|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Lili baleronki są fajne
Brumek jedziemy do pra babć Emilie w odwiedziny ![]() Dziubek a ćwiczysz? Natka wiem co czujesz z karmieniem UU.Ja chciałam przejść na MM a kiedy zaczynałam to robić było i jest mi źle. W końcu postanowiałam nadal karmić UU i Emi przyzwyczajać tylko do butli z moim mlekiem. Ma nadzieję, że się ułoży praca i moje karmienie. Lecę !! |
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
|
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
serio ??!! masz jakieś doświadczenia na ten temat ?? mąż znajomej (znam go osobiście) dużo schudł na ich diecie
![]() Cytat:
to za dużo żeby ugryźć temat samemu ale gdzie iść?? aqua aerobic raz lub dwa razy w tygodniu, bieganie z małym, wózkiem, fotelikiem, zakupami na 4 piętro codziennie ![]() Brumek z tymi bólami to do lekarza mnie to na migrenę wygląda no chyba ,że właśnie masz problem z oczkami i to powoduje ból głowy |
|
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1265 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
uff Jasio śpi nie było tak żle jak wczoraj, al też nie było jeszcze tak jak zwykle po cycku i tuleniu położyłam Jasia troszke marudził,ale to było takie marudzenie przepowiadające bliskie zaśnięcie, ale jednak synek mój rozbudził sie i nastąpiła seria płaczu, po czym musiałam dokarmić ( a właściwie przytulić do piersi) i w łóżeczku przy dzwiekach suszarki Jas zasnął w końcu Cytat:
Cytat:
myślę że warto wybrać się do zwykłego dietetyka który zleci badania i ułoży diete bazującą na ogólnodostęponych produktach. A powiedz jesz śniadania? a regularnie jadasz? kilka lat temu miałam nadwagę, odwiedziłam dietetyka, okazało sie że mam anamie lekarz ułożył jakąś tam diete o obniżonej kaloryczności, potem sama zaczełam szukać odpowiedniej diety i przez wiele lat przestrzegałam zasad zdrowego odżywiania dziś jem dużo niedietetycznych rzeczy ale wpoiłam sobie pewne zdrowe nawyki i nie wiem jak to sie dzieje ale utrzymuje wagę a jem baaaaardzo dużo dziś rano bałam sie zwazyć po świątecznych pysznościach i nespodzianka bo ważyłam mniej niz kilka dni wczesniej ![]() myślę że to zasługa karmienia tylko brzucholek wystający od kapustki, grzybków itp brumeczku ja też jeszce nie mam @, ale zaczełam brać tabletki jakiś czas temu wiec jeszce jakiś czas mieć nie bede acha i jeszcze raz dziękuję za słowa otuchy związku z moją kasą, mam małą nadzieje na coś ale nie zapeszam jak sie cos wyjaśni to napiszę
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
strasznie męczące jest takie nic nierobienie w końcu po świętach!!![]() U nas święta suuper, nasze pierwsze w czwóreczkę ![]() Tylko na Wigilii bylismy najpierw u teściów, ale potem "spieszyliśmy się" do moich rodziców u nas w domu i tak kolejne dwa dni też tu spędziliśmy były też moje siostry z narzeczonymi więc tak dwa dni się kisiliśmy we własnym sosie, leniwieeee wybyczyłam się za wszystkie czasy.Filip oszołomiony prezentami, nie wiedział za co się złapać ![]() Lila za to też miała problemy z nocnym uśnieciem po Wigilii- widzę że nie my jedyni , krzyków nie było ale długo usypiała i się rzucała po całym łóżeczku. w nocy budziła się co chwila i pojawił jej się lekki kaszelek![]() w niedzielę było też niezbyt fajnie, trochę marudziła, jęczała w końcu dałam jej paracetamol i syropki na kaszel i trochę się uspokoiła. W nocy jednak znowu milion pobudek grrr Dziś było już lepiej , w dzień wesoła, zobaczymy jak nocka... zanka gratuluję ząbków ![]() brumek ja obstawiam że to ząbki, to że jeszcze nic nie widać to nic nie znaczy, próbowałaś może dać mu paracetamol? nie zaszkodzi a jeśli coś Tymka boli to mu ulży Cytat:
|
|
#1267 | ||
|
Raczkowanie
|
Brawa dla Lenki
![]() ![]() klaski:Cytat:
Cytat:
A ile ważysz teraz, bo ja przed ciążą ważyłam 72, przybrałam w ciąży tylko 8kg, po porodzie po 3tyg wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży a teraz ważę 76 (a dzisiaj nawet 77,6A ja tez już się cieszę, że w końcu po świętach. Bardzo miło je spędziliśmy, ale jednak takie siedzenie przy stole i jedzenie jest strasznie męczące. A do tego dzisiaj w nocy tak strasznie zaczął mnie boleć brzuch, że myślałam, że zemdleje. Był to taki ból na dole tak na okres (powinnam dostać w wigilię), aż sobie przypomniałam jak to było jak były skurcze porodowe, te pierwsze Tak mocno brzuch przed okresem mnie nigdy nie bolał. Dzisiaj dalej nie dostałam.A jeżeli chodzi o Dominika to był bardzo grzeczny w gościach, zarówno dzisiaj jak i wczoraj. Dostał oczywiście dużo prezentów. U nas na szczęście jeszcze nie ma takiego dużego problemu z zasypianiem wieczornym, ale też nie jest tak jak kiedyś. Już nie zasypia w 5 min, trochę musi się pokręcić, powierzgać, pomruczeć. Najbardziej to go rączki rozpraszają, bo sobie mocno wkłada do buźki jak chce zasnąć. wtedy muszę schować mu je pod kołderkę to wtedy zasypia.
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śniadania wcinam codziennie bo to nasz rytuał z Tż , przed jego wyjściem do pracy jem raczej regularnie więc jakims sposobem organizm sobie nie radzi mimo tego. Dziekuję za radę, spróbuję nie wiem co się dzieje dziś Szymuś zasnął szybciej ale co jakiś czas przez sen popłakuje, marudzi, tak płytko i nerwowo spi a ja nie mam pojęcia czemu i tak juz od kilku dni wczoraj juz po karmieniu o 1 w nocy wylądował u nas w łóżku bo pewnie nie spalibyśmy do rana wcale Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-26 o 21:56 |
|
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
No w końcu jakiś ruch się zrobił z wieczora
I ja się cieszę, że już po świętach. Dzisiaj byliśmy u moich rodziców. Apropo jedzenia: nie zjadłam prawie nic. Wczoraj cały dzień siedzieliśmy sami we 3 i zjadłam barszcz z uszkami i 2 kanapki, kilka cukierków. Dzisiaj 3 grzanki rani a u rodziców kawałek udka i ciasta. I tyle. Zanetaa Wiesz, ja i bez ciętego języka jestem wg rodziny tż zołzą. Najważniejsze jest dla mnie wsparcie tż, on o nich myśli to samo co ja. Tylko potrafi olać i odpyskować. zw
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
A ja oglądam właśnie ,, Aleksandra" na tvn-ie. Czy on był gejem ? Bo dziwnie się zachowuje momentami
![]() Piszecie o prezentach. U nas niby nie ma tradycji. Jednak było by miło, jakby mały dostał coś pod choinkę od kogokolwiek. Ale nic a nic nie dostał. Ja oczywiście też ![]() Święta nie za specjalnie mi minęły. Bez jakichś szczególności. Igor dziś dokazywał, darł się. Eh. A moje przedramiona wołają o pomstę. Tak mnie bolą w nocy, rwą...Nigdy czegoś takiego nie miałam. Podejrzewam, że to przesilenie od dźwigania 12 kg. bobasa na rękach... Mój też płacze, wybudza się. Ma już - uwaga - cztery zęby... dziubek, wiesz, oglądałam niedawno woje zdjęcia ze ślubu i byłaś bardzo szczupła. Mówisz, że tak z dnia na dzień zaczęłaś tyć? Rok temu jakoś? Kurde, może coś z metabolizmem...No nie wiem, ale z całego serca Cię rozumiem, bo wiem, ile wygląd znaczy dla kobiety. Ja sama jak oglądam teraz ten film, to aż mnie kłuje w środku, tam same dżagi, no a Angelina Jolie to już wymiata po całości... patik o Tobie też myślałam w te święta Że jesteś chyba ,mega wrażliwą osobą, co ? Przeżywasz wszystko, i analizujesz usłyszane słowa po stokroć razy... Według mnie taka wrażliwość to jet piękna cecha. Szkoda tylko, że utrudnia życie, jak się mieszka z tak obłudną osobą... Nie docenia Cię kobita, a jakby tylko się zmieniła to mogłaby mieć najlepszą synową na świecie...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-12-26 o 22:07 |
|
|
|
#1271 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Przez 2 tygodnie tak co jakiś czas rwał mnie brzuch, ale to był taki ból, że w nocy ze snu potrafił mnie wybudzić. Zrobiłam test i okazało się, że to 5 tydzień ciąży był . A zrobiłam, bo kumpela mnie namówiła. Ja byłam święcie przekonana, że w ciąży nie jestem . Trzy tygodnie wcześniej odstawiłam tabletki i myślałam, że "coś" mi się tam normuje w organizmie.Jakoś tak to było .Cytat:
. Gratuluje prezentu, ja takich nie mogę dostawać, bo od razu gubię albo zrywam . Nawet zegarek od komunii zgubiłam na drugi dzień .Już mam dosyć jedzenia! ![]() A wiecie, że im więcej przebywam z teściami, tym mniej mnie irytują? Dziwne, nie? Nawet nie mam NIC do napisania w naszym ulubionym wątku w klubie . Święta były całkiem sympatyczne, całe 3 dni spędzone u teściów. Wracaliśmy tylko na noc do domu i na śniadanie już do nich jechaliśmy. Dziubek też Cię rozumiem, ja mam "tylko" 6 kg ponad normę, ale źle się czuję w swoim ciele .Scio niedobre dziadki . Przykre...Jacieeeee, Brumek, Natka Nerola jak tam po świętach? Cookie najlepszego z okazji urodzin! Odezwij się co u Was cdn......
|
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że jak będzie tyle ważył to chociaż już na nóżkach będzie stał cobym mogła odpocząć na pół piętrze ![]() a widzisz z tą wagą też tak myślałam,że coś się porobiło dziwnego i metabolizm padł ale nie mam pojęcia jakie badania mogłabym zrobić, żeby to sprawdzić ![]() a idąc do ślubu już miałam nadwagę pogrubione -trafiłaś w sedno !! |
|
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już sie odzwyczaiłam od bólów głowy, bo w ciąży w ogóle na nie nie cierpiałam, w ostatnich latach też nie za często. Co innego kiedyś, gdy byłam nastolatką. Wtedy bolała często i bardzo mocno. I równie często miałam zawroty głowy.
|
|
#1274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak do piątku nie przyjdzie to będę testować
|
|
#1275 |
|
Wtajemniczenie
|
heloł
święta święta i po świętach, w wigilię wprowadziłamNatalii miśeko, indyka jadła tak sobie, na początek pół słoiczka, ale tak sobie jdła go, ale ogólnie dobrze tolerowała w niedzielę drugie pół, jeszcze wprowadzę cielęcinkę, i będę wprowadzała gluten, co do diety, wiecie co, ja też nie mogę się na siebie patrzeć, u mnie waga stoi i nie drgnie, a w święta nawet sobie troszkę pofolgowałam, już pisałam wcześniej zaczełam się smarowac, serum termicznym, które po posmarowaniu strasznie grzeje, nie pieze nie szczypie tylo grzeje na maxa, ale w środku skory, bo za zewnątrz skóra chłodna i nie jest czerwona, po kilu zastosowaniach, skóra zrobiła się taka bardziej spięta i dużo gładsza,mój problem polega na tym,że nie mogę się powstrzymać od slodyczy, choć przed świętami i disiaj dałam radę, ale już sobie pomyślałam,że chyba zmotywuję sie metodą szokoterapii, zrobię sobię zdjęcie w bieliźnie w świetle dziennym, żeby wszystko bylo widać, wywołam w cewe foto, i jak będzie mnie kusiło zjeśc coś słodkiego to wyciągnę to zdjęcie i od razu się zniechęcę, alemuszę przemyśleć i zrezygnować z niektórych rzeczy, np. bez chleba jakoś nie mogę się obejść, ale muszę zastąpić czymś innym, może ciemnym telik u Ciebie na stronie chyba jest diet południowych plaż, tak?? |
|
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
dziubku kurcze, to kompletnie nie widać tam Twoich kilogramów! Piszę to szczerze, bez cienia kokieterii. A czy mogłabym nieśmiało zapytać ile masz wzrostu? Bo chyba jesteś dość wysoka, prawda?
No ja też nie mam pojęcia jakie badania mogą to sprawdzić... Wydaje mi się, że kompetentny dietetyk najlepiej mógłby Ci pomóc. Bo przecież chodzisz na aqua, mieszkasz na 4 piętrze, no i masz ruchliwego szkraba...Może to tylko wina źle zbilansowanej diety... No nie wiem ( moja dieta opiera się głownie na fast foodach szczerze mówiąc ) ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- madzia i ja będę czekać, może Dominiś będzie miał rodzeństwo
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1278 |
|
Raczkowanie
|
ja spadam spać... Dobranoc mamusie!!!
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedę szukać dobrego specjalisty no i w zupełności się zgadzam z tym co napisałaś
|
|
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
hello
witam sie i ja agadus jechałam wczoraj przez twoje miasto ![]() U nas święta ok. Ala dostała szczeniaczka uczniaczka i chętnie bym go już wyrzuciła, gra i gra i gra. Czekam, aż baterie padną ![]() :brzyda l:Patik tak jest bądź jędzą |
|
|
|
#1281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1282 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po tej ciąży nie poznaję swojego organizmu. Zawsze byłam niejadkiem, dzubałam ledwo co, jak ptaszek i mi starczało. Teraz bym jadła i jadła. Ostatnio może apetyt nieco zelżał, ale waga nie spada. Tego też nie rozumiem, bo kalorycznie nie spożywam na pewno tyle, żeby się miało co odkładać. A jednak ![]() Koleżanka mojego męża miała tak, że przez 11 miesięcy po porodzie tyła, karmiąc piersią. A jak przestała to waga poleciała w dół ![]() Nietypowo, ale jednak się zdarza. I żyję teraz nadzieją, ze u mnie też tak będzie ![]() Cytat:
Te nasze maluchy, to jeszcze za gapciowate są ![]() A ja cały czas wierzę, że to nie zęby ![]() Chić pewnie, jak się jeszzce takie zasypianie powtórzy kilka razy, to spróbuję i z lekiem. Cytat:
![]() Ciekawe skąd ten Twój dziwny ból? ![]() Cytat:
Bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nic a nic? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marinka pisała o zdjęciach ze ślubu a nie altualnych moja znajoma znowu masakrycznie schudła podczas karmienia ![]() Marinka Angelina jest beeeeeeeeeeeeeee Tys jest sliczna |
|
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo, chociaż oczywiście się nie zgadzam
|
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Marina a ja się zgadzam w 200% z brumkiem!! Angelinie brakuje do Ciebie!! Ty jesteś piękna, naturalna nie to co ona!
brumek tak Filip już zaczyna kumać co to prezenty, Mikołaj itp i mamy dużą frajdę mówiąc mu o Mikołaju - dopóki sam nie odkryje prawdy to mam zamiar jak najdłużej utrzymywać go w tej słodkiej niewiedzy
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
od jutra na szczęście wszystko wraca do "normy" może mój nastrój się poprawi choć odrobinę
![]() tyle, że spraw drażniących jest duuuużo... chrzestna Szymka właśnie została poproszona i się zgodziła na bycie chrzestną innego dziecka... dla mnie egoizm rodziców proszących i jej (duma, że będzie miała 2 ) tyle,że będzie konflikt interesów. Dzieci z jednego roku... nie wiem co będzie jeśli np komunia trafi im się jednego dnia ![]() no i musimy kupowac Szymkowi nowy fotelik w przedziale 0-13 bo w tym sie ledwo mieści nie mam pojęcia jaki , musze jechac do sklepu i przymierzać go... idę spać,może jutro będzie lepiej... kolorowych snów kochane Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-26 o 23:15 |
|
|
|
#1287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. No jak nie ma tradycji? Ty jak byłaś mała też nie dostawałaś??? wrrrr Dobrze, że Iguś taki mały, to nawet nie wie, że nie dostał prezentu .Eeee nie miałam zamiaru straszyć Tak dla zasady ![]() Fajnie, że już po świętach i wróciłyście na forum, bo się za Wami stęskniłam
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubku ja mam chyba troche więcej. Ale mi brak samozaparcia
I chyba musze znaleźć dietetyka u nas jest Centrum Lecznia Otyłości, ale wizyta 150 zł
|
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Dominik nie śpi... Wstał 15 min po tym jak napisałam, że zasnął
Zapomniałam Wam napisać, że Domek podnosi pupę do góry i próbuje pełzać, ale jeszcze nie zajarzył, że musi się na rękach podnieść.Iustyna niemożliwe |
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niespania współczuję. Ale za próby pełzania podziwiam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

do moich rodziców u nas w domu i tak kolejne dwa dni też tu spędziliśmy
, krzyków nie było ale długo usypiała i się rzucała po całym łóżeczku. w nocy budziła się co chwila i pojawił jej się lekki kaszelek

klaski:
Po kąpieli i karmieniu usnął pięknie ... na 15 minut. Potem obudził się z wielkim krzykiem i od tamtej pory przez 2 godziny usypialiśmy go oboje. Co się udało i zasnął, to po 5 minutach pobudka i rzewne łzy
Dziś już nie można zrzucać winy na lęk, więc może te zęby 

.
. Święta były całkiem sympatyczne, całe 3 dni spędzone u teściów. Wracaliśmy tylko na noc do domu i na śniadanie już do nich jechaliśmy. 

mam nadzieję, że jak będzie tyle ważył to chociaż już na nóżkach będzie stał cobym mogła odpocząć na pół piętrze