|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Witam, w nowym wątku.
Ostatnie 3 tygodnie u mnie bardzo pracowite więc czasu nie było sie udzielać, teraz mam nadzieje na troche spokoju bedzie to bede na bierzaco ![]() My zaczynamy 23 tydzien, badanie połówkowe za nami synek nadal jest zdrowym synkiem, czyli czekamy na Wiktora Po świetach mam lekki niesmak bo rodzinka męża zamiast sie cieszyć że w końcu sie udało i dac mi juz spokoj to mi życzyli nastepnym razem - córeczki ... pomijam fakt ze ja na chwilę obecną nie chce więcej dzieci to własnie CHŁOPAK był moim marzeniem ehhh nie dogodzisz ...Problem z miekką szyjką okazał sie drożdzakiem na szczescie nie żadne bakterie i juz po leczeniu jest ok. Wpadajac troche w mentroski ton poradze wam dziewczyny robic posiewy raz na jakis czas bo jak byly podejrzenia bakterii to sie troche nasłuchałam/naczytałam historii jak to one potrafia namieszać ![]() A teraz ide nadrobic choc ten nowy wątek. |
|
|
|
#812 |
|
Raczkowanie
|
19claudia91, emigra, evvcia, agabi, karolca
Bardzo wam dziękuje dziewczyny za słowa otuchy. Też matury nie zrobiłam i to pewnie problem w znalezieniu pracy ale wezme co bądź. Mogę być nawet sprzątaczką, nie robi mi to różnicy bo wiem, że czeka mnie dziecko a chcę, żeby miało dobrze. Tak jak wspominałam, rodzice chłopaka wielce oferowali pomoc, powiedziałam, że nie chce nic więcej prócz wózka bo to wydatek 1000 zł, reszta może być najtańsza i najzwyczajniejsza i z tymi zakupami pewnie zaradzi mama, weźmie kredyt. A ja o ten wózek to nawet nie wiem jak zagadać skoro nie jestem już z chłopakiem. Pewnie sami za jakiś miesiąc się odezwą jak już będą wiedzieli, że razem nie jesteśmy bo im głupio będzie. Mnie teraz najbardziej boli bezczynność, nie mam czym się zająć w domu. A ja dzisiaj umówiłam się z koleżanką, idziemy do klubu posiedzieć na soczek. Strasznie długo nie wychodziłam z domu a ten klub to kręgielnia i w pierwszym pomieszczeniu jest cicho , dopiero w drugim jest parkiet i łomot niesamowity - tam nawet wchodzić nie zamierzam.
|
|
|
|
#813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zobaczymy co mi powie na ten temat . dodam tylko ze rozchodzi się chyba o osobe przez którą ok 5 lat temu prawie się nasz związek rozsypał a wiecie jak teraz jest przynajmniej u mnie zanizone poczucie własnej atrakcyjności itd ale jak coś zmalował albo chciał zmalowac to rozwód i basta muszę tylko poamiętac aby podczas trudnej rozmowy za bardzo się nie denerwowac żeby dzidzia sie nie stresowala w końcu teraz dziecko dla mnie jest najważniejsze. a może dużo panikuję a nic się nie stalo eh już sama nie wiem okaże się wieczorem ale to boli
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
wrzuciłam na maila
|
#815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
Święta, Święta i po Świętach...Po Świętach jestem objedzona...ale i tak nie mam dość ciągle jestem głodna...Synek kopie naprawdę mocno Urocze te kopniaki, normalnie czuję na brzuszku fale Dunaju (nawet czasami zaboli) Ja nadal walczę z rwą, przeziębieniem (gardło nadal boli i zaczął się kaszel...więc może już końcówka) no i z twardnieniami! Pomimo leków mam nadal kilka dziennie (ok 6) w kościele miałam 3czy nawet 4 razy! kontroluję to i zobaczymy... no i w ogóle mam twardy ten brzuch przez większość dnia... Cytat:
Też planuję jutro zakupy z mężem tylko nie wiem jak ja dam radę po sklepach latać z tą rwą! więc pewnie dużo kupimy na Allegro...A co do sesji to ja robię na 100% Mam o tyle fajnie, że moja psiapsióła z mężem są fotografami i namawiają mnie ciągle...abym w końcu się do nich wybrała Więc na początku stycznia robimy fotki![]() Cytat:
Idę wysłać L4 do firmy, i po sebidin do apteki bo już zjadłam całe opakowanie... * no właśnie miałam mocne twardnienie a leżę i jestem po fenoterolu nie wiem może dlatego, że synek szaleje i pobudza macicę???... łyknę teraz jeszcze nospę... ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
Oby rozmowa przebiegła po Twojej myśli
|
|
#816 |
|
Rozeznanie
|
A ja właśnie kiedy łagodzę sytuację z TŻ to moi rodzice weszli i mówią że całą wyprawkę mam szykować sobie sama i w niczym nie pomogą i nie mają zamiaru pomagać.. Bardzo to miłe było. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak tylko zamieszkać u niego
|
|
|
|
#817 |
|
Raczkowanie
|
19claudia91 Sytuacja bez wyjścia, z nim na dystans bo sam nie wie czego chce a tu jeszcze rodzice do pieca dokładają. Mogłoby Ci się zrobić w końcu konkretnie...
Normalnie czuję, że nas sporo łączy ![]() Ja mam pomoc (kredyt) w razie czego od mamy, a do rodziców chłopaka się nie odezwę pierwsza bo nie wiem jak. Skoro z nim nie jestem to nie wiem. Zaczekam aż sami zaoferują pomoc. |
|
|
|
#818 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, aby juz za czesto nie meczylo Cytat:
no dlugo szukalismy i trafiło na ten . Zostawimy sobie na kolejnego bobasa Wlasnie ja takze za białymi jestem, choc drewniane tez maja swoj klimat. Kwestia znalezienia czegos fajnego w rownie fajnej cenie Córcia Ci nie pozwala pospac? Rozrywkowe te nasze dzieciCytat:
już nawet upatrzona była biała szafa,komoda i regał, ale ze trafiła się taka okazja z tym zestawem to sie nawet nie zastanawialismy.. Jeszcze w przyszlosci jakas fajna skrzynia na zabawki Czy Twoja Julicia tez szaleje jak sie byczysz w kąpieli? Człowiek sobie lezy spokojnie,a tu caly brzuch chodzi![]() Wczoraj bedac w kosciele zauwazylam, ze jak zaczynal spiewac chor to Mlody robi trampolinie w moim brzuchu pytanie za 100pkt- dlatego,ze Mu sie tak podobalo,czy wrecz przeciwnie?![]() Cytat:
zaslodzisz się troszke!lewy bok to takze ulubiony bok mojego malenstwa. Uporczywie sie tam cisnie Cytat:
![]() Bardzo wygodnie mi sie na niej spi i juz opanowalam kwestie przekrecania sie na drugi bok choc na poczatku lekko nie bylo )Cytat:
Cytat:
) Ty pewnie pracowo walczysz. Maluszek widac ranny ptaszek![]() Cytat:
Niestety ceny nie zachecaja;/, a z drugiej strony fajna pamiatka..Musze jeszcze przemyslec.. Wlasnie od 30 min probowalam sie dodzwonic, aby zapisac sie na USG stwierdzilam, ze to w ramach prezentu urodzinowego. Dzwonie i nikt nie odbiera, Małz wzial tel.wykrecil nr i zglasza sie Pani...co wiecej okazuje się, ze zwolnil sie termin 3 stycznia ( wczesniej pierwszy wolny to dopiero 17.01) i idziemy na 19:00 ![]() Podglądniemy Młodego to bedzie praktycznie 30 tc
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||||
|
|
|
#819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam takie sytuacje przez to że i jedni chcieli dobrze i drudzy.. Mój TŻ się nie dogaduje z moimi rodzicami dlatego takie akcje są. Chce z nim na spokojnie układać życie to im nie pasuje, jak znowu bym chciała zostać to TŻ się bulwersuje. Teraz znowu większe ekscesy ojciec wbiega do pokoju i mówi że zaraz mnie spakuje.. On mówią że nie będzie Łukasz im stawiać warunków a Oni mi teraz je stawiają.. Teraz znowu większe zaangażowanie widzę z jego strony i jego rodziców niż własnych.. |
|
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Ojj... Claudia Rodzice pewnie boją się, że On znowu Cię zawiedzie, zostawi że nie zapewni Ci bezpieczeństwa... i potem razem z Tobą Oni znowu będą przeżywać te emocje ...martwią się po prostu..
Porozmawiaj z nimi, że musisz spróbować z nim wspólnego życia dla dobra dziecka i dlatego, że mimo wszystko go kochasz i potrzebujesz Ty i Ich wnuk wsparcia od Nich ( dziadków) bo są dla Ciebie Ważni i nie chcesz wybierać pomiędzy nim a nimi tylko ułożyć sobie życie z ojcem dziecka i z ich błogosławieństwem oraz pomocą! Może to zrozumieją! Powodzenia
|
#821 |
|
Raczkowanie
|
19claudia91 cyrk na kółkach kochana
Posprzedawaj co możesz na allegro, to co Ci zbędne, trochę uzbierasz i albo pokaż rodzicom, że zaczynasz sama kupować rzeczy do wyprawki albo uciekaj do Łukasza i niech się dzieje co chce. Gorzej jak Łukasz się znów odwróci dupą... i gdzie wtedy wrócisz ? |
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
claudia, wrzuciłam na maila to zdjęcie i jeszcze jedno
takie śmieszne już
|
#823 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
Karolca haha jaka minka - A brzuszki macie podobne ))
|
||
|
|
|
#824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie podczas kapieli jest najaktywniejsza ja puszczam sobie wtedy jakas muzyke zawsze My posprzatalysmy, a teraz zajadamy migdaly. Kolezanka nam odmowila, ale za to tatus obiecal ze wezmie nas po pracy na zakupki i kupimy mi buciki i torebke no i byc moze podjedziemy po farbe do pokoju Julii ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#825 |
|
Rozeznanie
|
claudia-współczuję Kochana, Ty to masz jazdy...jak nie z jednej to z drugiej strony.normalnie wygląda to tak jakby Twój facet był zazdrosny o rodziców a rodzice o faceta, każda ze stron chce mieć Ciebie i maleństwo tylko dla siebie...dużo siły Ci życzę
cziqua- na pewno wszystko sobie wyjaśnicie i będzie ok. tylko tak jak piszesz- jak najmniej nerwów, bo pewnie się okaże że w ogóle nie ma czym się przejmować. trzymam kciuki. daj znać jak sytuacja się wyjaśni.
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#827 |
|
Raczkowanie
|
19CLAUDIA91
No to wprowadź się do niego jak jesteś pewna, że się nawrócił. Zaproponował wspólne mieszkanie ale co z tego jak może znów mu odbić i się wycofa. Żadnej gwarancji nie masz. Nie będę mówić ''nie wiem co bym zrobiła'' bo to w niczym nie pomoże. Na Twoim miejscu wprowadziłabym się do niego ale po uprzedniej rozmowie co on czuję, do Ciebie, do dziecka, czy ma siłę spróbować znów być razem czy żyjecie tylko tak koleżeńsko. Niech o wszystkim opowie , może dzięki temu i Ciebie i siebie uspokoi, że jest pewien tej propozycji mieszkania. |
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
karolca z brzuchami z mężem idziecie łeb w łeb
|
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
mravka ja tylko mam nadzieje, że te pobódki to nie jest przygrywka do tego co sie później będzie działo
Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-12-27 o 12:56 |
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po świętach
![]() U nas czas lenistwa rodzinnego, ooo przepraszam TŻ ćwiczy w pokoju obok, wiadomo po świętach wyrzuty sumienia po żarełku ma ![]() Ja też trochę pojadłam, ale z racji zgagi to raczej często a mało. Nina się bawi swoją nową kuchnią ,a ja czytam mój prezent , no i wiadomo forum
|
|
|
|
#831 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do czasu kiedy zjawił się mojej siostry chłopak (wypachniony, idealny kandydat na zięcia ale każdy z rodziny sądzi że nie zaznaali ani jednej kłótni i ten związek jest przesłodzony aż za nad to.. teraz tamtem jest o poziom wyżej od mojego bo oczywiście nie odstępywał by mojej siostry na krok.. On jej kupuje drogie prezenty, pozwala robić z siebie pantofla co Ona powie to tak ma być, dyryguje nim a rodzicom to się podoba że moja siostra potrafiła sobie według nich "ustawić" faceta który w tym defakto jest porządny. Ale nie widzą tego że zachowuje się niekulturalnie bo zna moich rodziców od wakacji i odrazu chodzi po domu za przeproszeniem pierdzi, nie przeprosi tylko się śmieje a moi rodzice są z niego zadowoleni. Ciągle mówi na głos do siostry że seksu potrzebuje bo już nie może wytrzymac. No ale dobry zięć Bo on jej kupuje co miesiąc kilka par butów, drogie perfumy, ale ciągle zmienia pracę bo praca między farbami i lakierami nie daje mu satysfakcji. Bo mu nie dobrze dusi się i nawet jeżdzenie wózkiem widłowym mu nie pasuje bo za długo pracuje (8 h Mój za to pochodzi ze skromnej rodziny, rodzice mają pieniądze ale się nimi nie afiszują, ile mogą to pomogą. a Moi rodzice udawają nieraz nie wiem kogo i robią jakiś wywiad środowiskowy a co to za rodzina, a czy dobra itd.. No i od kąd pojawił się chłopak siostry wygląda to na tyle że on pracuje czysty schludny i zaczęło się porównywanie do mojego że mój brudny z pracy wraca, że dla luzu lubi w domu piwko. Od kiedy zaszłam w ciąże wszystko było ok, dopóki Łukasz nie zaproponował żebym sie do niego wprowadziła a z czasem coś wynajmiemy dla siebie a po kolejnym czasie kupimy mieszkanie własnościowe dwa pokoju kuchnia lazienka.. to moi rodzice rozętali 3 wojnę światową że ja sobie nie poradzę że co ja zrobie sama itd.. Mówię że nie mam 15 lat i poradzę sobie.. poza tym nie jestem małym dzieckiem, posprzątać , uprać, ugotować potrafię a więc na co czekać?.. Moi rodzice są bardzo nadopiekuńczy.. rok temu chodziłam jeszcze do technikum to miałam wyjazd na praktyki (Zakopane) Oni mi nie pozwalają bo ja sobie nie poradzę, kto mi wypierze rzeczy, co ja będę jeść a jak mi się coś stanie? Ojeju to będzie straszne nie minęła chwila i ŻE JAK DAM IM 250 zł na paliwo oni mnie zawiozą ze ja się zgubie autobusem.. (CHORE!) No i oczywiście pojechałam sama autobusem z przyjaciółką z którą mieszkamy przez płot.. (chodziła ze mną do klasy) Oni zawsze tacy byli a to jest męczące.. Wierzcie mi czy nie. Kiedy wreszcie chcę się usamodzielnić nie pozwalają mi na to, bo oczywiście pobudowali taki duży dom i jak to będzie że oni sami będą tu musieli mieszkać a każda z córek się wyprowadzi.. No przykro mi ja im nie kazałam. Jeśli chodzi o TŻta rozmawialiśmy on chce widzieć pierwszy uśmiech dziecka, chce go nosić na rączkach chce mieć syna i nigdy by mnie nie zostawił pomimo że tak mówił to popadł w nerwową gorączkę i mówił co ślina na język przyniosła i żałuje (fakt zdarzyło się to pierwszy raz) ogólnie się troszczy pomaga, przynosi, kupuje na co mam ochotę do jedzenia czy picia.. i tak jak pisałam u mnie niemile widziany przez rodziców dlatego czas spędzamy u niego oczywiście trzymam na dystans ale zauważyłam zainteresowanie z jego strony i to dosyć ogromne.. Trzymał za brzuszek mówił do małego, planował gdzie łóżeczko postawimy, pytał się czy wygodnie jak mówiłam że plecy bolą to że mam się położyć oprzeć o niego albo na łóżko położyć No ale on wie że na miłe słowa nie polecę od razu tylko musi minąć trochę żebym wiedziała że to nie na pokaz.. Ale pokazuje że chce i to jest najważniejsze.. Trochę się rozpisałam.. =p Wczoraj np mama do mnie dzwoniła i decydowała za mnie że jak dziecko się urodzi będzie mógł je jedynie widzieć w szpitalu bo później nie ma prawa. Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-12-27 o 13:09 |
|
|
|
|
#832 |
|
Raczkowanie
|
19claudia91
Dobrze, że tak obszernie napisałaś bo ja np jestem nowa i dopiero teraz zaczynam w pełni rozumieć Twoją sytuację. Dopóki rodzicom nie pokażesz, że jesteś już dorosła i dasz radę sama to Ci nie uwierzą więc pakuj walizki i wio. Jeszcze będą z Ciebie dumni.Zobaczysz. No ale musisz dodatkowo iść w zaparte, że Łukasza kochasz a on Ciebie i synusia. A sam Łukasz ![]() zawalczył i oby się nie wycofał. A co do tego poglądu rodziców, że chłopak siostry taki ideał to się nie przejmuj. Skoro sama widzisz, że Twój pracuje i stara się to to jest najważniejsze. DLA CIEBIE JEST WYSTARCZAJĄCY DLA NICH NIGDY NIE BĘDZIE !!!
|
#833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuje za każde słowa otuchy.. bo naprawdę nie chcę od nikogo warunków rodzice to moja najbliższa rodzina, ale teraz będę mieć swoją.
|
|
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamusie
![]() Zamowilam na all pare pierdoolek dla maluszka oraz dla siebie do szpitala. Cytat:
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też muszę sobie skompletować wyprawkę dla siebie , podaj mi sprzedawcę u którego kupujesz , jeśli jest sprawdzony .TŻ pokój przed świętami "wilizał " ( bo ja się tak zabierałam zabierałam ....)i teraz mogę tam elegancko szykować się na bobasa z całym zapleczem Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-12-27 o 14:02 |
|
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#837 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki....melduję się po świętach...uch..przejedzo na...i jakoś tak smutno, że te dni już minęły...uwielbiam bożonarodzeniową atmosferę..
|
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnosnie zakupow na all, niestety nie da sie wszystkiego hurtem kupic, bo jak u jednego sa kocyki to u innego butelki itp... Ale u tego zamowilam: dwa reczniki z kapturem (bo Filipowe sie zuzyly, maly wylal oliwke na jeden wiec doprac sie juz nie dalo, itd wiec poszly na inne cele). U niego zamowilam tez dwa opakowania tych podpasek bella, bo mam za malo, majtki poporodowe, jałowe gaziczki do pepuszka, masc do brodawek z ziaji. Jeszcze ma duzo innych fajnych rzeczy, ale wiekszosc z nich juz mam. Juz kiedys zamawialam u tego sprzedawcy i wszystko bylo ok, zobaczymy jak bedzie teraz
|
|
#839 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#840 |
|
Rozeznanie
|
I po Świętach... jakaś taka ciężka jestem i coś czuję,że gin. na wizycie troszkę mnie zjedzie za obżarstwo bo nie pożałowałam sobie ciast i ciasteczek
![]() Jutro idę do szpitala zapytać czy przewidują taką opcję,że przyjdę rodzić z prywatną położną. Z tego co słyszałam położną mogę mieć,ale szpital wcale nie musi się zgadzać,aby cokolwiek przy mnie robiła więc bez sensu będzie mi płacić za położną jeżeli nie będzie mogła robić tego co normalnie przy porodzie należałoby do jej obowiązków... Mój kot dalej śpi w wózku ... i nijak nie mogę go wygonić za każdym razem wraca po cichaczu.Jutro planuję jeszcze dokończyć pokój dla dzidzi i powstawiać resztę rzeczy zobaczymy jak to z tym wyjdzie ![]() TŻ przyznał mi rację,że w Święta nie było tak jak być powinno i doszliśmy do porozumienia,a synek z kolei daje mi takie popisy kopniaków,że zaczynam się bać co to będzie później ![]()
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

ehhh nie dogodzisz ...

mam taką nadzieję!
muszę tylko poamiętac aby podczas trudnej rozmowy za bardzo się nie denerwowac żeby dzidzia sie nie stresowala w końcu teraz dziecko dla mnie jest najważniejsze. a może dużo panikuję a nic się nie stalo eh już sama nie wiem okaże się wieczorem ale to boli
w dodatku coś mnie kłuje w macicy

Rozrywkowe te nasze dzieci
a mebelki