|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
dopiero teraz dotarłam
![]() Kochane!
Na te Święta życzę Wam wiary, nadziei i miłości, która przynosi Nowonarodzony Jezusek, radości i uśmiechu która zagościła dzięki naszym Maluszkom. Oby Nowy Ro pełen cudownych chwil dla Was i Waszych Najbliższych.
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-12-24 o 19:38 |
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Mocno śpóźnione, ale wykorzystując chwilę kiedy mam wolne obie ręce:
Wszystkiego co najlepsze dziewczyny, jak by nie patrzeć to już rok jak jesteśmy razem na tym wątku. Chciałabym was mocno uściskać i życzyć aby te święta były wyjątkowe, magiczne, ba! Na pewno takie będą, skoro mamy u boku nasze kochane kruszynki Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-12-24 o 23:21 |
|
|
|
#4053 | |||||
|
Zakorzenienie
|
heeeej kochane !
jak po Wigilii? tak patrze na godzine i wpadłam akurat na Pasterke ![]() ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja koleżanka to sama przeszła całkiem na mm bo jej Dominik nie przybierał też, a lekarka upierała się przy cycu. I karmiła butlą, lekarce nic nie powiedziała i wszyscy byli zadowoleni Cytat:
pięknych Świąt ![]() Cytat:
![]() przesłodka mikołajka! ![]() Cytat:
![]() Natalcia nie ma takich pięknych mikołajkowych ubranek, ale za to pięknie się prezentuje pod choinką z prezentami ![]() nie chce mi załadowac fotki, więc moge Wam tylko linka wkleić ![]() http://imageshack.us/photo/my-images/337/s63044371.jpg/ Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-12-25 o 00:30 |
|||||
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka, mogłaś mówić
ja kupiłam chyba 4 wdzianka świąteczne- więc jedno się nie nada to bym oddała ![]() Sliczne te zdjęcia maluszków. Acelinka ale kusząco popakowane prezenty. Pochwal się co dostałaś ![]() My zaliczyliśmy dwie wigilie. Teraz mały je więc sobie buszuję wy pewnie albo już spicie, albo na pasterce?
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-12-25 o 00:40 |
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
cotka ja dostałam pierścionek od tż i dżinsy od mamy
Natalcia dostała od chrzestnego śliczną Kubusiową pościel i rajstopki ciepłe, a i jeszcze dwa słoiczki z pysznościami, od nas pluszowe klocuszki od babci tak jak mówiłam krzesełko do karmienia ale go pod choinką nie było bo za duże i od chrzestnej muzyczny ogródek, już pokazywałam kiedyś ![]() Jutro wizyta u teściówki a pojutrze u moich dziadków więc będzie prezentów c.d. ![]() A Filippo co fajnego dostał? No i co ty dostałaś pięknego? ![]() A wiecie zamówiłam z bratem dla dziadków kalendarz w Realu ze zdjęciami Natalki i Mateuszka, w poniedziałek dostałam maila że do dwóch dni kalendarz będzie na sklepie, dziś tż był i co? I nie ma! Teraz nie wiem co im dać
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-12-25 o 00:48 |
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
U nas mały dostał tę matę co was wcześniej pytałam o opinię ( Tinny Love plac zabaw) ,ale ze względu na to, że Filip na pewno nie będzie pamiętał daliśmy mu ją prędzej
.Ogólnie nie ma jakiegoś szczgólnego szału ponieważ nie chciałam naciągac rodziny tż i palnęłam na szybko - gryzaki i dostałam aż 3 od cioci małego... a w samej macie są 2, ja kupiłam 2 ( w tym jeden z dźwiękami), jeden ze szkoły rodzenia- więc tym sposobem Filip nie mając zębów ( nawet na horyzoncie) ma trylion gryzaków Poza tym jakieś części garderoby typu rękawisie, skarpetki grzechotki, śpioszki i inne tego rodzaju. A! Właśnie. Dostaliśmy też taki kalendarz z naszymi zdjęciami. Tzn w większości z Filipenkiem moim, ale my gdzieś tam też się przewijamy. Jakoś wcześniej nie kręciły mnie takie prezenty ( może poza poduszką i misiem ze zdjęciem moim i tż) które dostałam od małża na początkach, ale to wygląda nieźle i jutro wieszamy to, nie ma to tamto ![]() Masakra, ale się rozgadałam
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-12-25 o 01:26 |
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
no to ładnie cotka
![]() kurcze już tak późno a mnie się nie chce spać! rano będe nieprzytomna
|
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
co tu tak nikogo nie ma, święta jakieś są czy co?
|
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Widać kto jest najbardziej uzależniony
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4061 | ||
|
Zakorzenienie
|
heja ale tu pustki
aż strach no ale w końcu swieta wiec wszyscy zajeci, ja teraz jestem ale potem do tesciówki na obiad wiec zaś pół dnia w trasie![]() Cytat:
, oczywiście ja chcieć zobaczyc fotki![]() Cytat:
no ale jak zęby beda szłyu to sie przyda u nas tez duzo jest gryzaków bo co kto przyjdzie to przytarga co do kalendarzy to mni etez nie kreciły a teraz chce moge nawet chcieć kubki, poduszki i inne gadzety ze zdjeciam mojego skarbczykamy teraz wszedzie mamy jego zdjecia hehe a mialam na ścianach nic nie wieszac ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- a w ogóle to mój syn to bardzo dzielny chłopak i kochany najpierw przez cały dzien był taki ze moglismy na spokojnie sobie wszystko porobic , na wigili jak juz siadalismy do jedzenia mały drzemał w bujaku, w trakcie sie przebudził ale grzecznie sobie leżałi nas obserwował, smiałam sie ze patrzy na jedzenie i tez ma chec na takowe a nie tylko mleko i mleko przez cały dzien mało spał wiec pomyślałam ze pewnie jak po 19 dostanie butle to zaraz padnie do spania i tyle bedzie zjego towarzystwa a on nie zjadł butle i jak nowo narodzony , usiadł jak król w bujaki i dyskusje ze wszystkimi prowadził a jak sie cieszył itd to szok normalnie |
||
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu widziz jak dzieciaczki czują
![]() Nati też cały dzień grzeczniusia była, ale spała baaardzo mało w cągu dnia, no i przed 20 jak byłam moja mama i brat z rodzinką dała z siebe taki krzyk jakby ją ze skóry obdzierali wiedziałam ze jest zmeczona i zapewne chce cyca, ale była tak zaaferowana swoimi krzykami że nie zauważała cycka, kąpanie też jej nie uspokoiło, w końcu tż ją uspokoił na rączkach a potem sie przyssała do cyca i zasnęła w 5 minut spała do rana ja musze w końcu wywołać fotki bo już powybierane ale jakoś nie umiem ich wysłać ![]() Właśnie mi bratowa tż napisała że jej córcia nową szczoteczką myje zęby po każdym jedzeniu i piciu
|
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też zbieramy się z wywołaniem. A teraz to w sumie żałuję że pokupowałam coś na szybko a tu mogłam babciom kalendarze albo kubki kupić z Filipkiem ![]() Biednego wysypało |
|
|
|
|
#4064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam śródświątecznie
![]() Ale pustkowie ![]() Marcelek, Agatka. Kamilka, Fifi- aa2- choina klasa ![]() Powiem Wam , że odważylam się na krokieta, 3 pierogi z grzybami, sałatkę z majo i jajem i kilka kostek białej czeko że nie wspomnę o zupie makowej ![]() Prawdziwa rozzzzzzzzzzzzzzzpussssss ssssssssssssssta ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Mój tez był grzeczniutki- na rączkach u Babci Druga Babcia to jak tatuś- nie ten tego... wrrr ale to juz dłuższa historia, dzis się popłakałam ![]() Cytat:
A fota pod choina z prezentami extra Gdzie? Coś zjadłaś? Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-12-25 o 18:09 |
|||
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4067 |
|
Wtajemniczenie
|
Juhuuuuu i ja się melduje
![]() Wczoraj tu byłam, ale nikogo nie było, to stwierdziłam, że nie będę gadać sama ze sobą ![]() Wigilia szybko minęła. Stefek spał, a potem obudził się na prezenty Za to dzisiaj urządził u moich rodziców taką arię, że szok! Darł się w niebogłosy jakby go ze skóry obdzierali (tak tak Acelinka wie o co kaman ). Uspokoił się dopiero po podaniu mega słodkiej wody. Zasnął na 2,5h Święta jednak są fajne
|
#4068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i brawo za odwage na pewno Piotrusiowi nic ni ebedzie Cytat:
ja wczoraj tez tu byłam ale jak nik ni episał to tez ni enapisałam bo sie bałam ze pomyslicie ze dziwna jestem i w wigilie siedze na wizazudobre a mój syn zamiast spac gada z karuzelą-szok mało w dzien spał i myslałam ze padnie a tu nie ja wiem on tak spaecjalni ebo chce przetrzymac do 3 godzin i wie ze flache dostanie
|
||
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-12-25 o 21:48 |
|
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
elo elo
ja też zaglądałam, ale nikogo nie było ![]() mój też wczoraj darł się jakby go ze skóry obdzierali, dziś juz super się bawił w gościach dostał super prezent ![]() mały aż piszczy jak na tym lezy ii próbuje sie kręcić wokoło, tak se myśle ciekawe jak by się sprawdziło u dzieci które nie chętnie na brzuszku leża ?
|
|
#4071 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
![]() szybko te święta mijają, my wczoraj byliśmy na wigilii u moich rodziców, mały grzeczniutki, spał sobie i obudził się akurat jak zaczęliśmy wigilię a dziś dzień u teściów, a juto znów u moich rodziców![]() a muszę się pochwalić że Bartuś "rozgadał się" na całego tak sobie gaworzy i wogóle kochany mój![]() Cytat:
więc nie wiem od czego to, tymbardziej że brzuszek ma miękki, może musi mu to przejść poprostuCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje, że Piotrusiowi nic nie będziei mocno![]() Mały charczy od 20:30, mężuś też już śpi a mamuśka się nudzi i wizażuje
|
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-12-25 o 22:19 |
|
|
|
|
#4073 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam Świątecznie
Skoku chyba ciąg dalszy![]() Ale za to dał nam zjeść wczoraj kolację i obudził się na łamanie opłatkiem Z prezentów najbardziej podobała mu się wstążka i papierDziękuję Śliczna kartka świąteczna Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, że pytacie.
![]() To chyba faktycznie od tej śliny, ale aż dziwne, że żadna z was nie ma nic podobnego w takim razie ![]() W sumie ten kaszel tot aki jakby przez flegmę a ta ślina wcale nie rzadsza ![]() W każdym razie nic nie doszło poza kaszlem więc jestem dobrej myśli. Mój nie miał takiego napadu nagłego, ale za to od rana doprowadza mnie do szału marudzi, marudzi i jeszcze raz marudzi. Łapie cycka, wypluwa, łapie, puszcza i wsadza sobie palce jednocześnie z piersią, denerwuje się - i tak cały czas
|
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
no nie hehe a tak powazni eto zasnoł słodziak mój kochany, ciekawe o której sie obudzi
Cytat:
|
|
|
|
|
#4076 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i nadal jest wysypka na polikach, nie mam pojęcia od czego, troche ie boje że to może skaza ale że tak późno by się pojawiła?![]() zdrówka zdrówka dla Fifiego ![]() Ale niunia dostała sukienke od teściówki, o jaaa to taka którą sie zakłada tylko i wyłącznie jak ta osoba która dała prezent ma przyjechać albo jak się jedzie do niej |
||||
|
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
si si
Cytat:
i jest git
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam takie prezenty, moja tesciówka i moja mama mi taki eładne do szpitala przyniosły chyba gdzies jakas promocja polarkowych błekitnych komplecików była spodnie jeszcze moze po domu wykorzysta ale ta góra -masakraa co do wysypek to ni ekazda wysypka jest zła czasem tak nasze bejbiji maja ze sie cos pojawia, a juz taka kaszka nad która ja ubolewałam to ponoc moze wyskakiwac cały czas, albo znikac i pojawic sie znów i ponoc to wcale nei mleko czasem tak po prostu jest
|
|
|
|
|
#4079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do prezentu ![]() :brzyda l:Cytat:
![]() Nieee... jakoś ciężko mi w to uwierzyć
|
||
|
|
|
#4080 |
|
kosmitka
|
Archi
A co do jedzenia to zaszalałas . U mnie po wigilii były chyba brzuszkowe chwilowe atrakcje, więc wczoraj nic nie pojadłam i dzisiaj już jestem mega głodna.MałgosiaM8 fajne to coś, co to?? Acelinka, Asia - zazdroszczę grzecznych dzieci na wigilię , u nas Franio był ciutek mniej wyrozumiały.Natka - to jakiś mega długi ten skok?? Może to jednak coś innego? A może nerwy? Współczuję. My dostaliśmy zabawki dźwiękowe, których Franio się boi.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

.

wiedziałam ze jest zmeczona i zapewne chce cyca, ale była tak zaaferowana swoimi krzykami że nie zauważała cycka, kąpanie też jej nie uspokoiło, w końcu tż ją uspokoił na rączkach a potem sie przyssała do cyca i zasnęła w 5 minut spała do rana 

No i zgapię od Ciebie kartkę
mocno