Rozstanie z facetem, część XXI - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-27, 00:28   #2311
paranoidalna1
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XXI

Cytat:
Napisane przez _Desolation Pokaż wiadomość
Dziewczyno.. Przecież to jest jakiś totalny dzieciak, co ty z nim jeszcze robisz?!
Ile on ma w ogóle lat 15?
Staram się Go nawrócić, niedoczekanie

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
To ja tez moze powinnam poczekać aż sie zmieni żeby pozniej nie żałowac?
Nie znam Twojej sytuacji więc nie wiem. Jeżeli jest jakaś szansa to czemu by nie?
paranoidalna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 00:29   #2312
inez3
Rozeznanie

idę spać drogie Panie, przepraszam za dołujące zakończenie II dnia Świąt i początek nowego dnia...

Muszę jakoś wstać do pracy...
inez3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 00:32   #2313
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inez3 Pokaż wiadomość
idę spać drogie Panie, przepraszam za dołujące zakończenie II dnia Świąt i początek nowego dnia...

Trzymaj się!
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 00:35   #2314
BeforeIForget
jesterhead

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Też nie mam na nic ochoty.
Ale bezczynne siedzenie w domu też nie sprzyja..
dobrze,że chociaż jest wizaż.
No gdyby nie ten wątek, z pewnością bym zwariowała. Sama świadomość, że nie jestem sama w takiej sytuacji bardzo pomaga (choć każda historia się różni). Znajomi jakoś niespecjalnie się mną interesują, są dobrzy jak czegoś im potrzeba. Muszę tą pracę znaleźć bo tak dalej nie może być.
Ale po tym wszystkim z panem frajerem przekonałam się, że mam najwspanialszych rodziców pod słońcem.

Inez nie czekaj na żadne info, chociaż wiem, że jest ciężko, to Cię tylko w jeszcze większy dół wpędza.

To błogosławieństwo, że nie słychać myśli.
BeforeIForget jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 00:39   #2315
paranoidalna1
Raczkowanie

Cytat:

Trzymaj się! I błagam Cię nie pij tyle. Alkohol nie usunie Twoich problemów. No może na chwilę zapomnisz, ale to nic nie da prawda? Możesz się jedynie uzależnić, ot co.
A co do sprawdzania Go, śledzenia Jego życia - zły pomysł. Wiem, że ciężko jest, że kusi by sprawdzić, ale przecież to Ci nie pomoże tylko zaszkodzi. Nie czekaj na żadne informacje tylko zacznij nowe życie. Może zacznij robić coś nowego? Wyjedź gdzieś, poznaj kogoś. Jesteś młoda, korzystaj z życia, a smutek minie z czasem. Powodzenia kochana
paranoidalna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 00:50   #2316
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BeforeIForget Pokaż wiadomość
No gdyby nie ten wątek, z pewnością bym zwariowała. Sama świadomość, że nie jestem sama w takiej sytuacji bardzo pomaga (choć każda historia się różni). Znajomi jakoś niespecjalnie się mną interesują, są dobrzy jak czegoś im potrzeba. Muszę tą pracę znaleźć bo tak dalej nie może być.
Ale po tym wszystkim z panem frajerem przekonałam się, że mam najwspanialszych rodziców pod słońcem.

Inez nie czekaj na żadne info, chociaż wiem, że jest ciężko, to Cię tylko w jeszcze większy dół wpędza.
To prawda, ten wątek pomaga.
Ja też nie mam zbyt wielu znajomych.
Za to rodzice bardzo mnie wspierają.
Jeśli chodzi o mnie to ja na mojego ex-chłopaka nie powiem złego słowa, to świetny facet, ale też odczuwam smutek związany z rozstaniem i samotnością
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 08:42   #2317
ofaku
Raczkowanie

GG do ofaku

Cytat:
Też mam inne problemy. Po rozstaniub zrobiłam jedno wielkie głupstwo. Teraz muszę spłacać rodzicom pożyczkę w związku z tym... Mam za mało kasy, już kiedyś pisałam ile mi zostanie po opłaceniu wszystkich rachunków na styczeń (już dostałam pensję). Mam do spłacenia kredyt (wzięłam żeby uratowac finanse - nie duży, ale jednak), spłacam karte kredytową no i jeszcze dług u rodziców.... Tez mam dość a do tego jeszcze on i jego wywłoka...
Inez, nie masz żadnych znajomych za granica?
jesli masz, to moze wyjedz, odetnij sie, rodzicom i tak bys wysylala na kretyt, ktory pewnie o wiele szybciej bys splacila, pozalabys nowych ludzi, bylabys tak daleko od tego toksycznego czlowieka i jego laski, ze moze szybciej bys zapomniala?

ja jestem tyle tysiecy kilometrow od mojego ex, nie widuje go , nie patrze na jego laski, kolezaneczki i jest mi z tym dobrze...chociaz tak jak kazdej z nas miewam kryzysy..itp itd

a w ogóle to koniecznie obejrzyjcie " Friends with benefits", o rozstaniach, szaleństwie i happy endzie

słodycze? MÓJ WRÓG!

Edytowane przez ofaku
Czas edycji: 2011-12-27 o 08:46
ofaku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 09:48   #2318
inez3
Rozeznanie

Cytat:

Wiesz, to raczej podświadomość czeka na ich rozstanie. Świadomość natomiast czeka na info, że się zaręczyli. Obstawiam, że tak będzie... Wszyscy mi mówią, że on nie założy rodziny nigdy itd., a mi się wydaje, że nastapi to szybko, zwłaszcza, że z nią związał się chwilę po rozstaniu ze mną (a może nawet juz coś było jak jeszcze ze mną był). Mi wtedy serce pęknie...

Cytat:
Napisane przez paranoidalna1 Pokaż wiadomość
Trzymaj się! I błagam Cię nie pij tyle. Alkohol nie usunie Twoich problemów. No może na chwilę zapomnisz, ale to nic nie da prawda? Możesz się jedynie uzależnić, ot co.
A co do sprawdzania Go, śledzenia Jego życia - zły pomysł. Wiem, że ciężko jest, że kusi by sprawdzić, ale przecież to Ci nie pomoże tylko zaszkodzi. Nie czekaj na żadne informacje tylko zacznij nowe życie. Może zacznij robić coś nowego? Wyjedź gdzieś, poznaj kogoś. Jesteś młoda, korzystaj z życia, a smutek minie z czasem. Powodzenia kochana
W zasadzie go nie śledzę, wczesniej patrzyłam czy cos napisał codziennie, non stop... Po tym jak mnie wyrzucił ze znajomych (nie fb), nie mam takiej możliwości...
Robie nowe rzeczy, więcej wychodzę, poznaję nowych ludzi itd., ale niestety wciąż mi go brakuje i wciąż tęsknie, a to wszystko nie jest prawdziwe.

Cytat:
Napisane przez ofaku Pokaż wiadomość
Inez, nie masz żadnych znajomych za granica?
jesli masz, to moze wyjedz, odetnij sie, rodzicom i tak bys wysylala na kretyt, ktory pewnie o wiele szybciej bys splacila, pozalabys nowych ludzi, bylabys tak daleko od tego toksycznego czlowieka i jego laski, ze moze szybciej bys zapomniala?

ja jestem tyle tysiecy kilometrow od mojego ex, nie widuje go , nie patrze na jego laski, kolezaneczki i jest mi z tym dobrze...chociaz tak jak kazdej z nas miewam kryzysy..itp itd

a w ogóle to koniecznie obejrzyjcie " Friends with benefits", o rozstaniach, szaleństwie i happy endzie
O wyjezdzie tez myślałam, ale na razie chyba nie do końca jestem przekonana... Moje życie w przeciągu tych kilku miesięcy wystarczająco stanęło na głowie i nie wiem czy dałabym radę z kolejną zmianą...

Właśnie siedzę w pracy, nic się nie dzieję, więc mogę sobie tutaj z Wami posiedzieć.

Dziwne to jest jak najbliższa osoba wykręca taki numer. Mój błąd polegał na tym, że myślałam, że zawsze będziemy razem. Przeszliśmy sporo cięzkich sytuacji, był ze mną w najtrudniejszych dla mnie chwilach. Rozmawialiśy o wszystkim, pomagałam rozwiązywać mu problemy, mówił, że znam go jak nikt inny... Po czym usłyszałam, że nie miał zdania, że poznaje się na nowo, a a czemu tak szybko ma już kogoś: "Na co miałem czekać?". To jak zderzenie ze ścianą... Okazuje się, że wiele rzeczy to były kłamstwa i to na krótko przed tym jak mnie porzucił... Planowaliśmy urlop, a on za moimi plecami szukał już sobie mieszkania... Z jej pomocą...
Stary 2011-12-27, 09:56   #2319
ofaku
Raczkowanie

GG do ofaku

to jest takie przykre... czytam te historie i boje sie po porstu poznawac jakikolwiek mezczyzn.. jakas paranoja mnie lapie, ze za kazdym razem bedzie tak samo
-klamstwa, zdrady + moje ulubione "chyba cie juz nie kocham"

słodycze? MÓJ WRÓG!
Stary 2011-12-27, 10:12   #2320
emilka531
Raczkowanie

a mi sie dzisiaj snil eks spotkalam sie z nim po dlugim czasie po rozstaniu.... okazalo sie ze stoczyl sie na samo dno... w dodatku nie mial zeba... az mi sie go zal zrobilo
emilka531 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 10:15   #2321
Gupia
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny,

Spędziłam smętne święta na płaczu, piciu wina i oglądaniu jego zdjęć -
- wiem, że powinnam usunąć go ze znajomych poblokować kontakty itp.
Ale nie mogę - chyba stosuję metodę wyparcia - po prostu nie dociera do mnie co się stało.
Zdjęłam całą biżuterię od niego - schowałam prezenty i na tyle wystarczyło mi odwagi.
Nie mam kilkunastu lat, nie jest to moje pierwsze rozstanie - ale po tak instensywnym związku i takich planach boli jak cholera.
Ja zaczęłam ''zwijać" moje życie tutaj, żeby się do niego przeprowadzić. Teraz muszę wszystko odbudowywać na nowo....
Gupia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 10:19   #2322
Joan1213
Przyczajenie

ex sie nie odzwa ja też. Mogłam sie spodziewać tego że tak mnie w święta załatwi.
Joan1213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 10:41   #2323
inez3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ofaku Pokaż wiadomość
to jest takie przykre... czytam te historie i boje sie po porstu poznawac jakikolwiek mezczyzn.. jakas paranoja mnie lapie, ze za kazdym razem bedzie tak samo
-klamstwa, zdrady + moje ulubione "chyba cie juz nie kocham"
Tak, a najlepsze jest to, że oni jeśli porzucają uważają, że zachowali sie fair, tzn., że sposób w jaki to zrobili jest ok. Mój się ze mną spotkał, powiedział wprost, że to koniec itd. Zapłacił za jeszcze jeden miesiąc za nasze mieszkanie, więc przeciez jest w porządku... No i wcale mnie nie zostawił dla niej tylko "zrobiłem to dla siebie"... Ok może mnie nie zdradził fizycznie, ale czuje sie zdradzona mentalnie skoro za moimi plecami z jakąś laską (niby koleżanka wtedy) układal sobie wszystko na nowo...

Cytat:
Napisane przez emilka531 Pokaż wiadomość
a mi sie dzisiaj snil eks spotkalam sie z nim po dlugim czasie po rozstaniu.... okazalo sie ze stoczyl sie na samo dno... w dodatku nie mial zeba... az mi sie go zal zrobilo
hehehe i niech będzie sobie bezzębny

jak byłam na pasterce to było kazanie odnośnie tego, że święta to czas wybaczania i pojednania... ja tak sobie stałam w tym kościele i myślałam, że nie zamierza mu wybaczać, a tak na prawdę życzę mu wszystkiego najgorszego (poza śmiercia, chorobą itp.)

Cytat:
Napisane przez Gupia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,

Spędziłam smętne święta na płaczu, piciu wina i oglądaniu jego zdjęć -
- wiem, że powinnam usunąć go ze znajomych poblokować kontakty itp.
Ale nie mogę - chyba stosuję metodę wyparcia - po prostu nie dociera do mnie co się stało.
Zdjęłam całą biżuterię od niego - schowałam prezenty i na tyle wystarczyło mi odwagi.
Nie mam kilkunastu lat, nie jest to moje pierwsze rozstanie - ale po tak instensywnym związku i takich planach boli jak cholera.
Ja zaczęłam ''zwijać" moje życie tutaj, żeby się do niego przeprowadzić. Teraz muszę wszystko odbudowywać na nowo....
Rozumiem Cie doskonale... Do mnie, mimo tego, że jego nie ma 5 miesięcy i ma już nowe zycie, tez do końca to nie dociera... natomiast co do nowego zycia. Mi w jakimś sensie się udało zacząć od nowa (powiedzmy). Przeprowadziłam się, nawiązałam nowe znajomości, odświezyłam stare. To wszystko jest możliwe. Na początku też nie wiedziałam jak to będzie, ale w zasadzie jakoś się nawet udało.

Cytat:
Napisane przez Joan1213 Pokaż wiadomość
ex sie nie odzwa ja też. Mogłam sie spodziewać tego że tak mnie w święta załatwi.
a jak to u Ciebie było? chyba tu nie opisywałaś swojej historii albo ja cos przegapiłam.
Stary 2011-12-27, 10:53   #2324
emilka531
Raczkowanie

Cytat:
hehehe i niech będzie sobie bezzębny

jak byłam na pasterce to było kazanie odnośnie tego, że święta to czas wybaczania i pojednania... ja tak sobie stałam w tym kościele i myślałam, że nie zamierza mu wybaczać, a tak na prawdę życzę mu wszystkiego najgorszego (poza śmiercia, chorobą itp.)
bo moje sny czesto sie sprawdzaja

bo niby czemu mialybysmy zyczyc im dobrze? potraktowali nas jak jakas rzecz ktora im sie znudzila a sami maja sie teraz swietnie.
jedynie sobie mozemy zyczyc wszystkiego co najlepsze

wiem ze on jest teraz szczesliwy ale ja jak sie do konca pozbieram bede jeszcze bardziej szczesliwa niz on i tak mam plan, o!

widocznie nie bylismy dla siebie przeznaczeni, wiem ze jakbysmy mieli spedzic ze soba zycie (chociaz bardzo tego chcialam) to bysmy sie wkoncu nawzajem pozabijali.
Stary 2011-12-27, 11:04   #2325
ofaku
Raczkowanie

GG do ofaku

Cytat:
bo niby czemu mialybysmy zyczyc im dobrze? potraktowali nas jak jakas rzecz ktora im sie znudzila a sami maja sie teraz swietnie.
masz calkowita racje, moze to taka zla karma, ale ja rowniez bylemu nie zycze dobrze w milosci i juz! a niech tez troche pocierpi, przydaloby mu sie!

słodycze? MÓJ WRÓG!
Stary 2011-12-27, 11:04   #2326
inez3
Rozeznanie

Cytat:
bo moje sny czesto sie sprawdzaja

wiem ze on jest teraz szczesliwy ale ja jak sie do konca pozbieram bede jeszcze bardziej szczesliwa niz on i tak mam plan, o!

widocznie nie bylismy dla siebie przeznaczeni, wiem ze jakbysmy mieli spedzic ze soba zycie (chociaz bardzo tego chcialam) to bysmy sie wkoncu nawzajem pozabijali.
Chciałabym umieć myśleć jak ty, ale ja cały czas uważam, że on był mi przeznaczony i jest. To jest dopiero paranoja... Wszyscy mi mówią jaki to on beznadziejny, jak mnie oszukał i nie umiał się zachować w trakcie rozstania. Ja natomiast chce go z tymi jego wszystkimi wadami, które mnie wkurzały, bo w jakims sensie je zaakceptowałam... Wiem, że przeze mnie przemawia przyzwyczajenie i to, że nic innego nie znam. Wczesniejszych "związków" nawet nimi nie można nazwać... Ja czuję, że go kocham...

Nie umiem sobie powiedzieć, że będe szczęśliwsza niż on. Mam zerowe poczucie własnej wartości, zero planów jakichkolwiek, widzę tylko jego z tą wywłoką i mnie samą...

Chore.

Edytowane przez inez3
Czas edycji: 2011-12-27 o 11:07
Stary 2011-12-27, 11:18   #2327
emilka531
Raczkowanie

Cytat:
Chciałabym umieć myśleć jak ty, ale ja cały czas uważam, że on był mi przeznaczony i jest. To jest dopiero paranoja... Wszyscy mi mówią jaki to on beznadziejny, jak mnie oszukał i nie umiał się zachować w trakcie rozstania. Ja natomiast chce go z tymi jego wszystkimi wadami, które mnie wkurzały, bo w jakims sensie je zaakceptowałam... Wiem, że przeze mnie przemawia przyzwyczajenie i to, że nic innego nie znam. Wczesniejszych "związków" nawet nimi nie można nazwać... Ja czuję, że go kocham...

Nie umiem sobie powiedzieć, że będe szczęśliwsza niż on. Mam zerowe poczucie własnej wartości, zero planów jakichkolwiek, widzę tylko jego z tą wywłoką i mnie samą...

Chore.
a myslisz ze ja tak nie mysle? traktowalismy sie jak dobrzy kumple, potrafilismy usiasc, gadac, obgadywac innych, pic razem - jak z dobrzym kolega. cieszylam sie ze mam faceta a zarazem przyjaciela...

wczesniej w zwiazku nie bylam nigdy, byl to jedyny powazny facet i myslalam ze juz ostatni.... ja tez go kocham i pewnie gdyby wrocil z podkulonym ogonem przyjelabym go z powrotem...

a poczucie wlasnej wartosci? nawet nie wiem co to jest, jestem taka zakompleksiona ze masakra....

kocham go mimo swinstw jakie mi wyrzadzal. klamal, pil, wyzywal, potrafil uderzyc i na koniec zdradzil. poprostu wiem ze nie zaslugiwal na mnie nawet w 1%.

zrozumialam ze nie ma co rozdrapywac starych ran, nie mozna rozmyslac o tym co bylo....

ja zamierzam wziac sie za siebie (fizycznie, psychicznie, zawodowo...). zaczynam nowy rozdzial i zyje dla siebie....

jeszcze udowodnie sobie ze stac mnie na duzo wiecej niz takie zero jak on...

i Tobie tez radze... bedzie dobrze, zobaczysz (tylko nie wracaj do tego co bylo...)

Edytowane przez emilka531
Czas edycji: 2011-12-27 o 11:19
Stary 2011-12-27, 11:20   #2328
the magus
Wtajemniczenie

Cytat:

dzień DOBRY wszystkim pięknym singielkom
the magus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 11:30   #2329
inez3
Rozeznanie

dzień dobry, dzień dobry
Stary 2011-12-27, 11:31   #2330
Gupia
Raczkowanie

Cytat:
Chciałabym umieć myśleć jak ty, ale ja cały czas uważam, że on był mi przeznaczony i jest. To jest dopiero paranoja... Wszyscy mi mówią jaki to on beznadziejny, jak mnie oszukał i nie umiał się zachować w trakcie rozstania. Ja natomiast chce go z tymi jego wszystkimi wadami, które mnie wkurzały, bo w jakims sensie je zaakceptowałam...

Chore.
No właśnie mam dokładnie to samo - kurcze, jestem pewna, że juz nie spotkam takiego faceta jak on, z którym kochalismy tą sama muzykę, kuchnię, mieliśmy te same pasje, byliśmy świetnie dopasowani w sexie. Potrafiliśmy razem gadać i milczeć - żaden facet nie będzie na mnie patrzył z takim uwielbieniem jak on.
Obiektywnie nie był ideałem - ale naprawdę trudno jest mi znaleźć coś, o co mogłabym się go czepić. Przez 14 miesięcy był ideałem
i nagle BUM.
Nie wierzę, że będzie ktoś taki jak on, a co dopiero, że będzie lepszy

Edytowane przez Gupia
Czas edycji: 2011-12-27 o 11:32
Gupia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 11:33   #2331
emilka531
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie mam dokładnie to samo - kurcze, jestem pewna, że juz nie spotkam takiego faceta jak on, z którym kochalismy tą sama muzykę, kuchnię, mieliśmy te same pasje, byliśmy świetnie dopasowani w sexie. Potrafiliśmy razem gadać i milczeć - żaden facet nie będzie na mnie patrzył z takim uwielbieniem jak on.
Obiektywnie nie był ideałem - ale naprawdę trudno jest mi znaleźć coś, o co mogłabym się go czepić. Przez 14 miesięcy był ideałem
i nagle BUM.
ja sie tylko boje ze znajde malo inteligentnego chlopaka, totalnego tepaka;/ bo ten musze przyznac glupi nie byl
Stary 2011-12-27, 11:37   #2332
Phoce
Flawless

Cytat:
ja sie tylko boje ze znajde malo inteligentnego chlopaka, totalnego tepaka;/ bo ten musze przyznac glupi nie byl
ale ja nie rozumiem co, facet zmusi Cię do związku? ja jak spotykam totalnego tępaka, to nawet nie postrzegam go jako potencjalnego wybranka
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 11:39   #2333
emilka531
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
ale ja nie rozumiem co, facet zmusi Cię do związku? ja jak spotykam totalnego tępaka, to nawet nie postrzegam go jako potencjalnego wybranka
no tak, tylko problem w tym ze ja znam samych debili;d i nie zapowiada sie ze poznam kogos bardziej inteligentnego
Stary 2011-12-27, 11:41   #2334
Phoce
Flawless

Cytat:
no tak, tylko problem w tym ze ja znam samych debili;d i nie zapowiada sie ze poznam kogos bardziej inteligentnego
Nigdy na nic się nie zapowiada, a tu nagle bum Życie często robi na przekór i ma gdzieś ludzkie prognozy i kalkulacje - dlatego też bywa takie okrutne, ale i piękne
Stary 2011-12-27, 11:43   #2335
emilka531
Raczkowanie

Cytat:
Nigdy na nic się nie zapowiada, a tu nagle bum Życie często robi na przekór i ma gdzieś ludzkie prognozy i kalkulacje - dlatego też bywa takie okrutne, ale i piękne
a to racja dlatego ja jestem w dobrym humorze, bo wierze ze zycie przyniesie cos duuuuzo lepszego
Stary 2011-12-27, 11:44   #2336
inez3
Rozeznanie

Cytat:
i nagle BUM.
Widzisz, my nie bylismy tacy sami, ale wydawalo mi się, że sie uzupełniamy. On miał jakieś swoje zainteresowania, ja swoje, ale sporo mielismy wspólnych poglądów. Przy nim bardzo sie uspokoiłam. Wczesniej latałam po imprezach, klubach, on tego nie lubił, więc ja w końcu też przestałam... Teraz nagle okazało się, że on z nią chodzi w różne miejsca (no, może nie po klubach) i robia razem różne rzeczy (oczywiscie nei wiem na pewno)...
Co do seksu to zupełnie inna bajka... Ostatnio u nas był bardzo słabo i wiem, że z mojej winy, może nie bezpośrednio, ale siebie za to obwniniam. Pamiętam jak mówił, że mógłby ze mną robić to non stop i było świetnie...
Też mnie wielbił, mówił, że jestem idealna niemal, a ja tylko wciąż o swoich kompleksach...

Boże, aż mi się płakać chce mając świadomość, że teraz to wszystko mówi jej...
Stary 2011-12-27, 12:00   #2337
BeforeIForget
jesterhead

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
To prawda, ten wątek pomaga.
Ja też nie mam zbyt wielu znajomych.
Za to rodzice bardzo mnie wspierają.
Jeśli chodzi o mnie to ja na mojego ex-chłopaka nie powiem złego słowa, to świetny facet, ale też odczuwam smutek związany z rozstaniem i samotnością
Mój za to jest totalną świnią. Skoro się okłamuje kogoś od pierwszej chwili kiedy się go poznało, to oznacza, że coś z główką nie tak. Teraz to mogę powiedzieć że boję się poznawać jakiegokolwiek faceta. Bo przecież wszystko może się powtórzyć...
Cytat:
Wiesz, to raczej podświadomość czeka na ich rozstanie. Świadomość natomiast czeka na info, że się zaręczyli. Obstawiam, że tak będzie... Wszyscy mi mówią, że on nie założy rodziny nigdy itd., a mi się wydaje, że nastapi to szybko, zwłaszcza, że z nią związał się chwilę po rozstaniu ze mną (a może nawet juz coś było jak jeszcze ze mną był). Mi wtedy serce pęknie...
Ja mam podobnie. Tzn wiem, że on nie traktuje ludzi poważnie, nie szanuje ich, bo przecież zdrada to jest takie nic. I wiem, że on nie zasługuje na żadną dziewczynę. Ale gdzieś w głowie ciągle mi się kołacze myśl, że on sobie życie ułoży, znajdzie kogoś, założy rodzinę i będą ze sobą szczęśliwi. A ja nie będę. To głupie, wiem, bo przecież znam go i wiem że to dupek, ale no nie mogę pozbyć się tego przeczucia, że on sobie ułoży życie z kimś innym dokładnie tak, jak ja chciałam ułożyć je z nim. Był moim drugim facetem w życiu i pierwszym tak na poważnie. Okazało się, że dla niego nic nie jest na poważnie. I dlatego nie życzę mu dobrze. Chcę żeby cierpiał i czuł się tak jak ja teraz przez niego.

Stary 2011-12-27, 12:06   #2338
Phoce
Flawless

Cytat:
Mój za to jest totalną świnią. Skoro się okłamuje kogoś od pierwszej chwili kiedy się go poznało, to oznacza, że coś z główką nie tak. Teraz to mogę powiedzieć że boję się poznawać jakiegokolwiek faceta. Bo przecież wszystko może się powtórzyć...
Może, owszem, ale nie musi. Podejrzewam, że jak spotkasz kogoś, zakochasz się, to mimo woli, te obawy zaczną się ulatniać, wraz z rozwijaniem się uczuć. Na początku trzeba być dobrym obserwatorem, ale i wyciągać ze wszystkiego wnioski. Ja dużo widziałam, dużo niepokojących rzeczy, ale przymykałam na to oko. Naiwnie i głupio, ale jednak. Najważniejsze, że wyciągnęłam jakąś naukę i z tego się cieszę
Trzeba starać się być optymistą - mimo wszystko - i wierzyć, że a nuż - tym razem się uda. Negatywne nastawienie przyciąga też negatywne rzeczy.
Dużo wiary, ale też i dużo rozsądku
Stary 2011-12-27, 12:16   #2339
ofaku
Raczkowanie

GG do ofaku

Cytat:
nie znasz dnia, ani godziny hihihi

słodycze? MÓJ WRÓG!
Stary 2011-12-27, 12:20   #2340
BeforeIForget
jesterhead

Cytat:
Może, owszem, ale nie musi. Podejrzewam, że jak spotkasz kogoś, zakochasz się, to mimo woli, te obawy zaczną się ulatniać, wraz z rozwijaniem się uczuć. Na początku trzeba być dobrym obserwatorem, ale i wyciągać ze wszystkiego wnioski. Ja dużo widziałam, dużo niepokojących rzeczy, ale przymykałam na to oko. Naiwnie i głupio, ale jednak. Najważniejsze, że wyciągnęłam jakąś naukę i z tego się cieszę
Trzeba starać się być optymistą - mimo wszystko - i wierzyć, że a nuż - tym razem się uda. Negatywne nastawienie przyciąga też negatywne rzeczy.
Dużo wiary, ale też i dużo rozsądku
Też na wiele rzeczy przymykałam oko no i teraz mam... Staram się optymistycznie myśleć, właśnie robię listę postanowień noworocznych. Ale póki co, nie mam nawet ochoty poznawać jakichkolwiek facetów.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości