|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1172 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
Cytat:
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1173 |
|
Rozeznanie
|
Ja nakładam teraz często jedwab CHI, niestety na całe włosy - bo końcówki mam na różnych długościach, a chciałabym już równą długość. Po olejowaniu (jak mam resztki jedwabiu), zmywam pierw szamponem z SLES, później BD i na koniec odżywka d/s. Raz max.2 razy w tygodniu silniejszy szampon.
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1175 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny robiłyście sobie płukanke z nasion lnu? Bo znalazłam w apteczce prawie całą torebeczke i nie wiem czy może mi się przydać
|
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj byłam w Carefourze i rozglądałam się za olejami, chciałam kupić lniany, ale mieli tylko rafinowany
![]() Były jeszcze oliwa z oliwek, z winogron, ryżowy i jakiś palmowy, miał czerwony kolor, ale nie było nic napisane czy rafinowany czy nie. A ogólnie dziewczyny jak tam Święta i olejowanie? Ja będę musiała zrobić przerwę, bo jadę do rodziców, będą goście jeszcze, więc nie będę niestety mogła paradować z olejem na włosach
|
#1177 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Ale poszukaj w spożywczaku, po co przepłacać
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-12-22 o 14:48 |
|
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Dmka a jak się robi taka płukanke?
Ja mam właśnie olej lniany na włosach dlaczego nikt tu nie pisał, że pięknie pachnie lasem? Czy tylko mi się to podoba?:Brzydal:
|
|
|
|
#1179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja jestem po Vatice migdałowej. I chyba na nowo się polubimy
|
|
|
|
|
#1180 |
|
Strażnik Wizażu
|
Rozpuszczasz gluta lnianego w wodzie, polewasz tym włoski i tyle
oczywiście wiesz jak ugotować żel lniany?
|
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Damka tak to już wiem
|
|
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobilam ją wczoraj, ale za nic nie moge sobie poradzic z przecedzeniem i ludze sie, ze w koncu zacznie ze mna wspolpracowac
|
|
|
|
|
#1183 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1184 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja zaczęłam olejować swoje włosy, na razie tak nieśmiało... Choć kolekcja olejów rośnie
.Aktualnie posiadam: - kokosowy olej frakcjonowany, - olej ze słodkich migdałów, - próbkę oleju canola, - olej cynamonowy 100% (domyślam się, że do włosów się nie nadaje, ale może jestem w błędzie ),- oliwę z oliwek. W drodze jest jeszcze olej z awokado. Aktualnie włosy traktuję olejem kokosowym i czuję, że są szczęśliwe... A użyłam go raptem dwa razy!!!
|
|
|
|
#1186 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
inaczej nie da rady...no i nie gotuj za długo żeby nie był zbyt gęsty |
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nast pozycja do mojej listy potrzeb a jest szansa że znajdę ją w sklepie zielarskim stacjonarnie?
Edytowane przez enka999 Czas edycji: 2011-12-22 o 16:04 |
|
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś na 4 h olej z orzechów włoskich
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mogę paczkę dopiero po 17 odebrać, a przyszedł automatyczny karmnik dla ryb bo nie zostawimy rybek głodnych w święta przecież a oleje oczywiście spakowane ![]()
|
|
#1190 |
|
Wtajemniczenie
|
walsnie siedze z oliwa z oliwek ymieszana z rycyna
tylko kurde zapomnialam odzywek wziac do domu do rodzicow haha a tuu patrze a nic nie ma tylko jakas malutka z castinga mamy lezy.. pewnie juz dzis do sklepu sie nie zbiore bo u mnie w marketach to tylko takie z sls mam![]() jutro mam zamiar wyprobowac olej rzepakowy, ten taki swiateczny kupiony na bazarku zobaczymy jak sie sprawdzi
|
#1191 |
|
Zadomowienie
|
Witam was moje drogie...
![]() po wielu godzinach studiowania wątku i dzięki waszym radom zaczełam swoją przygodę z włosomaniactwem ![]() Kupiłam szampon z czarnej rzepy fimry eva natura. maskę na włosy alterra. olej z pestek winogron. Wiem że każdy włos jest inny... ale mam pewien problem. Szampon ok, nawet jestem zaskoczona jakościa włosów na następny dzień (myje rano). Przeszkadza mi zapach ale da sie przezyc ![]() Maska - zapach Dziś pierwszy raz nałoże olej. Mam nadzieje, że jutro będą błyszczące Zauwazyłam bardzo coś dziwnego u siebie. Moja skóra głowy cała jest pokryta suchym naskórkiem, to nie są tylko białe kropki łupiezu, to sa przeźroczyste schodzące płaty.... jestem przerazona.... co robic?
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejrzewam, ze gotowalam za dlugo i stad ta gesta konsystencja.Jutro na nowo bede walczyc, a jesli sie nie uda, to zaczne od poczatku. |
|
|
|
|
#1193 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jestem jeszcze świeżynka, mogłabyś mnie poinstruować?Kupiłam sobie dzisiaj maść z wit A
|
||
|
|
|
#1194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a rzepakowy to już w ogóle, jest strasznie brzydki, ale go kocham o kurcze, to niedobrze... może spróbuj zrobić peeling skóry głowy, a później ją czymś porządnie nawilżyć? ale z drugiej strony może lepiej nie kombinować i od razu pójść do dermatologa
|
|
|
#1195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby się jakieś rany w tych miejscach nie porobiły, może to jakaś reakcja uczuleniowa?
|
|
|
|
|
#1197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kładziesz ją też na skalp? A co do Twojej skóry głowy i problemu z nią, to również polecałabym żel aloesowy tak jak Jigoku, ja osobiście nie używałam, ale czytałam dużo na ten temat, bo miałam zamiar kupić
|
|
#1198 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
wlewasz do garnuszka 1 szklankę wody, sypiesz 1 łyżkę stołową siemienia i gotujesz na małym ogniu od czasu do czasu mieszając (sprawdzasz tym samym konsystencję). Trwa to około 10-15 minut (naprawdę 'na oko'). Po tym czasie zdejmujesz garnuszek ze źródła ciepła i od razu przelewasz przez sitko do jakiegoś naczynia. Dodatkowo jeszcze łyżką mieszam ziarenka żeby wszystko na pewno przeleciało w tym stanie jest to żel lniany do włosów (świetny, bo nawilża i nawet jakoś tam trzyma) oraz maseczka do włosów. Jeśli chcesz płukankę zrobić to tego gluta wrzucasz do większego naczynia, dolewasz wody żeby żel się rozpuścił, polewasz włosy i cieszysz się super gładkimi włosami Cała filozofia moja rada by ten glut nie był zbyt gęsty, bo wtedy może być problem z przelaniem przez sitko, wolę rzadszą konsystencję EDIT: a propo koleżanki wyżej i podrażnienia jej skóry głowy...Nałóż gluta z siemienia, świetnie działa również na to! Na twarz jako maseczkę też można... Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-12-22 o 22:37 |
|
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Siemie lniane ląduje własnie na mojej chciejliście :P
Zrobiłam sobie przed chwilą peeling z cukru, na skalp dałam Khadi na porost włosów, trochę go tez na końce, spryskalam całość Jantarem i mogę iść spać ![]() Dziewczyny, a czy używacie olejów na rzęsy? Słyszałam oczywiście o rycynie, ale czy inne tez ktoś nakladal? Ja kilka ostatnich dni uzywalam olejku arganowego na rzęsy i są w sumie ładne, sprężyste
|
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale używam jojoby na paznokcie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

tylko jakas malutka z castinga mamy lezy.. pewnie juz dzis do sklepu sie nie zbiore
bo u mnie w marketach to tylko takie z sls mam
67,7 67 66 65 64 63 62 61 60