Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-28, 11:33   #1891
edit23
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Ojej, ale dużo piszecie dziewczyny. My na Sylwestra idziemy na sale na bal, już wcześniej się zapisaliśmy, ale cieszę się, jeśli chodzi o alkohol to mimo iż wszyscy bedą pili mi to nie przeszkadza. Za rok będziemy siedzieć już z maluszkiem. Ja jeszcze nie bylam u lekarza, wybieram się 11.01 to będzie 7 tc wg OM, a według owulacji nie cały 5 tc. Zobaczymy co tam się pokaże. Jeśli chodzi o objawy to ja nie mam zupełnie żadnych, no oczywiście oprócz braku @, poza tym nic, ani piersi, ani mdłości doslownie nic.
To masz tak jak ja. Też nie mam żadnych objawów. Chociaż mąż twierdzi uparcie, że piersi mi się znacznie powiększyły. I na tym koniec, nawet nie bolą, zresztą ja nigdy nie miałam żadych bóli piersi przed @.
Stary 2011-12-28, 11:39   #1892
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Dopadło mnie choróbsko Najpierw Dorotka miała katar, potem doszedł kaszel. Jej przeszło, ale za to ja się pochorowałam... Muszę się wykurować do sylwestra, bo znajomi z dziećmi do nas przychodzą...

Piję syrop z cebuli, mleko z czosnkiem, herbatę z sokiem malinowym... i pewnie nic więcej nie mogę zrobić...
Wstrętne choróbsko

Nicki- gdzie jesteś

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 11:42   #1893
wild_daisy
Przyczajenie

Test pokazał 2 kreseczki w 32 dniu drugiego cyklu starań, więc dołączam się do przyszłych mam. Jestem na początku 6 tc, czuję się znakomicie, poza bolącymi i ogromnymi piersiami i sennością właściwie nie odczuwam żadnych dolegliwości. Wizytę u ginekologa udało mi się umówić dopiero na 9 stycznia, zacznę wtedy 8 tc czy to nie za późno? Zgodnie z internetowym kalendarzem ciąży tp przypada na 27 sierpnia.
wild_daisy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 11:48   #1894
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edit23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny po co czytacie takie o takich historiach
Co wam to daje Nic, jedynie smutek, który nie służy ciąży.
Ja nie wiem, po co czytac takie rzeczy. Ja staram się czytac mniej niż więcej i takich przeżyć na pewno nie. Wystarczy, że we wtorki na tvn style jest film dokumentalny o chorych dzieciach. Tż zabrania mi ogladania takich rzeczy. Wczoraj na noc się naogladałam i myśli miałam różne.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja siedzę z TŻ w domu. Mięliśmy iść na jakiś bal, no ale wszyscy w towarzystwie będą pić, a ja bym pewnie po północy zaczęła przysypiać Zaprosimy wujka TŻ i jego przyjaciela, może moją przyjaciółkę i posiedzimy sobie przy soczku
Ja wyjeżdżam w góry na 5 dni. Oczywiście miał być to wyjazd stricte na narty, ale wiadomo... I tak sie ciesze, bedzie fajnie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Moja mama ma grupe krwi b rh- ja mam b rh+. Mimo tego mama mi mówiła że nie było zadnego problemu i zadnego zastrzyku nie miała.

----------------

Jakie miała wczoraj przejscie z teściową. Normalnie mnie wkurzyła.

a teściowa oczywiście wie swoje....
Jeszcze zdenerwowało mnie to że Tż nie staną po mojej stronie tylko się schował zeby nie wchodzić nam w kłótnie.
Widzisz, z tą krwią nie musi tak być, to zależy od tych przeciwciał, jeśli są. Bo mimo rh - czy + mogą one się nie wytworzyć i wtedy nie ma problemu.

Każda teściowa jest taka sama. Nawet ta najukochansza, najfajniejsza jak np. moja. Ale i tak się wtrąca. Tyle, że my synowe odbieramy to jako wtrącanie, a gdyby nasza własna mama nam to samo powiedziała, to może by to było jako rada... Sama nie wiem W każdym razie z teściową na dystans!!!!

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
ja tu o głupotach a praca czeka ...
Czy ktoś teraz siedzi w pracy udając że pracuje??
Ja mam wolne Ale u mnie w pracy nie mam możliwości wizażowania czy udawania, że pracuję. A szkoda czasami No ale i tak uwielbiam swoją pracę

Byłam na tym usg. Kamień z serca. Dzidziuś zdrowy, nie wykazuje żadnych wad, niskie ryzyko wad genetycznych. Wg usg jestem w połowie 12 tygodnia. Usg było przez brzuch, ale lekarz od razu powiedział, że musimy sprawdzić, czy cokolwiek będzie widać i było widać bardzo dobrze wszystko. Badanie nie trwało nawet 30 min, tylko troche mniej, zmierzone zostały wszystkie organy i części ciała, ta przezierność itd. Wyniki tych badan, ktorych nie udalo mi sie wczoraj dostac, zostana wyslane dzisiaj do lekarza i wprowadzone do komputera, by sprawdzić inne wady a także potwierdzic wyniki genetycznego i bardziej szczegolowo je opisać.
Aha, prawdopodobnie dziewczynka Ale mamy się nie sugerować ani nie wiązać z tą informacją, bo to jeszcze za wcześnie.
Oddycham z ulgą, wam również życzę takiego pozytywnego rozwiązania sprawy na genetycznym W nagrodę idę dziś kupić jakieś śpioszki
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 11:51   #1895
ivoncia16
Wtajemniczenie

dziewczyny a jakimi farbami lub szamponami bez amoniaku farbujecie ?
moj lekarz tez nie widzi zadnych przeciwskazan co do farbowania mowi ze teraz wszystkie kobiey farbuja i to nic nie szkodzi

co do jedzenia to ja jem wszystko na co mam ochote
wczoraj wcinalam pistacje z Biedrony
taka mialam ochote ze wam mowie
najgorsze jest to ze ciagle chce mi sie chipsow :/
ale wiem ze to niezdrowe i staram sie opanowywac
ale w piatek mam USG
i chyba skocze do biedrony po Chipsy
taka wielka paka Laysow jest w promocji po 4 zl
wszyscy mowia ze chyba bede miala chlopaka bo robie sie coraz ladniejsza
ja jakos tego niewidze ale niech juz im bedzie
ja widze tylko ze wypryskow dostalam i tyle ;/
brzuszek juz mi rosnie , przytylam moze z 1 kg narazie
ja tam sie ciesze bo nie chce tak duzo przytyc
mam nadzieje ze w piatek na USG okaze sie ze z maluszkiem wszystko dobrze nie wiem co bym zrobila jakby sie okazalo ze cos zle ;( albo ze mu serduszko nie bije
nawet nie chce o tym myslec

a co do sylwestra to tez idziemy na sale
ale tak szczeze to wogole nie chce mi sie tam isc bo bylo tak ze idziemy z 3 parami znajomych a co do czego przyszlo to okazalo sie ze zadna z tych 3 par nie idzie tylko my

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

a ja jestem juz w 11 tyg i 2 dniu
jak mowicie teraz USG bede miala juz przez brzuch ?
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 11:59   #1896
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Ja genetyczne miałam mieć przez brzuch,ale że dzidziuś był za mały to gin powiedział,że spróbujemy na nastepnej wizycie.

Ja też mam wizytę 4 stycznia Będę miała USG genetyczne.

Powinnaś zrobić tzw. Odczyn Coombsa.Ja robiłam, bo ja mam 0 Rh- , a mąż ARh+ . Na wynik czekałam jeden dzień.

Cześć

Ja powiem szczerze,że nawet nie myślałam o jakiejś aktywności fizycznej. Nie licząc spacerów oczywiście.

A czy mogę jeść np. makrele w sosie pomidorowym?? (chodzi mi o tą z puszki)

Musisz się wygrzać, stopy wymoczyć w ciepłej wodzie z solą.

Witaj

Jeju chwile mnie nie było a już tyle naskrobałyście
Ja się zaczełam zastanawiać bo moje USG genetyczne wychodzi w 13 t.c.+5 dni. Czyli można powiedzieć , że w ostatnim momencie. . .troche mi się to nie podoba . Ogólnie Wam powiem ,że przytyłam 1 kg i dzisiaj weszłam na wage i co? Mam o 1 kg mniej,czyli można powiedzieć ,że nie przytyłam nic a nic. Wręcz przeciwnie. Brzuszka też nie mam. Może delikatnie widoczne zgrubienie ,ale to trzeba się dokładnie przyjrzeć. Myśle o tej mojej wadze,bo wszędzie zalecają żeby przytyć 1-3 kg w I trymestrze. A ja chudne , i to nawet teraz gdy jem. Mam nadzieje,że to się zmieni.Oby

Witaj asia665

Nie przejmuj się tym , że jeszcze chudniesz a nie tyjesz. U mnie też nastąpił spadek wagi jak byłam na ostatniej wizycie 22.12 i lekarz powiedział, że wszystko jest ok, jeszcze chwilkę i zaczniemy tyć

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2011-12-28 o 12:01
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 12:11   #1897
nel_a
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2012

szkoda że sam sierpień bo mnie na kalkulatorach wychodzi od 30.08 do 3.09

Autorce gratuluję

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 12:38   #1898
agunia82
Zakorzenienie

No to ja po wizycie u gina, z badaniem na samolocie tylko, rośniemy ładnie. Ciśnienie w normie, waga stoi w miejscu nadal. W sylwka na 9.00 mam umówione usg genetyczne.
Miałam też pobieraną krew i tu była masakra... jakaś pielęgniarka dzisiaj mało kumata była i o jedną próbkę krwi mam pokłute obie ręce. Bo chyba najpierw źle się wkłuła i krew słabo leciała, to ona zamiast poczekać zaczęła igłą kręcić i tak pokręciła, że krew owszem, pociekła, ale po ręce obok igły...
No i mi się wbiła w drugą i już bez problemu pobrała

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Byłam na tym usg. Kamień z serca. Dzidziuś zdrowy, nie wykazuje żadnych wad, niskie ryzyko wad genetycznych. Wg usg jestem w połowie 12 tygodnia. Usg było przez brzuch, ale lekarz od razu powiedział, że musimy sprawdzić, czy cokolwiek będzie widać i było widać bardzo dobrze wszystko. Badanie nie trwało nawet 30 min, tylko troche mniej, zmierzone zostały wszystkie organy i części ciała, ta przezierność itd. Wyniki tych badan, ktorych nie udalo mi sie wczoraj dostac, zostana wyslane dzisiaj do lekarza i wprowadzone do komputera, by sprawdzić inne wady a także potwierdzic wyniki genetycznego i bardziej szczegolowo je opisać.
Aha, prawdopodobnie dziewczynka Ale mamy się nie sugerować ani nie wiązać z tą informacją, bo to jeszcze za wcześnie.
Oddycham z ulgą, wam również życzę takiego pozytywnego rozwiązania sprawy na genetycznym W nagrodę idę dziś kupić jakieś śpioszki
Super wieści

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 12:38   #1899
wanilllka82
Wtajemniczenie

ja też po genetycznym, wszystko w normie dzidziuś ma 7 cm widziałam rączki i nóżki, serduszko, żołądek, kręgosłup, mózg itp nie pokazał co ma między nóżkami ale wydaje mi się że będzie dziewczynka, w pierwszej ciąży miałam ochotę na słodkie i był chłopak a teraz od słodkiego mnie odrzuca, usg nie było przez brzuch, dalej żadnych witamin tylko to co zażywam, na następną wizytę mam zrobić badanie moczu i krwi

a ochota na przytulanie już jest mój mąż z radością powiedział "moja żona nareszcie wróciła"

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2011-12-28 o 12:43
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 12:39   #1900
eninka84
Zadomowienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2012

MNIE WYCHODZI OK 25 czesć nel-a

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

jakie kalkulatory sprawdzasz? pusc linka
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 12:39   #1901
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ja też po genetycznym, wszystko w normie dzidziuś ma 7 cm widziałam rączki i nóżki, serduszko, żołądek, kręgosłup, mózg itp nie pokazał co ma między nóżkami ale wydaje mi się że będzie dziewczynka, w pierwszej ciąży miałam ochotę na słodkie i był chłopak a teraz od słodkiego mnie odrzuca, usg nie było przez brzuch

a ochota na przytulanie już jest mój mąż z radością powiedział "moja żona nareszcie wróciła"
Super

Stary 2011-12-28, 12:44   #1902
pumas
Zakorzenienie

Wanilka cieszę się razem z Tobą Mój maluch ma 6 cm, był bardzo rozbrykany, odwrocony plecami, układał się do spania, także lekarz mi stukał w brzuch, żeby nie spał, tylko się odwrócił do nas, no i jak się zaczął odwracać i brykać, tak nie można go było opanować.
Słyszałaś serduszko? Ja słyszałam pierwszy raz Aż się wzruszyłam, serio, co mi się raczej nie zdarza u lekarza hehe.
Stary 2011-12-28, 12:45   #1903
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałaś serduszko? Ja słyszałam pierwszy raz Aż się wzruszyłam, serio, co mi się raczej nie zdarza u lekarza hehe.
ja serducho już dwa razy słyszałam, niesamowite przeżycie I pewnie w sobotę znowu usłyszę

Stary 2011-12-28, 12:50   #1904
pumas
Zakorzenienie

Ja dopiero pierwszy raz, wlasciwie nie wiem czemu Ale ogromnie się ucieszyłam.
Stary 2011-12-28, 12:53   #1905
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Wanilka cieszę się razem z Tobą Mój maluch ma 6 cm, był bardzo rozbrykany, odwrocony plecami, układał się do spania, także lekarz mi stukał w brzuch, żeby nie spał, tylko się odwrócił do nas, no i jak się zaczął odwracać i brykać, tak nie można go było opanować.

mój spokojniutki, może taki spokojny zostanie, serduszko słyszałam już dwa razy mąż pierwszy raz, za pierwszym razem też się wzruszyłam teraz jak tylko zobaczyłam że bije to niesamowicie mi ulżyło, bałam się przez te moje gorące kąpiele, gin mówiła że nie wolno i ważniejsze jest to żeby nie było jak jest łożysko, wszystko mi dokładnie wyjaśniła ale nie pamiętam już dlaczego
mąż był ze mną, zawołała go po badaniu, przykryła mi brzuch więc nie za bardzo było widać co ona tam robi tą głowicą, nie było krępująco nie wspominając już o tym że mąż widział już wszystko przecież no i gapił się w monitor

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2011-12-28 o 12:54
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 12:56   #1906
pumas
Zakorzenienie

Mnie nie przykrywała, no bo i po co zreszta. tż był od początku do końca. Niestety nie widziałąm jego miny, bo lekarz mi go zasłaniał, ale pozniej mowil, ze bardzo mu się podobało. Moj facet raczej jest oszczedny w słowach, a szkoda, bo inny to skakałby z radości...No ale nic, nie narzekam tylko lece pooglądać jakieś ciuszki
Teraz mam inny "problem" - kiedy powiedzieć o ciąży w pracy... Co myślicie?
Stary 2011-12-28, 12:56   #1907
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Dopadło mnie choróbsko Najpierw Dorotka miała katar, potem doszedł kaszel. Jej przeszło, ale za to ja się pochorowałam... Muszę się wykurować do sylwestra, bo znajomi z dziećmi do nas przychodzą...

Piję syrop z cebuli, mleko z czosnkiem, herbatę z sokiem malinowym... i pewnie nic więcej nie mogę zrobić...
hanjah wracaj szybko do zdrowia
Cytat:

super wieści
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
moj lekarz tez nie widzi zadnych przeciwskazan co do farbowania mowi ze teraz wszystkie kobiey farbuja i to nic nie szkodzi
ja malowałam farba Londa, mi tez lekarz powiedział że nic się nie stanie,mam znajomą fryzjerkę która pracowała do 9 m-ca i nic się nie stało.
Cytat:
ja też po genetycznym, wszystko w normie dzidziuś ma 7 cm widziałam rączki i nóżki, serduszko, żołądek, kręgosłup, mózg itp nie pokazał co ma między nóżkami ale wydaje mi się że będzie dziewczynka, w pierwszej ciąży miałam ochotę na słodkie i był chłopak a teraz od słodkiego mnie odrzuca, usg nie było przez brzuch, dalej żadnych witamin tylko to co zażywam, na następną wizytę mam zrobić badanie moczu i krwi

superaż miło jak same dobre wiadomości!

my sylwestra spędzamy w domu,nawet nie wiem czy wytrzymam do 12-tej
ja mam usg w piątek,takie kontrolne i już nie moge się doczekać,a genetyczne miałam przez brzuch ale maluszek tak się wiercił że lekarz musiał dopochwowo żeby go dokładnie zmierzyć wiec z tym jest różnie.
zaczynam 14 tc
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 12:57   #1908
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie wiem, po co czytac takie rzeczy. Ja staram się czytac mniej niż więcej i takich przeżyć na pewno nie. Wystarczy, że we wtorki na tvn style jest film dokumentalny o chorych dzieciach. Tż zabrania mi ogladania takich rzeczy. Wczoraj na noc się naogladałam i myśli miałam różne.

Ja wyjeżdżam w góry na 5 dni. Oczywiście miał być to wyjazd stricte na narty, ale wiadomo... I tak sie ciesze, bedzie fajnie

Widzisz, z tą krwią nie musi tak być, to zależy od tych przeciwciał, jeśli są. Bo mimo rh - czy + mogą one się nie wytworzyć i wtedy nie ma problemu.

Każda teściowa jest taka sama. Nawet ta najukochansza, najfajniejsza jak np. moja. Ale i tak się wtrąca. Tyle, że my synowe odbieramy to jako wtrącanie, a gdyby nasza własna mama nam to samo powiedziała, to może by to było jako rada... Sama nie wiem W każdym razie z teściową na dystans!!!!

Ja mam wolne Ale u mnie w pracy nie mam możliwości wizażowania czy udawania, że pracuję. A szkoda czasami No ale i tak uwielbiam swoją pracę

Super,że po USG wszystko Ok . Jak ja bym chciała w góry. Bylismy w tym rku pierwszy raz i było cudownie,ten klimat,ta gwara

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość

co do jedzenia to ja jem wszystko na co mam ochote
wczoraj wcinalam pistacje z Biedrony
taka mialam ochote ze wam mowie
najgorsze jest to ze ciagle chce mi sie chipsow :/
ale wiem ze to niezdrowe i staram sie opanowywac
ale w piatek mam USG
i chyba skocze do biedrony po Chipsy
taka wielka paka Laysow jest w promocji po 4 zl
wszyscy mowia ze chyba bede miala chlopaka bo robie sie coraz ladniejsza
ja jakos tego niewidze ale niech juz im bedzie
ja widze tylko ze wypryskow dostalam i tyle ;/
brzuszek juz mi rosnie , przytylam moze z 1 kg narazie
ja tam sie ciesze bo nie chce tak duzo przytyc
mam nadzieje ze w piatek na USG okaze sie ze z maluszkiem wszystko dobrze nie wiem co bym zrobila jakby sie okazalo ze cos zle ;( albo ze mu serduszko nie bije
nawet nie chce o tym myslec

a co do sylwestra to tez idziemy na sale
ale tak szczeze to wogole nie chce mi sie tam isc bo bylo tak ze idziemy z 3 parami znajomych a co do czego przyszlo to okazalo sie ze zadna z tych 3 par nie idzie tylko my

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

a ja jestem juz w 11 tyg i 2 dniu
jak mowicie teraz USG bede miala juz przez brzuch ?
Ja kupiłam farbe: Loreal Casting Crème Gloss -podobno bez amoniaku,tak piszą na ich stronie i na opakowaniu.

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Witaj asia665

Nie przejmuj się tym , że jeszcze chudniesz a nie tyjesz. U mnie też nastąpił spadek wagi jak byłam na ostatniej wizycie 22.12 i lekarz powiedział, że wszystko jest ok, jeszcze chwilkę i zaczniemy tyć
Jak ja bym chciała już zacząć tyć

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No to ja po wizycie u gina, z badaniem na samolocie tylko, rośniemy ładnie. Ciśnienie w normie, waga stoi w miejscu nadal. W sylwka na 9.00 mam umówione usg genetyczne.
Miałam też pobieraną krew i tu była masakra... jakaś pielęgniarka dzisiaj mało kumata była i o jedną próbkę krwi mam pokłute obie ręce. Bo chyba najpierw źle się wkłuła i krew słabo leciała, to ona zamiast poczekać zaczęła igłą kręcić i tak pokręciła, że krew owszem, pociekła, ale po ręce obok igły...
No i mi się wbiła w drugą i już bez problemu pobrała

Super wieści
Super Aguś. A ta pielęgniarke to trzeba było .

Cytat:

No to super

Dziewczyny same dobre wieści,oby tak dalej

Jestem mamą

Stary 2011-12-28, 13:03   #1909
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie nie przykrywała, no bo i po co zreszta. tż był od początku do końca. Niestety nie widziałąm jego miny, bo lekarz mi go zasłaniał, ale pozniej mowil, ze bardzo mu się podobało. Moj facet raczej jest oszczedny w słowach, a szkoda, bo inny to skakałby z radości...No ale nic, nie narzekam tylko lece pooglądać jakieś ciuszki
Ja w pracy powiedziałam już dawno. Nie ma co zwlekać, powiedz jak najszybciej, bo w związku z ciążą masz przywileje (np. muszą Ci dać wolne od pracy na czas wykonania niezbędnych badań lekarskich, czyli jak musisz iść do lekarza, to mówisz i wychodzisz, a po wizycie wracasz do pracy jeśli godziny pracy się jeszcze nie skończyły)

Stary 2011-12-28, 13:10   #1910
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w pracy powiedziałam już dawno. Nie ma co zwlekać, powiedz jak najszybciej, bo w związku z ciążą masz przywileje (np. muszą Ci dać wolne od pracy na czas wykonania niezbędnych badań lekarskich, czyli jak musisz iść do lekarza, to mówisz i wychodzisz, a po wizycie wracasz do pracy jeśli godziny pracy się jeszcze nie skończyły)
Agunia, ja tak mam i bez ciąży, mogę wychodzić kiedy chcę, na ile chcę.
Ja nie chciałąm mówić, bo nie chciałam zapeszać, obiecałam sobie, że powiem albo po genetycznym, albo jak będę tyć (a, że najszczuplejsza jestem to na pewno nie umknie to uwadze moich kolezanek...) i bedzie widać brzuszek.

Swoją drogą, większość kobiet nie może się doczekać tycia, ja się tego ogromnie boję i nie chcę !! Gdyby tak się dało nie przytyć, to byłabym przeszczesliwa
Stary 2011-12-28, 13:10   #1911
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:

Super, że wszystko ok zazdroszczę Ci, że już jesteś po genetycznym. Ja muszę czekać do 10 stycznia... i za☠☠☠iaszczo mi się dłuży, że nie wspomnę o tym, że się boję, że coś może być nie tak...
Balbinka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 13:11   #1912
mlodaj
Rozeznanie

Cytat:
to zależy gdzie pracujesz i jaką masz pracę
Ja też się nad tym zastanawiałam i póki co wie tylko jedna pani ode mnie z pokoju i kolega i tyle. Ja planuje w styczniu zacząć zwolnienie więc pewnie wtedy się wszyscy dowiedzą

mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 13:11   #1913
asia665
Wtajemniczenie

Kamila a powiedz mi jak to widać,że dziecko się rusza?? Bo ja nie widziałam ruchów maluszka. Hmm a może nawet nie zwróciłam na to uwagi,bo nie wiedziałam że takie rzeczy widać.

Jestem mamą

Stary 2011-12-28, 13:11   #1914
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Fajnie, że Bobik tak brykał wystarczyło postukać w brzuch żeby się ożywił?? hehe.
Stary 2011-12-28, 13:12   #1915
pumas
Zakorzenienie

Balbinka, nie myśl negatywnie, zobaczysz, że wszystko będzie ok!!!!! Grunt to dobre nastawienie, sama się go dopiero uczę, bo odnośnie ciąży to bardzo panikuję i jakoś nie wierzę, że JA mogę mieć dzidziusia, a jednak
PRawda jest taka, że dopiero pozniej wiele narządów się kształtuje i usg okolo 20tygodnia może powiedzieć, czy dziecko ma jakieś wady, czy nie. Genetyczne podaje prawdopodobienstwo, czyli wyklucza pewne rzeczy. Głowa do góry
Stary 2011-12-28, 13:13   #1916
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Ja zamierzam powiedzieć po USG genetycznym a na L4 chciałabym iść dopiero od marca-kwietnia, w zależności jak się będę czuła... Nie wyobrażam sobie siedzenia w domu np od teraz do końca ciąży... jajo bym zniosła z nudów
Stary 2011-12-28, 13:15   #1917
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
to zależy gdzie pracujesz i jaką masz pracę
Ja też się nad tym zastanawiałam i póki co wie tylko jedna pani ode mnie z pokoju i kolega i tyle. Ja planuje w styczniu zacząć zwolnienie więc pewnie wtedy się wszyscy dowiedzą
Mam dobrą pracę, tzw. biurową, w międzynarodowej firmie, więc nie boję się im powiedzieć, że będą krzywo patrzeć itp. ale raczej moja jedyna obawa to taka, że będą mnie inaczej traktować, a ja lubię swoją pracę i nie chcę żadnych ulg i politowania.

A na zwolnienie planuje iść przed samym porodem, nie wyobrażam sobie inaczej. Na pewno bym zwariowała i wypadła z rytmu.

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Fajnie, że Bobik tak brykał wystarczyło postukać w brzuch żeby się ożywił?? hehe.
Tak ! Także już wiem, że jak się pstryka w brzuch, to dzieciaczek podskakuje i fika koziołki, rusza się. Zabawne, nie mogę przestać się śmiać
Stary 2011-12-28, 13:16   #1918
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Agunia, ja tak mam i bez ciąży, mogę wychodzić kiedy chcę, na ile chcę.
Ja nie chciałąm mówić, bo nie chciałam zapeszać, obiecałam sobie, że powiem albo po genetycznym, albo jak będę tyć (a, że najszczuplejsza jestem to na pewno nie umknie to uwadze moich kolezanek...) i bedzie widać brzuszek.

Swoją drogą, większość kobiet nie może się doczekać tycia, ja się tego ogromnie boję i nie chcę !! Gdyby tak się dało nie przytyć, to byłabym przeszczesliwa
a to już wszystko zależy jakie masz warunki w firmie. Ja niby też zawsze mogłam się urwać jak potrzebowałam, ale wolałam powiedzieć, żeby nie musieć ściemniać. Zresztą szef podszedł do tematu bardzo fajnie. Teraz byłam jeszcze obgadać warunki powrotu do pracy po porodzie (ja pracuję zdalnie, więc skorzystałam z okazji jak byłam w tym mieście co firma ma siedzibę) i w sumie dogadaliśmy się z szefem bez problemu, nawet się sporo nasze wizje mojego powrotu do pracy pokrywały

Balbinka ja też chcę pracować jak najdłużej. Zresztą dzisiaj gin coś zarzucił tekstem "pani jest na zwolnieniu czy pracuje?" (on nie do końca wszystko pamięta) i jak powiedziałam, że pracuję, to mi powiedział "i bardzo dobrze". Odpoczynek jest ważny, ale ja w pewnym momencie bym się chyba na śmierć zanudziła. Miałam taki okres, gdzie byłam bez pracy i pamiętam, jak miałam tego dość

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2011-12-28 o 13:18
Stary 2011-12-28, 13:19   #1919
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
a to już wszystko zależy jakie masz warunki w firmie. Ja niby też zawsze mogłam się urwać jak potrzebowałam, ale wolałam powiedzieć, żeby nie musieć ściemniać. Zresztą szef podszedł do tematu bardzo fajnie. Teraz byłam jeszcze obgadać warunki powrotu do pracy po porodzie (ja pracuję zdalnie, więc skorzystałam z okazji jak byłam w tym mieście co firma ma siedzibę) i w sumie dogadaliśmy się z szefem bez problemu, nawet się sporo nasze wizje mojego powrotu do pracy pokrywały
Fajnie... że masz już tę rozmowę za sobą
Po mnie nikt się absolutnie nie spodziewa ciąży, znają moje poglądy, stąd też większy stres przed ujawnieniem się
JA bym chciała od razu wrócić do pracy, w sensie w miarę możliwości, a jak będzie - kto to wie ? Oby tylko zdrowie było nas obojga, a reszta jakoś się ułoży.
JA mam taką pracę, że jak jeden dzień mnie nie ma, to przychodzę i nie wiem, w co ręce włożyć, tyle mam do nadrobienia. Także kilkumiesięczna przerwa poki co jest dla mnie nie do ogarnięcia.
Stary 2011-12-28, 13:20   #1920
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Kamila a powiedz mi jak to widać,że dziecko się rusza?? Bo ja nie widziałam ruchów maluszka. Hmm a może nawet nie zwróciłam na to uwagi,bo nie wiedziałam że takie rzeczy widać.
Asiu widziałam na monitorze,jak mały się kręci raz w lewo raz w prawo i ruszał rączkami i nóżkami,czasami się chował ale to już lekarz nam mówił i wtedy zmieniał ułożenie głowicy usg,widziałam też serduszko,lekarz widział jak maluszek zakrywał buzię rączką jakby się wstydził ale ja tego nie widziałam,czasami obraz był super widoczny a momentami nic nie widziałam.Lekarz powinien Ci dokładnie pokazać na monitorze gdzie co jest.Na następnym usg wszystko zobaczysz
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości