|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy śluby, dzieci; przy gadulstwie czas nam leci. Young PM cz. 5
u mnie z jednej strony rodziny jest Gwiazdor z drugiej Dzieciątko a mikołaj jest uniwersalny
![]()
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tz zasnął, a mnie sie wcale nie chce spać
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi też chyba naleje sobie martini i zjem ciacho bo o d jutra doprowadzamy się do porządku przed sylwestrem
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
No i tak jak mówiłam ojciec jak zwykle ponarzekał u teściów jaka to ja nie jestem;/ TŻ popił i wtórował mu, a mnie chciało się wyć bo zjechało się pół rodziny TŻ i zaczęli z teściem na temat wnuków się przekomarzać (ze szwagrem teścia), ja oczywiście świeczki w oczach i ewakuacja do kuchni i do TŻ z tekstem że ja chce już do domu, z życzeń dzieciatych to tylko chrzestny rzyczył mi zdrowego potomstwa, inni na szczęście mieli więcej taktu i nie wspomnieli słówkiem o tym
Nie słyszałam żeby ojciec mówił coś bratu na temat samochodu, wczoraj brat się napił i rzygał w nocy i oczywiście ojciec też mu nic nie powiedział, no bo synek to synek a jak córka straciła dziecko to przecież nic się nie stało i może na nią powarczeć;/ Smutne są te dla mnie święta i to bardzo szczęście że już koniec, pojutrze mama przyjeżdża i ja już jej powiem co myślę na temat brata, ojca i mieszkania u nich, ja tu nerwowo nie wytrzymuję, na prawdę jak się szybko nie wyprowadzimy to stanowię zagrożenie dla siebie zwłaszcza że siedzę całymi dniami sama, wszystko niestety mnie dobija, nawet jak dzisiaj usłyszałam że koleżanka z klasy z gimnazjum kupiła sobie z mężem auto za 40tys. to myślałam że się poryczę: na mieszkanie nie musi zbierać bo mieszkają u teściów, ona sobie studiuje zaocznie jakąś administrację, nie pracuje, ma córeczkę roczną, po ślubie jest już 2 lata, mąż zarabia jej jakieś 3,5tys miesięcznie, ona wydaje kasę na co tylko jej się zamarzy, a ja co?? dziecka póki co nie mogę mieć, mieszkania na stałe nie mam, mam mega trudne studia i owszem starcza nam na wszystko oprócz tego, co chcę mieć najbardziej, czyli własnego domu tacy ludzie mega dobijają;/ dodam że jej TŻ nie skończył żadnych studiów, ma tyle lat co mój mąż, a ona mądrością też nigdy nie grzeszyła, więcej szczęścia niż rozumu ma to dziewcze
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale znam to- ten kuzyn TŻta, z którym się widzieliśmy wczoraj ma mieszkanie (kupione przez rodziców), są pół roku po ślubie- wesele im wyprawili rodzice, oboje mają samochody- też kupione przez rodziców, on ma ekstra płatną robotę, a ostatnio kupili drugie mieszkanie, żeby wynajmować komuś i na nim zarabiać... A my? Sami płaciliśmy za wesele, TŻtowi ani złotówki rodzice nie dali odkąd się wyprowadził (ponad 3 lata temu), mieszkamy z moją mamą, nie mamy samochodu, a o dziecku na razie też nie możemy myśleć ... Takie jest życie- mało sprawiedliwe . Ale, Alonka, na nas też przyjdzie pora! Będziemy miały piękne domy, zdrowe cudne dzieciaki i wszystko się dobrze ułoży! Trzeba w to wierzyć! Na wszystko przyjdzie czas, jesteśmy młodzi i potrzeba trochę czasu na dorobienie się . Masz smutny avatar . To Twoje oko?
|
|
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie zawsze się mówiło, że prezenty przynosi Gwiazdka
![]() Cytat:
Co do tej znajomej...wiem coś o tym-u mnie w rodzinie jest przynajmniej kilka takich przypadków, nie mówiąc już o znajomych... My niestety też musimy dać sobie jakoś radę ![]() Ale wierzę, że każda z nas prędzej czy później będzie miała śliczne dzieciątka, piękne domy i to o czym marzy A lepiej dojść do czegoś w życiu samemu, niż liczyć na szczęście i innych tak jak to robią niektórzy, bo taki fart też się kiedyś kończy i wtedy te osoby nie potrafią sobie w życiu poradzić. Właśnie
|
|
#277 | |||||
|
sajkolidżist
|
Cytat:
![]() No właśnie, mi też jest go szkoda, ma ciągle jakiegoś durnego pecha Cytat:
za ząbki! ![]() Ale Ty masz utrapienie z tą szwagierką ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie jest albo aniołek albo Jezusek Mój przyniósł mi piżamkę, kapcie i pieniądze, ale będzie jeszcze jedna tura prezentowa od mojego kochanego Aniołka w piątek ![]() U mnie też Cytat:
A co do takich osób, którym się wszystko udaje bez wysiłku - też znam mnóstwo przykładów ![]() Dzień dobry
|
|||||
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że TŻ będzie na sylwestra . A w ogóle jakie macie plany sylwestrowe, dziewczyny ?
|
|
|
|
|
#279 | ||
|
Zakorzenienie
|
alonko bardzo Ci współczuje że tak wyglądały Twoje święta, że Twoi mężczyźni zamiast cię wspierać to Cię dołują mam nadzieję że przynajmniej nastawienie Twojego męża się zmieni bo tka nie powinno być
![]() Cytat:
ponieważ moja mama jest pedantką i potem jakby wychodził i założył buty to by pewnie jej nabrudził poza tym powinien bo oni idą spać super że spędzicie razem Sylwestra Cytat:
bal w remizie ![]() a u mnie dziś 200 dni do ślubu a jutro witamy 1 z przodu na suwaczku
|
|
#280 |
|
sajkolidżist
|
My będziemy pewnie w domu siedzieć, bo już za późno żeby o czymś myśleć. A Ty, Dal?
Edytowane przez morsmordre Czas edycji: 2011-12-27 o 12:08 |
|
|
|
#281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
święta...święta... i po... szybko to zleciało. Ale czas świąteczny spędziłam miło, radośnie i w gronie tych, co kocham ![]() Jedzenia było całe mnóstwo, jak to w święta, więc sobie zaszalałam Prezenty też wspaniałe!Dobrze, że do pracy idę dopiero po Nowym Roku! u mnie jest Dzieciątko ![]() a więc dostałam: - sweterek (taki długi jak tunika) - szare rajstopy kryjące z wzorkiem - kuferek na biżuterię wysadzany cyrkoniami - sweter - kosmetyki (perfum, balsam, żel pod prysznic, dezodorant, tusz do rzęs) - słodycze - piniądze ![]() Cytat:
ALe mi się zrobiło przykro, jak to przeczytałam Smutne, że ojciec może zachowywać się tak w stosunku do własnej córki. I to w dodatku w święta!!Cytat:
My wyjeżdżamy już w czwartek po południu, a znajomi dojadą do nas w piątek.Zastanawiam się, co ubrać Jutro chyba skoczę na miasto. Może upoluję jakąś fajną tuniczkę. Założe do tego leginsiaki i będzie git ![]() ![]() Kurde, dziewczyny, ten świąteczny nastrój przeszkadza mi żeby siąść i przygotowywać się do pracy na przyszły tydzień :/ A musze to zrobić , bo w czw jedziemy. Poza tym praca mgr dalej leży odłogiem |
||
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się jeszcze nie pochwaliłam co dostałam
![]() - pędzle do makijażu - paletkę cieni mac - łańcuszek z wisiorkiem - sukienkę
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę układać scenariusz lekcyjne Po południu jadę do TŻta. przyjdą do niego też znajomi, którzy jadą z nami na Sylwestra. będziemy obmyślać sylwestrowe menu
|
|
|
|
|
#284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Super
!Cytat:
Cytat:
!Moja tak samo :/. Nie wiem, co to będzie... Muszę się zabrać za naukę, bo przez ten IOS w ogóle nie wiem, co się dzieje na zajęciach itd :/. Wiecie co? Napisała do mnie dziewczyna w sprawie sukni- może coś ruszyło . Chociaż... chyba aż tak nie chcę jej sprzedawać :P. |
||
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To faktycznie może uda Ci się suknię sprzedać , zawsze jakaś kasa wpadnie Moja koleżanka wcale jej nie sprzedawała, bo stwierdziła, że jej żal Ale to chyba normalka. Zapomniałabym Wam napisać. Pewnie znacie ten dowcip/powiedzenie: -Jakie są dwie pewne rzeczy na tym świecie? - Śmierć i podatki. Niedawno usłyszałam zmienioną wersję: - Jakie są trzy pewne rzeczy na tym świecie? - Śmierć, podatki i "Kevin" w święta
|
|
|
|
|
#286 | ||||
|
sajkolidżist
|
Cytat:
Jedziesz w moje strony ![]() Mi też świąteczny nastrój przeszkadza w nauce Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Ty nie musisz chodzić na żadne zajęcia w ramach IOS-u? Ja mam w grupie dziewczynę, która ma IOS i chodzi na zajęcia, tyle że z różnymi grupami, wybiera sobie żeby jej posowało. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Dal, nie sprzedawaj sukni, ja ją odkupię od Ciebie za te x lat |
||||
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłam grzeczna w tym roku.
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale super ![]() My mieliśmy iśc na tą imprezę w stylu lat 80tych, ale plany nam się zmieniły. Znajomi biorą ślub w czerwcu i szkoda im kasy, więc my zrezygnowaliśmy i jedziemy do nich na Sylwestra. ![]() Ja też. Mam wolne do Nowego Roku. Jak dobrze.
|
|
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
ale super, że razem spędzicie sylwestra
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja ze swoją tak samo miałam, ale jak oddałam w komis, to już o tym nie myślę
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po swietach
Najedzone? ![]() U nas swieta minely super na wigili bylismy urodzico przyszlo tez dwoch znajomych taty ktorzy nie maja tu zadnej rodziny ... posiedzielismy do 23 pozniej na pasterke a po bylismy na imprezie u znajomego wrocilismy do domu po 4 w niedziele rozmawialismy z cala rodzinka meza na skypie ![]() Mikolaj sie w tym roku spisal chyba musialam byc bardzo grzeczna ![]() ![]() A dzis w pracy od 7 ... tak mi sie nie chcialo wstac ... ![]() No i siedze jak na szpilkach bo maz wrocil dzisiaj do pracy .. pierwszy dzien po wypadku ... i tak czekam az mi napisze sms albo zadzwoni jak mu idzie ...
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mąż na pewno da sobie radę Fajnie, że już czuje się tak dobrze, że mógł wrócić do pracy
Edytowane przez Ani_qa Czas edycji: 2011-12-27 o 15:45 |
|
|
|
|
#291 | ||
|
sajkolidżist
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie zjadłam kawałek sernika i chyba naprawdę pęknę. Od jutra ścisła dieta
|
||
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no napewno da sobie rade ale sie martwie o Niego kurcze ... u nas waga nie dziala takze problem z glowy ![]()
|
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja o swojego też się martwię za każdym razem, bo ludzie u niego w pracy w ogóle nie uważają
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gdzie Twoj TZet pracuje?
|
|
|
#296 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale po co ma leżeć, skoro może komuś się przydać ?Cytat:
. I sama ustalam zasady .Musisz się spieszyć, żeby suknia nie zżółkła .Cytat:
Boże, zaś teść bez zapowiedzi przyjechał :/ :/. Teraz widzimy ich codziennie, mam tego dość ![]() ![]() !!!! !!
|
|||
|
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moi rodzice mieszkaja po sasiedzku ale mama moze co drugi dzien do nas na chwile zaglada nie nachodza nas non stop wyobrazam sobie jakie to moze byc meczace
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie przybyło lekko ponad 1 kg ale dziś zaczynam ćwiczyć no i zaczynam ograniczać wszystkei tuczące rzeczy dziś jeszce moje ciacha jadłam i tiramisu no i cole pije ale od jutra koniec co by tak brzuszek w kreacji sylwestrowej nie wystawał
no bo wiadomo moich zbędnych 10 kg do soboty nie zrzuce
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Na skupie surowców wtórnych-czyli na złomie, jest magazynierem, zajmuje się różnymi rzeczami-od ważenia, ładowania, rozładowywania po różne inne...Ale kiedyś jeden koleś miał kasować jakieś auto-albo autobus, nie pamiętam dokładnie i ktoś z pracowników tam jeszcze był w środku i coś wyciągał, a ten nie sprawdził, zaczął go powoli zgniatać a wszyscy zaczęli krzyczeć, że tam ktoś jest i na szczęście nic się nie stało, ale mogło dojść do tragedii... To tylko jeden przykład w wielu jak Ci ludzie tam nie uważają
![]() Cytat:
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- A jednak... Myślałam, że teść poszedł raz na zawsze- a przynajmniej na dziś, ale jednak okazało się, że poszedł tylko z TŻtem na spacer z psem i wrócił |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

szczęście że już koniec, pojutrze mama przyjeżdża i ja już jej powiem co myślę na temat brata, ojca i mieszkania u nich, ja tu nerwowo nie wytrzymuję, na prawdę jak się szybko nie wyprowadzimy to stanowię zagrożenie dla siebie zwłaszcza że siedzę całymi dniami sama, wszystko niestety mnie dobija, nawet jak dzisiaj usłyszałam że koleżanka z klasy z gimnazjum kupiła sobie z mężem auto za 40tys. to myślałam że się poryczę: na mieszkanie nie musi zbierać bo mieszkają u teściów, ona sobie studiuje zaocznie jakąś administrację, nie pracuje, ma córeczkę roczną, po ślubie jest już 2 lata, mąż zarabia jej jakieś 3,5tys miesięcznie, ona wydaje kasę na co tylko jej się zamarzy, a ja co?? dziecka póki co nie mogę mieć, mieszkania na stałe nie mam, mam mega trudne studia i owszem starcza nam na wszystko oprócz tego, co chcę mieć najbardziej, czyli własnego domu
. Masz smutny avatar 
za ząbki! 

Jutro chyba skoczę na miasto. Może upoluję jakąś fajną tuniczkę. Założe do tego leginsiaki i będzie git 

no bo wiadomo moich zbędnych 10 kg do soboty nie zrzuce