Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-26, 10:46   #241
bybella
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

echh dziękuję za wszystkie gratulacje kochane
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
GRATULUJĘ!!!!!!

Poka pierścionek

Też się wczoraj objadłam tak, że aż mnie żołądek bolał... Dzisiaj muszę troszkę uważać
jutro wam cyknę fotkę jestem w szoku że trafił w mój gust i rozmiar, skubany nie wiem jak to zrobił

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Gratulacje niespodziewanie to zrobił? fajna niespodzianka na święta
tak niepodziewanie pewnie gdybym nie była trochę opóźniona w rozwoju przez ciąże to bym się skapnęła, bo w sumie parę razy była sytuacja zastanawiająca, ze by się wydało, ale żem głupia to miałam surprise jak padł na kolana to nie wiedziałam o co kaman z wrażenia nie wiem nic co powiedział
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość

gratulacje piekny prezent, kiedy slub planujecie?
Wczoraj z tzem obchodzilismy 4rocznice od zareczyn, a slubu dalej nie ma
wiesz bardzo prawdopodobne, że u nas będzie podobnie ale nie omawialiśmy jeszcze konkretów. myślę że gdyby nie kasa, a raczej jej ciągły brak, to by było szybciej, zobaczymy jeszcze jak to będzie jak się synuś urodzi
Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
AFilip na swiecie!
3kg 50 cm, Klara rodzila poltorej godziny.
_to juz ja jestescie tutaj? Jestem strasznie zmeczona ale filip wszystko wynagradza. ide odpoczazac i z gory dziekuje za gratulacje
gratulacje!! bardzo się cieszę coś za szybko się rozpakowujecie dziewczyny
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Woooooow!!!!!! Gratulacje!!!!!!! Poka pierścień mocy!! GPRS załączony oł jeeeah

pokażę pokaże, spoko

dolores - aż nie wiem co napisać po twoim poście, tylko tyle mi przychodzi do głowy, że musisz być silna dla dzidziusia

a my dzisiaj kolejny dzień wizytowania u rodzinki tylko przez tą paskudną pogodę nic mi się nie chce
Stary 2011-12-26, 11:06   #242
kamciurka
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

heej kochane, nie było mnie tylko jeden dzien, a tu takie wiadomości
bybella gratuluje zareczyn
klaurencja ale masz fajnie, dzidziuś już przy tobie i poró, błyskawiczny super
u mnie Święta cudowne, tz poszedł do pracy, a ja zrobię jeszcze jedną sałatkę oraz obiadek i jadę po tesciowke
Dostałam od teściowej i tz pod choinkę tablet sony, jest świetny...
Od rodzinki dostałam tj. Mały dostał pościel i becik,ciesze sie bo jeszcze nie miałam
Zycze Wam miłego dnia. Buziaki

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 11:14   #243
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
wiesz bardzo prawdopodobne, że u nas będzie podobnie ale nie omawialiśmy jeszcze konkretów. myślę że gdyby nie kasa, a raczej jej ciągły brak, to by było szybciej, zobaczymy jeszcze jak to będzie jak się synuś urodzi
bybella najwazniejsze,ze jestescie juz narzeczenstwem ja nie wiem kiedy my podejmiemy konkretna decyzje o slubie. Przyznam szczerze, ze dobrze jest tak jak jest czy papierek jest az tak istotny? najwazniejsze sa uczucia, tak mysle

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
u mnie Święta cudowne, tz poszedł do pracy, a ja zrobię jeszcze jedną sałatkę oraz obiadek i jadę po tesciowke
Od rodzinki dostałam tj. Mały dostał pościel i becik,ciesze sie bo jeszcze nie miałam
Kamciurka jakie prezenty swietne dostalas fajnie, ze swieta sa udane, tylko szkoda, ze tz do pracy wrocil

Cytat:
Magda tz u mnie byl ale polecial do rodzicow z fotkami i ich zaraz przywiezie.
karienie przychodzi samo, wszystko robi insynktownie. Proste Przykladam. Filipa jak widzze ze zaczyna szukac buzia jedzenia. Od razu jadl, nie bylo problemu
to mnie pocieszylas wierze w to ze instynkt sie u mnie rozbudzi i bede wiedziala co robic

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 11:22   #244
klaurencja
Raczkowanie

Magda bedziesz wszystkoo wiedziala zapewniam cie
zaraz fotograf przychodzi, a przed chwila wyszli rodzice. Zeri spokoju !
Stary 2011-12-26, 11:25   #245
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Magda bedziesz wszystkoo wiedziala zapewniam cie
zaraz fotograf przychodzi, a przed chwila wyszli rodzice. Zeri spokoju !
a wstawisz zdjecia Filipka? wstaw prosze

04.01.2012r.

Stary 2011-12-26, 11:33   #246
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie odzywałam się tyle czasu bo u mnie to wciąż gorzej swięta u mamy z dziećmi a mąż pojechał do swojej, a po powrocie olał mój prezent, dla niego i jego matki jestem obca a jak upomniałam się o życzenia wigilijne to kazał mi się zamknąć bo on nie ma o czym ze mną gadać , przepłakałam całą noc to tylko zadrwił abym nie ryczała bo dziecko będę miała płaczliwe a dzis zabrał laptopa i na stałe poszedł do mamusi bo mu syna nie dałam do babci , a to dlatego że jestem kłębkiem nerw przez niego i ja czemu nie jestem rodziną??? ciesze się z waszych dobrych mężów , a u mnie 2 m-ce do porodu i zostałam sama z dziećmi bo mój mąż nie chciał tego dziecka i mała to dla niego bękart a całą wyprawkę skompletowałam ja łącznie z wózkiem tylko że teraz brak mi kasy do 10 na jedzenie ale jego to nie obchodzi, że mam tylko nieco ponad 200 zł na koncie a tak go kochałam i chciałam mieć wspaniałego mężą który mnie czasem przytuli i zapyta jak się czuję
Dolores tak mi przykro, ale wiem jedno: Twój mąż kiedyś będzie tego bardzo żałował i wiem, że kiedyś to, że jest takim draniem obróci się przeciwko niemu i mam nadzieję, że nikt go wtedy nie pożałuje!
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 11:35   #247
klaurencja
Raczkowanie

Z telefonu sie nie da dam jak bedziemy w domku
Stary 2011-12-26, 11:38   #248
renata:)
Zadomowienie

jeju dziewczyny wy w święta nie macie co robić tylko na wizażu siedzieć wchodze myslałam że będzie malutko nadrabiania a tu tyle stron
nie nadrobię bo czekamy na kolejnych gości...
poczytałam troszkę tylko:
uśka piekny opis porodu! ale zazdroszczę że synek juz z wami
nikotynka niefajnie że takie wyniki...kupcie mamom stopery do uszu i szlajcie!!
Agatku super że już mężuś w domu!
Martuniunia

jak brzus opadnie to od razu zauważycie...mi leży na kolanach i świetnie mi się oddycha teraz no i mała wypina się znacznie niżej niż wczesniej i piersi mam wreszcie bo tak to się w brzuchem zlewały...i sikam częściej...

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 11:39   #249
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
no to w takim razie ja i pewnie wszystkie brzuchatki czekamy na zdjecia a kiedy planowo wracacie do domku?

nudzi mi sie chyba musze wstac i w końcu ubrac sie, bo w pizamie jeszcze leze wczoraj pobilam rekord- w pizamie do 17:30h, ale bylam tylko z tz w domu
ide chyba lukier zrobic do moich ciasteczek cynamonowych

04.01.2012r.

Stary 2011-12-26, 11:56   #250
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Nawojka bo wykraczesz tez przed chwila zerknelam na liste i Ty jako nastepna, a ja po Tobie mam stracha jak cholera u mnie termin z USG mija jutro, a z OM 4stycznia. Nie mam zadnych przeczuc co do porodu, czasami pojawia sie wrazenie, ze moze to juz dzisiaj, ale za chwile mysle sobie, ze nie mozliwe przeciez mam jeszcze czas w ogole nie czuje sie na koniec 9 miesiaca i do tej pory uwierzyc nie moge, ze zaraz na swiecie bedziemy mieli dziecko. Taki niewierny Tomasz ze mnie- nie uwierze, poki nie zobacze (czyt. nie uslysze) chociaz nastawilam sie, ze dzis moze cos zacznie sie dziac, a jak nie dzis to jutro. Nie wiem czy rano nie odszedl mi czop, mam watpliwosci, bo nie byl podbarwiony krwia, ale wiem ze nie musi miec takiego koloru zobaczymy...

a jak u Ciebie samopoczucie przed "ta" chwila? stresujesz sie?
Ja czuję się dobrze i też nie dociera do mnie myśl, że to już lada chwila. Rano poprzytulałam się z muszlą, ale raczej to nie zatrucie bo żołądek mnie nie boli, myślę, że natura działa i organizm się oczyszcza. Staram się nie stresować, wiem, że to nastąpi wkrótce i czekam cierpliwie

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
jeju dziewczyny wy w święta nie macie co robić tylko na wizażu siedzieć wchodze myslałam że będzie malutko nadrabiania a tu tyle stron
U mnie to już raczej po świętach. W Wigilię była u nas kuzynka TZta z rodzinką, zostali do wczoraj, a dziś mąż poszedł do pracy, a ja siedzę sama, nikogo więcej oprócz znajomych tu nie mamy
Stary 2011-12-26, 12:01   #251
klaurencja
Raczkowanie

Wracamy w srode
Stary 2011-12-26, 12:11   #252
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Magda tz u mnie byl ale polecial do rodzicow z fotkami i ich zaraz przywiezie.
karienie przychodzi samo, wszystko robi insynktownie. Proste Przykladam. Filipa jak widzze ze zaczyna szukac buzia jedzenia. Od razu jadl, nie bylo problemu
Super Klaurencja, jak na razie wszystko idzie jak z płatka, oby tak dalej

Cytat:
Kamciurka, jeszcze sałatkę? Chodź do mnie do lodówki, i wybieraj, o jeszcze jest tyle jedzenia, że nie wiem kto to zje
Super prezenty

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 12:32   #253
kamciurka
Zakorzenienie

hehehe ano sałatkę bo dopiero dzisiaj tesciowa przyjezdza wczesniej nie robilam tylu na raz bo bysmy sami nie zjedli, nie bylo nas w domu i by sie popsulo

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 12:59   #254
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
hehehe ano sałatkę bo dopiero dzisiaj tesciowa przyjezdza wczesniej nie robilam tylu na raz bo bysmy sami nie zjedli, nie bylo nas w domu i by sie popsulo
Hehe, no dobry pomysł U nas co roku jest tyle jedzenia,że nie można przejeść, a i tak mama zawsze mówi "no bo święta, to trzeba"
Masakra, jak będziemy na swoim to wprowadzę zasadę świątecznego minimalizmu

Stary 2011-12-26, 13:17   #255
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
hmm...
ok. 10 rano dopadl mnie bol brzucha. zasnęłam jeszcze raz, ale znów obudzil mnie ten bol. odkrylam, ze bole sa regularne, wiec poszlam budzic tz. poszlam jeszcze pod prysznic i dostalam pierwszych skurczy, co 10 minut. sprawdzilam, czy torba spakowana i wlaczylam sobie tv bo tz nie gotowy 8) skurcze co 7 minut. sprobowalam jeszcze zjesc kanapke, ale nie dalam rady. wyszlismy do auta. tam mialam juz skurcze co 5 minut (czy 4). na ip polozna ledwo zdolala mnie zbadac, takie sie wiercilam poszlismy na porodowke, a tz zostal i probowal dodzwonic sie do mojego lekarza. podpieli mnie pod ktg. na porodowce tzta nie bylo, ale w sumie to dobrze zaczeli przygotowywac cala porodowke na szybko, a ja mialam juz skurcze co dwie min. polozyli mnie i zaczelam przec. i tak godzine, bo maly nie zamierzal szybko wyjsc. o 13 40 uslyszalam placz - to byl moj filipek polozyli mi go jeszcze z pepowina na brzuchu i dopiero po urodzeniu lozyska ją odcieli. zawolali tzta, przecial pepowine, a filipka zabrali do mierzenia i wazenia. oddali mi go po dziesieciu minutach na karmienie. ogolnie porod to nie najprzyjemniejsze przezycie, ale nagroda cudowna!
Dziękujemy!!!
Szczęściara Daj nam teraz jakieś wskazówki co trzeba robić, a czego nie robić
Masz już to za sobą jejku

Cytat:
Dziewczyny nie odzywałam się tyle czasu bo u mnie to wciąż gorzej swięta u mamy z dziećmi a mąż pojechał do swojej, a po powrocie olał mój prezent, dla niego i jego matki jestem obca a jak upomniałam się o życzenia wigilijne to kazał mi się zamknąć bo on nie ma o czym ze mną gadać , przepłakałam całą noc to tylko zadrwił abym nie ryczała bo dziecko będę miała płaczliwe a dzis zabrał laptopa i na stałe poszedł do mamusi bo mu syna nie dałam do babci , a to dlatego że jestem kłębkiem nerw przez niego i ja czemu nie jestem rodziną??? ciesze się z waszych dobrych mężów , a u mnie 2 m-ce do porodu i zostałam sama z dziećmi bo mój mąż nie chciał tego dziecka i mała to dla niego bękart a całą wyprawkę skompletowałam ja łącznie z wózkiem tylko że teraz brak mi kasy do 10 na jedzenie ale jego to nie obchodzi, że mam tylko nieco ponad 200 zł na koncie a tak go kochałam i chciałam mieć wspaniałego mężą który mnie czasem przytuli i zapyta jak się czuję
Kobieto trzymaj się bardzo mocno! Nie wiem nawet co napisać, bo to jest... tu też brak mi słów. Poddałabym go największym i najokrutniejszym torturom z miłą chęcią za to wszystko
Każda z nas ma problemy ze swoimi mężami i partnerami, oczywiście nawet nie porównuję i wcale nie są tacy idealni jak może się wydawać.
Czemu on Ci tak robi i tak Cię traktuje?
Powiem szczerze, że mój równiez kiedys taki dla mnie był, ale... nie wytrzymałam długo. Długa i nieprzyjemna historia. Teraz znów jesteśmy razem i jest inaczej. Może u Was to też przejściowy kryzys jedynie?
Cytat:
A jakby tak wysłać komuś mms'a? I wtedy się umieści na wątku takiego maluszka, co?

-----------
Straszliwie mnie boli od dwóch dni odcinek na pleco pupie - między biodrem a kręgosłupem po prawej stronie. Ból jest tak straszny, że ciężko mi czasem stanąć na nogi, wstać z łóżka, przekręcić się z boku na bok. Sajgon dosłownie. A jak już złapie to aż paraliżuje
Kilka dni przed świętami miałam troszkę zapierniczu i w przeddzień Wigilii spałam całą noc na jednym boku chyba ze zmęczenia nie budząc się ani razu. Może to przez to?
Ma tak któraś z Was?

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 13:25   #256
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamusie i ich brzusie oraz dzidziusie

My jeszcze u siostry, ale po obiadku wracamy do domu........
Torbę przez ten czas miałam w bagażniku na wszelki wypadek
No i strasznie puchną mi już nogi

Cytat:
hihi no wlasnie, jeszcze okaze sie, ze na dniach kasikzaki sama trafi na porodowke

nooooo całkiem możliwe Jutro jest mój termin porodu z usg

Wczoraj wieczorem myślałam że mi się skutcze zaczęły, wzięłam kąpiel i przeszło.........czekam do Nowego Roku
Cytat:
Dostałam od teściowej i tz pod choinkę tablet sony, jest świetny.
Oooo ja choruję na taki tablet....zazdraszczam
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 13:46   #257
klaurencja
Raczkowanie

Mmsa nie wysle, bo zezre ze zlotowke, bo am karte internetowa ;( ja czekam na Igorka od uski
Stary 2011-12-26, 14:05   #258
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

Wczoraj wieczorem myślałam że mi się skutcze zaczęły, wzięłam kąpiel i przeszło.........czekam do Nowego Roku

Oj, Kasik, już blisko

My się wybieramy na chwilkę do teściów na kawę (chociaż ja piję teraz,bo u teściów tylko fusiara - bleeeee - a ja sobie latte zrobiłam )

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-12-26 o 14:37
Stary 2011-12-26, 14:21   #259
klaurencja
Raczkowanie

3 posty w godzine? Albo sie staczacie albo wszystkie rodzicie
A fotki maja byc w czwartek na mailu

Koniec odwiedzin na dzis , filip dorobil sie koca, gryzaka i spioszkow

Boroo, nie robic zdjec z lampa, to na pewno. A reszta wyjdzie w praniu

Edytowane przez klaurencja
Czas edycji: 2011-12-26 o 14:26
klaurencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 14:46   #260
NataliaM1103
Rozeznanie

Dzisiaj jestem już padnięta po tym świątecznym siedzeniu!!
Puchną mi strasznie stopy - kostek niemam wcale.Tż kupił mi w aptece sól do moczenia i masc dla kobiet w ciąży,do tego boli krzyż i pachwiny!!!

Dzisiaj zaczynamy 38 tydzień a Bartoszek szaleje w brzusiu
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 15:54   #261
uska000
Zadomowienie

U Igorka byla ciocia i narobila fotek wiec wieczorkiem cos napewno do k. wrzuce

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 16:41   #262
*Agatek*
Zakorzenienie

Jeju dziewczyny nie mam siły...

Dziś w nocy nie mogłam spać... położyłam się koło 1.30 i się męczyłam, wstałam po 2, zaczęłam ogarniać stół w gościnnym, wszyscy spali, wypiłam herbatkę, zaczęłam ziewać i koło 3.30 byłam w łóżku- w końcu zasnęłam o 6 i 9 trza było do wc, bo opita byłam i sapię dziś niemiłosiernie... strasznie mi ciężko jest ciężko mi się oddycha, miewam skoki ciśnienia, gorąco się mi robi, zwalnia serce i wtedy robie głębokie wdechy i tak kilkanaście razy dziennie, nawet w nocy... do tego bebzun wielki, ten się wypycha naraz dupką i syrkami, że sapię z bólu i braku oddechu jeszcze co chwila zgaga po byle czym, idzie się pochlastać

"ej ale ty tylko nie rodź, bo dzieciakowi krzywdę zrobisz- rok w plecy"- mąż

Cytat:
masara... strasznie Ci współczuję... nie wytrzymałabym, odeszła, zażądała alimentów i dowidzenia... strasznie się męczysz
Cytat:
Teoretycznie termin mialam na 19, wiec 37 tv
c i moglam rodzic. Przynajmniej wedlug mojego lekarza ;p

Nie mialam znieczylenia.
sorki za wepchniecie sie do kolejki

i w zyciu bym nie pom yslala ze 200 post napisze jako MAMA
ehh no problem

dobrze, że bez znieczulenia- dlatego tak szybko bo znieczulenie opóźnia skurcze i szyjka się baaardzo woooolllno rozwiera ponoć ja wolałabym gaz rozweselający na rozluźnienie
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Straszliwie mnie boli od dwóch dni odcinek na pleco pupie - między biodrem a kręgosłupem po prawej stronie. Ból jest tak straszny, że ciężko mi czasem stanąć na nogi, wstać z łóżka, przekręcić się z boku na bok. Sajgon dosłownie. A jak już złapie to aż paraliżuje
Kilka dni przed świętami miałam troszkę zapierniczu i w przeddzień Wigilii spałam całą noc na jednym boku chyba ze zmęczenia nie budząc się ani razu. Może to przez to?
Ma tak któraś z Was?
też tak mam- jak za długo leżę/siedzę, wstaję i nagle bach... ruszyć się minimalnie nie można i od razu w głowie: "krzyżowe! rodzę!" jak wstaję z dłuższego siedzenia na fotelu to chodzi zgięta w pół, łapię się ścian, tzn podpieram je od tygodnia, dwóch... masarnia jakaś

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 16:51   #263
nawojka8583
Zadomowienie

Ale nuuuuda.
Agaton a co to za nastrój i marudzenie??? Mąż wrócił do wyposzczonej żonki to powinnaś nam tu tryskać radością, a nie takie flaki z olejem
Stary 2011-12-26, 16:55   #264
*Agatek*
Zakorzenienie

Boziu dziewczyny, zapomniałam o najważniejszym Wam powiedzieć.... ja to jak blondynka z prawdziwego zdarzenia jestem, serio... wstyd się przyznać... ale żadnych ząbków w karuzeli wyłamanych nie było... tż włożył szyjkę w ten talerz, rach ciach i się pyta jaki ja problem widzę... normalnie, ręce, które leczą i szafa gra, a ja napisałam babce, że wyłamane są szok, jestem jakaś roztargniona

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Ale nuuuuda.
Agaton a co to za nastrój i marudzenie??? Mąż wrócił do wyposzczonej żonki to powinnaś nam tu tryskać radością, a nie takie flaki z olejem
ja jestem marudna ogólnie najgorszy okres teraz, dziś 37 tydz + 1... cicho, to nie 38!

Właśnie, muszę męża zawołać na seksik, może się mi polepszy

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 17:03   #265
MissZuzia
Zadomowienie

Hej
dziś ostatni dzień obżarstwa ufff

Byliśmy w dzień na godzinnym spacerze, ja się toczyłam jak bałwanek obok tż, nie mogłam iść z nim pod ręke bo mi źle bo on z lekka wyrywa się do przodu, bo ja tak woooooolno sunę że nie dziwię mu się he he
Potem obiadek, deser i teraz odpoczywamy z przejedzenia

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

ja też mam opuchliznę wokół kostek ale taką średnią i sporą prawej ręki jutro wizyta u lekarza to mu pokażę

O łałł już jutro twój tp ale ten czas leci

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Ma tak któraś z Was?
ja mam ból boczny bioder, najbardziej boli prawa częśc, w nocy budze się bólu żeby przekręcić się na lewą stronę i tak co godzine przewracam się sapiąc... współczuję ale ja już tak mam od miesiąca, bez zapierniczu

Cytat:
Wracamy w srode
czekamy na zdjęcia synka

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość

jak brzus opadnie to od razu zauważycie...mi leży na kolanach i świetnie mi się oddycha teraz no i mała wypina się znacznie niżej niż wczesniej i piersi mam wreszcie bo tak to się w brzuchem zlewały...i sikam częściej...
o jaaa to chyba już niedługo

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jestem już padnięta po tym świątecznym siedzeniu!!
Puchną mi strasznie stopy - kostek niemam wcale.Tż kupił mi w aptece sól do moczenia i masc dla kobiet w ciąży,do tego boli krzyż i pachwiny!!!

Dzisiaj zaczynamy 38 tydzień a Bartoszek szaleje w brzusiu
gratulacje
ja właśnie zastanawiam się co możemy na opuchliznę, tylko sól a altacet

Cytat:
Jeju dziewczyny nie mam siły...

Dziś w nocy nie mogłam spać... położyłam się koło 1.30 i się męczyłam, wstałam po 2, zaczęłam ogarniać stół w gościnnym, wszyscy spali, wypiłam herbatkę, zaczęłam ziewać i koło 3.30 byłam w łóżku- w końcu zasnęłam o 6 i 9 trza było do wc, bo opita byłam i sapię dziś niemiłosiernie... strasznie mi ciężko jest ciężko mi się oddycha, miewam skoki ciśnienia, gorąco się mi robi, zwalnia serce i wtedy robie głębokie wdechy i tak kilkanaście razy dziennie, nawet w nocy... do tego bebzun wielki, ten się wypycha naraz dupką i syrkami, że sapię z bólu i braku oddechu jeszcze co chwila zgaga po byle czym, idzie się pochlastać
współczuję

Cytat:
"ej ale ty tylko nie rodź, bo dzieciakowi krzywdę zrobisz- rok w plecy"- mąż

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Nas Wigilia u tesciow przyjemnie zaskoczyla. Bylo naprawde milo. Zaczelismy o 17, a wyszlismy o 22:30 - sama godzina mowi za siebie. Nietopek poszedl na rekord z prezentami - jeszcze w brzuchu, a juz dostal najwiecej Miedzy innymi super chuste do noszenia i kocyk cieplutki z Kubusiem Puchatkiem - jak go dotykam, to az mu zazdroszcze, jest taki milusi

Pozniej w nocy wyruszylismy na Mazury. 250 km w 2,5 h z przystankiem, tankowaniem i malym bladzeniem,bo mgla byla i nie zauwazylismy skretu Siedzimy do teraz, jest pelno smiechu, zartow i przecudowna atmosfera. Odpuscilam sobie na Swieta rezim slodyczowo-ciastowy i Nietopek co chwila ma czkawke

Ciekawa jestem,kiedy bede miala czas nadrobic Sprobuje teraz troszke podczytac,ale co chwila przywoluja mnie z powrotem do stolu
to super, że czas u teściów był miły
ale mieliście maraton czasem trzeba sobie odpuścić, święta są raz wroku i aż szkoda przejść obojętnie obok pyszności

Cytat:
Napisane przez ebeka Pokaż wiadomość
a mozna sie tu jeszcze dopisac do tego watku?
rodze w lutym!
hej witaj, napisz coś o sobie

Cytat:
o jeju brak mi słów na twojego męża
zachowuje się jak najgorsza świnia....

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 17:32   #266
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Boziu dziewczyny, zapomniałam o najważniejszym Wam powiedzieć.... ja to jak blondynka z prawdziwego zdarzenia jestem, serio... wstyd się przyznać... ale żadnych ząbków w karuzeli wyłamanych nie było... tż włożył szyjkę w ten talerz, rach ciach i się pyta jaki ja problem widzę... normalnie, ręce, które leczą i szafa gra, a ja napisałam babce, że wyłamane są szok, jestem jakaś roztargniona

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

ja jestem marudna ogólnie najgorszy okres teraz, dziś 37 tydz + 1... cicho, to nie 38!

Właśnie, muszę męża zawołać na seksik, może się mi polepszy
No niekomu jak komu, ale Tobie Agatku o takich rzeczach przypominać chyba faktycznie coś markotna dziś jesteś.
Agatku gratuluje 38tc chciałabyś żebym cicho siedziała
A co do karuzeli to faktycznie blondynka (z dowcipów oczywiście, nie ubliżając blondynkom).
Stary 2011-12-26, 17:32   #267
n1kotynka
Zadomowienie

Heej

po pierwsze - Klaurencja gratulacje faktycznie Ci się pospieszylo, ale super, że miałas taki szybki poród

Bybella gratulacje zaręczyn pochwal się pierścionkiem

dolores

a ja piszę do Was ze szpitala, jestem tutaj od wczoraj, bo przyjechałam na KTG i lekarka mnie nieźle nastraszyła. Dostałam ochrzan, że nie zostałam w szpitalu w wigilię tylko wypisałam się na żądanie, bo mam cholestazę a to jest takie powikłanie ciąży, że dziecko w każdej chwili może umrzeć w brzuchu !
Bez dwóch zdań zgodziłam się zostać w szpitalu i jestem już od wczoraj. Co chwila mam KTG żeby sprawdzić czy wszystko z małą ok, a dzisiaj miałam próbę oxytocynową bo skurczy braak... tak fenoterol i pessar podziałaly, że teraz jak na złość wszystko na dole trzyma a powinnam jak najszybciej urodzić.

Na oxytocynie miałam skurcze, bolało dość konkretnie, ale po odłączeniu kroplówki ustąpiły i znowu jest cisza czekam na obchód, co powie dzisiaj lekarz, ale z tego co mówiła położna, jutro czeka mnie kolejna kroplówka z jeszcze większą dawką i miejmy nadzieję, że wtedy cos wywołają

generalnie boję się, żeby nic się małej nie stało, bo po tym co powiedziała wczoraj lekarka to.... moja położna przyszła do mnie, uspokoiła mnie trochę i trzeba czekać. Probowałam latać po korytarzu dzisiaij w te i z powrotem ale bezskutecznie. Szyjka jak na złość nie chce puscic i wg połoznej zapowiada się dość cieżki poród. Oby tylko nastąpił jak najszybciej, żeby zagrożenie dla dzidzi minęło.

Dam Wam znać i trzymam kciuki za Was i za szybkie i mało bolesne porody. Oxytocyny nie życzę, nieprzyjemne te skurcze są i mocniejsze niż bez niej

Buzialo
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 17:47   #268
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Hej
dziś ostatni dzień obżarstwa ufff

Byliśmy w dzień na godzinnym spacerze, ja się toczyłam jak bałwanek obok tż, nie mogłam iść z nim pod ręke bo mi źle bo on z lekka wyrywa się do przodu, bo ja tak woooooolno sunę że nie dziwię mu się he he
Potem obiadek, deser i teraz odpoczywamy z przejedzenia

ja też mam opuchliznę wokół kostek ale taką średnią i sporą prawej ręki jutro wizyta u lekarza to mu pokażę
Zuzia ja mam od dwóch dni taką opuchliznę w kostkach, że zrównały się grubością z kolanami, dziś w nocy oblały mnie takie poty, że myślałam, że mnie wody odeszły. A Maleństwa dziś jakby nie było, kilka zaledwie delikatnych ruchów w ciągu dnia i tyle

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
a ja piszę do Was ze szpitala, jestem tutaj od wczoraj, bo przyjechałam na KTG i lekarka mnie nieźle nastraszyła. Dostałam ochrzan, że nie zostałam w szpitalu w wigilię tylko wypisałam się na żądanie, bo mam cholestazę a to jest takie powikłanie ciąży, że dziecko w każdej chwili może umrzeć w brzuchu !
Bez dwóch zdań zgodziłam się zostać w szpitalu i jestem już od wczoraj. Co chwila mam KTG żeby sprawdzić czy wszystko z małą ok, a dzisiaj miałam próbę oxytocynową bo skurczy braak... tak fenoterol i pessar podziałaly, że teraz jak na złość wszystko na dole trzyma a powinnam jak najszybciej urodzić.

Na oxytocynie miałam skurcze, bolało dość konkretnie, ale po odłączeniu kroplówki ustąpiły i znowu jest cisza czekam na obchód, co powie dzisiaj lekarz, ale z tego co mówiła położna, jutro czeka mnie kolejna kroplówka z jeszcze większą dawką i miejmy nadzieję, że wtedy cos wywołają

generalnie boję się, żeby nic się małej nie stało, bo po tym co powiedziała wczoraj lekarka to.... moja położna przyszła do mnie, uspokoiła mnie trochę i trzeba czekać. Probowałam latać po korytarzu dzisiaij w te i z powrotem ale bezskutecznie. Szyjka jak na złość nie chce puscic i wg połoznej zapowiada się dość cieżki poród. Oby tylko nastąpił jak najszybciej, żeby zagrożenie dla dzidzi minęło.

Dam Wam znać i trzymam kciuki za Was i za szybkie i mało bolesne porody. Oxytocyny nie życzę, nieprzyjemne te skurcze są i mocniejsze niż bez niej

Buzialo
Nikotynkadobrze, że jesteście w szpitalu pod stałą opieką. A czy Twój obecny stan i takie zagrożenie nie jest wskazaniem do cc? Jak się objawiła u Ciebie ta cholestaza? Właśnie tak czytałam, że często po takim powstrzymywaniu większość porodów trzeba później wywoływać. Nie martw się Kochana, najważniejsze, że jesteście pod okiem lekarzy resztę jakoś zniesiesz tak jak my wszystkie bo nie wiadomo co którą z nas czeka. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i MaleństwoI jak tylko będziesz miała na tyle siły to daj znać od czasu do czasu co się dzieje bo my tu wszystkie się martwimy
Stary 2011-12-26, 17:59   #269
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

Buzialo

trzymam kciuki za szybkie rozpoczęcie akcji porodowej, mam nadzieję ze bóle nie będą cię męczyć długo i migiem urodzisz córeczkę
jak będziesz mieć możliwość to odezwij się jutro i daj znać co i jak po obchodzie lekarza - czekamy na wieści

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Zuzia ja mam od dwóch dni taką opuchliznę w kostkach, że zrównały się grubością z kolanami, dziś w nocy oblały mnie takie poty, że myślałam, że mnie wody odeszły. A Maleństwa dziś jakby nie było, kilka zaledwie delikatnych ruchów w ciągu dnia i tyle
to u mnie aż tak źle nie jest, bo jeszcze widać zarys kostek ale mam bułeczki wokół nich, zwłaszcza na prawej stronie ciała
mi w nocy to cały czas gorąco, wietrzę się że śpię z jedną nogą poza kołdrą bo bym była zlana potami
mój mały wypycha się, śpiewa gra i tańczy tak samo

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 18:05   #270
nawojka8583
Zadomowienie

Monika widzę Cię odezwij się. Co u Was? Jesteście już w domku z Michasiem? Jak samopoczucie? Napisz coś o porodzie. Strój gwiazdora nie był przypadkiem za mały na Twojego Wielkiego Maluszka?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości