|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. III
Dziękuję ślicznie
Cytat:
![]() Jej, swoją drogą ja bym nie chciała brać ślubu w święta
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Te cienie są świetne, jakoś na wiosnę kupiłam dwa niebieskie, strasznie je lubię
![]() teraz czaję się na fiolet ![]() (Mimo iż fioletów u mnie cały sklep )
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
Też ostatnio malowałam 4 osoby na ślub, masakra. Resztę popołudnia spędziłam leżąc i nic nie robiąc
|
#544 |
|
keep calm and contour on
|
od dwóch dni próbuję was nadrobić ,ale czytam,czytam i już się późno robi i idę spać, dziś chciałam odpisać a tu kolejne parę stron
![]() a w święta jak będzie czas na wizaż, to wy przy stole siedzieć będziecie pewnie, nie lubię świąt w dodatku spadł śnieg
|
|
#545 |
|
Konto usunięte
|
u mnie coś nowego
![]() A na zakupy póki co robię sobie dalszego bana, mimo, że paletka catrice wciąż kusi
|
|
|
|
#546 |
|
Raczkowanie
|
pędzicie jak szalone z tymi postami!
u mnie dziś o tym, aby nie kupować (sic!) zwierząt jako "prezent", mam nadzieje, że głównie utwierdzę w przekonaniach, a nie zmienię w ostatniej chwili
|
|
|
|
#547 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ufff, na dziś koniec przedświątecznych przygotowań Jeszcze obrobię zdjęcia do jutrzejszej notki o błyszczykach Sensique i siadam sobie z książką w wyrze W ogóle te pierożki, które pokazywałam na blogu chyba nam się zepsuły Oby udało się je uratować!---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() Jeśli mamy pewność, że osoba obdarowana na pewno CHCE danego zwierzaka i będzie w stanie się nim zająć (albo kiedy my też będziemy mogli sprawować pieczę nad futrzakiem bądź bezfutrzakiem) to nie widzę żadnych przeszkód, żeby takiego zwierzaka kupić. W mojej rodzinie już kilka razy na Gwiazdkę pod choinką znajdowałyśmy z siostrami chomiki czy świnki morskie i nigdy żaden zwierzak na tym nie ucierpiał
|
||
|
|
|
#548 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie narzekajcie na prace w święta, naprawdę.
Moja mama (służba zdrowia ), ma dzisiaj nockę, w sobotę do 19 w pracy, w niedzielę nocka i w poniedziałek cały dzień w pracy. Dobrze że chociaż w sylwestra nie pracuje.Aga, ile kosztują te cienie i jak z pigmentacją? ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31193122] Tym razem nie do końca się z Tobą zgadzam ![]() Jeśli mamy pewność, że osoba obdarowana na pewno CHCE danego zwierzaka i będzie w stanie się nim zająć (albo kiedy my też będziemy mogli sprawować pieczę nad futrzakiem bądź bezfutrzakiem) to nie widzę żadnych przeszkód, żeby takiego zwierzaka kupić. W mojej rodzinie już kilka razy na Gwiazdkę pod choinką znajdowałyśmy z siostrami chomiki czy świnki morskie i nigdy żaden zwierzak na tym nie ucierpiał [/QUOTE]Dokładnie! ja sądzę, że jeśli to np rodzice kupują dziecku zwierzaka, to moga sobie na to pozwolić, bo chyba znają swoje dzieci i wiedzą czy sa odpowiedzialne czy nie. Jednego roku na święta znaleźliśmy z kuzynem pod choinka świnkę morską i żółwia. ![]() Z kolei jeśli dziewczyna kupuje chłopakowi (albo na odwrót) zwierzaka to jak dla mnie masakra. Moja mama ma taką koleżankę, której syn (16 lat) dostał od swojej dziewczyny (z którą w tamtym momencie był jakieś dwa miesiące) psa ze schroniska. Nikt nie ma czasu się tym psem zajmować, mieszkają w bloku, pies dostaje w głowę, oni dostają w głowę, wszystko zniszczone, istna masakra, syn w ogóle chyba tego psa ma gdzieś, ale jak pojawiają się rozmowy na temat tego, żeby go oddać, to nie bo dziewczyna się obrazi.
|
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaa, no i w Sylwestra też pracuję od 7 do 19.
|
|
#550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No aleee, ona ma przynajmniej za to dobrze płacone
|
|
#552 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31193122]
Tym razem nie do końca się z Tobą zgadzam ![]() Jeśli mamy pewność, że osoba obdarowana na pewno CHCE danego zwierzaka i będzie w stanie się nim zająć (albo kiedy my też będziemy mogli sprawować pieczę nad futrzakiem bądź bezfutrzakiem) to nie widzę żadnych przeszkód, żeby takiego zwierzaka kupić. W mojej rodzinie już kilka razy na Gwiazdkę pod choinką znajdowałyśmy z siostrami chomiki czy świnki morskie i nigdy żaden zwierzak na tym nie ucierpiał [/QUOTE]Masz oczywiście rację - jeżeli wiemy, że ktoś chce zwierzaka i może się nim opiekować odpada problem wyrzucenia później psa/kota na ulicę itp., czyli odpada tak naprawdę najpoważniejsza konsekwencja nieprzemyślanego podarunku. Z drugiej strony ja bym nikomu zwierzęcia pod choinkę nie dała, uważam, że żadne po prostu nie powinno być prezentem obok gry planszowej, pasiastych skarpetek, szminki i czekoladek.
|
#554 |
|
BAN stały
|
No ja też uważam, że nie powinno się zwierzęcia sprowadzać do roli przedmiotu. A pod choinkę daje się raczej dobra materialne.
|
|
|
|
#555 |
|
Zadomowienie
|
O matko co za ludzie.
jakaś dziwna osoba zaczęła mi pisać komentarze pod zdjęciami na Max Models, zaczęłam z nią polemizować i "maxmodelsowym" zwyczajem na to co ona pisała u mnie, odpisywałam na jej profilu. A na koniec ona skasowała wszystkie niewygodne dla niej komentarze, zostawiła tylko jeden, który chyba stawiał mnie w najgorszym z nich wszystkich świetle i zostały jej wypowiedzi u mnie. ![]() I teraz się zastanawiałam co to miało na celu, bo w sumie cały czas miałam wrażenie, że to co ja do niej pisze jest gdzieś obok, wcale do niej nie trafia i ona sobie gada z jakimś wyimaginowanym przyjacielem i teraz jak czytam te jej komentarze u mnie, to z nich wynika jakbym ja była jakaś walnięta, a moich wypowiedzi żeby to sprawdzić już nie ma. |
|
|
|
#556 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W ogóle to dzień doberek Wszystkie śpią, korzystając z pierwszego szkolno-uniwersyteckiego dnia wolnego? ![]() Pada u mnie śnieg! Szkoda, że mrozu nie ma i zaraz będzie chlapa, ale cóż...
|
|
|
|
|
#557 |
|
Konto usunięte
|
ja wstałam przed chwilą
I chyba coś zmaluję na tych moich zaspanych ślepiach
|
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31196397]W ogóle to dzień doberek
Wszystkie śpią, korzystając z pierwszego szkolno-uniwersyteckiego dnia wolnego? ![]() Pada u mnie śnieg! Szkoda, że mrozu nie ma i zaraz będzie chlapa, ale cóż... [/QUOTE]Nie śpią, nie śpią - od 9 w pracy siedzą, ale się nie wychylają ![]() U mnie śniegu nadal nie ma i na same święta opryszczka mi wyskoczyła (to chyba tak w ramach ostatnich rozmów o tym) |
|
|
|
#559 |
|
Konto usunięte
|
No u mnie już przestał padać i zniknął jakikolwiek ślad po nim
|
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() u mnie śnieg jest nadal, ale nie pada dziś wstałam dopiero i się idę ogarnąć jako tako
|
|
#561 |
|
Konto usunięte
|
Dodałam właśnie notkę o błyszczykach Sensique, bo później nie będę miała czasu
Z 7 kolorów używałam tylko dwóch, więc myślę, że któryś albo któreś trafią na rozdanie, dlatego piszcie, które Wam się podobają
|
|
|
|
#562 |
|
Konto usunięte
|
u mnie śniegu brak
|
|
|
|
#563 |
|
po prostu Em :)
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31197752]Dodałam właśnie notkę o błyszczykach Sensique, bo później nie będę miała czasu
Z 7 kolorów używałam tylko dwóch, więc myślę, że któryś albo któreś trafią na rozdanie, dlatego piszcie, które Wam się podobają [/QUOTE]Ale takie już wymaziane na ręce? Na wszelki wypadek wyraźnie zaznacz to w notce rozdaniowej.
|
|
#564 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#565 |
|
|
Chociaż połowa osób i tak nie czyta tego co jest napisane w notce.
Mnie na przykład najbardziej podobają się te dwa najjaśniejsze odcienie, ale mam świra na punkcie niemacanych kosmetyków, więc rozdanie i tak nie dla mnie. ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Wczoraj jak kupowałam szminkę Rimmel i zdecydowałam się już na odcień, musiałam pootwierać kilka pełnowartościowych produktów, żeby w końcu znaleźć nietkniętą. Ludzie mnie zawsze zadziwiają.
|
|
#566 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale schizę doskonale rozumiem, ja np. nigdy nie kupiłam szminki czy błyszczyka, który nie byłby zafoliowany. Cienie czy kredki do oczu jeszcze ujdą, perfumy też, ale na usta macanego nie będę nakładać
|
|
|
|
|
#567 |
|
|
Orlica, ale wiesz jak to jest, dopóki jesteś nieświadoma to o tym nie myślisz.
Na szminkach na szczęście widać czy były macane czy nie, a błyszczyki mam głównie z limitowanek prosto po dostawie.
|
|
#568 |
|
Raczkowanie
|
Ja też dziś przy zakupie szminki 07 musiałam kilka otworzyć. Jeszcze w kolejce do kasy, bo śledził mnie ochroniarz i nie mogłam przy szafie rimmel. A propos: wrzuciłam zdjęcie na blogu.
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie takie coś dziwi ... otwierajcie/smarujcie się testerami do woli .. ale oryginały to w spokoju zostawić.
|
#570 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś nie miałam czasu na recenzje, więc zrobiła post o wszystkim i o niczym
Dodałam zdjęcie kotka, trochę zapowiedzi, statystyki i zdjęcia ręcznie robionych ozdóbek świątecznych z makaronu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

ale z Tobą się zamienię 

Oby udało się je uratować!

i na same święta opryszczka mi wyskoczyła (to chyba tak w ramach ostatnich rozmów o tym)