|
|
#31 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ABC zapuszczania włosów
Cytat:
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Ania09121983 - rosną mi 3 cm nawet dokładnie. Suszę letnim powietrzem, z lekkim nawiewem (zajmuje duuużo czasu, ale warto go inwestować), nie prostuję, dlatego się nie łamią, nie palą i zawsze są zdrowe. Nigdy nie wiążę ich mocno, żeby nie osłabiać cebulek.
Ach, no i naftę wcieram też w głowę, bardzo trudno to zmyć, ale także warto... Co miesiąc mam widoczne odrosty, bo je farbuję, więc bardzo łatwo zmierzyć aż taki kontrast (teraz już nie, bo trafiłam w farbę o całkiem naturalnym dla mnie kolorze, więc nie mam pojęcia, ale widzę, że sięgają mi już za talię, więc znowu urosły).Na koniec muszę dodać... Co jakiś czas podcinam końcówki, żeby mieć równiutkie włosy (do lekkiego szpica), także to też dużo zmienia. |
|
|
|
|
#33 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piekne włosy farbowane a takie lsniace. kolor tez niczego sobie.zaraz zasiade do bloga i dokłądnie go przewertuje ![]() ja tez chce takie włosy
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
powodzenia życze
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
włosy jak marzenie!
ja tez staram się zapuścić włoski, na taka długość jak Twoja muszę czekać kilka lat... |
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Długość jest moim utrapieniem (suszenie chłodnym powietrzem - masakra, 40minut jak nic), ale nadal zapuszczam, tak za biodra (ale tylko z tyłu, bo z przodu są krótsze i mam grzywkę na bok). Ale wtedy będę narzekać na mycie i suszenie. ![]() Myślałam, że są jakieś takie... Zwykłe, normalne. Cieszę się, że się Wam podobają. Ale pamiętajcie - w świetle słońca włosy zawsze się błyszczą, no i wiadomo, zaraz po umyciu (załóżmy do 5h) są ładniejsze niż te wieczorem, czy na następny dzień. Na następny dzień widać już ciut suche końcówki i niestety przetłuszczają mi się u nasady i myję je niemal codziennie (grzywkę zawsze codziennie). Także głowa do góry, dbamy itd, bo u mnie też nie jest tak kolorowo. ![]() |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
to dlaczego piszesz na swoim blogu, ze:
Po ostatnim farbowaniu postanowiłam uchwycić ich kolor w świetle dziennym w pełnym słońcu. Jestem szczerze zachwycona efektem farbowania, w końcu nie mam widocznych odrostów' czyli kolornie jest naturalny.. co niezmienia faktu, że sa sliczne bardzo zadbane. a słonce akurat obnaza wszelkie niedoskonałości wlosów ale przy włosach idealnie prowadzonych jest sprzymierzeńcem
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Tak w skrócie: kiedyś miałam długie, proste, blond włosy i strzeliło mi do głowy obciąć się... Na chłopaka.
Wtedy miałam zniszczone, strasznie mi się puszyły, kręciły, wyglądały jak siano, więc je prostowałam nadal, żeby były gładkie i koło się zamykało. Od roku nie prostuję ani pasemka. Suszę chłodnym/lekko ciepłym powietrzem czesząc je zwykłym grzebieniem i teraz wróciły do "dziecięcej formy"... I są proste. ![]() Cytat:
![]() Przed farbowaniami, jakieś 4 lata temu, włosy miałam w identycznym kolorze jak teraz, dlatego tak bardzo się cieszę, że w końcu udało mi się osiągnąć kolor bez "tolerowania odrostów" i niszczącej dekoloryzacji... No i nie muszę się już farbować. ![]() I bardzo się cieszę, że to zauważyłaś, oznacza to, że przeczytałaś dokładnie bloga. Edytowane przez Cathe_Elen Czas edycji: 2011-12-15 o 08:31 |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
zwrocilam na to uwage, bo podziwiam dziewczyny z naturalnymi długimi włosami, a potem ze zdziwieniem przeczytalam, ze sa farbowane a nikogo nie wyprowadzałas z błedu. dlatego spytałam. zamieszcząlas tez tam zdjecia po londzie 12/9, ktora jest przeciez ekstremalnie rozjasniajaca. Miałas duzo szczescia, ze jakos tak Cie sie te farby wyplukały, ze nie widac odrostów, super ze udaja Twój naturalny kolor
Podziwiam długosc i zadbane włoski Moja długosc 35cm :-P jeszcze 5 i bedzie pierwszy etap zakonczony, potem chce jeszcze 5-10cm i dosyc.
|
|
#44 |
|
Wtajemniczenie
|
z tego co zauważyłam coraz więcej dziewczyn chce mieć długie naturalne włosy, a jeśli już farbują to często henną a nie chemią, natura wraca do łask również w pielęgnacji ciała
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
piekne włosy, pewnie że piekne
![]() tez bym chciała takie miec. wpakowałam sie kiedys w rozjasnianie teraz przeszłam na farbe dalej sie krusza ale może uda mi sie je zachodowac. problem mam w tym ze wszystko sie spłukuje z jasnych włosow a chciałabym cos bardziej naturalniejszego miec na głowie
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
yy noszę zwiazane..nie suszę ich w ogóle
|
|
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
ja właśnie jestem po płukance z kawy, włosy mięciutkie, rewelacja, nawet odzywki nie musiałam użyć do rozczesania
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pamiętam jak kilka lat temu reklamowali w tv jakiś szampon [z garniera chyba?...] i chwalili się, że zawiera silikony, po których włosy pięknie się błyszczą teraz nawet o tym słówka nie wspomną
|
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
gdyby nie wizaż ja nie miałabym pojęcia, że szampony z górnych półek ta tak naprawdę nic dobrego, w ogóle dziewczyny tutaj sa bardzo zorientowane w pielęgnacji naturalnymi produktami, co mnie bardzo cieszy
, chociaz na razie jestem na etapie testowania wszystkiego
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kto by pomyślał, że szampon za 3 zł jest lepszy od takiego za 12 ![]() bardzo się cieszę, że obcięłam włosy, pożałowałam i zaczęłam zapuszczać, bo gdyby nie to, to nigdy nie trafiłabym na wizaż
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie, bo wiem że olejek rycynowy jest dobry przy zapuszczaniu włosów. Wcieracie go tylko w skórę głowy, w cebulki włosów? Na końcówki jak go nałożę to coś to da?
|
|
|
|
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#53 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi niestety w związanych średnio pasuje i źle się tak czuję. A nie suszenia gratuluję, ja nie potrafię wytrzymać z mokrą głową. Długo schną, są oklapnięte i szybciej mi się przetłuszczają takie "samo wyschnięte" niż wysuszone chłodnym powietrzem.Cytat:
Możesz dać taki mini przepis? Bo to coś nowego i ciekawego dla mnie. ![]() Cytat:
Chętnie bym spróbowała, bo w tej chwili zatrzymałam się na szamponie firmy Isana, co prawda ma SLS, ale chyba najmniej niszczy mi włosy ze wszystkich dotychczas testowanych.
|
|||
|
|
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
Cathe_Elen https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=454611
mi bardzo podoba się dobierany warkocz ale nie umiem go jeszcze zrobić bo córka mi ucieka
Edytowane przez joannajj Czas edycji: 2011-12-20 o 10:54 |
|
|
|
|
#55 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za to zadbane włosy, szczególnie rozpuszczone to zupełnie inna historia Cytat:
włosy lepiej wyglądają po babydream, ale łudzę się jeszcze, że dermena wpłynie na porost
|
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
ostatnio wynalazłam u siebie na głowie duzo małych białych kropeczek na koncowkach co oznacza ze trzeba ciąć;/ musze skrócic do 10cm najlepiej. załamka, nigdy nie zapuszcze włosów;(
vouge13 dlaczego Tobie szybko rosną włosy a moje takie leniwe? pytanie za 100 pkt. hehehe
"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było". Edytowane przez Ania09121983 Czas edycji: 2011-12-20 o 21:32 |
|
|
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
ja mam sciete na chlopaka ale zapuszczam od 3 miesiecy. Z tylu wywijaja sie na wszystkie strony a te wokol uszu wlaza mi na uszy i wygladam jak elf. obliczylam ze w lato bede miala juz fryzure na boba ,takze przemecze ten zimowy czas. wiele razy podchodzilam do zapuszczania wlosow ale gdy mialam wlosy wlasnie sciete na boba rezygnowalam z zapuszczania bo mnie to meczylo. Nie zaluje krotkich wlosow bo czulam sie w nich bardzo dobrze. Natomiast zmiany w moim zyciu spowodowaly chec zmiany fryzury. Mysle ze ladowanie na siebie mnostwo odzywek,masek itp rzeczy nie zalatwi sprawy ze wlosy beda szybciej rosly. To zalezy glownie od genetyki i tego jak sie odzywiamy. Natomiast wiadomo ze nakladajac kosmetyki widzimy ze np wlosy sie lepiej ukladaja, sa przygladzone czy tez sa bardziej lsniace itp. i to robi wrazenie zdrowego wlosa. Natomiast uwazam ze nie przyspieszy to porostowi. Mnie zawsze rosna 1cm na miesiac niezaleznie od tego ile nakladam chemi na wlosy.
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
a ja wybieram sie dzis na łowy w poszukiwaniu wody brzozowej bardz pokrzywowej podobno zmniejsza przetłuszczanie i przyśpiesza porost. musze spróbowac. obym znalazła
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
elpii jest wiele sposobów by przyspieszyć porost włosów, np-
Henna Treatment Wax - odżywcza maseczka do włosów olejek rycynowy indyjskie olejki do włosów Farmona Jantar odżywka do włosów i skóry głowy suplementacja-np. Merz Special, Belissa, Skrzypovita, Vitapil, Silica, Humavit, tran, calcium pantothenicum wcierka, maseczka z cebuli masaż głowy stare babcine metody-stare babcine metody np. maseczka z żółtka, olejku rycynowego, nafty, drożdży Radical ampułki, mgiełka Seboradin, Seboradin Niger, Petrole picie drożdży-dość kontrowersyjne ale naprawdę działa Dermena żel, szampon i tonik moc ziół - szampony ziołowe, woda brzozowa/pokrzywowa, sok z brzozy, korzeń łopianu Edytowane przez joannajj Czas edycji: 2011-12-21 o 13:46 |
|
|
|
|
#60 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czemu aż 10 cm? nie martw się, odrosną zdrowsze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

(teraz już nie, bo trafiłam w farbę o całkiem naturalnym dla mnie kolorze, więc nie mam pojęcia, ale widzę, że sięgają mi już za talię, więc znowu urosły).
piekne włosy farbowane a takie lsniace. kolor tez niczego sobie.

teraz nawet o tym słówka nie wspomną
67,7 67 66 65 64 63 62 61 60