|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ III
Cytat:
Chocia ż zawsze tż zużywa to co mi nie pasuje![]() Cytat:
Wypluj to kobieto!!
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj cały dzień chodzę w tuszu. Nadal muszę się pilnować aby nie trzeć. Co mogę powiedzieć? Tusz nie tworzy pandy, a to już dobry znak.
![]() Skład mojego szamponu z Timotei to: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Sodium Cocoamphoacetate, Sodium Chloride, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Camellia Sinensis Leaf Extract, Tocopherol, Ascorbic Acid, Glycerin, Parfum, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Coco-Glucoside, Glyceryl Laurate, Glyceryl Oleate, Coconut Acid, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Salicylic Acid, Sorbic Acid, Potassium Sorbate, Citral, Limonene.
|
|
#1503 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
))
|
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Czasami chciałabym aby padł, bo wkurzają mnie te głupie nakazy i zakazy. Ogólnie kierownictwo bym tutaj wymieniła i byłoby cacy. Zawsze się zastanawiałam, co by zrobili jakby to padło.
|
|
#1505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam sie ze wszystkim powyższym Byłam w rossie na centralnym - sa tam szampony i odżywki timotei i produkty noni. Timotei wyglądą przepieknie Sekretny koniecznie pisz jak wrażenie po szamponie, bo ja ten sam chciałam wziąć co Ty masz ![]() Cytat:
ale masz fajnie - odzywka i szampon wprawdzie nie do moich włosów, ale i tak zazdroszczę!
|
|
#1506 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
A nie pamiętacie jak w zeszłym roku wszystko upadło??? Jakoś we wrześniu/październiku chyba... od razu telefony i smski pd zaprzyjaźnionych wizazanek i tak przez parę dni...
|
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z granatem i aloesem ![]()
|
|
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1509 |
|
Rozeznanie
|
Mnie po szamponie z Alterry tym z granatem swędzi skóra głowy (wrażliwcem nie jestem) wracam do szamponu samorobionego to jest mój hit!!!)
|
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle miałam was spytać. Czy wam po pewnym czasie Babydream też zaczyna śmierdzieć? Mam tak ze wszystkim i z żelem i z szamponem i z kremem, o kremie kiedyś wspominałam. Nie ważne gdzie te produkty trzymam to mniej więcej po miesiącu zawsze zaczynają śmierdzieć. Może nie tyle śmierdzieć, co zmieniają zapach, konsystencja i cała reszta zostaje ta sama, więc ich nie wywalam tylko dalej używam. Edit: Będę dzisiaj też testować peeling z Flos-Leku, też zdam relację.
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2011-12-22 o 20:51 |
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
aktualnie robię za shreka - siedze w maseczce z zielonej glinki a pies chyba bierze mnie za kosmite......
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio zrobiłam sobie maseczkę BalmBalm, do której dosypalam ekstraktu z truskawki. Weszlam do wanny, a wychadzac z niej przelotem spojrzałam na siebie w lustrze i okropnie sie wystraszylam, ze mnie tak okropnie podraznilo, byłam cała czerwona
a to ekstrakt tak zabarwil...![]() Czy są tu jakieś narciarki/snowbordzistki? Jakiego filtra używacie na stok? |
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam juz wiele razy zapytac - jak tata? Zetuzetia
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze. Miał niedawno kontrolę oka i całej reszty i na szczęście wszystko jest dobrze. Ta sytuacja w ogóle go jakoś zmobilizowała o zadbanie o wzrok, bo już ledwo widzi (taka praca) i zapisał się do okulisty, tylko dłuuugie terminy.
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny znacie jakies fajne,naturalne kredki do brwi? Używała któraś? Bo za mną ostatnio chodzi.....
