|
|
#1 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
nowe pod-forum (grupy, roczniki...)
Wątek przeniesiony z dyskusji: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=151064
OK. Przeprowadźmy eksperyment. Stworzę nowe pod-forum. Na razie na okres dwóch miesięcy. Zaproponujcie nazwę (może Grupy, społeczności ...??) Proszę również o regulamin i opis tego forum. Co DOKŁADNIE ma w nim się znajdować, żeby w końcu zapanował Waszym zdaniem ten ład na forum plotkowym? Zaznaczam, że po dwóch miesiącach zdecyduję o dalszym jego losie. Proszę o propozycje |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nowe pod-forum (grupy, roczniki...)
Cieszę się, że zamknęłaś tamten wątek.
Cytat:
Wracając do tego tematu. Uważam, że może dobrym pomysłem byłoby pod forum "poznajmy się" lub coś w tym stylu. Jutro napisze więcej
|
|
|
#3 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mysle ze "spolecznosci" jest dobrym pomyslem albo cos w ten desen...
bo poznajmy sie to moze ktos nowy uznac ze to podforum gdzie sie tworzy temat "czesc jestem nowa witam" no chyba, ze tez to podforum bedzie do tego sluzyc
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Na początku myślałam, że Poznajmy się - to dobry pomysł. Jednak jak usłyszałam "Społeczności" od razu wiedziałam, że mi idealnie pasuje.
Cieszę się, że powstanie do podforum - wszyscy przekonamy się jak będzie funkcjonować Jak wrócę przedstawię sposób w jaki ja wyobrażam sobie to podforum. Teraz nie mam czasu niestety
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Społeczności
Rozumiem, że na tym pod forum znalazłyby się wątki w stylu roczniki, województwa. A fanki Ebisia? Pytam z czystej ciekawości ![]() Mamy typować moderatora? Co z wątkiem tokiogniotowym lub 'jak zapomnieć'? Początkowo tematyka inna była Parówy i Wiosennomafijne pogaduchy (dobrze mówię? ) zostaną przeniesione z gier do społeczności? Posty oczywiście nie będą naliczane![]() Tyle pytań jak na razie ![]() Pozdrawiam Anul EDIT: Może warto wątek przykleić?
![]() Edytowane przez Anul3k Czas edycji: 2006-11-22 o 09:46 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Ja też czekam na konkretne propozycje i zasady. Musi to być logiczne, aby w ogóle miało sens.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wypowiem się później - szkoła czeka
![]() A i tak przez najbliższą godzinę z Wizażu nie zniknę Co te uzależnienie robi z człowieka!
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Początkowo myślałam o "poznajmy się". Takie forum pomogłoby nam się lepiej poznać, znaleźć rówieśników, osoby o podobnych zainteresowaniach. W końcu wątki rocznikowe itp własnie do tego służą
Wtedy również nowe wizazanki miałyby się gdzie witać. Od razu na górze można byłoby przypić wątek "jesteś nowa? Zajrzyj"umieściłoby się w takim wątku prośbę o założenie wątku z krótkim opisem siebie, np. Kto? Ile lat? Skąd? itd... Oczywiście w takim wątku trzeba byłoby krok po kroku pokazać jak się zakłada wątek, oraz wspomnieć o wyszukiwarce Cytat:
). uważam, że jest to także świetne rozwiązanie
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Również przychylam się do nadania podforum nazwy Społeczności, ale może, żeby bardziej tę nazwę uściślić, warto byłoby dodać Wizażowe Społeczności, Nasze Społeczności, Społeczności Wizażanek? A pod nazwą opis standardowo czego podforum dotyczy, np. Jeśli chcesz poznać osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, jeśli chodzicie do tej samej szkoły, albo spędzacie podobnie wolny czas - to jest miejsce dla ciebie.
Przykładowo.
|
|
#11 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że pomysł jest wart wypróbowania i to, co wymyśliła Cheer też
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
monyczkaaa niejako wywołała mnie do odpowiedzi
![]() Podtrzymuje swój pomysł z nazwą: Rozmówki towarzyskie Moim zdaniem do takiego podforum moznaby przenieść własnie wszystkie watki rocznikowe, maturzystkowe, wojewódzkie, ale także mafię, parówki, watek ebisiowy, tokio jakiśtam (wybaczcie nie pamietam nazwy). Tak praktycznie rzecz biorąc przerzuciłabym tam wszystkie wielostronnicowe wątki, które już dawno odeszły od tematu zawartego w tytule a zmieniły sie w zwyczajne pogaduchy życzliwych sobie osób. Prawdę mówiąc zastanawiam sie nad dwoma znanymi mi watkami tzn. "pajacyk i serduszko" i "prawo jazdy". Pajacyka to najchętniej "powiesiłabym" na górze strony, zeby nie trzeba było go wiecznie podnosić. A prawo jazdy co prawda ma wiele stron, ale gada sie tam własciwie cały czas na temat tzn. pogaduchy sa o prawku. Opis podforum idealnie moim zdaniem wymyśliła cheer. A regulamin? Wydaje mi się że taki jak wszedzie na wizażu. Czyli kultura wypowiedzi przede wszystkim
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
"Małe Wizażowe Społeczności"
![]() opis Cheer jest git Ago- myślę, że to dobry pomysł. Później najwyżej zniknie. Myślę, że wszyscy powinni być wówczas zadowoleni i Ci, którzy udzielają się w takich wątkach i Ci którzy je tępią pozdrawiam Jasz
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (kurcze nie umiem dzisiaj wyrazić swoich myśli edit: Cześć Miruś
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś dzisiaj słabo kojarze, wolny dzień mamy i lenistwo opanowało nawet moje mysli.
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie genialne
![]() i jeszcze watki wypu - co teraz jesz, co teraz robisz, na co masz ochote ![]() chyba sie rozmazylam.... ![]() ale roczniki i wszytskie laczace sie jak najbardziej. popieram popierajacych - cheer np ![]() nie jestem pewna co do liczniku postow. ja bym chciala, zeby nie bylo, ale ja to sobie moge.... rowniez o moderatorstwie sie nie wypowiem - nie wiem, czy dziewczyny, ktore bym widziala by chcialy w kazdym razie proponowalabym silve i rambo. mysle, ze takie forum mialoby racje bytu - ktos powiedzialby - drugie plotkowe. no nie do konca, bo plotki to plotki, a to mialobyna celu zaciesnianie znajomosci wizazowych ![]() kto sie nie chce zaciesniac, nie bedzie musial tam bywac, ib wreszcie skonczy marudzic - zeby byla jasnosc-mowie o sobie
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
cheer- świetny opis
![]() Pomysł jest dobry, wydaje mi się, że to się może sprawdzić. Nie mam nic przeciwko takim wątkom i sama się w nich udzielam, ale skoro komuś to przeszkadza.. ![]() Regulamin mógłby być taki, jak na każdym innym forum Co do licznika postów, to sama nie wiem. Skoro na USMIECHNIJ SIĘ się naliczają, to tutaj tym bardziej powinno tak być. No ale, to najważniejsze nie jest, więc jak dla mnie możnaby nie naliczać. Moderatorem powinien być ktoś, kto akceptuje i chętnie się udziela w takich wątkach, jednak nie mam konkretnych propozycji ![]() A tytuł.. Jak dla mnie najlepszy z podanych to "Małe wizażowe społeczności" i "Rozmówki towarzyskie" ![]() Może teraz obie strony będą zadowolone i nie będzie kłótni o takie błahostki
|
|
|
|
|
#22 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Mamy już zarys. Dziękuję bardzo.
Nazwiemy to nowe forum "wizażowe społeczności". Zakres ładnie ujęła Cheer i proponuję, żeby Cheer została moderatorem plotkowego i tego nowego forum. Będziesz miała na początku sporo porządkowania. ![]() Dzisiaj powstanie nowe forum, jeśli Cheer wyrazisz zgodę to dostaniesz uprawnienia i nowe narzędzia do moderowania
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
co do licznika, to chodzi o to, ze na grach posty nie sa naliczane
a moze podforum gry bedzie w kategorii "funny' razem z usmiechnij sie a nowe podforum pod plotkowe?
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Pomysł takiego podforum jak najbardziej popieram.
![]() Tak jak dziewczyny [LUBA, AWIA] również widziałabym tak wszystkie wątki "o niczym". Sorry, że tak piszę, ale "Co jesz, powiedz dzień dobory, Ebi, Dima rocznik 1888 wchodźcie" itd. są mało odkrywcze, bo co jest fascynującego w roku urodzenia i o czym tu pisać wkoło... Myślę, też że one dawno straciły swój pierwotny kształt.Więc wszystkie wielostronicowe wątki tam bym oddelegowała, oczywiście trafi się wyjątek w postaci tematu o "Prawie jazdy" i jego bym zostawiła na PLotkowym. Nazwa oraz opis, który zaproponowała Cheer jest dość dobry... Regulamin taki jak na całym forum. Moderator-ktoś kto jest w stanie ogranąć [głównie] nastolatki. Myslę, że dobrze by było aby licznyk postów tam nie funkcjonował... Na razie tyle. Jak mi coś wpadnie do głowy to najwyżej później jeszcze dopiszę.
|
|
|
#25 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dlatego uwazam, ze lepszą nazwą będą "Pogaduchy". Bo do Społeczeństwa tego nie da się wrzucić
chyba sie rozmazylam.... ![]() Cytat:
oby tylko zapanował w końcu na Plotkach porządek ![]() Cytat:
![]() PS. Jest to chyba pierwsze pod forum, z powstania którego się cieszę
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
" przeistacza się w pewnym momencie w pogaduchy (tak jak napisałaś). To skąd nowa osoba(czy też nie nowa ale nie zaglądająca zbyt często na plotkowe np.) ma wiedzieć dlaczego ten temat jest na takim podforum rocznikowym?? Temat dotyczył czego innego- jeżeli mielibyśmy przenosić wszystkie wątki które odbiegły od głównego tematu to trzeba by było przenieść 3/4 wątków z plotkowego ![]() Mam nadzieję, że teraz jaśniej pozdrawiam
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czy to wtedy nie zrobiłoby się jakieś zamieszanie? Jaki tytuł wątku by zostawał przy tym pociachanym - tej części odbiegającej od prawdziwego tytułu wątku? "ból zęba co z tym fantem zrobić ==> odbiegłyśmy od tematu" ![]() edit: a tak w ogóle korzystając z okazji... Pomadko co przedstawia Twój rysunek w podpisie?? bo od samego początku jak go zamieściłąś próbuję go rozgryźć ale mi się nie udaje
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam kilka propozycji :
Po pierwsze (pewnie nie przejdzie) proponowałabym zamykanie każdego wątku, który się powtarza, czyli jego założycielka nie skorzystała wcześniej z wyszukiwarki. Panowałby wtedy porządek. Bo bardzo prawdopodobne, że powstanie tysiące tasiemcowych wątków o tytułch : "Dziewczyny z rocznika 1988 łączcie się" "Dziewczyny, które mają 18 lat wpisujcie się" "dzioewczyny, które w tym roku obchodzą 18nastkę - to wątek dla was" "Maturzystki 2007..." czyt. jeden wielki bałagan! itd. Drugi pomysł to naprawdę jasno określony regulamin pozwalający na dużo, ale nie za dużo. Mógłby wyglądać mniej więcej tak : 1) Forum na razie zostało założone na dwa miesiące próby - to wy możecie sprawić aby przetrwało dłużej 2) Na tym forum zamieszczamy wątki dotyczące rzeczy, które nas łączą (wspólne zainteresowania, wiek, miejscowości, a także inne) - znane na wizażu jako wątki "XXX - łączcie się" 3) Dbamy o to aby panował tu porządek - korzystamy z wyszukiwarki. (http://www.wizaz.pl/forum/search.php) 4) Prosimy o selekcjonowanie tematów i zastanowienie się przed założeniem wątku. Ważne aby tytuł wątku jasno określał społeczność, którą prosimy o wypowiedzi/ 5) Niemile widziane są wszelkie insynuacje dotyczące tematu wątku - forum jest po to aby można było prowadzić swobodne dyskusje. 6) Liczymy na cierpliwość - nie zawsze w pierwszej godzinie od założenia wątku, będzie miał on 10 stron wpisów. Unikamy wszelkich wiadomości typu "up" "podbijam" - wątek staje się nieczytelny. Gwarantujemy, że rozwinie się on samoistnie z biegiem czasu. 7) Prosimy o korzystanie z opcji multicytowania i edycji - tak aby wielostronicowy wątek był czytelny dla nowych osób odwiedzających wątek. 8) Na tym podforum obowiązuje oczywiście regulamin całego forum wizaz.pl. Prosimy o zapoznanie się z nim : http://www.wizaz.pl/forum/announcement.php?f=17&a=13 Tak na biegu pomyślałam o tych podpunktach. ![]() Opis forum cheer świetny Ja bym się mogła zgodzić To podforum moim zdaniem to świetny pomysł Ja się mogę zająć wyszukiwaniem wątków do przeniesienia w piątek - wtedy ja mam z kolei wolne
Tom Waits Edytowane przez rambo Czas edycji: 2006-11-22 o 16:04 Powód: jeszcze jeden punkt :) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

) zostaną przeniesione z gier do społeczności? Posty oczywiście nie będą naliczane

Co te uzależnienie robi z człowieka!
). uważam, że jest to także świetne rozwiązanie 
, ale myślę, że coś w takim stylu będzie najbardziej czytelne.
" przeistacza się w pewnym momencie w pogaduchy (tak jak napisałaś). To skąd nowa osoba(czy też nie nowa ale nie zaglądająca zbyt często na plotkowe np.) ma wiedzieć dlaczego ten temat jest na takim podforum rocznikowym?? Temat dotyczył czego innego- jeżeli mielibyśmy przenosić wszystkie wątki które odbiegły od głównego tematu to trzeba by było przenieść 3/4 wątków z plotkowego