Krakowianki część XV - piszemy swoją historię - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-23, 20:41   #1651
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself
Dot.: Krakowianki część XV - piszemy swoją historię

Uf, w końcu dopadłam komputer. Żyję, dojechałam całkiem nieźle, w 5h (licząc 30 min postój). 2x nakrzyczałam na ojca bo się zagapił, a tak poza tym ok (dla niewtajemniczonych, pojechałam na święta do stolycy).

Mają tu śliczną kotkę Lolę, totalnie się w niej zakochałam I w dodatku przybłęda, cudnie umaszczona

Moja bratanica jest biedna chora, od 3 dni nic nie jadła, a tu ciocia przyjechała, zrobiła naleśniki i od razu zjadła W dodatku cudnie utuliła, uwielbiam ją.

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 21:06   #1652
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Ej, dziewczyny...

Tak łatwo Wam zrezygnować ze Świąt w domu? Wyobrażacie sobie nie pojechanie do domu na Święta, żeby je spędzić z aktualnym facetem?
Bo ja jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić.

Ani pojechania do czyjegoś domu na Święta ani zapraszanie do swojego ani wspólnego wyjazdu.
Mój TŻ nie jest dla mnie aktualnym facetem, jest kimś więcej.
I muszę być dziwna, skoro bywam u mojego TŻ w domu w Święta On musi być równie dziwny, proponując spędzenie Wigilii swojemu koledze u niego w domu.
Nie zawsze najważniejsze są wiezy rodzinne i formalności. A gdybym nie planowala ślubu z TŻ i była wiecznie jego dziewczyną ? Każde z nas spędzałoby Święta osobno ? Co byłoby wtedy wyznacznikiem tego, czy należę do rodziny ? Mieszkanie ze sobą ? Mieszkam z nim juz 4,5 roku..

Zresztą tak jak pisałam, ja i tak wyskoczyłam z taka propozycją w żartach i nigdy więcej nie ponawiałam
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno

Edytowane przez Melka88
Czas edycji: 2011-12-23 o 21:11
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 21:29   #1653
blair witch
Zakorzenienie

Właśnie przeglądam listę leków refundowanych... Oba moje które muszę brać codziennie - mają podniesioną cenę... Płaciłam 6-8 zł za opakowanie jednego w zależności od apteki, w rozporządzeniu ministerstwa są po ponad 12 zł Czyli teraz zamiast maks 16 zł będę płacić 24 zł. Niby nieduża różnica złotówkowa, ale to o 50% tyle ile płaciłam Aż mi się cisną na usta kolokwializmy

Wracając do Wigilii - jak się mieszka niedaleko siebie, to też nie jest problemem. Z eksem jedliśmy wigilię osobno ze swoimi rodzinami, potem przyjeżdżał do mnie i chwilę posiedział, szliśmy na pasterkę albo po prostu jeździliśmy po mieście albo do Krakowa połazić we 2, albo do niego posiedzieć, drugi dzień świąt też przyjeżdżał po mnie po południu i jedliśmy obiad z moją rodziną (on jadał ze swoją wcześniej), potem jechaliśmy do niego i siedzieliśmy z jego rodziną, i tak na zmianę, ja nie uważam tego za nienormalne. Nie widzę w tym nic złego, bardzo miło wspominam jego rodzinę (zresztą jego mama do teraz uważa że jestem najlepszą kobietą z jaką był i widziała mnie w roli synowej, dalej mu to mówi ), traktowali mnie jak córkę I mimo tego że nie jesteśmy już razem nie żałuję że tak spędzaliśmy święta, jeżdżąc między domami Teraz nie mam jak tego robić, bo terrorysta z daleka, czego trochę żałuję.

Edytowane przez blair witch
Czas edycji: 2011-12-23 o 21:44
blair witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 21:32   #1654
Ineso
Matka Smoka

blair - podasz linka do listy?
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 21:42   #1655
blair witch
Zakorzenienie

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...aign=FB_Gazeta ściąga się w dokumencie Nie są alfabetycznie, więc najlepiej zaznaczyć w pierwszym rzędzie gdzieś i ctrl + f :/
Stary 2011-12-23, 21:51   #1656
kasiencja
Pani Buka

ja chyba powiem TŻ-towi żeby przyszedł do mnie w pierwszy albo drugi dzień świąt, żeby moja babcia też była ciągle o niego pyta a w sumie ze dwa razy go na oczy widziała, bo zawsze jakoś tak wychodziło.... też jesteśmy na tyle długo razem że to trochę więcej niż 'jakiś tam obecny chłopak'. ale co do spraw rodzinnych, zawsze czuję się trochę niezręcznie widząc ten kontrast między swoją rodziną a jego

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 22:09   #1657
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość

Ja też
Żółwik!

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość

Wracając do Wigilii - jak się mieszka niedaleko siebie, to też nie jest problemem. Z eksem jedliśmy wigilię osobno ze swoimi rodzinami, potem przyjeżdżał do mnie i chwilę posiedział, szliśmy na pasterkę albo po prostu jeździliśmy po mieście albo do Krakowa połazić we 2, albo do niego posiedzieć, drugi dzień świąt też przyjeżdżał po mnie po południu i jedliśmy obiad z moją rodziną (on jadał ze swoją wcześniej), potem jechaliśmy do niego i siedzieliśmy z jego rodziną, i tak na zmianę, ja nie uważam tego za nienormalne. Nie widzę w tym nic złego, bardzo miło wspominam jego rodzinę (zresztą jego mama do teraz uważa że jestem najlepszą kobietą z jaką był i widziała mnie w roli synowej, dalej mu to mówi ), traktowali mnie jak córkę I mimo tego że nie jesteśmy już razem nie żałuję że tak spędzaliśmy święta, jeżdżąc między domami Teraz nie mam jak tego robić, bo terrorysta z daleka, czego trochę żałuję.
Ja z eksem też miałam tak, że mieliśmy Wigilie u siebie. I w pierwszy dzień świąt przychodziłam do niego i albo bylismy w domu albo jechalismy później do jego rodziny. A w drugi dzień on przychodził do mnie.

Cytat:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...aign=FB_Gazeta ściąga się w dokumencie Nie są alfabetycznie, więc najlepiej zaznaczyć w pierwszym rzędzie gdzieś i ctrl + f :/
Ja troche nie kminie tej tabelki, ale przy mojej chorobie piszą wszedzie "ryczałt"...
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 22:20   #1658
baajeczna2
Wtajemniczenie

widzialyscie jakie fajne www.google.pl ?

the less you care, the happier you are.
baajeczna2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 22:28   #1659
gg22
Zakorzenienie

cześć z domu znowu nie nadrabiam bo czuję że nie mam szans. i nie mam siły ale Święta nas nie zaskoczą

oooo Baja cześć wróciłaś, przyjechałaś na Święta czy szalejesz po świecie?
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 22:29   #1660
baajeczna2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
cześć z domu znowu nie nadrabiam bo czuję że nie mam szans. i nie mam siły ale Święta nas nie zaskoczą

oooo Baja cześć wróciłaś, przyjechałaś na Święta czy szalejesz po świecie?
witam witam. przyjechalam na pierogi

the less you care, the happier you are.
baajeczna2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 22:36   #1661
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baajeczna2 Pokaż wiadomość
witam witam. przyjechalam na pierogi
wcale się nie dziwię czemu nic się nie odzywasz? w Mediolanie nie ma neta? czy jest aż tak fajnie ze szkoda czasy na wizaz?
.
Stary 2011-12-23, 22:36   #1662
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość

Ja z eksem też miałam tak, że mieliśmy Wigilie u siebie. I w pierwszy dzień świąt przychodziłam do niego i albo bylismy w domu albo jechalismy później do jego rodziny. A w drugi dzień on przychodził do mnie.

Ja troche nie kminie tej tabelki, ale przy mojej chorobie piszą wszedzie "ryczałt"...

Przewiń ją w lewo, na początku w kolumnie C są nazwy leków A w kolumnie N są ceny Żeby wyszukać konkretny lek po nazwie kliknij w komórce C1, naciśnij jednocześnie crt i klawisz F i wpisz nazwę leku i naciśnij wyszukaj
Stary 2011-12-23, 23:00   #1663
gg22
Zakorzenienie

nadrobiłam Was i widziałam, że ładnie ponarzekałyście, aż mnie cieszy że mnie nie było

w temacie wspólnych świąt to nie wyobrażam sobie tego. zawsze święta spędzałam w domu, z rodziną. przez 5lat nigdy nie spędziliśmy ich razem i nawet rzadko o tym rozmawialiśmy, a to dlatego że każdemu z nas trudno byłoby zrezygnować ze wspólnych chwil z własną rodziną.
Rozwiązywaliśmy to tak że w któryś z dni świąt spotykaliśmy się na kilka godz. w połowie drogi. super może nie było, ale zawsze to coś

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie rezygnacji, może dlatego że dopiero po wyjeździe do krk przywiązałam się do domu rodzinnego i teraz jeżdżę tam tak często jak to tylko możliwe..w tym roku z racji sytuacji w ogóle nie czuje klimatu świątecznego, ubieranie choinki było dla mnie największą karą. I płacze tylko dlatego, że właśnie szkoda mi mamy-że nie może być z nami w domu
OMD a co z Twoją mamą? bo aż się wystraszyłam nie nadrabiałam i nic nie wiem.... mam nadzieję, że z jej zdrowiem wszystko ok.
moja mama ma jutro dyżur 24-h i też nie czuję przez to klimatu świąt. jakoś ona swoją osobą nadaje temu wszystkiemu sens. Co prawda po moich płaczach i lamentach udało się ze koleżanka na 2-3h ją zastąpi i będziemy mogli chociaż wspólnie zjeść kolację. Zawsze to coś.

zmykam spać.

Dziewczyny jeśli jutro się nie uda sklikać to życzę Wam wesołych Świąt z Waszymi Rodzinami i bliskimi których kochacie. i bez full obżarstwa
.
Stary 2011-12-23, 23:03   #1664
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Ja od lat się posługuję przepisem, który znalazłam w necie - 500 ml mleka, 2 jajka, 4 łyżki cukru, 12 łyżek mąki, szczypta soli, łyżka oleju, odstawić na 30 minut i smażyć. Czasem dodaję więcej mąki jak mi za mało gęste wyjdą I cukier wanilinowy albo migdałowy
A widziałyście to ułatwienie przy robieniu naleśników?

http://lifehacking.pl/2011/10/08/got...iki-w-butelce/

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
[I]Uf, w końcu dopadłam komputer. Żyję, dojechałam całkiem nieźle, w 5h (licząc 30 min postój). 2x nakrzyczałam na ojca bo się zagapił, a tak poza tym ok (dla niewtajemniczonych, pojechałam na święta do stolycy).
Ja też tu jestem i po drodze popsuł mi się GPS ale trafiłam do Braciszka! Jestem z siebie dumna
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 23:12   #1665
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
nadrobiłam Was i widziałam, że ładnie ponarzekałyście, aż mnie cieszy że mnie nie było

w temacie wspólnych świąt to nie wyobrażam sobie tego. zawsze święta spędzałam w domu, z rodziną. przez 5lat nigdy nie spędziliśmy ich razem i nawet rzadko o tym rozmawialiśmy, a to dlatego że każdemu z nas trudno byłoby zrezygnować ze wspólnych chwil z własną rodziną.
Rozwiązywaliśmy to tak że w któryś z dni świąt spotykaliśmy się na kilka godz. w połowie drogi. super może nie było, ale zawsze to coś

OMD a co z Twoją mamą? bo aż się wystraszyłam nie nadrabiałam i nic nie wiem.... mam nadzieję, że z jej zdrowiem wszystko ok.
moja mama ma jutro dyżur 24-h i też nie czuję przez to klimatu świąt. jakoś ona swoją osobą nadaje temu wszystkiemu sens. Co prawda po moich płaczach i lamentach udało się ze koleżanka na 2-3h ją zastąpi i będziemy mogli chociaż wspólnie zjeść kolację. Zawsze to coś.

zmykam spać.

Dziewczyny jeśli jutro się nie uda sklikać to życzę Wam wesołych Świąt z Waszymi Rodzinami i bliskimi których kochacie. i bez full obżarstwa
Wzajemnie kochana

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
A widziałyście to ułatwienie przy robieniu naleśników?

http://lifehacking.pl/2011/10/08/got...iki-w-butelce/

O ja, świetny sposób nawet na inny przepis!
Stary 2011-12-23, 23:52   #1666
ecrulo
moderatorka też wizażanka

OMD,
Oglądam ceny tego BB Creamu kóry Cię interesuje, u sprzedawcy który mnie interesuje, cena ponad 90 zł Szukam dalej...

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 23:53   #1667
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Przewiń ją w lewo, na początku w kolumnie C są nazwy leków A w kolumnie N są ceny Żeby wyszukać konkretny lek po nazwie kliknij w komórce C1, naciśnij jednocześnie crt i klawisz F i wpisz nazwę leku i naciśnij wyszukaj
Dzięki. Teraz już jest wszystko jasne!

Nie ogarnełam tego na poczatku!

Edytowane przez lily92920
Czas edycji: 2011-12-23 o 23:56
Stary 2011-12-24, 11:48   #1668
2016070953
Konto usunięte

Kochane Dziewczyny życzę Wam wesołych świąt
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 13:08   #1669
kasiencja
Pani Buka

Dziewczyny,
Wiem że te Święta nie dla wszystkich z Was będą takie, jak sobie wymarzyłyście, ale mimo to życzę Wam i Waszym bliskim dużo zdrowia i optymizmu

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 13:49   #1670
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

I ja również życzę Wam spokojnych i radosnych Świąt. Dużo uśmiechu i pomyślności

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 13:58   #1671
OneMoreDress
Zakorzenienie

Zdrowych i wesołych Świąt Dziewczyny
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 14:02   #1672
Ineso
Matka Smoka

Radosnych Świąt i dużo odpoczynku

Ja też się chwalę wypiekami świątecznymi - oto pierniczek dekorowany przez tż - tego też Wam życzę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6302523.jpg (57,9 KB, 25 załadowań)
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 14:17   #1673
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Napisane przez HulaGirl Pokaż wiadomość
rozumiem
ale z drugiej strony skoro już z facetem mieszkam i tworzymy tak naprawde rodzinę to czemu nie oczywiście nie mam na myśli świąt tylko we dwoje bo to jest głupota jak dla mnie. Idealnie by było mięc przy sobie wszystkich bliskich naraz!

nie mówię w tym roku bo teraz uważam, że za wcześnie ale tak o przyszłym roku myślałam.... zobaczymy

a np. jak ktos juz jest narzeczeństwem to tez ma osobno spędzać święta ?
Dla mnie samo mieszkanie razem nie jest tworzeniem rodziny. Narzeczeństwo czasem tak, a czasem nie. Zależy od sytuacji.

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Mój TŻ nie jest dla mnie aktualnym facetem, jest kimś więcej.
I muszę być dziwna, skoro bywam u mojego TŻ w domu w Święta On musi być równie dziwny, proponując spędzenie Wigilii swojemu koledze u niego w domu.
Nie zawsze najważniejsze są wiezy rodzinne i formalności. A gdybym nie planowala ślubu z TŻ i była wiecznie jego dziewczyną ? Każde z nas spędzałoby Święta osobno ? Co byłoby wtedy wyznacznikiem tego, czy należę do rodziny ? Mieszkanie ze sobą ? Mieszkam z nim juz 4,5 roku..

Zresztą tak jak pisałam, ja i tak wyskoczyłam z taka propozycją w żartach i nigdy więcej nie ponawiałam

"Należenie do rodziny" jest kwestią indywidualną. Ktoś czuje się tak po 2 tygodniach związku i jest zapraszany na wszelkie imprezy rodzinne po tak krótkim czasie, a dla kogoś innego 2-letnie mieszkanie razem nie sprawi, że nie będzie się jechać do swojego domu na Święta. Różni ludzi, różne potrzeby

Wesołych Świąt

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 14:22   #1674
lily92920
Zakorzenienie

Wesołych świat, Kochane Krakowianki!!!
Stary 2011-12-24, 15:12   #1675
ola_gie
Zakorzenienie

Radosnych świąt wszystkim!

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 15:16   #1676
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Dla mnie samo mieszkanie razem nie jest tworzeniem rodziny. Narzeczeństwo czasem tak, a czasem nie. Zależy od sytuacji.

a jak jest tak jak napisała Ineso, że komuś nie jest potrzebny ślub do szczęścia ? to co ma przez całe życie spędzać święta osobno ?

ale jest też tak jak napisałas, że każdemu potrzebna jest inna ilość czasu na "stanie się rodzina"
dla mnie nie jest to po prostu mieszkanie razem tylko wspólne życie
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 15:18   #1677
201608010929
Konto usunięte

Wesołych Świąt w rodzinnej atmosferze, wymarzonych prezentów pod choinką, radości i uśmiechu
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 15:19   #1678
Tindomerel
Zadomowienie

Ja również życzę wszystkim Wesołych Świąt spędzonych w cudownej atmosferze
Tindomerel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 17:08   #1679
blair witch
Zakorzenienie

Wesołych świąt krakowianki kochane
Stary 2011-12-24, 21:54   #1680
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
OMD,
Oglądam ceny tego BB Creamu kóry Cię interesuje, u sprzedawcy który mnie interesuje, cena ponad 90 zł Szukam dalej...
Ups? A tak normalnie to po ile on mniej więcej chodzi? Przepraszam, że nie szukam razem z Tobą ale nie mam nawet siły o tym myśleć...Ogarniam dom po kolacji i idę spać
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości