Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-22, 09:37   #4111
__Fallen Angel__
Zadomowienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

dziewczyny jak myslicie/jak to było u was- jeśli w sobote miałam rozwarcie na 2 cm to czy poród jest tuż tuż czy moge przenosić do stycznia?

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 09:53   #4112
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Hej,
No i zaczęło się ... KOLKI. Od 2 dni nie wiem jak się nazywam. Zaczynają się rano ... tu są straszne ... potem cichną i od 16 to juz jest sajgon Mała tak cierpi że nie wiadomo jak jej pomóc. Nawet sab simplex nie pomaga Dziś udało mi się jej pomóc suszarką do włosów... zobaczymy jak się sprawdzi w nocy. Jak widzę jak ona cierpi to już wolę przejść na mm bezlaktozowe ... aby tylko nie cierpiała.

Lecę prasować, bo zasnęła ze zmęczenia i płaczu, więc mam chwilkę.

Doświadczone mamusie macie jakieś sposoby na kolkę??
My bierzemy przed jedzeniem delikol+ sab simplex. Ciepła pieluszka i masaże brzuszka u nas się nie sprawdziły

Dzisiaj niestety pierwszy raz płakałam razem z malutką. Nie dało się jej w żaden sposób pomóc

Nawet nie mów bojku przecież ma juz ponad miesiac i dopiero teraz jej sie ujawniła ?? Ja miałam nadzieje ze od 2 tygodnia sie pojawiaja jak maja być
Nie umiem ci pomóc bo Julcia nie miała tylko te jedzeniowe czasem.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Hej

U Nas dzisiaj też śniegowo, spacer oczywiście zaliczony

Słyszałam, że jeśli dziecko robi zielone kupki oznacza to chorobę...

Dzisiaj ko nczymy 2 miesiąc

Gratuluję również innym maluszką rocznic

Mój malutki pączuś, za każdym razem jak się przebudzi jest odstawianydo wyrka i tam sobie umila przy pozytywce, i zaraz zasypia, najpźniej trwa t0 30 min ... i pobódka między 24, a 2.

Więc lecę pod prysznic i lulać.

Nawet nie mów
Wczoraj jedna zielona zrobił, a póżniej juz żółtą dzis narazie jeszcze nie widziałam

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
dziewczyny jak myslicie/jak to było u was- jeśli w sobote miałam rozwarcie na 2 cm to czy poród jest tuż tuż czy moge przenosić do stycznia?

To jest różnie z tym np Ela chodziła z 4 cm rozwarciem bardzo długo, a u jednej pózjdzie juz szybciutko jak tylko ma rozwarcie.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 09:56   #4113
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość

Odłożyłam wczoraj stertę ciuchów na 56 i 62, aż mi szkoda było na strych to taszczyć, te najmniejsze są najrozkoszniejsze.
.
Ja na razie odlozylam rozm 50 i niektore pajace 56. teraz wyjezdzamy do 1.01 wiec biore juz na wszelki wypadek wieksze ciuszki. Mala miala taka sliczna czapeczke rozm 38 i cos juz sie robi ciasnawa. Zal sie z tym wszytskim rozstawac.

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
No u mnie rozwarcie nie oznaczalo porodu od razu, aczkolwiek urodzilam niecaly tydzien po odejsciu czopa- ale nie ma zadnej reguly.

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Nawet nie mów bojku przecież ma juz ponad miesiac i dopiero teraz jej sie ujawniła ?? Ja miałam nadzieje ze od 2 tygodnia sie pojawiaja jak maja być
Nie umiem ci pomóc bo Julcia nie miała tylko te jedzeniowe czasem.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Nawet nie mów
Wczoraj jedna zielona zrobił, a póżniej juz żółtą dzis narazie jeszcze nie widziałam
Kolki pojawiaja sie wlasnie w 2 miesiacu zycia najczesciej, ale te pojawiajace sie wtedy przechodza szybciej niz te ktore pojawiaja sie w 2 tygodniu zycia.
U nas na razie chyba cisza kolkowa, Mala ma caly czas takie marudne wieczory, ze sie wkurza i za bardzo nie wiadomo o co jej chodzi, ale daje sie uspokoic i bardziej jeczy niz placze. jak juz tak bardzo jeczy to dajemy jej sab simplex, ale w sumie nie wiem czy to brzuszkiem jest powodowane.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 11:10   #4114
elf27
Zadomowienie

Dziewczyny moje dziecko łysieje
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 11:14   #4115
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Jak to??????
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 11:33   #4116
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Witamy.
Dziś Olivka kończy miesiąc i staję się niemolakiem
Byłyśmy dziś na pobraniu krwi u niuni jestem z niej dumna bo nawet nie zapłakała tylko sobie smacznie spała JEszcze musiałam jej mocz złapać rano w specjalną torebkę myślałam że się nie uda.

u mnie już atmosfera świąt bigosik pachnie jutro mięsko w sobotę makowiec
A moja córcia życzy wszystkim ciotką i koleżanką i kolegą z wizażu wesołych świąt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG20111221_001.jpg (37,0 KB, 48 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 11:53   #4117
lina84
Rozeznanie

Witam ,kochane mamusie
u mnie od wczoraj króluje kolka -masakra
pediatra -poleciła mi bobotic -tz biega po aptekach ale nigdzie nie może dostać ,dobre są też niby sab simplex,ale u nas nie dostępne tylko w niemczech .
Teście sprawili nam nowy wózek ,ale mieliśmy spiecie bo kupili nam bez konsultacji -jakiś wogóle nie praktyczny dla mnie -ale na szczescie dało się wymienić -teraz mamy http://bejbi.eu/sklep/eljot-wozek-ve...ur-p-3946.html -niebieski -i jest ok -bardzo dobrze się prowadzi.
A oni wybrali http://www.we-dwoje.pl/sprzedam;woze...html?foto_id=3

tylko bez kosza na zakupy

Edytowane przez lina84
Czas edycji: 2011-12-22 o 11:56
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 12:11   #4118
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
kochana to normalne, ze włoski sie wycieraja

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 12:28   #4119
Wiszkaa
Raczkowanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez karolinka_12 Pokaż wiadomość
Wiszka korzystaj póki możesz jeść wszystko, spac do oporu potem jak dzidziol będzie urodzony nie będzie tak kolorowo ... ale może to tylko mojea opinia
Co do jedzenie to faktycznie korzystam wiem, że nie będzie kolorowo. Co nie zmienia faktu, że chcę już moją kruszynkę mieć na rękach a nie w brzuchu

Ja za brzuchem tęsknić nie będę ewentualnie trochę za kopniakami

Wogóle w tym tygodniu zaczęły się pytania i telefony od rodzinki czy już nie urodziłam itp

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 12:49   #4120
ela3010
Zadomowienie

Cześć kochane i kochany, mszpilko wybacz.

Elfik nie panikuj, włoski się wycierają na skutek obracania główki i ciągłego leżenia.

Fallen Angel nie ma reguły, ja jak dziewczyny pisały miałam 4cm rozwarcia a 4 tygodnie na pewno pochodziłam sobie jak nie dłużej.

Kasieńko i Lina współczuję kolki, najstraszniejsza jest bezradność i to że nie ma żadnego leku.

Seonka próbowałam już mm raz, nic nie pomaga, druga sprawa to taka że musiałabym przegłodzić smerfa bo on ciągle cycka się i w efekcie nie jest głodny, a jak w nocy prześpi 1.5h to głodny jak wilk bo nie ma stałego dopływu mleczka.

Dziewczyny nie podziwiajcie mnie bo nie ma powodu, mieszkanko mam małe, tzn średnie, jakieś 80m, więc szybko się sprząta, starszy ma 4 lata i cały dzień w przedszkolu. Męża mam cudownego bo jakbym nawet tydzień siedziała w piżmie, nie sprzątała i nie gotowała to mąż wróci uściska i weźmie się za obiad jednocześnie zabawiając Miłoszka, żadnej presji nie mam i robię to z mojego jakiegoś przyzwyczajenia.
A na forum mamy dziewczyny mające maleńkie szkraby np oolong, Darusia, Seona, domiks, agulan, i wiele innych które pominęłam, mieć dwójkę absorbujących dzieciaczków to już jest ogromna praca, wiec wielki ukłon w waszą stronę dziewczyny.

U nas dziś nocka spokojniejsza, co prawda Miłoszek poszedł spać po 24tej i spał do 6tej z dwoma albo trzema karmieniami, nie pamiętam, potem godzinkę się pobawił i poszliśmy obydwoje lulać to ja wstałam o 10 a smyk o 11. W tym czasie podgotowałam zupkę i zmyłam po sniadaniu męża i moim.
Potem się bawiliśmy, dziś jakby bardziej wyciszony, może coś się poprawi bo ostatni jak nie spał i nie jadł to krzyk.

Pokazywałam mu padający śnieg przez okno, zainteresował się, aż buźkę otworzył, mam nadzieję że pokocha zimę tak jak ja, ja ją uwielbiam wprost.

Podziwiam że macie już rytm dnia ustalony, u nas to jak wyjdzie, różnie jest. A powinno być już jakoś unormowane bo synuś ma 5.5 tygodnia to spory facet już.

Idę pralkę puścić z pościelą.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 13:01   #4121
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Witam, mamuśki

Mam pytanie:
na brzuszek mam jedynie ESPUTICOL jeśli musiałabym go zastosować ile bym musiała dać kropel ...
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 13:15   #4122
Myszeczka86
Zakorzenienie

Hejka.

Ela to ty masz normalnie złotego tego TZ nic tylko pozazdroscic takiego skarba w domu.

Bahamadia a nie pisze ile możec go podac tak orientacyjnie ??

Wiszka te pytania sę masakryczne, ja ich nie cierpiałam

Elfik łysieje czy sie z tyłu wycierają bo to jest różnica

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-12-22, 13:16   #4123
Ona231
Zadomowienie

Dobry

Niestety nie nadrobię bo świąteczne przygotowania mnie pochłonęły i praca daje o sobie znać.

lina ja stosuję bobotic u mnie pomaga, aa sab simplex się nie sprawdził Współczuję najgorsza jest bezradność.

Bahamedia ESPUTICOL daje się dwie krople lub jedną do dwóch razy na dobę.

Zmykam sprzątać dalej. W święta z reguły mam więcej czasu to ponadrabiam

Elfik mojej też się wycierają ale pod spodem nowe rosną, spokojnie. To nie jest powód do zmartwień

joamic fajny komplecik a córeczka ślicznie w nim wygląda

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-12-22 o 13:19
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 13:18   #4124
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dziewczyny jakie potrawy robicie na świeta ??
Noi oczywiście ciasta jakie

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-12-22, 13:20   #4125
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Dobry

Niestety nie nadrobię bo świąteczne przygotowania mnie pochłonęły i praca daje o sobie znać.

lina ja stosuję bobotic u mnie pomaga, aa sab simplex się nie sprawdził Współczuję najgorsza jest bezradność.

Bahamedia ESPUTICOL daje się dwie krople lub jedną do dwóch razy na dobę.

Zmykam sprzątać dalej. W święta z reguły mam więcej czasu to ponadrabiam

Elfik mojej też się wycierają ale pod spodem nowe rosną, spokojnie. To nie jest powód do zmartwień

Właśnie nie est nigdzie napisane

Dziękuję Ona za odp

Uciekam do księdza, dać kopertę ..:/
myślałam, że pójdę z Michałem od razu n spacer, ale nie zdążyłam go nawet ubrać bo zasnoł, nie mam sumkenia go budzić więc tylko ubrałam mu śpiworek i weranduję.
Stary 2011-12-22, 13:21   #4126
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Sernik, makowiec, keks no i piernik. Z pierniczkami nie zdążyłam, ale w przyszłym roku już pomocnika do wycinania będę mieć
Myszeczka potraw to za wiele nie zjem, bo karmię.
Także w tym roku raczej na święta nie szaleję.
Stary 2011-12-22, 13:32   #4127
ela3010
Zadomowienie

Myszko dziękuję, mąż ideał, gdyby nie on to....., wiesz.

Ja w tym roko zastopowałam z przygotowaniami, zrobię tylko sałatkę, parę uszek i pierogów i tyle.
Ciasto kupujemy, właściwie dla męża tylko bo ja nie jem większości rzeczy.

Siedzę na wizażyku i kawkę popijam, mmmm, śnieg sypie za oknem, czysta magia.

Dziewczyny mam wrażenie że bardziej jestem emocjonalnie związana z młodszym synkiem niż byłam ze starszym w tym okresie, Matika nie karmiłam piersią a Miłoszek cysia się non stop, a Matika nakarmiłam, teściowa go wzięła a ja w gary, porządki i dziecka pół dnia nie widziałam, tak sobie pozwoliłam, teraz tak nie będzie.

Darusia a jak Amelka tej nocy? spała troszkę?
Stary 2011-12-22, 13:38   #4128
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a ja w ogole nie tesknie za brzuchem!!!ojjjjj nie! brrrr....
tak jest cudnie!
bawie sie z mala tak jak kiedys, nosze ja bez problemu, rysujemy, ganiamy sie, czolgamy, tego mi brakowalo najbardziej!

mala tez sie cos prezy, sab juz poszedl w ruch...

i ja się dołącze do tych nie tęskniących nie chciałabym wracać do brzucha.... never :P

mam pytanko- jak zmienic pory dnia u malucha??? bo chyba małej sie poprzestawiało :/ poszła spac o 20, spała do 23.30, potem pobudki 1,2,4,6,8,9... a w dzien potrafi pospac 3-4-5h ..... wrrrrrrrrrrr

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2011-12-22 o 13:40
ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 13:40   #4129
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Myszko dziękuję, mąż ideał, gdyby nie on to....., wiesz.

Ja w tym roko zastopowałam z przygotowaniami, zrobię tylko sałatkę, parę uszek i pierogów i tyle.
Ciasto kupujemy, właściwie dla męża tylko bo ja nie jem większości rzeczy.

Siedzę na wizażyku i kawkę popijam, mmmm, śnieg sypie za oknem, czysta magia.

Dziewczyny mam wrażenie że bardziej jestem emocjonalnie związana z młodszym synkiem niż byłam ze starszym w tym okresie, Matika nie karmiłam piersią a Miłoszek cysia się non stop, a Matika nakarmiłam, teściowa go wzięła a ja w gary, porządki i dziecka pół dnia nie widziałam, tak sobie pozwoliłam, teraz tak nie będzie.

Darusia a jak Amelka tej nocy? spała troszkę?

Eluś napewno masz racje z tym wziązaniem bo to nawet mówią o tym że jak sie karmi piersia to tak jest. Ja mam takie samo podejhscie do Julci jak i Bartoszka u Nas sie nie zmieniło

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-12-22, 13:42   #4130
goldika
Zakorzenienie

hej dziewczyny!

nie mialam czasu ostatnio pisac lae nadrobilam wszystko. Teraz tez z doskoku jestem.

Zdrowych, spokojnych i wesolych swiat zyczymy z Alkiem! W koncu dla kazdej/kazdego z nas beda to wyjatkowe swieta bo z nowym czlonkiem rodziny
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 13:46   #4131
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Witam, mamuśki

Mam pytanie:
na brzuszek mam jedynie ESPUTICOL jeśli musiałabym go zastosować ile bym musiała dać kropel ...

mnie polozna mowila ze dla 3 tyg. dziecka 4 krople na dobe ... więc nie wiem jak dla twego szkraba

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 13:53   #4132
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Ela dziekuje za mile slowka!!

Oj ja czasami mam ochote Oliwie sprzedac
jest przekochana dla malej, przecudowna,caluje ja, kocha,przyutula,myje brzuszek jak ja kapiemy i tak dalej...

ale jednoczescie oficjalnie zaczynamy bunt 2 latka, nie slucha NIC,robi co chce, wlazi gdzie chce,robi na zlosc,gdyby to bylo odkad mala jest z nami zgonialbym na to,ale to juz z 2 miechy nieprzerwalnie trwa.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

ELUŚ odpukac!!!

spala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jadla o 19:30 potem jadla o 2 i o 5 i pozniej o 9:30 i spi.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 14:06   #4133
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Ja robię bigosik wigilijny,rybę po grecku i makowiec. Piekę schab i karkówkę

A moja niunia dziś spała od 21 pobudka na śpiocha o 2 na jedzonko i potem obudziła się o 6

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png

Edytowane przez joamic1
Czas edycji: 2011-12-22 o 14:07
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 14:11   #4134
ela3010
Zadomowienie

Darusia KUPUJĘ.
Taka podchowana panienka nam się przyda, a bunt opanujemy.
Mój 4 latek złośliwy się zrobił odkąd Miłosz się pojawił, ale złośliwość tępimy i się udaje.

Mateusz w buncie 2latka to najchętniej nie ubierałby się wcale i nie słuchał nikogo, ujarzmiliśmy go.
Stary 2011-12-22, 14:13   #4135
__Fallen Angel__
Zadomowienie

eh ja się tak niepokoje że zaraz urodze, nie chce wigilii spędzić w szpitalu, a najchętniej to urodziłabym w styczniu żeby malutka nie była z końca grudnia bo u dzieci każdy miesiąc to różnica w rozwoju i jak pójdzie do przedszkola to będzie widać różnice między rówieśnikami

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 14:31   #4136
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Dalia - metoda jest drastyczna i ja na początku płakałam razem z Helcią.
Ale już sama nie wiedziałam co mam zrobić żeby zasneła. Ale jak nie skutkował cyc, noszenie, bujanie spróbowlismy i najczęściej działa. Nie zawsze bo np. wczoraj usypiała od 19,30 do 22,30 z 30 min drzemką i dwoma przystawieniami do piersi. Umęczona na makasa, a nie mogła zasnąć. A ja nie mam siły jej nosić.

To wyciszanie można zastosować gdy jest sie pewnym ze dziecko nie jest głodne, ma czysta pieluchę, nie ma kolki, i nic mu nie dolega.
Sprawdza sie tez w dzień gdy maluch jest tak umęczony, że ze zmeczenia nie może zasąć.

Kontrolowane wyciszanie:
1 Upewnij sie ze dziecko faktycznie płacze a nie tylko marudzi badz czeka.
2 Po minucie podejdz do lozeczka nie zapalajac swiatla (ja ma caly czas mała lampkę właczoną)
3 Uspokój dziecko, szepcząc szy..szy..szy..
4.Delikatnie pogladz czolko dziecka, przerzedzając palcem miedzy oczkami az po czubek noska
5 Jezeli nadal dziecko sie nie chce uspokoic połóż otwrta dlon na jego piersi-poczuje sie bezpiecznie
6 w ostateczności podaj smoczek
7 wyjdz z pokoju gdy tylko płacz przycichnie
8 jeżeli nadal nie chce się uspokoić to powtórz wszystko jeszcze raz.
9. Jeśli dziecko nie zaśnie odczekaj trzy minuty, potem kolejne 5, jelsi maluch jest bardo pobudzony, przychopdzimy szybciej.
10. Jesli to nie pomaga podnosimy dziecko tulimy do uspokojenia, nie pozwalamy by zasneło nam na rękach.
11. Kilka pierwszych nocy jest strasznych. (ja płakałm razem z mała)

Fragment ksiazki ''sekrety niemowlat'' autorstwa Jo Tamtum , Barbara Want

u nas jak trwa to dłuzej niż 1,5 godziny to mała przebieram i karmię bo dla mnie na logike to po 1,5 godzinie jest juz głodna i pielucha do zmiany.
Często wtedy zasypia mi już na piersi a jeśli nie, powtarzamy.

I zaczynaliśmy rzeczywiscie od 1,5 - 2 godzin, teraz mała zasypia nawet w 20 minut. Ale nei zawsze to działa. Bo niby zasnie przy piersi a po 30 min jest krzyk i wtedy sie zaczyna.

Ela - ja teraz podobnie, mała śpi na balkonie po ekspresowym spacerze, herbatka i wizaż. Gratuluję Ci wspaniałego męża, dobrze ze masz w nim oparcie. Mój sam za wiele rzeczy sie nie chwyci sam z siebie ale jak powiem to zrobi. Nie mogę na niego narzekać, zwłaszcza tu, może w klubie

Jutro wyjeżdżamy na Świeta do teściów, wiec nic nie przygotowywuję, nic więcej nie sprzątam.
Dzisiaj mamy wizyte u ortopedy, ciekawe co powie na bioderka.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 14:43   #4137
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Fallen

Mog Ci poradzić, o ile pamiętasz kiedy poczułaś pierwsze ruchy, że to była równa połowa Twojej cioąży, dolicz sobie drugie pół i wyjdzie Ci oriętacyjny typ porodu.
U mnie się to sprawdziło w 100%, a lekarz się pomylił o 3 tyg
Policz sobie, przynajmniej będziesz wiedziała mniej więcej na czym stoisz

Co do potraw, nie robimy za dużo, bo po
1. Wigilia u babci, a po
2. W pierwszy dzień Świąt robimy Chrzciny.
Więc jeśli chodzi o ciasta, to teściowa robi sernik i jakieś inne, moja Mama też ma zrobić + ciotka 2 szt i babcia tort.
Do tego jest już bigosik i galaretki drobiowe no i ukochane uszka i barszczyk.
Poza tym zajmujemy się daniami na obiad świąteczno - chrzcinowy

KOrzystając z okazji chciałam Wam złożyć najserdeczniejsze życzenia.
Duzo zdrowia i uśmiechów w ten wyjątkowy czas.
Dużo prezentów i zdrowia przede wszystkim dla dzidzisiów rozpakoanych jak też dla tych którzy niebawem dołączą do naszego grona
Dla Was jak i dla waszysz rodzin ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT

Stary 2011-12-22, 14:51   #4138
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Elus u nas jest kosmos, mala bije, zaczyna szczypac....no nic nie slucha,nic po prostu, rozumiem zeby miala wczesniej przyzwolenia na wszystko byloby inaczej ale nigdy wszystkiego co chciala ani nie mogla ani nie miala, a co jagorsze przy tym jest tak kochana ze to sie w glowie nie miesci:P

jaki jest zloty srodek?
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 15:11   #4139
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Ja robię bigosik wigilijny,rybę po grecku i makowiec. Piekę schab i karkówkę

A moja niunia dziś spała od 21 pobudka na śpiocha o 2 na jedzonko i potem obudziła się o 6

O Ja cie ja też tak chce !!!!!

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-12-22, 15:13   #4140
elf27
Zadomowienie

MSZPILKA skorzystam z tej metody bo mały ma jakieś adhd chyba

Co do łysienia, to nie z tyłu tylko od przodu od czółka idzie, wygląda jak kosmita
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości