|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Któraś pisała, że ma chudy pokarm, mnie doradca laktacyjny mówiła, że to stare myślenie i każdy pokarm matki jest dla dziecka wartościowy, staram się tego trzymać mimo że moja mama twierdzi, iż głodzę piersią dziecko, bo często ssie i na bank mam mało pokarmu do tego jest chudy ![]() W niedzielę była teściowa i mało brakowało by mnie wyprowadziła z równowagi - nie dbam o dziecko, bo pręży nóżki a ja nic nie robię - mam chudy pokarm bo je często i jest nadpobudliwy (spał całą niedzielę )- uduszę go we śnie (śpi z nami w łóżku) -odmówiłam bigosu więc teoria że odstawiam głupoty i się odchudzam - dziecko boli brzuszek i ma gazy to zawsze jest kolka -dziecko powinno mieć pod głową poduchę jak najwyżej, męczę go bo śpi płasko -zlikwidować tv, laptopy i telefony, b pole magnetyczne (wsadzę go do schronu przeciwatomowego -źle małego usypiam, bo do niego mówię szeptem - ma krostkę na buzi- pewnie coś zeżarłam - kolka jest ZAWSZE z winy matki ![]() Wyobaczcie, że to napiszę, ale miałam ochotę kopnąć ją w |
||||
|
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
No to dobre rady miałaś, a że jej nie kopłaś to podziwiam
|
|
|
#4263 |
|
Rozeznanie
|
Fallen GRATULACJE!!!
elf Mysle, ze przy takiej ilosci dobrych rad to sie nawet nie da brac tego do siebie, tylko smiac sie chyba pozostaje. U nas przy jakimkolwiek marudzeniu Kasi wymyslal, a moze w raczki jej zimno, a moze kocyk ja uwiera, a moze ubranko szorstkie i tysiac powodow ![]() A moje dziecko od wczoraj strasznie marudne, przyjechalismy wczoraj do moich rodzicow tutaj duzo ludzi, wieczny halas i zastanawiam sie czy to nadmiar wrazen czy to moze skok rozwojowy? Ma problem z zasnieciem na dobre, glownie drzemki i sie nie daje uspokoic raczej. Tylko w chuscie ze smokiem sie uspokaja. Martwie sie tez, bo mnie dosyc mocno gardlo boli i zeby jej nic nie bylo. |
|
|
|
#4264 |
|
Zadomowienie
|
Elf
![]() Teraz jest inaczej, wiem kiedy pobolewa Miłoszka brzuś, kiedy chce spać albo do cyca. Nie jestem w stresie i cudnie się dogadujemy Elf mam nadzieję że z nią nie mieszkasz Aniolina a który skok masz na myśli?? Ten pierwszy czy już drugi? Pewnie drugi bo pierwszy był w 5 tyg, a nasze dzieciaki zaczęły już 7 tydzień, z jednego dnia są .
|
|
|
|
#4265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja matka ma obsesje na punkcie zimna, ze malej jest zimno i zawsze ja opatula we wszystko, a my stosujemy zimny chow. W domu max 21 stopni i mala w bodziaku i pajacyku, tak nam tez polecila polozna, a u mojej matki w domu jak przyjezdzam z mala to sauna, a mala w swoich ciuszkach i 2 kocykach juz moj tata zwraca na to uwage, z e za cieplo ubierana i zawsze idzie troche ogrzewanie skrecic.
|
|
|
|
|
#4266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Elf - ale Ci się teściowa trafiła... O zgrozo!!! Asiol moja malutka też ma problemy z brzuszkiem - pręży się i puszcza mega bąki. U nas leczenie wygląda tak: rano i wieczorem Debridat, przed karmieniem Espumisan trzy razy dziennie, w trakcie karmienia Delicol trzy razy dziennie, Dicoflor w kropelkach raz dziennie, przy silnym ataku czopek Viburcol. Dzisiaj byliśmy na szczepieniu - zinterowane oraz rotawirusy- Malutka płakała z głodu, więc nie wiem czy samo ukłucie ją bolało Mam nadzieję, że nie będą ją boleć udka i że nie wystąpi gorączka, bo i tak już rano pobolewał ją brzuszek.Roksanka obecnie waży 4850 Mam pyt do mam, które zrezygnowały z karmienia cycem - czy najpierw stopniowo dokarmiałyście mm czy z dnia na dzień butla? Czy dzidzia bardzo płakała, że nie dostaje cyca? Bo moja lubi poprostu sobie w buzi potrzymać pierś, niekoniecznie jest głodna za każdym razem.. I martwię się, jak ona to zniesie.. Wczorajsza wizyta znajomych była udana - nasza córka okazała się bardzo towarzyska i nie chciała spać, tylko siedzieć z nami hehe Krótką drzemkę miała u mnie na rękach, ale tak to podziwiała świat i całe towarzystwo ![]() Ręce opadają na to nasze państwo polskie... Dostaliśmy zasiłek rodzinny - cieszymy się, bo każdy grosz przy maluszku się przydaje, ale kur.... JAK MAM UTRZYMAĆ DZIECKO ZA 68 ZŁ MIESIĘCZNIE?????????????? ?????????????????????? U mnie mąż choć pracuje (ja niestety nie mam macierzyńskiego), ale nie wiem co mają zrobić ludzie, gdzie żadno nie ma pracy? Czasami to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać widząc przepisy... ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4267 |
|
Zadomowienie
|
Na szczęście nie mieszkam z teściową
a z dobrych rad to nie wiem czy wiecie, ale trzeba z mieszkania wszystkie lustra wyrzucić- to czyste zło, bo wyzwalają w dziecku agresję ![]() PRINCESKO nasz maluch też bierze debridat, ale na czas jego zażywania lekarz kazał odstawić wszystkie inne środki... Najadłam się słodkich wafelków - wstyd... oby maluszkowi nic nie było potem |
|
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Princesska oni chyba daja te 68 zł na jedne pampersy i husteczki do pupy.
|
|
|
#4269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jaka cisza po swietach,wszyscy pewnie odpoczywaja
.Staralam sie byc na biezaco,ale czasu na pisanie brak. Elf ja bym nie wytrzymala,awantura gwarantowana .Najgorzej wlasnie,jak wszyscy dookola wiedza lepiej,co jest dobre dla Twojego dziecka.Ja w czwartek bylam na "przegladzie" i wszystko ladnie sie zagoilo Cala srode,czwartek i piatek do poludnia cos bylo z nia nie tak,bo byla marudna,plakala,spala w dzien tylko na reku.Obstawiam brzuszek,bo zrobila taka kupe,ze pampers nie przyjal takiej ilosci i do pasa byla brudna .A od niedzieli uzywamy smoczka.Wczesniej nie chciala.Ale zazwyczaj wieczorem ssie,jak jest bardzo zmeczona.Zrobila sie tez bardzo przytulanska-jak usypia mi na reku lezy na boku musze ja do siebie przycisnac,a ona najpierw obciera sie noskiem o moja reke,a potem go w nia wciska .---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4270 |
|
Wtajemniczenie
|
My wróciłysmy z wazenia w 8dni 260g
))Umnie z tym zimnem to samo było, ale moje malenstwo jest z tych marznacych i w domu mam 25 stopni a do kapieli musi byc 28 bo inaczej płacz.Raczki i stópki od porodu ma zimne chociaz juz lepiej i juz nie zakładam skarpetek i niedrapek, ale czapka musi byc wtedy zasypia
|
#4271 |
|
Rozeznanie
|
Hej witam po świętach chociaz tutaj jeszcze świeto dzisiaj
![]() Mam pytanko odnosnie pasów poprodowych lub majtek wyszczuplajacych czy któras używa i ma jakieś sprawdzone, przeglądałam allegro i jest tego taka masa, że nie wiadomo na co się zdecydować. Nie chce nosić calymi dniami tylko na jakies wyjscia bo brzuszek jednak jeszcze wystaje a ciuchy raczej wszystkie obcisle. Moze dacie jakiegos linka? Mam jeszcze takie pytanko odnośnie pępuszków Waszych maluchów. Mojej Lence odpadł kikut jakieś 3 tygodnie temu (ma 4 teraz) ale od jakiegos czasu troszke ropki zostaje na bodziaku lub pampersie i takie ciałko jakby wystaje troszkę z niego. Wyczytałam na googlach, ze to moze być ziarniak pępkowy i sie go wymraża lub wypala lub jakaś maść antybiotykowa Może któraś ma taka sytuację i była juz u lekarza i zaspokoi moją ciekawość czy to coś groźnego czy nie ma się co tak wczuwać a i dodam , że małej to nie boli. Jeszcze pytanko do matek karmiących ja mam jedna pierś taką tkliwą, tzn. jak jej nie dotykam to jest ok a jak dotknę z jednej strony to mnie tam boli. Nie mam tam, żadnego guzka, piersi nie są juz nabrzmiałe, ból ustępuje jak mala zje z tej piersi i później znów się pojawia, nie jest on jakis wielki ale jest i mnie niepokoi ![]() Ale się rozpisałam o moich problemach ![]() Moja tez lubi ciepełko ale w domu mamy max. 20 stopni ona ma troszkę zimnawe rączki ale chyba taka juz jej natura bo jak ją wyjme z kombinezonu to tez ma zimnawe także nie ma co opatulac. Mi z wagi z przed ciąży juz nic nie zostało ale chce zrzucicjeszcze 5 kg. z doświadczenia wiem, że to bedzie najcięższe 5 kg. Po Julce to waga stanęła i ani drgnie w dół, w górę owszem a w dół nic i nawet aerobic nie pomagał, dopiero pożądna dieta razem z ćwiczeniami i 3 kilo poszło,. Ja teściową mam super więc nie mogę narzekać
|
#4272 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie sie zastanawiam czy nie ten pierwszy, bo wczesniej nic takiego nie miala. Ona sie urodzila 10 dni przed terminem to moze jej sie tak przesunelo? NIby cos tam sie na nas patrzy, czasem nawet cos zagada i sie prawie usmiecha jak sie do niej gada- tak calkiem sie usmiecha jak zasypia, ale moze za malo jeszcze. Na drugi skok to jeszcze za szybko chyba.
|
|
|
|
#4273 |
|
Zadomowienie
|
Oj padam na pyszczek
.Muszę skontaktować się z położną albo pediatrą w związku z moim dzieckiem, w nocy śpi mi tylko 1.5h , reszta nocy upływa na usypianiu, odkładaniu, po 10min ryk, to cyc, lulanie na rękach i odkładanie. I wkoło Macieja, moje dziecko nie śpi w dzień wogle prawie, tak przyśpi na 10 min, i ryk, tak jakby coś mu dolegało. Owszem pręży się, puszcza bączki, robi kupki, daję mu espumisan, ale poprawy nie widzęDoczytałam na necie że może on za dużo tego mleczka z pierwszej fazy spija i ma bóle z tego powodu . Bo czasem cysia się co 15min.Nie mamy czegoś takiego że mały nie śpi i jestspokojny, albo ryk, albo niespokojne ssanie cyca albo sen zająca pod miedzą .Myślałam że to skok rozwojowy, ale to nie mija, myślałam ze po ospie, ale ospa już dawno minęła, i już nie mam pomysłu na niego Padam ze zmęczenia. Mam nadzieję że niedługo to minie bo jakby przemęczona jestem .
|
|
|
|
#4274 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a moj maly jeszcze nie ma skonczonego miesiąca - i na razie espumissan przynajmniej odpada, poczytam o reszcie |
|||
|
|
|
#4275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jadłam wszystko ale po malutku nawet uszka i troszki bigosiku. i mała nie odczuła.. tylko częsciej pruta ale czasem ma takie dni że pruta czesciej a ja nie jem nic takiego. wiec po prostu chyba czasem tak ma. a i sałatki z majo tez jadłamja też ubieram w 1 ubranko w domu. nie raz slysze ze za zimno ubieram ją... i ubrałam 1 raz w 2 ubranka i co? krostki na buzi... przegrzana już tak więcej nie zrobie. sama wiem lepiej czy jest jej zimno bo jest ze mną 24 na h. ale jak ją zostawie na chwile to już widze poowijana, przebrana... ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- A i wczoraj byliśmy na chrzcie synka mojej siostry różnica miesiąca ale wielkością ogromna moja 5kg a siostry niecałe 8 pozniej do klubu wstawie fot
|
|
|
#4276 | |
|
Raczkowanie
|
Witam poświątecznie
![]() Cytat:
Jak któraś z dziewczyn może to warto spróbować i zawalczyć, ale jak się nie da to świat się nie zawali. Najważniejsze, żeby mama i dziecko było szczęśliwe.Tigresa Gratulacje ![]() elf27 wow teściowa dobra rada Widze, ze też macie problemy ze spaniem. U nas w dzień nawet ok, bo kładziemy ją na brzuchu , ale w nocy ostatnio jakaś masakra co chwilę się wybudza a śpi na plecach. No i jeszcze ten nieszczęsny smoczek, którego tak bardzo chciał podać mój mąż - mam wrażenie, ze teraz nie potrafi się uspokoić inaczej niż tylko przez smoka.
|
|
#4277 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak spi to by się jej przydał bo rozbudza się jak nie ma w buzi piersi... ale tylko do pociumkania nie do jedzenia... ;] zmienilam juz 3 smoczek i nie da rady... jakies pomysły? dałam 1 raz po 2tyg smoka, może za późno
|
|
|
#4278 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() my jedziemy na chrzciny do synka mojego brata 15.01.2012. W czwartek idziemy na szczepienie bo w ubiegły tygodniu mały nie mógł ze względu na antybiotyk......dziś zamówiłam jeszcze szczeionke na rota w aptece......dzisiaj zdurniałam normalnie Mikuś nie miał katarku ale widziałam, że ma kózke i postanowiłam psiknąć Disnemarem i wyczyścić mu nosek i z tego takie czyszczenie wyszło, że mały ma katar w jednej dziurce
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Dreamnes ja sama nie wiem jak to ze smokiem. Adas lubi gume pozuc, dominik wypluwa, czasem na chwilke zaskoczy ale zaraz mu wylatuje- wnioskuje z tego ze to od dziecka zalezy czy bierze smoka czy nie bopodawalam im w tym samym momencie
Chlopcy m sie przeziebili, katar maja taki ze tylko z frida latam od jednego do drugiego Adam na dydku wykapany usnal jakos a domek sie wscieka bo oddychac nie moze. Juz czwkam zeb obaj sie polozyli spac a ja bede miala sekunde dla siebie... Jak sonie do wyrka zapakuje
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sory za literówki - kangurkuje
|
|
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
Pusc mnie potworu kosmiczny- tak mi moje starsze dziecko powiedzialo jak je ciagnelam na kapiel do lazienki
Jeden patent wam zdradze- mamy taka kolyske z fisher price oryginalnie na 4 duze baterie- ok 20 zl, starzaly na tydzien. Moj maz przerobil prze pomocy ladowarki do nokii na zasilanie z gniazdka no i teraz sie chlopaki moga do woli bujac Moi chlopcy w sumie to troche potrafia sami polezec i sie soba zajac ale wiadomo na raczkach najlepiej
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane
ja tez normalnie wymiekam,mloda w dzien spi, w nocy zasypia kolo4!!! dajcie jakis sposob!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- glam jak ja bym chciala kiedys "poromawiac"z sonia!!!
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się pochwalić, że moje dziecie jakieś odmienione po tym naszym chrzcie...
Nie zapeszając śpi coraz ładniej, dziś wstał 3cią noc o 2, później o 6 i o 9 Nie stetz nie mam na to spanie zadnej rasy, po prostu trafil mi sie taki egzemplarz. Co do świątecznego jedzonka jadłam wszystko. W Wigilię barszcz z uszkami, 4 pierogi z kapustą, 2 kawałki ryby, bigos. A w Święta tosamo + sałatkę jarzynową, z pieczarek, surówkę z kiszonej kapusty do obiadu. Jem wszystko, już niczego sobię nie żałuję i jakoś nic się nie dzieje ![]() Od dzisiaj miałam brać tabletki ale jakoś mam obawy ![]() Pewnie po skończonym opakowaniu pojawi się ciocia...a chciałam uniknąć jak najdalej jej odwiedzin ![]() Wiecie cođ na ten temat...
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-12-27 o 22:08 |
|
|
|
#4284 |
|
Raczkowanie
|
Witam ja mam azalię, ale też nie zaczęłam ich brać, bo biorę nadal dopegyt ma ciśnienie i według mojej pani ginekolog po tabletkach antykoncepcyjnych mogę się gorzej czuć i podwyższyć się może ciśnienie. Wiec narazie leżą w szafce;-) co do propozycji ginekolog odnośnie założenia spirali to w ogóle się bije z myślami - raz ze koszt wysoki 1300zl a dwa ze boje się mieć jakieś metale w sobie.Mały je i śpi, czasem pogapi się na nas. Dzisiaj wydrukowalam takie karty z czarno- białymi kartami które stymulują niemowlaki w rozwoju. Dobrej nocy
|
|
|
|
#4285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam ten: http://allegro.pl/tummy-trimmer-gors...997089712.html Zazdroszcze takiej utraty kg, ja nadal 10 kg waga stanela mi przy 61 kg i anie drgnie Ad.2. pepek Lili dosc dlugo plamil, mimo, ze odpadl zaraz po tyg. Dopiero w tym tyg. przestal, tak ze spokojnie. Polozna nie kazala nam go ruszac, zeby zasechl spokojnie. Cytat:
), tylko, ze ona spi zamiast jesc Tu jest pies pogrzebany -, jak ja wybudzac podczas karmienia, zeby ssala, a nie spala![]() Ela, Darusiaaa, moja to spi jak susel. Szok normalnie. Wczoraj spalismy do... 14:30 Powaznie Od razu obiad jedlismy . Sa dni, ze spi gorzej, np. po 2 godziny, po 1,5, ale ogolnie jestem w ciezkim szoku. Bo nastawilam sie na armagedon, a mam sielanke w domu![]() Glam, piekne zdjecia, zapomnialam napisac
|
||
|
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
moja jak usnie to i 8 przespi,czyli w sumie cala noc,ale to JAKKKKK usnie;/
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4288 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,moje dziecko spi od 0:30
.Czy to normalne,zeby niemowlak tyle spal?Moze lepiej ja obudze?
|
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Agulan ja sobie zamówiłam takie body , ale zwracałam uwage na szerokie ramiączka i normalne nie silikonowe bo sie wbijaja w ciało. Mam też to co seona. noi majetek 3 pary jedne z nogawkami dłuższymi
http://allegro.pl/lux-gorset-body-ko...995349603.html http://allegro.pl/tummy-trimmer-gors...997089712.html
|
|
#4290 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Lilka wczoraj późno nam zasnęła koło 22 a zazwyczaj o 19 już kima no ale dłużej za to pospała bo do 8.30![]() A jej rekord w spaniu był od 17 do 6 rano z przerwami na jedzenie w drugi dzień świąt ![]() Co do dobrych rad mam teściowych to ja mam problem ze swoją już wczoraj oświadczyłam teściowej że jak nie będę mogła wytrzymać w domu z mamą to przenoszę się do nich. Sobie wyobrażacie że moja mama cały czas mi ględzi że zagładzam dziecko pewnie też będzie ją ubierać na cebulkę w Polsce, teraz u mnie mała przy 22-23 stopniach leży w samym bodziaku i jej jest idealnieA jak mała płacze to zawsze jest głodna jej zdaniem nawet jak jadła 5 min temu twierdząc że mam niedobre jedzenie ![]() No to się wyżaliłam przepraszam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

)

Mam nadzieję, że nie będą ją boleć udka i że nie wystąpi gorączka, bo i tak już rano pobolewał ją brzuszek.
a z dobrych rad to nie wiem czy wiecie, ale trzeba z mieszkania wszystkie lustra wyrzucić- to czyste zło, bo wyzwalają w dziecku agresję 

, reszta nocy upływa na usypianiu, odkładaniu, po 10min ryk, to cyc, lulanie na rękach i odkładanie. I wkoło Macieja, moje dziecko nie śpi w dzień wogle prawie, tak przyśpi na 10 min, i ryk, tak jakby coś mu dolegało. Owszem pręży się, puszcza bączki, robi kupki, daję mu espumisan, ale poprawy nie widzę

), tylko, ze ona spi zamiast jesc