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę nudna, znowu. znam tylko z Benecos, tzn. widziałam, że są. Kosztują troszkę ponad 10 zł, więc nawet jakby był niewypał, to dużo się nie straci. Posiadają certyfikat BDIH.http://photos01.redcart.pl/templates...0d7f3e0399.jpg
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widocznie kiepsko szukałam - poszukam raz jeszcze Ty to zawsze wszystko wyszperasz!!!
|
|
#1521 |
|
Rozeznanie
|
Jak dobrze mieć Was. Chociaż od dłuższej pory zajmuje się tylko podczytywaniem, to teraz muszę podziękować o informacji o szamponach timotei. Na pewno kupię
![]() margoltka koniecznie zdaj relację jak się sprawuje ![]() a ja właśnie siedzę z włosami świeżo po hennie, zamawiałam na khadi i dostałam gratis herbatkę suszoną owocową, jak miło
Świadomie dbam o siebie z wizażem Zespół TŻ, zapraszam miłośniczki ciężkiego brzmienia: http://www.reverbnation.com/nilfgaard Czarodzielnica na blogspocie Edytowane przez _Czarodzielnica_ Czas edycji: 2011-12-22 o 22:48 |
|
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle, ze dobrym kompromisem bylby filtr Annemarie Börlind - czyli baza naturalna, filtry chemiczne.ja poki co musze wykonczyc moje zapasy, ale jak w koncu wykoncze , to sprawie sobie AMB |
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdaję relacje. Żel pod prysznic, Suhada - wreszcie po 3 miesiącach wykończyłam Babydream. Miałam początkowo wziąć Alterrę, którą kupiłam jeszcze we wrześniu, ale Suhady mam dwie, więc zrobię na zasadzie Suhada-Alterra-Suhada, ale do sedna. Na opakowaniu jest napisane, że żel jest kremowy i ja się z tym zgadzam. Bardzo dobrze się pieni, dobrze myje, ma piękny zapach, mi odpowiada. Po jednym użyciu na razie stawiam +5/6Peeling, Flos-Lek - na razie jestem średnio zadowolona. Nawilża świetnie to fakt i tutaj duży plus, nie trzeba już olejku czy balsamu. A świadomość, że to nawilżenie to nie zasługa okropnej parafiny tym bardziej cieszy, ale peeling ciężko się rozprowadza i dosyć szybko znika, no ale może nie umiem się nim obsługiwać jeszcze. Zawsze miałam peeling Joanny, a potem z Alterry, więc zupełnie inne konsystencje. Skóra po użyciu jest gładka, więc to też na plus, zapach obłędny, cytrusowy, ale nie taki jak środki do czystości tylko jak cytrynka. Po jednym użyciu daję -4/4 na 6. Aaa i szczypie, wiadomo, bo to solny. Nie wiem czemu szczypał mnie sutek chociaż żadnej ranki tam nie zauważyłam. ![]() Szampon, Timotei - Zawsze jak używam szamponu pierwszy raz to bez wspomagaczy takich jak np. odżywka, zawsze chcę sprawdzić jak dany szampon (czy coś innego) sprawuje się samo. Nie wiedziałam ile szamponu wziąć, więc brałam na oko. Szampon mało się pieni. Mniej niż Alterra, ale to mogę wybaczyć, bo Alterra posiada SCS, ale on się pieni mniej niż Babydream, a to już zaskoczenie. Ładnie pachnie, dobrze się rozprowadza. Zaraz sprawdzę jak się po nim włosy rozczesuje. Na razie daję +4/6 (Po czesaniu edytuję ocenę )
|
|
|
#1524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
( chyba, że już w tym wątku podawałaś to poszukam)Moje wrażenia po zastosowaniu kosmetyków alva rhassoul są bardzo pozytywne. Wczoraj wieczorem pierwszy raz użyłam spray'u, (nie stosowałam kremu) i faktycznie kontroluje wydzielanie sebum. Skóra nie jest sucha ale też się nie przetłuszcza. Dzisiaj obudziłam z ładną matową twarzą ( zwykle rano strefa T jest przetłuszczona). Wydaje mi się że dzisiaj też mój makijaż pozostał dłużej matowy niż zwykle. Dzisiaj wieczorem zastosowałam krem oczyszczający.Ma gęstą konsystencję ale nie jest tłusty, matowi skórę i sprawia takie wrażenie jakby zawierał cynk ( jak kremy na odparzenia, czy maść cynkowa) ale chyba nie ma go w składzie. Nie wiem czy te kosmetyki sprawdzą się przy poważniejszym trądziku ale myślę,że do problemów z przetłuszczeniem będą super.
|
|
#1525 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
i co uważam za najważniejsze - to dobrze dobrać kolor ![]() Aktualnie u mnie hitem jest Korres - dobry kolor dla mnie i się nie wyciera (samoczynnie)... chociaż bardzo niewydajna,dużo odchodzi przy ostrzeniu,mięciutka... jednak jestem zadowolona
|
|
|
|
|
#1526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak włoski wygladają po wyschnięciu? Błyszczą? Są uniesione u nasady czy niekoniecznie? A może ten peeling jest dla Ciebie za ostry na biust? Nie masz podraznionej skóry? Cytat:
Ja chyba jakiś nie za ciemny brąz wezmę - jak myslisz, dobry będzie dla mnie? Nie chciałabym żeby była bardzo widoczna, bo bedę durnie wyglądać....
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chciałam wam życzyć Wesołych Świąt
![]() radości, zdrowia, spokoju oraz spełnienia wszystkich marzeń w Nowym Roku |
|
|
|
#1528 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech dziewczyny plany miałam wielkie, z ich wykonaniem było trochę gorzej. Zachciało mi się ciastek z buzią renifera (mam dopiero noski przyklejone). Jutro dopiero użyję nowych włosowych nabytków. Wczoraj stwierdziłam, że po pierwsze nie mam już siły na olejowanie, po drugie nie chcę myć włosów codziennie. A wiadomo na Wigilię jakiś fryz by się przydał
Mam nadzieję, że nie będę żałowała i Timotei będzie poprawny na tyle, że nie będę musiała myć głowy dwa razy. Relacje zatem zdam po świętach.
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do szamponu. Rozczesanie, REWELACJA! 6 na 6. Rozczesywanie to była bułka z masłem, czułam się jakbym miała odżywkę na włosach, coś niesamowitego!. P.S. Co do uniesienia u nasady to ja mam za grube i za długie włosy aby u mnie był taki efekt to po pierwsze, a po drugie moje włosy nigdy nie chciały się unosić. Kiedyś fryzjerka mi je uniosła, wszystko ładnie pięknie, a po 20 minutach poszły w dół. Powiedziała mi, że takie włosy po prostu mam. Taki efekt miałam i przy krótkich włosach (do ramion) i teraz przy długich. Moje włosy w ogóle żyją własnym życiem. Edit: Co do tuszu, to przeżył wczoraj ekstremalne warunki. Nałożyłam go na rzęsy rano, a wieczorem nadal był widoczny, nie tworzy pandy. O 19 szłam na fitness (chodzę tam od równo 2 miesięcy i ćwiczę 6 dni w tygodniu (nie pytajcie czemu to przed wami ukrywałam )). Wczoraj były zajęcia z najbardziej wymagającą instruktorką, nadawałaby się do wojska, a jakby tego było mało zrobiła nam ćwiczenia jakie robią codziennie na rozgrzewkę (im to zajmuje 15 minut, nam zajęło 40) instruktorzy. Uprzedzała, że można wymiotować, że może potem byś słabo, bo spada cukier. Mi np. telepały się ręce od adrenaliny. I tusz to przeżył, nie rozmazał się. Nie spociłam się jakoś bardzo, bo to było bardziej na wytrzymałość, ale też nie byłam idealnie sucha i na pewno nie raz nie dwa przetarłam oczy, a on nadal się trzymał. Więc wczoraj go sprawdziłam w mega warunkach normalnie jak z reklamy.
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2011-12-23 o 10:01 |
|
|
|
|
#1530 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

Chocia ż zawsze tż zużywa to co mi nie pasuje
Wypluj to kobieto!!

czekam na Wasze zdanie co do niego. Pierwsza próba będzie jutro, za chwilę nakładam oleje (ze słodkich migdałów i kokos) i zabieram się za pieczenie ciasteczek 
Zgadzam sie ze wszystkim powyższym 

wykończyłam Babydream. Miałam początkowo wziąć Alterrę, którą kupiłam jeszcze we wrześniu, ale Suhady mam dwie, więc zrobię na zasadzie Suhada-Alterra-Suhada, ale do sedna. Na opakowaniu jest napisane, że żel jest kremowy i ja się z tym zgadzam. Bardzo dobrze się pieni, dobrze myje, ma piękny zapach, mi odpowiada. Po jednym użyciu na razie stawiam +5/6