Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-20, 11:16   #3571
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Meme kochana jakoś się Tobie nie dziwie jesteś w ciąży masz małe dziecko dość żywiołowe, ciągle tylko dom, dziecko, mąż więc jak tu nie być zdołowaną . Kurcze jakiś odpoczynek by się przydał, ale jak przecież dziecko, dom i mąż i zamiast Cię pocieszać chyba bardziej dołuje niedobry Płatek. Meme pisz jak najwięcej co czujesz może chociaż trochę Ci ulży i jakoś pomoże postaramy się zawsze jakoś pocieszyć. Przyjdą święta mężulek będzie miał wi.ęcej wolnego to przynajmnie pomoże przy Fifku i w domku i radość i chęć życia samo wróci .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-20, 11:49   #3572
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Dziekuje Płatku za dobre slowo

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-20, 14:28   #3573
ch_aga
Zadomowienie

Meme --
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-20, 16:04   #3574
kasiulka
Zakorzenienie

Ja tez dzisiaj potrzebuje dobrego słowa. Oliwka od wczoraj od 10:00 wieczorem ryczy, prawie caly czas . Wrzeszczała histerycznie przez 4 godziny do 2:00 w nocy i nawet na rękach sie nie uspokajała, w koncu zaczęła przysypiac ale tak co pół godziny pobudki i histeria i tak caly czas. Własnie ją uśpiłam po kolejnej porcji ryku. W pracy z tego wszystkiego źle sie dzis poczułam, dostałam gwałtowny skok cisnienia i małż musiał po mnie przyjechac i odwieźć do domu. Wzielam tabletki ale przez te wrzaski wcale nie czuje sie lepiej. Nie wiem co jej sie stało - zęby raczej to nie są, ale wczoraj była calutki dzien z teściami i obawiam sie ze ją przekarmili i zafundowali jakąs mega kolke - wczoraj przy kąpieli miała brzuch jak balon, taki wielki ze az sama mu sie przyglądała ze zdziwieniem ... podejrzewam ze tesciowa wmuszała w nią zarcie ile wlezie, dzis juz walneła 5 mega wielkich kup i pewnie bedą nastepne bo pruka az świszczy. Boje sie kolejnej nocy, jak nie przejdzie to jutro po pracy ide z nią do lekarza.

Meme nic dziwnego ze atmosfery swiat nie czujesz, bo jej jeszcze nie ma - nie przejmuj sie, zobaczysz przyjdzie grudzien, mikolajki, kolędy w radio to i atmosfera nadejdzie , jestes dzielna kobita, malutkie dziecko, ciąża, obowiązki - masz prawo czuc sie zmeczona i przytłoczona i nie obwiniaj o to.
... Ty to przynajmniej masz jakis seks bo ja to nie mam wcale >

Wymysliłam ze kupie Oliwce na swieta strój małego mikołaja i ją przebiore jak przyjdą goscie, wlasnie poluje na allegro na takowe . Na razie zakupiłam czapkę mikołajową z pozytywką i rękawiczki z wyszytymi mikołajkami ... własnie czekam na dostawe

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-20, 16:21   #3575
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Świetny pomysł ze strojem Kasiulko . Dla Ciebie też buziaczki na pocieszenie Oliwka wieczorkiem zaśnie to weź gorącą, pachnącą kąpiel odrazu Ci przejdzie . Biedna Oliwka właśnie tego u dziadków nie lubie, że futrują tyle jedzenia i słodyczy w te biedne dzieciaczki tuczą od małego . Sama tego doznawałam byłam strasznym niejadkiem, a babcia ciągle we mnie wpychała, a ja płakałam bo nie mogłam tyle zjeść, chcąc dobrze wyżądzają tylko krzywdę . Musisz pogadać z teściową przecież wiadomo, że Oliwka jeszcze dużo nie zje ma dopiero 8 miesięcy!!!! Ach te babcie .
Stary 2006-11-20, 16:50   #3576
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Oj Meme pewnie jesteś totalnie wyczerpana. mały urwis i ciąża to naprawde duże wyzwanie. Masz kogoś kto może Cie chociaż troche odciążyć żebyś np poszła gdzieś na zakupy czy troche się przespała? Nie co Ci doradzić ale napewno potzrebujesz też czasu dla siebie bo teraz ciągle myślisz o innych.
Kasiulka napewno Oliwke coś bolało jak tak płakała. Jak jest teraz? Mała musiała się nacierpieć dawałaś jej plantex albo coś innego na kolkowe sprawy. Ma brzuszek dobry jest też rozkurczowy bobotic.
Pomysł z mikołajem chyba od ciebie ściągne, super.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-20, 17:27   #3577
mallaga
Raczkowanie

witajcie
Meme,ja to nie potrafie pocieszac wiec nie bede,ale...przerazilo mnie to co napisałas.
jeszcze latem zastanawialam sie nad drugim dzieckiem ale poki co wybralam studia podyplomowe.dziecko musi poczekac.
moze porozmawiaj z mezem,na pewno zna Ciebie dobrze i bedzie wiedzial jak poprawic Ci humor.albo kup sobie lody,koniecznie orzechowe mi zawsz poprawiaja nastroj...
mallaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-20, 18:07   #3578
kasiulka
Zakorzenienie

Joasiu, Oliwka nadal marudna, małż poleciał do apteki po coś na brzuszek. Mała jest juz strasznie zmeczona, oczka całe czerwone i zapuchniete, strasznie biedna jest
Zgapiaj pomysł, chetnie zobacze małą Julke- Mikołajke, inne dzieciaczki zresztą tez

Oliwka
Stary 2006-11-20, 18:38   #3579
ch_aga
Zadomowienie

Kasiulko -- bardzo mi przykro, szkoda dziecka Ale ja na Twoim miejscu powiedziałabym teściom co Oliwka przeżywa bo z opisu wyraźnie widać, że bolał ją brzuszek. Jeśli to rzeczywiście świadome przekarmienie to wojna na całego a jeśli nieświadomie to zwróć Im uwagę aby uważali. Jak pisze Płatek, często rodzice dają naszym dzieciom słodycze, czego kompletnie nie potrafię zrozumieć. A jak pytam teściową: ale poco mu ciasteczka czy cukierki, to nie potrafi odpowiedzieć. Przecież nie ma to żadnych wartości odżywczych ale im nie sposób tego przetłumaczyć Chociaż przyznam cichaczem, że sama dałam dziś herbatniczka szkolnego. Bezmyślnie wyjęłam sobie ciastka jak Muszek się bawił, oczywiście nie umknęło to jego uwadze i od razu przydreptał patrząc błagalnie na to ciastko. Gdyby tylko sobie patrzył to pół biedy ale za chwilę się rozryczał no i dałam gryzka - jakiż on był szczęśliwy
Pozdrawiam
Stary 2006-11-20, 19:34   #3580
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Dziewczyny, bardzo wam dziekuję za slowa pociechy, dla was wszystkich!

Kasiulka, to na pocieszenie ode mnie Opinkol tesciową!

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-20, 19:44   #3581
kasiulka
Zakorzenienie

dziewczyny juz nie mam siły, Oliwka cały czas płacze, juz prawie dobę to trwa

Oliwka
Stary 2006-11-20, 19:52   #3582
ch_aga
Zadomowienie

Kasiulko -- może muszisz jechać na pogotowie Dadzą jej jakiś zastrzyk czy co i chociaż noc prześpi a jutro rano do lekarza.
Pozdrawiam
Stary 2006-11-20, 19:58   #3583
kasiulka
Zakorzenienie

zadzwoniłam do prywatnej przychodni, przyjeżdżają na wizyty do domu do 21:00, za poł godziny pownien byc lekarz

Oliwka
Stary 2006-11-20, 20:08   #3584
Mariqa
Wtajemniczenie

Biedna Oliwka
Kasiulko, a nie ma temperatury?
Dzieciaki zwykle tak płaczą, kiedy mają np zapalenie ucha, mam nadzieję, że lekarz jej zajrzy do uszu
Choć może to rzeczywiście brzuszek
Mam nadzieję, że malutkiej przejdzie
Stary 2006-11-20, 20:21   #3585
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Kasiulka napisz jak już będziesz wiedzieć co jest

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-20, 20:51   #3586
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko . Biedna Oliwka .
Stary 2006-11-20, 20:55   #3587
Alien
Wtajemniczenie

Kurcze, Kasiulko Biedna Oliwka tak się meczy musisz być dzielna, chociaż zdaje sobie sprawe, że to trudne w tej chwili. Napisz koniecznie jak bedziesz wiedzieć co i jak, bo my sie tutaj martwimy

Meme kochana Tak jak napisała Kasiulka, atmosfere Świąt i Mikołaja niedlugo poczujesz. Pojawią się świateczne reklamy, świateczne wystawy, poisenki, filmy, śnieg. Zobaczysz jak wtedy uśmiech zagości na twojej twarzy.
Tobie za twój wysiłek należy się weekend w salonie spa, zeby ktoś sie zajął Fifkiem a ty mogłabyś odpocząć. Ciąza i małe dziecko a do tego zły dzień to wystarczające powody do tego, żeby nie czuć się najlepiej. Pomyśl, że przynajmniej nie musisz siedzieć w pracy i juz widać jedną optymistyczną iskierkę tego wszystkiego, a takich iskierek jest napewno wiecej.

Dziewczyny jutro wam napisze mega świtną wiadomość dnia dzisiejszego... w każdym bądz razie czuje się dzisiaj jak nowo narodzona

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-20, 21:14   #3588
ch_aga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alien Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro wam napisze mega świtną wiadomość dnia dzisiejszego... w każdym bądz razie czuje się dzisiaj jak nowo narodzona
Hmmm, wolałabym dzisiaj cieszyć się razem z Tobą Ale poczekam cierpliwie do jutra
Pozdrawiam
Stary 2006-11-20, 21:34   #3589
kasiulka
Zakorzenienie

Mariqo trafiłaś bez pudła - Oliwka ma infekcje ucha i dlatego tak krzyczała, w dodatku czerwone gardło, gorączke, zajety nos i cieżko oddycha - ja tego w ogole nie zauważyłam, co ze mnie za matka , dostała leki a jak do jutra nie bedzie poprawy to niestety antybiotyk. Teraz juz spi wypompowana na maksa.
Dziękuję Wam kochane za słowa wsparcia i otuchy

Alien ja bym tez chciała wiedziec co to za njus , ale juz sie ciesze ze masz lepszy nastrój

Oliwka
Stary 2006-11-20, 21:41   #3590
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Bidulka Oliwieńka mam nadzieje że coś jej pomógł lekarz bo się biedna męczy strasznie i rodzice zapewne razem z nią

Meme jeszcze troche i napewno będzie lepiej a do świątecznej atmosfery to jeszcze troszke i napewno ją poczujesz pierwsza choinka Filipka i fasolki napewno będziesz miała już lepszy nastrój

Alien to napewno musi być super wiadomość

Mnie po wczorajszych kręglach ręka boli ale było fajnie na początku szło nam gorzej niż dziecią obok na torze ale póżniej już było tylko coraz lepiej
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-20, 21:41   #3591
kasiulka
Zakorzenienie

a jeszcze info dla mam tych dzieci co jeszcze nie siedzą (Płatku nie wiem czy Matiego to jeszcze dotyczy) - pan doktor powiedział ze absolutnie nie ma sie czym marwtic jesli tylko pełza, raczkuje, usiłuje sie wspinac to wszystko jest ok. Sa dzieci które wczesniej chodzą niz siedzą i moja Oliwka chyba sie do takich zalicza. Uspokoił mnie bo troche sie juz martwiłam.
A i oglądał małej dziąsła i nie ma śladu -- zebów ni ma

Oliwka
Stary 2006-11-20, 21:48   #3592
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Oj to naprawde się biedulka męczy z bólu mam nadzieje że już będzie tylko lepiej To musiało ją już to ucho zaczynać pobolewać że była taka ostatnio niespokojna.
Kasiulko a jak niby miałaś zobaczyć zapalenie ucha jak tylko płakała jesteś naprawde super mamą
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-20, 21:55   #3593
Alien
Wtajemniczenie

Kasiulko dobrze, ze napisałaś co i jak. Bo ja tu czekałam specjalnie na wiadomość od ciebie. Kochana, Oliwka jeszcze nie miała infekcji ucha, wiec to zrozumiałe, że mogłaś tego nie zauważyć, może ogólnie na zewnątrz wyglądało, że wszystko ok a infekcja rozwijała się od środka. Zresztą to lekarze są od stawiania diagnozy a my tylko mozemy przypuszczać. Zdrówka dla Oliwci

Stary 2006-11-20, 22:00   #3594
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Biedna Oliwka najważniejsze że już wiesz co jest. Jesteś wspaniałą mamą, u takiego malucha ciężko jest stwierdzić co mu dolega. Oby chroba szybko przeszła.

Alien dawaj tego newsa też chcemy cieszyć się Twoim szczęściem

Ide jutro na rozmowe do dziekana, aby ostatecznie podjąć decyzje czy mam robić doktorat po magisterce. Denerwuje się jak cholera.
Mojego chłopa oczywiście nie ma. Świetnie nie ma co. Do dupy to wszystko

Stary 2006-11-20, 22:48   #3595
ch_aga
Zadomowienie

Kasiulko -- dla Oliwki, niech szybciutko zdrowieje
Pozdrawiam
Stary 2006-11-21, 00:07   #3596
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
a jeszcze info dla mam tych dzieci co jeszcze nie siedzą (Płatku nie wiem czy Matiego to jeszcze dotyczy) - pan doktor powiedział ze absolutnie nie ma sie czym marwtic jesli tylko pełza, raczkuje, usiłuje sie wspinac to wszystko jest ok. Sa dzieci które wczesniej chodzą niz siedzą i moja Oliwka chyba sie do takich zalicza. Uspokoił mnie bo troche sie juz martwiłam.
A i oglądał małej dziąsła i nie ma śladu -- zebów ni ma
A co jeśli ani pelzać,ani raczkować też nie chce? Dla Adusia leżenie na brzuszku to największa kara. Hm... czy powinnam sie martwić

Życzę dużo zdrówka dla córci!

Ech.. jak w końcu moge do Was zajrzeć,to juz nikogo nie ma, ale to dlatego, że najpierw muszę poklaść spać swoich chłopców A sama chyba cierpię na bezsenność

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-21, 07:42   #3597
Alien
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

A wiec, wczoraj moja córcia była nie do poznania w dzień. Zszokowała mnie bardoz pozytywnie . Zdarzyło się to pierwszy raz!!!

Była taka grzeczna, że aż szhokk . W dzien bawiła się sama i tylko sama i to w obrębie jednego pokoju, na spacerze siedziała jak trusia, i tak do wieczora. W południe pospała mi tylko 20 minut zasypiając zupełnie sama, wiec jak sie zbudziła to pomyslałam, ze czeka mnie reszta dnia spedzona na marudzeniu Wiki a tu taką niespodziankę mi walneła, jak nigdy . Posadzilam ją a ona się grzecznie bawiła sama, wczoraj nie słyszałam nawet zeby zamarudziła albo zapłakała, jakby dziecka w domu nie było. A moja głowa jak sobie odpoczeła od tych krzykań
Jak dzowniłam do TZ i mu o tym powiedziałam to sie zapytał co jej się stało ? :
Wczoraj wiec wysprzątałam, ugotowałam, zjadlam w spokoju, jeszcze nawet miałam chwilke dla swojej "urody" i na odpoczynek. W końcu jeden dzien odpoczynku po 11 miesiącach

Płatku życze ci, żeby Mati tez tak cię zaskoczył miło i to na dłużej niz tylko jeden dzień

Zasneła sama po 19, niestety w nocy juz wróciła dawna Wika i to ze zdwojoną siłą bo praktycznie całą noc nie spała, a zbudziła się juz po 4 ostatecznie. A jak zasneła po 19 i spała jak suseł to ja i tak się nie kładłam bo spać nie moge, nawet jak Wika śpi

Kurcze, po porodzie cierpię na straszną bezsennośc i nawet jak się zdarzy, że Wika spi to ja zasnąc nie mogę i tak siętylko przewracam z boku na bok przez całą noc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-21, 07:51   #3598
Alien
Wtajemniczenie

Jeszcze jedno, wczoraj usłyszałam coś co dawno juz nie słyszałam i tez raczej sporadycznie, że co Wika taka grzeczna i miło mi się zrobiło. Bo to fajnie tak dla odmiany usłyszeć, że ma się grzeczne dziecię, chocby i jeden dzień.
Wiec wocraj była nabuzowana optymistycznie
Bo jak to Joasia powiedziała, trzeba widzieć plus, nawet jak się ma niegrzeczne i rozbrykane dziecię, które ostro daje w kość

Ale często są sytuacje, ze słysze zdania nawet za plecami typu, o jakie niegrzeczne dziecko, co za matka, ja jeszcze takiego niegrzecznego dziecka w życiu nie widziałam jak tak mozna rozpuscic dziecko itp itd no i oczywiscie jest mi wtedy bardzo przykro, łzy mi w oczach stają no i smutno się mi robi, że ktoś tak ocenia moją kochaną córkę tak naprawde nie znając jej osobiscie. I czasami mam ochote odparować tym panią, coś im powiedzieć do słuchu tylko jakoś mi nic nie przychodzi do głowy ???

I dziewczyny poleccie mi jakiś kosmetyk ujędrniajacy na biust

Stary 2006-11-21, 08:07   #3599
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Alienku życze Ci aby Wiki już taka została grzeczna oczywiście . Miło słyszeć, że ktoś nareszcie sobie odpoczoł i jest zadowolony z dnia . Może też mi się to przytrafi .

Kasiulko jest świetną mamą i nigdy więcej nie narzekaj na siebie . Ja bym nie wiedziała, że to wina ucha i wydaje mi się że większość z nas tego by nie podejrzewała. Tak jak napisała Joasia takiemu dziecku ciężko stwierdzić co jest nie powie co go boli więc tylko lekarz może tu zaradzić. Najważniejsze, że Oliwka dostała już leki i wszystko będzie ok.

Tak Mati nie chce usiąć, a porywa się do wstawania. Moja marudka dzisiaj nie w sosie .
Stary 2006-11-21, 08:19   #3600
Mariqa
Wtajemniczenie

Kasiulko, zapalenie ucha tak nie jest widoczne, ale bardzo, bardzo boli dlatego maluszki tak mocno, gwałtownie płaczą przy tym, a rodzice sami nie mogą znaleźć przyczyny. Dopiero lekarz zajrzy do środka, poświeci i postawi diagnozę.
Jeśli Oliwka dostaje coś przeciwgorączkowego to i będzie jej ten lek łagodził ból uszu. Troszkę się uspokoi, mam nadzieję.
Zdrówka życzę

Alienku.
Ja tak myślę sobie- że Wika jest taka absorbująca, bo raz ma taki temperament, a dwa jest mocno do Ciebie przywiązana. Moja mała, już panna prawie trzy-i-półletnia nadal beze mnie się nie rusza, chodzi za mną jak piesek. W nocy też woła "mama", bo np siku lub coś innego.
Jak była niemowlaczkiem często się darła, a noce to już w ogóle były przechlapane jak u Was. Najlepsze było, kiedy dostawała szału jak ją ojciec brał na ręce mój mąż mówił że to prawdziwa baba, facetów nienawidzi od urodzenia.
Czy jakaś rada jest na to? Myślę, ze trzeba jednak ją przetrzymywać, Tobie też należy się odrobina spokoju i chwili dla siebie.
Spróbuj może nie lecieć z sercem na ramieniu jak tylko usłuszysz, że płacze. Próbowałaś ją tak wstrzymywać? czekać choćby z 5-10 minut zanim do niej podejdziesz?
Jak tylko zajmie się przez chwilę czymś innym, niż mama, wymykaj się cichcem gdzieś dalej. Im częściej zauwazy, że jest więcej ciekawych spraw na świecie niż tylko uczepianie się mamy, tym szybciej da Ci odetchnąć.
Ta jej "zaborcza miłość" do Ciebie nie przejdzie ot tak, ale Wiki powinna zrozumieć, że sama też się może świetnie bawić, no i że w nocy trzeba spać.
Wiem, kochana, że trudno Ci się jest postawić bo zaraz się ktoś wtrąci itd, ale w takiej sytuacji to się zamęczysz
Spróbuj regularnie pod wieczór popijać melisę, lub łykać ją w tabletkach, może jakoś Cię uspokoi wewnętrznie- bo mnie się wydaje, że po prostu spać nie możesz z tego zmęczenia Wiką, jej marudzeniem, jesteś tym zirytowana, masz dość, natłok myśli i to chyba jest przyczyna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości