Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-26, 00:51   #751
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez peti91 Pokaż wiadomość
ewelajna facet to milusi pipusi wygląda najczęsciej a z charakteru cham. no same pomyślcie ilu takich znacie.

Jak pilnować zdrowej diety jak sama mam niedowagę ?
Nie jem jedynie serów pleśniowych i orzechów bo to ponoć w ciąży nie bardzo. A tak to jem wszystko.
Na początku ciąży non stop jadłam pomidory, ostatnio non stop banany. A teraz non stop ryby w każdej postaci.
No to buziak od Sofi dla Motylka

Wiecie o czym marzę co do porodu ? Żeby był jak z dobrej komedii gdzie kobitce już w taxi główka wychodzi oby każda z nas miała tak prościutko ehhhh

Gosia nie mam pomysłu na siebie a dzień w dzień w domu siedzę .
Orzechy można Poza tym są bardzo zdrowe.
Ja nie ograniczam się z niczym, jakbym miała pilnować "zdrowego jedzenia" i wszytkich tego typu zaleceń, to pewnie jeszcze bym schudła. Też mam niedowagę, ale taki mój urok i już. W dodatku cały czas mam wcięcie w talii. Urósł mi brzuchol a jakże, przybrały mi biodra, łydki, ale reszta tak nie bardzo.

Właśnie zjadłam śledzika, przegryzłam blokiem czekoladowym i zabieram się za pasztecik

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 01:43   #752
joanaros
Zakorzenienie

U mnie w tym roku Święta średnie:
- znowu dopadło mnie zaziębienie (nos zatkany, spać nie mogę)
- za dużo się nie objadam a słodkości kuszą niemiłosiernie, ale trzymam się dzielnie z dietą
- dzisiaj się dowidziałam, że jadąc na Święta do moich dziadków zginęła w wypadku siostra mojej kuzynki ...... bardzo młoda, zaledwie 20 lat......
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 10:19   #753
cziqua
Zadomowienie

hejka

u nas święta mijają spokojnie rodzinka zamiast prezentów w większości dała pieniążki bo wiedzą że na pewno bardziej się nam przydadzą teraz i tak zebraliśmy myślę pokaźną sumkę poza tym czas słodkiego lenistwa a jutro do gina ,może dostanę skierowanie na usg

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 10:38   #754
88natka
Zadomowienie

gosia261282 wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Witam się świątecznie, pojedzona Ja dziś 28+6 10kg już przytyłam. Do 26 tygodnia moja waga stała w miejscu z 6kg a teraz w każdym tygodniu jest o ponad kilogram więcej. Jem tyle samo co wcześniej, tylko brzuch mi rośnie. 30 grudnia mam badanie USG (30 tydzień) już nie mogę się doczekać kiedy ją zobaczę

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 10:40   #755
19claudia91
Rozeznanie

wstałaaaaaaaaam , u mnie na półce leżała czekolada truskawkowa, zjadłam 3 kostki a zaraz chyba sobie po kiwi sięgne

Peti: to ale cham z niego wybacz że tak się wyrażę.. Chyba nie gotowy na dziecko, a chyba wiedział że seks prowadzi również do tego że kobieta może zajść w ciąże.. Nie wiem czy bym wybaczyła za takie słowa.. Co twoja mama na to wszystko?

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 10:47   #756
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witam sie w II dzien Świat i zycze milego dnia

gosiu gdybym jutro zapomniala, juz dzis zycze wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 10:57   #757
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
a przez te 22 tygodnie przytyłam 2,5 kg a u was jak z wagą , rozstępami i ogólnymi zmianami na ciele ?
Ja jestem w 30 tc i mam juz prawie 17 kg na plusie - chyba wygrywam z wszystkimi mamuskami tutaj do 19 tc mialam zaledwie 3 kg na + jedzac tak jak jem i teraz....
co do rozstepow to smaruje brzuch po kilka razy dziennie, wyskoczyli mi kilka malych i plytkich a odkad smaruje tak systematycznie to sie nie powiekszaja i nie pojawiaja nowe. Wylazly mi na poczatku 28 tygodnia. Uda mam natomiast cale porezane pregami.
Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Hej Kochane!!! Troche spoznione zyczenia, ale szczere-wszystkiego naj, naj z okazji swiat! My juz biesiadujemy 2 dzien, brzuszek nieco urosl od nadmiaru smakolykow.

W piatek poszlam na test glukozy oraz do ginka, zrobilam badania krwii. Krewka bardzo dobrze, ale niestety, mam cukrzyce-to poczatkowe stadium, gdzie nalezy trzymac diete. We wtorek po swietach rejestrujemy sie do poradni, gin dal potrzebne namiary... A pilam od razu 75 g glukozy, bo panie laborantki stwierdzily, ze lepiej od razu wieksza dawke, niz jakbym miala wracac na powtorzenie, gdyby wyniki wyszly zle...No i wyszlo na czczo 78 mg/dl, po 1 godz-198, a po 2- 174....Zobaczymy, jak oceni to diabetolog. Na szczescie dzidzia bardzo dobrze sie roziwja, data porodu wychodzi mi kilka dni pozniej niz z OM, ale odpowiada idealnie moim dluzszym cyklom, i lekarz ocenil termin na 22.03. Dzidzius wazy 1050 g, i .....jest dziewczynka Wszyscy w rodzinie byli lekko zaskoczeni, z nami wlacznie, gdyz wszystkich wlacznie nastawialm na chlopczyka, a chyba najbardziej sama siebie! Mialam przeczucie na chlopca, nawet w dniu wizyty u gina fryzjerka mowila, ze to na pewno musi byc chlopiec, hihi A tu jest coreczka, juz dostalismy wor rozowych ubranek od bratowej Plus multum ciuszkow od dziadkow, rodzenstwa itp Takze po powrocie do irl pralka chyba z tydzien bedzie chodzic, ale przynajmniej ciuszkow to nam nie zabraknie

W kwestii naszych TZ zgadzam sie z emigra, trzeba tak wybierac, zeby moc smialo sobie powiedziec, z tym mezczyzna takim jakim go znam teraz chce spedzic zycie, a nie zakladac, ze jest jaki jest, ale go kocham i po slubie sie zmieni/ja go zmienie...
Ja takze mieszkalm z TZ przed slubem, wiec wiedzialam, jaki jest, jakie ma wady i vice versa, nie oczekiwlam ze po slubie sie zmieni, jak mi cos nie odpowiadalo w jego zachowaniu to go o tym informowalam, przeciez pewne rzeczy mozna zmienic, ale charakteru raczej nie...Zreszta inicjatywa i potrzeba zmiany musi wyjsc od tej osoby, nic nie da sie zrobic na sile, czy to prosba czy grozba....

Ide teraz pojesc jescze swiatecznych potrwa bo przyjechala rodzinka, za 2 dni przechodze na diete. Dzieciaczek kopie, i zapomnialam wspomniec, ulozony jest posladkowo, mam nadzieje, ze do porodu zmieni pozycje...
Gratuluje Ci coreczki i super ze wszystko z nia w porzadku a co do cukrzycy, to mam nadzieje, ze dietetyk pomoze
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Hej!
Odpoczywamy z mężem w domu. Wróciliśmy, odwiedziliśmy moich rodziców. U teściowej przeżyliśmy. Z różnymi nastrojami, daliśmy radę. Na szczęście poza kilkoma głupimi tekstami nikt nie prawił mi morałów, ale babcia oczywiście "no jak to?! jesteś na zwolnieniu?! jakim prawem w ogóle!" a jak głupio spytała czy wybrałam najlepszy szpital do porodu, to głupio odpowiedziałam, że opłace położną i lekarza i bedę rodziła w domu Mąż się usmiał
Wielkość mojego żołądka jest solidnie zmniejszona, więc nie dałam rady się objadać, więc wujek "no twój żołądek to raczej nigdy za duży nie był". Dostał takie spojrzenie, że się zamknął
Przyszłe święta spędzamy w domu. I nie ma siły, która nas wyciągnie. Jak ktoś będzie chciał, to może przyjechać do nas. I tyle.

Teściowa wymyśliła, że na początku czerwca będzie organizowała zjazd rodzinny i mamy powiedzieć czy będziemy czy nie. I nikt nie rozumiał, że z niespełna 3-miesięcznym dzieckiem niezbyt widzę takie podróżowanie do domków letniskowych.

I szwagier zmolestował mi brzuch Koniecznie chcial dostać choć małego kopniaka, pogadał do swojej przyszłej "bratanicy". Kopniaka dostał A szwagierka tylko "bo poród to taki straszny jest, bo to najgorszy ból w zyciu i w ogóle..." Poprawiłam ją, że kazdy jest inny i równie dobrze mogę rodzić godzinę ale i 2 dni. Może mnie boleć nieziemsko mocno ale równie dobrze ból może okazać się znośny. Nie jestem pierwszą rodzącą i nie jestem ostatnia. Przeżyję.
Jak mnie irytuja takie komentarze.... juz niech ci ludzie lepiej nic sie nie odzywaja niz maja tak glupio gadac
Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
U mnie w tym roku Święta średnie:
- znowu dopadło mnie zaziębienie (nos zatkany, spać nie mogę)
- za dużo się nie objadam a słodkości kuszą niemiłosiernie, ale trzymam się dzielnie z dietą
- dzisiaj się dowidziałam, że jadąc na Święta do moich dziadków zginęła w wypadku siostra mojej kuzynki ...... bardzo młoda, zaledwie 20 lat......
o kurcze .... przykro mi

Gosia wszystkiego najlepszego

Ja dopiero z lozka wstalam nie spimy z mezem od 6, ale sobie leniuchowalismy, obejrzelismy Ojca Chrzestnego II i dopiero wstalam dostalam sniadanko do lozka Juleczka sie wygina i rozciaga, az smiesznie to czuje chwilami, np lezac na boku to czuje z jednej strony wbijanie w materac w z drugiej nacisk moja mala akrobatka
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 11:06   #758
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Witam sie w II dzien Świat i zycze milego dnia

gosiu gdybym jutro zapomniala, juz dzis zycze wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Nie,to dzis wlasnie.Dziekuje!!I tobie Natka!
I przede mna ostatni roczek przed trzydziestka...

Kaszel z suchego robi sie mokry,to chyba dobrze.Jutro musze isc do pracy,mam nadzieje ze mi sie nie pogorszy przez to.Potem znow dwa dni wolne.Zaraz ruszam do centrum handlowego zobaczyc na wyprzedaze.U mnie dzis sloneczko,zero wiatru.Temperatura 13 st!
Stary 2011-12-26, 11:27   #759
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Gosica, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!

Emigra, nie ma sie co martwic kilogramami, zejda po ciazy, a skoro jesz jak zwykle, to raczej obstawialabym, ze to gromadzi sie w tkankach woda. Czytalam, ze na to pomaga wypicie rano wody z mniodem i cytryna ktora naszykowalo sie poprzedniej nocy a w ciagu dnia wypijanie np herbatki z pokrzywy.

U nas swiateczna imnprezka zakonczyla sie wczoraj baaardzo pozno, dlatego dzis nieco pospalismy i w sumie dopiero wstalismy-tzn ja z mezem. Lece na swiateczne sniadanko
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 11:32   #760
19claudia91
Rozeznanie

MAM DZISIAJ 27 TYDZIEŃ
Zaczynam III trymestr

Fabianek
Stary 2011-12-26, 11:35   #761
peti91
Raczkowanie

Cześć ! Kolejny dzień taki sam się zapowiada. Beznadzieja.
Ale tak teraz mi się przypomniały wiadomości kilka dni temu jak mówili, że urodził się największy noworodek świata - 7 kg i najmniejszy dotychczas ważył tyle co puszka coca-coli, urodził się w 24 tygodniu i dopiero teraz wygląda jak noworodek bo wtedy jak różowa laleczka.

19CLAUDIA91 uhuhu ja na razie kiwi odpuszczam. zabrałam się ostatnio za kiwi i potem przez 3 dni rozwolnienie. chyba to takie mini uczulenie.

Mam normalną mamę , jeszcze młodą i bardzo w porządku a już się zastanawiam czy nie będzie za bardzo się wtryniać bo mieszkamy razem. Nawet przed chwilą sobie gadałyśmy to mówi ''z dzieckiem się wychodzi do południa na spacer'' a ja mówie ''a ja sądze, że lepiej spokojnie po obiedzie jak już zrobię w domu co się da. Czyli wiadomo opiekować się bobasem i jeśli da radę to oprzątnąć, ugotować obiad. Przespać się jeśli się da razem z bobasem, potem obiad i można wyjść tak mi się marzy ale w rzeczywistości pewnie jest odwrotnie bo dziecko mojej koleżanki ma kilka miesięcy i nie śpi w ciągu dnia w ogóle nawet nie wiedziałam, że tak się da.
peti91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 11:40   #762
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Ale tak teraz mi się przypomniały wiadomości kilka dni temu jak mówili, że urodził się największy noworodek świata - 7 kg i najmniejszy dotychczas ważył tyle co puszka coca-coli, urodził się w 24 tygodniu i dopiero teraz wygląda jak noworodek bo wtedy jak różowa laleczka.

19CLAUDIA91 uhuhu ja na razie kiwi odpuszczam. zabrałam się ostatnio za kiwi i potem przez 3 dni rozwolnienie. chyba to takie mini uczulenie.

Mam normalną mamę , jeszcze młodą i bardzo w porządku a już się zastanawiam czy nie będzie za bardzo się wtryniać bo mieszkamy razem. Nawet przed chwilą sobie gadałyśmy to mówi ''z dzieckiem się wychodzi do południa na spacer'' a ja mówie ''a ja sądze, że lepiej spokojnie po obiedzie jak już zrobię w domu co się da. Czyli wiadomo opiekować się bobasem i jeśli da radę to oprzątnąć, ugotować obiad. Przespać się jeśli się da razem z bobasem, potem obiad i można wyjść tak mi się marzy ale w rzeczywistości pewnie jest odwrotnie bo dziecko mojej koleżanki ma kilka miesięcy i nie śpi w ciągu dnia w ogóle nawet nie wiedziałam, że tak się da.
Mojej kuzynki malec w dzień spi cały czas wstaje aby na mleczko.. i idzie dalej spać.. za to w nocy?! Istna impreza, bawić się chce, płacze..
Damy radę, chociażbym miałabyć samotną matką to wiem że dziecko to wielkie szczęście! Jak się uśmiechnie do Ciebie to sama to stwierdzisz Ja dzieci uwielbiam

Mój synuś właśnie wspina się po macicy czuje wyraźnie

Fabianek

Edytowane przez 19claudia91
Czas edycji: 2011-12-26 o 11:41
Stary 2011-12-26, 12:18   #763
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
MAM DZISIAJ 27 TYDZIEŃ
Zaczynam III trymestr
gratulacje my 28 tydzien
Stary 2011-12-26, 12:24   #764
peti91
Raczkowanie

claudia 27 tydzień
cytrynka 28 tydzień
a ja wczoraj 23 tydzień

łeb w łeb idziemy i oby tak dalej spokojnie trwać do 40 tygodnia
Stary 2011-12-26, 12:32   #765
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Gosica, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!

Emigra, nie ma sie co martwic kilogramami, zejda po ciazy, a skoro jesz jak zwykle, to raczej obstawialabym, ze to gromadzi sie w tkankach woda. Czytalam, ze na to pomaga wypicie rano wody z mniodem i cytryna ktora naszykowalo sie poprzedniej nocy a w ciagu dnia wypijanie np herbatki z pokrzywy.

U nas swiateczna imnprezka zakonczyla sie wczoraj baaardzo pozno, dlatego dzis nieco pospalismy i w sumie dopiero wstalismy-tzn ja z mezem. Lece na swiateczne sniadanko
Mozliwe, ze czesc tych kg to woda, przestalam sie tym przejmowac i przyjmuje spokojnie na klate. Za kilka tygodni bede sie martwic
Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
MAM DZISIAJ 27 TYDZIEŃ
Zaczynam III trymestr
gratki
Cytat:

w gdansku dziewczynka sie taka duza urodzila

co do spacerow to mozna kiedy ma sie czas i ochote, ja nie planuje sobie konkretnych por na spacery, bede gotowa z obowiazkami w domu to wyjdziemy
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-26, 13:02   #766
Mała!
Zakorzenienie

Witam w II dzień Świąt

Mam nadzieję, że każdej z Was spokojnie mijają tegoroczne Święta!

U mnie Święta dość fajnie i spokojnie...no i szybko mijają! jak zwykle dużo dobrego jedzenia i ciągle nie mam dość hihi, od piątku mam +1kg już! mam nadzieję, że jutro nie będzie + 2 kg
zaczynam coraz gorzej czuć się z tymi dodatkowymi kilogramami i w ogóle z moim wyglądem... smuci mnie to...bo widzę, że to już ten czas w którym nie jest dobrze z figurą ... a jeszcze 3 m-ce...

My dziś mamy 27t. 5d.

Na 14:00 idziemy do mojej mamy...będzie siostra z rodzinką i znowu jedzenie
Miłego dnia dziewczyny

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 15:19   #767
Mravka
Zadomowienie

witam po dluzszej przerwie swiatecznie wszystkie mamusie))
Oczywiscie spoznione, ale niemniej bardzo szczere zyczenia wigilijno-bozonarodzeniowe
Mam nadzieję, że spędzacie miło ten wyjątkowy czas...rodzinka, pyszne jedzenie i atmosfera

U nas wszystko w porzadku.. 28tc 3 dzien...w koncu weszłam na wolniejszy obroty i rozkoszuje sie L4...ostatnie 2 tyg były mega intensywne

Gratulacje dla wszystkich mam ,które ostatnio poznały płec maluszka Widzę, ze juz coraz więcej imion na pierwszej stronie sie pojawia,super!

Claudia trzymam kciuki, aby mimo tych przeciwnosci losu wszystko juz teraz układało się po Twojej myśli. Pamiętaj to Ty i Maluszek jestescie najważniejsi. Wsparcie rodziny masz i to sie liczy. TZ jeszcze kiedyś będzie zalowal swojego zachowania, ale Ty poradzisz sobie swietnie czy z Nim czy to bez Niego.

Emigra, super wozeczek zakupilas, widac, ze w idealnym stanie. Nam tez sie udalo upolowac uzywany, ale wyglada jakby ze sklepu wyjechal. Mama pedantka go sprzedawała, wiec tez poczynilismy oszczednosci i jestesmy super zadowoleni.

Podobnego fuksa mielismy także przy zakupie mebelków dla Roberta praktycznie nowka sztuka( lozeczko,komoda i szafa) znalezione na allegro....od osoby z ulicy obok. Smiejemy się z TZ , ze Mlody juz jest ustawiony na nowym mieszkaniu lepiej od Nas

Jak Wasze samopoczucia, brzuszki nie ciągną? tez macie takie spowolnione ruchy?
rozwazam rozpoczecie plywalnia, ale zastanawiam sie nad ew.infekcjami, które mogę zlapac. Wczesniej w ciazy nie chodzilam, ale skoro teraz bede miała sporo wolnego czasu chciałabym to jakoś wykorzystać . Co sądzicie?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski

Edytowane przez Mravka
Czas edycji: 2011-12-26 o 15:23
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 15:42   #768
peti91
Raczkowanie

Co do wyprawki to jak wam idzie planowanie ?
Ja ciuszki kupuję w lumpikach na wagę , to dla mnie ogromna przyjemność. Płacę 6 zł za reklamówkę ciuszków. Na razie są tylko wyprane, ale mama mi je wygotuje w wielkim garnku , potem znów wypierze w niemowlęcym proszku i będą cacy.
Łóżeczko na allegro wybrałam z funkcją kołyski, które można przerobić na zwykłe jak dziecko rośnie.
A co do wózków to wybrałam te modele i jak przyjdzie pora kupowania to będę myśleć:
1. kinderkraft - kraft 5
2. quinny - buzz 3 LUB buzz 4
3. coletto - austin 3
4.casual play - s4
5. maxi cosi - speedi SX
6. Graco - Symbio

Ale dziś mnie pobolewa brzuch jak na miesiączkę. a wy jak tam ?
Stary 2011-12-26, 15:51   #769
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Co do wyprawki to jak wam idzie planowanie ?
Ja ciuszki kupuję w lumpikach na wagę , to dla mnie ogromna przyjemność. Płacę 6 zł za reklamówkę ciuszków. Na razie są tylko wyprane, ale mama mi je wygotuje w wielkim garnku , potem znów wypierze w niemowlęcym proszku i będą cacy.
Łóżeczko na allegro wybrałam z funkcją kołyski, które można przerobić na zwykłe jak dziecko rośnie.
A co do wózków to wybrałam te modele i jak przyjdzie pora kupowania to będę myśleć:
1. kinderkraft - kraft 5
2. quinny - buzz 3 LUB buzz 4
3. coletto - austin 3
4.casual play - s4
5. maxi cosi - speedi SX
6. Graco - Symbio

Ale dziś mnie pobolewa brzuch jak na miesiączkę. a wy jak tam ?
Ja mam już bardzo dużo ubranek i też prawie wszystkie używane.
Mamy już wózek, dziś dostaliśmy kołyskę od naszych sąsiadów z góry u których wynajmujemy mieszkanie. Czekam na paczkę z Polski bo kupiłam różne rzeczy( rożek, ręczniczki z kapturem, pieluszki tetrowe, termometr do wody, grzebyk, gruszkę do nosa i różne drobiazgi, a dla siebie staniki do karmienia, pidżamy 2 dla karmiących, wkładki laktacyjne i specjalne podpaski) oprócz tego mam jeszcze butelkę z aventu 125 ml(dostałam za darmo z klubu z boots)
Dostaliśmy jeszcze podgrzewacz i sterylizator z aventu. Tak więc już sporo rzeczy mamy. A mnie dziś strasznie plecy bolą..

niespodzianka
Stary 2011-12-26, 16:07   #770
tynka88
Zadomowienie

hej

Ja od 3 dni czuje sie znacznie gorzej( nie jakos tragicznie) w porownaniu do ostatnich miesiecy, tak jak juz mówiłam apetyt dalej mam sredni, nie moge za duzo zjesc, bo czuje jakby mój brzuch miał pęknąć, rano miałam bardzo bolesny skurcz łydki-pierwszy raz mi sie cos takiego przydarzyło, brzuch mi porzadnie wywalilo, boli mnie kregoslup, pachwiny, oddycha mi sie ciezko, z piersi mi leci no i ogolnie ociężale sie czuje i ciagle wykonczona, to tak w ramach narzekania

Moja waga narazie stoi, ale obwod brzucha rosnie i na wysokosci pępka mam 104 cm, na plusie mam 10 kg, w czwartek zaczniemy 27 tydzien, rozstepów raczej nie zauwazyłam.

Iii spodnie ciazowe zaczynaja mnie uciskac , dobrze ze plaszcz kupilam duzy , bo bym chyab nago chodziła

Jutro wybieramy sie z TZ na zakupy, liczymy na jakies wyprzedaze, dokupie dla dzidzi jakies kosmetyki.

Dziewczyny Claudia, Nikii ale z was sexi mamusie

Marzyła i nadal mi sie marzy sesja z brzuszkiem, tak na pamiatke.Znalazlam fotografa , za 40 zdjec wywolanych i okolo 200 na plycie chce 400 zl, nie wiem jeszcze czy sie zdecydujemy

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-12-26 o 16:09
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 16:42   #771
gosia261282
Gang Iren

Widze,ze dzis cicho,swiatecznie.Bylismy na wyprzedazach,ale nie za dlugo i nie weszlam do wszystkich sklepow co chcialam,bo straszny tlok i duszno.A ze jestem chora,to juz w ogole slabo mi sie robilo i chcialam wracac.Za 35f mam:duza patelnie tefala,4 reczniki,sukienke,bluzke i ozdobe do wlosow(te rzeczy dla corki)oraz 3 body dla maluszka.
A teraz jakis film i jedzonko.Relaksik.
Stary 2011-12-26, 16:51   #772
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Emigra, super wozeczek zakupilas, widac, ze w idealnym stanie. Nam tez sie udalo upolowac uzywany, ale wyglada jakby ze sklepu wyjechal. Mama pedantka go sprzedawała, wiec tez poczynilismy oszczednosci i jestesmy super zadowoleni.
No na zdjeciach super, mam nadzieje, ze w realu tez narazie jestem zla bo sprzedawca nie odpisuje na wiadomosci no ale swieta sa wiec wybaczam, jednak jak w ciagu dwoch dni nie otrzymam odpowiedzi to sie zirytuje
A Wy jaki wozeczek macie?
My narazie mebelkow nie kupujemy, tzn tylko przystawka do naszego lozka dla malej, komode maz mi zrobi, zebym miala przewijak na niej. A tak jak malusia bedzie miala kilka miesiecy i przesypiala juz cale nocki ladnie to wtedy dokoncze jej pokoik (teraz pomaluje i udekoruje, ale meblowac bedziemy pozniej - chce biale mebelki dla niej, narazie mamy tam dwie komody w kolorze drewna i duza szara szafe, szafa zostanie, ale komody zmienie i jakies poleczki czy regaly porobimy, wstawi sie normalne lozeczko, itp )

Zastanawiam sie czy nie zamowic sobie kilku rzeczy na all ... od jakich sprzedawcow kupujecie koszule/pizamy czy rozki dla maluszkow? Mi musza do DE przyslac wolalabym z polecenia kupic
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-26, 17:51   #773
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
No na zdjeciach super, mam nadzieje, ze w realu tez narazie jestem zla bo sprzedawca nie odpisuje na wiadomosci no ale swieta sa wiec wybaczam, jednak jak w ciagu dwoch dni nie otrzymam odpowiedzi to sie zirytuje
A Wy jaki wozeczek macie?
My narazie mebelkow nie kupujemy, tzn tylko przystawka do naszego lozka dla malej, komode maz mi zrobi, zebym miala przewijak na niej. A tak jak malusia bedzie miala kilka miesiecy i przesypiala juz cale nocki ladnie to wtedy dokoncze jej pokoik (teraz pomaluje i udekoruje, ale meblowac bedziemy pozniej - chce biale mebelki dla niej, narazie mamy tam dwie komody w kolorze drewna i duza szara szafe, szafa zostanie, ale komody zmienie i jakies poleczki czy regaly porobimy, wstawi sie normalne lozeczko, itp )

Zastanawiam sie czy nie zamowic sobie kilku rzeczy na all ... od jakich sprzedawcow kupujecie koszule/pizamy czy rozki dla maluszkow? Mi musza do DE przyslac wolalabym z polecenia kupic
Tez tak ja myślę, że ten brak odpisywania jest związany z okresem swiatecznym takze daj mu jeszcze troche czasu

co do wózka to udało nam się zakupić Teutonie Mistral S ( kolor dokładnie tak jak z tego linku http://petitbebe.pl/TEUTONIA_Mistral...torba-499.html ), z gondolą , torbą, śpiworkiem całorocznym i adapterami do fotelika (którego jeszcze nie mamy, ale pewnie bedzie maxi cosi cabio fix).
Mebelki tez biale http://www.bellamy.pl/index.php/pl/offer/5 cały komplet udało nam się odkupić za 1200zł )))) wiec naprawde super okazja.
Urządzanie pokoiku to naprawde swietna sprawa, ale te ceny roznych rzeczy są powalające.

co do sprzedawców na all..rozków etc to ja jeszcze poki co nic nie zamawiałam, wiec niestety nie pomoge. Tez szukam opcji aby jak najwiecej rzeczy zamowic u jednego i nie placic X razy za przesylke.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 17:52   #774
peti91
Raczkowanie

No ja dopiero 23 tydzień więc z zakupami czekam... zresztą nawet mnie na nie nie stać. Dopiero mama weźmie kredyt to kupie co trzeba.
Teraz to tylko ciuszki w lumpikach kupuję a tak to listę zrobiłam z rzeczami, które trzeba będzie kupić.
Jeju fajnie macie, że pokoik dzidzia ma osobno. Sofia będzie dzieliła pokój ze mną bo mieszkam z rodzicami, którzy są po rozwodzie i sąd zarządził, że ojciec ma duży pokój a my z mamą mój i mama śpi u mnie w pokoju na stercie kołder a ja w łóżku. Także łóżeczko spokojnie się zmieści, szafkę odstąpie swoją dla małej a przewijak kupie taki zwykły za 40 zł na allegro co się go kładzie na ramy od łóżeczka albo na łóżku będę przebierać.
Niestety życie nie wygląda tak jak marzy każda dziewczyna. Piękny dom, mąż, osobne pokoje na wszystko... ehh.
U mnie w domu to nawet Świąt się nie obchodzi bo same we dwie z mamą jestesmy... z odziną kontaktów nie ma dlatego tak często tu odpisuję. Wigilii też nie miałam. ale cieszę się, że wy tam za mnie świętujecie

Edytowane przez peti91
Czas edycji: 2011-12-26 o 17:54
Stary 2011-12-26, 18:52   #775
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
No ja dopiero 23 tydzień więc z zakupami czekam... zresztą nawet mnie na nie nie stać. Dopiero mama weźmie kredyt to kupie co trzeba.
Teraz to tylko ciuszki w lumpikach kupuję a tak to listę zrobiłam z rzeczami, które trzeba będzie kupić.
Jeju fajnie macie, że pokoik dzidzia ma osobno. Sofia będzie dzieliła pokój ze mną bo mieszkam z rodzicami, którzy są po rozwodzie i sąd zarządził, że ojciec ma duży pokój a my z mamą mój i mama śpi u mnie w pokoju na stercie kołder a ja w łóżku. Także łóżeczko spokojnie się zmieści, szafkę odstąpie swoją dla małej a przewijak kupie taki zwykły za 40 zł na allegro co się go kładzie na ramy od łóżeczka albo na łóżku będę przebierać.
Niestety życie nie wygląda tak jak marzy każda dziewczyna. Piękny dom, mąż, osobne pokoje na wszystko... ehh.
U mnie w domu to nawet Świąt się nie obchodzi bo same we dwie z mamą jestesmy... z odziną kontaktów nie ma dlatego tak często tu odpisuję. Wigilii też nie miałam. ale cieszę się, że wy tam za mnie świętujecie
Przykro mi,ze tak masz.Tez mialam ciezko i biednie,na wiele rzeczy nie bylo mnie stac.Nie wiem tylko dlaczego nie obchodzilyscie z mama Swiat.Mozna swietowac takze we dwie osoby,zrobic Wigilie.Nie rozumiem tego.Jestescie sobie przeciez bliskie,to dlaczego w ten sposob??
Stary 2011-12-26, 19:19   #776
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ale tu cisza jak nigdy
u mnie lezenia ciag dalszy :/ rodzice byli z obiadem ale juz poszli i jesteśmy sami i odpoczywamy, nawet w tym roku sie nie przejadłam bo mi sie żołądek skurczyl w ciazy
Stary 2011-12-26, 19:58   #777
peti91
Raczkowanie

A ja trochę taki mentor zadawania pytań czy propozycji tematów dziś chciałabym was zapytać już nie o zmiany na ciele jakie zauważyłyście tylko o mało przyjemną sprawę a mianowicie depilację i lewatywę przed porodem.

Nie obraźcie się oczywiście na mnie ale skoro i tak robi to położna to chyba nie jest to temat tabu ?

Ja osobiście zamierzam i sama się depilować i sama ''wyczyścić jelitka'' przed wyjazdem do szpitala. Tylko skąd mam wiedzieć czy już się zaczęło i czy już mogę się wyczyścić ?
Depilacja to nie problem bo myślę, że w miesiącu w którym będę miała rodzić będę depilować się codziennie, troszkę obsesyjnie, żeby czuć się komfortowo. ale co z tą lewatywą... i jak to zaaplikować ? oj czuję, że będę cudować haha
Stary 2011-12-26, 20:01   #778
Madziara 26
Rozeznanie

ja objedzona aż mi źle w dodatku coś mnie kłuje w macicy i się martwię. Też tak macie???

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 20:15   #779
88natka
Zadomowienie

Cytat:
A ja trochę taki mentor zadawania pytań czy propozycji tematów dziś chciałabym was zapytać już nie o zmiany na ciele jakie zauważyłyście tylko o mało przyjemną sprawę a mianowicie depilację i lewatywę przed porodem.

Nie obraźcie się oczywiście na mnie ale skoro i tak robi to położna to chyba nie jest to temat tabu ?

Ja osobiście zamierzam i sama się depilować i sama ''wyczyścić jelitka'' przed wyjazdem do szpitala. Tylko skąd mam wiedzieć czy już się zaczęło i czy już mogę się wyczyścić ?
Depilacja to nie problem bo myślę, że w miesiącu w którym będę miała rodzić będę depilować się codziennie, troszkę obsesyjnie, żeby czuć się komfortowo. ale co z tą lewatywą... i jak to zaaplikować ? oj czuję, że będę cudować haha
ja się depiluje codziennie, więc z tym problemu nie będzie, a co do lewatywy to u nas w uk się nie robi.
Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
ja objedzona aż mi źle w dodatku coś mnie kłuje w macicy i się martwię. Też tak macie???
to pewnie macica się rozciąga.

niespodzianka
Stary 2011-12-26, 20:17   #780
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej wieczorkiem
My z Filipkiem dzis bylismy w kosciolku, a potem pojechalismy do mojej mamy na obiadek, byl brat z rodzinka i znow najadlam sie jak swinka
Filipek mnie dzis bardzo pozytywnie zaskoczyl, bo siedzial grzecznie ze mna w lawce cala msze, pare splunal slinka i zgubil 2 zl na ofiare hehe a tak poza tym grzeczne dziecko jestem z niego bardzo dumna

Aha przy okazji sie dowiedzialam, ze w piatek mam ksiedza po koledzie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie,to dzis wlasnie.Dziekuje!!I tobie Natka!
I przede mna ostatni roczek przed trzydziestka...

Kaszel z suchego robi sie mokry,to chyba dobrze.Jutro musze isc do pracy,mam nadzieje ze mi sie nie pogorszy przez to.Potem znow dwa dni wolne.Zaraz ruszam do centrum handlowego zobaczyc na wyprzedaze.U mnie dzis sloneczko,zero wiatru.Temperatura 13 st!
no to sie wstrzelilam
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-12-26 o 20:43
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości