|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
Cytat:
Cytat:
Kwestia tego, co lepiej nakładać jest indywidualna. Możesz wypróbować czysty olej oraz ten, który ma wiele składników. Wtedy będziesz wiedziała, co lepiej służy Twoim włosom. Ja wolę czyste oleje, które pózniej mieszam z innymi, bo lepiej na mnie dzialają niż gotowe mieszanki. [QUOTE=izus_86;31184773 A ogólnie dziewczyny jak tam Święta i olejowanie? Ja będę musiała zrobić przerwę, bo jadę do rodziców, będą goście jeszcze, więc nie będę niestety mogła paradować z olejem na włosach Ja na szczęście zostaję w domu i nie muszę robić przerwy w olejowaniu. Natomiast po swiętach wybieram się do fryzjera, więc tu będę musiala poświęcic oleje. Cytat:
.Ja nakładm od kilku dni rycynę na rzęsy, ale pomysł z innymi olejemi wydaje sie byc niezły Jak zawsze mam dylemat (z powodu ilosci posiadanych olei), który olej nałożyć na długość :noniew iem:.
|
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio miałam ścięte jakieś 7 cm i teraz chciałabym zapuścić trochę włoski, na razie mi się to udaję, bo w miesiąc mi urosły o 3 cm, tylko mam nadzieję, że nie zaczną mi się tak szybko rozdwajać jak szybko rosną ![]() No i oczywiście pochwal się włoskami po wizycie u fryzjera
|
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
W innym wątku dziewczyny dziś pisały, że wyciskają gluta przez skarpetkę. Ponoć działa lepiej niż sitko.
Ja nie próbowałam, ale zamierzam sprawdzić. Pisały na wątku "Walka o zdrowe i piękne włosy". Ja też już mam jantar już wtarty i niedługo olej. Tylko u mnie to totalny mix z maseczkami. Póki co moje włosy są wymagające. Sam olej im nie wystarcza.
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie jak teraz wszyscy spia to moge sie zaczaic z tym sposobem ![]() A co takiego ze soba miksujesz? |
|
|
|
|
#1205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a na noc winogron+ oliwa z oliwek
|
|
|
|
|
#1206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W każdym razie po różnych testach mogę śmiało powiedzieć, że sam olej na włosy na noc nie daje u mnie tak dobrych efektów jak mix z odżywką/maską. Przynajmniej na razie. Mam/miałam dosyć zniszczone włoski, końcówki strasznie mi się wywijały, co przy włosach cieniowanych, wygląda okropnie. Po takim traktowaniu widzę ogromną różnicę. Dziś miałam włosy prawie gładkie. Zwykle zabezpieczałam końcówki aby je ujarzmić i trochę wyprostować, dziś tylko po to aby zabezpieczyć
Edytowane przez Dotka z OZ Czas edycji: 2011-12-23 o 00:49 |
|
|
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co prawda chcialam ja stosowac na usta, ale na wlosy na pewno tez cos skapnie
|
|
|
|
|
#1208 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.7 cm to sporo, ale ja jestem za tym, żeby ścinać tyle włosów ile jest potrzebne. Lepiej mieć krótsze i zdrowsze włosy, niż dłuższe i podniszczone. Sama przy zmianie koloru ciachnęłam 30 cm. Teraz muszę wyrównać spodnią warstwę, ale tu wystrczy 1 cm i ściąć kilka cm z wierzchniej warstwy, potraktowanej rozjaśniaczem . Po takim zabiegu pozbędę się zniszczonych pasmZ takim przyrostem jak masz i kompleksową pielegnacją, szybciutko zapuscisz włoski . Na mnie jak na razie przyśpieszacze nie działają , ale bardziej zależy mi na regeneracji.W końcu wybór padł na babassu (ten uwielnbiam też do skóry), avocado, sojowy i z kiełków pszenicy na długość .
|
|
|
#1209 |
|
Wtajemniczenie
|
Patrze że nic nowego, a tu nowa część :P
|
#1210 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Daj znać koniecznie ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- polecam...tanie i naprawdę świetne |
|
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- natrafiłam na fajny blog http://idaalia.blogspot.com/2011/08/...-2-sekret.html |
|
|
|
|
#1212 |
|
Wtajemniczenie
|
Dotka po takim mixie odżywki z olejami i dodatkami myjesz włosy szamponem czy jak to wygląda ?
|
#1213 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
ja ostatnio postanowiłam wykończyć oleje które mam (ten z Rossmana dla ciężarnych mam + winogronowy), ale dziś chyba pojadę po rycynę i kokos gdzie w Warszawie mogę znaleźć jakiś ciekawy ziołowy sklep gdzie znajdę produkty takie jak Amla, Sesa, Heenara? i drugie pytanie: przed kazdym myciem używam olei, kiedyś zmywałam (kokosa) Isaną różową odżywką (ale szybko się przetłuszczały), Babydreamy i Hippy się nie sprawdzają, Alterrę miałam i troszkę mnie wysusza... aktualnie używam: garnier karite (szampon) i Nivea do włosów znoszczonych (pomarańczowa), ale jednak wolałabym coś 'lżejszego'. co polecacie? coś w stylu alterry - bez silikonów, ale jednak żeby nie był to tak mocny szampon jak np pokrzywowe niektóre ![]() raz w tygodniu nakładam naftę i zmywam pokrzywowym żeby oczyścić.
|
#1214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj chyba spróbuje umyć odżywką Isana z olejkiem z babassu.
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba zacznę nakładać na noc odzywkę na końce, bo jakieś takie przesuszone są
na razie mam maskę Aussie, po świętach zacznę z Waxem, bo w drugim mieszkaniu został.
|
|
|
|
#1216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do tej pory mieszalam tylko olej z odzywka Artiste, ale zauwazylam, ze strasznie obciazylo mi to wlosy. Ale mimo to nie zrazam sie i sprobuje mieszanki z inna odzywka. Poza tym kusza mnie te wszystkie keratyny, gliceryny, proteiny i inne cudowne wspomagacze Cytat:
|
||
|
|
|
#1217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ciężko powiedzieć, czy mi to obciąża włosy, bo codziennie wieczorem wcieram jantar, więc i tak rano już nie wyglądają najlepiej.
|
|
|
#1218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
która amle kupic? ta w starym opakowaniu: http://allegro.pl/olej-do-wlosow-dab...995957715.html
czy moze: http://allegro.pl/olejek-dabur-amla-...986056343.html ========================= ========================= ==== czy wg was wraz ze zmiana opakowania zmieniły sie własciwosci?, czasem tak jest niestety, na lepsze lub na gorsze z tego co dziewczyny pisały to nie obciaza ona jakos strasznie włosków Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2011-12-23 o 14:07 |
|
|
|
#1221 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
licze, ze rycyna troszke przyciemni!Cytat:
http://www.acmeamla.com/index.php?Type=Products&Id=4 Olejek Amla (nie Dabur) bez parafiny, na bazie kokosa. Moze bedzie na ebayu?
Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 |
||
|
|
|
#1222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a będziesz dawać na skalp czy końcówki? Ja jak narazie dałam tylko na końcówki ale myśle że na skóre też nie zaszkodzi![]() trzymam olej na głowie już 16 godzin tzn dodaje co troche ![]() wgl dziewczyny też tak macie, bo najszybciej te moje mieszanki wchłaniaja się w skalp i końcówki, a na długość to strasznie powoli to idzie
|
|
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
chodzi mi o to by nie obciazał włoskow, zamowiłam własnie parachute
|
|
|
|
#1224 |
|
Raczkowanie
|
Witam was dziewczyny ponownie;]
Moje olejowanie trwa aledwie od grudnia ale robię to dość często nie prostuje włosów już miesiąc co jest cudem ehhe nie wygladają tak łądnie jak po prostownicy ale coż.. Na początku kładłam olej z oliwek potem ost oliwkę babydream naftę biowax do blond włosów a tera siedzę z watiką kokosową na głowie bo właśnie dostałam ahh jak pachnie;] włoski sa na pewno w lepiej kondycji niż były widać ,że są nawilżone nigdy nie miałam bardzo prostych włosów ale chciałabym wygladać normalnie bez życia prostownicą a w tym momencie troszkę jak strach na wróble jeszcze;]Będę dalej olejować i czekać na pozytywne efekty. A co polecacie na przesuszone końcówki ja mam jedwab biosilk tylko albo jakiś produkt żeby były po wysuszeniu gładkie jeśli znacie jakiś dobry i możecie polecić chętnie wezmę to pod uwagę;]
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
zamiast jedwabiu, własnie na suche końcówki równiez sprawdzi sie kokos
|
|
|
|
#1226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do końcówek to dziewczyny polecają jedwab ale marki CHI, bo biosilk ma alkohol i z czasem przy częstym stosowaniu wysusza włosy można tez na końcówki dawac odrobine oleju kokosowego
|
|
|
|
|
#1227 |
|
Raczkowanie
|
piękne, piękne, ale zmywa amlę 3 razy szamponem z SLS. jezuu. to się tak ciężko zmywa? bo nie używam tych indyjskich, tylko zwykłe i mi normalnie 1 raz odżywką wystarcza. dwa to już od święta, jak dużo oleju nawale.
a się przymierzałam do sesy lub bhiringhaja, ale jak one się tak ciężko zmywają to nie wiem czy się zdecyduje....
wrzesień: oleje lniany - pestki winogron - oliwa z oliwek - sezamowy - arachidowy - oliwka BD - rycynowy kokos- olejek himalaya - słodkie migdały - end.oliwka hipp - end.drożdże-tran-seboradin hh 220' |
|
|
|
#1228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I powinny Ci ściemnieć, przynajmniej u mnie tak było
|
|
|
|
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hmm a jesli chodzi o skalp to nie myslalam nawet o tym... Ale cos w tym moze byc
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

:noniew iem:.

Ostatnio miałam ścięte jakieś 7 cm i teraz chciałabym zapuścić trochę włoski, na razie mi się to udaję, bo w miesiąc mi urosły o 3 cm, tylko mam nadzieję, że nie zaczną mi się tak szybko rozdwajać jak szybko rosną 

jestem jeszcze świeżynka, mogłabyś mnie poinstruować?

.
, ale bardziej zależy mi na regeneracji.

end.