Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-28, 11:35   #571
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

dzień dobry
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 11:42   #572
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Jestem! Siedzę właśnie pod ktg i oxy...
Mam nadzieje ze cOś ruszy. Przepraszam Was ze sie nie odzywalam ale jakoś takiego dola złapałam ze nie chciałam nawet żeby mnie ktokolwiek odwiedzał. Nie rozumiem czemu najpierw mnie nastraszyli a teraz każą czekać. Dzwonię co chwile do kliniki żeby zobaczyć czy jest gbs ale jak na złość oczywiście nie ma. Do domu wypisać mnie nie chcą a dzidzia sie buntuje i nie spieszy jej sie nigdzie teraz. Skurczy brak ciekawe czy oxy zadziała, póki co mam skurcze około 10 a przecież do porodu musza 100 osiągać i wiecej.
Bede do was pisać ale trochę załamuje mnie to wszystko bo już bym chciała żeby poród sie rozpoczął. Jeszcze sie okaże ze i do nowego roku doczekam....

Buzka i dzięki za kciuki! Sciskamy Was z uparta dzidzia
Oj Nikotynka wierze Ci, że masz tego dośćja też już jestem przeterminowana i nic, ani widu ani słychu. Jutro wizyta u położnej ciekawa jestem co mi powie

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
normalnie ogłoszenie zamieściliśmy po m jak miłość bo musiałam sprawdzić czy jest ok, w końcu to mój samochód a nie mogłam się rozpraszać podczas serialu bo taka ciekawa akcja
zaraz po 22 jeden koleś zaczął wydzwaniać i powiedział, że on chętnie to by już jechał do nas a ja oczy w słup bo miał godzinę drogi..... przyjechał na 12tą więc nim obejrzał, nim spisali wszystko, ja podpisałam Umowę kupna leżąc już w łóżku facet odpalił kasę i pojechał se w siną dal
ale miałam stracha bo wiesz, wpuszczasz niewiadomo kogo do domu w nocy, ehsss nakrzyczałam na tż że zgodził sie na to załatwianie w nocy ale potem jak dostałam kaskę to już byłam mega happy
To się napalił koleś

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Agatek pisała, ze utuczyła dzidziolka do 2900 wiec nie jest zle przepływy ma dobre, łozysko 2 st.....w nocy nie spała bo co 2 godziny ja maltretowali na ktg....
Oj no to musi być szczęśliwa. Agatku.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
dzień dobry
Dzień dobry! Jak dzisiejsze samopoczucie? Kryzys minął?
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 11:50   #573
czubasek20
Zakorzenienie

Dzień dobry

byłam z rana na badaniach : ALAT ASPAT BILIRUBINA I FOSFATAZA.
po 17 mam miec wyniki...
Dziś fatalnie się czuje, brzuch mnie piecze a w nocy znów pół godzinna akcja ze skurczami
Jestem wykończona.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 11:53   #574
Mijus
Rozeznanie

Przysnełam sobie znowu, a co tam

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Tym razem Europejkę
A na później Kabaret metafizyczny

Oczy mnie już bolą od komputera, więc sobie właśnie słucham
Nie czytałam, daj znać jak odsłuchasz Osobiście nie mogę się przestawić na audiobooki, jakoś tak muszę mieć książkę w ręku. Przy słuchaniu zawsze coś mnie oderwie Ale mój tż polubił tę formę, choć on jest wogóle anty książkowy, więc ciesze się, że choć tak nadrabia

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Wiecie co ja się wczoraj dowiedziałam!!!
Cieszyłam się, że u mnie w szpitalu na SR prowadzą zajęcia położna i ordynator.
A wiecie kim okazał się ordynator ? Oszustem, wyłudzaczem, ma postawione ponad 70 zarzutów wobec swoich pacjentek. Był w programie Uwaga, w wiadomościach Tvn, aż sie przeraziłam, przyszedł do nas Wrocławia (może dziewczyny go będą znać), a jakoś dyrektor naszego szpitala bez problemu go przyjął - masakra, aż się boję, pójdę tam rodzić, ale będę się modlić by na niego nie trafić

A to reportaż : http://www.tvn24.pl/-1,1665157,0,1,g...wiadomosc.html
o kurczaki

Cytat:
Mam nadzieje ze cOś ruszy. Przepraszam Was ze sie nie odzywalam ale jakoś takiego dola złapałam ze nie chciałam nawet żeby mnie ktokolwiek odwiedzał. Nie rozumiem czemu najpierw mnie nastraszyli a teraz każą czekać. Dzwonię co chwile do kliniki żeby zobaczyć czy jest gbs ale jak na złość oczywiście nie ma. Do domu wypisać mnie nie chcą a dzidzia sie buntuje i nie spieszy jej sie nigdzie teraz. Skurczy brak ciekawe czy oxy zadziała, póki co mam skurcze około 10 a przecież do porodu musza 100 osiągać i wiecej.
Bede do was pisać ale trochę załamuje mnie to wszystko bo już bym chciała żeby poród sie rozpoczął. Jeszcze sie okaże ze i do nowego roku doczekam....

Trzymam kciuki kochana! Będzie dobrze, w końcu coś ruszy!

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Filip juz po ogladaniu domku ;p Jestem jakas dziwna, wszystko mu tlumaczylam... Watpie zeby zrozumial
Cudownie
Stary 2011-12-28, 11:56   #575
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Wiecie co ja się wczoraj dowiedziałam!!!
Cieszyłam się, że u mnie w szpitalu na SR prowadzą zajęcia położna i ordynator.
A wiecie kim okazał się ordynator ? Oszustem, wyłudzaczem, ma postawione ponad 70 zarzutów wobec swoich pacjentek. Był w programie Uwaga, w wiadomościach Tvn, aż sie przeraziłam, przyszedł do nas Wrocławia (może dziewczyny go będą znać), a jakoś dyrektor naszego szpitala bez problemu go przyjął - masakra, aż się boję, pójdę tam rodzić, ale będę się modlić by na niego nie trafić

A to reportaż : http://www.tvn24.pl/-1,1665157,0,1,g...wiadomosc.html

Cytat:

trzymam kciuki, oby sie wreszcie rozkręciło i szybko poszło i żebyś już sie nie męczyła...

Cytat:
Filip juz po ogladaniu domku ;p Jestem jakas dziwna, wszystko mu tlumaczylam... Watpie zeby zrozumial
i bardzo dobrze!! w końcu będzie tam mieszkał, nie?

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Oj Nikotynka wierze Ci, że masz tego dośćja też już jestem przeterminowana i nic, ani widu ani słychu. Jutro wizyta u położnej ciekawa jestem co mi powie[COLOR="Silver"]
dzidzi dobrze i nie chce opuszczać ciepłego gniazka... przecież ma full serwis, nie? to co się dziwić...
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 11:58   #576
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
Eliza i jak tam, przeszło???
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Ciekawe co u Nikotynki i Elizy??

Cytat:

ciekawe jak ELiza
Hej dziewczynki,dziekuję za troskę,pisze dopiero teraz bo zajrzałam na chwilę na fb i koleżanki mnie dorwały i musiałam popsać,ale dowiedziałam się ,ze jedna jest w ciaży.Dopiero początek bo 4-5 tyd ale starali się od lata.
U mnie skurcze przeszły dopiero w nocy ,w wannie wszystko super przeszły ,ale jak się polożyłam w łóżku na lewy bok to wracały regularnie,a na prawym się wyciszały więc cała noc prawie spędziłam na prawym boku,jak już nie mogłam na nim to na lewy ale znowu abarot to samo,wytrzymałam trochę i znowu na prawy.Druga dawka nospy nic nie dała.Tak wiec noc miałam okropną między surczami chyba przesypiałam ,ale pisze chyba bo ciagle śniły mi się skurcze,zresztą mężowi też.Tak na dobre zasnęłam ok 4 i zaraz idę odsypiać resztę.
W ogóle mąż mi kazał mowić kiedy mam skurcz ,liczył cały czas i nie chciał zasnać tylko liczyć ichciał się pakowac do szpitala ,ale powstrzymałam go bo stwierdziłam,że jak wyciszaja się na prawym to widocznie mam przepowiadacze.Ciekawe na ile wg ktg miałam skurcze,jak bym chciała ,żeby to było na 80 to mogła bym spokojnie rodzić
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 11:58   #577
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Agatek pisała, ze utuczyła dzidziolka do 2900 wiec nie jest zle przepływy ma dobre, łozysko 2 st.....w nocy nie spała bo co 2 godziny ja maltretowali na ktg....

Cytat:

To się napalił koleś

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

po 17 mam miec wyniki...
Dziś fatalnie się czuje, brzuch mnie piecze a w nocy znów pół godzinna akcja ze skurczami
Jestem wykończona.
buuu współczuje
kciuki za wyniki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2011-12-28 o 12:00
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 12:04   #578
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
dzidzi dobrze i nie chce opuszczać ciepłego gniazka... przecież ma full serwis, nie? to co się dziwić...
Pewnie masz rację mala_stopko, tylko przyszła mama zaczyna świrować

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki,dziekuję za troskę,pisze dopiero teraz bo zajrzałam na chwilę na fb i koleżanki mnie dorwały i musiałam popsać,ale dowiedziałam się ,ze jedna jest w ciaży.Dopiero początek bo 4-5 tyd ale starali się od lata.
U mnie skurcze przeszły dopiero w nocy ,w wannie wszystko super przeszły ,ale jak się polożyłam w łóżku na lewy bok to wracały regularnie,a na prawym się wyciszały więc cała noc prawie spędziłam na prawym boku,jak już nie mogłam na nim to na lewy ale znowu abarot to samo,wytrzymałam trochę i znowu na prawy.Druga dawka nospy nic nie dała.Tak wiec noc miałam okropną między surczami chyba przesypiałam ,ale pisze chyba bo ciagle śniły mi się skurcze,zresztą mężowi też.Tak na dobre zasnęłam ok 4 i zaraz idę odsypiać resztę.
W ogóle mąż mi kazał mowić kiedy mam skurcz ,liczył cały czas i nie chciał zasnać tylko liczyć ichciał się pakowac do szpitala ,ale powstrzymałam go bo stwierdziłam,że jak wyciszaja się na prawym to widocznie mam przepowiadacze.Ciekawe na ile wg ktg miałam skurcze,jak bym chciała ,żeby to było na 80 to mogła bym spokojnie rodzić
Eliza zazdroszczę Ci takiego opanowania, ja to bym chyba strasznie spanikowała na Twoim miejscu.
Stary 2011-12-28, 12:10   #579
mala_stopka
Zadomowienie

Brawo dla Agatka za podtuczenie niesodzianki

MissZuzia niezły interes ubiliście w nocy...

Czubasek za wyniki

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Pewnie masz rację mala_stopko, tylko przyszła mama zaczyna świrować[COLOR="Silver"]
trzymaj się już niedługo przyjdzie kryska na matyska...
a dzidziol może woli się odmłodzić i wyjdzie po nowym roku

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Eliza, ale to co już Ci wszystko zupełnie ustało??
ty to masz nerwy... ja też już bym pojechala na IP dla świętego spokoju...
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 12:13   #580
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:

Eliza zazdroszczę Ci takiego opanowania, ja to bym chyba strasznie spanikowała na Twoim miejscu.
Bo ja raczej z tych spokojnych i opanowanychNajgorsze ,ze moj lekarz ma teraz urlop i nie wiem czy jest w kraju czy nie i czy jak znowu się zacznie to dzwonić.W ogóle nie lubię sie narzucać i męczyć kogoś moimi problemami,chociaż raz już dostałam ochrzan od lekarza ,ze w jakiejś tam sytuacji nie zadzwoniłam.Mam nadzieje ,ze wytrzymam do stycznia bo dopiero w sylwka zaczynam 9 miesiąc

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_stopka;31260826[COLOR=Silver
[/COLOR]Eliza, ale to co już Ci wszystko zupełnie ustało??
ty to masz nerwy... ja też już bym pojechala na IP dla świętego spokoju...
Ustało właśnie,chociaż miałam dziś ze 2 skurcze ale znowu lekkie i już przeszło.Ten mój organizm kpi sobie ze mnie
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 12:31   #581
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hejka

Ja dopiero śniadanko zjadłam i czekam na odwiedziny siostry z dziećmi i mojej mamusi

Staraupa Ty mnie nie strasz z tymi przeczuciami Może być lada chwila ale dopiero za 4 dni hehe

Zuzia Inutil tak tak, szkrab się nie będzie pytał mnie o zgode czy wyłazić ale ja mu na razie nie pomogę

Nawojka kciukasy za jutrzejszą wizytę. ja ide w piątek, zapisali mnie na usg.....tez jestem ciekawa co powiedzą

Monia, Klaurencja, Neska superowych macie tych chłopaków

Monia Ty jesteś dzielna babka, dasz radę Kciukasy żeby to już były tylko te 2 dni i Michaś pójdzie z Wami do domku

Klara ekstra że juz wyszliście

Nikotynka trzymaj sie kochana, to normalne że masz załamkę Oby sie szybko ruszyło

Jeszcze pojadę z siostrą do sklepu po pampersy...uwaga są u nas w promo za 15euro, 144sztuki....jak za darmo.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 12:37   #582
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry! Jak dzisiejsze samopoczucie? Kryzys minął?
dziękuję, że pytasz
Tak, dzisiaj samopoczucie o niebo lepsze! wstałam w dobrym humorze, nic mnie nie boli. Jestem pełna energii. Korzystam z tego i ogarniam mieszkanko. Mam zamiar poprasować zaległe ciuszki dla Małej, zrobić porządek w szafie, by pomieścić wszystkie bibeloty.
Tż ma wolne, więc mi pomoże. Jak dobrze, że nie muszę myśleć o obiedzie (jeszcze coś tam zostało ze świąt ).

Eliza, a Ty jesteś w 36tygodniu, tak? I już takie skurcze?!! O matko
Zrobię dziś wstępną selekcję rzeczy do szpitala, bo jeszcze klimat porodowy mi się udzieli i będą jaja
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 12:58   #583
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
normalnie ogłoszenie zamieściliśmy po m jak miłość bo musiałam sprawdzić czy jest ok, w końcu to mój samochód a nie mogłam się rozpraszać podczas serialu bo taka ciekawa akcja
zaraz po 22 jeden koleś zaczął wydzwaniać i powiedział, że on chętnie to by już jechał do nas a ja oczy w słup bo miał godzinę drogi..... przyjechał na 12tą więc nim obejrzał, nim spisali wszystko, ja podpisałam Umowę kupna leżąc już w łóżku facet odpalił kasę i pojechał se w siną dal
ale miałam stracha bo wiesz, wpuszczasz niewiadomo kogo do domu w nocy, ehsss nakrzyczałam na tż że zgodził sie na to załatwianie w nocy ale potem jak dostałam kaskę to już byłam mega happy
Zuzia, no nieźle ..ja bym się chyba bała i zaprosiła faceta na rano ..
Ale dobrze, że się udało i autko sprzedane

Cytat:
Kochana, pewnie zrozumiał więcej, niż Ci się wydaje Sama też zamierzam oprowadzić dzidziusia po domu (w zasadzie wystarczy , że się dwa razy obrócę dookoła własnej osi i zobaczy już wszystko )

Cytat:
Zuziu imienia wciąż nie mamy

Po godzinie podawania oxy mam skurcze 16 :/ masakra jakaś. A jak mnie tyłek boli od lezenia

Generalnie uparta dziecko jak niewiem co. Np nic dam wam znać.

Martuniunia ja przed przyjęciem do szpitala miałam skurcze 20-30 a tutaj jak leże to spadły do 5...:/ cóż - syndrom białego fartucha

Nikotynka
, po kimś ten upór musiała odziedziczyć Chyba musisz ją faktycznie czymś przekupić

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

po 17 mam miec wyniki...
Jestem wykończona.
Kciuki za wyniki

Cytat:

Eliza,
niezłe opanowanie Ale w sumie dobrze, nie ma co panikować
Niech mała jeszcze posiedzi w brzuszku

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

Jeszcze pojadę z siostrą do sklepu po pampersy...uwaga są u nas w promo za 15euro, 144sztuki....jak za darmo.
Też muszę jeszcze pampersy kupić Ale u nas na taką promocję nie ma co liczyć Za to chusteczki Huggies są znowu w Tesco na propmocji 4-pak za 12 zł .... Opłaca się chyba, ale nie wiem, czy tyle kupować Nie mam jeszcze rożka i czapeczki takiej ciepłej, na wyjście
A po tym czytaniu wczorajszym śniło mi się dzisiaj, że zaczęłam rodzić i oczywiście torba nie spakowana .. Zaczełam pakować, i kwiczałam do mamy, że mam za małą i tylko szlafrok mi się do niej zmieści

Cholercia dylemat z tą torbą mam - kupować większą czy nie

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 13:00   #584
Anabellita
Zadomowienie

A ja Was tak podczytuję "z doskoku"
Jakoś tak czasu mi brakuje.
TŻ śpi po nocce, a na mnie czeka pranie i zmywanie i muszę ogólnie mieszkanie ogarnąć po Świętach... a taaak mi się nic nie chce

Wczoraj zamawiałam trochę rzeczy dla Asienki , jeszcze podpytywałam Was jak zamówić by kolory rzeczy były takie jak chcę, a dziś już paczka leży koło mnie - normalnie ekspresowo... w szoku byłam jak kurier zadzwonił do drzwi

Cytat:
Inutil tak bardzo zależy Ci na tym żeby Twoje Maleństwo przyszło na świat jeszcze w tym roku?
No właśnie ja też się dziwię
Na miejscu Inutil to do Nowego Roku zaciskałabym nogi na siłę, żeby dzidzia nie wyskoczyła

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 13:03   #585
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Tak się bała a jeszcze będzie tak, że większy będzie mały od mojej - hmmm czyżby to przez frytki
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 13:04   #586
kamciurka
Zakorzenienie

cześć. Kochane
kurde niby siedze w domu, cory nie ma,a na nic nie mam czasu, ciagle cos do zrobienia a co dopiero jak bedzie synus
zaraz lece do biedronki
nikotynka kciuki
Bebi ja znam te sprawe,bo pracuje w sądzie ale kojarze go tylko ze sprawy o usuwanie ciaz, ale w zyciu nie przypuszczalam, ze on gdzies pracuje w szpitalu, masakta

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 13:10   #587
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

niech się tuczy

Cytat:
Kaczuszka za egzamin na prawo jazdy i za TZ, a to jakaś poważna sprawa? Biopsja zawsze brzmi groźnie...
dzięki za kciuki, trzymaj mocno
co do żona, po ponad 2 latach wychodziliśmy tą biopsję chyba, tz ma b.dużo węzłów chłonnych na szyi i bardzo go boli i jeszcze pare dolegliwości, z tego powodu robią to badanie jedynie to mnie dziwi to, ze będą robić pod ogólnym znieczuleniem.
Stary 2011-12-28, 13:14   #588
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

mnie zmogło i pospałam sobie trochę...

Ojj, dziewczyny, CHCE już rodzić. Na początku myślałam, że byle do stycznia dociągnąć, bo głupio tak na końcówkę, ale teraz mam to gdzieś, mam dość tej końcówki... Ale mały najwyraźniej nic sobie z tego nie robi.

Cytat:
na pewno zrozumiał
Cytat:
Po godzinie podawania oxy mam skurcze 16 :/ masakra jakaś. A jak mnie tyłek boli od lezenia

Generalnie uparta dziecko jak niewiem co. Np nic dam wam znać.

Martuniunia ja przed przyjęciem do szpitala miałam skurcze 20-30 a tutaj jak leże to spadły do 5...:/ cóż - syndrom białego fartucha
o kurcze, ale mówili coś, że jak się akcja nie rozkręci to zrobią cesarkę?
Cytat:
Inutil mowisz, ze juz chcesz zeby sie zaczęło?
chce w piątek idę na KTG, ciekawe co na nim wyjdzie
Cytat:
niezła jesteś, ja jakby już po kąpieli nie przeszło to bym jechała
Stary 2011-12-28, 13:14   #589
snesha
Rozeznanie

Widzę że większość z Was ma jakieś skurcze przepowiadające - ja nie mam nic . Dziwne, nie wiem nawet czy to dobrze czy źle.

I już strasznie chciałabym być znowu w swojej figurze - w sklepach tyle super ciuchów, wyprzedaże a ja nie mogę nawet spojrzeć, bo się denerwuję że nie pasuje. Buuuuu...........

Edytowane przez snesha
Czas edycji: 2011-12-28 o 13:17
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 13:15   #590
dolores181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
No ale co.. Zostawisz to tak? Pozwolisz by traktowal cie za przeproszeniem jak szmate?! Jakos tak beznamietnie to wszystko piszesz
No własnie nie, kazałam mu wracać do matki , bo dał mi do wowatu w swięta więc powiedziałam że sam wybrał a dla mnie swięta dużo znaczyły, więc jakie swięta takie całe życie , bo on dalej twierdzi że nie ma o czym ze mną rozmawiać i w sumie mogę sobie składać o rozwód , powiedziałam mu że chcę sobie ułożyć życie na nowo bez niego a on się przeraził że jakis obcy facet będzie mu wychowywał syna ale mu wyjasniłam że chcę być sama z dziećmi , cos tam się rzucał z odwiedzaniem syna i jak na razie siedzi z nim w drugim pokoju a ja czekam aż już sobie pójdzie i tyle, skoro on nie uważa się za winnego , obrączkę już dawno mi zabrał ze 2 m ce temu bo to on kupił a jak ja miałabym go podliczyć za wesele 1,5 roku temu które sama wyprawiłam ? a wyprawka? a regał za ponad 4 tys to wszystko z mojej kieszeni ale juz nie mam zaskórniaków
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 13:15   #591
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Bybelle przesliczny pierscionek nie ukrywam, ze moj gust, przepiekny, naprawde w ogole musze stwierdzic, ze bardzo ladne masz dlonie ja mam 24 lata i dlonie spracowane i zniszczone jak 50-latka
dziękuę wam wszystkim za gratulacje raz jeszcze bo się zarumienię
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Super pierścionek i jakie piękne szczuplutkie palce i ręce, nie to co moje balerony.. ja obrączki nawet na mały palec nie włożę, a była lekko przyduża
balerony to mówię na moje nogi bo nie dosyć, że puchną to jeszcze mi tak przytyły, że masakra
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Bybella, pierscionek cudowny
A Ty nosisz go na lewej dloni? Kurcze,ja nosze swoj na prawej, w miejscu,gdzie pozniej bedzie obraczka. Czyzbym zle nosila?
!
noszę na prawej, a do zdjecia założyłam na lewą, bo nie dałabym rady lewa ręką tej foty zrobić a ja myślałam, że powinno się na lewej nosić i ja mam źle, tak mi ludzie gadają

Cytat:
dziecko śpi, a ja nie mam co robić, rozwiązałam już 30 krzyżówek i siedze na laptopie
W wigilie wyleciał mi czop, a obudził mnie taki ból brzucha, jak przy okresie. Zmęczona to ja i tak bym była, bo przecież to wigilia, a i jeszcze brzuch wielki to wiecie...
ja nie wiem jak ty to robisz? mnie przeraza mysl, że jak będzie dziecko to chyba padnę na pysk ze zmęczenia i zarobienia się

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
tak patrze ze piszecie o oslonkach ja mam aventa standard i sa mega wielkie.. a maly gryzie jak cholera;( wlasnie spuscilam mu recznie do butelki bo juz nie mialam sily;( a laktator mam reczny aventa i tez o kant tylka rozbic.. niby ciagnie a nic nie leci.. wiec jak krowa wydoilam sie do butelki

a ja chciałam se ręczny laktator kupić
Cytat:
dobrze, ze zająca naszego utuczyła, super

ja wczoraj miałam gości wiec migiem sprzątałam i kolację robiłam, teraz ciasto piekę <serniczek mniam> bo znowu jutro gości mam na imien.tż-ta dzisiaj jeszcze do szkoły rodz. a taka jestem zmęczona

wasze dzidzie jak biegacie dużo też się nie ruszają, dopiero jak się np. położycie? czy mój tylko taki leniwy i straszy matkę?
Stary 2011-12-28, 13:20   #592
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Nawojka kciukasy za jutrzejszą wizytę. ja ide w piątek, zapisali mnie na usg.....tez jestem ciekawa co powiedzą

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
trzymaj się już niedługo przyjdzie kryska na matyska...
a dzidziol może woli się odmłodzić i wyjdzie po nowym roku
Stary 2011-12-28, 13:24   #593
klaurencja
Raczkowanie

bybella, robię to tylko dlatego że trafił mi się mały leniwiec, który tylko śpi-je-śpi-je
Stary 2011-12-28, 13:25   #594
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Widzę że większość z Was ma jakieś skurcze przepowiadające - ja nie mam nic . Dziwne, nie wiem nawet czy to dobrze czy źle.

I już strasznie chciałabym być znowu w swojej figurze - w sklepach tyle super ciuchów, wyprzedaże a ja nie mogę nawet spojrzeć, bo się denerwuję że nie pasuje. Buuuuu...........
Nie martw się, ja (podobnie ja Ty) kończę 33 tydz. i też nie mam żadnych skurczów. Jedne mają a inne nie - nie ma reguły

Wiesz, ja nawet nie chodzę po sklepach, żeby się nie wkurzać. Raz poszłam do galerii i w promocji były ciemnogranatowe dżinsy o takim kroju jaki zawsze szukałam No ale musiałam "obejść się smakiem" i szybciutko opuściłam galerię żeby nie psuć sobie nerwów

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Stary 2011-12-28, 13:27   #595
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

Kochana nie stresuj się brakiem przepowiadaczy jesteś dopiero w 34 tc, ja skończyłam 40tc i nawet jednego skurczu
Stary 2011-12-28, 13:31   #596
Anabellita
Zadomowienie

Mamuśki z terminem porodu na II połowę lutego - kiedy pierzecie ciuszki, kocyki i inne rzeczy swoich maluszków

CÓRCIA

Stary 2011-12-28, 13:35   #597
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Poszłam do sklepu z ciuszkami dziś. Parę metrów od domu dosłownie. Byłam ze znajomą (5ty miesiąc ) i kupiłam kilka ciuszków dla małego, 2 pary bucików. Ale dosłownie ledwo doszłam... I tak mi się płakać chce straszliwie, nie mogę wstać z łóżka przez tą prawą stronę z tyłu niby miednicy. Teraz napiernicza mnie cały prawy pośladek, nie mogę nawet z łóżka wstać, ani się ruszyć, ani przekręcić, ani wstać
Mój w pracy, a człowiek sam nie ma jak do łazienki pójść
Nie wiem co z tym zrobić dosłownie, bo takiego bólu (nawet przy głębszym oddechu) nie miałam jeszcze ;(

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 13:35   #598
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Hej Mamusie!!! Witam Was w 36 tygodniu ciąży!!!!
Gratulacje dla dziewczyn, które tulą już swoje Aniołki, trzymam kciuki za wizyty , badania itp.
W przyszłym tygodniu biore się na kącik Michalinki Zostało jeszcze 28 dni
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 13:38   #599
NataliaM1103
Rozeznanie

Witam Mamuśki

Zostało mi 12 dni do terminu a ja jakos juz niemam siły! Po odstawieniu fenoterolu miałam po paru dniach rodzic a tu nic!!
Rozstępy mam tak ochydne ,ze przesada krwisto czerwone i swędzące wrr....
Bartuś rusza się jakby trochę mniej i delikatniej czy to normalne pod koniec??

Monika wszystko będzie dobrze,niedługo pewnie wrócicie do domu
Klaurencja jak ja Ci zazdroszcze
Nikotynka kurcze biedulko Ty,dasz rade!!
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 13:40   #600
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Nie martw się, w poprzednich ciążach też nie wiedziałam co to skurcze, dopiero przy drugiej poczułam jak zaczęłam rodzić. Teraz skurcze mam już od ponad 2 miesięcy i nie są to słabe skurcze a mocno twardy brzuch i zaciska w mostku az ciężko oddychać, więc nic dobrego Cię nie omija
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości