|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
MałgosiaM8- a może cykniesz jakiś filmik ze Stasinkiem i tym cudem co dostaliście
![]() Cytat:
Strasznie długo Szymuś się męczy tym skokiem Cytat:
takie cudo zawsze trzeba mieć ![]() Cytat:
ech my matki zombie widzę, ze idziemy ze wszystkim łeb w łeb niestety Ja wczo i dziś też jadlam sałatkę (z majo, jajkiem) i jest oki- znaczy sie nic gorzej bo to, ze mały śpi w porywach 2h w nocy to standard i meczy sie z pierdziochami niezależnie co jem Oczywiście nie szaleję z ilosciami ale po troszkę wprowadzam różne produkty. Jeszcze boje się cytrusów, kakao, truskawek. Ale nawet wzdymające po troszeczkę próbuję (krokiety z kapuchą, sałatka z grochem)Dzis najdłuższa drzemka trwała 2.19- dopiero nad ranem (mamuśka dostała tablet z programem dzieciowym gdzie można zaznaczac karmienie, spanie, przewijanie itp itd, prowadzi statystyki i takie tam- tom się pochwaliła )
|
|||
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz coś więcej o tym co
|
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamuśki
![]() odmeldowujemy sie w biegu zaraz idziemy do tesciowej na kawke a potem do moich rodziców na obiad. Mielismy isc o 10 ale młoda postanowiła spać i nie chce jej budzić bo sie bedzie wsciekać ![]() Wigilia mineła spokojnie, Gunia spała, obudziła sie pod koniec. Pobawiła ją chrzestna ciocia, dziadki oczywiscie sie pokłócili co było do przewidzenia bo tesciów zazdrosc zżera, ze moi więcej są z Olgą wczoraj bylismy u wujka to juz młoda troche dostała nerwa bo chyba za duzo ludzi tam było i nie mogła usnąć. Małgosia M8 super ta mato-karuzelka moze faktycznie byłaby dobra dla leniuszków.Archi super, ze w koncu zjadłaś coś normalnie i prezencik fajny dostałas
|
|
|
|
#4084 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgoś fajna ta mata
Tylko ja już nie mam miejsca ![]() Archi Poka co to za tablet? Mój tablet, to zeszyt w linie Ancia Stefek też nie przepada za grającymi zabawkami. Ma jedną zabawkę słońce-pozytywkę, ktorą do czasu toleruje. Danika ale rodzice się nie pobili?
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
TAKI programik mam wgrany- fajna sprawa- jak dla mnie
bo do tej pory pisałam to wszystko ręcznie- matka wariatka ![]() jak ja Wam zazdroszczę tych grzecznych dzieciatek Tablet lenovo- tablet jak tablet fajnie ,ze ten programik ma co wyżej dałam Chyba na tela tez można wgrywać- te które mają androida Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-12-26 o 11:46 |
|
|
|
#4086 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokaże pokaże po świętach kiedyś nawet w lumpku za 5 zł bym takiej nie kupiła ![]() Cytat:
![]() wczoraj u teściówki było więcej ludzi i Natalcia marudna, a jak tylko pojechali to anioł nie dziecko ![]() oby dziś u pradziadków była grzeczna ![]() Cytat:
fajny ten program, nie wiedziałam że są takie cuda ja to jednak jaskiniowiec jestem Ale dziś śpiący dzień. Spaliśmy do 9.30 a ja się czuje choćbym spała z 3 godziny. Nati dziś tak pięknie się bawi na macie
|
|||
|
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam jedynie taki tablet do rysowania. A nic nie notuję - kilka razy się podjęłam i zapominam .Szkoda że płatny ten program to bym sobei chociaż na kompa ściągnęła albo szkoda że na moją kom się nie da
|
|
|
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
nic tylko zazdrościć
![]() A Ty tez tylko pierś, no nie? Cytat:
|
|
|
|
|
#4089 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane
![]() U nas trochę lepiej, ale nadal więcej płaczu niż uśmiechów...Szkoda mi tego mojego Aniołka, bo nie wiem jak Mu pomóc, ale staram się ze wszystkich sił. Mam nadzieję, że niedługo uda mi się wpaść do Was na dłużej Buziaki!!! |
|
|
|
#4090 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poczekam aż dolar spadnie Cytat:
Może go nie przetrzymywać tym smokiem tylko karmić jak chce![]() Cytat:
Trzymamy kciuki żebyście szybko wyszli na prostą! Najważniejsze, że jest poprawa!
|
|
#4091 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
.A ten progrm tylko po ang jest? Bo ja tempa strzała jestem z angielskiego, sto lat temu miałam z nim kontakt. I takie mam głupie pytanie - czemu to wszystko zapisujesz? ![]() Cytat:
. Franuś też nie lubi zbyt dużej ilości ludzi. Ale w sumie co tu się dziwić.U nas wczoraj było z nami 12 osób i 3 dzieci, masakra .Cytat:
. Żałuję, że nie powiedziałam tak jak COtka o gryzaczkach, bo to póki co dla Frania ulubiona zabawka. I pluszaki. Generalnie najlepiej, by dało się wziąć do buzi.Kapuchę, cebulę i groch tez?? Cytat:
A próbowałaś podać butlę?
|
|
|
#4092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj kombinowałam że on leżał płasko na materacu a ja nad nim się pochyliłam z piersią i ssał jak najęty bez szemrania ![]() a pozagadywać się nie da wyje jak nie dostanie jesć, a jak go przetrzymam to mi jeszcze większy koncert urządzi ![]() Cytat:
http://allegro.pl/lamaze-mata-edukac...011644365.html pisze tu że działa na brzuszek, nie wiem czy to przypadek czy nie.. ale mały nie robil kopska ze 3 dni, wczoraj leżał z 4 razy na tej macie i puszczał bączki aż miło i dziś rano kopa była też dołączam się do matek zombi coś mnie mały nie połaskawił i wstawał ostatnie dwa dni co 2 godziny, chyba od nadmiaru wrażeń i gości ![]() smokiem się nie dało go udobruchać i cycusiem mama musiała świecić
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia. A wiesz, u mnie tak samo... hm.
Też jak go karmię na leżąco to puszcza cycka i bach na plecy. ![]() Kurcze a wy wszystkie takie dokładne jesteście i notujecie kupy, posiłki itp? |
|
|
|
#4094 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ancia ja go karmię mm. Tylko Kwilon wypija 200ml mleka i na styk wytrzymuje 4h. Nie powiem bo do niedawna ładnie spał od 20 do 4-5 rano bez budzenia się. Ostatnio się budzi tak jakby na dodatkowe karmienie A kiedy wprwadzacie jabłka i inne? [QUOTE=MalgosiaM8;31226622]chce jeść, bo jak wkoncu się dorwie to je i je, ale coś mu pozycja na boka na leżąco ostatnio nie pasuje i koniec wczoraj kombinowałam że on leżał płasko na materacu a ja nad nim się pochyliłam z piersią i ssał jak najęty bez szemrania ![]() a pozagadywać się nie da wyje jak nie dostanie jesć, a jak go przetrzymam to mi jeszcze większy koncert urządzi ![]() QUOTE] Bo mu leciało łatwiej chyba Dzieciaczki -cwaniaczki---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
Ja zapominam o której go karmiłam, a przy mm to istotne albo czy dalam witaminę
|
|
#4095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i spit up (wymioty)Na początku zapisywałam bo podpatrzyłam w szpit., ze zaznaczaja koope, siku i jedzenie i stwierdzilam ze dobrze byłoby wiedziec co kiedy maly robi- zwlaszcza jakby sie pochorował. Potem zaczelam zaznaczac dodatkowo z ktorej piersi jadł bo ze zmeczenia wogóle nie pamiętałam- piersi rzadko robiły mi sie przepełnione wiec na czuja nie dało rady ![]() Potem jeszcze zaczełąm dopisywac podawane leki (wit, Bobotic) i co jem bo próbowałam zaczaić co mu szkodzi. Teraz jedzenia już nei zaznaczam od kilku dni. A reszta juz mi weszła w krew , ze wrecz zle bym sie czuła jakbym nie zaznaczyła kiedy jadł ile psał etc. Z reszta ze zmeczenia dalej nie pamietałabym co i jak ![]() Cytat:
Juz sobie obczaiłam te mate na all Ale na razie to chyba cos sprobuje upolowac z mat edukacyjnych , bo mam tylko taka zwykla w domu od kolezanki- 2 pałąki i zawieszone pluszaki, a u znajomych widzialam taka z bajerami (mlodyjki, lustereczko, szeleszczace gadzety itp) i jak maly sie tym interesowal to chyba za bardzo żydzę na te swoje dziecko
|
||
|
|
|
#4096 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
, mój je w godzinach 23,1,3,4,5,7. Czasem co 2h, ale nad ranem właśnie często co 1h.Cytat:
Cotka ja nie notuję nic .---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
Franuś dostał szczeniaczka-uczniaczka, pałąk taki plastikowy, pod którym może leżeć (czyli cos jak mata, bez maty), ale to grające i 2 grające zabawki - piłkę i kaczuszkę. Do tego firmowe adidaski, padłam z nich .My mu kupiliśmy wyścigówkę sterowaną grzechotką i piłkę z fp taką uczącą-mówiącą. Wszystkich zabawek właśnie lekko się boi, a do tego do tego pałąka nie sięga rączkami. Takie maty byłyby bardziej właściwe. Czy wasze dzieci też tak bardzo chcą siedzieć i podciągają się na rączkach jak je się chwyci za dłonie?? Bo Franek tak silnie się podciąga i trzyma, a do tego tak chwiejnie siedzi, że padam z niego normalnie. Boję się jednak, czy to nie za wcześnie. Noszony też chce być tylko na siedząco, w sensie swoimi plecami tyłem do mnie. I na kolanach by siedział, a o leżeniu nie ma mowy. Ja jestem serio "tempa" a nie tępa. Dopiero teraz to zobaczyłam, aż oczy zabolały .
|
|
|
#4097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z jedzeniem u nas podobnie, za to w dzień to i nawet 4h przerwy - biedne moje piersi ![]() Cytat:
![]() Mój jeszcze za bardzo się nie podciąga- chyba za mały. Za to nawet przełożył już sobie grzechotkę z reki do ręki- ale ja nei widziałam bo odsypiałam wtedy cała rodzina za to sie zachwycała.No i dzis jakby bardziej nóżki odkrył przy zabawie z tatą. |
||
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Mogę się przyłączyć do Was? Jestem mamą 3 miesięcznej Juli. Widzę, że się wspierać i podpowiadacie jak sobie poradzić z malcem.
|
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() jestem i ja ![]() jak to sie mówi? świeta, świeta i po świetach hihihi ![]() mój maz własnei odpoczywa tzn spi -dałam mu godz i potem go budze niech Ze mna posiedzi a co mały leży w łożeczku i pewnie zaśnie bo widze ze troszke mój skarbczyk zmeczonywidze ze piszeciwe co doztały dzieciaczki mój dostał mega wielkiego pluszowego miska(ciekawe gdzie ja to bede trzymać) album na zdjecia , kurteczkę , bodziaki, czapke i grzechotko gryzak najwieksza furrora to miś mój mąz powiedział swojej mamie ze rzeczy ma ni ekupowac(ze wzgledu na to ze do szpitala jak przyszła w odwiedziny to przyniosła polarkowy komplet który sie nam ni epodoba hehe zreszta gdzies musiała byc wyprzedaz bo moja mama taki sam przytarła ech w) wiec zapobiegawczo powiedział ze zadnych ubran i chyba stad ten mis![]() no a ja musze sie pochwalić co dostałam męza zakupił mi telefon(moj juz miałam chyba 6 rok i chyba stwierdził ze wystarczy hehe choc ja ni ebardzo chciałam zmieniac bo uwielbiałam tego mojego teraz juz nie mam wyjscia i musze używac![]() ja męzulkowi dałam perfumy i dwie gry ![]() oprócz tego dostalismy blender tzn tesciowie nam do niego dołożyli można powiedziec ze blender to prezent dla 3 dla mnie , męza i Marcela![]() a i dostałam książke encyklopedia zdrowia dziecka -przydała sie juz bo tam wyczytałam o wysypkach ze dzieciatka tak maja ze sie pojawia jakies takie badziewie hehe---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
![]() no jasne ze sie przyłącz
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2011-12-26 o 19:25 |
|
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a leżenie na kolanach to tylko jak jest śpiący no i czasem ze smokiem
|
|
|
#4102 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hej hej i ja się melduje poświątecznie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Napisz coś więcej o sobie. Kiedy rodzilaś, czy to pierwsze dziecko =, jak mała Juleczka się zachowuje i może jakieś zdjęcie nam wrzucisz?
|
|
|
#4103 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
W dzień nie zdarzają mu się przerwy 4h, ale 3h jak najbardziej.Mój jako tako grzechotek nie przekłada, raczej trzyma obiema rękoma (jak się to po polsku mówi?), nóżkami też się nie interesuje, jakoś odwrotnie się rozwija. ![]() Cytat:
I bardzo dobrze! Okropny czas. Gratuluję prezenciku, hojny Mikołaj był u Ciebie Grzeczny ten Twój Marcelek, leży i sobie zaśnie?? u nas to wprost niemożliwe. Chociaż wczoraj przy gościach tak spał, że aż byłam w szoku. Poszłam po niego przed kąpielą troszkę go wybudzić, to zasypiał na siedzaco .Cytat:
Swojego nad ranem też czasem biorę, jak chcę żeby dłużej pospał i działa, bo pośpi wtedy nawet do 7. Cytat:
![]() A z prezencikami to jest tak, że 2 prezenty od chrzestnych a na resztę była zrzutka, a że rodzinka liczna, to i tak wyszło .Małgosia1983 pytałas o rozszerzanie diety - czekam aż Franio skończy antybiotyk. Nie wolno podobno rozszerzać, zresztą wolałam eksperymentować z nowymi smakami jak będzie zdrowy. A akurat 30.12 mamy i wizytę kontrolną i szczepienie, to będzie okazja żeby potwierdzić to rozszerzanie diety, bo jakoś do końca przekonana nie jestem. Jutro szykujemy się na pierwszy spacerek po chorobie, nareszcie Mamusie cyckowe - czy też Wasze dzieci nie chcą pić z butelki? Bo nie wiem, jak swojego szkraba przekonać, a musi pić, bo przecież mam szkołę. Jadł, aż 2 tygodnie temu przestał. Próbowałam herbatką, ale olał.
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się pochwalić, że dzisiejszej nocy obudziła się do karmienia o 1 i 5 a potem to już przed 8 się obudziła, aby zacząć się bawić. Pierwsze zdjęcie zaraz po porodzie ( waga 3150g) drugie teraz (waga 6000g). |
|
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do Marcelka to naprawde grzeczny facecik, jest przekochany, kiedys go troszke na łapkach nosiłam zeby poszedł spac a teraz wkładam do łóżeczka włanczam karuzelke i sobi etam leży, dzis zauważyłam ze projektor w karuzeli go drażnił wiec wyłonczyłam a po chwili tez melodyjke i 5 min ide patrze a on spi-musiał byc juz zmeczony skoro karuzelka go drazniła, bo tak przed spaniem gada sobie jeszcze z nia a dzis po 6 wziełam go do siebie do łóżka i spalismy do 10![]() a co do mikołaja no w tym roku zaszaleliśmy ale to z radości ze nareszcie jesteśmy w 3 no i tesciowie teraz juz wiem na pewno chyba lekko zwariowali na punkcie Marcela ni sa specyficzni i nie spodziewałam sie ze az tak sie beda cieszyc![]() Anula Julcia jest sliczna gratuluje córy
|
|
|
|
|
#4106 |
|
kosmitka
|
Aa2 - spaliście do 10?? Powiedz, że ja też się tego doczekam!
A święta jakieś nieudane, nawet nie chce mi się opowiadać. Ucałuj Marcelka, grzecznego misiaczka kochanego .Aniula gratuluję córci!
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak mam dopiero dawać o 6 mc.. to ja dziękuję...mój też nie chce, coś tam se pociumka raz czy dwa i wypycha językiem i koniec.. czasem nawet uda mu się pociągnąć więcej ale nie wiem od czego to zależy aaa mąż nie lubi jak upubliczniam naszego dziecia
|
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do świat to pitulaski no a do tej 10 to chyba ja bardziej spałam ale mały koło mni eleżał troche gugał, troche spał troszke sie krecił ale mamusia przysypiała i jako sduzo uwagi sie nei domagał
|
|
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
aa2, anciaahk
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- to ja też się pochwalę co Julcia dostała mate edukacyjną fisher price, śpiochy, bodziaki ,pluszaka, gryzaki i grzechotkijakiś specjalnych wymagań nie miałyśmy
|
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Natrudziłam się, odpisałam ładnie a ten mój gad wyłączył mi laptopa
![]() Ale tak w skrócie co pamiętam: Asia - ja też dostałam dwa błękitne polarkowe komplety A grzeczności Marcelka nie będę zazdrościć bo się zepsuje![]() Aniula47 witaj u nas ![]() Ancia Szymon tez ostatnio je co 1,5-2 h Czytałam, że to może oznaczać, że dziecko domaga się już innego jedzenia A takich prób ze smoczkiem to bym się nie odważyła bo chyba cały dom byłby na nogi postawiony Z butelką problemów nie mamySzymon też koniecznie chce siedzieć bez opierania sie, nawet jak się podciągnie za rączki to po chwili puszcza moje palce żeby siedzieć samemu Odnośnie marudzenia to chyba faktycznie skok (ten najdłuższy ), bo prawie wcale nie gaworzy, często chce cyca, dużo się chce przytulać i bardzo łatwo doprowadzić go do płaczu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

Skoku chyba ciąg dalszy
Z prezentów najbardziej podobała mu się wstążka i papier
to taka którą sie zakłada tylko i wyłącznie jak ta osoba która dała prezent ma przyjechać albo jak się jedzie do niej
ech my matki zombie widzę, ze idziemy ze wszystkim łeb w łeb niestety 

.