![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
![]() Edytowane przez Ewelina093 Czas edycji: 2011-12-26 o 17:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale to fakt, te jadlospisy są zbyt zaplanowane. Jedyny plan, jaki ja mam na jutro, to zostawic juz to swiateczne żarcie i wrócić na R ![]()
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny !
![]() Wracam do Was po długim czasie pod nowym nickiem. Wcześniej byłam znana dla niektórych pod nickiem PoProstuIzka. Chciałabym się pochwalić iż po kontroli u lekarza,dostałam pozytywną opinię i okazało się,że wszystkie krzywdy jakie wyrządziła mi A. cofnęły się i wszystkie organy funkcjonują świetnie ! Nawet usłyszałam,że mam serce jak dzwon ! ![]() Chciałabym podziękować wszystkim wizażankom,które udzielały mi wsparcia i motywowały swoimi wpisami m.in. : morphine,a także wielu innym ![]() Dziękuje ! ![]() Dobra koniec OT-u ![]() Luźne U Śniadanie-2 kromki orkiszowego z masełkiem ok.20 minut potem bułka wieloziarnista z masełkiem+puszka makreli w sosie pomidorowym +330 ml kubusia brzoskwinia-marchew 2 śniadanie-micha barszczyku z uszkami (ok.10 ? uszek-nie liczyłam-dobre były ![]() Obiad-kilka plastrów smażonej na teflonie szynki wieprzowej+kopczyk białego ryżu z masełkiem+marchewka w białym sosie z cukrem i masełkiem Kolacja-buła wieloziarnista z masełkiem,kilkoma małymi kuleczkami mozarelli (nie light!),keczupem oraz miseczka kapusty z cukrem +ok 1 l soku porzeczkowego i woda I jak dzisiaj ? ![]() Pewnie po drodze wpadnie jakaś czeko z orzechami albo pare łyżeczek nutelli :P |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jadłospis wzorowy
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
R;
I.omlet z jaja i kilku białek (zostały po pieczeniu placków) z 2ł mąki orkiszowej razowej, jabłkiem prażonym z cynamonem, łyżeczką miodu i posypany kakao naturlanym; rozgrzewka, basen, rozciąganie; II.garść makaronu razowego z cukinią,papryką, porem, czosnkiem i pomidorami do tego mięso z kurczaka gotowane; III.garść włoskich z nerkowcami, serek wiejski zwykły 200g IV.pół puszki tuńczyka z warzywami/ pół makreli z warzywami (muszę zrobić zakupy...aha. jem połowę bo zwyczajnie szkoda mi całej na raz, ryby są drogie...)) +woda niegazowana i zielona herbata na wadzę jak na razie około 2kg na + ![]() i jak, udzie taki jadłospis?
Akcja-dieta ![]() cel 1: 70kg cel 2: 65kg cel 3: 60kg cel 4: 55kg Edytowane przez kawuza Czas edycji: 2011-12-27 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Uuuu
i jak ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie no, ja też dzisiaj miałam 3 posiłki, bo wstałam po 12, więc powiedziałabym, że raz na jakiś czas może być, ale ty raz na jakiś czas jesz dobrze, a na okrągło do dupy. dodaj 1-2 konkretne posiłki i ujdzie.
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-12-27 o 17:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
R
I - 3 jajka smażone na teflonie, duża surowa marchewka, grahamka II - serek homo, garść orzechów włoskich, 2 mandarynki III - gotowana pierś z kurczaka, warzywa na patelnie, brązowy ryż IV - wieśniak, kilka rzodkiewek V - omlet z pomidorem, grahamka ( już nie miałam pomysłu co zjeść ![]() Schudnę ? ![]()
To moje zdanie. Nie musisz się z nim zgadzać. Edytowane przez Nutella_1 Czas edycji: 2011-12-27 o 23:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ervisha - no, spoko, R sie nie udalo ![]()
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
.
Baby You're my dream come true Tell the world I'd be lost without you I'm not ashamed To admit that you make me whole I can't explain How it feels to not worry no more About being alone ![]() Edytowane przez izunia1992 Czas edycji: 2011-12-28 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Cześć ! Muszę przytyć 6 kg. Jestem po ED , ale psychicznie radzę sobie już dość dobrze. Wyrzuty pojawiają się bardzo rzadko. Ba ! Są dni, że nie ma ich już w ogóle : ) Kiedy wychodziłam z mojej anorektycznej diety stopniowo jadałam więcej, tak że udało mi się nie tyć, jedząc około 1800 kcal. (stabilizacja była dłuuga) . Teraz jednak zdałam sobie sprawę , że przytycie jest koniecznością , jeżeli chcę żyć jak dawniej - a chcę bardzo. Tak więc : dążę do normalności w jedzeniu , odzyskania @ i przytycia, po którym czekają mnie wielkie zakupy ciuchowe, obiecane przez rodziców i mające być motywacją : )
Przeczytałam już masę stron w poprzednich wątkach. Widziałam , że jest tu wiele dziewczyn chcących przytyć i wspierających się na wzajem. Mam nadzieję , że przygarniecie mnie do swojego grona. : ) Luknijcie proszę na mój jadłospis i powiedzcie, co myślicie. W ocenie bądźcie szczere i bezpośrednie. Piszcie co myślicie. To przynosi najlepszy efekt i czasem otwiera oczy na błędy i własną głupotę. : ) Wczorajsze P (wstałam o 11.00) : I: 4 kromki żytniego: 1. z pasztetem i ogórkiem 2. i 3. z margaryną, sałatą i serkiem wiejskim (około 100g) 4. z margaryną i plastrem schabu ze śliwką , kawa rozpuszczalna z mlekiem 1,5% II: duuży talerz zabielanej śmietaną 18% zupy pomidorowej z ryżem (mamie zależy na moim przytyciu więc zupka tłuściutka : ] ) III: 3 kostki czekoladek a'la ptasie mleczko (trochę większe) i jedno kruche ciasteczko świąteczne cioci IV: 4 kromki żytniego: 1. z pasztetem i ogórkiem, 2.z serkiem kanapkowym paprykowym (gruba warstwa) i pomidorem, 3. z margaryną , sałatą, serem żółtym i ketchupem, 4. z margaryną , sałatą , plastrem schabu ze śliwką , cappuccino śmietankowe + podjedzony plasterek kiełbasy swojskiej , i plasterek innej szynki wędzonej wyrobu taty Wiem , że margaryna niezdrowa ,ale nie lubię masła. Dorzucę do codziennego jadłospisu jeszcze jakieś orzechy lub inne zdrowe tłuszcze. A, i dzisiaj tylko zupa , bo po świętach wszyscy przejedzeni i mama nie gotowała więcej ![]()
#107 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Uwielbiam twoją szczerość Morphine ![]() ![]() Do Irish Lady 28 : Weź się proszę do roboty,radzę Ci to z doświadczenia. Odżywiając się tak jak teraz się odżywiasz,tylko robisz sobie krzywdę ! Wiem co mówię,uwierz. Choroba wyjęła mi z życia pół roku. ŻAŁUJĘ,ŻE SIĘ WTEDY ODCHUDZAŁAM . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Mam jeszcze pytanie do dziewczyn będących na przytyciu . Czy poza posiłkami pijecie wodę , czy inne napoje ? Słodzona herbata z dzbanka, jakiś sok ? Kiedyś nie zwracałam uwagi na to co , piję . Chciało mi się pić - piłam . Brałam to na co akurat miałam ochotę lub to co było pod ręką. Powinnam do tego powrócić , czy postawić jednak na wodę (do której zresztą też się już przywiązałam : ] ) ?
#109 |
Rozeznanie
|
Luzne, poswiateczne U do zerkniecia
![]() I grahamka na cieplo na pol - z feta z ziolami i pomidorem/wedlina drobiowa z pomidorem i ogorkiem II kawalek sernika z duza iloscia bakalii, kilka suszonych fig, jablko III pelnoziarniste penne z sosem pomidorowym z kaparami, suszonymi pomidorkami, czosnkiem, oliwkami i tunczykiem pierniczek ![]() IV porcja chinskiej mieszanki warzywnej na patelnie z duza iloscia imbiru z kurczakiem w sosie sojowo - grzybowym i prazonymi nerkowcami i wczorajsze u mojej upierdliwej przyjaciolki ktora grzecznie prosi o zerkniecie (siedzi nade mna ![]() I duzy jog nat z platkami owsianymi, otrebami i calym jablkiem z cynamonem II gruby plaster pieczonego w cynamonie, pomaranczy i jablkach schabu z polowa woreczka kaszy gryczanej i surowka III porcja teczowej galaretki, kawalek makowca, troche pomaranczy IV pelna miseczka salatki z brazowego ryzu, wedzonego lososia, cebulki, ogorka, oliwek, orzechow wloskich i musztardy francuskiej |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Hej Słońce ![]() Dobrze jest ![]() choć radziłabym : 1.Dorzucić drugie danie do obiadku np udko z kurczaka z ryżem czy co ci tam mama ugotuje ![]() 2.Dorzucić surówkę do obiadku+na każdą kanapkę dać warzywka np chociaż liść sałaty ![]() 3.Używać masła na kanapki,bo ma zbawienny wpływ na oczy. 4.Na podwieczorek ja proponowałabym np. serek homo naturalny z wkrojonymi brzoskwiniami z puszki+ np. garść płatków migdałowych czy też np dużą jogobellę i garść migdałów oraz banan ![]() ![]() Pozdrawiam i życzę powrotu do zdrowia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | ||
Zadomowienie
|
![]() No co Ty, 35 kg to taki grubas. ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
I równie luźne ,poświąteczne U :
1.romantyczne śniadanie we dwoje ![]() / tu jakieś kawy : inka z mlekiem, roz. z mlekiem, herbaty itp. i 2 kiwi/ 2. dwie porządne miski zupy jarzynowej z dużą ilością ziemniaków w jednej porcji było trochę mięsa z zupy.po: znów gruby plaster prawdziwej szynki 3.filiżanka białej kawy, znów mufinka drożdżowa z orzechami włoskimi, cynamonem i cukrem brązowym i 1 ciastko kokosowe złotokłosy i jedno kokosowe jakieś tam /tu była bardzo krótka przerwa i po byłam mega pełna/ 4. kolacja: niecała miska zupy jak na obiad i jedzone we dwoje więc: pół porcji smażonego karpia i pół porcji smażonej karkówki ( smażone na smalcu) do tego kilka ziemniaczków 5. przed samym snem prawie : dwa kawałki śledzia chyba tyle ... |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
sub.
nie udzielam się już (na razie ![]() ![]()
#115 |
BAN stały
|
Denerwujące jest to jak ten wątek został zdoinowany przez osoby z byłym ED, które wszędzie widzą ED. To że ktoś waży 35 kg naprawdę nie musi znaczyć, że ma anoreksję. Może jest po prostu niejadkiem, nie ma apetytu i pyta się poprostu o poradę.
Edytowane przez Molowa nutka Czas edycji: 2011-12-28 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak ktos tyle waży do jest chory i powinien pytać o poradę specjalistę a nie anonimowe osoby na forum. i to, że ktos tyle waży wcale nie musi oznaczać anoreksji - jest dużo zaburzeń odżywiania ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
UUUU
Ś : owsianka (4ł owsianych, 2 otrębów, mleko 3,2, pół jabłka, 2ł płatków czekoladowych, cynamon 50min stepper 2ś: buła-paluch z ziarnami z masłem szynką pomidorem + na 1 poowce jajo na 2 ser pleśniowy przekąska: reszta jabłka o: micha 0,5litrowa flaków, 4 pierogi z miesem deser kawałek ciacha k: pół makreli z warzywkami i jak? ![]()
#119 |
BAN stały
|
Nie musi mieć zaburzeń odżywiania. Ale jak ktoś ma sam ED to u wszystkich widzi też ED.
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze P (znowu późno wstałam) :
I: 4 kromki żytniego: 1. z pasztetem i ogórkiem 2. z grubą warstwą serka kanapkowego i ogórkiem 3. z margaryną, pieczonym schabem ze śliwką i chrzanem 4. z margaryną, sałatą , pieczonym schabem i ketchupem zielona herbata , parę korniszonów godzinkę po : cappuccino śmietankowe II: duży talerz zupy pomidorowej zabielanej śmietaną 18% z ryżem (rodzice w pracy= brak obiadu) III: miseczka biszkoptów (około 80-90g) , cappuccino , pomarańcza IV: (planowane) 4 kromki żytniego: 1. i 2. z margaryną , serem żółtym i ketchupem ![]() 3. z margaryną , polędwicą drobiową i ogórkiem 4. z miodem Mało ? Dużo ? Zjeść coś jeszcze przed ostatnim posiłkiem ? Kolację jem około 19.30 . Proszę o ocenę . ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.