Oleje i olejki do włosów - część IV - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-23, 16:19   #1231
Jigoku
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV

Cytat:
Napisane przez monak89 Pokaż wiadomość
piękne, piękne, ale zmywa amlę 3 razy szamponem z SLS. jezuu. to się tak ciężko zmywa? bo nie używam tych indyjskich, tylko zwykłe i mi normalnie 1 raz odżywką wystarcza. dwa to już od święta, jak dużo oleju nawale.
a się przymierzałam do sesy lub bhiringhaja, ale jak one się tak ciężko zmywają to nie wiem czy się zdecyduje....
Ja właśnie Amlę mam gdzieś na wishliście, ale też się po tym zaczęłam zastanawiać

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 16:22   #1232
niunka112
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny;]
jej jak te posty rosną czasem jeden dzień mnie nie ma a tu już kilka stron do przodu;]
Mam nadzieje ,że olejowanie sprawi ,że do prostownicy nie będę musiała wracać a tym jedwabiem muszę się zainteresować.
a jakich odżywek do włosów używacie ja używam z gliss kurd tej czarnej i szamponu albo Dove masaka taka w pomarańczowym pudełku ale też się kończy i nivea taka niebieska nie mam profesjonalnych odżywek bo tyle tego na rynku jak zaczelam czytać głowa mnie rozbolała ale ten kokosik super pachnie ciągle czuje zapach Mmm;] ślicznie
Stary 2011-12-23, 16:32   #1233
pannahanna
Raczkowanie

Cytat:
piękne, piękne, ale zmywa amlę 3 razy szamponem z SLS. jezuu. to się tak ciężko zmywa? bo nie używam tych indyjskich, tylko zwykłe i mi normalnie 1 raz odżywką wystarcza. dwa to już od święta, jak dużo oleju nawale.
a się przymierzałam do sesy lub bhiringhaja, ale jak one się tak ciężko zmywają to nie wiem czy się zdecyduje....

Metoda kubeczkowa jest dobrym sposobem, nalozyc szampon rozcienczony woda na suche wlosy, splukac, a potem normalnie umyc - wszystko ladnie schodzi, nawet oleje na parafinie.

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 17:30   #1234
nie z tej bajki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Fakt, po Jantarze wcieranym na noc rano nie wyglada sie najlepiej :P

Ja chcialam mieszac ja z domowymi maskami nakladanymi 30 min-1h przed myciem.
Hmm a jesli chodzi o skalp to nie myslalam nawet o tym... Ale cos w tym moze byc
coś musi być jak zrobisz sobie taką maske to zdaj relacje
Cytat:
Napisane przez niunka112 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny;]
jej jak te posty rosną czasem jeden dzień mnie nie ma a tu już kilka stron do przodu;]
Mam nadzieje ,że olejowanie sprawi ,że do prostownicy nie będę musiała wracać a tym jedwabiem muszę się zainteresować.
a jakich odżywek do włosów używacie ja używam z gliss kurd tej czarnej i szamponu albo Dove masaka taka w pomarańczowym pudełku ale też się kończy i nivea taka niebieska nie mam profesjonalnych odżywek bo tyle tego na rynku jak zaczelam czytać głowa mnie rozbolała ale ten kokosik super pachnie ciągle czuje zapach Mmm;] ślicznie
ja też kiedyś prostowałam wlosy jak szalona wręcz Zauważyłam że od tej prostownicy to włosy mi się jeszcze bardziej zaczeły wywijać w różne strony gdy miałam nie wyprostowane. Jakiś rok temu ją odstawiłam i zaczęłam olejować i teraz mam naturalnie proste, bez żadnych wspomagaczy Więc głowa do góry, napewno twoje włoski będą coraz piękniejsze!
nie z tej bajki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 18:40   #1235
monak89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88_akwE Pokaż wiadomość
Ja miałam Sesę i zmywałam ją szamponem BD lub Alterrą, bez problemu wszystko się ładnie zmyło po 1 razie
dzięki

Cytat:
Napisane przez pannahanna Pokaż wiadomość
Metoda kubeczkowa jest dobrym sposobem, nalozyc szampon rozcienczony woda na suche wlosy, splukac, a potem normalnie umyc - wszystko ladnie schodzi, nawet oleje na parafinie.
dziękuję znam kubeczkową, miałam używać do odżywki w razie jakby mi to sprawiało problemy, ale ie wyszło ale dobrze zapamiętać, że w razie problemów, na suchą głowę

Cytat:
Dzięki dziewczyny;]
tutaj raczej mało kto używa drogeryjnych, tak mi się wydaję jak coś to najczęściej się przewijają alterra z rosmana, isana z rosmana, joanna naturia, maski wax, gloria (auchan), Lorysy (auchan), Kallos Latte, maski bingo pottersy i mnóstwo żółtek, miodu, keratyny
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'
monak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 18:50   #1236
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
no coooo ty, ja mam sesę i heenarę i bardzo łatwo się zmywają, rzekłabym nawet, że łatwiej niż klasyczne oleje
Stary 2011-12-23, 19:20   #1237
Nessyie
Raczkowanie

Hey! Mam nadzieję, że przygarniecie mnie i moje włosy do swojego grona. Dziś chcę po raz pierwszy nałożyć olej z pestek winogron na włosy na noc. Bardzo prosiłabym Was o doradzenie mi jaką ilość nałożyć i czym to rano zmyć
Generalnie o włosy dbam intensywnie od wczoraj, trochę mniej od początku tygodnia. Mam odżywkę z alterry więc najlepiej byłoby ją nałożyć po zmyciu oleju z rana? Jestem początkującą włosomaniaczką, mam nadzieję, że do wakacji moje włosy będą w doskonałej kondycji.
ps. Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt, przepięknych włosów w Nowym Roku! ;*
Nessyie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 19:55   #1238
mmm3m
BAN stały

Salom!
Kupiłam ostatnio ten olejek, wmasowuję go w ciałko, pachnie cudnie. Zastanawiałam się, czy mogłabym go wcierać w końcówki włosów - pachniałyby ładnie i może by je odżywił?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skanuj0006.jpg (72,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skanuj0007.jpg (63,5 KB, 9 załadowań)
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 19:58   #1239
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Witam was dziewczyny ponownie;]

Moje olejowanie trwa aledwie od grudnia ale robię to dość często nie prostuje włosów już miesiąc co jest cudem ehhe nie wygladają tak łądnie jak po prostownicy ale coż..

Na początku kładłam olej z oliwek potem ost oliwkę babydream naftę biowax do blond włosów a tera siedzę z watiką kokosową na głowie bo właśnie dostałam ahh jak pachnie;] włoski sa na pewno w lepiej kondycji niż były widać ,że są nawilżone nigdy nie miałam bardzo prostych włosów ale chciałabym wygladać normalnie bez życia prostownicą a w tym momencie troszkę jak strach na wróble jeszcze;]
Będę dalej olejować i czekać na pozytywne efekty.
A co polecacie na przesuszone końcówki ja mam jedwab biosilk tylko albo jakiś produkt żeby były po wysuszeniu gładkie jeśli znacie jakiś dobry i możecie polecić chętnie wezmę to pod uwagę;]
to super ze juz nie prostujesz jest nas coraz więcej ;D a na końce polecam jedwab CHI lub Biovax

Cytat:
ja używam indyjskich, zmywam je szamponem z SLESem Joanny, zmywam jeden raz, nie widzę potrzeby by myć je kilka razy pod rząd

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 20:02   #1240
ania smerfetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
Salom!
Kupiłam ostatnio ten olejek, wmasowuję go w ciałko, pachnie cudnie. Zastanawiałam się, czy mogłabym go wcierać w końcówki włosów - pachniałyby ładnie i może by je odżywił?
Proszę, pewnie coś wyczytasz ciekawego
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2235
Owsiankę jem regularnie od 10.10.2011
Od zawsze się ODCHUDZAM
ania smerfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 20:10   #1241
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ania smerfetka Pokaż wiadomość
Proszę, pewnie coś wyczytasz ciekawego
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2235
Dziękuję.
Nie napisały, ze nie można wcierać..więc chyba zacznę to robić. Tylko ciekawe jak długo ten ładny zapach utrzyma się na włosach?

Edytowane przez mmm3m
Czas edycji: 2011-12-23 o 20:12
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 20:21   #1242
Nikor
Przyczajenie

Zalogowałam się SPECJALNIE dla tych które używają oleju z KROKOSZA do włosów głowy - mogę się mylić ale nie wytrzymałam - ja tego olejku używałam po depilacji nóg i jak zwykle muszę poprawiać depilator już po tygodniu to przy smarowaniu tym olejem mogłam spokojnie nie depilować się przez następne 4!!!! więc dla mnie osobiście to jest DESTRUKCJIA smarowć nim głowę.....

Na all go znalazłam i tam dużo piszą że jest doskonałym naturalnym 'depilatorem'
Eh ulżyło mi
to teraz zapodam Jantar i może jojobe
Nikor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 20:25   #1243
ania smerfetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
Dziękuję.
Nie napisały, ze nie można wcierać..więc chyba zacznę to robić. Tylko ciekawe jak długo ten ładny zapach utrzyma się na włosach?
A tego to nie wiem. Ja nakładałam, właściwie to nałożyłam ten olejek na włosy 3 razy. Za trzecim razem tak mi skołtunił włosy że nie mogłam ich rozczesać z nałożoną na nie odżywką! Byłam w szoku. Chyba go więcej nie nałożę na włosy, ale inne dziewczyny kładą i nie miały takich problemów.
Od zawsze się ODCHUDZAM
Stary 2011-12-23, 20:40   #1244
maneo444
Zakorzenienie

GG do maneo444

a mi sie ostatnio kokos nie domyl

maneo444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 21:36   #1245
nie z tej bajki
Zadomowienie

miałam powiedzieć o płukance z lnu: jestem zachwycona. Chociaż początkowo myślałam że coś zepsułam nie chciał mi wyjśc ten żel, później zastanawiałam się czy nie za mało dolałam wody aby rozpuścić to co miałam, a jak zdjęłam ręcznik to miałamstraszne strąki tak się wystraszyłam ale rozczesałam i było ok Gdy włosy mi już wyschły to były strasznie miękkie i błyszczące.
płukanka zostaje ze mną!
Stary 2011-12-23, 22:42   #1246
pannahanna
Raczkowanie

Moj lniany, macadamia i arganowy doszly kurierem Dzis noc z lnianym, czy nakladacie go tez na skalp?

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 22:44   #1247
88_akwE
Zakorzenienie

Cytat:
Moj lniany, macadamia i arganowy doszly kurierem Dzis noc z lnianym, czy nakladacie go tez na skalp?
Ja tak Na skalp i całą długość włosów

Jesteśmy jedno, jedno z betonu
Co trzyma ciężko dach nieboskłonu,
Jesteśmy jedno, jedno z kamienia,
Nic się w tej sprawie u nas nie zmienia.

88_akwE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 23:23   #1248
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisz koniecznie jak macadamia się będzie sprawować

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 23:48   #1249
StayInShape
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Fakt, po Jantarze wcieranym na noc rano nie wyglada sie najlepiej :P
U mnie po jantarze włosy są podniesione i bardzo dobrze wyglądają na drugi dzień. Może za dużo go nakładacie? Albo po prostu wasze włoski tak reagują.

Dziś po umyciu, wtarłam kokosa w końcowki i z tego powodu moje włoski są zadowolone

Dziewczyny Wesołych, pełnych słodyczy Świąt, spędzonych w milej atmosferze !!
Stary 2011-12-24, 00:27   #1250
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez StayInShape Pokaż wiadomość
Chętnie bym się pochwaliła, ale nie bedę miała jak zrobić zdjęcia .
7 cm to sporo, ale ja jestem za tym, żeby ścinać tyle włosów ile jest potrzebne. Lepiej mieć krótsze i zdrowsze włosy, niż dłuższe i podniszczone. Sama przy zmianie koloru ciachnęłam 30 cm. Teraz muszę wyrównać spodnią warstwę, ale tu wystrczy 1 cm i ściąć kilka cm z wierzchniej warstwy, potraktowanej rozjaśniaczem . Po takim zabiegu pozbędę się zniszczonych pasm.
Z takim przyrostem jak masz i kompleksową pielegnacją, szybciutko zapuscisz włoski . Na mnie jak na razie przyśpieszacze nie działają, ale bardziej zależy mi na regeneracji.

W końcu wybór padł na babassu (ten uwielnbiam też do skóry), avocado, sojowy i z kiełków pszenicy na długość .
Święte słowa

Cytat:
Napisane przez whiskey Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny ja ostatnio postanowiłam wykończyć oleje które mam (ten z Rossmana dla ciężarnych mam + winogronowy), ale dziś chyba pojadę po rycynę i kokos

gdzie w Warszawie mogę znaleźć jakiś ciekawy ziołowy sklep gdzie znajdę produkty takie jak Amla, Sesa, Heenara?

i drugie pytanie: przed kazdym myciem używam olei, kiedyś zmywałam (kokosa) Isaną różową odżywką (ale szybko się przetłuszczały), Babydreamy i Hippy się nie sprawdzają, Alterrę miałam i troszkę mnie wysusza... aktualnie używam: garnier karite (szampon) i Nivea do włosów znoszczonych (pomarańczowa), ale jednak wolałabym coś 'lżejszego'. co polecacie? coś w stylu alterry - bez silikonów, ale jednak żeby nie był to tak mocny szampon jak np pokrzywowe niektóre
raz w tygodniu nakładam naftę i zmywam pokrzywowym żeby oczyścić.
Może szampon Fitomed, jest ziołowy i ma SLeS, ale daleko w składzie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Ja właśnie Amlę mam gdzieś na wishliście, ale też się po tym zaczęłam zastanawiać
Ja mam włosy z tendencją do strąków i przetłuszczania, a Amlę zmywam bez problemu BD lub Hippem, metodą kubeczkową, najpierw nalewa rozwodniony szampon na naolejowane włosy, spłukuję i później myję raz normalnie. Wszystko pięknie schodzi
Jak dla mnie to zmywa się lepiej niż oliwa z oliwek, kokos i Vatika.
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 00:43   #1251
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nie z tej bajki Pokaż wiadomość
coś musi być jak zrobisz sobie taką maske to zdaj relacje
Koniecznie!

Cytat:
Napisane przez StayInShape Pokaż wiadomość
U mnie po jantarze włosy są podniesione i bardzo dobrze wyglądają na drugi dzień. Może za dużo go nakładacie? Albo po prostu wasze włoski tak reagują.

Dziś po umyciu, wtarłam kokosa w końcowki i z tego powodu moje włoski są zadowolone

Dziewczyny Wesołych, pełnych słodyczy Świąt, spędzonych w milej atmosferze !!
Co bym nie nalozyla na moje wlosy, to drugiego dnia rano i tak sa przyklapniete i przetluszczone na skalpie. Jantar moze sie troszke do tego przyczyniac, ale podejrzewam, ze glownym winowajca nie jest

Wlasnie wlasnie, wesolych swiat

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 00:57   #1252
nie z tej bajki
Zadomowienie

byłam dzisiaj w kauflandzie i nie znalazłam oleju lnianego Nie było nawet Ferrero Rocher! a podczas świąt zawsze muszą być

Dziewczyny, wszystkiego najlepszego ! Życzę przede wszystkim zdrowia, cudnych włosó no i pięniedzy dzięki którym nasze włosomaniactwo może się rozwijać!
Stary 2011-12-24, 03:26   #1253
Nicole the Blonde
Raczkowanie

ja chyba swoim wlosom pod choinke kupie ten olej z awokado http://alma24.pl/produkt/22011285/ol...iazszu-awokado

obecnie - 52cm
wymarzona dlugosc - 70cm
Nicole the Blonde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 10:28   #1254
swiat_katarzyny
Zadomowienie

a ja juz jestem po pierwszym olejowaniu i nie wiem czy za mało tego oleju nałożyłam... ale są bardzo suche... szczegolnie dziś - 24 godziny po myciu włosów. A myłam delikatnym szamponem....

No nic. bede dalej probowac

a pod choinke kupiłam sobie jeszcze wode pokrzywową, przeczytałam ze zwiększa porost tylko Czy ją się spłukuje itp, czy przed myciem sie wciera , czy po? no i jak często? tegojuz nie ma na opakowaniu, a przeczytałąm, że wiele z was jej używa/uzywało
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 10:39   #1255
ania smerfetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
a ja juz jestem po pierwszym olejowaniu i nie wiem czy za mało tego oleju nałożyłam... ale są bardzo suche... szczegolnie dziś - 24 godziny po myciu włosów. A myłam delikatnym szamponem....

No nic. bede dalej probowac

a pod choinke kupiłam sobie jeszcze wode pokrzywową, przeczytałam ze zwiększa porost tylko Czy ją się spłukuje itp, czy przed myciem sie wciera , czy po? no i jak często? tegojuz nie ma na opakowaniu, a przeczytałąm, że wiele z was jej używa/uzywało

Wody pokrzywową i brzozową wciera się po myciu włosów w skórę głowy. Nawet jeśli nie myjesz włosów tego dnia to wodę i tak możesz sobie wetrzeć. Najlepiej codziennie i systematycznie. U mnie niestety jest z tym problem i pewnie dlatego nie widzę efektów. Tu możesz sobie więcej doczytać na ten temat
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=44973

Wesołych Świąt dziewczyny!
Od zawsze się ODCHUDZAM

Edytowane przez ania smerfetka
Czas edycji: 2011-12-24 o 10:44
Stary 2011-12-24, 11:00   #1256
fabregasowa
Zakorzenienie

moja Amla kwaśno pachnie, zepsuła się? :/

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post52630770
fabregasowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 11:30   #1257
enka999
Zadomowienie

Wesołych Świąt!

Włosomaniaczka

enka999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 11:37   #1258
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
W skalp też.

Wczoraj wykończyli mi mój winogronowy, a cieszyłam się, że będę go jeszcze miała podczas świąt. Ale na szczęście mam Vatikę, avocado i migdał, a we wtorek biegnę po lniany. Mam zamiar kupić w Carrefourze.
Kupowałyście go kiedyś tam?

Wesołych Świąt.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 12:37   #1259
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Ja kupowałam lniany z Oleofarmu w carrefurze

Spokojnych Świąt!!!
zetuzetia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 12:44   #1260
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
Ja kupowałam lniany z Oleofarmu w carrefurze

Spokojnych Świąt!!!
o dzięki.
Ja widziałam 2 lniane w Carrefourze, ale nie pamiętam z jakiej firmy.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości