|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
nie ma to jak być w domku rodzinnym, 2 noce z Sesą zaliczone, dziś bedzie trzecia noc z sesa lub amlą ;D
tak w ogóle to wesołych świąt
|
#1292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jest na parafinie ale moim włosom służy i jest dosyć tania
|
|
|
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszyscy tak chwala te Sese, ze nie moge sie doczekac az wroce do miasta studenckiego (przesylka m.in. z Sesa juz tam na mnie czeka )!
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Przyczajenie
|
ja właśnie siedzę z Sesą na głowie, uwielbiam ten olej włosy po nim są mega błyszczące
|
|
|
|
#1295 |
|
Raczkowanie
|
Macadamia dziala dobrze, miesiste i nawilzone wlosy. Dzisiaj noc z arganowym.
Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 |
|
|
|
#1296 |
|
Zadomowienie
|
mimo że kokos nie był dla moich włosów najlepszy sesa może sie jednak dobrze sprawdzić nie uważacie?
jest jeszcze amla hmmm
"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było". Edytowane przez Ania09121983 Czas edycji: 2011-12-25 o 18:43 |
|
|
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
Dopiero kilka dni temu przez przypadek natknęłam się na watek o olejach i żałuję że tak późno
troche poczytałam i jestem zdecydowana rozpocząć kuracje olejami. Ale bardzo bym Was chciała prosić o pomoc w doborze odpowiednich. Mam włosy dosyć długie, kręcone i bardzo suche, puszą się i wypadają,a końcówki się rozdwajają. Poczytałam trochę i myśłam żeby kupić: amle, sese, kokosowy, słodkie migdały. Ale może wy mi lepiej doradzicie
|
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Może jeszcze lniany?
|
|
|
|
#1299 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie widze, że dziewczyny chwalą ten lniany
to może na niego tez się skuszę ale ten sprzedawca na allegro u którego wybrałam tamte oleje nie ma lnianego, więc będę musiała kupic w sklepie. A macie jakiegoś ulubionego sprzedawce na allegro, który ma tanio i duży wybór?
|
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wątek przeczytalam do połowy ledwo, ale postanowilam się do Was przylączyć, o ile mnie przygarniecie ![]() Nie wytrzymalam i postanowilam od razu coś zarzucić na skalp ![]() Właśnie siedze z mixem oleju śliwkowego, żurawinowego wit A i E na wlosach, zobaczymy co będzie ![]() W drodze Amla i Vatika, we wtorek wyruszam na poszukiwanie odżywki Jantarowej
|
|
|
|
#1301 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie już kilka dobrych stron chwalicie ten lniany i chwalicie.
Więc chyba też będę się musiała na niego zdecydować. Chciałam go też przy okazji pić, ale na razie zamówiłam olej z wiesiołka w kapsułkach, więc będę musiała chyba niestety trochę poczekać. Kusicie też bardzo olejem z orzecha włoskiego. Ale nie wiem czy u mnie go gdzieś dostanę. Ale niedługo idę na polowania. Na pewno biorę z pestek winogron i muszę pomyśleć jeszcze nad jakimś.
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam olej z orzechów włoskich w Almie i Carrefourze
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Anastazja, a skad jestes? Nie wiem, czy Jantara nie łatwiej upolowac w internecie
|
|
|
|
#1303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#1304 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
.
|
|
|
#1305 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja ostatnio kupowałam w Almie olej z orzechów włoskich za 30 zł/250 ml. I lniany jest, dwie butelki po 250 ml za 17,90.
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zastanawiałm czy nie brać w necie, ale wstrzymam się chwilę. Praktycznie pod nosem mam malą aptekę zielarską, zawsze maja tam masę różnych cudow poupychanych, i w Rossmanie ostatni widziałam dużo różnych Farmonowych specyfików, tylko czy akurat Jantar też nie zwrocilam uwagi..... |
|
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Wątpię, zeby w Rossmanie był Jantar
o, ale w takim sklepiku możesz coś znaleźć
|
|
|
|
#1308 |
|
Zadomowienie
|
Przegladam różne strony na allegro oraz sklepy internetowe oferujące oleje. Mam kilka pytan
1) który olej kokosowy wg was jest lepszy : parachute czy DABUR ANMOL? 2) Piszecie że olej ze słodkich migdalów jest dobry, znalazłam taki: DABUR vatika ENRICHED ALMOND albo BAJAJ ALMOND DROPS - OLEJ MIGDAŁOWY ale nie wiem czy to są slodkie migdały? 3) Amle tez znalazłam rożne rodzaje: dabur oraz brahmi. czy jest jakaś róznica miedzy nimi? |
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
Olej ze słodkich migdalow lubię Profarmu, do kupienia na Dozie. Amla Dabur jest na parafinie, nie wszystkim to pasuje. Drugiej nie znam.
Co do oleju kokosowego-lubię Vatikę, innego nie znam. |
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Alterr...arancza,110493 to pzry okazji sprawdzę. A do apteki po pkrzywę i inne zielska... |
|
|
|
|
#1311 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- awTesco lniany za 16,60 za 250 ml |
||
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nałożyłam ją przed chwilą na całą noc
|
|
#1313 |
|
ma zielone pojęcie
|
Czyli drożej niż teraz w Almie w promocji. Bo nie wiem czy napisałam jednoznacznie — 17,90 dałam za dwie butelki po 250 ml każda
![]() Olej zimnotłoczony
|
#1314 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1315 |
|
Zadomowienie
|
amla czy sesa? amla czy sesa? amla czy sesa? heheh
a olej lniany ma byc nierafinowany, tak?
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1317 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio kupiłam 240ml za 11.20zł. Ale jak taka promocja to trzeba skorzystać
|
|
#1318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wlasnie zmylam kokosa z ktorym siedzialam od wczoraj od 12 gdzies a jutro musze wybrac sie do biedronki po olej z pestek winogron. dawno go nie uzywalam a dobrze wplywal na moje wlosy ( i do salatek byl idealny:P)
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Sesa
Cytat:
|
|
|
#1320 |
|
Raczkowanie
|
Ach dziewczyny zarażacie tym olejowaniem!
ja zaczęłam od oliwy z oliwek-niezły efekt włosy wydają się być odżywione i ujażmione Następnie kierując się waszymi opiniami kupiłam olejek arganowy,testowałam już go 3razy i muszę powiedzieć,że podobają mi się włoski po nim są mięciutkie,miłe w dotyku i świecące. Kupiłam też lniany i jeszcze nie testowałam go na głowie,mam też ochotę na olejek z migdałowy i kokosowy no i z jajoby,chyba popadłam już tak jak wy w manię olejowania i bankructwo mnie czeka ![]() Mam jednak nadzieję,że w zamian za to będę miała zdrowsze włosy
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

jest na parafinie ale moim włosom służy i jest dosyć tania 
troche poczytałam i jestem zdecydowana rozpocząć kuracje olejami. Ale bardzo bym Was chciała prosić o pomoc w doborze odpowiednich. Mam włosy dosyć długie, kręcone i bardzo suche, puszą się i wypadają,a końcówki się rozdwajają. 

nałożyłam ją przed chwilą na całą noc