|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. III
Jeżeli chodzi o bazy pod cienie, to ja mam Artdeco i ją uwielbiam. Mam też KOBO i Bell, ale nie używałam. Muszę popróbować jak te sobie radzą z moimi powiekami
![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
ja pracuję po 12 godz, doliczam 1 godz na dojazd tam i z powrotem, maluję się też trochę wcześniej, czyli wychodzi, że cienie na bazie Artdeco trzymają mi się około 15 godz i wyglądają aż do końca pięknie
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31222136]Jest twarda, to prawda. Ale da się przyzwyczaić, zresztą dzięki temu jest wydajniejsza
[/QUOTE]A na dlugo starcza Ci jeden sloiczek? Ja moja kupilam na poczatku wrzesnia i zuzylam moze 1/5 a uzywam prawie codziennie Gdyby jej nie bylo pewnie kupilabym virtuala i gdyby spelniala swoje zadanie to nie przeszkadzalaby mi konsystencja
|
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ale to moja wina, bo tylko cień, kredkę i tusz dałam, bez podkładu i żadnych innych cudawianek). Zauważyłam, że na artdeco mi też się czasem zbierają cienie no i bledną trochę niestety, ale to może dlatego, że z powodu udanego podkładu zaniechałam pudrowania? Czy fix&matte essence na powiekach Wam pomaga?
|
|
|
#694 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A też wtedy się malowałam codziennie albo prawie codziennie ![]() Teraz mam "nowy" słoiczek od kumpeli, bo jej nie podpasowała i właściwie zużycie jest minimalne, a od października używam, choć nie tak często jak wtedy. |
|
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31222276]Używam od trzech lat i jeden słoiczek zużyty do połowy wyrzuciłam jakoś po dwóch latach, bo już się zepsuł
A też wtedy się malowałam codziennie albo prawie codziennie ![]() Teraz mam "nowy" słoiczek od kumpeli, bo jej nie podpasowała i właściwie zużycie jest minimalne, a od października używam, choć nie tak często jak wtedy.[/QUOTE] No to niezle wydajna Mam nadzieje, ze moja tez mi dlugo posluzy
|
|
|
|
#696 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#697 | |
|
Konto usunięte
|
u mnie cały dzień, z resztą wszystkie cienie z bazą, nawet te za 5 zł
![]() Jeśli chodzi o bazy jakie miałam to: *tą z virtuala, ale dziadostwo tępe i twarde, więc nawet nie chciało mi się wtedy codziennie używać cieni, żeby się z nią nie męczyć; *teraz kończę tą z kobo-ma fajną, masełkowatą konsystencję i trzyma cienie cały dzień, więc super *właśnie tą essence I ♥ stage i u mnie działa kiedy chce, więc lipa i ostatnio dostałam tą z bell skin perfection czy jak jej tam i póki co dobrze się spisuje, dzisiaj cienie wytrzymały cały dzień, ale to dopiero początek jej testowania ![]() Cienie w kremie u mnie nie zdadzą egzaminu, po pół godz byłyby w załamaniu... I nie uważam, żebym musiała wydawać dużo kasy na bazę art deco czy UD, potem pewnie znów kupię kobo lub bell, ewentualnie ściągnę z neta hean, ale nie wiem czy będzie mi się chciało ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
A poza tym ja na powieki używam tylko i wyłącznie bazy, bez podkładu i pudru, po co sobie jeszcze tłuścić powiekę, baza wystarczy
|
|
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
prawda, mam chyba 3 słoiczek. 1,5 roku to minimum (a do czasu zakupienia cieni w kremie essence, czyli hmm, do wakacji, używałam jej codziennie). Często też kawałki daję na spróbowanie. Jest szalenie wydajna, bo nakłada się jej baaaaaaardzo niewiele. A nie jest droga- 30 złotych na dwa lata to malutko...
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31221871]To ja polecę właśnie tą z Virtuala - miałam i tą, i z ArtDeco i nie widzę różnicy w działaniu, a Virtual jest kilka razy tańszy [/QUOTE]nie zgodzę się, męcyzłam się kilka tygodni z tej z Virtuala. Zużycie było znaczne, cienie trzymały się krócej niż na artdeco, a sama baza szalenie szybko się zestarzała. Różnica jest ogromna moim zdaniem.
|
|
|
|
#699 |
|
Konto usunięte
|
Heh, nie od dziś ta baza Virtuala wzbudza kontrowersje
![]() Dla mnie i tak jest równie dobra jak ArtDeco, a one obie są lepsze od Lumene, bo też miałam możliwość używania jej. |
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że co osoba to inne opinie, no ale każdy ma inne powieki i każdemu, co innego pasuje
na pewno sprawdzę którąś z tych, co polecacie, jeszcze przed Sylwestrem, bo szkoda, żeby mi makijaż padł o 22
|
|
#701 | |
|
keep calm and contour on
|
Cytat:
i lepiej sę trzymająja chyba jak ją kupowałam,to była za mniej, 25 ? ale to było parę lat temu,więc może nie pamiętam
|
|
|
#702 |
|
Konto usunięte
|
u mnie podobno za 38 oO
|
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;31222444]
u mnie cienia w kremie essence po pół godz by nie było A poza tym ja na powieki używam tylko i wyłącznie bazy, bez podkładu i pudru, po co sobie jeszcze tłuścić powiekę, baza wystarczy [/QUOTE]ja też Cytat:
)
|
|
#704 |
|
Konto usunięte
|
W Douglasie ArtDeco kiedyś widziałam za 45zł, ale to było parę lat temu, teraz wiem, że np. na Paatal jest za 25zł, ale ich warto pytać o datę ważności...
|
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Na allegro widzę razem z przesyłką po 26 zł, 100% komentarzy pozytywnych, więc chyba się skuszę po świętach zaraz
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31222846]W Douglasie ArtDeco kiedyś widziałam za 45zł, ale to było parę lat temu, teraz wiem, że np. na Paatal jest za 25zł, ale ich warto pytać o datę ważności...[/QUOTE]
Ja w ogóle taniutko kupiłam, bo skorzystałam wtedy gdy otwierali sklep internetowy Douglas. Każdy nowy klient dostał bon na 40 zł i trzeba było tylko zapłacić przesyłkę. I za 14 zł mam bazę Artdeco
|
#707 | |
|
BAN stały
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;31220818]ja z domu wyjdę jak dobrze pójdzie w sylwestra
A jak żadna okazja się nie trafi to pewnie dopiero w nast pon No chyba, że we wt jakby się dowód pojawił, bo muszę przekazać instruktorowi od prawka..[/QUOTE]Hehe Widzę, że sobie poodpoczywasz Ja też mam takie coś, że czasem nie mam najmniejszej ochoty wychodzić z domu, mogłabym przez kilka dni oglądać seriale i czytać blogi kosmetyczne, ewentualnie coś na sobie zmalować;D---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#708 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zresztą ja po prostu lubię siedzieć w domu, podczas wakacji też szaleństw z wychodzeniem nie ma
|
|
|
|
|
#709 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Sondrina, to mamy zupełnie to samo
Nie kupuję dużych rzeczy, a małe mnie też okrutnie cieszą
|
#710 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- [1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;31222935]Korzystam z wolnego, póki mogę Zresztą ja po prostu lubię siedzieć w domu, podczas wakacji też szaleństw z wychodzeniem nie ma [/QUOTE]Tego wolnego jest w tym roku stanowczo za mało, ja zawsze się cieszyłam, jak Wigilia wypadała we wtorek, bo to oznaczało, że wolne się zacznie już 21.12
|
|
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#712 |
|
BAN stały
|
Też liczę na jakieś przeceny w Zarze w tym roku, ponieważ mam parę rzeczy na oku, ale nie chciałam kupować sukienki za 200 zł, jak cena spadnie o połowę, to się zastanowię;P
---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Co do baz pod cienie, to miałam tą z Virtuala i jeśli chodzi o przedłużanie żywotności cienie, to dobrze się spisywała, ale śmierdziała po dwóch tygodniach starymi plakatówkami i ciężko ją wydobyć ze słoiczka, a potem rozgrzać, żeby się równomiernie rozprowadziła na powiece. Tzn. przez pierwsze dni nie ma z tym problemu, on się pojawia później. |
|
|
|
#713 | |||
|
Zadomowienie
|
Świątecznie się witam , obstawiona ciastem i oglądająca Śniadanie u Tiffany'ego
![]() Och nie nie, lubię czasem takie filmy, ale w Listach do M. jak dla mnie jest za dużo tanich chwytów A to dom dziecka, a to wspominanie zmarłego dziecka, nieżyjąca mama..za dużo tego, staje się w pewnym momencie zbyt oczywiste- zbyt nawet jak na lekkie kino Aczkolwiek do zakończenia świątecznych zakupów idealnyCytat:
)Cytat:
Nie trafiła się żadna ciekawa propozycja, czy jakieś inne względy?[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31222846]W Douglasie ArtDeco kiedyś widziałam za 45zł, ale to było parę lat temu, teraz wiem, że np. na Paatal jest za 25zł, ale ich warto pytać o datę ważności...[/QUOTE] Aaa to nie wiem czy nie lepiej Urban Decay na ebayu kupić.. . W temacie baz nie siedzę jakoś bardzo, ale dla moich bardzo bardzo tłuszczących się powiek UD jest najlepsza Jeszcze napiszę coś o rodzinnych awanturach. U mnie obrażony jest jeden odłam rodziny i niestety wiem ile to nerwów kosztuje, szczególnie starsze osoby. Moja babcia zawsze płacze przy wigilii, dlatego, że jej syna nie ma już drugi raz z powodu focha synowej i smutne to.---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
. A jednak i tak w PL fajne przeceny są tylko w sklepach ubraniowych, nie widziałam chyba jeszcze fajnych kosmetyków -70%..![]() Udał się Mikołaj? |
|||
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie cienie sie trzymaja odrana tj.7-8 do 23-24 wiec wystarczajaco podejrzewam ze trzymalyby sie dluzej gdybym ich nie zmywala ale w makijazu spac nie bede ![]() a z baz mialam i art deco i UD i teraz Hean i na kazdej sie dobrze trzymaja ![]() pojadlaaaaam ![]() zrobilam sobie maseczke i teraz obrabiam zdjecia do stepa :/ czlowiek sie zobowiazal a mu sie nie chce haha :P
|
|
#715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
hehehhe oczywiscie
zbawienne algi
|
#717 |
|
Konto usunięte
|
Znowu słodkie lenistwo?
![]() Jak się macie, obżartuchy?
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Ja spalam do 11
- to chyba jedyny czas w calym roku, kiedy moge tak pospac. Czekaja mnie dzis jeszcze dwa obiady u rodziny TŻa, niestety cale swieta w ruchu spedzam, nawet sie w domu poobijac nie moge... Alez mi sie nie chce jutro do pracy isc - tylko ja tak mam?
|
|
|
|
#719 |
|
Konto usunięte
|
oooj, nawet nie wyobrażam sobie pójścia jutro do pracy
![]() Jak ktoś lubi w 100% negatywne opinie produktów ze współpracy to zapraszam na bloga kosmetycznego
|
|
|
|
#720 |
|
Rozeznanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31225359]oooj, nawet nie wyobrażam sobie pójścia jutro do pracy
![]() Jak ktoś lubi w 100% negatywne opinie produktów ze współpracy to zapraszam na bloga kosmetycznego [/QUOTE]Też nie wyobrażam sobie ![]() U mnie galaktyka na paznokciach
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.

Gdyby jej nie bylo pewnie kupilabym virtuala i gdyby spelniala swoje zadanie to nie przeszkadzalaby mi konsystencja
(ale to moja wina, bo tylko cień, kredkę i tusz dałam, bez podkładu i żadnych innych cudawianek). Zauważyłam, że na artdeco mi też się czasem zbierają cienie no i bledną trochę niestety, ale to może dlatego, że z powodu udanego podkładu zaniechałam pudrowania? Czy fix&matte essence na powiekach Wam pomaga?