|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
|
|
#1892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nicki- gdzie jesteś ![]()
|
|
#1893 |
|
Przyczajenie
|
Test pokazał 2 kreseczki w 32 dniu drugiego cyklu starań, więc dołączam się do przyszłych mam. Jestem na początku 6 tc, czuję się znakomicie, poza bolącymi i ogromnymi piersiami i sennością właściwie nie odczuwam żadnych dolegliwości. Wizytę u ginekologa udało mi się umówić dopiero na 9 stycznia, zacznę wtedy 8 tc czy to nie za późno? Zgodnie z internetowym kalendarzem ciąży tp przypada na 27 sierpnia.
|
|
|
|
#1894 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Każda teściowa jest taka sama. Nawet ta najukochansza, najfajniejsza jak np. moja. Ale i tak się wtrąca. Tyle, że my synowe odbieramy to jako wtrącanie, a gdyby nasza własna mama nam to samo powiedziała, to może by to było jako rada... Sama nie wiem W każdym razie z teściową na dystans!!!!Cytat:
Ale u mnie w pracy nie mam możliwości wizażowania czy udawania, że pracuję. A szkoda czasami No ale i tak uwielbiam swoją pracę ![]() Byłam na tym usg. Kamień z serca. Dzidziuś zdrowy, nie wykazuje żadnych wad, niskie ryzyko wad genetycznych. Wg usg jestem w połowie 12 tygodnia. Usg było przez brzuch, ale lekarz od razu powiedział, że musimy sprawdzić, czy cokolwiek będzie widać i było widać bardzo dobrze wszystko. Badanie nie trwało nawet 30 min, tylko troche mniej, zmierzone zostały wszystkie organy i części ciała, ta przezierność itd. Wyniki tych badan, ktorych nie udalo mi sie wczoraj dostac, zostana wyslane dzisiaj do lekarza i wprowadzone do komputera, by sprawdzić inne wady a także potwierdzic wyniki genetycznego i bardziej szczegolowo je opisać. Aha, prawdopodobnie dziewczynka Ale mamy się nie sugerować ani nie wiązać z tą informacją, bo to jeszcze za wcześnie. Oddycham z ulgą, wam również życzę takiego pozytywnego rozwiązania sprawy na genetycznym W nagrodę idę dziś kupić jakieś śpioszki
|
||||
|
|
|
#1895 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a jakimi farbami lub szamponami bez amoniaku farbujecie ?
moj lekarz tez nie widzi zadnych przeciwskazan co do farbowania mowi ze teraz wszystkie kobiey farbuja i to nic nie szkodzi ![]() co do jedzenia to ja jem wszystko na co mam ochote wczoraj wcinalam pistacje z Biedrony taka mialam ochote ze wam mowie najgorsze jest to ze ciagle chce mi sie chipsow :/ ale wiem ze to niezdrowe i staram sie opanowywac ale w piatek mam USG i chyba skocze do biedrony po Chipsy taka wielka paka Laysow jest w promocji po 4 zl ![]() wszyscy mowia ze chyba bede miala chlopaka bo robie sie coraz ladniejsza ja jakos tego niewidze ale niech juz im bedzie ja widze tylko ze wypryskow dostalam i tyle ;/ brzuszek juz mi rosnie , przytylam moze z 1 kg narazie ja tam sie ciesze bo nie chce tak duzo przytyc mam nadzieje ze w piatek na USG okaze sie ze z maluszkiem wszystko dobrze nie wiem co bym zrobila jakby sie okazalo ze cos zle ;( albo ze mu serduszko nie bije nawet nie chce o tym myslec a co do sylwestra to tez idziemy na sale ale tak szczeze to wogole nie chce mi sie tam isc bo bylo tak ze idziemy z 3 parami znajomych a co do czego przyszlo to okazalo sie ze zadna z tych 3 par nie idzie tylko my ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- a ja jestem juz w 11 tyg i 2 dniu ![]() jak mowicie teraz USG bede miala juz przez brzuch ? |
|
|
|
#1896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj asia665 Nie przejmuj się tym , że jeszcze chudniesz a nie tyjesz. U mnie też nastąpił spadek wagi jak byłam na ostatniej wizycie 22.12 i lekarz powiedział, że wszystko jest ok, jeszcze chwilkę i zaczniemy tyć
Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2011-12-28 o 12:01 |
|
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2012
szkoda że sam sierpień bo mnie na kalkulatorach wychodzi od 30.08 do 3.09
Autorce gratuluję
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
No to ja po wizycie u gina, z badaniem na samolocie tylko, rośniemy ładnie. Ciśnienie w normie, waga stoi w miejscu nadal. W sylwka na 9.00 mam umówione usg genetyczne.
Miałam też pobieraną krew i tu była masakra... jakaś pielęgniarka dzisiaj mało kumata była i o jedną próbkę krwi mam pokłute obie ręce. Bo chyba najpierw źle się wkłuła i krew słabo leciała, to ona zamiast poczekać zaczęła igłą kręcić i tak pokręciła, że krew owszem, pociekła, ale po ręce obok igły... ![]() No i mi się wbiła w drugą i już bez problemu pobrała Cytat:
|
|
#1899 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też po genetycznym, wszystko w normie
dzidziuś ma 7 cm widziałam rączki i nóżki, serduszko, żołądek, kręgosłup, mózg itp nie pokazał co ma między nóżkami ale wydaje mi się że będzie dziewczynka, w pierwszej ciąży miałam ochotę na słodkie i był chłopak a teraz od słodkiego mnie odrzuca, usg nie było przez brzuch, dalej żadnych witamin tylko to co zażywam, na następną wizytę mam zrobić badanie moczu i krwia ochota na przytulanie już jest mój mąż z radością powiedział "moja żona nareszcie wróciła"
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2011-12-28 o 12:43 |
|
|
|
#1900 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2012
MNIE WYCHODZI OK 25
czesć nel-a![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- jakie kalkulatory sprawdzasz? pusc linka |
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilka
cieszę się razem z Tobą Mój maluch ma 6 cm, był bardzo rozbrykany, odwrocony plecami, układał się do spania, także lekarz mi stukał w brzuch, żeby nie spał, tylko się odwrócił do nas, no i jak się zaczął odwracać i brykać, tak nie można go było opanować. Słyszałaś serduszko? Ja słyszałam pierwszy raz Aż się wzruszyłam, serio, co mi się raczej nie zdarza u lekarza hehe.
|
|
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dopiero pierwszy raz, wlasciwie nie wiem czemu
Ale ogromnie się ucieszyłam.
|
|
|
|
#1905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój spokojniutki, może taki spokojny zostanie, serduszko słyszałam już dwa razy teraz jak tylko zobaczyłam że bije to niesamowicie mi ulżyło, bałam się przez te moje gorące kąpiele, gin mówiła że nie wolno i ważniejsze jest to żeby nie było jak jest łożysko, wszystko mi dokładnie wyjaśniła ale nie pamiętam już dlaczegomąż był ze mną, zawołała go po badaniu, przykryła mi brzuch więc nie za bardzo było widać co ona tam robi tą głowicą, nie było krępująco nie wspominając już o tym że mąż widział już wszystko przecież no i gapił się w monitor
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2011-12-28 o 12:54 |
|
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nie przykrywała, no bo i po co zreszta. tż był od początku do końca. Niestety nie widziałąm jego miny, bo lekarz mi go zasłaniał, ale pozniej mowil, ze bardzo mu się podobało. Moj facet raczej jest oszczedny w słowach, a szkoda, bo inny to skakałby z radości...No ale nic, nie narzekam tylko lece pooglądać jakieś ciuszki
![]() Teraz mam inny "problem" - kiedy powiedzieć o ciąży w pracy... Co myślicie? |
|
|
|
#1907 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
aż miło jak same dobre wiadomości!my sylwestra spędzamy w domu,nawet nie wiem czy wytrzymam do 12-tej ![]() ja mam usg w piątek,takie kontrolne i już nie moge się doczekać,a genetyczne miałam przez brzuch ale maluszek tak się wiercił że lekarz musiał dopochwowo żeby go dokładnie zmierzyć wiec z tym jest różnie. zaczynam 14 tc |
||||
|
|
|
#1908 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Cytat:
Dziewczyny same dobre wieści,oby tak dalej
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie chciałąm mówić, bo nie chciałam zapeszać, obiecałam sobie, że powiem albo po genetycznym, albo jak będę tyć (a, że najszczuplejsza jestem to na pewno nie umknie to uwadze moich kolezanek...) i bedzie widać brzuszek. Swoją drogą, większość kobiet nie może się doczekać tycia, ja się tego ogromnie boję i nie chcę !! Gdyby tak się dało nie przytyć, to byłabym przeszczesliwa
|
|
|
|
|
#1911 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zazdroszczę Ci, że już jesteś po genetycznym. Ja muszę czekać do 10 stycznia... i za☠☠☠iaszczo mi się dłuży, że nie wspomnę o tym, że się boję, że coś może być nie tak...
|
|
|
|
|
#1912 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też się nad tym zastanawiałam i póki co wie tylko jedna pani ode mnie z pokoju i kolega i tyle. Ja planuje w styczniu zacząć zwolnienie więc pewnie wtedy się wszyscy dowiedzą |
|
|
|
|
#1913 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamila a powiedz mi jak to widać,że dziecko się rusza??
Bo ja nie widziałam ruchów maluszka. Hmm a może nawet nie zwróciłam na to uwagi,bo nie wiedziałam że takie rzeczy widać.
|
#1914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wystarczyło postukać w brzuch żeby się ożywił?? hehe.
|
|
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Balbinka, nie myśl negatywnie, zobaczysz, że wszystko będzie ok!!!!! Grunt to dobre nastawienie, sama się go dopiero uczę, bo odnośnie ciąży to bardzo panikuję i jakoś nie wierzę, że JA mogę mieć dzidziusia, a jednak
PRawda jest taka, że dopiero pozniej wiele narządów się kształtuje i usg okolo 20tygodnia może powiedzieć, czy dziecko ma jakieś wady, czy nie. Genetyczne podaje prawdopodobienstwo, czyli wyklucza pewne rzeczy. Głowa do góry
|
|
|
|
#1916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na zwolnienie planuje iść przed samym porodem, nie wyobrażam sobie inaczej. Na pewno bym zwariowała i wypadła z rytmu. Cytat:
|
||
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Balbinka ja też chcę pracować jak najdłużej. Zresztą dzisiaj gin coś zarzucił tekstem "pani jest na zwolnieniu czy pracuje?" (on nie do końca wszystko pamięta) i jak powiedziałam, że pracuję, to mi powiedział "i bardzo dobrze". Odpoczynek jest ważny, ale ja w pewnym momencie bym się chyba na śmierć zanudziła. Miałam taki okres, gdzie byłam bez pracy i pamiętam, jak miałam tego dość
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2011-12-28 o 13:18 |
|
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po mnie nikt się absolutnie nie spodziewa ciąży, znają moje poglądy, stąd też większy stres przed ujawnieniem się ![]() JA bym chciała od razu wrócić do pracy, w sensie w miarę możliwości, a jak będzie - kto to wie ? Oby tylko zdrowie było nas obojga, a reszta jakoś się ułoży. JA mam taką pracę, że jak jeden dzień mnie nie ma, to przychodzę i nie wiem, w co ręce włożyć, tyle mam do nadrobienia. Także kilkumiesięczna przerwa poki co jest dla mnie nie do ogarnięcia. |
|
|
|
|
#1920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

Zaprosimy wujka TŻ i jego przyjaciela, może moją przyjaciółkę i posiedzimy sobie przy soczku 
. Ogólnie Wam powiem ,że przytyłam 1 kg i dzisiaj weszłam na wage i co? Mam o 1 kg mniej,czyli można powiedzieć ,że nie przytyłam nic a nic. Wręcz przeciwnie. Brzuszka też nie mam. Może delikatnie widoczne zgrubienie ,ale to trzeba się dokładnie przyjrzeć. Myśle o tej mojej wadze,bo wszędzie zalecają żeby przytyć 1-3 kg w I trymestrze. A ja chudne , i to nawet teraz gdy jem. Mam nadzieje,że to się zmieni.Oby

no i gapił się w monitor