Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-22, 19:29   #3961
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cześć mamuśki

Niestety mam masę roboty przy okazji świąt i chrzcin malutkiej więc wpadłam tylko Wam pożyczyć radosnych świąt spędzonych z pociechami, odrobiny odpoczynku no i może choć symbolicznie białego puchu wracam do Was po świętach

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 20:33   #3962
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Co do tego co pisałyście, blender mam i pamiętam że u Niny którą się zajmowałam sprawdzał się super. Krzesełko chcę kupić, ale gorzej z postawieniem tego gdzieś.
no właśnie dużo miejsce to zajmuje
nieźle się cenią, za ten fisher price, ale może używany by szło taniej przytulić? albo innne widziałam bardzo podobne za ok. 200 zł
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Też dostałam paczuszkę z hippa

Ancia krzesełko mniej więcej TAKIE
a ja mam do odebrania na poczcie dwie paczuszki z hippa, tą co Wy dostałyście i drugą którą sobie zamówiłam po rejestracji na stronce

fajniste, bratanek ma takie i do teraz z niego korzysta a ma już 4 latka my mamy na tej samej zasadzie "działające", tyle że plastikowe

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
I w koncu przyszla do mnie sukienka na sylwestra a teraz robie liste zakupow swiatecznych bo u nas jak zwykle wszystko na ostatnia chwile ale wiem przynajmniej gdzie kupie prezenciki dla dzidziulki
ładniusia
kurcze a w czym ja pójde na sylwestra? Nawet nie miałam się czasu nad tym zastanowić

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
No tak. ręce od noszenia już ćwiczę to teraz nogi mogłabym
No juz się nie chwal nie chwal Ty Ty miszczuniu
wszelkie onory powinny spaść na samochód
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

Niestety mam masę roboty przy okazji świąt i chrzcin malutkiej więc wpadłam tylko Wam pożyczyć radosnych świąt spędzonych z pociechami, odrobiny odpoczynku no i może choć symbolicznie białego puchu wracam do Was po świętach
heeej przepięknych świąt kochana

musze przyznać, że sie dzisiaj nieźle urobiłam i natyrałam. Ale na jutro już zostało mi tylko poprzątanie łazienki, no i robota w kuchni, jutro w planach do zrobienia rybka po grecku, rybka z ananasem, sałatka śledziowa i ciacho może tż będzie szybciej z pracy to mi pomoże chociaż w kuchni, bo on szybszy do gotowania niż do sprzątania
a dzisiaj go jeszcze nie ma
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 21:02   #3963
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Hej maminki

U mnie zakręcony dzień i nocka. Mała budziła się co chwile i nie spała od 1 do 3 w nocy W dzień usnęła dopiero mężowi ok. 17, kiedy ja biegałam po mieście Kupiłam sobie świetną i tanią spódnicę w H&M i mężowi prezent. Ale się stęskniałam za Małą! SZOK!!!

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Aha i Franuś dzisiaj skończył 4 miesiące . I waży ok 7700.
oj rośnie Ci ten chłopak!!
Blender planuję kupić, krzesełko dostałam w spadku od kuzynki.
Trzymam kciuki, żeby uszko nie męczyło długo Frania. Buziaczki dla niego od cioci i Amelki

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
kurcze a w czym ja pójde na sylwestra?
to ja problemu nie mam - sylwek z dwójką w tv

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 21:07   #3964
magdulec
Zadomowienie

Dobry wieczór kobitki!

ja tylko na chwile korzystam dopoki gabrys spi a internet jak zwykle chodzi jak by chciał a nie mogl....

nie mam czasu teraz zagladac bo szykowanie do chrzcin wszystkich ogarnelo, dzisiaj dopiero troche ogarnelam w domu i jeszcze musze myslec jutro nad sałatkami, surowkami i ciastem

poza tym nie mam prezentu dla tzta iGabrysia i ide dopiero jutro cos im kupic, juz sobie wyobrazam te kolejki.....

nie wiem czy dam jutro rade tutaj zajrzec wiec teraz zlożę Wam życznka:

ŻYCZE WSZYSTKIM MAMUSIOM, ICH DZIECIATKOM I TZTOM SPOKOJNYCH, PELNYCH MILOŚCI, WYROZUMIALOSCI ŚWIAT. i mniej kologramow po
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 21:08   #3965
acelinka
Zakorzenienie

agniesiu za zakupy
my też mieliśmy sylwka spędzić przed tv, no ale że brat ma okrągłe 30 urodziny to robi z tej okazji imprezke coś tam włoże na siebie, albo naciągne męża na coś nowego
Stary 2011-12-22, 21:17   #3966
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja tez sylwek w domu Nie mam prezentow a w domu nic nie zrobione...
nie wiem jak cokolwiek zrobie/pomogę z moim cyculisiem
Poza tym na wigilię 1cz. jedziemy do teściowej a z racji tego ze u mnie zawsze wszystko na ost.chwilę to i wrócimy tu na cz2. wiec 2 w 1. Boję się tych wypraw świątecznych i tego że mały nie da nawet spokojnie zjeść

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 21:27   #3967
DzastaW
Zadomowienie

Hej Wam =)
przepraszam że wpadam tylko na sekundę z pytaniem, ale nie mam czasu (zaczęłam pracę, w weekendy szkoła i Mój tata w szpitalu): czy mogłabym dać Czarkowi już kaszkę? Ma niecałe 3 miesiące, ale wieczorem zjada dwie butle i nadal marudzi z głodu
I wszystkiego najlepszego z okazji świąt =)
po sylwestrze zajrzę na dłużej, bo będę miała wolne przez tydzień =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 22:36   #3968
madzialena-lublin
Rozeznanie

Jestem okropna matką.. Wychodzi na to, że głodzę swoje dziecko... Na ważeniu w przychodni wyszło że waży nawet mniej niż 2 tyg temu na wadze położnej... Ale jak ma tyć, skoro mi usypia na cycku?! Nic mi się nie chce tylko wyć...
Stary 2011-12-22, 22:59   #3969
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dobry wieczór jest tu kto? melduje się dziś dopiero wieczorem, bo jakos dzień szybko zlecial, byłam u fryzjera, na kawce u teściów, później pakowanie prezentów, smażenie rybek i zrobiła się 22ga

to poczytam co tam u Was
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
b
Stanisław dał mi popalić na wieczór , coś mu się popindroliło i nie chciał za chiny zasnąć po 20, a codziennie o tej porze zasypiał... padł przed 22 i to z wielkim krzykiem.
Obudził się za godzine i krzyk jeszcze większy, ssać nie chce, posmarowałam dziąsło żelem to się uspokoił, chyba nadeszła kulminacja
dam znac jak zobacze coś białego na wierzchu

aa i teraz pytanie jak już wyjdzie ten ząbek trzeba go chyba już myć codziennie prawda ? Są jakieś nakładki na paluszek widziałam?
Jakaś pasta jest? wiecie coś ?
oj współczuję, ale może będzie pierwszy wątkowy ząbeczek niedługo

Cytat:
jasne, w pralce pierze tylko w jakiś ekologicznych orzechach zamiast proszku
już ją widze piorąca te jej ekologiczne jednorazowe obkupkane pieluszki ręcznie a makowiecki je rozwiesza i taką sielanke sobie wdomu ucinają

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość

a
Leoś kończy dziś 3 miesiące

poniewaz nie wiem kiedy do Was zaglądnę, chcę już dziś złożyć Wam życzenia

Aby wszystkie dni w roku były tak piękne i szczęśliwe,
jak ten jeden wigilijny wieczór.
Aby Wasze twarze i twarze Waszych najbliższych
zawsze rozpromieniał uśmiech,
a gwiazda Betlejemska prowadziła Was ku Żłóbkowi.
dla Leosia za 3 miesiące i dla całej rodzinki wszystkiego dobrego, przede wszystkim zdrówka i pogodnych radosnych Świąt
rabarbar Haniulka cudna wpadnij opowiedziec co tam u Was słychać, jak mala się chowa, nadal tak daje popalic?? Rownież wszystkiego dobrego na święta, pogody ducha i wytrwałosci w opiece nad Małą, Wesołych świąt

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

Katarek juz prawie minął, ale matka wariatka zaciągnęła wczoraj dziecko do pediatry. Na szczescie nie poszło jej ani na uszka ani na oskrzela, ale dostała jakies leki: wapno, wit C i cos przeciwalergicznego. No i mamy zakaz wyłazenia na spacery az jej całkiem minie zwłaszcza ze jest strasznie zapylone.
Ja tez jeszcze cherlam troche, ale jest duuuuzo lepiej

co do niepodnoszenia głowy powiedział, ze dopiero jakby na 4 miesiące nie podnosiła to mozna zaczac sie zastanawiać, a poki co to len zwyczajny
super,że malutkiej juz lepiej i się tak nie męczy

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
I w koncu przyszla do mnie sukienka na sylwestra a teraz robie liste zakupow swiatecznych bo u nas jak zwykle wszystko na ostatnia chwile ale wiem przynajmniej gdzie kupie prezenciki dla dzidziulki
fajniutka
Cytat:
Cześć mamuśki

równiez wszystkiego dobrego, radosnych i rodzinnych świąt
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

U mnie zakręcony dzień i nocka. Mała budziła się co chwile i nie spała od 1 do 3 w nocy W dzień usnęła dopiero mężowi ok. 17, kiedy ja biegałam po mieście Kupiłam sobie świetną i tanią spódnicę w H&M i mężowi prezent. Ale się stęskniałam za Małą! SZOK!!!
Aguś pokaż spódnicę my tez w domku przed tv spędzimy w tym roku sylwestra
Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
Dobry wieczór kobitki!

ja tylko na chwile korzystam dopoki gabrys spi a internet jak zwykle chodzi jak by chciał a nie mogl....

nie mam czasu teraz zagladac bo szykowanie do chrzcin wszystkich ogarnelo, dzisiaj dopiero troche ogarnelam w domu i jeszcze musze myslec jutro nad sałatkami, surowkami i ciastem

poza tym nie mam prezentu dla tzta iGabrysia i ide dopiero jutro cos im kupic, juz sobie wyobrazam te kolejki.....

ŻYCZE WSZYSTKIM MAMUSIOM, ICH DZIECIATKOM I TZTOM SPOKOJNYCH, PELNYCH MILOŚCI, WYROZUMIALOSCI ŚWIAT. i mniej kologramow po
również wszystkiego dobrego, zdrowych spokojnych świat
Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Hej Wam =)
przepraszam że wpadam tylko na sekundę z pytaniem, ale nie mam czasu (zaczęłam pracę, w weekendy szkoła i Mój tata w szpitalu): czy mogłabym dać Czarkowi już kaszkę? Ma niecałe 3 miesiące, ale wieczorem zjada dwie butle i nadal marudzi z głodu
hej hej widze że się dużo dzieje, zdrowia dla Taty, a co do kaszek to nie wiem, może zapytaj pediatry
równiej wszystkiego dobrego
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Jestem okropna matką.. Wychodzi na to, że głodzę swoje dziecko... Na ważeniu w przychodni wyszło że waży nawet mniej niż 2 tyg temu na wadze położnej... Ale jak ma tyć, skoro mi usypia na cycku?! Nic mi się nie chce tylko wyć...
Madziu nie gadaj tak, jesteś najlepszą mamą dla swojego dziecka A może dokarmiaj go mm

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 23:20   #3970
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Oj to widzę tak jak u mnie. I jak, kazała dokarmiać?
A pobudzasz pod podbródkiem jak zasypia? Podobno właśnie zasypiają jak są źle przystawiane. Bo męczą się bidaczki tym ciągnięciem bez efektów
Może wizyta w poradni laktacyjnej albo badanie moczu/krwi. Co tam pedi wymyśliła u was na tę sytuację ?

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-12-22 o 23:29
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 08:02   #3971
rabarbar83
Rozeznanie

hej
wskoczyłm jeszcze z rana bo mi kontaktu z ludźmi brakuje

Malgosia1983
acelinka[/QUOTE]
19natka88
danika
martusiaaaa
dziękujemy z moim "aniołkiem"

no cóż pogodziłam się że mojemu maleństwu wystarczy pół godzinna drzemka między 6 rano a 21, dłużej śpi tylko w chuście albo na ramieniu ostatnio 2,5 godzinki wisiała a ja ogarniałam z nią kuchnie także 24 na dobę domaga się obecności mamy, ogólnie rozwija się ładnie już tak nie wrzeszczy na pierdzioszki, kupki sadzi po pachy, gada, śmieje się, podnosi główkę, buja w bujaczku, bawi się zawieszkami, zaczyna nawet łapać grzechotkę ładnie tylko mama musi być w polu widzenia i gadać do dziecka
gorzej jak jest już bardzo zmęczona bo widzę że chce spać nic ją nie interesuje i marudzi ale ululać się nie da a jak padnie w łóżeczku to na maks 30 minut z zegarkiem w ręce i od nowa zabawiaj i szalej matka

ogólnie nie narzekałabym ale brakuje mi odskoczni nie mogę jej odstawić na chwilę bo nie ma komu

Cytat:
Dziewczyny help: czy ciasto na pierniczki mozna odstawic np na 12 h zamiast 24? stanie sie cos jak sie skroci ten czas?
nie znam się ale pamiętam że teściowa to już 3 tygodnie przed świetami kisiła to ciacho na pierniki więc chyba musi poleżeć

Cytat:
Cześć mamuśki

Cytat:

ja też piżama party będzie a co

Cytat:
oj ciężka sprawa z tym przysypianiem,u nas gilgotki nie działały spróbuj może robić dłuższe przerwy między karmieniem to zje ładniej, ja moją masowałam po stópkach albo po łapce albo odkładałam do wyrka i się zaraz budziła tylko karmienie trwało 1,5 h
a co lekarz na tą wagę mówi ?? trzymaj się dzielnie Kamcia nabierze ciałka na pewno prędzej czy później
Stary 2011-12-23, 08:44   #3972
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Hej przedświątecznie
jak przygotowania ?

ja już kwiczę z bólu pleców, ah, a mały sie domaga noszenia szczególnie przy choince, taką ma radochę jak może po bombki sięgać

Natka ja mam Vitaminum D Sandoz, ale jak mu dzień nie zapodam to jak by mniejsza wysypka.
Wczoraj odkryłam jeszcze coś. Nie wiem czy Staś nie ma uczulenia na proszek Lovelle
co najlepsze uprałam raz jego bodziaki w moim proszku, to zero uczulenia, tylko mu założe coś z Lovelli to już jest cały zsypany no heloł to jest proszę dla niemowląt muszę wrócić do Bobasa.

Co do ząbka zobaczycie nie będę pierwsza, będę 3 zmieszcze się na podium kiedyś tu wróciłam do wątku jak rodziłam i zwaliło mnie znóg moje pytanie zaraz po porodzie czy "mam miejsce na podium"

coś jeszcze chciałam napisać ale zapomniałam, podczytywałam, nie cytowałam i kaplica.

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 08:47   #3973
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Po pierwsze nie jesteś okropną matką i nawet tak nie myśl! Czy myślałaś o mm? Albo tak jak Cotka pisała, wybierz się do poradni laktacyjnej. Ja nie karmię piersią, ale czytałam w mądrej książce że najpierw leci taka mleczkowa przystawka którą łatwo dziecko wysysa bo jest żadsza od mleka właściwego. Może tak jest u Ciebie, że spije to co latwiej się da a potem usypia i nie dochodzi to tego treściwego? Mysza nie zalamuj się - odwiedź poradnie i wszystko będzie dobrze. A jak trzeba dokarmiaj mm i też będzie git No już już głowa do gory

Cytat:
Hej Wam =)
Życze Twojemy tacie powrotu do zdrowia.
A takie wczesne podawanie kaszki to sugerowałabym skonsultować z pediatrą
Dużo zdrowka, milości i radości w te święta i samych pieknych chwil w 2012

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
no cóż pogodziłam się że mojemu maleństwu wystarczy pół godzinna drzemka między 6 rano a 21, dłużej śpi tylko w chuście albo na ramieniu ostatnio 2,5 godzinki wisiała a ja ogarniałam z nią kuchnie także 24 na dobę domaga się obecności mamy, ogólnie rozwija się ładnie już tak nie wrzeszczy na pierdzioszki, kupki sadzi po pachy, gada, śmieje się, podnosi główkę, buja w bujaczku, bawi się zawieszkami, zaczyna nawet łapać grzechotkę ładnie tylko mama musi być w polu widzenia i gadać do dziecka
gorzej jak jest już bardzo zmęczona bo widzę że chce spać nic ją nie interesuje i marudzi ale ululać się nie da a jak padnie w łóżeczku to na maks 30 minut z zegarkiem w ręce i od nowa zabawiaj i szalej matka

ogólnie nie narzekałabym ale brakuje mi odskoczni nie mogę jej odstawić na chwilę bo nie ma komu
W tej książce język niemowląt były fajnie opisane typy osobowości dzieciaczków i też pisali żeby poprostu pogodzić się z tym że dziecko ma taki a nie inny temperament Czytałam to sobie za każdym razem jak miałam już dosyć mojego Kwilonka. Tobie też się udalo i jesteś hiper mamuśka z hiper Hanutką

A Święta jak spedzicie? Goście będą? Może ten czas wykorzystaj na "podrzucenie" Hanutki? Tak żebyś przynajmniej mogła wyjśc na spacer..Sama!

edit: bo źle napisałam: nie mialam dosyć Kwilonka tylko jego zachowania, swojego zmęczenia

Edytowane przez Malgosia1983
Czas edycji: 2011-12-23 o 08:50
Malgosia1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 08:48   #3974
mooonik
Zakorzenienie

Dzień Dobry!

jak się cieszę, że w środę zrobiłam te pierogi bo wczoraj mała miała dzień marudzenia i dzień - mamusiu będę grzeczna jak będziesz przy mnie siedzieć to mi się tylko rano udało ugotować kapustę i zagnieść ciasta na ciastka, a piekłam dopiero po południu.. mam nadzieję, że dziś będzie lepiej bo w planie sernik, tort, barszcz, oporządzenie karpia- ale to mąż i ubranie choinki no bo wczoraj się nie dało no i jeszcze do spowiedzi dziś
a w ogóle boli mnie głowa już prawie od tygodnia, co dzień rano się budzę z bólem, nie wiem o co chodzi

Cytat:
U Was widze też potężne salony
tak, tak czasem się gubię w gąszczu tych korytarzy

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
poniewaz nie wiem kiedy do Was zaglądnę, chcę już dziś złożyć Wam życzenia

Aby wszystkie dni w roku były tak piękne i szczęśliwe,
jak ten jeden wigilijny wieczór.
Aby Wasze twarze i twarze Waszych najbliższych
zawsze rozpromieniał uśmiech,
a gwiazda Betlejemska prowadziła Was ku Żłóbkowi.
po pierwsze dla Leosia na 3m
a po drugie- Tobie Kochana też życzę wspaniałych Świąt

Cytat:
Zdrowych, spokojnych, pełnych ciepła i uśmiechu Świąt Bożego Narodzenia, spędzonych z tymi których kochacie i którzy kochają was
słodka Mikołajka i Wam też Rabarbarku ciepłych i pogodnych świąt

Cytat:
katarek juz prawie minął, ale matka wariatka zaciągnęła wczoraj dziecko do pediatry. Na szczescie nie poszło jej ani na uszka ani na oskrzela, ale dostała jakies leki: wapno, wit C i cos przeciwalergicznego. No i mamy zakaz wyłazenia na spacery az jej całkiem minie zwłaszcza ze jest strasznie zapylone.

fajnie, że zdrowiejecie

ja nic nie dostaje brawo dla pulpecika

to się ciesz hihi no na pulpecika to ona właśnie nie wygląda, rośnie na długość

juz zębole? a mogą być najpierw zeby górne czy zawsze dolne?

bo mi sie wydaje, ze mojej z góry idą bo tak sobie drapie tam łapką i jak ja jej podrapałam palcem (tak jak do próby czy głodna ) to była zadowolna strasznie
zęby to pewnie zależy od dziecka bo znam takie co najpierw wyszły górne
eee moja też wyraża takie zadowolenie ale ja tam nie widzę nic co by mogło wskazywać na ząbki u Was coś się dzieje poza drapaniem??

Cytat:
Dziękujemy i wzajemnie Kochana spokojnych świąt

Cytat:
a ja z mężem

Cytat:
Hej Wam =)
ja myślę, że za wcześnie na kaszkę to ile on zjada na noc? a może marudzenie z innego powodu??

Cytat:
nie głodzisz, no coś Ty, jesteś dobrą mamą- najlepszą dla swojej córci Zobaczysz,że mała zacznie przybierać i będzie wszystko dobrze

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 08:51   #3975
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Lula z podnoszeniem główki, próbowałaś Mikiego kłaść u siebie na piersiach ? Mój mały to uwielbia, mniej wiecej jego pierś na moich piersiach, tylko rączki trzeba dobrze ułożyć żeby mógł się podnosić.
Spróbuj go zachęcić, mój chyba dzięki temu lubi, bo piszczy mi jak najęty wtedy, a jak go kłade na łóżku, to albo obok niego, albo kłade mu zabawki pod nosem, co by mógł łapką wyciągać do nich.
Przekręcam go też bardzo powoli z brzuszka na plecy, tak żeby się nie przestraszył, bo jak za szybko to się rozbeczy.

Ancia jak to Frania ma kolejny antybiotyk, o mamo zapalenie uszka jejjjjju szkoda mi Franusia ucałuj od cioci

u nas wigile dwie , u mojej mamy i teściowej.. Boże narodzenie u nas ze Szwagrami, czyli muszę się utyrać z żarciem jak zawsze ..:/ a Sylwester, chyba w trójkę w domu w tym roku

25.08.2011

Edytowane przez MalgosiaM8
Czas edycji: 2011-12-23 o 08:54
Stary 2011-12-23, 08:53   #3976
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Hej przedświątecznie
jak przygotowania ?

ja już kwiczę z bólu pleców, ah, a mały sie domaga noszenia szczególnie przy choince, taką ma radochę jak może po bombki sięgać

Natka ja mam Vitaminum D Sandoz, ale jak mu dzień nie zapodam to jak by mniejsza wysypka.
Wczoraj odkryłam jeszcze coś. Nie wiem czy Staś nie ma uczulenia na proszek Lovelle
co najlepsze uprałam raz jego bodziaki w moim proszku, to zero uczulenia, tylko mu założe coś z Lovelli to już jest cały zsypany no heloł to jest proszę dla niemowląt muszę wrócić do Bobasa.

Co do ząbka zobaczycie nie będę pierwsza, będę 3 zmieszcze się na podium kiedyś tu wróciłam do wątku jak rodziłam i zwaliło mnie znóg moje pytanie zaraz po porodzie czy "mam miejsce na podium"

coś jeszcze chciałam napisać ale zapomniałam, podczytywałam, nie cytowałam i kaplica.
Małgosiu bo lovella i jelp są najbardziej uczulającymi proszkami, niby takie hipolaergiczne itp.

pamiętam to Twoje pytanie

Julitka

Stary 2011-12-23, 08:56   #3977
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja tez sylwek w domu Nie mam prezentow a w domu nic nie zrobione...
nie wiem jak cokolwiek zrobie/pomogę z moim cyculisiem
Poza tym na wigilię 1cz. jedziemy do teściowej a z racji tego ze u mnie zawsze wszystko na ost.chwilę to i wrócimy tu na cz2. wiec 2 w 1. Boję się tych wypraw świątecznych i tego że mały nie da nawet spokojnie zjeść
aaa, na taki domowy sylwek to bym sobie do tej mojej bielizny dokupiła seksowną koszulke zamiast normalnego ubrania

będzie dobrze z tymi wyprawami, Filipek to na pewno towarzyski chłopak
Cytat:
Hej Wam =)
hej
już pracujesz? o ja, szacun.
kurcze nie wiem co z tą kaszką najlepiej chyba byłoby spytać lekarza, mnie sie wydaje ze to nie zdrowo jak dziecko tak dużo je. Może zagęszczać do mleka by pomógł? Są jakieś takie co się dosypuje i dziecko się wtedy szybciej najada (podobno )
współczuje z tatą
Cytat:
ojej kochana może być troszke dokarmiała butlą? Co lekarka powiedziała na ten spadek wagi?
Cytat:

ja też piżama party będzie a co
seksi pidżama party

mami cycuś jak dobrze że masz tą chuste
Cytat:
Hej przedświątecznie
jak przygotowania ?

no ciekawe jak to z tymi ząbkami będzie, pewnie niedługo wyskoczy którą mamusia że u nich już ząbek a wcześniej nic nie było widać a u nas gdzie już widać ząbki będziemy czeeeekać i czekać

nas choinka dopiero jutro doczeka się ubrania, względnie może dziś się uda ale to wątpliwe

ja już dziś ogarnęłam łazienke na błysk i zrobiłam pranie, no właściwie pranie to pralka zrobiła dziecko nakarmione bawi się na macie wiec należy mi się chwila oddechu przy kawce bo sie zmachałam przy tej łazience Przyjdzie mama to i tak sie będzie czepiać że tu coś widzi, że tam widzi

Zaraz mykam do Almy z nadzieją że będą tam te mazaki do ciasteczek i m&m i po jakąś wędlinke dobrą. A przy okazji do jubilera wybrać sobie jakiś prezent od tż pod choinke i na urodziny

aaa, dałam wczoraj niuni soczku z tego okubka, ale ona z tego piła myślałam ze zje cały ten okubek jak jej zabrałam bo sie soczek skńczył to płacz
ale świetn jest można nim trząść, rzucać i nie wiem co jeszcze robić a ani kropelka się nie wylewa
Stary 2011-12-23, 08:58   #3978
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej przedświątecznie
jak przygotowania ?

U mnie przygotowania do świąt skończyly się po zapakowaniu prezentów bo święta spędzamy u moich rodziców

Mówisz, że tyle rzeczy go uczula...A najbardziej rozwalil mnie ten proszek... Nie dość że się placi więcej to jeszcze takie cuś...
Hahaha ale Ci się wspomniało Musisz pogadać ze Stasiem może pociśnie tego zębala szybciej Hehehhe może moj od tego ciśnięcia wtedy an kupkę wycisną sobie zawiązka ząbka tak szybko?

Wogóle to Tż ma dziś wolne i nei może się zająć Berbeciem bo chory jest Ale nie ma że boli, przezorna mamusia ma w zanadrzu maseczkę
No co ja jak byłam przeziębiona, to musialam się opiekowac moim Dzidziusiem

I jeszcze jedno bo cały czas zapominam poprosić o poradę ...Stefano ma od początku taką suchą skórę nad i pomiędzy brwiami. Czasem się delikatnie łuszczy. Przy tym ma pojawiającą i znikającą wysypkę wokól ust (teraz nie ma a dwa dni temu była). Pytalam o to pedi i kazała podawac to calcium. Podawałam a to nawet nei drgnęło...Co to może być? Może jakiś krem zastosować? Tylko jaki?
Stary 2011-12-23, 08:59   #3979
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Małgosiu bo lovella i jelp są najbardziej uczulającymi proszkami, niby takie hipolaergiczne itp.

pamiętam to Twoje pytanie
czyli mogę mieć rację z tym proszkiem fak wywalam Lovelle !

jak się wnerwiałam przed chwilą!

wrrrrrrr moja mama siedziała wczoraj z malym, nie mam nic przeciwko, bo chciaż sobie gdzieś pojade...
ale ma swojego kota, brak obroży przeciwpchelnej bo cały czas zdejmuje lub gubi... i co widze skacze mi po łóżku ? Noż pchła! wrrrrr, zatłukłam ją to pękła krwią!
jak by mi ugryzła małego to chyba bym pchlarza zatłukła
chociaż kto wie , mały dziś ze mną spał ... jestem zła totalnie, wyp$#%^% dzis tego kota

25.08.2011

Stary 2011-12-23, 09:05   #3980
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
ja już dziś ogarnęłam łazienke na błysk i zrobiłam pranie, no właściwie pranie to pralka zrobiła dziecko nakarmione bawi się na macie wiec należy mi się chwila oddechu przy kawce bo sie zmachałam przy tej łazience Przyjdzie mama to i tak sie będzie czepiać że tu coś widzi, że tam widzi

Zaraz mykam do Almy z nadzieją że będą tam te mazaki do ciasteczek i m&m i po jakąś wędlinke dobrą. A przy okazji do jubilera wybrać sobie jakiś prezent od tż pod choinke i na urodziny

aaa, dałam wczoraj niuni soczku z tego okubka, ale ona z tego piła myślałam ze zje cały ten okubek jak jej zabrałam bo sie soczek skńczył to płacz
ale świetn jest można nim trząść, rzucać i nie wiem co jeszcze robić a ani kropelka się nie wylewa
ja też łazienkę zrobiłam i pranie wstawiłam no ale mała na dziś zrobiła pobudkę o 6.30 więc trzeba było wstać
pokaż potem jaki sobie prezent wybrałaś
właśnie czytałam o tym kubeczku, że taki fajny i nic się nie wylewa choćby kręcić wiercić nim
Cytat:
I jeszcze jedno bo cały czas zapominam poprosić o poradę ...Stefano ma od początku taką suchą skórę nad i pomiędzy brwiami. Czasem się delikatnie łuszczy. Przy tym ma pojawiającą i znikającą wysypkę wokól ust (teraz nie ma a dwa dni temu była). Pytalam o to pedi i kazała podawac to calcium. Podawałam a to nawet nei drgnęło...Co to może być? Może jakiś krem zastosować? Tylko jaki?
moja też miała takie suche nad brwiami, brwi i czółko i smaruję to moim kremem oliwkowym z ziajki
zresztą całe ciałko jej tym smaruję

Julitka

Stary 2011-12-23, 09:08   #3981
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

wrrrrrrr moja mama siedziała wczoraj z malym, nie mam nic przeciwko, bo chciaż sobie gdzieś pojade...
ale ma swojego kota, brak obroży przeciwpchelnej bo cały czas zdejmuje lub gubi... i co widze skacze mi po łóżku ? Noż pchła! wrrrrr, zatłukłam ją to pękła krwią!
chociaż kto wie , mały dziś ze mną spał ... jestem zła totalnie, wyp$#%^% dzis tego kota
Małgosia pogadaj z mamą niech kupi obrożę. Kto wie co to takie pchły mogą nanieść...Sama bym się wkurzyła...

Kwilon wstał. Znikam

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
ja też łazienkę zrobiłam i pranie wstawiłam no ale mała na dziś zrobiła pobudkę o 6.30 więc trzeba było wstać
właśnie czytałam o tym kubeczku, że taki fajny i nic się nie wylewa choćby kręcić wiercić nim

moja też miała takie suche nad brwiami, brwi i czółko i smaruję to moim kremem oliwkowym z ziajki
Ten zielony?
Stary 2011-12-23, 09:10   #3982
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
no ciekawe jak to z tymi ząbkami będzie, pewnie niedługo wyskoczy którą mamusia że u nich już ząbek a wcześniej nic nie było widać a u nas gdzie już widać ząbki będziemy czeeeekać i czekać

nas choinka dopiero jutro doczeka się ubrania, względnie może dziś się uda ale to wątpliwe

po pierwsze też mi się wydaje że będziemy czekać i czekać, a ktoś tu wyskoczy wcześnie

ubieranie choinki super sprawa , Staśka położyłam w leżaczku, włączyłam mrugające lamki i Staś odpłynał w lampkach

a mnie czeka jeszcze łazienka... niby burdelu na kółkach nie mam, ale jednak całe mieszkanie do sprzątania.... i ta kuchnia , po tym gotowaniu , pieczeniu

pisaków nie znalazłam to czekoladę rozpuściłam i namaziałam Rudolfy
a mięso na wędlinkę już się marynuje od wczoraj dziś pieczenie! jak otworze lodowkę to tak mi pachnię więc doczekac się nie mogę

boziu Natalka i kubek, zazdroszcze ci! moj to jeszcze nie zna smaku jabłka! Sik!

Cytat:
Mówisz, że tyle rzeczy go uczula...A najbardziej rozwalil mnie ten proszek... Nie dość że się placi więcej to jeszcze takie cuś...
Hahaha ale Ci się wspomniało Musisz pogadać ze Stasiem może pociśnie tego zębala szybciej Hehehhe może moj od tego ciśnięcia wtedy an kupkę wycisną sobie zawiązka ząbka tak szybko?
hahha mama moja mówi że ten brak kupku to przez goraczke którą miał jeden dzień, właśnie od ząbka więc kto wie

Wogóle to Tż ma dziś wolne i nei może się zająć Berbeciem bo chory jest Ale nie ma że boli, przezorna mamusia ma w zanadrzu maseczkę

mój też chory od wtorku, małego nic a nic nie bierze na ręce, a mnie już kręgosłup się wygina

mój an początku miał taka skórkę to mu smarowałam kremikiem i jest ok, a co od ust, to patrz kto go całuje po rączkach a potem maluch te rączki do buzi wpycha... wywabiłam te krosteczki, myjąc rączki jak go ktoś całował, tożto czyste żywe zarazki.

To tak jak po chrzicinach, nie dość że ustka, to jeszcze na głowie, w centralnym miejscu z przodu i z tyłu od całowania! a od czego od Szminki! tydzień czasu walczyłam z podrażnioną skórką na główce oczywiście ja nie używam szminek ale reszta kobitek co była na chrzcinach tak, więc trudno powiedzieć o której uczulenia dostał..

25.08.2011

Stary 2011-12-23, 09:15   #3983
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

wrrrr, pogadaj z mamą o tej obroży, albo sama kup temu futrzakowi taką. Przecież to nie jest jakaś droga rzecz i nie jest też jakoś kłopotliwa, co za mama, nosz kurde mogłaby troche pomyśleć w końcu wnuk wazniejszy niż kot
Cytat:

ja wstałam po 7 a natalcia 8.30 - jak codzień to moje dziecie zdecydowanie ma zegarek w tyłku

ja nie wiedziałam że taki coś istnieje, dopiero chrzestna Natalci mnie olśniła powiedziała że dla swojej Doni też taki miała ale byl wtedy dwa razy droższy. W ogóle oglądałam te inne rzeczy z tej firmy, talerzyki itp. bardzo fajne

Malgosia 1983, to suche na brwiach też Nati miała, ale tak bardziej to wyglądało jak ciemieniucha bo żółte było, zniknęło samo.
Co do wysypki to nie wiem, moze to od ślinienia? Nati ostatnio miała wysypke, ale na policzkach, nie wiem nadal od czego ale widze że powoli znika. Przemywam wacikiem nasączonym przegotowaną wodą i smaruje kremikiem z hippa.

Dobra, ubieram niunie i lecimy moze z rana nie będzie tyle ludu w Almie

narazie nie przepracowujcie się za bardzo

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-12-23 o 09:18
Stary 2011-12-23, 09:22   #3984
19natka88
Zakorzenienie

Doberek Może ten śnieg wytrzyma chociaż do jutra
U nas nocka całkiem ładna gdyby nie przerwa od 2.15 do 3.15

Cytat:
Hej maminki

Widzę, że nocka tak jak u nas Pokaż spódnicę

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
Dobry wieczór kobitki!

Dla ciebie też za chrzciny i wzajemnie spokojnych świąt

Cytat:
Hej Wam =)
Cześć Obawiam się, że z kaszką trzeba jeszcze poczekać bo wszędzie piszą, że nie wcześniej niż w 5mc można wprowadzać. Przejdź się może do pediatry, może jest jakiś inny sposób. A dwie butle tzn ile ml?
Wesołych świąt

Cytat:
Nie jesteś okropną matką Czasami tak jest

Cytat:
Hej przedświątecznie
jak przygotowania ?

U mnie już końcówka

Szymon może siedzieć i się gapić na choinkę nawet po 20 minut

U nas lovella jest ok, witaminy nie podaję i wysypki brak Ale ciekawe, że może być uczulenie na witaminy

Hehe to było dobre wtedy

Cytat:
Dzień Dobry!

jak się cieszę, że w środę zrobiłam te pierogi bo wczoraj mała miała dzień marudzenia i dzień - mamusiu będę grzeczna jak będziesz przy mnie siedzieć to mi się tylko rano udało ugotować kapustę i zagnieść ciasta na ciastka, a piekłam dopiero po południu.. mam nadzieję, że dziś będzie lepiej bo w planie sernik, tort, barszcz, oporządzenie karpia- ale to mąż i ubranie choinki no bo wczoraj się nie dało no i jeszcze do spowiedzi dziś
a w ogóle boli mnie głowa już prawie od tygodnia, co dzień rano się budzę z bólem, nie wiem o co chodzi
A może magnezu Ci brak? Bo ja miałam podobnie i znajoma pielęgniarka poleciła mi spróbować brać magnez regularnie i bóle głowy minęły

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 09:28   #3985
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

też bym się wkurzyła, ja to w ogóle na punkcie wszelkich robaczków jestem chora, nie znoszę
poproś mamę, żeby przypilnowała tej obroży bo kto wie, co taka pchła może przenieść

Cytat:
Ten zielony?
nom TEN

Cytat:
to tak jak po chrzicinach, nie dość że ustka, to jeszcze na głowie, w centralnym miejscu z przodu i z tyłu od całowania! a od czego od Szminki! tydzień czasu walczyłam z podrażnioną skórką na główce oczywiście ja nie używam szminek ale reszta kobitek co była na chrzcinach tak, więc trudno powiedzieć o której uczulenia dostał..
zatłukłabym jakby mi ktoś tak dziecko całował- ja nie pozwalam nikomu. Tylko ja z mężem możemy dziecko całować, zawsze zwracam uwagę jak ktoś się do tego szykuje, nie wiadomo co mają na rękach, ustach

Cytat:
ja wstałam po 7 a natalcia 8.30 - jak codzień to moje dziecie zdecydowanie ma zegarek w tyłku
Julik wstaje koło 7-8 mniej więcej, ale dziś ją obudziła kupka, co aż dziwne bo dawno o tej porze nie robiła ale to chyba zmiana mleka bo aż mi się podobają te kupki
udanych zakupów

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Doberek Może ten śnieg wytrzyma chociaż do jutra

A może magnezu Ci brak? Bo ja miałam podobnie i znajoma pielęgniarka poleciła mi spróbować brać magnez regularnie i bóle głowy minęły
no mógłby wytrzymać ten śnieg... byłoby fajnie a co Szymek robił przez tę godzinkę?

magnez mówisz? w sumie zaniedbałam nie brałam ostatnio wcale, a w ciąży codziennie. Dzięki za wskazówkę

w DDTVN właśnie mówią o ospa-party

Julitka

Stary 2011-12-23, 10:17   #3986
archinta
Zakorzenienie

Eloł.

Wczo miałam cytaty ale leciałam ratowac pokój przed zasraniem bo babcia dobierała sie do pieluchy i juz nie wiem co komu chciałam

Dziś jestem wywalona na masakre- amly cala noc przebieral nozkami, trzepal raczkami i pierdzial wymeczyl sie biedak a ja z nim a koopy do tej pory nie ma

Cytat:
Hej Mamusie
korzystam że moje dziecie zmrużyło oczka...mam jakieś 25 minut względnego odpoczynku (zdążę wstawić pranie i ogarnąć kuchnię ) i złożę wam wszystkim życzenia świąteczne już teraz bo później może być to już niewykonalne niestety

tak więc...

Zdrowych, spokojnych, pełnych ciepła i uśmiechu Świąt Bożego Narodzenia, spędzonych z tymi których kochacie i którzy kochają was

buziaki dla wszystkich forumowych dzieciolków i ich super mamusiek od Haniulki i jej ledwo dychającej mamusi
no tak teraz 25 min jak 25h
I Wam też najlepszych świąt Hania jaka urocza w tej czapie
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
A widzisz możliwe z tym ulewaniem, bo on niedawno zaczął.
Ja jestem niestety matka zombi, łączę się więc w bólu, chociaż dzisiaj spał jakoś przyzwoicie.
Skoro dieta Twoja pomaga to może i ja zakosztuję... chociaż jadłam ostatnio i kapustę i cebulę i Franek spał jak ta lala.
U nas dzisiaj była taka kupa, że myłam Franka w misce (bo wanienka na górze) i wycierałam swoim ręcznikiem. Mam nadzieję, że mu to nie zaszkodzi, ale jak rozebrałam i się okazało, że ma w kupie wszystko, to nie chciałam iść z gołym na górę niestety.
u nas tez ostatnio rano jakies wielkie koopole były- znaczy sie ja zwalam to na pieluchy,ze te z siatka ładnie pochłaniały a te zwykłe ładnie rozmazuja po całej doopce

Ja dzis jestem very very much zombie, a ty? Mam nadzieje,ze lepiej niz u nas.
Cytat:
dba o Twoją kondycje
to samo chciaąłm napisac
Cytat:
hej

mam juz neta

Katarek juz prawie minął, ale matka wariatka zaciągnęła wczoraj dziecko do pediatry. Na szczescie nie poszło jej ani na uszka ani na oskrzela, ale dostała jakies leki: wapno, wit C i cos przeciwalergicznego. No i mamy zakaz wyłazenia na spacery az jej całkiem minie zwłaszcza ze jest strasznie zapylone.
witaj

Zdrówka dla Guni
Cytat:
Tak, ale Twoje dziecie jest chyba troszke mlodsze od mojego dlatego mnie to tak martwi.
sisku- w książce "1rok zycia dziecka" (czy jakoś tak ) jest napisane, że dziecko moze sie spóźniaćz różnymi umiejętnościami nawet 10tyg!
Także łepek do góry- wszystko jest oki
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja
wpadam sie przywitac
dzis były zakupy swiateczne i dopiero zlądowaliśmy w domu-wyszliśmy po 8 masakra) po drodze była kawa u kolezanki i odwiedziny u teściówki bo musielismy zawiesc prezent do zapakowania hihi
teraz pochłonełam obiad i zabieram sie za sprzatanko miałam dzis ubrac choinke ale nie doszły mi lamki jak jutro nei dojda to sie wkurze, widze ze gosc dostał kupe negatywów za przesyłki wiec podejrzewam ze bezie kaplica z moimi lampkami-tez dam negatyw burakowi, echhh

lece sprzatac bede wieczorkiem jak zasiade z pifffkiem przed kompem a dziubek bedzie spał buziale
Rany- jak TY masz czas na to???
Ja prawie na nic nie mam. Nie pamietam nawet kiedy sie ost malowałam (nawet glupie obciecie paznokci to wyzwanie). Prawie nie pomagam w przygotowaniach do swiat, nie gotuje i czasu dalej brak
Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Ja jestem eko.... i zawsze zostawiam te torebki z prezentów które dostaję i potem pakuję w nie prezenty. RECYKLING normalnie
hihi- ja tez
Cytat:
Cześć mamuśki

czeeeeeeeeeeee i Tobie tez wszytskiego najjjjjjjjj

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

A i miałam pytać jak tam Stanisław- kiełczysław i Natalka-kiełtalka Daja Wam ząbkujące dzidziole popalić??
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 10:33   #3987
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
Kochana przede wszystkim spokojnie Mamusią jesteś najlepszą na świecie dla swojego dzidziusia, to nie ulega wątpliwości!!
Poza tym ważyć dziecko należy stale na tej samej wadze (podejrzewam, że waga położnej mogłabyć "nieteges", te w przychodni są legalizowane i przede wszystkim stoją na tym samym miejscu( więc nie mogą się rozregulować).
Wiem co to znaczy czuć się źle, kiedy starasz się robić wszystko jak najlepiej a efekty są słabe, ale nie możemy panikować.
A co pediatra na to?
Kazała dokarmiać? Czy macie jeszcze powalczyć?
Może za często malutką przystawiasz i ona wypija tylko to "łatwe mleczko" a mało treściwe?
Może rzeczywiście warto by było udać się do poradni laktacyjnej, albo przynajmniej zadzwonić popytać...
Ile malutka przybrała od początku?

U mnie walka z wagą trwa nadal... stąd te usg brzuszka, nerek...żeby wykluczyć ewentualna wewnętrzną przyczynę słabego przyrostu wagi... i kolejny lekarz twierdzi... "że on tak ma" i tyle.

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Ja jestem eko.... i zawsze zostawiam te torebki z prezentów które dostaję i potem pakuję w nie prezenty. RECYKLING normalnie

I ja stosuję taki recykling

Rabarbar śliczna mała Mikołajka

Mamcie ze Śląska...
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/s...u,1737844,3321

SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 10:33   #3988
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
pisaków nie znalazłam to czekoladę rozpuściłam i namaziałam Rudolfy
a mięso na wędlinkę już się marynuje od wczoraj dziś pieczenie! jak otworze lodowkę to tak mi pachnię więc doczekac się nie mogę

mój an początku miał taka skórkę to mu smarowałam kremikiem i jest ok, a co od ust, to patrz kto go całuje po rączkach a potem maluch te rączki do buzi wpycha... wywabiłam te krosteczki, myjąc rączki jak go ktoś całował, tożto czyste żywe zarazki.

To tak jak po chrzicinach, nie dość że ustka, to jeszcze na głowie, w centralnym miejscu z przodu i z tyłu od całowania! a od czego od Szminki! tydzień czasu walczyłam z podrażnioną skórką na główce oczywiście ja nie używam szminek ale reszta kobitek co była na chrzcinach tak, więc trudno powiedzieć o której uczulenia dostał..
Już sobie wyobrażam ten zapach
Ja go tylko całuję po rączkach Ale faktycznie cześciej mu będę myła bo do tej pory to może ze 3 razy dziennie, to chyba mało?
Kurde No a ptem się dziwisz że traktują nas jak matki wariatki co nie pozwolą calować dzidziusia
Malgosia1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 10:40   #3989
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
też bym się wkurzyła, ja to w ogóle na punkcie wszelkich robaczków jestem chora, nie znoszę
poproś mamę, żeby przypilnowała tej obroży bo kto wie, co taka pchła może przenieść

nom TEN

zatłukłabym jakby mi ktoś tak dziecko całował- ja nie pozwalam nikomu. Tylko ja z mężem możemy dziecko całować, zawsze zwracam uwagę jak ktoś się do tego szykuje, nie wiadomo co mają na rękach, ustach

Julik wstaje koło 7-8 mniej więcej, ale dziś ją obudziła kupka, co aż dziwne bo dawno o tej porze nie robiła ale to chyba zmiana mleka bo aż mi się podobają te kupki
udanych zakupów

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

no mógłby wytrzymać ten śnieg... byłoby fajnie a co Szymek robił przez tę godzinkę?

magnez mówisz? w sumie zaniedbałam nie brałam ostatnio wcale, a w ciąży codziennie. Dzięki za wskazówkę

w DDTVN właśnie mówią o ospa-party
Przez tą godzinę Szymon leży w łóżeczku śmieje się i gada sobie, ale jakbym tylko spróbowała zgasić światło to od razu krzyki niezadowolenia
Mi magnez pomógł

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 10:50   #3990
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
pamiętamy pamiętamy

Cytat:

A Święta jak spedzicie? Goście będą? Może ten czas wykorzystaj na "podrzucenie" Hanutki? Tak żebyś przynajmniej mogła wyjśc na spacer..Sama!

edit: bo źle napisałam: nie mialam dosyć Kwilonka tylko jego zachowania, swojego zmęczenia
nie ma komu podrzucić siedzimy w domu we trójkę, goście nie przyjeżdżają (ehhh długa historia), kiedyś mi się marzyły takie święta ja mąż i dzidziolek ale teraz... no nie wiem zobaczymy jak będzie

do hiper mamuśki to mi dużo brakuje, czasem nerwy puszczają i jestem zła na siebie bo wiem że to właśnie przez brak oddechu od maluszka

dla Kwilonka mają osobowość te nasze maluchy, oj mają charakterki

Cytat:
Dzień Dobry!
może masz anemię? ja po porodzie miałam koszmarne wyniki krwi i ból głowy 1,5 miesiąca mnie witał co rano, albo po prostu gorączka przedświąteczna a widzę że szalejesz w kuchni

Cytat:
seksi pidżama party

mami cycuś jak dobrze że masz tą chuste

najlepsza rzecz jak na razie ta chusta
czy seksi to raczej wątpię

a ja przegapiłam jaki ten kubeczek????
jejku już pije z kubeczka ale ten czas zapier...nicza

Cytat:
?
za przezorność
mój małżonek ostatnio wstał o 4 rano bo go szyja i głowa bolały i by tak siedział w kuchni i jęczał jak to się źle czuje do rana gdybym się starym nie zajęła ehhh nakarmiłam małą, uspałam i nasmarowałam gnoma amolem wcisnęłam ibuprom do dzioba, obwinęłam szalem kark i pogoniłam pod kołdrę ... i już było po moim spaniu ale przynajmniej choróbsko się nie rozpleniło i mąż rano wykazał wdzięczność w postaci poklepania po tyłku i tekstu..."dobra żońcia dobra poratowała chorego" ehhh zmiękł ten mój małżonek strasznie się nad sobą rozczula, a tu trzeba zewrzeć pośladki i pomagać albo przynajmniej nie przeszkadzać jak mnie choroba dorwie to już nie wiem co będzie i kto się moim dzieckiem zajmie

co do wysypki nie doradzę, ja na dwór smaruje nivea na każdą pogodę i czasem po kąpieli oilatum soft ale rzadko i buźka tfuu tfuu cacy

Cytat:
jestem zła totalnie, wyp$#%^% dzis tego kota
kota za okno niech się pchły wymrożą i niech mama kupi jakiś zajzajer jak chce kota w domu trzymać przy okazji kotu prezent zrobi pod choinkę

no to się żegnam berbecia do odbicia, chusta i wio do kuchni coś przygotować na te święta ehh

jeszcze raz najlepszego

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości