|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: cera naczynkowa/zamykanie, tuszowanie popękanych naczynek, pajączki. WĄTEK ZBIO
A pod jaką nazwą szukać takiego zabiegu IPLem na rumień? Ma to jakąś specjalną nazwę? A może jakiś link przykładowego salonu macie pod ręką?
![]() |
#1412 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: cera naczynkowa/zamykanie, tuszowanie popękanych naczynek, pajączki. WĄTEK ZBIO
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dobry salon kosmetyczny zatrudnia do takich zabiegow lekarzy dermatologow wlasnie ![]()
![]() |
![]() |
#1414 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po jakimś czasie trafiłam na świetną kosmetyczkę, która mikrodermabrazją i kwasami, prawie całkowicie zlikwidowała mój problem. I kosztowało mnie to kilkakrotnie mniej ![]() Pewnie to kwestia człowieka, ale jestem daleka od przekonania, ze zabieg wykonany przez lekarza jest lepszy niż ten wykonany przez kosmetyczkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
Wtajemniczenie
|
A ja się dałam zrobić.. maiłam na kości piszczelowej popękane naczynka. Poszłam do kosmetyczki i zrobiła mi zabieg - trzy tygodnie temu. Najpier piekło mnie jakby ktoś mi wrzątkiem polał, potem przez tydzień tak swędziało, żę myślałam, że zwariuję. Dziś mija 3 tygodnie i nadal na całej powierzchni poddanej zabiegowi mam strupki. A w zasadzie to taka warstwa popalonej skóry a nie strupki.. Boję się, że zostaną blizny. Jutro powinnam się zgłosić na drugi zabieg (mam trzy zabiegi planowane na ten obszar) i nie wiem czy powinnam iść czy przełożyć wizytę na "po nowym roku"...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zamykanie rozszerzonych naczynek
Dziewczyny, stosowałyście może Belissę Anti-Red? Jak wrażenia? Pomaga?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1417 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1418 |
Rozeznanie
|
Biorę już 3,5 m-ca i chyba skończę. Oczywiście nie spodziewałam się, że znikną mi te rozszerzone naczynka, które już mam, ale liczyłam na to, że nie będą się pojawiać nowe a siniaki będą się szybciej goić. Niestety nie spełniła oczekiwań.
Dziewczyny, możecie polecić dobry salon w Warszawie, w którym zamykają naczynka? Mam kilka na twarzy i nogach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 |
Raczkowanie
|
Witam,
mam dopiero 22 lata, a już sporo popękanych naczynek i rumień na policzkach :-( Zawsze muszę stosować fluid, bo inaczej moja twarz wygląda fatalnie - mnóstwo zaczerwienień. Tych popękanych naczynek jest na pewno koło 10. Do tego przy dziurkach w nosie mam grube czerwone krechy - to też pęknięte naczynka. Mam już je długo (od kilku lat). Czy takie "stare" naczynka można usunąć metodą elektrokoagulacji? I czy dużo by kosztowało zamknięcie np. 10 naczynek? I jeszcze jedno: czy jeśli popękane naczynka zlewają się ze sobą w rumień, to czy też można zamknąć je poprzez elektrokoagulację? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 |
Rozeznanie
|
Ja mam cerę tłustą i naczynkową. Szukam jakiegoś kremu na lato z filtrem, ale musi być lekki, bo nie chcę się jeszcze bardziej świecić. Wszędzie jest napisane, że skóra naczynkowa jest wrażliwa i nie powinno się robić peelingów, ale ja je lubię i nie zauważyłam podrażnień, ani mocniej zaczerwienionej skóry twarzy. Myślicie, że mogę je stosować?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 |
Przyczajenie
|
Oj znam ten ból z czerwoną i podrażnioną skórą twarzy. Szczególnie u mnie problem nasila się w czasie zimy oraz latem kiedy jest gorąco. Ja ze swojej strony chciałam polecić krem do twarzy Wzmacniający Naczynka z firmy Eco Plant bo jest to po prostu rewelacja. Krem ma duże stężenie rutyny która obkurcza naczynia, ekstrakt z arniki i kasztanowca oraz pantenol. Wszystkie te składniki świetnie łagodzą rumień. Plusem jest to, że świetnie nadaje się po makijaż. To jest już moje trzecie opakowanie i naprawdę zauważyłam poprawę. Okropny rumień i czerwona twarz już nie jest moją zmorą od kiedy mam ten krem. Teraz zamówiłam jeszcze serum recepturowe na naczynka też z firmy Eco Plant wykonane na moje zamówienie w specjalistycznym laboratorium. Pani z którą rozmawiałam świetnie dobrała składniki do serum. Połączenie kremu i serum daje bardzo dobre efekty w szybkim czasie. Skóra jest jednolita a nie czerwona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1422 |
Przyczajenie
|
Witam. Co szanowna komisja sądzi o tym leku http://www.ceneo.pl/6047963 ? Mało jest opini o tym w internecie a jeśli są to praktycznie wszsytkie pozytywne. mam problem z delikatnym rumieniem (szczególnie prawy policzek) i jeśli to cudo poradziłoby sobie z nim to jestem gotowy wydać takie pieniądze. tylko właśnie, nie wiem czy jest sens bo nie są one małe a nie wiem jak z efektami i przede wszyskim czy są one długotrwałe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 |
Przyczajenie
|
Kosmetyk cudo!!!! Może najpierw warto spróbować mniej inwazyjnych metod, np. dobrać odpowiedni kosmetyk do twarzy, oczywiście, jeśli rumień nie jest zbyt silny. Ja przetestowałam mln kremów na dzień i na noc do cery naczynkowej: ziaja, ruboril, pharmaceris, ivostin, nawet okrutnie drogi estee lauder ( :/), teraz farmona na dzień , stosuję je nadal, ale bardziej prewencyjnie niż leczniczo. Ale ze 100% pewnością mogę polecić kosmetyk-cudo, który naprawdę!!!!! zminimalizował mój rumień. Jest to serum flavo c firmy biochemia urody. Nie spodziewałam się absolutnie żadnego regresu, jeśli chodzi o mój rumień, kupiłam serum, ponieważ jest naturalnym antyoksydantem, a jako 26 latka chciałam zacząć przeciwdziałać starzeniu się skóry. Po 2 tygodniach stosowania stał się cud-rumień zupełnie zniknął!!! Moje policzki, nos-cera wyrównana, świetlista, zero czerwieni. Nie mogłam w to uwierzyć, ale moja historia z flavo c trwa już rok i uważam je za najbardziej genialny kosmetyk, jaki został wyprodukowany dla cery naczynkowej. biochemiaurody.com. - nie zastanawiajcie się, 3-miesięczna kuracja kosztuje...25 zł. nie stosowałam serum ok. 3 msce i rumień wraca, wczoraj więc zakupiłam ponownie i czekam niecierpliwie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie zamówiłam Flavo-C i AVENE Antirougeurs FORTE koncentrat, zobaczymy czy będę zadowolona, wcześniej używałam kremu z ISIS Pharma Ruboril Expert S, który poza dobrym nawilżeniem mojej suchej skóry z naczynkami nie robił nic, już lepsze efekty uzyskałam po Lirene za 16zł.
![]() Edytowane przez Ewelano Czas edycji: 2012-06-01 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1426 |
Przyczajenie
|
Witam.
karczoszek dokładnie którego kosmetyku Flavo C używasz ? mi rumień zniknął po kremie Iwostin, natomiast popękana naczynka są jakie były szukam dobrego kremu super nawilżającego, ponieważ mam skórę twarzy bardzo suchą, szorstką, odwodnioną............ przetestowałam już mnóstwo kremów, ostatnio Clinique, nie jest najgorszy, ale to jeszcze nie to, teraz testuję Biotherm przy okazji chciałam zapytać czy stosujecie zielone bazy bądź korektory ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
Jakim konkretnie kremie?
ps. ja używam zielonego korektoru w płynie w małej tubce z delii, dobry jest tez mineralny, sypki z lumiere
![]() |
![]() |
#1428 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
moje drogie, pękło/wylało mi się naczynko na powiece, wszystko przez kreski permanentne które sobie niedawno zrobiłam. Myślicie, że to się wchłonie? Czy można zamknąć naczynko na powiece laserem? Bardzo proszę o pomoc.
![]() |
![]() |
#1430 |
Przyczajenie
|
ja mam cerę i tłustą i naczynkową i moimi podstawowymi kosmetykami są: płyn micelarny, korektor zielony, podkład matujący, mam też bazę pod podkład matującą i to sprawia że zabezpieczam swoją buźkę. Używam też bibułek matujących, a co jakiś czas robię też peeling enzymatyczny i maseczkę z glinki czerwonej
![]() Edytowane przez urodziwa89 Czas edycji: 2012-06-07 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałam się odnieść do mojego posta wyżej, właśnie użyłam Auriga International, Flavo - C Serum, to co zrobił z moją cera to zgroza ; ( twarz mam opuchnięta, czerwoną i obolałą!!! Wydałam tyle kasy i do tego zmasakrowałam sobie buzie, mam nauczkę za to, że działam pod wpływem wyczytanych opinii na wizażu... cera cerze nierówna... przekonałam się o tym osobiście ; ( |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 |
Zadomowienie
|
..to ja dodam cosik od siebie..mam suchą skórę z napadowym rumieniem i skłonnością do pekających naczynek...uzywam od dłuższego czasu ruboril isispharma i uwielbiam ten krem a co najważniejsze..on mi naprawde pomógł...naczynka bledsze a jak sięrumienię to jestem co najwyżej różowa a nie czerwona jak ten burak
![]() ..jeśli chodzi o aurigę flavo c to tez nie moge się przyczepić..bardzo dobre serum...mnie nie podrażnia..napina ..wyrównuje koloryt..jednak cena dość wygórowana moim zdaniem...wolę domowe serum na bazie Witaminy C firmy Juvit... ![]()
![]() |
#1433 |
Raczkowanie
|
ja polecam na naczynka jesc czesto kasze gryczaną bo ma krzem i rutyne ( nawet tabletki na zylaki robi się z wyciagu z gryki)
ale juz peknietych naczynek to nie uratuje ![]() mam zamiar wybrać sie na ich zamykanie,ktos może polecic dobrego lekarza w wrocławia? czy ktos słyszał o laserze DioLite ? albo klinice la beute clinic i lekarzu Michał Musioł?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem naczynka i trądzik
Byłam u kosmetyczki żeby coś poradziła na moje rozszerzone pory i koloryt cery, i ona włączyła mi lampę Solux. Efekt świetny po 10 minutach naświetlania, kazała mi znowu przyjść na kolejny zabieg. Ale ja zrobiłam myk - podejrzałam jaką ona tam ma żarówkę w tej lampie (Philips Par 150W) doczytałam w necie że ona nie potrzebuje specjalistycznej osłony bo sama ma wbudowaną osłonę, i zakupiłam na aukcji samą żarówkę za 34.90 ( w sklepach widziałam po 50-60zł) !!! Podpięłam ją do mojej lampki, i sama sobie robię sesje. W ogóle świetnie działa na zatoki, i na ból mięśni już o cerze nie wspominając, koleżanka się mnie pyta co taka rozpromieniona chodzę, hehehhe. polecam dziewczyny, nie przepłacajcie !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
Zabiegi jakim kwasem mogę zrobić, gdy mam cerę naczynkową ? Oprócz migdała oczywiście. Chodzi mi o pozbycie się drobnych przebarwień, zmniejszenie porów.
![]() |
![]() |
#1436 |
Raczkowanie
|
Ja się zabrałam w sobie i postanowiłam napisać czego używam do swojej nieszczęsnej naczynkowej wrazliwej cery. Dzis dodałam oczysczanie. Jutro polecą kremy. Mi pomogło to moze i inny skorzystają. Jak cos bedziecie miały to dopiszcie, bede miala co testować
![]() http://perelkowy-swiat.ptaknet.pl/20...cz-1/#more-280
![]() |
#1437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O pielęgnacji cery naczynkowej i zamykaniu naczynek laserem poczytasz tu: http://dermedicus.pl/blog/index.php/...anie-naczynek/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Raczkowanie
|
Witam, piszę tutaj, bo również mam ogromny problem z moją cerą
![]() Na początku zaznaczę, że jestem chłopakiem, a piszę, ponieważ lekko niepokoi mnie to, że rumień nie schodzi ostatnio z mojej twarzy. Zwykle rumień utrzymuje się w dość intensywnie czerwonej barwie przez większość dnia, nie jestem w stanie powiedzieć czy permanentnie, czy na czas pory letniej i upałów. Rano także nie mam idealnie jednolitego koloru skóry, ale zaczerwienienia są widocznie mniejsze (a może po prostu nie tak intensywne, więc nie rzucają się w oczy). Nie widać jednak gołym okiem popękanych naczynek. Moje pytania to: Jak skutecznie zmniejszyć rumień? Obecnie drugi dzień stosuje krem do cery naczynkowej Dax Cosmetics Perfecta i tu kolejne pytanie - jego nałożenie powoduje u mnie pieczenie i uczucie gorąca na policzkach, to drugie utrzymuje się dość długo. Czy to początkowo normalne czy lepiej ten krem odstawić? Czy rumień da się zmniejszyć laserowo czy jest to sposób tylko na widoczne popękane naczynka? Dziękuję z góry za odpowiedź ![]() ![]() Edytowane przez Don_Gone Czas edycji: 2012-08-10 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Raczkowanie
|
Witam, proszę, poradźcie, która z metod jest skuteczniejsza, jeśli chodzi o rozszerzone naczynka? Galwan, czy mezoterapia bezigłowa? Obydwie metody opierają się na prądach, ale może któraś jest skuteczniejsza. Co sądzicie? będę wdzięczna za opinie
![]()
![]() |
#1440 |
Raczkowanie
|
Na rozszerzone naczynka nie pomoże żaden z tych zabiegów. Zarówno Ty jak i Pan poniżej - pytajcie o specjalne kosmetyki do cery naczynkowej.
Rumień jest wczesnym objawem możliwych pajączków oraz trądziku różowatego, warto więc już teraz zadbać o właściwą profilaktykę. Odsyłam do mojej wcześniejszej wiadomości i innych artykułów na tym blogu. Edytowane przez Pannamonia Czas edycji: 2012-08-23 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.