Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-24, 23:29   #691
tynka88
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

ja juz jestem sodlidnie pojedzona wrocilismy od rodziców, odwiedzilismy babcie i zaliczylismy mały spacer, no i niestety zrezygnowałam z pojscia z TZ na pasterke, bo nie wysiedzialabym na tych lawkach w kosciele pelnym ludzi, tak wiec TZ w drodze na pasterke a ja gotowa do spania w łóżku

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 01:29   #692
anagat
Zadomowienie

Wesołych Świąt, dużo zdrowia i zdrowych pięknych brzdąców już niedługo życzę Wam wszystkim

U mnie sielanka.. Mąż wrócił we wtorek po 3 dniach jazdy. Tego samego dnia wyrwałam się z pracy i byliśmy na USG. Wszystko jest w najlepszym porządku.

Miałam ciężki tydzień w pracy, ale na szczęście mąż bigos ugotował, sprzątnął i nawet sernik na zimno zrobił.. Wigilę spędziliśmy sami z psiakiem i brzuszkim .. Było rewelacyjnie

Chcica mi nie przeszła, więc jest bardzo miło
Jutro podobno przyjeżdza do nas rodzina (zapowiedzieli się dziś ok 20..) hmm .. zobaczymy czy przyjadą...
Zaczynamy się pakować, chcemy się w środę przeprowadzać.
Poza tym mam teraz wolne do czwartku, kiedy to zaczynam mój maraton.. od piątku do poniedziałku rano jestem albo w pracy , albo pod telefonem.. czyli stan pełnej gotowości.. Nic tam.. co mnie nie zabije, to mnie wzmocni

Jeszcze tylko 2 miesiące i urlop!!!!!!!!!!!! Zaczynam go 6 marca.. nie mogę się doczekać!

Pozdrawiam serdecznie!
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 02:50   #693
peti91
Raczkowanie

Cześć ! Nie wiem czy wolno mi się tak wpierniczyć 30 kwietnia mam termin, w brzuchu na 90% córeczka samotność dręczy bo non stop w domu siedzę, chętnie powspieram was i sama trochę pogadulę
peti91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 09:06   #694
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez peti91 Pokaż wiadomość
Cześć ! Nie wiem czy wolno mi się tak wpierniczyć 30 kwietnia mam termin, w brzuchu na 90% córeczka samotność dręczy bo non stop w domu siedzę, chętnie powspieram was i sama trochę pogadulę
Witaj,

Gratuluję córeczki

To mamy blisko terminy bo ja mam na 27 kwietnia o ile wszystko pójdzie zgodnie z planem

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Wesołych Świąt, dużo zdrowia i zdrowych pięknych brzdąców już niedługo życzę Wam wszystkim

U mnie sielanka.. Mąż wrócił we wtorek po 3 dniach jazdy. Tego samego dnia wyrwałam się z pracy i byliśmy na USG. Wszystko jest w najlepszym porządku.

Miałam ciężki tydzień w pracy, ale na szczęście mąż bigos ugotował, sprzątnął i nawet sernik na zimno zrobił.. Wigilę spędziliśmy sami z psiakiem i brzuszkim .. Było rewelacyjnie

Chcica mi nie przeszła, więc jest bardzo miło
Jutro podobno przyjeżdza do nas rodzina (zapowiedzieli się dziś ok 20..) hmm .. zobaczymy czy przyjadą...
Zaczynamy się pakować, chcemy się w środę przeprowadzać.
Poza tym mam teraz wolne do czwartku, kiedy to zaczynam mój maraton.. od piątku do poniedziałku rano jestem albo w pracy , albo pod telefonem.. czyli stan pełnej gotowości.. Nic tam.. co mnie nie zabije, to mnie wzmocni

Jeszcze tylko 2 miesiące i urlop!!!!!!!!!!!! Zaczynam go 6 marca.. nie mogę się doczekać!

Pozdrawiam serdecznie!
Pogratulować takiego TŻ
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 10:37   #695
19claudia91
Rozeznanie

Witajcie kobietki Jak po wigilii? najedzone? bo ja taaaak ahh ale nie do przesady, zjadłam 2 zupy barszcz nie mogłam się powstrzymać jedną rybkę po grecku i jednego karpia.. nie dałam rady więcej..

Tż jak Tż - dziecko.
Interesuje go tylko czubek własnego nosa, teściowa zadzwoniła powiedziałam że jednak nie przyjadę bo niestety święta to nie czas na kłótnie, dziękuje za jej dobroć w stosunku do mnie ale niestety znając życie gdybym dzisiaj przyjechała to ja płakałabym a on siedział u siebie w pokoju.. Więc po co takie święta miały by być, szwagierka zaproponowała w takim razie spotkanie w inny dzień bo sama widzi jaki jej brat jest.
Wczoraj napisałam czy już jest po wigilii to napisał mi "po co do mnie piszesz?" Napisałam że myślałam ze wszystko jest już lepiej niż dotychczas.. a On ze nic nie będzie lepiej bo nie chce ze mną być, za godzinę pisze ze mam mu oddać kabel od wieży który sam mi sprezentował wiedząc ze mój przerywa.. Później znowu że czeka na mnie prezent.. I weź tu zrozum faceta o co do cholery mu chodzi.. Szok, dopóki nie zmieni swojego podejścia bo fakt faktem i on i mój tata przesadził bo krzyczał zamiast porozmawiać, ale gdyby mu zależało to by zrobił coś dla nas znalazł stałą pracę bo na razie u wuja dorabiał , wynająłby jakieś mieszkanie no ale nie oczywiście! Boże Święty.. brak mi słów naprawdę, ale za dużo wypłakałam łez żeby się teraz płaszczyć i płakać! Buziaki dziewczyny =*

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 10:45   #696
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

Witam!
Sadze ze bez problemu mozesz sie "wpierniczyc"
Witam

Ivonka bidulko, kuruj sie i oszczedzaj

Jolka wpolczuje i mam nadzieje ze dojdziecie jakos do porozumienia i TZ sie opamieta, tego z calego serca Ci zycze!

My dzisiaj mamy gosci u mojej mamy, siostra z dwojka dzieci i mezem i brat z zona i trojka dzieci w tym blizniaki 7-o miesieczne, wiec bedzie sie dzialo
Jak przezyje to sie wieczorem odezwe

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 11:52   #697
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witam w pierwszy dzien Świąt

Cytat:
pewnie ze wolno gratuluje corci i witaj!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 11:53   #698
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

A ja mam dość !!! Po prostu... TŻ mnie dobija. To za długo siedzieliśmy u jego mamy, to za długo u babci ... dzisiaj nigdzie nie idzie bo mu się nie chce ... !!! Mam po prostu dość!
Ja będę teraz chodzić w gości do ludzi którzy na nas czekają i się tłumaczyć za niego !!! Nie wiem co w niego wstąpiło po prostu !!!
Przepraszam za publiczne wywnętrznianie,ale musiałam sobie jakoś ulżyć
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 12:20   #699
Zariah
Rozeznanie

Dziewczyny - wadłam na chwilkę bo bardzo długo mnie nie było.
internetu nie mam nic, żadnego. a w komórce jest tak wolny że nawet mi się strony nie ładują.
Naprawiają mi już tydzień
podobno jutro lub we wtorek ma działac - zobaczymy...
jak tylko zadziała to wrócę do Was.
Może nie dam rady nadrobić bo jednak długo mnie nie było...

a teraz uciekam bo tylko gościnnie korzystam z netu u znajomych.

WESOŁYCH ŚWIĄT!

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 12:26   #700
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
witaj
claudia rece opadają normalnie

my siedzymy w domu w swieta ze wzgledu na mnie tz kolo mnie skacze jak nigdy najpierw byli moi rodzice z dziadkami przyniesli jedzenie i prezenty, dostalam miedzy innymi koszule nocne do szpitala ladne a pozniej po 19 tesciowie ze szwagierka ja siedzialam i nic nie robilam ale nie powiem zebym sie dobrze z tym czula
dzis tesciowe beda z obiadem jutro moi rodzice
nie przejadlam sie zbytnio na razie

u mnie juz 28tydzien jak ten czas leci

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-12-25 o 12:36
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 12:44   #701
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
witamy
Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Witajcie kobietki Jak po wigilii? najedzone? bo ja taaaak ahh ale nie do przesady, zjadłam 2 zupy barszcz nie mogłam się powstrzymać jedną rybkę po grecku i jednego karpia.. nie dałam rady więcej..

Tż jak Tż - dziecko.
Interesuje go tylko czubek własnego nosa, teściowa zadzwoniła powiedziałam że jednak nie przyjadę bo niestety święta to nie czas na kłótnie, dziękuje za jej dobroć w stosunku do mnie ale niestety znając życie gdybym dzisiaj przyjechała to ja płakałabym a on siedział u siebie w pokoju.. Więc po co takie święta miały by być, szwagierka zaproponowała w takim razie spotkanie w inny dzień bo sama widzi jaki jej brat jest.
Wczoraj napisałam czy już jest po wigilii to napisał mi "po co do mnie piszesz?" Napisałam że myślałam ze wszystko jest już lepiej niż dotychczas.. a On ze nic nie będzie lepiej bo nie chce ze mną być, za godzinę pisze ze mam mu oddać kabel od wieży który sam mi sprezentował wiedząc ze mój przerywa.. Później znowu że czeka na mnie prezent.. I weź tu zrozum faceta o co do cholery mu chodzi.. Szok, dopóki nie zmieni swojego podejścia bo fakt faktem i on i mój tata przesadził bo krzyczał zamiast porozmawiać, ale gdyby mu zależało to by zrobił coś dla nas znalazł stałą pracę bo na razie u wuja dorabiał , wynająłby jakieś mieszkanie no ale nie oczywiście! Boże Święty.. brak mi słów naprawdę, ale za dużo wypłakałam łez żeby się teraz płaszczyć i płakać! Buziaki dziewczyny =*
brak slow normalnie...
Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
A ja mam dość !!! Po prostu... TŻ mnie dobija. To za długo siedzieliśmy u jego mamy, to za długo u babci ... dzisiaj nigdzie nie idzie bo mu się nie chce ... !!! Mam po prostu dość!
Ja będę teraz chodzić w gości do ludzi którzy na nas czekają i się tłumaczyć za niego !!! Nie wiem co w niego wstąpiło po prostu !!!
Przepraszam za publiczne wywnętrznianie,ale musiałam sobie jakoś ulżyć
ojej
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
witaj
claudia rece opadają normalnie

my siedzymy w domu w swieta ze wzgledu na mnie tz kolo mnie skacze jak nigdy najpierw byli moi rodzice z dziadkami przyniesli jedzenie i prezenty, dostalam miedzy innymi koszule nocne do szpitala ladne a pozniej po 19 tesciowie ze szwagierka ja siedzialam i nic nie robilam ale nie powiem zebym sie dobrze z tym czula
dzis tesciowe beda z obiadem jutro moi rodzice
nie przejadlam sie zbytnio na razie

u mnie juz 28tydzien jak ten czas leci
fajnie masz
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 12:48   #702
Capsta
Raczkowanie

Mam kilka refleksji na temat mężczyzn (nie tylko w kontekście wspominanych tu problemów). Jest szereg (mnóstwo!) podobieństw między poszczególnymi osobnikami i tylko najsubtelniejsze różnice decydują o tym, z którym zdecydujemy się być. Razi mnie szerzony w ich stadzie szowinizm. Im bardziej któryś zaprzecza jakoby uważał kobiety za gorszy gatunek, tym na dłuższą metę większym szowinistą okazuje się być - przekonałam się nazbyt wiele razy. Celowo zezwierzęcam gatunek ludzki, bo podobieństwa wynikają z cech gatunku. Nie wiem czy to hormony, wyostrzony instynkt czy jeszcze coś innego, ale od niedawna w mojej głowie tłuką się myśli z tym związane. Z jednej strony podziwiam samotne matki, z drugiej podziwiam te, które potrafią dobić z mężem 50 rocznicy. Żadna z dróg nie jest lekka, zastanawiam się jednak czy są jakieś prostsze. Każda z nas ma przecież jakieś wewnętrzne uwarunkowania... niektóre z nas potrafią z powodzeniem rozdzielić przestrzeń wspólną od przestrzeni osobistych i być szczęśliwe. Mi nijak to nie wychodzi. Bardzo przygnębia mnie też fakt, że coraz dogłębniej uświadamiam sobie, że kluczem do udanego związku jest regularne przymykanie oczu na wiele spraw i gryzienie się w język.
To taka esencja mojego potoku myśli po kolejnej, prawie nie przespanej nocy.
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 13:03   #703
tynka88
Zadomowienie

Dzien dobry)))
hej peti91

Ivonka trzymaj sie kochana

Jolka ja Cie dobrze rozumiem, bo mój TZ tez lubi piwkowac i ja nie wierze w to ze mój by sie wyrzekł tego piwka conajmniej raz dziennie, nie walcze juz z tym, probowalam wczesniej, ale nie mam siły, ale kibicuje Tobie

anagat ja tez mam duza chcice i wykorzystałam TZ świątecznie
małemu sie raczej podobało

Capsta ja przymykam oczy i uszy na wiele rzeczy, bo podejrzewam ze jakbym chciala walczyc z TZ o swoje moje to zabrakłoby mi sił

My dzisiaj pospaliśmy do 11, zjedlismy i wieczorem mamy miec gosci, mój TZ bardzo gościnnny i towarzyski, ja niestety mniej, no ale jakos przezyje moze

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 13:13   #704
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Witaj!Im nas wiecej,tym weselej!

Cytat:

Tż jak Tż - dziecko.
Ja bym go sobie odpuscila.On sie nie zmieni.Jestes mloda,nie warto tracic czasu na kogos kto nie jest tego wart.Ten zwiazek sie rozpadnie tak czy inaczej,a potem byloby jeszcze gorzej.A mowia ze to kobiety sa zmienne...
Stary 2011-12-25, 13:26   #705
emigra
Zakorzenienie

Capsta, nie do konca jest jak piszesz ... Ja sie zastanawiam, po co byc z kims, z kim sie nie rozumiemy, kto nas irytuje, nie pasuje nam jego styl bycia, a jego wady az tak nam przeszkadzaja? Dla mnie to bez sensu.
Moj maz rowniez ma wady, jak kazdy czlowiek, ale i ja je mam Wazne jest by te wady nie byly tak dominujace i aby nie przeszkadzaly w zwiazku. My sie nie klocimy, owszem przymykamy oczy na pewne rzeczy, ale u nas to kwestia przyzwyczajenia, ze juz po prostu tacy jestesmy i nie zmienie tego ze np skarpetki spod lozka wyniesie po poludniu a nie rano tak jak ja bym tego chciala tak samo jak on nie zmieni tego, ze wiecznie marudze jaka to jestem wielka, ociezala, niedolezna i ze wydaje za duzo pieniedzy
Niestety wiele kobiet zyje nadzieja, ze po slubie ich mezowie sie zmienia - tu tkwi problem, podejrzewam. Ja doskonale wiedzialam jaki moj maz jest, mieszkalismy ponad rok przed slubem sami, zdazylismy sie poznac, dowiedziec jak nam sie zyje. Wiedzialam juz od poczatku zwiazku ze go nie zmienie i nawet nie probowalam. Moj maz nie pije, nie pali, nie wychodzi z kumplami, szanuje mnie, dba o mnie i nasze nienarodzone jeszcze dziecko, jest kochany i troskliwy - czego mam chciec wiecej?Fakt, ze gdy siedzi przy komputerze to moge po milion razy o cos pytac, cos mowic a on mnie nie slyszy le to drobnostka jest

Ja nauczylam sie za ''mlodu'' przynajmniej tego, z kim nie chce byc w przyszlosci. Jeden z moich ex byl alkoholikiem, wytrwalam z nim 4 lata prawie, ktore byly katorga. Pil codziennie, piwo, wodke, co bylo. Nie szanowal mnie, mial gdzies co czuje, jak sie czuje i czy pasuje mi to ze smierdzi od niego wodka. Dla niego liczyl sie browar i kolesie.

A wiedzac ze nie da sie nikogo zmienic pozniej wybieralam pod troche innymi kryteriami mezczyzne z ktorym chcialam byc i teraz jestem szczesliwa, nie moge narzekac na mojego meza. Dlatego noz mi sie w kieszeni otwiera, jak czytam jak niektore z Was pisza jacy ich tz sa, co nawyrabiali itp Dla mnie to nie do przyjecia.
3270g, 47 cm

Edytowane przez emigra
Czas edycji: 2011-12-25 o 13:28
Stary 2011-12-25, 14:29   #706
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

Niestety wiele kobiet zyje nadzieja, ze po slubie ich mezowie sie zmienia - tu tkwi problem, podejrzewam. Ja doskonale wiedzialam jaki moj maz jest, mieszkalismy ponad rok przed slubem sami, zdazylismy sie poznac, dowiedziec jak nam sie zyje. Wiedzialam juz od poczatku zwiazku ze go nie zmienie i nawet nie probowalam. Moj maz nie pije, nie pali, nie wychodzi z kumplami, szanuje mnie, dba o mnie i nasze nienarodzone jeszcze dziecko, jest kochany i troskliwy - czego mam chciec wiecej?Fakt, ze gdy siedzi przy komputerze to moge po milion razy o cos pytac, cos mowic a on mnie nie slyszy le to drobnostka jest

.
tu masz troche racji, faceta diametralnie sie nie zmieni a juz szczególnie po ślubie... ja swojego jednak zmieniłam, jak zaczęliśmy mieszkać ze soba to nic kompletnie nie robil tylko siedzial przy kompie i potrafił sie spytać wracając z pracy co z moim obiadem po jakims czasie wyegzekwowałam zmywanie naczyn po obiedzie bo oboje pracujemy a ja nie bede kolo niego skakać niech mi pomaga!! ale zajelo mi to duzo czasu, ale nie zmienię tego ze skarpetki wynosi rano a nie rozbiera sie z lazience, na biurku ma tone kurzu i burdel i tez nie mam na to wpływu, ogólnie jest bałaganiarz. Po doświadczeniach w poprzednim zwiazku ciesze sie ze nie pije, nie pali nie podnosi reki na mnie i mnie szanuje! owszem czasem sie poklucimy ale nie obrazamy sie tydzien na siebie czasem na niego narzekam ze to zle tamto zle ale w gruncie rzeczy ciesze sie ze jest jaki jest bo na swoj sposob dba o mnie, jesli chodzi o ciaze do od 5 miesiąca coraz bardziej, widac potrzebowal wiecej czasu aby to przetrawić.
Wiedzialam dokładnie co bralam i jakie ma wady
Stary 2011-12-25, 14:36   #707
Zia_
Zadomowienie

Emigra - zgadzam sie z toba w 100% - nie wierze w to ze kogokolwiek da sie zmienic na dluzsza mete. Wychowywac to bedziemy wlasne dzieci, partnera/meza/chlopaka poznaje sie zazwyczaj jak juz jest dorosly i po jakims czasie widac cechy charakteru i przyzwyczajenia.
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 14:49   #708
anagat
Zadomowienie

Też sie zgadzam.. dorosłej osoby nie da się zmienić, chyba że ona sama poczuje potrzebę zmian.

Jak spotkałam mojego obecnego już męża, on był typowym 'wolnym ptakiem' .. żeglarz, 3/4 roku mieszkający w przyczepie kampingowej w jachtklubie, bez zobowiązań, bez konkretnych planów ( bo plany podróży jachtem dookoła świata i życia w 'ruchomym domu na wodzie, nie uważam za konkretne)..

No i jakoś to wyszło. Najpierw bez zobowiązań z dwu stron, potem okazało się, że tęsknimy, potem była decyzja o moim do neigo wyjeździe do Irlandii (żeby spróbować).. a potem okazało się, że osobno to już nam nijako.. I że wolny ptak ma potrzebę bliskości i umie się przystosować, i chce założyć rodzinę , i jednak chce stabilizacji , i domu , i psa , i dziecka..

Sam do tego doszedł Na szczęście...

Kurcze no nie mam dziś ochoty na gości
Stary 2011-12-25, 16:32   #709
Kathi75
Zakorzenienie

Hej hej kochane
Wszystoego naj naj naj w te swieta i na Nowy ROk
Pozdawalam egzaminy i jestem przedszkolanka , moja corcia nadal jest corcia i juz nic sienie zmieni Najprawdopodobniej bede miala cesarke bo mala rosnie bardzo szynko i juz jest o 2 tyg do przodu

Jak moge cos napisze tez o zmianach
Ja uwazam ze jak sie chce to sie czlowiek umie zmienic i da sie "wychowac" nawet w doroslym zyciu
Przykladem jestem ja i moj maz
On maminysynek , jedyny wyczekiwany syn po 4 corkach a ja chorowita pedantka , najstarsza zadzicielka w rodzinie
Poczatki byly piekne jak wszedzie gdzie ludzie chca zrobic na sobie wrazenie ale po 1 dziecku przyszly problemy bo nie potrafilismy sie zgrac i ..... walczylismy ze swoimi "wadami" i przyzwyczajeniami i ze soba prawie 2 lata . Na szczescie kochalismy sie i chcielismy zeby bylo nam dobrze. Zmienil sie on , zmienilam ja i teraz nie ma miedzy nami klotni i wojen .Zawsze udaje nam sie znalezc kompromis a jak pomysle jakie wiory sie sypaly kiedys to

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 17:08   #710
peti91
Raczkowanie

Cześć kobitki ! Widzę temat facetów się tu wdał. No ja w formie wigilijnego prezentu usłyszałam wczoraj czułe ''spier*alaj'' od tatusia dziecka. Już drugi raz odszedł. Ma 17 lat, ja 20 i o dziwo nie chodzi o żadne odpieprzanie z jego strony. Nie jakiś alkohol, imprezy, narkotyki. Nic z tych rzeczy. Normalny, spokojny chłopak ale różnią nas finanse ogromnie i coś ciągle nie wychodzi. Tym razem odszedł na dobre coś czuję.Ja już walczyć nie mam sił.
Miłość to w tych czasach za mało, żeby utrzymać fajny związek. Teraz to kariera,kasa,ambicje itd Szkoda gadać.
A co do samej dzidzi to oczywiście cudna wpadka, dziś zaczynam 23 tydzień, pięknie kopie choć macica mi często twardnieje. Zgłosiłam to ginekolog to zapytała tylko czy biorę Nospę, mówie, że nie. I w końcu nie wiem czy brać. Pytałam też o cesarkę, bo mam chorą wątróbkę i niedowagę no i w ogóle chyba wolałabym zabieg to mi mówi ''ojezuuu co wy wszystkie z tą modą na cesarkę'' - super odpowiedź. Tak samo jak powiedziałam, że na razie nie potrafie przekonać się do karmienia piersią ''ojezuuuu'' - i chodź tu prywatnie do ginekologa. po świętach idę państwowo do innego. Lekarz lekarzowi nie równy może mi odpowie na pytania.
19claudia91 kochana coś mi się wydaję, że rozpaczliwie szuka z Tobą kontaktu i jest jednocześnie wściekły na coś ale tęskni. a jak to z męskim ego bywa nie powie Ci wprost o co chodzi tylko szuka zaczepki tak jak z tym kablem.
Stary 2011-12-25, 17:36   #711
emigra
Zakorzenienie

Kasiu, co innego dotrzec sie z kims, a co innego zmienic go Np poznajac pilkarza a nienawidzac pilki noznej, nie mozemy wymagac od partnera ze porzuci dla nas swoja pasje. Nie zmienimy niektorych cech charakteru, a moim zdaniem gorzej jak ktos zaczyna przed nami udawac kogos, kogo my chcemy widziec... Co innego gdy ktos sam dojdzie do pewnych wnioskow, jak np tz Anagat
Moj mezus jak sie poznalismy tez nie myslal o slubie, o dziecku, o tym zeby sie wiazac ja z reszta tez po prostu dobrze nam sie rozmawialo, dobrze sie rozumielismy, fajnie bylo w lozku. Wszystko przyszlo samo z czasem, zadne z nas nie naciskalo na nic

Peti, wspolczuje.... szkoda, ze tak sie dzieje.
Ale z doswiadczenia moge powiedziec, ze dla dziecka lepiej zeby rodzice byli osobno, ale sie nim zajmowali, niz mieszkali ze soba, klocili sie, meczyli...

Ja znowu przejedzona na maxa, az oddychac ciezko bylismy u tesciowej na obiedzie a teraz wsunelam sporo ciastek co dla mnie upiekla
Jutro caly dzien jestesmy w domku i lenimy sie, ale wieczorem wpadnie tesciowka na film
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-25, 19:27   #712
anagat
Zadomowienie

Peti, pamiętam o Twojej diagnozie i znalazłam pewnien artykuł, niestety stary dość , bo z 2001 roku .. Gdzie była zrobiona metaanaliza kilkunastu badań i wyszło, że HCV nie jest wskazaniem ani do cesarki, ani do zaniechania karmienia piersią. Ogólnie ryzyko przeniesienia zakażenia na dziecko nie wyszło ani większe, ani mniejsze..
cytat z artykułu, jeśli znasz angielski, jak nie to wnioski tak jak powyżej...Więc to czy będziesz karmiła czy nie , zalezy wyłącznie od Ciebie- nie od lekarki. A co do cesarki na życzenie.. hmm.. ja jestem przeciwko. Ale zawsze można znaleźć lekarza, który to zrobi..

Mode Of Delivery
The mode of delivery was evaluated as a risk factor for mother-to-infant transmission in 11 studies. Between infants delivered vaginally versus by Cesarean section, overall rates of mother-to-infant transmission were similar. For vaginal delivery and Cesarean section respectively, the weighted rate of mother-to-infant transmission was 4.3% and 3.0%, respectively. Although Cesarean section was not further classified as elective or emergency, one study suggested an increased likelihood of mother-to-infant transmission with longer duration of membrane rupture. (Commentary: this also may highlight a study flaw as a number of studies do suggest that C-section may reduce transmission. These potential flaws also highlight the need to conduct more & better research in HCV).
Breast Feeding
The role of breast feeding was evaluated as a risk factor for mother-to-infant transmission of HCV in 10 studies. Only one of these studies defined the extent (duration and exclusivity) of breast feeding.24 Overall rates of mother-to-infant transmission between breast-fed and non–breast-fed infants were similar. The weighted rate of mother-to-infant transmission was 3.7% and 3.9% for breast-fed and non-breast-fed infants, respectively. Although some investigators have detected HCV RNA in breast milk, no definite case of mother-to-infant transmission of HCV via breast milk has been reported. (Commentary: again, I feel this may highlight a flaw in this study. The author says just above that only one study defined the extent of breastfeeding. This is an important question to try to answer but without rigorous studies I have to conclude at least for now that breast feeding does present a potential risk for HCV transmission and pregnant women should be so advised. Without realizing the limitations of these studies, individuals may underestimate the risks of breast feeding and report that there is no risk).

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2011-12-25 o 19:29
Stary 2011-12-25, 19:33   #713
desia888
Wtajemniczenie

Ale dzisiaj cisza dziewczynki
Ja leze w wyrku, nic mi sie nie chce
Martwie sie moja reka bo to juz trzeci dzien antybiotyku a ja nie jestem pewna czy jest jakas poprawa
I z przejedzenia mam zgage

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 19:35   #714
peti91
Raczkowanie

emigra uciekam w blogi, w forum , byle z kimkolwiek gadać bo nie mam ani jednej osoby prócz mamy z którą mogłabym rozmawiać, spotykać się itd. Dlatego gdy odszedł pierwszy raz to się czułam jak taki porzucony piesek co sam nie da rady... a teraz mi wszystko jedno. Samotność przetrwam. Marzy mi się znaleźć pracę w domu. Składanie długopisów, przepisywanie tekstów czy coś takiego, żeby coś robić ale chyba wszystkie oferty to podpucha, wszędzie każą sobie zaliczkę wpłacać. Pewnie jak przyjdzie na świat Sofia to przestanę narzekać na bezczynność ale teraz... masakra. Nie mam się czym zajmować.

Uszykowałam kąpiel , dodałam troszkę oliwki bambino, żeby skóra odżyła, pewnie włącze jakiś film i wieczór minie.

desia888 herbatki miętowej się napij, powinno pomóc. ;*
anagat dziękuje za pamięć. wiesz to nie chodzi o to, że mają nade mną skakać przez tą wątrobe . karmienie piersią to decyzja każdej z nas. jeszcze nie potrafię się przekonać ale kto wie czy mi się instynkt nie włączy jak urodzę, przecież poród na bank coś zmienia. a cesarka to zwykłe pytanie z mojej strony bo chciałabym ale nie zabiję się jeśli się nie da. urodzić trzeba i koniec. a załatwić nie mam jak, nie mam wizji jak to zrobić. a o karmieniu i cesarce to ja tak po prostu mówiłam lekarzowi, chciałam spytać, pogadać o tym ale usłyszałam tylko ''ojezuu'' . na niczym się nie upieram. chciałam wiedzieć czy mam szansę na zabieg po prostu a nie otrzymac zlewkę. nie po to płacę, żeby nic nie wiedzieć i żeby lekarz w ogóle nie ukoił nerwów... nie ja jedna boję się porodu.

Edytowane przez peti91
Czas edycji: 2011-12-25 o 19:42
Stary 2011-12-25, 19:37   #715
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
WitamIm więcej Nas tym lepiej Gratuluję córeczki

Cytat:

Tż jak Tż - dziecko.
Ręce opadają. I weź tu zrozum faceta ...ehhh

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Hej hej kochane
Wszystoego naj naj naj w te swieta i na Nowy ROk
Pozdawalam egzaminy i jestem przedszkolanka , moja corcia nadal jest corcia i juz nic sienie zmieni Najprawdopodobniej bede miala cesarke bo mala rosnie bardzo szynko i juz jest o 2 tyg do przodu
Gratuluję

Eh dziewczyny jest mi wstyd za siebie obiecałam, że nie będę się objadać ale tyle dobroci na stole Rano się ważyłam i 70,8 więc zadowolona bo od 2 tygodni waga się utrzymuje. Na obiad poszliśmy do moich rodziców, potem tam kawa i ciasto, oraz kolacja. Przed chwilą wróciliśmy i z ciekawości weszłam na wagę a tam 72,9 SZOK !! Mam nadzieje że to tylko z przejedzenia i że waga spadnie. Jutro rano muszę się zważyć
Stary 2011-12-25, 20:02   #716
Karo89
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!

Na wstępie chcę życzyć każdej z Was ;Wesołych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, dużo zdrówka, miłości, radości, spełnienia marzeń, szczęśliwego rozwiązania dla każdej przyszłej mamusi i samych sukcesów w nadchodzącym roku!

Nie było mnie tyle, bo nie miałam kiedy wejść na kompa. Ogarniałam to mieszkanie po przeprowadzce, trzeba było wszystko poukładać, znaleźć miejsce na każdą rzecz co się okazało mega wyzwaniem, przede wszystkim dla ubrań, bo nie mamy jeszcze garderoby zrobionej tylko stare meble tam włożone, więc miejsca okazało się bardzo mało a ubrań o dziwo strasznie dużo do tego doszły porządki świąteczne, pieczenie, gotowanie, jednym słowem po całym dniu nie miałam siły włączać komputera. Dopiero dzisiaj jest chwilka, żeby nadrobić zaległości, ale i tak w niewielkim stopniu bo sporo naklikałyście ale powoli powoli będę nadrabiać dzisiaj forum, jutro może pocztę

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 20:04   #717
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Cześć kobitki ! Widzę temat facetów się tu wdał. No ja w formie wigilijnego prezentu usłyszałam wczoraj czułe ''spier*alaj'' od tatusia dziecka. Już drugi raz odszedł. Ma 17 lat, ja 20 i o dziwo nie chodzi o żadne odpieprzanie z jego strony. Nie jakiś alkohol, imprezy, narkotyki. Nic z tych rzeczy. Normalny, spokojny chłopak ale różnią nas finanse ogromnie i coś ciągle nie wychodzi. Tym razem odszedł na dobre coś czuję.Ja już walczyć nie mam sił.
Miłość to w tych czasach za mało, żeby utrzymać fajny związek. Teraz to kariera,kasa,ambicje itd Szkoda gadać.
A co do samej dzidzi to oczywiście cudna wpadka, dziś zaczynam 23 tydzień, pięknie kopie choć macica mi często twardnieje. Zgłosiłam to ginekolog to zapytała tylko czy biorę Nospę, mówie, że nie. I w końcu nie wiem czy brać. Pytałam też o cesarkę, bo mam chorą wątróbkę i niedowagę no i w ogóle chyba wolałabym zabieg to mi mówi ''ojezuuu co wy wszystkie z tą modą na cesarkę'' - super odpowiedź. Tak samo jak powiedziałam, że na razie nie potrafie przekonać się do karmienia piersią ''ojezuuuu'' - i chodź tu prywatnie do ginekologa. po świętach idę państwowo do innego. Lekarz lekarzowi nie równy może mi odpowie na pytania.
19claudia91 kochana coś mi się wydaję, że rozpaczliwie szuka z Tobą kontaktu i jest jednocześnie wściekły na coś ale tęskni. a jak to z męskim ego bywa nie powie Ci wprost o co chodzi tylko szuka zaczepki tak jak z tym kablem.

He he Aj no z facetami już tak bywa.. Przywiózł mi prezent, od glancowany, ogolony, no szok po prostu aż miałam na niego chęć =p no ale wiecie, pojechałam aby podzielić się opłatkiem bo rodzice nalegali.. oczywiście byli po mojej stronie, solidny opierdziel dostał więc byłam zadowolona.. Ale dałam mu ultimatum, pieniądze i praca najważniejsze bo ja sama nie pracuję żeby miał za co syna w ogóle utrzymać.. No i własne mieszkanie chociażby na wynajętym.. Mam nadzieję że do Marca się ogarnie i wszystko przemyśli

Fabianek
Stary 2011-12-25, 20:06   #718
anagat
Zadomowienie

Cytat:

desia888 herbatki miętowej się napij, powinno pomóc. ;*
anagat dziękuje za pamięć. wiesz to nie chodzi o to, że mają nade mną skakać przez tą wątrobe . karmienie piersią to decyzja każdej z nas. jeszcze nie potrafię się przekonać ale kto wie czy mi się instynkt nie włączy jak urodzę, przecież poród na bank coś zmienia. a cesarka to zwykłe pytanie z mojej strony bo chciałabym ale nie zabiję się jeśli się nie da. urodzić trzeba i koniec. a załatwić nie mam jak, nie mam wizji jak to zrobić. a o karmieniu i cesarce to ja tak po prostu mówiłam lekarzowi, chciałam spytać, pogadać o tym ale usłyszałam tylko ''ojezuu'' . na niczym się nie upieram. chciałam wiedzieć czy mam szansę na zabieg po prostu a nie otrzymac zlewkę. nie po to płacę, żeby nic nie wiedzieć i żeby lekarz w ogóle nie ukoił nerwów... nie ja jedna boję się porodu.
No zachowanie lekarki pozostawię bez komentarza.. Totalnie nieprofesjonalna. Znajdź inną. Bo 'ooo jeeezzzu' to nie jest żadne wytłumaczenie.. Jakbym ja tak chciała powiedzieć przy moich pacjentach ( a uwierz, czasem się chce), to by mnie z pracy wyrzucili..
Powodzenia..

Ja czekam na gości.. byli, zjedli i wybyli, i niedługo wracają ze spaceru..
Strasznie mnie plecy bolą, za dużo stania przy garach.. Mam już naszykowane do kolacji i teraz mąż będzie nosił, przestawiał i zmywał!

Jeny , ale ja współczuję tym z was, które nie mogą się wesprzeć na partnerze.. Ale jedno wiem- lepszy ŻADEN niż taki, na którym polegać nie można.
Stary 2011-12-25, 20:39   #719
19claudia91
Rozeznanie

Dodałam zdjęcia na maila )

Fabianek
Stary 2011-12-25, 20:40   #720
peti91
Raczkowanie

anagat no moja lekarka ma 5 dzieci i widocznie jest matką polką taką do przesady średniowieczną, której nawet zapytać nie wolno czy opcja cesarki istnieje albo powiedz takiej, że na razie karmienie Cię odrzuca to spojrzy jak na wyrodną. a ja po to mam łącznie 9 miesięcy, żeby się przecież uczyć i do niektórych spraw przekonywać, brać pod uwagę za i przeciw ale raczej zgodnie ze swoją naturą.
Dowiedziałam się, że bardzo fajny lekarz przyjmuje państwowo w przychodni pod domem . Myślałam, że jak się płaci to możesz spać spokojnie bo rzeczywiście czujesz tą opiekę a tu na to wyjdzie pewnie, że się państwowo przeniose od prywatnej doktórki.

Cicho tu dzisiaj bo wszystkie ciążówki zajadają pewnie ja tam jem bardzo mało a często więc czy zjem ciut bigosu czy ciut grochu z kapustą to się czuje jakbym kanapkę zjadła bo w małym ilościach i z ciepłą herbatą. a przez te 22 tygodnie przytyłam 2,5 kg a u was jak z wagą , rozstępami i ogólnymi zmianami na ciele ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości