 w ostateczności podaj smoczek 7 wyjdz z pokoju gdy tylko płacz przycichnie 8 jeżeli nadal nie chce się uspokoić to powtórz wszystko jeszcze raz. 9. Jeśli dziecko nie zaśnie odczekaj trzy minuty, potem kolejne 5, jelsi maluch jest bardo pobudzony, przychopdzimy szybciej. 10. Jesli to nie pomaga podnosimy dziecko tulimy do uspokojenia, nie pozwalamy by zasneło nam na rękach. 11. Kilka pierwszych nocy jest strasznych. (ja płakałm razem z mała) Fragment ksiazki ''sekrety niemowlat'' autorstwa Jo Tamtum , Barbara Want u nas jak trwa to dłuzej niż 1,5 godziny to mała przebieram i karmię bo dla mnie na logike to po 1,5 godzinie jest juz głodna i pielucha do zmiany. Często wtedy zasypia mi już na piersi a jeśli nie, powtarzamy. I zaczynaliśmy rzeczywiscie od 1,5 - 2 godzin, teraz mała zasypia nawet w 20 minut. Ale nei zawsze to działa. Bo niby zasnie przy piersi a po 30 min jest krzyk i wtedy sie zaczyna. Ela - ja teraz podobnie, mała śpi na balkonie po ekspresowym spacerze, herbatka i wizaż. Gratuluję Ci wspaniałego męża, dobrze ze masz w nim oparcie. Mój sam za wiele rzeczy sie nie chwyci sam z siebie ale jak powiem to zrobi. Nie mogę na niego narzekać, zwłaszcza tu, może w klubie ![]() Jutro wyjeżdżamy na Świeta do teściów, wiec nic nie przygotowywuję, nic więcej nie sprzątam. Dzisiaj mamy wizyte u ortopedy, ciekawe co powie na bioderka. |
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Fallen
Mog Ci poradzić, o ile pamiętasz kiedy poczułaś pierwsze ruchy, że to była równa połowa Twojej cioąży, dolicz sobie drugie pół i wyjdzie Ci oriętacyjny typ porodu. U mnie się to sprawdziło w 100%, a lekarz się pomylił o 3 tyg ![]() Policz sobie, przynajmniej będziesz wiedziała mniej więcej na czym stoisz Co do potraw, nie robimy za dużo, bo po 1. Wigilia u babci, a po 2. W pierwszy dzień Świąt robimy Chrzciny. Więc jeśli chodzi o ciasta, to teściowa robi sernik i jakieś inne, moja Mama też ma zrobić + ciotka 2 szt i babcia tort. Do tego jest już bigosik i galaretki drobiowe no i ukochane uszka i barszczyk. Poza tym zajmujemy się daniami na obiad świąteczno - chrzcinowy ![]() KOrzystając z okazji chciałam Wam złożyć najserdeczniejsze życzenia. Duzo zdrowia i uśmiechów w ten wyjątkowy czas. Dużo prezentów i zdrowia przede wszystkim dla dzidzisiów rozpakoanych jak też dla tych którzy niebawem dołączą do naszego grona Dla Was jak i dla waszysz rodzin ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT |
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
Elus u nas jest kosmos, mala bije, zaczyna szczypac....no nic nie slucha,nic po prostu, rozumiem zeby miala wczesniej przyzwolenia na wszystko byloby inaczej ale nigdy wszystkiego co chciala ani nie mogla ani nie miala, a co jagorsze przy tym jest tak kochana ze to sie w glowie nie miesci:P
jaki jest zloty srodek?
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Ja cie ja też tak chce !!!!!
|
|
|
#4140 |
|
Zadomowienie
|
MSZPILKA skorzystam z tej metody bo mały ma jakieś adhd chyba
![]() Co do łysienia, to nie z tyłu tylko od przodu od czółka idzie, wygląda jak kosmita
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.

Mała tak cierpi że nie wiadomo jak jej pomóc. Nawet sab simplex nie pomaga 

wiem, że nie będzie kolorowo. Co nie zmienia faktu, że chcę już moją kruszynkę mieć na rękach a nie w brzuchu

.