|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
dzieci sobie zazyczyly chleb w jajku no i co pan zrobisz? nic pan nie zrobisz - ide smazyc
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam na moment powiedzieć że dostałyśmy kartkę z życzeniami od Maciusia, Marty i Małża Nie widziałam jeszcze, bo do Rodziców doszła i wczoraj Mama mi mówiła...niedługo do nich jedziemy to zrobię zdjęcie Ja dziś mam wolne, Zuza spała do 9 pierwszy raz chyba, ale w nocy kilka razy się budziła "pogadać", w końcu zasnęła ze mną...a ja miałam takie plany na wieczór i wykańczają mnie dodatkowe obowiązki, kompletnie na nie czasu nie mam...i mimo że dziś wolne to wciąż tel![]() Teraz szybko coś ogarnę i jedziemy Miłego dnia
|
#1893 |
|
Ola-Unhola
|
Mało czasu mam, mało czasu... Lece, miłego
|
#1894 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Pewnie nie zajrzę już do świąt, więc chcielibyśmy złożyć Wam życzenia. Po świętach napiszę w klubie co u nas, bo teraz nie czas na to... Życzymy Wam świąt wypełnionych radością i miłością, niosących spokój i odpoczynek. Niech pod świąteczną choinką uda się Wam znaleźć szczęście, życzliwość, wzajemne zrozumienie. Uśmiechu, dobroci od ludzi ( takiej, jak my dostaliśmy od Was), pogody ducha i wiary w lepsze jutro… Marta z Rodziną
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2011-12-23 o 12:14 |
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swietne rzeczy robisz masz talent Ja dzis w kuchni siedze, ryba po grecu, golabki z ryzem i grzybami, wywar na zupe grzybowa, roladki z indyka, kapusta z grzybami zrobione. Chcialabym jeszcze zrobic dzis piernik, a jutro pierniczki torunskie, pierogi, rybe oczywiscie i jeszcze inna zupe i wsio ![]() Maz dzielnie mi pomagal i konczyl sprzatanie no to pa Marta, dziekujemy za zyczenia
|
|
#1896 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
chyba jednak zrobie te pierniki
![]() tesc przed chwila przywiozl choinke miala byc mala na komode a jest wieksza ode mnie
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Walczylysmy z mama z pierogami -ruskie i z kapusta, ryba po grecku gotowa, filety w zalewie, sledzie zrobione, moczka i makówki też
jeszcze serniko-makowiec , a jutro kapusniak no i karpie posmazyc i lososia jutro tez chce posprzatac i do babci zajrzec a do tesciow jedziemy w 1 dzien swiat ![]() Magi dziekujemy za zyczenia Kochane nie wiem czy jutro zajrze więc juz dzisiaj chciałam życzyć Wam spokojnych Świąt i dużo prezentów
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki kochane
![]() Wpadłam na szybko pokazać lale. Średnio mi chyba wyszły, ale każdy mnie dzisija pogania. Lece lepić uszka A tu fajny sposób skladania serwetek w choinki 4.jpg 5.jpg Marta Wam również życzę wszystkiego co najlepsze! Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-12-23 o 16:44 |
|
|
|
#1899 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
jaki miod najlepiej do piernikow?
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
pojęcia nie mam, mi zbywał spadziowy (jakoś mi średnio sam smakował) to taki dałam. Ja również Wam dzisiaj pożyczę trochę Spokojnych, zdrowych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia.
Dla wszystkich. Fajnie że jesteście ChristmasTree.jpg Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-12-23 o 17:16 |
|
|
|
#1901 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Wojtusia a myslisz, ze moznaby zrobic te pierniki w wersji bez marmolady? wolalabym same ale takie pulchne
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Svi mysle ze można, ja zrobiłam troche bez marmolady, ale cienko je rozwałkowałam i wyszły cieniutkie, takie jak na choinkę.
|
|
|
|
#1903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
lalki fajne Svi, ja nie zwracam uwagi na rodzaj miodu, byle byl
|
|
#1904 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
no i zostałam sama na placu boju mama pojechała do Krakowa po tatę, siostra u swojej teściowej brat z małżem w garażu coś grzebią a Bartoszek właśnie zasnął ciekawe o której wstanie ... chciałam go położyć troszkę później, zeby pospał dłużej bo 2 wigilię mamy o 19 dopiero ![]() muszę jeszcze polukrować placek i posprzątać w łazience ... choinkę zostawiam na jutro, bo Bartosz by się chyba zapłakał jak by jej nie ubierał od rana chodził i pytał gdzie schowaliśmy bąbelki ![]() ... mama kupiła żywą, wysoka na 2 m i taka super gęsta Wy na pewno ocenicie na + faaaaajnie ja się troszkę obcięłam, mam grzywkę co mnie wkuuurza strasznie i zafarbowałam na brąz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak bym miała robić sama wigilię to chyba bym padła ![]() i dla małza obowiązkowo ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
również dziękuję Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2011-12-23 o 19:14 |
||||||
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki i dzieciaczki nasze
chciałam Wam życzyć Radosnych Świąt Bożego Narodzenia |
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz lecę do mamy pomagać jej w kuchni przy gotowaniu, tylko Blankę obrobię i w drogę.Pieszo...bo będą % ![]() Angy no wyrabiam się jakoś.Przyznaję że teraz to taka troszkę orka na ugorze,bo pogoda nie dopisuję i L nudno, to zaczyna broić a siostrze zaczyna hałas przeszkadzać a i za mnie nic samo się nie zrobi.Ale też narzekać nie moge bo noce mamy cudne,obiad co dzień świeży ugotowany,poprane i jako tako posprzątane.Dzieciaki też właściwie co dzień są na dworze.Fajnie że L chodzi o 19spać bez mrugnięcia okiem. Tzn o 19 to już jest w łóżku po kąpieli i kolacji ![]() Coś mówi że ją pupa szczypie/boli czeko co u was pomogło?przy siusianiu nie zauważam żeby ją bolało a w kąpieli jęczy.Dziwne to.czeko co to moczka?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
p.s. pierniczki juz zjedzone wiec smakuja Cytat:
a nie wklejalam kiedys przepisu do klubu? to taka slaska tradycja - moczkę robi sie z piernika: trzeba piernik zalac wrzatkiem i jak zmieknie to przeciera sie przez sito , dodaje sie bakalie, czekolade, cukier i sok z cytryny- ja lubie gestą, kremową jesc lyzeczka a niektorzy robia taka do picia
|
|
#1908 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny i Dzieciaki
Unholy Ja również chciałam Wam życzyć wesołych, radosnych i pełnych miłości świąt Bożęgo Narodzenia.
|
#1909 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki dziewczyny
kupilam jakis tam miod wlasnie zabieram sie za sernik angy kupilam te ciastka, dwa opakowania bo balam sie, ze jedno nie starczy na duza blache ale chyba jednak starczypotem zrobie te pierniczki ale bez marmolady i bede lukrowac wystarczy bo 3 lata temu kupilismy zywa az do samego sufitu i wtedy nakupowalam wszystkiego
|
|
#1910 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Serio?? Ale Ty też , i nie mówię tego z grzeczności![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() *** Heloł W nocy dostałam @ i jestem dzisiaj jak bomba zegarowa ![]() Co miałam zrobić to zrobiłam, ale ciężko było I jeszcze Zosia obudziła się już 2x z mega płaczem-na bank coś jej jest, bo się tak normalnie nie zachowuje, tylko co? Jak pytam, czy coś boli to nic nie mówi![]() No dobra, nie wiem, czy jutro zajrzę, pewnie nie, więc dziękuję za życzenia i ja również Składam Wam najszczersze życzenia cudownych, rodzinnych świąt, przepełnionych zapachem piernika i cynamonu ![]() Ps. S pakuje prezenty i jak zaraz nie skończy hałasować taśmą to nie ręczę za siebie ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
![]() Aga dla Ciebie także moc życzeń
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie i Dzieciaczki
Najwspanialszych, pełnych ciepła, miłości i radości Świąt Wam życzymy Wszystkim dziekuję za życzenia jutro raczej nie będę miała czasu zajrzeć
|
#1912 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
Ide poczytać,bo mam zaległości,pełne ręce roboty miałam i jeszcze awarię w domu mamy,do jutra
|
|
|
|
#1913 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
magi dziękuję za życzenia
OlaUnhola Tobie też Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo to co się nie mogłam zdecydowac na kolor to szok zdałam się /kolejny już raz/ na moją fryzjerkę i jestem barzo zadowolna z odcienia Cytat:
Cytat:
ładnie wszystko ogarniasz ![]() a ma zaczerwienione? po siii ją podcierasz czy myjesz? tak sobie jeszcze myśle, skoro tylko przy kąpieli się skarży, to może jakas rankę gdzieś ma ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dzięki za życzenia no faktycznie masz humorek ![]() *** ja tez nie wiem czy jutro tu zaglądne, pewnie nie, tak więc dziś chciałam Wam pożyczyc ![]() Niech te Święta tak wspaniałe, będą całe jakby z bajek. Niechaj gwiazdka z nieba leci, niech Mikołaj tuli dzieci. Biały puch niech z nieba spada, niechaj piesek w nocy gada. Niech choinka pachnie wszędzie, no i radość wokół będzie ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Mariolka dziękuję za życzenia
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Maju
Stawiam na żołądek Trochę zwymiotowała (chociaż nie wiem, czy to nie od płaczu) i pokazywała na brzuszek. Bidulka co przyśnie to ją ból budzi ![]() Co się daje dzieciom na żołądek w takich sytuacjach?
|
#1915 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ok,masz dyspenzę ![]() No ja bym chciała,żeby Bartosz przed awanturą mnie uprzedzał ![]() Cytat:
Cytat:
słuszna decyzja.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1916 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kuzwa paluchy mnie bola od obierania orzechow
i w efecie bedzie ich mniej bo juz nie dalam rady moglam kupic gotowe obrane ale pozydzilam ![]() chyba juz nie zrobie pierniczkow
|
|
#1917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak zwymiotowała to może lepiej ![]() mam nadzieję ze nockę bedziecie miec jednak spokojna ![]() uciekam, słodkich snów dziewczynki
|
|
#1918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za zyczenia
Cytat:
![]() oby jutro Zoska byla juz zdrowa i nic ja nie bolalo ![]() Cytat:
|
|
#1919 |
|
BAN stały
|
Kiedy gwiazdka zabłyśnie na niebie
każdy złoży życzenia od siebie, łamiąc się opłatkiem nawzajem każdy wtedy ciepło podaje. Tak prosto do serca słowami ze świątecznymi życzeniami. I siadamy do stołu wokoło kolędy śpiewamy wesoło, choinka migocze lampkami przybrana kolorowymi bombkami. Skierka i Amelka |
|
|
|
#1920 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
oby szybko przeszło angy ja bym podała na noc coś przeciwbólowego np.Nurofen,może nie wyleczy żołądka,ale przynajmniej złagodzi ból.Gdyby więcej wymiotowała,to musisz podać coś nawadnajacego,Orsalit lub HydroneaBaby.Aha i jeszcze koniecznie podaj jakiś probiotyk+prebiotyk,bo to dobrze zrobi jelitkom
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-12-23 o 22:27 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.

pierwszy raz chyba, ale w nocy kilka razy się budziła "pogadać", w końcu zasnęła ze mną...a ja miałam takie plany na wieczór i
wykańczają mnie dodatkowe obowiązki, kompletnie na nie czasu nie mam...i mimo że dziś wolne to wciąż tel
NIE LUBIĘ TROLLI
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

mama pojechała do Krakowa po tatę, siostra u swojej teściowej
a Bartoszek właśnie zasnął 
czeko co u was pomogło?przy siusianiu nie zauważam żeby ją bolało a w kąpieli jęczy.Dziwne to.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Jak pytam, czy coś boli to nic nie mówi
i zaraz idziemy na dwór.