Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-27, 19:09   #481
eliza1984
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
o moze sie przydac

no wlasnie ciekawe co u Elizy? bo juz od ponad godz nie daje znaku co sie dzieje
oj ja tez juz myslalam, ze Elizka na porodowce
przeszło,ale trzymało mnie ponad 2 godz,kurczę długo.Teraz w sumie co jakiś czas znowu się pojawiają ale bardzo żadko.Nie wiem skad sie wzięły,moze dlatego ,ze dziś od bardzo dawna ruszyłam pupę i byłam w labolatorium i w lidlu a powinnam lezeć non stop
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 19:13   #482
mala_stopka
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
mala_stopka Jaka przemiła pani doktor, że nie zapomniała dodać jak się sprawy mają. Czyli że na konkretny dzień możesz się już zapisać, a jeśli chcesz do konkretnego lekarza to musisz płacića zależy Ci na tym żeby się umówić do jakiegoś konkretnego lekarza?
nie musi być konkretny,jedynie nie do jakiegoś konowała...

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
i w kazdym szpitalu taka sama procedura?
a moze zapytaj sie swojej ginki, czy nie moglaby przeprowadzic Tobie cesarki?
no wlaśnie ona nie przeprowadza cesarek....

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Mała stópko z tego co ja się dowiedziałam wygląda to tak. Ja prowadziłam ciąże prywatnie w luxmedzie u lekarza który przyjmuje na Madalińskiego w Warszawie, ale tam nie chciałam rodzić (dziki tłum). Jestem z Otwocka, a tu mamy fajny wyremontowany przez fundację Polsatu szpital, gdzie są sale dwuosobowe sale z łazienkami i jest cisza i spokój. Mój lekarz na ostatniej wizycie po USG, dał mi skierowanie na cc. Skierowanie jest konkretnie na oddział położniczy w Otwocku. Poszłam dziś do tego szpitala, weszłam na oddział do pokoju lekarskiego i tam bez żadnego "ale" po prostu mnie zapisali. Mam się stawić dzień przed cc - nie potrzebuję wyników badań, bo wszystkie robią na świeżo sami. Pokazałam tylko dziś wszystkie USG bo nie miałam terminu porodu (zaszłam w ciąże od razu po samoistnym poronieniu w 8 tc, więc TP znałam tak "mniej więcej" - między 1-16 stycznia). Mój lekarz na ostatniej wizycie tłumaczył mi , że jeżeli dzidziuś jest w położeniu pośladkowym u pierworódki, nie należy czekać na akcję porodową, tylko zrobić cc w 38-39 tc. Wiem, że w szpitalu w którym on pracuje, należy się zapisać do przychodni przyszpitalnej i umówić z ordynatorem oddziału na wizytę w celu zakwalifikowania do cc. I tak ponoć jest w większości szpitali. Szpital w Otwocku pod tym względem jest bardziej przyjacielski mam nadzieję, że coś pomogłam.
dzieki
tylko wiesz, ja juz nie pierworódka...
dzwonie jutro do szpitala i bedę ich gnębić, aż się konkretów nie dowiem

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Stopka, a jak zaczniesz rodzić w środku nocy, to też masz dzwonić? I czego ona wtedy dopilnuje, jak na nocnym dyżurze jest max 1-2 lekarzy, i wcale nie jest powiedziane, że oni się podejmą cc ....
Na cc powinnaś być umówiona, przyjechać na badania dzień wcześniej, już niekoniecznie do konkretnego lekarza, ale w szpitlau wiedzą który robi cesarki, a który nie i powinni cię zapisać na odpowiedni termin ...
Jestem w szoku
jak zaczne rodzic w nocy to tez mam dzwonić odbierze
ale jak napisalam wyzej, jutro dzwonie do szpitala i bede się orientować co i jak

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Całe szczęście przechodzi.Któraś pisała do nikotynki i co bez odzewu
ale cie długo trzymało... to teraz miej się na baczności kochana i obserwuj...nie strasząc Cię mój pierwszy poród podobnie się zaczął, 2 h skurczy co 8 min, potem 3h przerwy, potem znowu troche skurczy i przerwa, ja bym została jeszcze w domu, ale mój męzul już cały chodził i nim trzęsło, więc pojechalśmy na porodówke to okazało sie ze juz 4cm rozwarcia i 2h później tuliłam już Ige

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
a ty chciałaś do swojej czy ona nie tnie/nie pracuje w tym szpitalu
ja bym poszła spytać się do szpitala, no chyba że te wieści ona sama przekazała licząc że masz te 3tysie na nią dokładnie
nie tnie, ale pracuje w tym szpitalu, w którym bedę rodzić

Eliza oby maluch jeszcze trochę pobył w brzuszku

Edytowane przez mala_stopka
Czas edycji: 2011-12-27 o 19:18
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 19:15   #483
Lucy1111
Zakorzenienie

Ale się tutaj nerwowo robi... co rusz któraś ma skurcze, wizyty w szpitalu Kiedy ten czas nam zleciał??

Mnie się już troszkę poprawiło. Ciekawe na jak długo
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 19:16   #484
kamciurka
Zakorzenienie

Hej mamuski
podczytuje was cał czas,ale musialam przepisywac dokumenty do firmy, było tego sporo.
Monika mały śliczny życzę by jak najszybciej wyszedł do domku.
Ciekawe jak tam Nikotynka, trzymam za nią kciuki,widzialam ze dwie osoby już do niej pisaly ale cisza.
Eliza tez myslalam ze to juz ale faktycznie jak macie jeszcze czas to niech dzidziol siedzi w brzuszku

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 19:21   #485
NataliaM1103
Rozeznanie

jakoś dziwnie od wczoraj mnie boli brzusio...
nie jak na okres podbrzusze tylko sam brzuch gdzie maluszek siedzi,taki jakis obolały jest...
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 19:25   #486
klaurencja
Raczkowanie

Matalia, ja mialam takie bole tuz przed porodem, wiesz?
Stary 2011-12-27, 19:28   #487
AgaMili
BAN stały

Agawo ja jestem wyrodna matka nr 1 na watku wiec luzik
A telewizor kupuje zeby mogla grac na konsoli u siebie bo u nas w salonie nie ma na nia miejsca. No i to tylko na dvd bo telewizji on nie bedzie odbierac na gorze.

Ale mnie nosi: normalnie nie usiedze na dupce tylko mysle co by tu zrobic. Najchetniej poszlabym na strych po rzeczy malego bo tz ma je zdjac jutro. Chyba macie racje z tym wiciem gniazda

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-12-27 o 19:32
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 19:30   #488
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
AAgawo ja jestem wyrodna matka nr 1 na watku wiec luzik
A telewizor kupuje zeby mogla grac na konsoli u siebie bo u nas w salonie nie ma na nia miejsca. No i to tylko na dvd bo telewizji on nie bedzie odbierac na gorze.

Ale mnie nosi: normalnie nie usiedze na dupce tylko mysle co by tu zrobic. Najchetniej poszlabym na strych po rzeczy malego bo tz ma je zdjac jutro. Chyba macie racje z tym wiciem gniazda
kochana Ty lepiej nie szalej za bardzo
a co do tv to bez przesady z tą wyrodnością przecież nie będzie mała siedziała od rana do wieczora przy tv....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 19:33   #489
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
TŻ zadzwonił do mnie, że matka chce mu dać kota Na szczęście wspaniałomyślnie odmówił.
nie no za☠☠☠ista teściowa

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

A co do snów...
wstajemy w pierwszy dzień swiąt z mężem i tak wyglądał nasz dialog

Mąż: - Śniła mi się jakaś epidemia...
Ja: - A mi sie śniło że mieliśmy pieć córek
Mąż: - To była chyba ta epidemia....[COLOR="Silver"]
super sen sorry super sny

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

no wlasnie mialam się pytać jak to było z tym umówieniem...
ja dostałam dzisiaj skierowanie na cc...
i lekarka mi powiedziala, ze jak chce się umówić na konkretnego lekarza i zeby był do mojej dyspozycji i robił mi cc to są koszty 3 tys
choć i tak jeszcze nie ma rozpiski dyżurów po nowym roku, więc nawet jakbym chciała się już umówić to jeszcze nie mogę
i tak się zastanawiam, to co normalnie nie moge się umówić nie mam kasy, to mam czekac, az samo się zacznie
bo wolałabym iść konkretnego dnia, a nie czekać aż się akcja porodowa zacznie i wtedy ciach, bo boję się, ze mała za bardzo wejdzie w kanał rodny i nie zdążą ciachnąć...a skubana jest caly czas głową do góry, juz 2 x próbowała się przekręcić, ale za ciasno ma, no i to, ze mam mało wód wręcz na granicy normy też nie ułatwia jej sprawy...
kurcze ale zagmatwane z tą cesarką mam nadzieję że w każdym szpitalu jest inaczej bo chyba się załamie jak nie będę znała konkretnego terminu cc

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

ale cie długo trzymało... to teraz miej się na baczności kochana i obserwuj...nie strasząc Cię mój pierwszy poród podobnie się zaczął, 2 h skurczy co 8 min, potem 3h przerwy, potem znowu troche skurczy i przerwa, ja bym została jeszcze w domu, ale mój męzul już cały chodził i nim trzęsło, więc pojechalśmy na porodówke to okazało sie ze juz 4cm rozwarcia i 2h później tuliłam już Ige [COLOR="Silver"]
o to miałaś całkiem fajny pierwszy poród
Stary 2011-12-27, 19:35   #490
AgaMili
BAN stały

Neska oczywiscie ze nie bedzie siedziala bo tak jak pisalam telewizji tam nie bedzie. Co do wyrodnosci to juz pewna kolezanka nadala mi taki przydomek wiec go tylko przypominam
Stary 2011-12-27, 19:37   #491
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Neska oczywiscie ze nie bedzie siedziala bo tak jak pisalam telewizji tam nie bedzie. Co do wyrodnosci to juz pewna kolezanka nadala mi taki przydomek wiec go tylko przypominam
hehe skoro Ci się ksywka spodobała to mozemy Cię tak nazywać

co z tą Nikotynka......................... .....???normalnie się stresuję czy urodziła
Stary 2011-12-27, 19:39   #492
kropeczka1984
Rozeznanie

Nikotynka napisała, że nadal czeka aż coś się ruszy. Ordynator zadecydowała, że czekają jeszcze na wynik GBS. Nie pisała nic na forum, bo po prostu jest zła, że tak długo to wszystko trwa. Ale przesyła Wam buziaki

Dziewczyny jak na początku byłam przerażona obecnością łóżeczka w naszym pokoju, tak teraz wchodzę tam i się rozczulam jak na nie patrzę Już sobie wyobrażam w nim Wojtulka naszego małego

Edytowane przez kropeczka1984
Czas edycji: 2011-12-27 o 19:40
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 19:41   #493
klaurencja
Raczkowanie

Matka wyrodna! ;D

nikotynka, no coz.... Czekamy na kolejnego brzdaca!!!
Stary 2011-12-27, 19:44   #494
AgaMili
BAN stały

Kurcze ale nikotynka sie meczy. Biedna, oby cos sie szybko ruszylo.

Neska ja nie mowie ze mi sie spodobala
Stary 2011-12-27, 19:44   #495
uska000
Zadomowienie

Igor wykapny nakarmiony i spi wiec w koncu mialam czas dodac fotke d k.

Aga tak ketonal mozna karmiac

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 19:46   #496
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Nikotynka napisała, że nadal czeka aż coś się ruszy. Ordynator zadecydowała, że czekają jeszcze na wynik GBS. Nie pisała nic na forum, bo po prostu jest zła, że tak długo to wszystko trwa. Ale przesyła Wam buziaki

Dziewczyny jak na początku byłam przerażona obecnością łóżeczka w naszym pokoju, tak teraz wchodzę tam i się rozczulam jak na nie patrzę Już sobie wyobrażam w nim Wojtulka naszego małego
to się bidula nadenerwuje niepotrzebnie ;/

a ja tez w kółko gapię się na łóżeczko i otwieram komode i ubranka oglądam

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Kurcze ale nikotynka sie meczy. Biedna, oby cos sie szybko ruszylo.

Neska ja nie mowie ze mi sie spodobala
hehe no dobra, to nie bedziemy CIę tak nazywac

Uska kochana spapugowalismy od was imię dzidziolka tzn ja zawsze zawsze chciałam Igorka jeszcze zanim w ciążę zaszłam ale TZ stanowczo odmawiał ;/ a jakis czas temu stwierdził ze jednak mu się podoba i on chce Igorka
Stary 2011-12-27, 19:51   #497
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Wróciliśmy z porodówki, podobało nam się i w razie w. wiemy gdzie uderzać

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ale ja się nie chcę z Agą zdaniami wymieniać, tylko mi się nasza była koleżanka przypomniała
noo, wiem
Cytat:
na 100% jutro wychodzimy ciekawe czy ktos tam sprzatal...
super, na pewno będzie wszystko ładnie przyszykowane
Cytat:
A ja się troszkę przeraziłam jak zobaczyłam to łóżeczko, bo uświadomiłam sobie, że to już niedługo
Jak mój tż złożył łóżeczko to też jakoś tak blisko się zrobiło do porodu...
Cytat:
przeszło,ale trzymało mnie ponad 2 godz,kurczę długo.Teraz w sumie co jakiś czas znowu się pojawiają ale bardzo żadko.Nie wiem skad sie wzięły,moze dlatego ,ze dziś od bardzo dawna ruszyłam pupę i byłam w labolatorium i w lidlu a powinnam lezeć non stop
Właśnie na porodówce położna mówiła, żeby 3-4 godziny skurczów przechodzić w domu. Wziąć kąpiel, i dużo się ruszać. Bo często jest tak, że po 2h w domu dojeżdża się na porodówkę a tu nic...
no, ale uważaj na siebie, bo masz jeszcze trochę czasu możesz mi oddać te skurcze, chętnie przyjmę
Stary 2011-12-27, 19:51   #498
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

Uska kochana spapugowalismy od was imię dzidziolka tzn ja zawsze zawsze chciałam Igorka jeszcze zanim w ciążę zaszłam ale TZ stanowczo odmawiał ;/ a jakis czas temu stwierdził ze jednak mu się podoba i on chce Igorka
piekne imie wybraliscie

Stary 2011-12-27, 19:54   #499
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
ojj, to na pewno się męczy i musi być nieźle zła.

Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej się rozwiązała

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a ja tez w kółko gapię się na łóżeczko i otwieram komode i ubranka oglądam
hihi, mam tak samo i ciągle nie mogę zdecydować co wziąć do szpitala na wyjście dla małego
Stary 2011-12-27, 20:00   #500
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Biedna Nikotynka Najpierw ją nastraszyli, a teraz trzymają nie wiadomo po co i na co czekają

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 20:11   #501
Lucy1111
Zakorzenienie

Nikotynko za Ciebie trzymam!
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 20:14   #502
uska000
Zadomowienie

Nikotynka

Stary 2011-12-27, 20:17   #503
Mijus
Rozeznanie

Kobitki ile czasu czekałyście na wynik GBS?

mała_stopka - może weź skierowanie na cc i idź do szpitala i z nimi pogadaj co i jak

za nikotynkę

Cytat:
robiłam tylko te co ty i też mam takie wyniki uff ulga
Miałam teraz skurcze co 5 min przez 1,5 godz ale już chyba przechodzi
edit :chyba jednak nie,ale są krótkie więc jeszcze nie panikuje.Nospę wzięłam godz temu i jakoś nie przechodzi
Oj dzisiaj będziesz spać czujnie w nocy

Cytat:
My juz po zupce i cieście
Tż się kąpie, Mili skacze po łóżku.
Jutro jedziemy do IKEII , moja lista to fotel, komoda, oraz reszta kosmetyków, torba i zamknięcie wyprawki. Poza tym sklep z telewizorami bo chce Milence i sobie do sypialni kupić. A mąż tylko przytakuje

Coś cicho tu dziś
Ha ha , jak widać nie ma tego złego....

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Informacje z SR, może którejś z Was się przydadzą

Metody weryfikacji skurczów:

1. zmiana pozycji - skurcze przepowiadające po zmianie pozycji znikają;
2. próba wody (30 min prysznic lub kąpiel) - skurcze przepowiadające będą coraz słabsze aż zanikną, skurcze porodowe wrócą i będą się nasilać;
3. nospa (2 tabletki zwykłej lub 1 tabletka forte) - skurcze przepowiadające wyciszą się, natomiast w przypadku skurczów porodowych brak reakcji,
4. próba słowa - jeśli na skurczu nie jesteśmy w stanie powiedzieć nic bardziej skomplikowanego np. stół z powyłamywanymi nogami to czas się szykować do porodu
Dziękujemy
Stary 2011-12-27, 20:20   #504
klaurencja
Raczkowanie

Po obchodzie o 20. Wychodzimy jutro po 10 nareszcie bede spac w swoim lozeczku, a Filip bedzie w domku

no i jeszcze mama moja kupila lezaczek dla malego
Stary 2011-12-27, 20:31   #505
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Kobitki ile czasu czekałyście na wynik GBS?
ja czekałam 4 dni

Cytat:
Po obchodzie o 20. Wychodzimy jutro po 10 nareszcie bede spac w swoim lozeczku, a Filip bedzie w domku

no i jeszcze mama moja kupila lezaczek dla malego
Stary 2011-12-27, 20:35   #506
Haniula
Zakorzenienie

hej mamuski

Oj czuje, ze teraz codziennie bede czytac jakies nowe rewelacje
eliza chociaz lepiej zeby malutka jeszcze posiedziała w brzuszku troche
nikotynko za ciebie rowniez sciskam, bo domyslam sie jak sie denerwujesz
Monia, Michaś jest przesliczny i faktycznie podobny do mamusi jest duzy i silny wiec napewno sobie poradzi z paciorem i nowy rok bedziecie witac w domku !
klaurencja ja tez jestem twoja fanką tez chce taki poród
uska fajnie, ze sobie tak dobrze radzisz, i Igorek grzeczny a Ty odpoczywaj bo wkoncu tydzien temu mialaś operacje
Agatek oby Cie szybko wypuscili z tego szpitala !

A ja dzis padam bylismy rano na zakupach, dostalam prostownice do włosów, a Lenka dywan karuzelke i ubranko pozniej bylismy u babci Tz na kawce i niedawno wrocilismy, a ja paaadam

Mialam jechac jutro z tż ogladać autko, bo chcemy kupić, ale to 70km w jedna strone i stwierdzilam ze nie dam rady. A to siku, a to niewygodnie tylko sie umęcze
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 20:37   #507
uska000
Zadomowienie

dobranoc

Stary 2011-12-27, 20:38   #508
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Co do paciorkowca: gdy się go ma to czy trzeba brać antybiotyk 2-3 tygodnie przed porodem???
Byłam dziś na szkole rodzenia, gdzie prowadził zajęcia ordynator, mówił, że trzeba, a mój lekarz prowadzący mówi, że nie. Ciekawa jestem co Wy na to ?

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 20:48   #509
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Właśnie na porodówce położna mówiła, żeby 3-4 godziny skurczów przechodzić w domu. Wziąć kąpiel, i dużo się ruszać. Bo często jest tak, że po 2h w domu dojeżdża się na porodówkę a tu nic...
no, ale uważaj na siebie, bo masz jeszcze trochę czasu możesz mi oddać te skurcze, chętnie przyjmę
Oj jak by je oddała,ale zauważyłam ,że jak leżę na lewym boku to wracają,a na prawym boku tylko czuję napięcie w brzuchu ale też co 5 min.Mamusie które rodziły te pierwsze skurcze jak długie miałyście ?A i czy to że cały dzień mnie mdli to też może coś oznaczać
Biedna nikotynka jeszcze musi się męczyć z czekaniem
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-12-27 o 20:49
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 21:02   #510
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Matalia, ja mialam takie bole tuz przed porodem, wiesz?
o kurde tak jakos wolałabym ,zeby Bartuś się urodził w styczniu no ale jak zechce wyjśc jeszcze w tym roku to też mnie to ucieszy - byle był zdrowy
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości