Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-24, 23:41   #151
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Jestem na bieżąco. Wykończyły mnie fizycznie te wszystkie przygotowania. Po Wigilii stwierdziliśmy, że poleżymy,... i usnęliśmy razem

Nikotynko nie wiem co Ci powiedzieć, oprócz tego że współczuję tych nerwów wszystkich Ale dasz radę, bo twarda babka z Ciebie no i nie mam innego wyjścia. A jak mamy chciały przyjechać na Wigilię to muszą się liczyć z konsekwencjami zaleceń lekarza teraz Przypomnijcie im trochę czasy młodości sami zapominając o smutkach i kłopotach

MartuNiunia Mężów to można mieć na pęczki kochana, a dzieci zawsze będą Twoje! To dla nich się żyje, pracuje, oddycha. Dziecko Ci nie powie, że brzydko wyglądasz, zaniedbałaś się albo że masz jakieś obowiązki, których nie spełniasz... Wiem, że to cholernie boli jak druga osoba się tak zachowuje i lekceważy coś co jest ważne dla Ciebie, ale nie wiem ani jak temu zaradzić ani zapobiec... Wiem jedynie, że przejmowanie się i martwienie niczego nie zmieni i nie cofnie. Spróbuj o tym nie myśleć po prostu jakoś

Śpijcie dobrze mamuśki

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 23:59   #152
MartuNiunia87
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Hej kochane! dziękuję za słowa pocieszenia... wiele może nie zmienią, ale zawsze to miłe... nie wiem jak to będzie... przykro mi cholernie.. ale daję radę... mam dla kogo bo mam dzieci...

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
mamusie mam do was pytanko

czy takiego nowonarodzonego maluszka można od pierwszych dni kłaść spać na boczkach i na brzuszku czy tylko na pleckach? bo moim tokiem rozumowania - nie przekręci się samo z boczku na plecki i nie wiem czy wytrzyma cały czas na jednym boczku czy rączka mu nie zdrętwieje ... a może trzeba przekładac w czasie snu dzidzie na rozne strony ? jak to jest ?
Można przekładać na boki i na plecki... nawet powinno się bo takim dzieciom szybko "płaszczy" się głowa z tył... mój synek od 1 dni był przekładany prze zemnie na boczki bo miała jobla na pkt tego żeby mu się ta głowa nie zniekształciła (mój kuzyn tak miał)....jedynie brzuszek nie jest pozycją polecaną do spania... w dzień przy tobie może poleżeć na brzuszku.. jeśli lubi, ale spać nie koniecznie bo może się udusić.

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Martuniunia, przykre to wszystko Szkoda, że jednak Tz tak zdecydował Nawet jeśli w rodzinnym gronie, to bez TZta smutno tak Wigilię spędzać .. Powiedziałaś mamie, dlaczego nie przyjechał?
Przytulam mocno :przytu
l:
tak... tzn, że właściwie to nie do końca wiem czemu... pokłuciliśmy się o głupoty a potem poszło już jak kula śniegowa.. moja mama zła na niego, się nie dziwię bo szopkę odstawił tym, że nie przyszedł...

oczywiście co miała do powiedzenia w tym temacie to usłyszałam ja.. bo jego nie było więc wiadomo...

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
MartuNiunia Mężów to można mieć na pęczki kochana, a dzieci zawsze będą Twoje! To dla nich się żyje, pracuje, oddycha. Dziecko Ci nie powie, że brzydko wyglądasz, zaniedbałaś się albo że masz jakieś obowiązki, których nie spełniasz... Wiem, że to cholernie boli jak druga osoba się tak zachowuje i lekceważy coś co jest ważne dla Ciebie, ale nie wiem ani jak temu zaradzić ani zapobiec... Wiem jedynie, że przejmowanie się i martwienie niczego nie zmieni i nie cofnie. Spróbuj o tym nie myśleć po prostu jakoś

Śpijcie dobrze mamuśki
właśnie dla tego chyba jeszcze się trzymam... skąd się we mnie bierze ta siła to nie wiem...ale to chyba jest wpisane w bycie mamą...
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 00:15   #153
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Można przekładać na boki i na plecki... nawet powinno się bo takim dzieciom szybko "płaszczy" się głowa z tył... mój synek od 1 dni był przekładany prze zemnie na boczki bo miała jobla na pkt tego żeby mu się ta głowa nie zniekształciła (mój kuzyn tak miał)....jedynie brzuszek nie jest pozycją polecaną do spania... w dzień przy tobie może poleżeć na brzuszku.. jeśli lubi, ale spać nie koniecznie bo może się udusić.o, się nie dziwię bo szopkę odstawił tym, że nie przyszedł...

właśnie dla tego chyba jeszcze się trzymam... skąd się we mnie bierze ta siła to nie wiem...ale to chyba jest wpisane w bycie mamą...
dziękuje Kochana za oświecenie mnie... kurcze ciągle mam jakies schizy ze dziecku niechcący krzywde zrobie bo moze zle do snu uloze a to mleka dam za malo (niby skad bede wiedziec ze juz nie chce jesc) a to znowu źle na rece wezme ech chyba mnie dopada jakis kryzys albo wszystkie pierworodki tak maja

co do Twojej sprawy to bylo minelo, nasluchalas sie nieprzyjemnosci nie ze swojej winy ale teraz juz bedzie z gorki czego ci bardzo zycze by wrocilo wszystko do normy
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 09:19   #154
czubasek20
Zakorzenienie

ooo pierwsza z rana jestem

Dzień dobry
My koło południa uciekamy do babci na obiadek a później znów leżymy
miałam dziś tak ciężką noc, że głowa mnie boli. wstawałam chyba z 5 razy i nie mogłam zasnąc. No i nie czułam małej... dopiero rano zaczęła syrki wypychac to się uspokoiłam.
mąż mi jeszcze oznajmił że w pon przyjeżdza do niego dwóch kumpli, jednego uwielbiam za to drugiego nie znoszę. Najchetniej wywaliłabym go z domu i powiedziałam że jeśli walnie jakis głupi komentarz to albo on wychodzi albo ja

uciekam na śniadanko a potem nadrabiam

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 09:28   #155
bybella
Wtajemniczenie

dzień doberek w świąteczny poranek
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

i za chwile slysze le le le i to juz moj Igorek mowi dzien dobry
odrazu czuje ulge i brak zgagi
dobre
cieszę się razem z Tobą, że synusia już masz przy sobie i wszystko ok odważna jesteś w ogóle
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
cześć Mamusie

z gorszych - mam cholestazę, wyniki badań krwi mam tragiczne i dzisiaj byłam na badaniach w szpitalu. Chcieli mnie zostawić na oddziale do porodu, odmowiłam dzisiaj na własną prośbę, jutro mam pojawić się znowu i pewnie mnie zostawią
trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze nie martw sie

ale się wczoraj objadłam, normalnie szok ile człowiek może zjeść a dzisiaj pewnie to samo. ja już wstałam, tż jeszcze chrapie, potem obiadek u rodziców i sprintem parę wizyt u rodzinki itd. wiec wieczorem znowu padnę

muszę wam się pochwalić, wczoraj tż mi się przed wigilią oświadczył nie sądziłam, że kiedyś doczekam tej chwili hehe fajnie tak być narzeczoną
Stary 2011-12-25, 09:46   #156
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
muszę wam się pochwalić, wczoraj tż mi się przed wigilią oświadczył nie sądziłam, że kiedyś doczekam tej chwili hehe fajnie tak być narzeczoną
GRATULUJĘ!!!!!!

Poka pierścionek

Też się wczoraj objadłam tak, że aż mnie żołądek bolał... Dzisiaj muszę troszkę uważać
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 10:23   #157
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

dobre
cieszę się razem z Tobą, że synusia już masz przy sobie i wszystko ok odważna jesteś w ogóle

ale się wczoraj objadłam, normalnie szok ile człowiek może zjeść a dzisiaj pewnie to samo. ja już wstałam, tż jeszcze chrapie, potem obiadek u rodziców i sprintem parę wizyt u rodzinki itd. wiec wieczorem znowu padnę

Gratuluje

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 11:04   #158
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Wczoraj ledwo przesiedziałam na wigilii 4 godziny... na początku złapały mnie dwa skurcze... dobrze, że tylko przepowiadacze chociaż po wczorajszej bieganinie mogłam się tego spodziewać.

Dzisiaj od rana luzik, niedługo jedziemy do teściów, a potem do babci tż na kawę

Koleżance położna mówiła, żeby jak najczęściej kłaść małą na brzuchu właśnie, ale jak nie śpi. Bo to bardzo dobrze robi na kręgosłup. No i o przekręcaniu, żeby główka się nie odkształcała też jej mówiła

Uska00 aż mi się łezki pokazały w oczach jak czytałam...
n1kotynka współczuję cholestazy, mam nadzieję, że jak najszybciej uda Wam się wyprosić malucha z brzucha. No i trzymam kciuki, żebyś z mamami dała sobie radę, bo taka sytuacja na pewno męcząca jest. W razie w. pisz do którejś... bo chyba jesteś kolejna w kolejce teraz, co??

Cytat:
Hej dziewczynki... jestem tak na szybko, właśnie niedawno skończyliśmy kolację u mamy mojej dzieciaki ucieszone z prezentów, ja mam chyba brzuch jeszcze większy po tych wszystkich dobrociach... jedyne co to tak w środku w cale nie jest mi do śmiechu... sytuacja z TŻ, którą opisałam w klubie wcale się nie poprawiła.. tzn. dziś rano było ok i już niby był zdecydowany, ale w końcu kłótnia i dupa....więc wigilię spędzam sama u mamy z małym i z malutką w brzuszku. Ogólnie jestem smutna bardzo, ale dla synka tu jestem... żeby choć to dziecko miało święta na jakie zasługuje... Przykre ale prawdziwe... nie piszę do niego, nie dzwonię... nie odbieram telefonów, w domu będę jutro po 21... nie wiem jak powinnam zareagować i co powiedzieć... bo jestem zła.. ale jeszcze bardziej boli mnie serducho
przykro czytać, że mąż i OJCIEC może tak się zachować w święta. Bo na moje, co jak co, ale dla dziecka powinien pójść po rozum do głowy.... Mam wielką nadzieję, że jakoś zażegnacie ten kryzys przytulam

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
A ja po wczorajszej wizycie byłam w mega szoku jak zobaczyłam jajca Wojtusia Któraś z Was wczoraj wklejała zdjęcie - mam bardzo podobne No i Wojtuś w 33 tyg ważny już 2200 gram
Noo, podobno u noworodków jajcory są wieeelkie strach się bać

Cytat:
dziękuje Kochana za oświecenie mnie... kurcze ciągle mam jakies schizy ze dziecku niechcący krzywde zrobie bo moze zle do snu uloze a to mleka dam za malo (niby skad bede wiedziec ze juz nie chce jesc) a to znowu źle na rece wezme ech chyba mnie dopada jakis kryzys albo wszystkie pierworodki tak maja
Nie wiem jak reszta ale ja tak mam. Mam takie same obawy jak Ty. Dlatego poszliśmy na SR, ale ja się po niej spodziewałam więcej akurat. Im bliżej tym bardziej strach jest większy. Właśnie o to co będzie potem, bo poród jakoś przeżyję

Cytat:
Gratulacje niespodziewanie to zrobił? fajna niespodzianka na święta
Stary 2011-12-25, 11:40   #159
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
cześć Mamusie

melduję się w nowym wątku

nie dam rady Was nadrobić przez tą całą przeprowadzkę ;/ w ogóle wczoraj cały dzień latałam po lekarzach no i jeszcze mamusie przyjechały i mam generalnie sajgon.

Z lepszych informacji - mam wózek, tz musi go złożyc, bo jest jeszcze w pudle ;/

z gorszych - mam cholestazę, wyniki badań krwi mam tragiczne i dzisiaj byłam na badaniach w szpitalu. Chcieli mnie zostawić na oddziale do porodu, odmowiłam dzisiaj na własną prośbę, jutro mam pojawić się znowu i pewnie mnie zostawią

mamy z tztem teraz nakaz sexu i generalnie mam się starać wywołać poród, bo jak nie to oxytocyna... nieciekawie się porobiło, jestem dość przerażona, bo jeszcze dzisiaj w szpitalu okazało się, że przepływy w pępowinie są nie takie jak być powinny

dam Wam znać, póki co piszę na szybko, bo nawet nie mam jak siąść do komputera - taki w domu mam rozgardiasz.. mamy się rządzą jak jasna cholera, ale też trcohę mi pomogły więc dobre i to jakoś je znoszę, ale niech nie zostają do porodu bo mnie coś trafi :P

Monia gratulacje! Michałek jest spory! moja mała waży 3125 ciekawe ile będzie po narodzinach!

trzymajcie błagam kciuki, końcówka się porobiła u mnie dość niepokojąca, próby wątrobowe i kwasy żółciowe mam kilkakrotnie powyżej norm i w szpitalu powiedzieli, że to źle, grunt, że KTG wyszło ok i tylko dlatego zdecydowałam się wyjsć.

Musze się w końcu pakować bo w każdej chwili teraz mogę jechać do szpitala, będę do Was pisać, jak nie na wizażu to smskiem

całuję Was mocno i WESOŁYCH I SPOKOJNYCH PRZEDE WSZYSTKIM ŚWIĄT ( nikomu nie życzę tyle nerwów ile się najadłam przez ostatnie 2 dni )

buziaki

postaram się zaglądać jak tylko będę mogła
współczuję ci ogromnie i strasznie mi przykro, że po wszytskich skurczach, pessarach i łykaniu leków jeszcze ta cholera cie dopadła
trzymaj sie Kochana - to już niedługo
mam nadzieję że Mamy podejdą do wszystkiego z rozsądkiem i po obejrzeniu wnuczki wyniosą się do siebie zostawiając was w spokoju
w razie czego daj znać

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Melduję, że mąż wrócił o 3.20 a ja dopiero o 3 się położyłam spać bo ogarniałam jeszcze parę rzeczy, gdzie dziś zdycham- kręgosłup masakra, nie mam siły... malec wchodzi pod żebra, ja leżę, bo nie mam na nic siły... Ledwo co z A. ubrałam choineczkę trochę mnie muli i głodna jestem, nakrywają do stołu a ja się odpierdzielam
udanego czasu z mężulkiem nacieszcie się sobą bo to pewnie ostatnie dni we dwoje

Cytat:
jedyne co to tak w środku w cale nie jest mi do śmiechu...
jeju kochana wspołczuje ci takich świąt jakie zgotował ci twój tż, chyba coś mu się przestawiło we łbie skoro tak postąpił

Cytat:
pokarm byl od poczatku tyko hrabia leniwy;p ale opowiadam od poczatku
super opowieść ale fajnie że Igorek jest już z wami i nie masz problemu z karmieniem, co do początkowych dni niechęci do jedzenia to nam na |SR mówili że dziecko przez pierwszych 2-3 dni może tak mieć że woli spać niż jeść i żeby się nie martwić bo się unormuje
czekamy na zdjęcia Igorka
Cytat:

GRATULUJĘ Ale super

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 11:50   #160
bambusiek
Zakorzenienie

Witam świątecznie

Cytat:
Gratulacje

Dla wszystkich smutnych mamuś duży
_________________________ ___
Niedawno wstaliśmy no, ale poszliśmy spać o 2:30

Teraz mąż robi mięsko na obiad, jak się wyrobimy idziemy do moich rodziców na obiad
A mały wczoraj na pasterce się wiercił, za to całą noc był taki spokojny, że aż się zmartwiłam. Ale po śniadanku zaczął regularne ruchy, więc uff
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 11:52   #161
magda1804
Rozeznanie

dobry

Na początek chciałabym Wszystkim życzyć wszystkiego naj, naj, najlepszego!!! troche spoznione, ale od serca

Monia bardzo gratuluje Michałka! Duzy chlopczyk bylas dzielna

Sandra super, ze jestescie juz razem w domku z Amelka dasz rade kochana, chyba wiekszosc z nas ma ciche obawy czy da sobie da sobie rade z malenka istotka bedzie dobrze

Uska świetny opis super, ze juz w domku jestescie

Cytat:
gratulacje piekny prezent, kiedy slub planujecie?
Wczoraj z tzem obchodzilismy 4rocznice od zareczyn, a slubu dalej nie ma

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Wczoraj ledwo przesiedziałam na wigilii 4 godziny... na początku złapały mnie dwa skurcze... dobrze, że tylko przepowiadacze chociaż po wczorajszej bieganinie mogłam się tego spodziewać.
ojej to znaczy, ze cialo szykuje sie do porodu
Inutil a brzusio opadl?

Lece zrobic sniadanie

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 11:58   #162
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry w swiateczny poranek

Wigilia nam sie super udala. "goscie" pojechali o 22.00 a my do 3.00 siedzielismy. Siostra zanocowala i zaraz jedziemy wszyscy do nas na sniadanko.
Prezenty wyszly super, jedzeniem sie objadlam ze nie moglam oddychac. I dostalam od tz super puduche do spania i karmienia 2 w 1 i zestaw do spa na noc

Bybella gratulacje
Martuniunia wspolczuje calej sytuacji. A jak dzisiaj ?
Uska jak po wigili we troje?
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 12:09   #163
NataliaM1103
Rozeznanie

witam dziewczyny w ten świąteczny dzień

nikotynka napisz proszę jakie miałaś objawy tego zatrucia
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 12:09   #164
dph
Rozeznanie

Cytat:
za chwile klada mi zawiniotka na piersi i krzycza calowac syna calowac caluje gdzie popadnie a on sie cieszy;p
Uśka super że wszystko jest ok i że jesteście już we trójkę w domku no i super opis

Cytat:
cześć Mamusie

melduję się w nowym wątku

nie dam rady Was nadrobić przez tą całą przeprowadzkę ;/ w ogóle wczoraj cały dzień latałam po lekarzach no i jeszcze mamusie przyjechały i mam generalnie sajgon.
nikotynko trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło

Cytat:
Hej dziewczynki... jestem tak na szybko, właśnie niedawno skończyliśmy kolację u mamy mojej dzieciaki ucieszone z prezentów, ja mam chyba brzuch jeszcze większy po tych wszystkich dobrociach... jedyne co to tak w środku w cale nie jest mi do śmiechu... sytuacja z TŻ, którą opisałam w klubie wcale się nie poprawiła.. tzn. dziś rano było ok i już niby był zdecydowany, ale w końcu kłótnia i dupa....więc wigilię spędzam sama u mamy z małym i z malutką w brzuszku. Ogólnie jestem smutna bardzo, ale dla synka tu jestem... żeby choć to dziecko miało święta na jakie zasługuje... Przykre ale prawdziwe... nie piszę do niego, nie dzwonię... nie odbieram telefonów, w domu będę jutro po 21... nie wiem jak powinnam zareagować i co powiedzieć... bo jestem zła.. ale jeszcze bardziej boli mnie serducho
będzie dobrze nie martw się

Cytat:

czy takiego nowonarodzonego maluszka można od pierwszych dni kłaść spać na boczkach i na brzuszku czy tylko na pleckach? bo moim tokiem rozumowania - nie przekręci się samo z boczku na plecki i nie wiem czy wytrzyma cały czas na jednym boczku czy rączka mu nie zdrętwieje ... a może trzeba przekładac w czasie snu dzidzie na rozne strony ? jak to jest ?
tak jak Martuniunia napisała nawet trzeba zmieniać boki na których śpi, może nie w czasie snu ale np kłaść go za każdym razem na innym boku. Ja córkę kładłam tylko na boczkach bo się bałam że w razie jakiegoś ulania się zachłyśnie albo coś no ale na szczęście nic takiego nigdy nie miało miejsca A jak już będziesz mamą to zobaczysz że wszystko będziesz robić instynktownie

Cytat:
gratuluję

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
A mały wczoraj na pasterce się wiercił, za to całą noc był taki spokojny, że aż się zmartwiłam. Ale po śniadanku zaczął regularne ruchy, więc uff
podziwiam że dałaś radę iść na pasterkę ja już nie miałam na nic sił

Wczoraj zaliczyliśmy dwie wigilie jak co roku dzisiaj jesteśmy w domku i leniuchujemy a jutro wybieramy się do moich rodziców. Życzę Wam dalszego Radosnego Świętowania
Stary 2011-12-25, 12:48   #165
klaurencja
Raczkowanie

Tutaj maz Klary, ktora aktualnie lezy na porodowce po rozmowie z jej lekarzem wynika, ze jest w 37 tyg i ne ma przeciwwskazan do porodu. Trzymajcie kciuki!
Stary 2011-12-25, 13:01   #166
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Tutaj maz Klary, ktora aktualnie lezy na porodowce po rozmowie z jej lekarzem wynika, ze jest w 37 tyg i ne ma przeciwwskazan do porodu. Trzymajcie kciuki!
że co???? no to ładnie!!!
ale wiadomosc! trzymamy kciuki za szybki i bezbolesny porod

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 13:02   #167
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

Wigilia nam sie super udala. "goscie" pojechali o 22.00 a my do 3.00 siedzielismy. Siostra zanocowala i zaraz jedziemy wszyscy do nas na sniadanko.
Prezenty wyszly super, jedzeniem sie objadlam ze nie moglam oddychac. I dostalam od tz super puduche do spania i karmienia 2 w 1 i zestaw do spa na noc
to super, że wyszło tak jak chcieliście - dobrze, że mogła zostać z wami i pobyć trochę z rodzicami czy tobą sama bez 'obstawy'
fajne prezenty
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Wczoraj z tzem obchodzilismy 4rocznice od zareczyn, a slubu dalej nie ma
może się doczekacie kiedyś no chyba, że nie chcecie

Cytat:
POWODZENIA

Stary 2011-12-25, 13:34   #168
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
miałam dziś tak ciężką noc, że głowa mnie boli. wstawałam chyba z 5 razy i nie mogłam zasnąc. No i nie czułam małej... dopiero rano zaczęła syrki wypychac to się uspokoiłam.
mąż mi jeszcze oznajmił że w pon przyjeżdza do niego dwóch kumpli, jednego uwielbiam za to drugiego nie znoszę. Najchetniej wywaliłabym go z domu i powiedziałam że jeśli walnie jakis głupi komentarz to albo on wychodzi albo ja
Jeny, a muślałam, że tylko ja miałam tak potworną noc. Dosłownie ten sam przebieg, a brzuch twardy jak głaz był i taaaki wielki jakby.
Pamiętaj o tym, że kobieta w ciąży ma prawo być (I JEST) złośliwa hehe, zawsze się możesz wytłumaczyć właśnie tym
Cytat:
O jeju, jeju Gratuluję ogromnie!

Stary 2011-12-25, 13:48   #169
klaurencja
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012az

AFilip na swiecie!
3kg 50 cm, Klara rodzila poltorej godziny.
_to juz ja jestescie tutaj? Jestem strasznie zmeczona ale filip wszystko wynagradza. ide odpoczazac i z gory dziekuje za gratulacje

Edytowane przez klaurencja
Czas edycji: 2011-12-25 o 14:08
klaurencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 14:07   #170
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012az

Cytat:
AFilip na swiecie!

BRAWA DLA DZIELNEJ MAMY I JEJ MALUSZKA
GRATULACJE DLA TATY

Stary 2011-12-25, 14:16   #171
uska000
Zadomowienie

Cytat:

powinno spac na boczku tylko raz na jednym raz na drugim zeby sie nie odksztalcila glowka a na boczku bo jak mu sie uleje to sie nie zadlawi

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
AFilip na swiecie!
_to juz ja jestescie tutaj? Jestem strasznie zmeczona ale filip wszystko wynagradza. ide odpoczazac i z gory dziekuje za gratulacje
Gratulacje kolejny prezencik na swieta

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:

Bybella gratulacje
Martuniunia wspolczuje calej sytuacji. A jak dzisiaj ?
Uska jak po wigili we troje?
po wigili cudnie, jadlam pierogi i Igorowi chyba posmakowaly bo raz w nocy tylko sie budzil na cyca teraz tez zreszta spi a i wczoraj pierwsza kapiel i nawet nie plakal tylko zasikal mame;p

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 14:17   #172
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
AFilip na swiecie!
Ileeeee??????
Gratulacje Witamy Filipka
Kurka, dziewczyny - Machina ruszyła

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 14:17   #173
uska000
Zadomowienie

Cytat:

dobre

Gratulacje

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:

co do Twojej sprawy to bylo minelo, nasluchalas sie nieprzyjemnosci nie ze swojej winy ale teraz juz bedzie z gorki czego ci bardzo zycze by wrocilo wszystko do normy
nie marwt sie ja mialam tak samo jak ja je ubiore i w ogole.. pierwszy dzien za duze ciuchy zeby mi bylo wygodnie teraz przewracam nim na prawo i lewo
a na pocztku bedziesz miec w rozku wiec tym latwiej

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 14:30   #174
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
tak... tzn, że właściwie to nie do końca wiem czemu... pokłuciliśmy się o głupoty a potem poszło już jak kula śniegowa.. moja mama zła na niego, się nie dziwię bo szopkę odstawił tym, że nie przyszedł...

oczywiście co miała do powiedzenia w tym temacie to usłyszałam ja.. bo jego nie było więc wiadomo...
Bardzo niemiła i nieprzyjemna sytuacja Tz zachował się jak rozpieszczone dziecko Mam nadzieję, że pojdzie po rozum do głowy i szyko zażegnacie kryzys

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
ooo pierwsza z rana jestem

Dzień dobry
A my dziś nigdzie nie idzimey i jestem happy z tego powodu Wczoraj padłam jak mucha, a dzisiaj chyba przez pogodę jestem rozlazła taka, że szok .. Nawet jak byśmy byli gdzieś umówieni, to byśmy chyba odwołali wizyty, bo nie mam siły
Zjedliśmy już obiadek, zaraz walniemy sobie kawkę (chociaż jedną poranną mamy już za sobą ) i będziemy oglądać Griswaldów

Cytat:
Gratulacje
Widzę że Wigilia to częsta data na zaręczyny

Cytat:

Aga, super, że Wigilia się udała, dobrze, że zdecydowaliście się pojechać Super, że siostra została na noc, na pewno to była wielka radość dla Was i rodziców, bo z tego co pisałaś to osobistego kontaktu raczej nie macie okazji utrzymywać
A jak się podobało "teściom" siostry?

A nasza Wigilia też całkiem udana
Opisałam w k.

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-12-25 o 14:34
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 14:54   #175
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
AFilip na swiecie!
Gratulacje! Witaj na świecie Filipku
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 15:04   #176
klaurencja
Raczkowanie

Pospalam godzinke i teraz chcialaby goraco podziekowac za gratulacje
filipek jest cudn. Dostal 10 pkt. Jestesmy z tz bardzo szczesliwi. Mam zapchana skrzynke odbiorcza i ciagle dostaje sms ;p ide zobaczyc co tam w klubie i i
de znow spaac
-
Nie moge spac, skoro wiem ze mam synka swietne uczucie, zycze kazdej z was porodu takiego jak ja - sadzilam, ze to boli bardziej

Edytowane przez klaurencja
Czas edycji: 2011-12-25 o 15:27
klaurencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 15:17   #177
annyonne
Raczkowanie

Uska no to prawdziwy chrzest bojowy za Tobą, teraz już będzie z górki

Nikotynka niefajna ta końcówka ciąży Cię spotkała, trzymam kciuki aby z Tobą i z maleństwem wszystko było było w porządku

Martuniunia miałam nadzieję, że jednak razem pójdziecie na tą Wigilię... Trzymaj się cieplutko kochana

Bybella gratuluję ogromnie, to teraz czekamy na ślub

Klaurencja gratuluję błyskawicznego porodu i Filipka ale Wam się prezent na Święta trafił
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 15:39   #178
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Cytat:
AFilip na swiecie!
Cytat:
Pospalam godzinke i teraz chcialaby goraco podziekowac za gratulacje
filipek jest cudn. Dostal 10 pkt. Jestesmy z tz bardzo szczesliwi. Mam zapchana skrzynke odbiorcza i ciagle dostaje sms ;p ide zobaczyc co tam w klubie i i
de znow spaac
-
Nie moge spac, skoro wiem ze mam synka swietne uczucie, zycze kazdej z was porodu takiego jak ja - sadzilam, ze to boli bardziej
Męża masz super, że nam napisał Twój poród błyskawiczny i mam nadzieję, że faktrycznie mało bolało. Teraz pewnie jesteś wykończona... No, ale masz synunia Bardzo szybko to sie stało, bie miałyśmy szansy nawet za długo pomyśleć co tam się u Ciebie dzieje

Opisz wszystko jak już będziesz trochę bardziej wypoczęta, a mały będzie spał i znajdziesz chwilę
Jeszcze raz GRATULUJEMY!!!

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Aa i była u nas koleżanka Wrocławianka Umiem wstawiać zdjęcia i właśnie to teraz zamierzam zrobić w k.

Stary 2011-12-25, 15:59   #179
MartuNiunia87
Rozeznanie

Hej! Jak tam święta?
TŻ wpisuje sms... chyba mu teraz zaczyna być źle samemu w święta.. ja jestem w innym mieście bo bratanek ma urodziny... także nie widzieliśmy się od wczoraj od godz 12 jakoś... dziś wracam do domu ok 21.. nie wiem co będzie i co mu powiem.. ale jestem na niego zła... a jeszcze bardziej jest mi źle i przykro...
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 16:11   #180
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
AFilip na swiecie!

GRATULACJE !!!

Ja obżarta, opuchnięta odpoczywam

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości