|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
Hennare polecam z czystym sumieniem, już po jednym zastosowaniu włosy bajkowe. Mój kwc zdecydowanie.
|
|
|
|
#1352 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() I robię właśnie tak jak piszesz
|
|
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, mam jeszcze dwie opcje
:-oliwa nie odpowiada Twoim włosom -szampon, którego używasz nie odpowiada Twoim włosom
|
|
|
|
#1354 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
) a mimo to wciąż będzie w stanie zmyć oleje ![]() Z oliwą bardzo się lubię, to z kokosem miałam same problemy, bardzo puszył mi włosy i zamiast loków miałam baranka
|
|
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
(przepraszam, po Świętach nie do końca kontaktuję, nie doczytalam w czym tkwi Twój problem
)Ja uzywam Lavery z mleczkiem pomarańczowym i jestem z niej zadowolona. Z tym, ze jest raczej cieżko dostępna. Lubianego Babydreamu wręcz nie cierpię, wysuszal mi włosy, były po nim okropne, klapniete i sianowate. Może spróbuj myć odżywka? Ja nie miałam problemu ze zmywaniem olejów nią, włosy były mieciutkie i błyszczące |
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1357 |
|
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny;]
Jej wasze posty powstają w błyskawicznym tempie co wejdę to kilka stron do przodu ![]() Teraz mam na włosach kokos vatika zapach mmm plus biowax i może troche nafty z rycyna potem naloze;]Mam pytanko do was jak już tak dbacie i olejujecie te włoski to czy używacie np. lakieru do włosów do codziennych fryzur pianki czy jakis środków do stylizacji? Ja odstawiłam prostownice i obecnie w rozpuszczonych włosach raczej się od miesiąca nie pokazuje korci mnie żeby wyprostować ahh strasznie może na sylwestra ale wolałabym nie no ale wracając do pytania i tematu żeby wyglądać jak człowiek czesze sie w rozne fryzury pryskam lakierem itd i wtedy moge gdzieś wyjsc czy przy olejowaniu to ma znaczenie? Jak nakładam olej to tylko na czyste umyte osuszone ręcznikiem wlosy także chyba ok;]
|
|
#1358 |
|
Wtajemniczenie
|
Osobiscie nie myje wlosow przed olejowaiem a zdarza mi sie uzywac stylizatorow w tym rowniez lakieru. Nakladam olej na suche wlosy, tak mi jest jakos lepiej:P polecam ta metode
|
#1359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
producent obiecuje ze nie ma tam silikonow, parabenow, barwnikow i siarczanow ![]() wrocilam dzisiaj do domu z dwoma butelkami oleju lnianego mam plan zeby jedna wykorzystac na wlosy a druga spozyc
|
|
|
#1360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1362 |
|
Raczkowanie
|
chyba pojde po trzecia buteleczke :P
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
A lniany tak po prostuu pijecie?:P np. łyżkę dziennie?
|
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Idź , bo naprawdę warto ![]() Zresztą...wszytskie oleje robia skórze lepiej niz najdroższy krem ![]() Przynajmniej mojej ![]() Nie wiem jak lniany bo jeszcze nie próbowałąm, ale dyniowy jest pyszny z lodami waniliowymi albo do wszelkich sałatek. |
|
|
|
#1365 |
|
Raczkowanie
|
o jej.. Chyba przeczytałam wszystkie posty o olejowaniu i wreszcie doszłam do końca
)ja używam obecnie oliwy z oliwek i vatkiki. Wcześniej używałam też rycyny, ale po niej wypadają mi strasznie włosy Tak jak po waxie.Mam włosy przetłuszczające się niemiłosiernie, ale na końcach strasznie wysuszone ( głównie przez kręcenie.. ) No ale od jakiegoś roku zapuszczam włosy i o nie dbam Zastanawia mnie tylko to, ze piszecie, ze używacie średni 2 łyżek oleju.. Ja mam włosy cienkie, ledwie do ramion i używam z 5 razy więcej.. Moje włosy tak chłoną oleje, ze to est minimum. Nie mam potem ani oklapniętych włosów, ani nic. Na końcówki też nakładam, dość sporo. Nie wyglądają na tłuste. Włosy olejuje co 2-3 dni. I teraz pytanie.. Czy nie przesadzam? Nie przekarmię włosów? Słyszałam też, ze częste olejowanie przesusza włosy ![]() :conf used:A.. i myję włosy babydreamem( uwielbiam go Edytowane przez ona1960 Czas edycji: 2011-12-27 o 18:38 |
|
|
|
#1366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Mam już swoją Sesę. Jak najlepiej używać tego olejku - na mokre czy suche włosy? Zostawiać na całą noc czy tylko na kilka godzin? Nie chciałabym obciążyć włosów. Bardzo Was proszę o podpowiedź
|
#1368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie też siedzę z oliwą z oliwek Moje włosy ją uwelbiają Zaciekawiłyście mnie też tą sesą.. Chyba to będzie mój następny zakówp ![]() Shazney będę czekać na Twoją relację na temat tego cuda ![]() A jeśli chodzi o aplikację to ja znalazłam coś takiego : Umyj włosy, osusz je delikatnie ręcznikiem. Aplikuj olejek na skórę głowy masując delikatnie opuszkami palców (dobrze sprawdza się aplikacja przy pomocy strzykawki, oczywiście bez użycia igły . Idealny byłby 20 minutowy delikatny masaż. Aplikuj olejek do momentu gdy skóra przestanie go absorbować. Na koniec wmasuj olejek w końcówki włosów i wmasuj go, do momentu, aż przestaną absorbować olejek. Zostaw na całą noc, rano umyj włosy. Stosuj 2-3 razy w tygodniu. Jeśli włosy są bardzo wysuszone, z łupieżem i skóra głowy swędzi dobrze jest stosować olejek każdego wieczora. Inną możliwością jest użycie olejku na 2 godziny przed myciem. Olejek zmywa się łatwo i powinno wystarczyć jednokrotne mycie szamponem. |
|
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nakładałam i na kilka godzin, i na całą noc
Najczęściej na delikatnie zwilżone włosy - na takie wilgotne, nie całe mokre I efekt super Ale to najlepiej jak sobie spróbujesz i tak, i tak, bo każdemu inaczej pasuje ![]() ![]() Mi włosów nie obciążała w ogóle
Jesteśmy jedno, jedno z betonu Co trzyma ciężko dach nieboskłonu, Jesteśmy jedno, jedno z kamienia, Nic się w tej sprawie u nas nie zmienia. ♡ Edytowane przez 88_akwE Czas edycji: 2011-12-27 o 19:20 |
|
|
|
#1370 |
|
Raczkowanie
|
Czy to mozliwe, że moje włosy nie lubią olei? Czy może tylko olej że słodkich migdalow i oliwa z oliwek im nie służą? A może je źle zmywam? Włosy po nich są oklapnięte i szybko się przetluszczają.. Pod choinkę dostałam od męża odżywek z garnier z masłem karite i włosy po niej są wreszcie puszyste, takieg efektu spodziewalam się p o olejach, a tu nic...
Edytowane przez Beatriceee Czas edycji: 2011-12-27 o 19:37 |
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
ona1960, na pewno podzielę się opinią
![]() Dziękuję Tobie i 88_akwE za odpowiedź
|
#1372 |
|
Zadomowienie
|
czy to możliwe że po płukance z lnu szybciej przetłuszczają mi się włosy?
Stosuje ją już od 2 myć i na 2 dnień po umyciu mam już brudne wlosy. Nigdy tak nie miałam . Zmywam metodą OMO ale to już od jakiegos czasu i nie sądze aby to było przyczyną
|
|
|
|
#1373 |
|
Zadomowienie
|
A do mnie dziś przyszła Vatika kokosowa i Heenara
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam dylemat...
co zamowic sese czy vatike????
|
#1376 |
|
Zadomowienie
|
sesę
|
|
#1377 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Równiez, się dziwię, że Babydream należy do lubianych, tyle o nim złych opinii, a wciąż można znaleźć jego fanki. ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
Mam nadzieję, że wasze propozycje są tanie i wydajne. Często myję włosy ze względu na pewne problemy skórne (jeśli nie umyję ich ze dwa razy w tygodniu, to potem muszę myć codziennie aż problem zniknie). |
||
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
vouge ale podobno bardzo smierdzi ta sesa i kurcze nie wiem co robic
|
#1379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow brawo ![]() Cytat:
![]() Vatiki nie używałam, ale Sesę polecam
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Nałożyłam Sesę na wilgotne włosy
. Zostawię ją na noc i rano zmyję. Obawiałam się zapachu, bo wyczytałam, że nie jest zbyt piękny, ale mnie on się całkiem podoba. Co prawda, może z czasem męczyć, bo jest intensywny, jednak mam nadzieję, że bólu głowy się przez niego nie nabawię
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.

:
) a mimo to wciąż będzie w stanie zmyć oleje
)
plus biowax i może troche nafty z rycyna potem naloze;]