![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Doradźcie, proszę - LPR Anthelios W40 żel + Effaclar K
Kobiety mądre Wy takie są
![]() ![]() ![]() Czy powinnam stosować filtry po użyciu Effaclaru K? Wydaje mi się, że tak, więc zaczęłam się rozglądać. Co sądzicie o LPR (nie kojarzy mi sie ten skrót zbyt dobrze...liga polskich rodzin ![]() Nie bijcie, jeśli taki wątek już był. Przejrzałam ich już dzisiaj wiele i mam mętlik w głowie. Liczę na Waszą pomoc. Edytowane przez madziunia80 Czas edycji: 2006-11-21 o 10:47 Powód: prośba w tytule |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Doradźcie, proszę - LPR Anthelios W40 żel + Effaclar K
Cytat:
LPR-liga polskich rodzin hahahahaha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Doradźcie, proszę - LPR Anthelios W40 żel + Effaclar K
Cytat:
![]() I mam jeszcze jedno pytanko lepiej żel czy krem? Co sądzicie? Ja mam cerę mieszaną, popękane naczynka - w niewielkim stopniu, ale jednak - przy nosku. Chciałabym pozbyć się zaskórników, grudek, bo moja walka z nimi przypomina trochę Don Kichot'owską walkę z wiatrakami...Potrzebowała bym na tyle lekkiej konsystencji filtrów, aby nie zatykały się pory. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Dot.: LPR Anthelios W40 żel + Effaclar K
Madziuniu, na poczatek Effaclar bedzie moim zdaniem najlepszy- potem jesli bedziesz potrzbowala czegos mocniejszego to poprostu go zmienisz- ja mam cere mieszana i effaclar mi w zupelnosci wystarcza- po nic mocniejszego nie siegam - a cere mam w bardzo dobrym stanie, pory prawie niewidoczne ,ale stosuje rowniez inne kosmetyki- maseczki aspirynowe, glinki, sama rowniez robie kosmetyki z 'mazidel"
![]() A co do filtrow to powinnas przetestowac sobie kilka i sprawdzic ktory bedzie ci pasowal- zalezy to tez od tego czy sie malujesz na codzien czy nie- bo jesli tak to najlepiej zaopatrz sie w filtry Avene- przy nich mozesz uzywac dowolnego podkladu i pudry, a na pozostalych czyli- LRP, Vichy, Iwostin i Bioderma- tylko takie pudry ktore nie destabilizuja filtra- wiekszosc dziewczyn uzywa do matowienia filtra skrobi- ona jest bezpieczna dla "parasola" Filtr ktory zamierasz uzywa czyli LRP 40 gel- jest dosc tlusty pomimo ze to niby zel ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze kolejne pytanko: Stosować Effaclar K rano, czy wieczorem? Chyba lepiej i bezpieczniej wieczorem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Obydwa wymienione podklady destabilizuja filtry- zawieraja talk i mike
![]() A effaclar najlepeij stosowac na noc, a rano jakies serum antyoksydacyjne- mozesz kupic takze gotowy krem LRP- Active C- ma on dzialanie przeciwzmarszczkowe no i witaminka C wzmacnia dzialanie filtra, ten kremik bardzo ladnie komponuje sie z filtami LRP- nakladasz rano, czekasz az sie wchlonie i na to filtr ![]() Mozesz rowniez sama ukrecic serum z mazidel- znajdziesz tam wiele przepisow - ja aktualnie stosuja pod filtr serum z witamina C na zmiane serum z winogronem- przepisy tak jak mowilam sa na www.mazidla.com A jesli nie chcesz zrezygnowac z makijazu to chyba najbezpieczniej stosowac filtry Avene- swoja droga ja osobiscie bardziej je lubie niz LRP- Avenki pieknie nawilzaja buzke, nie swieca sie tak jak LRP no i najwazniejsze ze mozna na nie klasc puderek i podklad jaki tylko sie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Poczytałam, pooglądałam i rozejrzałam się po KWC i wybrałam:
1. LRP Anthelios XL Fluide Extreme SPF 50+ 2. Iwostin, Solecrin, Emulsja SPF 40 3. Vichy, Capital Soleil Fluide SPF 60. Ze wszystkich, na które patrzyłam, te filtry ocenione zostały, jako najmniej zapychające, a tego zapychania chcę uniknąć, po to przecież rozpoczynam kurację Effaclarem K, żeby pozbyć się tego paskudztwa. I teraz mam pytanie do Was, drogie Wizażanki, myślicie, że który z powyższych filtrów jest najlepszy do mojej cery? (przyp. mieszana, z niewielką skłonnością do rozszerzonych naczynek, rozszerzone pory i problem grudkowo-krostkowy) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Nic Ci nie napiszę, bo chcę się tylko podłączyc do tego szaleństwa filtrowego, bom strasznie ciekawa i tak samo zielona jak i Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem najmniej zapychajacy z tych ktore wymienilas jest LRP fluid extreme- lekki- mi bardzo pasowal
![]() ![]() A mnie np. wszystkie filtry Vichy zapychaly jak zadne inne ![]() ![]() Mozesz wyprobowac sobie kremik Avene 50 - moim zdaniem jst super-ladnie wyglada na buzi , nie swieci sie jakos bardzo i makijaz na nim jest latwo wykonac ![]() ![]() Aktualnie z niezapychajacych filtrow uzywam takze LRP Aqua Lait- [poczatkowo myslalam ze mnie zapcha ale po dluzszym uzywaniu bardzo go polubilam i wiem ze to nie on byl sprawca zapychania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
madziunia80 witam wrocławiankę
![]() mam podobną cerę do Twojej [z wyjątkiem naczynek] i także niedawno zaczęłam przygodę z biochemią ![]() ![]() w naszym pięknym rozkopanym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() p.s. właśnie zamówiłam próbki emulsji Avene 50+, przyjdą, przetestuję to zobaczę, co dalej ![]() p.s.s. tilmitt Skarbie, dziękuję Ci serdecznie, ale skoro Vichy to zapychacz to ja też nie będę go używać. Moja cera jest bardzo podatna na zapychanie, prawie jak tłusta, no w każdym razie pielęgnacja jej jest dość skomplikowana ![]() Edytowane przez madziunia80 Czas edycji: 2006-11-22 o 07:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję serdecznie za rady i wskazówki. Troche Was jeszcze wykorzystam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Możesz aż do wiosny/ lata, wedle potrzeb. Jesli odkryjesz, że Effaclar Ci służy, to nie ma sensu rezygnować. Możesz go zatrzymać jako taki "standard" w pielęgnacji i uzywac profilaktycznie co 2-3 dni - nawet w lecie, jesli bedziesz sie filtrowac na dzien.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dzięki L_V za odpowiedź. Moja skóra, choć dość kapryśna i wrażliwa (w miejscach naczynkowych) to jednak ma jedną wadę, która dyskwalifikuje u mnie zakup jednego konkretnego kosmetyku, przynajmniej na razie, a mianowicie, moja skóra przyzwyczaja sie bardzo szybko do kosmetyków. Mam nadzieję, że Effaclar zdąży zrobić z nią porządek zanim sie przyzwyczai.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Effaclar to dobry wybor - BHA dzialaja wolno, ale skutecznie i dodatowo uszczelniaja naczynka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wazne jest abys uzbroiła sie w cierpliwosc, bo Effaclar ie działa od razu, na pewno 1 tubka to za mało. BHA sa długodystansowe - nie miej wrazenia ze krem nie działą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dzięki raz jeszcze L_V
![]() Zmieniłam już treść posta, bo wzięłam się za czytanie polecanego przez Ciebie artykułu. W każdym razie zaczynam rozumieć, jak niekiedy naiwnie podchodziłam do kosmetyków itp. Człowiek wiele musi się nauczyć... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pocieszcie mnie!!! Po dwóch dniach stosowania Effaclaru K pojawiło mi się sporo czrnych wągrów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Madziunia skóra Ci się po prostu oczyszcza i wyrzuca to i owo sprytnie dotychcasz ukryte ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Madziuniu mam to samo. tylko ja już używam Effaclaru 3 miesiąc i nie wiem czy to wina kwasu ( a raczej jego działanie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Antka, to zapychanie może być jego winą z tego, co pisała L_V. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
to @!! musze chyba zainwestować w nowy filtr....
![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Aga a może spróbuj zdobyć próbki kilku różnych filtrów, zamiast od razu inwestować w jakieś większe opakowanie. Ja zamówiłam na allegro próbki Avene 50+
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, mam pytanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Mysle ze mozesz sprobowac Diacneal'u Avene- jest silniejszy niz Effaclar i napewno po nim bedziesz widziala efekty znacznie szybciej niz po Effaclarze, ja bylam zachwycona Diacnealem -ale po dluzszym stosowaniu podraznil mi skore , byla zaczerwieniona
![]() ![]() Aha i na poczatek mozesz stosowac go co 2-3 dni a potem jak skora sie juz przyzwyczaji to mozesz czesciej- i oczywiscie obserwuj skore- jak pojawia sie jakies podraznienia to zrob kilkudniowa przerwe ![]() Edytowane przez L_V Czas edycji: 2006-11-29 o 11:56 Powód: post pod postem!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Dzięki KENZO, jak zwykle pomocna
![]() ![]() Czyli Diacneal co 2-3 dni? A w międzyczasie mogę nakładać Effaclar, czy lepiej zrezygnować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.