|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
hej
![]() ![]() Ledwo na oczy widzę i nie ma siły na nic.Jeszcze w pidżamie pomykam. Sara zafundowała extra noc Ale to ze rano wstała to moja wina bo nie chciało sie matce zmienic pampka w nocy i mokry jej przeszkadzał, a potem już nie usnęła. Jaciee oo z pewnością pożyczę im SZCZEROŚCI. Marina wiem co czujesz ( tak apropo dzielenia opłatkiem z ojcem- u Ciebie pewnie jeszcze większy wstręt, więc współczuję) DaKaro najlepszego Kochana Cookie dla Ciebie też Ja kąpię codziennie,chyba że zaśnie. Stronczek nie sądzę aby codzienne kąpanie wpływało źle na stan skóry dziecka, ale to takie moje zdanie. No chyba że jakieś szczególne problemy skórne. Brunetka ee ja się nie obraziłam, nie przepraszaj. Taki niesmaczny żart z mojej strony. Jak u Ciebie sytuacja z Wigilią? Tak jak w k pisałaś?
|
#1172 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bry .Witam sie znad cyca . Ale mam powera, musze go spozytkowac - uwielbiam Swieta .---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Patik |
|||||
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1174 |
|
BAN stały
|
Kochane Mamusie.
Z okazji Świąt zyczę Wam wszystkiego co najlepsze, duuużo zdrówka dla dzieciaczków i oczywiście dla Was. Zdrowych, radosnych i Białych, żeby Mikołaj dojechal i żeby serduszka puchnęły z miłości *
|
|
|
|
#1175 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, na te piękne dni i nie tylko życzę Wam
Spokoju, Miłości na każdym kroku, oby Was, dzieciaczki i Wasze rodziny nie opuszczało zdrowie i szczęście, oby spaełniły się Wam najskrytsze marzenia !!! Dziękuję Wam za ostatni rok |
|
|
|
#1176 |
|
Raczkowanie
|
Niech Święta Bożego Narodzenia i Wigilijny wieczór upłyną Wam w
szczęściu i radości przy staropolskich kolędach i zapachu świerkowej gałązki.
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
DaKaro, wszystkiego najlepszego!!!
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Da Karo najlepszego
Brumku u mne jest podobnie, Agatama tkie momenty neziemskiego płaczu, ale ja w dziąsłach zmian nie widze, a smarowanie bobodentem pomaga Ale pediatar stwierdziła, ze troche rozpulchnione ma![]() Z okazji Świąt wszytskiego dobrego, pogody ducha, zdrowia i morza cierpliwości |
|
|
|
#1179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1180 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Dziekuje wszystkim za Odp odnośnie kąpieli. Z tym brudkiem to tak napisałam bo wiem ze dzieci az tak sie nie brudza ale zdenerwował mnie ten lekarz. Z wyrzutem do mnie wyskoczył PO CO JA KAPIE ???? Dziubku co do mleka i skazy to Wlasnie wiem ze sie ujawnić Moze po jakimś czasie. Pamietam jak u Babonika było. Utwierdza mnie to tylko w przekonaniu ze ten lekarz nie ma bladego pojęcia na ten temat O !! Całe Szczescie ze powoli znika to uczulenie. Dzis zdecydowanie bledsze było i mniej. Obserwuje dalej. Bede powoli znikac bo czas zacząć przygotowania do Wigilii. Także kochane moje przyjaciółki WSZYSTKIEGO DOBREGO NA TE SWIETA. ZYCZE KAZDEJ Z OSOBNA WSZYSTKIEGO O CZYM TYLKO MARZA. |
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Chorym zdrowka, wqwionym spokoju, golym kasy, zmeczonym snu, zmartwionym pociechy i duzo dzieciecego usmiechu na swieta!!!
My za godzine wigiliujemy, artur prawie sie pobeczal ze nie dostal czekolady ja wszyscy tylko prezent... A w srodku czekolada
|
|
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochaniutkie, pewnie nie ma żadnej z Was
![]() Ja już po wigilii, bo mąż ma dzisiaj nockę, a nie chciałam zostawac u teściów, z reszta nie byłoby jak wrócic, bo nie braliśmy stelarza do foteik\lika(bo Tofik by się nie zmieścił ), a teśc z odwożeniem Nas jakos się nie odzywał, z reszta pił wino, to jak...no i siedzę z Julcia sama w domu, bo Tofika zostawilismy u teściów, żebym już nie musiała z nim latac i tak....Julcia śpi, więc korzystam i troszkę nadrabiam.Julka dostała super misia, takiego WIELKIEGO od chrzestnego, a z moim prezentem troszkę teściowej nie wyszło, bo mam juz taki mały kalendarz do torebki( ja to gdzieś w październiku już kupuję )Troszkę mi jednak przykro tak siedziec samej, sama to wybrałam, ale teraz jakos mi tak źle... Jutro jedziemy do babci(tam będzie jeszcze trochę rodzinki), a potem do teściów, a w drugi dzień prawdopodobnie do męża rodziny, ale on niebardzo chce tam jechac, bo tam troszeczkę patologiczne środowisko i DZIWNE, ale chyba pojedziemy, bo juz ponad rok nie bylismy, no i dziadków grób odwiedzimy. Zobaczymy jak to będzie, a Wam jak święta mijają ??? ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1183 |
|
Wtajemniczenie
|
My tez Juz po Wigilii. Miła, kameralna atmosfera. Tylko we troje.
Oliweczka przykro tak samemu w taki dzien. Przytulam wirtualnie. |
|
|
|
#1184 |
|
Zadomowienie
|
My tez juz po Wigili u moich rodzicow. Cudownie bylo spedzic ten czas z nimi. Ostatnio bylam na rodzinnej Wigili 7 lat temu, troche juz zapomnialam jak to jest
.Mezus kupil mi zloty lancuszek na urodzinki .---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Oliweczka wieczor szybko minie, a jutro znowu bedziecie razem. Wlacz sobie Kevina na Polscie |
|
|
|
#1185 |
|
Raczkowanie
|
Oliweczka
A nie chce Ci się spać? ja to bym pewnie poszła spać jak bym była sama ![]() I my już po świętowaniu. U nas także w trójeczkę, było bardzo miło. Tatuś teraz karmi Dominika, a później jeszcze sobie spędzimy wieczór we dwoje, może jakiś film obejrzymy... A tu jeszcze dwie fotki z dzisiejszej sesji
|
#1186 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My w połowie świętowania, ale mam chwilę żeby zajrzeć, bo odeszliśmy od stołu na kąpiel i usypianie Tymka i teraz jeszcze parę minut zostanę z nim w sypialni, a potem wracam na ucztę Tymuś był rozkoszny przez cały wieczór - ani razu nie mruknął, tylko się cudnie uśmiechał i przypatrywał wszytskiemu z powagą , więc kąpiel dziś była niczym w prawdziwym basenie ![]() A prezentów tyle że nie wiem, jak się do domu zabierzemy O dziwo chyba mąż i ja dostaliśmy więcej niż Tymuś ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
Ja nie wiem czy lubienie pracy ma w takiej sytuacji coś do rzeczy Bo ja swoją bardzo lubię, a powrotu do niej sobie teraz zupełnie nie wyobrażam ![]() Ciekawe co mu tak dokucza, maluszkowi biednemu ![]() Cytat:
To powodzenia!!! Bądź dzielny, Igorku ![]() Cytat:
![]() Choć ja cały czas czuję, że u nas to nie to jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Madzia - jaki cudny mikołajek Nasz też dziś w takim stroju występował
|
|
#1187 |
|
Wtajemniczenie
|
Ważyliśmy go około 4 dnia choroby, to nawet przybrał, a teraz nawet nie wiem
Jutro zważę A dziś tylko jedna świąteczna koopa My już po wigiliach w domu. Dominik śpi. Chyba był tak zmęczony, że nie mógł zasnąć Ale jakoś się udało Jutro dzień u moich rodziców, a pojutrze u TŻta.Wszystko by było ok, ale @ dostałam i dwa świąteczne dni będę zdychać
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Ja już mogę odetchnąć. Wigilia miło u moich rodziców. Przyjemnie, szczerze...tak mi dobrze w moim rodzinnym domu, czuję się jak u siebie, nic nade mną nie wisi, nie ma spięcia w moim wewnętrznym"ja". Tu gdzie teraz przyszło mi mieszkać czuję się źle i obco poniekąd jak intruz. Nigdy nie poczuje się jak w domu.Głupio wyszło, bo nie kupowaliśmy nikomu prezentów ( poza moim bratem 11 letnim), a sami zostaliśmy obdarowani od rodziców i drugiego brata ![]() Po powrocie do domu wykąpaliśmy małą i uspaliśmy. Teść zawołał na wigilię do nich. Wzięłam 2x valerin forte i heja. Z teściami na końcu podzieliłam się opłatkiem. Albo oni ze mną, jak kto woli. Nie potrafiłam być suką i złożyłam normalne życzenia, ale bez patrzenia w oczy ( nie mogłam inaczej) Mój tż nic nie zjadł u mamusi, słowem się przy stole do nich nie odezwał, po 30 min poszedł na górę. Ja jeszcze posiedziałam chwilę i "poudawałam".... Ba. Nawet prezent dostałam od teściowej . Zestaw dove pro-age Powiedziałam jej że ja nie zasłużyłam na prezent. Ale po moim powrocie na górę usłyszałam rozmowę na temat mój i tż... Gadała ze swoimi synkami i synowymi. Eh. Szkoda słów. I po co ta obłuda? Jak się nie lubimy to w święta niech też tak zostanie, po co udawać......
|
#1189 |
|
Zadomowienie
|
Ech Patiku szkoda Ciebie...w takim obludnym srodowisku wykonczysz sie psychicznie
. Mam tak samo - w rodzinnym domu czuje sie bezpiecznie, jak u siebie, nikt nie patrzy na rece. Teraz jestesmy wlasnie u moich rodzicow i juz na sama mysl drze, ze TZ bedzie sie chcial zebrac do jego rodzicow. I nie kieruje mna jakas wyjatkowa niechec, tescie sa w miare ok, ale u nich nie czuje sie dobrze. Przyklad glupiej kuchni - tesciowa na rencie, caly czas w domu, nie bede jej sie pod nogami platac. Ech, kiedy pojdziemy na swoje ?
|
|
|
|
#1190 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik szkoda słów na takich ludzi ... Obłuda. No ale Juz masz to za sobą wiec teraz Bedzie lepiej.
DaKaro jak tam sie urodziny udały? Czytałam jaki prezent od Meza Dostałas ![]() My tez nie mamy swego kata. Jak jedziemy do PL to ja u swoich rodziców a tz u swoich mieszkamy. No ale my z jednego miasta... 5 minut piechotka od siebie mieszkaliśmy. Nie wiem jak to Bedzie teraz jak z Mala pojedziemy wszyscy. Pewnie jak zawsze. Oddzielnie. W sumie mogłabym do teściowej iść bo jest pokój który moglibyśmy zajac ale nie chce. Wole u mamy. A z kolei u moich rodziców nie ma miejsca dla nas trojga choc wiem ze tz tez by wolał u swoich. Noooo i jest małżeństwo na odległość wtedy ![]() Jaciee Moze nie Bedzie tak zle z @ trzymam żeby było dobrze. Zmykam do lozeczka. Ahhhh zapomnialam sie pochwalić. Dostałam od mikołaja ( czyt. Meza ) blender. Teraz Bede mogła sama zupki i inne rzeczy tworzyć dla Wici ![]() Miłych snów. |
|
|
|
#1191 | |
|
Wtajemniczenie
|
.I strasznie się cieszę, że brzuszek Maluszka zdrowieje. Oj na zdjęciu widać, że zdecydowanie się udało Cytat:
DaKaro wielkie buziaki dla Ciebie z okazji urodzin i dla Malwinki z okazji kolejnego miesiąca Aaniu i Brumku ja myślę, że to mogą być początki ząbków (te problemy z zasypianiem). Zuziak od dłuższego czasu tak ma. Bella jak tam "trzydniówka"? Zdrowa malutka już? Nerola cieszę się, że Iza już zdrowa Oliweczko ciesz się, że już w domu jesteś. Sama, ale masz spokój .Patik dobrze, że masz już za sobą wizytę u teściów. Trzymaj się kochana i postaraj nie przejmować. Dla własnego zdrowia psychicznego. Dobry, dobry! Do pierwszej w nocy lepiłam uszka. Dzisiaj byłam zdechlak. Czasu ani siły na wizaż nie było. Wigilia udana, dzieciaki dostały tyle prezentów, że ledwo wróciliśmy. Kubie aż się oczy świeciły z radości. No i znowu robiłam za kierowcę Pana i Władcy. Na bank zapomniałam komuś coś odpisać .Mam pytanie: czy kogoś maluszek jak już zaśnie, to przebudza się z ogromnym wrzaskiem (ale nie rano, tylko jakiś czas po zaśnięciu)? Nie płaczem, nie marudzeniem, tylko właśnie nagle zaczyna wrzeszczeć. Jak tak, to jak myślicie, z jakiego powodu?! Małpa ze mnie, nie złożyłam Wam życzeń: Kochane moje życzę Wam zdrowych, radosnych, pogodnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia!
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-12-25 o 00:08 |
|
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
a jak myślisz
co ja bym robiła tutaj o tej porzejest tu ktoś????????/// Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-12-25 o 00:43 |
|
|
|
#1195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1196 |
|
Zadomowienie
|
Justynko dziekuje Kochana
.Brunetko ja jestem . Wlasnie wrocilismy z Pasterki.Stronczku moje urodziny zawsze ida troche na dalszy plan - Wigilia wazniejsza . Juz sie przyzwyczailam .No widzisz, u Was nie ma az takiego problemu, bo mieszkacie bliziutko, my 125 km od siebie. Ale powiem Wam, ze mam jakies przeczucie, ze w styczniu wszystkie dylematy znikna i w koncu zacznie sie powoli ukladac. Wierze w to .---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ---------- No to gasze swiatelko. Dobrej nocki .
|
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
To pstryk i światło zapalone
Widzisz Iustyna tak mi moje dziecko dało pospać |
|
|
|
#1198 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z kawuchną.
Brunetko Iustyna moj wczoraj sie tak obudzil. Normalnie sie darl. Ale wydaje mi sie ze to albo zly sen, albo przez nadmiar wrazen w ciagu dnia ![]() Pisane 1 reka
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Iustyna moja tak sie drze np pół godziny po zaśnięciu. Pisk, krzyk..
jakby zły sen. Dam smoka, albo pobujam wózkiem i śpi. Brunetka Sara spała znośnie- tzn jak na nią. Pobudka o 23.30, 4.30 i od 6.30 nie spała. Ale ale..ja rozmyślałam całą noc i nie spałam, a nad ranem jak przysnęłam to trzeba było wstawać. Tż się nią zajął, chciałam dospać, ale tak się darła i wstałam. I chyba chciała do mamusi bo się uspokoiła. Teraz latam w nocnym stroju. ![]() Deszcz pada, po śniegu nie ma śladu. Pewnie świętujecie u rodzinki dzisiaj...... My się nigdzie nie wybieramy, pewnie z dołu nas zawołają Tż mówi że nie ma ochoty tam iść. Ja tym bardziej.
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
My dojechaliśmy dobrze, Sarenka przespała całe 350km. Droga była taka sobie, bo przez cały czas młga i TZ dojechal zmęczony. Przywitanie Sary przez rodzinke OK, cieszyła sie do wszystkich, miała zrobionych 2 milony zdjęć płacze tylko na widok mojego taty Ale dopiero 2 dzień tu jesteśmy, mam nadzieje że jej przejdzie! Mikołaj oczywiście pamiętał o mojej córeczce, a że to grzeczna dziewczynka dostała dużżżżoooo prezentów najwiekszym hitem jest chyba huśtawka-jumper montowana do sufitu, narazie tylko testowana na próbe wczoraj wieczorem i był ryk jak ja wyjeliśmy z niej.Miłego świętowania
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.

klask i:
) i powiedział, że jeszcze tydzień tak może być. Jeśli ładnie je i pije (a tak jest) to nie trzeba się martwić 

.
*

Ale pediatar stwierdziła, ze troche rozpulchnione ma

Ale jakoś się udało
co ja bym robiła tutaj o tej porze
zębole