|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Załamka po wizycie u ortopedy z bioderkami. To znaczy bioderka sa ok ale mała ma napięcie w prawym biodrze i nie odwodzi prawidłowo nóżki. Szeroki pieluchowanie nie pomogło i mamy teraz poduszkować!
Dostalismy taką szeroką filcowa "poduchę" z paskami i mała ma to mieć na sobie przez 16 godzin dziennie. Okropnie to wygląda. ![]() A i chusta jak najbardziej, w pozycjach otwierajacych nózki. Cytat:
Cytat:
ja nie patrze na zegarek, płacze - idę do niej
|
||
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
a teraz ciągle posprzątane, staram się dbać o moją dwójeczkę co prawda Tz jeszcze parę diw domu będzie, ale jest zupełniei naczej przy dwójce- większy power i nie ma napewno zmęczenia psychicznego takiego
|
|
|
|
|
#4173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękujemy za komplementy
|
|
#4174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Taaakkk, zamierzam zjeść makowaca
drożdżówkę z makiem już jadłam, nie zauważyłam, żeby coś...---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
Ja ja mialam jako dziecko. I wszyskto ok Tylko ze zdjec do dzis wszyscy sie smieja, ze co ja mialam
|
|
#4175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dużo dziewczyn narzekało na krwawienia obfite, na plamienia, że nie wiadomo kiedy będą. Bo normalne tabl. to są spoko, że wiesz kiedy to krwawienie będzie, a tu z zaskoczenia. Znalazłam też wzmiankę o tym, że dzidzia zaczeła dojrzewać przez hormony z tabletek, właśnie mi znajoma położa mówiła coś o rosnących gruczołach piersiowych u takiego maluszka.. Opinii więcej jednak na "nie" znalazłam. No i ta informacja na ulotce też daje do myślenia: "Nie ma informacji o jakimkolwiek ryzyku. Należy poinf. lekarza o występowaniu u dziecka jakichkolwiek oznak i objawów, które mogłyby być związane ze stosowaniem leku." Tak naprawdę nie wiadomo, jakie skutki będą na przyszłość. |
|
|
|
|
#4176 |
|
Rozeznanie
|
Witam
)nawet się wyspałam, chyba te krople bobotic działają ,malutki bardziej wyluzowany spał większość nocy ,a jak zasnął o 7.30 to jeszcze śpi -wiec wykorzystuje okazję i robie nadzienie do jajek faszerowanych.
|
#4177 |
|
Zadomowienie
|
MSZPILKA na pewno będzie dobrze
Cesarkowe mamy - próbowałam przytulać się z TŻtem ale nici z tego bo czułam pieczenie i dyskomfort choć na codzień nie odczuwam takich dolegliwości. Miała tak któraś podczas 1 razu po połogu?
|
|
|
|
#4178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pierwszy raz jest stresujący, może dlatego było za mało nawilżenia i stąd te dolegliwości? |
|
|
|
|
#4179 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
A ja dziś latam jak na miotle :P Mała na reku, śniadanie w powietrzu, składniki na sałatkę studzą się na balkonie, czekam aż Tż z zakupami wróci to zacznę ciasta, a teraz trza powiesic pranie i wziac sie za prasowanie Mam nadzieje, że zdąrze w między czasie zrobic nalesniki na obiad :P hehe...
|
#4180 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() Moje dziecko wczoraj prawie caly dzien spalo, troche sie martwilam, ze nocka z glowy, ale okazalo sie, ze standardowo mala obudzila sie o 4.00 na zmiane pieluszki i papu ![]() dzis byl u nas pediatra, wsio OK, w przyszlym tygodniu USG bioderek, mala nie ma przykurczu ale mamy jej wycwiczyc lewa strona przez kladzenie na brzuszku i obracanie glowki w lewo, 5 razy dziennie po 5 minut. |
|
|
|
#4181 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was!
Karola i Anusiak serdeczne gratulacje ![]() U nas jutro będzie tydzień jak w domku jesteśmy, narazie jest w miarę ok, tylko mały w nocy buszuje a w dzień spi muszę go jakoś przestawić bo dziś do 1 w nocy nie spał, oczy jak guziki i zero zachcianek do snu heh a teraz spiocha słodziutko. Piłam herbatę na laktację i niestety mały źle reagował na nią, płakał, prężył się. Teraz juz jej nie piję i jest spokojniejszy. Dziś zauważyłam, kilka czerwonych plamek, nie wiem czy to jakieś uczulenie ? w sumie nic takiego nie jadłam, rano musli, rosół z ryżem, banan, pasta rybna z jajkiem. Nie wiem czy ktorys z tych produktów mógł zaszkodzić :/ Uciekam bo TŻ pojechał do sklepu a ja mam się wziąc za gotowanie Przy okazji chcę życzyć wszystkim mamusiom Wesolych Świąt!!! |
|
|
|
#4182 |
|
Raczkowanie
|
witajcie Mamy
![]() dawno się nie odzywałam, ale teraz mogę się pochwalić że w sobotę 17 grudnia o 16:20 urodziłam synka Maksymiliana i jest śliczny (zdanie zakochanej mamusi )Wczoraj wieczorkiem wrócilismy do domku, trochę to trwało bo Mały miał żóltaczkę. Mam nieco problemów z karmieniem piersią, ale nie poddaje się. Narazie to tyle gratuluję wszystkim Mamusiom i trzymam kciuki za pozostałe
|
|
|
|
#4183 |
|
Zadomowienie
|
Seonka i Domiks tak mi się wydaje że przy pierwszym dziecku dużo się zmienia, świat na głowie staje a przy drugim wiadomo co i jak się zmieni i luz
, poza tym nie ma wyjścia i trzeba być zwartym i gotowym dla dwójeczkiMszpileczko współczuję tej poduchy, ale to dla jej dobra, dacie radę Darusia te fotki to tylko Amelki??? Bo jeśli tak to ja widzę podobieństwo do Oliwki, ogromne!! Mój mały też ma takiego irokeza na czubku, śliczna panna Basiulka Mikuś cudny Tincia zwolnij bo się przemęczysz Dzień dobry A ja dziś jakby w proszku .Mateusz bawi się a co za tym idzie zabawki są wszędzie, zabiję się na nich za chwilę . Miłosz jakoś spał od 23 do 6 z wieloma karmieniami ale poprawa jakaś jest już .
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aha to ja mam Cezertte czy jak to sie pisze nie wiem...w nocy dostałam plamienia widze, że dalej sie ciapie ale czutałam, że tak może być.....kurde przeraża mnie to przenikanie hormonu do mleka bo to jednak żeński hormon a ja mam synka nie chciała bym żeby coś sie mu zrobiło
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze , napewno najważniejsze ze wiesz co robic zeby było tylko lepiej
|
|
|
#4186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tymczasowo rzecz jasna. no i nie wyskocze z kumpelami na pifko (na razie) Ale ogólnie nic mi się nie poprzewracało Ja też widzę podobieństwo do Oliwki Mocne mamine geny!!! Ja dziś mam pierwszy raz od dawna w ogóle mobilizacje do robienia czegokolwiek Prania porobione, sałatka też, naleśniki nasmażone. Niunia ładnie pośpiochała - dawno (nie zapeszjac) tyle godz w dzien nie spala (3,5h)-a od karmienia juz ponad 5 Aż już ją ruszyłam, bo myślałam, że cyce mi eksplodują Teraz nakarmie Malutką i wyśle z Tż'tem na spacer, to będę miała czas spokojnie na ciasta
|
|
#4187 |
|
Zadomowienie
|
witam po baaardzo długiej nieobecności
Na początku gratuluje serdecznie rozpakowanym mamą ![]() Nie zaglądalam do Was bo mój Filipek nie chciał wcale spać w dzień,marudny był płakał, co chwila cycek i zmiana pieluszki jak się okazało nie najadał się mam słaby pokarm i dokarmiam 2 raz w ciągu doby bebilonem(narazie to wystarcza), raz po południu i na noc. Filipek rośnie jak byłam tydzień temu na szczepieniu to był mierzony i ważony : waga 5100 długość 59cm. Rośnie,uśmiecha się zaczyna gaworzyć ![]() Nie wiem kiedy znowu do Was zajrzę więc życze Wam wszystkim i Waszym rodziną Wesołych Świąt
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4189 | |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje nowo rozpakowanym mamusiom !!!
Basiula słodki smieszek ![]() Darusia wykapana mama ta Twoja Malutka [QUOTE=Seona;31190230] Poza tym wyszedł mi hemoroid!! A przy wypróżnianiu to masakra normalnie krew i kłucie Miałyście tak kiedyś????? Po pierwszym porodzie, aż tak mnie nie kłuło [COLOR="Silver"]Ja nie rodzilam naturlanie, przez cala ciae spokoj, a tu 5 tygodni po tez mnie dopadlo ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
CHCIALABYM ZYCZYC WSZYSTKIM JUZ MAMOM I ICH DZIECIACZKOM WESOLYCH, PRZESPANYCH SWIAT
|
|
|
|
|
#4190 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dziś na ktg i badaniu ogólnym. Szyjka macicy skrócona, tylko czekamy na skurcze, których nadal nie ma i odesłali mnie do domu na święta. Jak nic się nie zacznie to 27 grudnia idę na wywołanie.
|
|
#4191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napewno sa zwolennicy i przeciwnicy takich tabl. dla mam karmiących piersią, ale to Twój synek i to Ty decydujesz ![]() WESOŁYCH ŚWIĄT DZIEWCZYNY, ZDRÓWKA I DUŻO, DUŻO MIŁOŚCI
|
|
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Moi chlopcy obaj maja wzmozone napiecie nerwowe, mamy troszke cwiczen i rozmasowywac
Mszpilko- sonia miala to samo, poduszke frejki. Napisze ci na pw Maluchi mi ostatnio strasznie daja popalic piskaja cale dnie, po szczepieniu biedni caly dzien przeplakali nie mam jakos weny do pisania...
|
#4193 |
|
Zadomowienie
|
ANIOLINA ja też po cc, w ciąży spokój a 4 tg po hemek
Co do tego pieczenia i dyskomfortu podobno nieważne czy sn czy cc - coś takiego może się wydarzyć, wina hormonów, ma na to wpływa karmienie piersią i wiele innych czynników, z czasem powinno być lepiej tylko pytanie kiedy Mnie to dobija, zero przyjemności Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-12-23 o 17:20 |
|
|
|
#4194 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie i tatusiu
![]() WchodzęŻYCZYĆ WSZYSTKIM WESOŁYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT U nas wszystko ok, nocki w miarę spane, chociaż teraz w okresie przedświątecznym odczuwam w ciagu dnia zmeczenie i przydałaby się godzinka lub dwie żebym mogła odespać no ale cóż trzeba co nieco na wigilję przygotować i świąteczne dni ( bo my pierwszy raz zupełnie sami na wigilię zostalismy, tzn. bez żadnej rodzinki i nie w PL i znajomych tych najblizszych tez nie ma) ![]() Pisałam wczesniej, że mała ma krosteczki na twarzy i szyjce i na próbę posmarowalam kremem Nivea S.O.S. i musze przyznać, że widzę znacząca poprawę także polecam ![]() Ja tez brałam we wczesniejszej ciąży tabletki przy karmieniu piersią ale zabijcie mnie nie przypomnę sobie nazwy, zobaczymy co teraz mi przepiszą
|
#4195 |
|
Zadomowienie
|
Macie jakiś ciekawy sposób na przyrządzenie udek? W niedzielę mam gości i wolałabym uniknąć tradycyjnej panierki ale z 2 strony nie chcę też czegoś na tyle nowatorskiego by połowie osób nie podeszło. Na razie znalazłam jakąś panierkę z płatków kukurydzianych, ale nie wiem czy to dobre
|
|
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Mały ruch dzisiaj
Wszystkie pieką i gotują A mnie piecze hemoroidDo tego mam kryzys laktacyjny, mała wkurza się przy piersi, a ja odciągam "całe" 10 ml A mała zjadła 30 ml z piersi i 30 ml odciągniętego z rana i śpi jak suseł i nawet nie mam jej jak przystawiać. Dałam jej z butli swoje mleko, żeby upiec coś na jutro (idziemy w tym roku do mojej mamy na Wigilię) a mikser szlag trafił No i ciasto do połowy zmiksowane A wczoraj szlag trafił sokowirówkę. No ja nie wiem co za pech Nowe sprzęty - sokowirówka ma 2 lata (kupiona przy Pati, soki jej robiłam), mikser też nie dawno. Wszystko Zelmera, kupowane u nich w sklepie, więc nie podróbki. Wesołych Świąt kochane!! Basiula, och jak zazdroszczę Ci tych uśmiechów. Czekam aż moja zacznie. To najpiękniejsze chwile. Dygotka, ogarniesz się, spokojnie Mszpilka, współczuję poduszki. Zobaczymy jak u nas będzie. W 4 tyg. te bioderka? Muszę spojrzeć na zalecenia ze szpitala Miałam dzwonić do przychodni i zapomniałam, chyba prywatnie pójdziemy tak jak z Pati![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4197 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Chciałam życzyć Wam wesołych, zdrowych, pogodnych i spędzonych w rodzinnej atmosferze świąt Bożego Narodzenia. Gratuluję wszystkim dziewczynom którym jeszcze nie gratulowałam rozpakowania -oby dzieciaczki się dobrze chowały. Nie odzywam się ostatnio bo mój maluch zrobił się bardzo wymagający przez kolki. Zasypia przy cycu a jak go odłożę to pośpi dosłownie chwilkę i się zaczyna zwijać z bólu, więc znów na ręce i tulenie. Leki nie pomagają więc czekam na tn jego trzeci miesiąc - tż kracze że potem zaczną się zęby, oby nie miał racji. Teraz mały śpi mi na rękach więc w miarę spokojnie piszę. Z obowiązkami domowymi to jestem całkiem na bakier eh Mam dobrą informację dla dziewczyn które martwią się z powodu wagi - w poradni laktacyjnej pani powiedziała mi że najwięcej się chudnie kiedy dzidzia ma 3 miesiące. Mi zostało do zrzucenia zaledwie 5kg choć w zasadzie mogłabym już nie chudnąć byle by brzuszek zrobił się całkiem płaski. Coś Wam jeszcze miałam napisać ale nie pamiętam - skleroza. |
|
|
|
#4198 |
|
Rozeznanie
|
Seona, toz to na Ciebie jakies plagi egipskie spadly, a raczej na Twoje AGD
Ja tez mam kryzys laktacyjny, ale wiem, ze to tylko kilka dni, ktore trzeba przetrwac, czesciej przystawiac maluszka i pracowac laktatorem, nie zalamuj sie, pokarmu nie stracisz!!! Zobacz, kiedys nie bylo butelek, dzieci karmione tylko piersia i jakos te kobiety je wykarmialy, a np. w niektorych prymitywnych plemionach zyjacych gdzies w Ameryce poludniowej np. to tam przeciez nie maja melka modyfikowanego i butelek. Takze glowa do gory |
|
|
|
#4199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
załamałam się....siedziałam cały dzień, całą noc przy cycku tak chciałam karmić piersią w szpitalu położne jak przechodziły to nazwały mnie pokutnicą bo kucałam na łóżku z małą na kolanach przy cycku całą noc. W domu kilka dni było ok, do czasu jak mała zaczeła więcej płakać to teściowa nawrzeszczała na mnie żeby nie mordować dziecka i dać jej mleko z butelki, że ma małe piersi to i pokarmu mało. I to jak przychodziła do nas na górę to mnie już telepało. Jej głupie docinki jak miałam małą przy piersi i tylko zakwękała to już: że cucka ten sylikon, że męczę biedactwo. Plakałam strasznie miałam taką depresje, ale uległam wkońcu bo żal mi było małej. 4 tydzień idzie i ja siedze non stop w wolnej chwili i odciągam pokarm bo chce żeby jak nawięcej mojego jadła. I się przeraziłam już na początku jak dałam jej moje odciągnięte - potrafiła zjeść z butli 120ml i je tak do tej pory a ma dopiero 3 tygodnie. W żaden sposób mniej jej nie wystarcza. To modyfikowane i tak dostaje 3 razy w ciągu doby bo nie nastarczam z odciąganiem. Tamtego je mniej ale do 90ml podchodzi. I tak myślę jak ona mogła się z piersi mi najadać jak tyle potrzebuje aż się boje bo za dużo też nie zdrowo położną mam do d... więc nawet jej nie powiedziałam o tym. Dlatego dziewczyny mam pytanie ile wasze dzieci jadły w tych pierwszych tygodniach, bo ja już wysiadam... żałuję jednego ze nie mieszkamy sami bo wtedy nikt by mnie nie zmusił żeby przestać karmić piersią, a odciągam dużo (moim mlekiem karmię 4 razy dziennie i zawsze musze odciągnąc ponad 100ml) i mam pokarm. A teraz mała już przy piersi się denerwuje i tylko butelka idzie w ruch.... jestem załamana...
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Dziewczynki na wstepie zycze wam wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen i co najwazniejsze pociech z naszych maluszkow. Naszym nowo rozpakowanym mamusiom zycze wszystkiego dobrego i oczywiscie gratulacje na wasze rece skladam. ELUS tak to zdjecia tylko Amelki ![]() Najlepsze ze Oliwia jak sie urodzila tez miala czarne wloski, a Amelii rosna od spodu juz biale;P
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.

a teraz ciągle posprzątane, staram się dbać o moją dwójeczkę 

i trzymam kciuki za pozostałe
.
. 
Miałyście tak kiedyś????? Po pierwszym porodzie, aż tak mnie nie kłuło
Miałam dzwonić do przychodni i zapomniałam, chyba prywatnie pójdziemy tak jak z Pati