Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-23, 11:02   #541
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
A ja dziś też wstałam chora. Jestem załamana Akurat na Święta
ja dziś obudziłam się z lekkim katarem i śmiałam się do męża, że to alergia na tę pewną część rodziny, której miało nie być w święta

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 11:03   #542
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
W nocy miałam dreszcze, spociłam się i na razie jest w normie. Zobaczymy na wieczór. Chyba wyjazdowe święta sobie daruję
za poprawę samopoczucia.

U mnie plan na święta przedstawia się następująco:
Wigilia - najpierw po 17.00 zjemy kolację u mnie, po 19.00 jedziemy po dziadków TŻ i na kolację do niego, z której zwijamy dość szybko, bo na 22.00 idziemy do kościoła (na wcześniejszą pasterkę, bo o tej prawdziwej o północy jest strasznie dużo ludzi i zazwyczaj nie ma gdzie siedzieć, a ja bym nie wystała, jeszcze w ciężkim płaszczu); potem wracamy do mnie pewnie zjemy jakieś ciacho, wypijemy grzańca (ja herbatkę).
I dzień - śpimy póki nie wstaniemy, bez budzika jemy u mnie śniadanko, siedzimy z moją rodzinką, a koło 13.00 do TŻ dziadków i później do niego na obiadokolację. Wieczorem jak zgadamy się ze znajomymi to pójdziemy gdzieś do klubu na trochę, do ludzi a jak nie to w domku z rodzinką przy %
II dzień - poranek podobnie, a później spotykamy się z moim chrześniakiem i jego rodzicami, dawno się nie widzieliśmy, więc pewnie zejdzie do wieczora, a na drugi dzień TŻ do pracy na rano zatem bezimprezowo raczej.

Tak właśnie to będzie Tak na prawdę to nasza pierwsza oficjalna Wigilia, bo zawsze było ja u siebie, on u siebie i dopiero na pasterce się spotykaliśmy

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ja dziś obudziłam się z lekkim katarem i śmiałam się do męża, że to alergia na tę pewną część rodziny, której miało nie być w święta
Na pewno!

alamig zdrówka no nie choruj

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 11:22   #543
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Wpadlam sie przywitac no i zyczyc radosnych i spokojnych swiat Bożegonarodzenia ;] i trzymac sie w dwu paku ;]

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 11:25   #544
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
nie mogę spać
skad ja to znam krecilam sie cala noc nie mogac zasnac, ciagle jakeis glupoty mi sie snily
Stary 2011-12-23, 11:47   #545
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Liczą się chęci
wiesz checi moze i mial ale tak mi to powiedzial, ze odnioslam wrazenie ze to byla zlosliwosc.
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
o
Ja w swoje 18ste urodziny leżałam w szpitalu, w izolatce na zakaźnym z podejrzeniem zapalenia opon mózgowo-rdzeniowych. Miałam tak silną anginę, że nie potrafili zdiagnozować co to jest tydzień wycięty z życia.

No i wczoraj było USG 3D. Wspaniale... Dzidzia obróciła się tyłkiem i miała nas serdecznie gdzieś. Lekarz stwierdził, że to jest bez sensu, może zrobić nam to badanie, ale zdjęcia z tego będą żadne, a 150zł wydać to nie sztuka. Więc zadecydowaliśmy, że sobie darujemy w takim razie. Ale jak zobaczył u mnie łzy w oczach (bardzo chciałam zobaczyć maluszka i TŻ też był zawiedziony) i czekaliśmy w kolejce 50min mimo zapisu na konkretną godzinę to zaoferował, że 28 grudnia koło południa możemy zadzwonić do niego na prywatną komórkę to umówi się z nami poza pracą gabinetu i może wtedy się uda - choć położenie dzidziusia jest niedobre do wizualizacji, w dodatku mam łożysko na przedniej ścianie i jeszcze zdążył dodać, że mało piję i powinnam więcej płynów dostarczać. A i sprawdził serduszko, że jest wszystko ok. Nie wiem po kim to nasze dziecko takie wredne teraz to już w ogóle zwątpiłam, że to dziewczynka, jak na tym USG to na prawdę nic nie widać, a sprzęt ma bardzo dobry nie to co u tych, co miałam na NFZ...
Wczoraj bardzo smutni byliśmy z TŻ, bo miał to być prezent na święta, a tu du...pa (dosłownie) z tego wyszła.

Potem pojechaliśmy po wózek do znajomych, wzięliśmy jeszcze nosidełko-fotelik i dostaliśmy matę edukacyjną
Wózek to PATTI CRONOS (gondola+spacerówka) dokładnie wersja ta co tutaj - szary:
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=2334868
Nie jakaś firmówka, ona odrazu mówiła, że nie dała za niego dużo pieniędzy, ale nie jest duży (wchodzi cały bez problemu do naszego bagażnika w starym audi 80) i jest lekki (oni wnosili go na 4 piętro). Wcale nie zniszczony, a zresztą za darmo nam oddają, nic nie chcą kasy. Chociaż ja i tak im zrobię po nowym roku jakiś prezent do mieszkania, bo w wakacje wprowadzili się na swoje i powoli się urządzają.
Oj bidulko, to mialas 18-stke
No i szkoda, ze dzidzia nie chciala sie pokazac, ale jeszcze troszke i zobaczycie ja w calej okazalosci, wytulicie, juz tak malo zostalo. Ja wiem, ze takie usg jest fajne, ale zawsze mozna przy drugim bobasku zrobic jak teraz sie nie uda. Ja tez mam na przedniej scianie lozysko, ale doktor mowil, ze to jest w porzadku, wazne zeby bylo wysoko.
Wozeczek super noi tym bardziej ze za darmo.
Cytat:
wczoraj nie mogąc zasnąć czytałam jeszcze opinie o wózkach... i chyba będą dwa wózki - jeden do samochodu, drugi typowy na spacery. Mężowi tylko wspomniałam o pomyśle aby miał czas na przetrawienie informacji.
Rozmawiałam z mamą o tym pomyśle, stwierdziła, że po co, że jeden. Więc mówię, że ten, co byłby do auta kompletnie nie nadaje się na te dziurawe chodniki koło jej bloku (bo faktycznie Chicco jest jednak troszkę delikatny). Z kolei podoba nam się Bebetto Fabio, ale ten musiałabym wozić chyba na dachu
Więc mama podłapała pomysł i stwierdziła, że teraz i tak jeszcze nie trzeba kupować tego 'wygodnego' więc ona go kupi na wiosnę, ale dołozy się do niego a my sobie kupimy ten chicco
Karolinka a bedziecie mieli gdzie trzymac te dwa wozeczki?
Bo wiesz, ze to druga duza rzecz w domku.
Sluchaj, ja mam podobny problem, mamy samochod naprawde z malym bagaznikiem i chocbym nie wiem co robila, zaden wozek sie w nim nie zmisci. Probowalismy upchac sam stelaz tego wozka co kupilismy od znajomej meza, niestety nawet po usunieciu polki nie wszedl, tzn wszedl ale bagaznik sie nie domykal, wiec stwierdzilam, ze dam sobie z tym spokoj.
Jak bylismy z Filipem sami to bylo w miare latwo, bo wozek zlozony wozilismy obok niego z tylu na siedzeniu, teraz jest gorzej, bo nie bedzie miejsca nawet na sam stelaz, z tylu bedzie Filip i maluszek.
Stwierdzilam, ze jakos przeboleje to, ze nie zmieszcze stelaza, a wsumie szkoda, bo fotelik sie wpina w stelaz i jednak kupilismy ten wozek dla maluszka mimo iz sie nie miesci. Nie bede na sile szukac, bo i tak nie znajde nic co by sie zmiescilo;/Niestety auta na razie nowego nie kupimy, bo remontowalismy kuchnie, niestety nie da sie miec wszystkiego na raz. A jak bede sobie radzic: jak maluszek bedzie maly to bedziemy go nosic w foteliku, na zakupy fotelik do wozka sklepowego bedziemy wkladac i tyle. Mam jeszcze nosidelko takie miekkie do przenoszenia dzidzi wiec tez uzyjemy. Potem juz mam zamiar nosic maluszka w chuscie zeby miec wolne rece. Jakos sobie trzeba radzic, jak nie ma rozwiazania.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-12-23 o 11:50
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 12:22   #546
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Wpadlam sie przywitac no i zyczyc radosnych i spokojnych swiat Bożegonarodzenia ;] i trzymac sie w dwu paku ;]
Wesołuch i smacznych świąt i Ty też się nie rozpakuj nam Radości!

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
skad ja to znam krecilam sie cala noc nie mogac zasnac, ciagle jakeis glupoty mi sie snily
A ja padłam jak kawka dzisiaj, ale znów około 2.00 się obudziłam tylko tym razem za wszelką cenę chciałam spać i tak przysypiałam i się budziłam na zmianę, dopiero od 6.00 do około 9.00 pospałam.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Przytyłam przez tydzień 2 kg! Macie pojęcie już mam +9kg, a dopiero początek 26tc. Ja to pewnie ponad 15 kilo będę miała bagażu...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 12:23   #547
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

dziewczyny ja tez życzę wam zdrowych wesołych i pogodnych świat, aby nasze dzieciaczki były zdrowe i nie pchały się jeszcze na ten świat !!!!
i nie przejedzcie sie zbytnio
Stary 2011-12-23, 12:24   #548
agnes99
Zakorzenienie

dzień dobry

Niech się Wam spełnią świąteczne życzenia,
te łatwe i trudne do spełnienia.
Niech się spełnią te duże i te małe,
te mówione głośno lub wcale.
Niech się spełnią te wszystkie krok po kroku, niech się spełnią w Nowym Roku!

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2011-12-23 o 12:29
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 12:43   #549
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Karolinka a bedziecie mieli gdzie trzymac te dwa wozeczki?
Bo wiesz, ze to druga duza rzecz w domku.
Sluchaj, ja mam podobny problem, mamy samochod naprawde z malym bagaznikiem i chocbym nie wiem co robila, zaden wozek sie w nim nie zmisci. Probowalismy upchac sam stelaz tego wozka co kupilismy od znajomej meza, niestety nawet po usunieciu polki nie wszedl, tzn wszedl ale bagaznik sie nie domykal, wiec stwierdzilam, ze dam sobie z tym spokoj.
Jak bylismy z Filipem sami to bylo w miare latwo, bo wozek zlozony wozilismy obok niego z tylu na siedzeniu, teraz jest gorzej, bo nie bedzie miejsca nawet na sam stelaz, z tylu bedzie Filip i maluszek.
Stwierdzilam, ze jakos przeboleje to, ze nie zmieszcze stelaza, a wsumie szkoda, bo fotelik sie wpina w stelaz i jednak kupilismy ten wozek dla maluszka mimo iz sie nie miesci. Nie bede na sile szukac, bo i tak nie znajde nic co by sie zmiescilo;/Niestety auta na razie nowego nie kupimy, bo remontowalismy kuchnie, niestety nie da sie miec wszystkiego na raz. A jak bede sobie radzic: jak maluszek bedzie maly to bedziemy go nosic w foteliku, na zakupy fotelik do wozka sklepowego bedziemy wkladac i tyle. Mam jeszcze nosidelko takie miekkie do przenoszenia dzidzi wiec tez uzyjemy. Potem juz mam zamiar nosic maluszka w chuscie zeby miec wolne rece. Jakos sobie trzeba radzic, jak nie ma rozwiazania.
Ten wózek do auta składa się jak typowa parasolka i zajmuje naprawdę mało miejsca. Gondolę mogę mieć w piwnicy, żaden problem
A chcę mieć wózek na wyjazdy, bo niestety moja aktywność nie ogranicza się tylko do krótkiego wypadu do znajomych czy gdzies tam. Poza tym w 2013 roku planujemy wycieczkę, dość daleką i długą i mała parasolka, która będzie z fotelikiem w środku w aucie będzie konieczna (do syrenki!). A ten duży wózek byłby tym "podstawowym" na co dzień. Mieszkam na parterze więc waga wózka jest mi obojętna. Chicco złożę i schowam za drzwi w pokoju albo nawet do szafy się zmieści (szafa wnękowa na zabudowę).
Też się zastanawiałam i mówiłam, że dwa wózki, po co... powoli zaczynam rozumieć po co ludziom dwa wózki
Bo auta nie zamierzam zmieniać w ciągu najbliższych 2-3 lat.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 12:49   #550
Aguśkaa83
Zakorzenienie

karolcia no to rzeczywiscie w tej sytuacji dwa wozki jak najbardziej Ci sie przydadza Ja mam dwie spacerowki: jedna taka wlasnie na jezdzenie na spacery (Filipowi w niej wygodnie a mnie sie nia super jezdzi) a druga parasolke wlasnie typowa do auta. Teraz jeszcze kupilismy ten gleboki wozek ale ta dziewczyna dala tez spacerowke (siedzisko) z kompletu bo po co jej samo siedzisko, no wiec mam juz trzy spacerowki hehe. Na szczescie mieszkanie mam duze i rowniez wnekowe szafy w ktore mi sie to jakos miesci
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 12:58   #551
emigra
Zakorzenienie

A my kupimy czarna mure 4 - znalazlam fajna aukcje z uzywana ale w swietnym stanie szkoda ze czarna, ale co tam. zaraz po swietach ja zamowimy, choc ja bym chciala juz teraz boje sie ze ktos nam sprzatnie sprzed nosa ciesze sie ze mamy wieksze autko i nie ma tego problemu czy wozek sie zmiesci, bo jak patrze na te wozki to praktycznie wszystkie takie dosyc masywne nawet po zlozeniu.

No i moj maz postawil na swoim i narazie zamiast w lozeczko do inwestujemy w dostawke do naszego lozka, zebysmy nie musieli wstawac co 5 minut tylko, zeby malutka miec pod reka bede musiala sie naumiec spac po meza stronie lozka
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 13:00   #552
karo_z
Rozeznanie

No i nadrobiłam na razie tylko nowy wątek, ale zawsze coś
Mój TŻ od dwóch dni chory i ja niestety dziś też obudziłam się z katarem mam nadzieję, że nie przerodzi się to w jakieś poważniejsze przeziębienie.

Jako, że jutro może nie być czasu, żeby do Was zajrzeć
Życzę Wam wszystkim spokojnych, radosnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia!!!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 13:10   #553
Zia_
Zadomowienie

Bry dziewczynki,

do nas dotarli juz swiateczni goscie wiec zaczelismy swietowanie. Dzis jeszcze i jutro bedzie troche gotowania, ale nieprzesadnie bo ile mozna dla 4 osob nagotowac, i tak juz lodowka i zamrazarka pekaja w szwach.

U nas 26 grudnia o 6 rano otwieraja sklepy i ruszaja mega duze wyprzedaze. Umowilam sie juz z kolezanka na lowy dzieciecych ciuszkow w Nexcie. Ruszamy o 5.45 rano, chyba mnie pogielo

Cytat:
wczoraj nie mogąc zasnąć czytałam jeszcze opinie o wózkach... i chyba będą dwa wózki - jeden do samochodu, drugi typowy na spacery. Mężowi tylko wspomniałam o pomyśle aby miał czas na przetrawienie informacji.
Rozmawiałam z mamą o tym pomyśle, stwierdziła, że po co, że jeden. Więc mówię, że ten, co byłby do auta kompletnie nie nadaje się na te dziurawe chodniki koło jej bloku (bo faktycznie Chicco jest jednak troszkę delikatny). Z kolei podoba nam się Bebetto Fabio, ale ten musiałabym wozić chyba na dachu
Więc mama podłapała pomysł i stwierdziła, że teraz i tak jeszcze nie trzeba kupować tego 'wygodnego' więc ona go kupi na wiosnę, ale dołozy się do niego a my sobie kupimy ten chicco
Wiesz Karolca, to nieglupi pomysl z tymi dwoma wozkami. Szczegolnie ze tak trudno pogodzic rozne funkcje wozka, stabilny i duzy dobry do lasu ale parasolka lepsza do auta i na wypady. Dlatego my kupilismy uzywany duzy wozek, zeby nie wydawac mnostwa kasy na sprzet ktory pojezdzi max do roku, a potem na pewno wygodniej nam bedzie kupic lekka spacerowke. A tobie ten lekki wozeczek 'do auta' na pewno posluzy dluzej, poprostu go szybciej kupisz!

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
A ja dziś też wstałam chora. Jestem załamana Akurat na Święta
Oh bidulko, trzymaj sie cieplutko

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A my kupimy czarna mure 4 - znalazlam fajna aukcje z uzywana ale w swietnym stanie szkoda ze czarna, ale co tam. zaraz po swietach ja zamowimy, choc ja bym chciala juz teraz boje sie ze ktos nam sprzatnie sprzed nosa ciesze sie ze mamy wieksze autko i nie ma tego problemu czy wozek sie zmiesci, bo jak patrze na te wozki to praktycznie wszystkie takie dosyc masywne nawet po zlozeniu.
Wydaje mi sie ze czarny faktycznie praktyczniejszy niz rozowy, no i potem bedzie wam duzo latwiej znow odsprzedac, jesli bedziecie chcieli. Odnosnie rozmiarow to faktycznie te pelnowymiarowe wozki sa bardzo duze, my mamy duzego sedana ale bez zejmowania kolek to wozek zajmuje prawie caly bagaznik, na styk.
Te nasze kombinacje pt. wozek w aucie to jeszcze nic -mam kumpla ktory ma dzieci w wieku 7,6,1 i czwarte w drodze i probuje kupic auto rodzinne - juz nawet dostawczy mu chodzi po glowie
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 13:16   #554
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie ze czarny faktycznie praktyczniejszy niz rozowy, no i potem bedzie wam duzo latwiej znow odsprzedac, jesli bedziecie chcieli. Odnosnie rozmiarow to faktycznie te pelnowymiarowe wozki sa bardzo duze, my mamy duzego sedana ale bez zejmowania kolek to wozek zajmuje prawie caly bagaznik, na styk.
Te nasze kombinacje pt. wozek w aucie to jeszcze nic -mam kumpla ktory ma dzieci w wieku 7,6,1 i czwarte w drodze i probuje kupic auto rodzinne - juz nawet dostawczy mu chodzi po glowie
Zamowilam go http://www.ebay.de/itm/Maxi-cosi-Mur...t_29194wt_1398

wczoraj rozmawialismy z mezem i ten rozowy to trzykolowy (a taki nam jego kumpel strasznie odradzal) no i wzielismy to jeszcze z innej praktycznej strony, ze jak pozniej zdecydujemy sie na drugie dziecko moze i bedzie chlopczyk np to nie bedziemy musieli kupowac nowego wozka, bo czarny bedzie pasowal do obu tesciowa dostanie zawalu ale co tam, sama wie jak ciezko u nas dostac mure w takim kolorze w jakim sie chce

A kolega nie myslal o Sharanie albo Ford Galaxy? To sa duze auta, rodzinne wlasnie z miejscem dla 7 osob co prawda bagaznika tam malo, ale wozek by sie zmiescil (nie na lezaco, ale na stojaco zlozony np )
Musialabym sie spytac jak moja mama sobie z nami radzila, bo miedzy kazdym jej dzieckiem jest ok poltora roku roznicy a kiedys nie bylo ani duzych aut, ani fotelikow itp musze spytac sie jej jak bede z nia dzisiaj rozmawiac
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-23, 13:30   #555
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Zamowilam go http://www.ebay.de/itm/Maxi-cosi-Mur...t_29194wt_1398

wczoraj rozmawialismy z mezem i ten rozowy to trzykolowy (a taki nam jego kumpel strasznie odradzal) no i wzielismy to jeszcze z innej praktycznej strony, ze jak pozniej zdecydujemy sie na drugie dziecko moze i bedzie chlopczyk np to nie bedziemy musieli kupowac nowego wozka, bo czarny bedzie pasowal do obu tesciowa dostanie zawalu ale co tam, sama wie jak ciezko u nas dostac mure w takim kolorze w jakim sie chce

A kolega nie myslal o Sharanie albo Ford Galaxy? To sa duze auta, rodzinne wlasnie z miejscem dla 7 osob co prawda bagaznika tam malo, ale wozek by sie zmiescil (nie na lezaco, ale na stojaco zlozony np )
Musialabym sie spytac jak moja mama sobie z nami radzila, bo miedzy kazdym jej dzieckiem jest ok poltora roku roznicy a kiedys nie bylo ani duzych aut, ani fotelikow itp musze spytac sie jej jak bede z nia dzisiaj rozmawiac
Super wozeczek, mi sie bardzo czarne podobaja - elegancko wyglada! I widac ze dobry stan. Ja w moim Quinny mam identyczna spacerowke i fotelik
A kumpel wlasnie takie auta rozwaza, tlyko dla niego wazne zeby te siedzenia w ostatnim rzedzie byly takie normalne a nie dostawki - dla bezpieczenstwa.
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 13:32   #556
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

emigra fajny wozek
Stary 2011-12-23, 13:53   #557
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Super wozeczek, mi sie bardzo czarne podobaja - elegancko wyglada! I widac ze dobry stan. Ja w moim Quinny mam identyczna spacerowke i fotelik
A kumpel wlasnie takie auta rozwaza, tlyko dla niego wazne zeby te siedzenia w ostatnim rzedzie byly takie normalne a nie dostawki - dla bezpieczenstwa.
Tu jest gondola z Quinny, reszta maxi cosi. Juz z fotelikiem wiec wiecej nic nie musze dokupowac
ciesze sie jak dziecko hihi
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-23, 14:00   #558
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Uwielbiam układać puzzle!
Mam nadzieję, że Ewelinka również będzie lubiła i będę miała towarzystwo (bo lubię układać z kimś). Jak byłam dzieckiem, najfajniejszym prezentem były dla mnie puzzle lub fajna książka z pięknymi ilustracjami.

Rybka po grecku Już czuję ten zapach i smak...

Zwolnijcie mnie ze świąt
Mąż rozmawiał ze swoją mamą... i u teściowej będzie ta część rodziny, od której tak chcielibyśmy odpocząć Jesteśmy załamani...
Kupiliśmy jakies drobne upominki, wydaliśmy kupę forsy nie wiadomo na co.
Stwierdziliśmy, że następną wigilię siedzimy w domu. A teściowa jak będzie chciała spędzić święta z nami, może przyjechać w pierwszy lub drugi dzień. Nie mam ochoty się nigdzie ruszać.
W pierwszy dzień świat idziemy do moich rodziców, a w drugi dzień jedziemy do dziadków męża. Ucieszą się.
Jak nauczysz Ewelinkę układać puzzle to będzie je układała ale musisz pokazać.

Czuj się zwolniona ze świąt ja od 3 lat jeżdzę do mojej mamy na wigilię żeby nie spędzać jej z teściową w pierwszy dzień świąt idziemy do teściowej ale jakoś nam sie nie spieszy nigdy jak dojdziemy to będziemy a w drugi dzień swiąt jedziemy do mojej mamy bo tata ma urodziny więc urodziny zaczynamy swiętować od obiadu

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 14:12   #559
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Dziewczyny,ale jestem padnięta. Posprzątałam, ugotowałam, przygotowałam wszystko na Święta.

Po prostu jestem z siebie dumna.

Wczoraj zastanawialiśmy się z TŻ nad imieniem dla synka i zostały nam dwa imiona główne: Marcel i Grzegorz,a jeszcze po głowie chodzi nam Tymon (nie Tymoteusz, tylko Tymon,ale najmniej bierzemy je pod uwagę).

Swoją drogą TŻ mnie zaskoczył po USG - przyniósł mi do domu bukiet róż mówiąc,że to z okazji poznania płci naszej dzidzi. Potrafi być kochany

Przyszedł dzisiaj do mnie mój X-lander. Złożyłam go sama Złożenie zajęło mi mniej niż rozpakowywanie tego wózka. Prowadzi się leciutko i jestem naprawdę zadowolona. Nawet nasz kocur się tam zadomowił i nie zwraca na mnie uwagi (za każdym razem jak nie widzę wskakuje do wózka i układa się tam do spania)

Wysłałam na naszego maila zdjęcie brzuszka w pierwszym dniu 23 tyg. i zdjęcie wózka.

A co do Wigilii to plan jest taki - najpierw do teściowej, później do babci, a w I dzień świąt do mojej mamy.

Życzę Wam kochane Mamuśki szczęśliwego, jak najmniej bolesnego rozwiązania, radości, ciepła i miłości nie tylko w Święta,ale i na codzień.

Ja idę coś zjeść
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 14:33   #560
julliczka
Rozeznanie

Heeej

evvcia nie smuć się, następnym razem na pewno zobaczycie swoje maleństwo w całej okazałości

Zia a może dla kolegi dobry by był bus osobowy? wtedy normalne siedzenia są i z tyłu też i dużo miejsca na wózek w bagażniku, a nawet dwa

Zdrówka dla chorowitek

A w ogóle powiem Wam, że jestem happy, mieliśmy kolejną paczkę z Holandii od brata TŻ - dostaliśmy pudło ciuchów po jego córeczce (teraz ma koło 2 lat), prześliczne ubranka i buciki, w tym jeszcze 4 śpiworki na 90 i 104 cm, plus prześcieradła i poszewki do pościeli dla maluszka. Oprócz tego dostaliśmy w prezencie świątecznym śliczne nowe ubranka dla naszej kruszynki. Żona brata tak się cieszy z naszego maleństwa, że daje nam dużo ciuszków po swojej małej i jeszcze kupiła nowe bodziaki jeszcze dali po córce matę edukacyjną i torbę zabawek i pluszaków. Strasznie to miłe z ich strony.

No to czas do kuchni

nasza kruszynka już z nami

Edytowane przez julliczka
Czas edycji: 2011-12-23 o 14:34
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 14:33   #561
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość

Przyszedł dzisiaj do mnie mój X-lander. Złożyłam go sama Złożenie zajęło mi mniej niż rozpakowywanie tego wózka. Prowadzi się leciutko i jestem naprawdę zadowolona. Nawet nasz kocur się tam zadomowił i nie zwraca na mnie uwagi (za każdym razem jak nie widzę wskakuje do wózka i układa się tam do spania)
mamy taki sam kolor wozka tylko ja mam 4-kolowy
Stary 2011-12-23, 14:55   #562
Roksape
Zadomowienie

Ooooh dziewczyny kiedy ja was nadrobię

Korzystając z chwili czasu piszę, że mam się dobrze. Aleeee....
Moja bratowa jest 4 tyg w przód ode mnie ( termin ma na 27.02) no i mieszkają razem z moim szwagrem w Warszawie. Mieli przyjechać tutaj do nas na wigilię ale niestety od dłuższego czasu bratowa miała problemy z ciśnieniem. Kontrolowała je przez cały czas ale przed wczoraj na wieczór tak jej skoczyło, że jest w Wawie w szpitalu. Ciśnienie jest już ok, ale na święta będzie w szpitalu. Czy któraś z was miała już problemy z ciśnieniem??... Ma szanse, żeby ją jeszcze wypuścili do domu czy już zostanie do porodu?
Jestem ciekawa bo mało wiem akurat o takim przypadku. No i chciała bym ją jakoś podnieść na duchu
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 14:57   #563
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
mamy taki sam kolor wozka tylko ja mam 4-kolowy
Sympatycznie choć nie miałam wyboru bo to wózek używany,ale mam do tego i spacerówkę, fotelik z funkcją kołyski i jeszcze kobietka dorzuciła przewijak więc jestem naprawdę zadowolona.
A kolory jak dla chłopca naprawdę są ok

Urządzę sobie dzisiaj małe SPA w domku już świeczki pozapalałam w łazience i zaraz lecę do wanny
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 15:01   #564
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Ooooh dziewczyny kiedy ja was nadrobię

Korzystając z chwili czasu piszę, że mam się dobrze. Aleeee....
Moja bratowa jest 4 tyg w przód ode mnie ( termin ma na 27.02) no i mieszkają razem z moim szwagrem w Warszawie. Mieli przyjechać tutaj do nas na wigilię ale niestety od dłuższego czasu bratowa miała problemy z ciśnieniem. Kontrolowała je przez cały czas ale przed wczoraj na wieczór tak jej skoczyło, że jest w Wawie w szpitalu. Ciśnienie jest już ok, ale na święta będzie w szpitalu. Czy któraś z was miała już problemy z ciśnieniem??... Ma szanse, żeby ją jeszcze wypuścili do domu czy już zostanie do porodu?
Jestem ciekawa bo mało wiem akurat o takim przypadku. No i chciała bym ją jakoś podnieść na duchu
Niefajnie ... zalezy jak z tym cisnieniem, ale moim zdaniem nie powinni jej puszczac do domu, powinna zostac na obserwacji. Moja kolezanka urodzila przez cc w 7 miesiacu ciazy z powodu wysokiego cisnienia. jest wtedy duze ryzyko ataku padaczkowego, a nawet smierci dziecka badz matki. lepiej nie ryzykowac
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-23, 15:05   #565
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Sympatycznie choć nie miałam wyboru bo to wózek używany,ale mam do tego i spacerówkę, fotelik z funkcją kołyski i jeszcze kobietka dorzuciła przewijak więc jestem naprawdę zadowolona.
A kolory jak dla chłopca naprawdę są ok

Urządzę sobie dzisiaj małe SPA w domku już świeczki pozapalałam w łazience i zaraz lecę do wanny
no dla chlopaka w sam raz ja tez kupowalam uzywany
Stary 2011-12-23, 15:13   #566
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Niefajnie ... zalezy jak z tym cisnieniem, ale moim zdaniem nie powinni jej puszczac do domu, powinna zostac na obserwacji. Moja kolezanka urodzila przez cc w 7 miesiacu ciazy z powodu wysokiego cisnienia. jest wtedy duze ryzyko ataku padaczkowego, a nawet smierci dziecka badz matki. lepiej nie ryzykowac
No właśnie ona już też jest w 7 mym miesiącu i kto wie czy już nie zostanie tam do końca. Zwłaszcza, że póki co ich córeczka jest maleńka bo jakiś 1kg narazie ma. Biedna bardzo jej współczuje, bo akurat jej mąż czyli rodzony brat mojego TŻ też był wcześniakiem no i wiadomo ile to stresu z takim maleńkim dzieckiem.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 15:16   #567
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Ale mnie TŻ wkurzaaaaaa je pierdziele jak nigdy

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 15:19   #568
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
No właśnie ona już też jest w 7 mym miesiącu i kto wie czy już nie zostanie tam do końca. Zwłaszcza, że póki co ich córeczka jest maleńka bo jakiś 1kg narazie ma. Biedna bardzo jej współczuje, bo akurat jej mąż czyli rodzony brat mojego TŻ też był wcześniakiem no i wiadomo ile to stresu z takim maleńkim dzieckiem.
Mysle, ze potrzymaja ja na obserwacji raczej i kaza kontrolowac cisnienie i jak cos to jechac do szpitala... Choc dla niej i dziecka bezpieczniej by bylo pewnie zostac w szpitalu.
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-23, 15:19   #569
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Jak dobrze że ja nie mam problemu ze spaniem, jak już się położę to się jak zabita nawet nie słyszę i nie czuję jak Antek przychodzi do nas do łóżka.

Zakupy skończyłam, jak tż wróci z pracy to zabiorę się za usmażenie karpia i zrobienie łososia w sosie sojowym nic nie piekę bo dostanę od mamy. Posprzątane już mam wiec tylko rybki i jestem gotowa do świąt

Ale dzisiaj numer zrobiłam Antkowi bo nie chciał sprzątać zabawek więc się wkurzyłam wszystkie zapakowałam w karton i wystawiłam na balkon wiec byście widziały jego minę ale musi się uczyć sprzatać po sobie

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 15:24   #570
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Kochane życzę Wam wszystkim Zdrowych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości