|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. III
Cytat:
Cytat:
nie bede sie klocic ale ja jej nigdzie nie widuje
|
|
#782 |
|
po prostu Em :)
|
Na pewno gdzieś w Krakowie można ją kupić, w takich bardziej ekologicznych sklepach (na św. Gertrudy na przykład). Na ich stronie jest w dziale kosmetyków detalicznych.
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#784 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Wiecie, ja też nie uzależniam "odpowiedniej wagi" od samego BMI na ten przykład, bo to kwestia bardzo wielu czynników, ale po prostu na własnej skórze przekonałam się jak czasem cięzko dobrac leki i ich dawkę, gdy ktoś mało waży. Problem w tym, ze w dużej części przypadków waga 40kg to już nie tylko brak tkanki tłuszczowej ale i zanik masy mięśniowej. A lekarze są różni, moja lekarka nie goni mnie z wagą po pzychodni, ale bez ogórdek mówi skąd moje problemy z ciśnieniem, sercem czy kręgosłupem
Ja najlepiej się czuję przy 45kg, a wyglądam przy 47
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
na ich stronie
ale nie sa dostepne w drogeriach normalnie ode mnie z firmy babeczka tez co miesiac kupuje wieksze ilosc do odsprzedazy bo ma jakis sklepik wiec w jakis malych moze sa dostepne ale nie sa to typowe detaliczne produkty dostepne dla kazdego.fakt Jadwiga ma porobione kosmetyki detaliczne - male pojemnosci i kosmetyki pro- duze pojemnosci ktore miedzy soba skladem sie nie roznia wiec dla mnie sa pro wszystkie co innego np bielenda ma typowo profesjonalne kosmetyki ktore nie maja odpowiednikow w seriach detalicznych dla mnie szkoda troche bo sa to bardzo fajne produkty i powinnysmy miec do nich dostep bez problemow ![]() pomine fakt ze ja osobiscie wole kosmetyki pro bo juz nie raz sie przekonalam ze sa lepsze mowie tu o pielegnacji włosy, ciało
Edytowane przez Candy Killer Czas edycji: 2011-12-26 o 21:15 |
|
|
|
#786 |
|
Konto usunięte
|
ale szczerze to wątpię, żeby każda chuda osoba miała jakieś problemy zdrowotne... znam parę takich osób i no nie wiem nigdy nie słyszałam, żeby coś im było.
Tak swoją drogą ile masz wzrostu ?
|
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam kolezanke ...ok 165 cm a wazy chyba 45kg..chudzinka taka ale nic jej nie dolega, je duzoo..po prostu taka jej uroda
|
#788 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja mam 159
![]() Chochlik, nie każda ma, a czasem nie każda o tym wie. W każdym razie chude osoby czesto mają np ciut za niskie ciśnienie, z tym, że nie każdemu to wpływa na samopoczucie, więc często nawet o tym nie wiedzą Zrsztą kto mając np 20 lat regularnie mierzy owo ciśnienie itp ?
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała schudnąć z 15 kg, 10 to mus
tylko mam takie geny i taką budowę i mnie strasznie łatwo przytyć niestety choć mówią, że nie wyglądam na tyle kg, ile ważę, ale jak schudnę 15 kg to będzie dobrze
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#791 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale jednak dobrze się z tym czujesz i jest ok no to wiesz ![]() Cytat:
![]() Ale ogólnie ja też łatwo tyję, wooolno chudnę :/ i to z 15-20 kg by się przydało
|
||
|
|
|
#792 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Gdyby nie szczupła budowa ciala, to pewnie bym mogla
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze takie niskie liczby tu padają że się niewypowiadam
Ja bym 60 chciała ważyć;Pjedyne wytłumaczenie to że mam 171
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem, jak się za to zabiorę, czy dam radę
![]() nie jeść słodyczy to męka będzie, bo ja nie jem często, ale jak mnie najdzie na czekoladę, to całą zjem w 20 minut ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#795 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! Trochę mnie TU nie było i już nowy wątek. Zapraszam na kilka nowych notek na moim blogu
pozdrawiam serdecznie ![]() ![]()
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś moim marzeniem było 50 kg, teraz wiem, że nierealne, bo wyglądałabym jak zasuszony trupek już przy 55kg będę wyglądać bardzo chudo, przy 60kg czuję się szczupło, a teraz waham się kilka kg przed 70 - i każdy kto słyszy, że tyle ważę nie chce mi wierzyć, bo mówią, że wyglądam na mniej niż 60kg ![]() ale święta to zło, ja nawet nie chcę na wadze stawać, jutro muszę w końcu zapłacić za siłownię i zacząć regularnie chodzić, bo się zapasę do końca już chyba
|
|
|
|
|
#797 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam 168 cm i ważę 52...
U mnie swatch szminki make up factory
|
|
|
|
#798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem stopniowo coraz mniej treningu i wakacje u znajomych którzy bosko gotują no i tak stopniowo mi przybywało.. Teraz mam tak jak Ty te 10 kg ponadprogramowych ![]() [1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;31231797]Ja bym chociaż 55 chciała, a 40-48 to by było Dokładnie takie same liczby bym podała.. Chociaż 55 kg a 48 to marzenie.. Niestety w moim przypadku nierealne.. Raz tyle miałam ale w liceum po kopenhaskiej.. A i wtedy nie byłam chuda.. Taka budowa.. Dużo tkanki mięśniowej Tłuszczowej oczywiście też ale cii.. ![]() Ja za to w odróżnieniu od większości z was, dzisiejszy dzień spędziłam bardzo aktywnie.. Od rana byłam w NIKU.. Zrobiłam serię ABS, 75 minut/10 km na orbitreku, stretching, potem marsz z psem ok 6 km, sprzątanie, prasowanie, mycie auta.. Caaały dzień coś.. ![]() Muszę do sylwka choć odrobinę schudnąć.. Zawzięłam się tym razem.. Diety ciężko mi przychodzą ale na szczęście ćwiczyć uwielbiam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
panno mrau a ile masz wzrostu? Mi też nie wieżą jak mówię (chociaż rzadko się przyznaję
) że ważę ok 70 dzięki Bogu jakos po całym ciele się rozlewa i nie widać;P
|
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;31232669]ale szczerze to wątpię, żeby każda chuda osoba miała jakieś problemy zdrowotne... znam parę takich osób i no nie wiem nigdy nie słyszałam, żeby coś im było.
Tak swoją drogą ile masz wzrostu ? [/QUOTE]Chochliku, chudy =/= zdrowy - są osoby chude które np. naprawdę żywią się śmieciowo, zupełnie nieregularnie, nie uprawiają w ogóle sportu - serio sądzisz, że to korzystnie wpływa na zdrowie? Nie mówiąc już o tym, że sama bardzo niska waga może powodować problemy, chociażby z sercem i ciśnieniem o czym wspominała nicRu. Nie ma reguły, że im szczuplejszy tym zdrowszy. Poza tym to, że TY znasz kilka szczupłych osób i nie słyszałaś, żeby im coś było to, z całym szacunkiem, mało miarodajny wskaźnik.
|
#801 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIe. Wszystko mam. Chcę kupić jeansy, ale to nie na wyprzedaży, nie miałam czasu przymierzyć ich przed wyjazdem. Ale nie spieszy mi się. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Musimy podać sobie ręce.. Więcej sportu i lepsze pory obiady, bo 21-22 nie są najlepszą porą, ale zajęcia mi uniemożliwiają teraz jedzenie w innych porach. Mam nadzieję, że niebawem się to zmieni Spędziłam dziś cudowny dzień cieszę się, że osoby mi bliskie się chyba lubiąno i powrót do ćwiczeń, na spokojnie, bo kręgosłup się buntuje, więc powoli będę pływać, aby sprawdzić czy ból minie, jak się zmniejszy zabiorę się za resztę ćwiczeń Edytowane przez lele Czas edycji: 2011-12-26 o 23:01 |
|||||
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i od kilku miesięcy trzymam wagę na poziomie 68-69kg, nieważne czy jem dużo i się nie ruszam czy bardziej się pilnuję w najlepszym okresie ważyłam 60kg, a potem znalazłam mojego TŻa, który gotuje wspaniale i jest typem ektomorficznym, więc ile by nie jadł i tak nie tyje - zaczęłam z nim jadać, stołować się na jego kuchni i tak w ciągu prawie 4 lat mi przybyło parę kg ale w tym roku się zawzięłam - stwierdziłam, że na ślubie własnym wypadałoby dobrze wyglądać
|
|
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko się boję, czy nie przytyję po tabletkach anty, bo zaczynam brać za niedługo...
|
|
|
#804 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I nie mówię, że im chudszy tym zdrowszy, tylko, żeby nie mówić od razu, że jak chudy to ma już automatycznie milion problemów ze zdrowiem, tylko dlatego, że jest chudy
|
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
A jak brałaś to przytyłaś? Miałaś jakieś skutki uboczne? Bo jak czytam o tych skutkach, to mnie przerażenie ogarnia
|
|
#807 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Osoby chude (nie szczupłe, a chude) jednak często mają. Tylko, tak jak mówię, to, co długo życia im nie utrudnia, może nagle dać o sobie znać. Tak samo jak w przypadku osób otyłych. Niby są gruszbe, niby ok, ale nagle trach i coś ze zdrowiem jest nie tak. Po prostu trzeba się kierować zasadą złotego środka.
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;31234960]I nie mówię, że im chudszy tym zdrowszy, tylko, żeby nie mówić od razu, że jak chudy to ma już automatycznie milion problemów ze zdrowiem, tylko dlatego, że jest chudy
[/QUOTE]Ale z Twojej wypowiedzi wynikało, że Twoim zdaniem jak chudy to dużo zdrowszy od tego grubszego - a to zupełnie tak nie działa... Moja najlepsza przyjaciółka jest chuda, nawet bardzo. Prowadzi zdrowy tryb życia, regularne wartościowe posiłki, ruch kilka razy w tygodniu, a ma masę problemów ze zdrowiem - więcej niż ja, z moim nadbagażem. A to coś ze stawem kolanowym, a to coś nie tak z morfologią znowu, a to jakieś zapalenie, wirus, problemy z kręgami... Nie ma miesiąca w roku, żeby nie była u lekarza, w szpitalu bywa kilka razy w roku. Czasem aż mi jej szkoda, bo co do niej dzwonię to mi opowiada o kolejnej wizycie u lekarza
|
|
|
|
#809 |
|
Konto usunięte
|
a tam, tak naprawdę to samo może trafić i chudego i grubego i 'normalnego' bez względu na wagę
|
|
|
|
#810 |
|
maszyna, nie człowiek
|
No "normalnego" jedna dolegliwości typowe dla osób otyłych czy za chudych nie trafiają
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

) w sprzedaży detalicznej dla każdego.

choć mówią, że nie wyglądam na tyle kg, ile ważę, ale jak schudnę 15 kg to będzie dobrze 

Może trafiłaś na zły egzemplarz ? Ja swojego virtuala miałam rok, jak nie dłużej[COLOR="Silver"]