Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-26, 17:47   #91
Ewelina093
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
przecież nie napisałam, że pełen spontan, czyli wrzucanie w siebie co popadnie. ale akurat codzienne jadłospisy agataskate to totalne przeciwieństwo spontaniczności i... zdrowia.
Co do spontaniczności to sie zgodzę. W jadlospisach agataskate jej brak ale większość dziewczyn z ED tak zaczynała (zreszta wielu lekarzy ma początku przybierabia na wadze to proponuje). Ale według mnie niedługo to sie zmieni

Edytowane przez Ewelina093
Czas edycji: 2011-12-26 o 17:51
Ewelina093 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 17:50   #92
wizjaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewelina093 Pokaż wiadomość
Ok. Co do spontaniczności to sie zgodzę. W jej jadlospisach jej brak ale większość dziewczyn z ED tak zaczynała (zreszta wielu lekarzy ma początku przybierabia na wadze to proponuje). A co do zdrowia to niestety mam odmienne zdanie. Czy wszystko co jemy musi być super zdrowe ? Nie wpadajmy w paranoję. To, ze np. oprócz pelnoziarnistego pieczywa jada także zwykle białe to świadczy, ze stara sie jeść NORMALNIE i nie chce wpaść w kolejna skrajnośc !
zdrowia=braku ed
wizjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 18:13   #93
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wizjaa Pokaż wiadomość
zdrowia=braku ed
dzięki

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 18:41   #94
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
przecież nie napisałam, że pełen spontan, czyli wrzucanie w siebie co popadnie. ale akurat codzienne jadłospisy agataskate to totalne przeciwieństwo spontaniczności i... zdrowia.
no tak wlasnie podejrzewalam, ze źle Cie zrozumialam ;d bo cos mi nie pasowalo, w kontekscie Twoich poprzednich, rozsadnych wypowiedzi, zwlaszcza
Ale to fakt, te jadlospisy są zbyt zaplanowane.
Jedyny plan, jaki ja mam na jutro, to zostawic juz to swiateczne żarcie i wrócić na R
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 11:39   #95
DreamsComeTrue
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny !

Wracam do Was po długim czasie pod nowym nickiem.
Wcześniej byłam znana dla niektórych pod nickiem PoProstuIzka.

Chciałabym się pochwalić iż po kontroli u lekarza,dostałam pozytywną opinię i okazało się,że wszystkie krzywdy jakie wyrządziła mi A. cofnęły się i wszystkie organy funkcjonują świetnie !
Nawet usłyszałam,że mam serce jak dzwon !

Chciałabym podziękować wszystkim wizażankom,które udzielały mi wsparcia i motywowały swoimi wpisami m.in. : morphine,a także wielu innym
Dziękuje !

Dobra koniec OT-u

Luźne U

Śniadanie-2 kromki orkiszowego z masełkiem
ok.20 minut potem bułka wieloziarnista z masełkiem+puszka makreli w sosie pomidorowym
+330 ml kubusia brzoskwinia-marchew

2 śniadanie-micha barszczyku z uszkami (ok.10 ? uszek-nie liczyłam-dobre były )

Obiad-kilka plastrów smażonej na teflonie szynki wieprzowej+kopczyk białego ryżu z masełkiem+marchewka w białym sosie z cukrem i masełkiem

Kolacja-buła wieloziarnista z masełkiem,kilkoma małymi kuleczkami mozarelli (nie light!),keczupem oraz miseczka kapusty z cukrem

+ok 1 l soku porzeczkowego i woda

I jak dzisiaj ?

Pewnie po drodze wpadnie jakaś czeko z orzechami albo pare łyżeczek nutelli :P
DreamsComeTrue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:33   #96
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
no tak wlasnie podejrzewalam, ze źle Cie zrozumialam ;d bo cos mi nie pasowalo, w kontekscie Twoich poprzednich, rozsadnych wypowiedzi, zwlaszcza
Ale to fakt, te jadlospisy są zbyt zaplanowane.
Jedyny plan, jaki ja mam na jutro, to zostawic juz to swiateczne żarcie i wrócić na R
E tam ja jeszcze dzisiaj świątecznie

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:36   #97
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DreamsComeTrue Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny !

Wracam do Was po długim czasie pod nowym nickiem.
Wcześniej byłam znana dla niektórych pod nickiem PoProstuIzka.

Chciałabym się pochwalić iż po kontroli u lekarza,dostałam pozytywną opinię i okazało się,że wszystkie krzywdy jakie wyrządziła mi A. cofnęły się i wszystkie organy funkcjonują świetnie !
Nawet usłyszałam,że mam serce jak dzwon !

Chciałabym podziękować wszystkim wizażankom,które udzielały mi wsparcia i motywowały swoimi wpisami m.in. : morphine,a także wielu innym
Dziękuje !

Dobra koniec OT-u

Luźne U

Śniadanie-2 kromki orkiszowego z masełkiem
ok.20 minut potem bułka wieloziarnista z masełkiem+puszka makreli w sosie pomidorowym
+330 ml kubusia brzoskwinia-marchew

2 śniadanie-micha barszczyku z uszkami (ok.10 ? uszek-nie liczyłam-dobre były )

Obiad-kilka plastrów smażonej na teflonie szynki wieprzowej+kopczyk białego ryżu z masełkiem+marchewka w białym sosie z cukrem i masełkiem

Kolacja-buła wieloziarnista z masełkiem,kilkoma małymi kuleczkami mozarelli (nie light!),keczupem oraz miseczka kapusty z cukrem

+ok 1 l soku porzeczkowego i woda

I jak dzisiaj ?

Pewnie po drodze wpadnie jakaś czeko z orzechami albo pare łyżeczek nutelli :P
cieszę się, że już wszystko w porządku
a jadłospis wzorowy

Steven Tyler

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-27, 16:46   #98
kawuza
Raczkowanie

R;

I.omlet z jaja i kilku białek (zostały po pieczeniu placków)
z 2ł mąki orkiszowej razowej, jabłkiem prażonym z cynamonem, łyżeczką miodu i posypany kakao naturlanym;
rozgrzewka, basen, rozciąganie;
II.garść makaronu razowego z cukinią,papryką, porem, czosnkiem i pomidorami do tego mięso z kurczaka gotowane;
III.garść włoskich z nerkowcami, serek wiejski zwykły 200g
IV.pół puszki tuńczyka z warzywami/ pół makreli z warzywami (muszę zrobić zakupy...aha. jem połowę bo zwyczajnie szkoda mi całej na raz, ryby są drogie...))

+woda niegazowana i zielona herbata

na wadzę jak na razie około 2kg na + ale mam nadzieję że to resztki w jelitach i woda, i zejdzie niedługo..

i jak, udzie taki jadłospis?
cel 3: 60kg
cel 4: 55kg

Edytowane przez kawuza
Czas edycji: 2011-12-27 o 16:47
kawuza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 17:16   #99
Irish lady 28
Zadomowienie

Uuuu
  1. wielka kromka razowca z masłem, talerzyk sałatki jarzynowej domowej roboty, z majonezem
  2. kromka grahamka z szynka, serem żółtym, pomidorem, parówka na zimno + jajko na miękko
  3. kilkanaście chipsów
  4. plaster karkówki, 2-3 ziemniaki zapiekane w folii, buraczki- ćwikłowe

i jak ??
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 17:19   #100
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Uuuu
  1. wielka kromka razowca z masłem, talerzyk sałatki jarzynowej domowej roboty, z majonezem
  2. kromka grahamka z szynka, serem żółtym, pomidorem, parówka na zimno + jajko na miękko
  3. kilkanaście chipsów
  4. plaster karkówki, 2-3 ziemniaki zapiekane w folii, buraczki- ćwikłowe

i jak ??
Irish wróciła z parówką
nie no, ja też dzisiaj miałam 3 posiłki, bo wstałam po 12, więc powiedziałabym, że raz na jakiś czas może być, ale ty raz na jakiś czas jesz dobrze, a na okrągło do dupy.
dodaj 1-2 konkretne posiłki i ujdzie.

Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-12-27 o 17:21
Stary 2011-12-27, 18:52   #101
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kawuza Pokaż wiadomość
R;

I.omlet z jaja i kilku białek (zostały po pieczeniu placków)
z 2ł mąki orkiszowej razowej, jabłkiem prażonym z cynamonem, łyżeczką miodu i posypany kakao naturlanym;
rozgrzewka, basen, rozciąganie;
II.garść makaronu razowego z cukinią,papryką, porem, czosnkiem i pomidorami do tego mięso z kurczaka gotowane;
III.garść włoskich z nerkowcami, serek wiejski zwykły 200g
IV.pół puszki tuńczyka z warzywami/ pół makreli z warzywami (muszę zrobić zakupy...aha. jem połowę bo zwyczajnie szkoda mi całej na raz, ryby są drogie...))

+woda niegazowana i zielona herbata

na wadzę jak na razie około 2kg na + ale mam nadzieję że to resztki w jelitach i woda, i zejdzie niedługo..

i jak, udzie taki jadłospis?
jadłospis bardzo ładny, a wagą się nie przejmuj - ja mam 4,5kg na plusie ( z tym że w środku dnia, w ciuchach i po kolejnej gigantycznej porcji keksa ), no ale od jutra już wracam na właściwe tory i liczę że w tydzień - dwa wszystko się ustabilizuje - jestem pewna że u Ciebie nastąpi to nawet szybciej
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-27, 23:44   #102
Nutella_1
Raczkowanie

R
I - 3 jajka smażone na teflonie, duża surowa marchewka, grahamka
II - serek homo, garść orzechów włoskich, 2 mandarynki
III - gotowana pierś z kurczaka, warzywa na patelnie, brązowy ryż
IV - wieśniak, kilka rzodkiewek
V - omlet z pomidorem, grahamka ( już nie miałam pomysłu co zjeść )
Schudnę ?

Edytowane przez Nutella_1
Czas edycji: 2011-12-27 o 23:50
Nutella_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 00:49   #103
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Nutella_1 Pokaż wiadomość
R
I - 3 jajka smażone na teflonie, duża surowa marchewka, grahamka
II - serek homo, garść orzechów włoskich, 2 mandarynki
III - gotowana pierś z kurczaka, warzywa na patelnie, brązowy ryż
IV - wieśniak, kilka rzodkiewek
V - omlet z pomidorem, grahamka ( już nie miałam pomysłu co zjeść ) <tutaj tylko uwazaj, bo sie duzo jajek robi na caly dzien ;d
Schudnę ?
baardzo piekny jadlospis na R, jezeli sie ruszasz to nie widze praktycznie mozliwosci, zebys nie stracila kg.. no i co najwazniejsze stracisz je zdrowo !

Ervisha - no, spoko, R sie nie udalo a teraz to juz tak mysle "aa tam na pare dni, do sylwestra, to po co", wiec chyba wracam od 1.01 ;d
Stary 2011-12-28, 11:30   #104
izunia1992
Raczkowanie

.
I'd be lost without you
I'm not ashamed
To admit that you make me whole
I can't explain
How it feels to not worry no more
About being alone

Edytowane przez izunia1992
Czas edycji: 2011-12-28 o 12:35
izunia1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 11:59   #105
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izunia1992 Pokaż wiadomość
witam, chciałabym do was dołączyć, bo mam problem z jedzeniem-nigdy nie wiem ile powinnam zjesc, bo nie czuje glodu...
Ważę 35 kg przy 165 cm wzrostu i jest mi z tym zle.

Wstalam dzis po 11 wiec na śniadanie bylo ok godz 11,30 kawa zbozowa z mlekiem, porcja ciasta marchewkowego i danio małe waniliowe.
O której powinnam zjeść nastepny posiłek i jaki?
Boże, pomóż.

Steven Tyler
Stary 2011-12-28, 12:16   #106
pysia124
Raczkowanie

Cześć ! Muszę przytyć 6 kg. Jestem po ED , ale psychicznie radzę sobie już dość dobrze. Wyrzuty pojawiają się bardzo rzadko. Ba ! Są dni, że nie ma ich już w ogóle : ) Kiedy wychodziłam z mojej anorektycznej diety stopniowo jadałam więcej, tak że udało mi się nie tyć, jedząc około 1800 kcal. (stabilizacja była dłuuga) . Teraz jednak zdałam sobie sprawę , że przytycie jest koniecznością , jeżeli chcę żyć jak dawniej - a chcę bardzo. Tak więc : dążę do normalności w jedzeniu , odzyskania @ i przytycia, po którym czekają mnie wielkie zakupy ciuchowe, obiecane przez rodziców i mające być motywacją : )

Przeczytałam już masę stron w poprzednich wątkach. Widziałam , że jest tu wiele dziewczyn chcących przytyć i wspierających się na wzajem. Mam nadzieję , że przygarniecie mnie do swojego grona. : )
Luknijcie proszę na mój jadłospis i powiedzcie, co myślicie. W ocenie bądźcie szczere i bezpośrednie. Piszcie co myślicie. To przynosi najlepszy efekt i czasem otwiera oczy na błędy i własną głupotę. : )

Wczorajsze P (wstałam o 11.00) :
I: 4 kromki żytniego: 1. z pasztetem i ogórkiem 2. i 3. z margaryną, sałatą i serkiem wiejskim (około 100g) 4. z margaryną i plastrem schabu ze śliwką , kawa rozpuszczalna z mlekiem 1,5%
II: duuży talerz zabielanej śmietaną 18% zupy pomidorowej z ryżem (mamie zależy na moim przytyciu więc zupka tłuściutka : ] )
III: 3 kostki czekoladek a'la ptasie mleczko (trochę większe) i jedno kruche ciasteczko świąteczne cioci
IV: 4 kromki żytniego: 1. z pasztetem i ogórkiem, 2.z serkiem kanapkowym paprykowym (gruba warstwa) i pomidorem, 3. z margaryną , sałatą, serem żółtym i ketchupem, 4. z margaryną , sałatą , plastrem schabu ze śliwką , cappuccino śmietankowe + podjedzony plasterek kiełbasy swojskiej , i plasterek innej szynki wędzonej wyrobu taty

Wiem , że margaryna niezdrowa ,ale nie lubię masła. Dorzucę do codziennego jadłospisu jeszcze jakieś orzechy lub inne zdrowe tłuszcze. A, i dzisiaj tylko zupa , bo po świętach wszyscy przejedzeni i mama nie gotowała więcej
Stary 2011-12-28, 12:17   #107
DreamsComeTrue
Przyczajenie

Cytat:
Irish wróciła z parówką
nie no, ja też dzisiaj miałam 3 posiłki, bo wstałam po 12, więc powiedziałabym, że raz na jakiś czas może być, ale ty raz na jakiś czas jesz dobrze, a na okrągło do dupy.
dodaj 1-2 konkretne posiłki i ujdzie.

Uwielbiam twoją szczerość Morphine

Do Irish Lady 28 : Weź się proszę do roboty,radzę Ci to z doświadczenia.
Odżywiając się tak jak teraz się odżywiasz,tylko robisz sobie krzywdę !
Wiem co mówię,uwierz.
Choroba wyjęła mi z życia pół roku.
ŻAŁUJĘ,ŻE SIĘ WTEDY ODCHUDZAŁAM .
Stary 2011-12-28, 12:23   #108
pysia124
Raczkowanie

Mam jeszcze pytanie do dziewczyn będących na przytyciu . Czy poza posiłkami pijecie wodę , czy inne napoje ? Słodzona herbata z dzbanka, jakiś sok ? Kiedyś nie zwracałam uwagi na to co , piję . Chciało mi się pić - piłam . Brałam to na co akurat miałam ochotę lub to co było pod ręką. Powinnam do tego powrócić , czy postawić jednak na wodę (do której zresztą też się już przywiązałam : ] ) ?
Stary 2011-12-28, 12:23   #109
Milka1224
Rozeznanie

Luzne, poswiateczne U do zerkniecia

I grahamka na cieplo na pol - z feta z ziolami i pomidorem/wedlina drobiowa z pomidorem i ogorkiem

II kawalek sernika z duza iloscia bakalii, kilka suszonych fig, jablko

III pelnoziarniste penne z sosem pomidorowym z kaparami, suszonymi pomidorkami, czosnkiem, oliwkami i tunczykiem
pierniczek

IV porcja chinskiej mieszanki warzywnej na patelnie z duza iloscia imbiru z kurczakiem w sosie sojowo - grzybowym i prazonymi nerkowcami

i wczorajsze u mojej upierdliwej przyjaciolki ktora grzecznie prosi o zerkniecie (siedzi nade mna )

I duzy jog nat z platkami owsianymi, otrebami i calym jablkiem z cynamonem

II gruby plaster pieczonego w cynamonie, pomaranczy i jablkach schabu z polowa woreczka kaszy gryczanej i surowka

III porcja teczowej galaretki, kawalek makowca, troche pomaranczy

IV pelna miseczka salatki z brazowego ryzu, wedzonego lososia, cebulki, ogorka, oliwek, orzechow wloskich i musztardy francuskiej
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 12:24   #110
DreamsComeTrue
Przyczajenie

Smile Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez pysia124 Pokaż wiadomość
Cześć ! Muszę przytyć 6 kg. Jestem po ED , ale psychicznie radzę sobie już dość dobrze. Wyrzuty pojawiają się bardzo rzadko. Ba ! Są dni, że nie ma ich już w ogóle : ) Kiedy wychodziłam z mojej anorektycznej diety stopniowo jadałam więcej, tak że udało mi się nie tyć, jedząc około 1800 kcal. (stabilizacja była dłuuga) . Teraz jednak zdałam sobie sprawę , że przytycie jest koniecznością , jeżeli chcę żyć jak dawniej - a chcę bardzo. Tak więc : dążę do normalności w jedzeniu , odzyskania @ i przytycia, po którym czekają mnie wielkie zakupy ciuchowe, obiecane przez rodziców i mające być motywacją : )

Przeczytałam już masę stron w poprzednich wątkach. Widziałam , że jest tu wiele dziewczyn chcących przytyć i wspierających się na wzajem. Mam nadzieję , że przygarniecie mnie do swojego grona. : )
Luknijcie proszę na mój jadłospis i powiedzcie, co myślicie. W ocenie bądźcie szczere i bezpośrednie. Piszcie co myślicie. To przynosi najlepszy efekt i czasem otwiera oczy na błędy i własną głupotę. : )

I: 4 kromki żytniego: 1. z pasztetem i ogórkiem 2. i 3. z margaryną, sałatą i serkiem wiejskim (około 100g) 4. z margaryną i plastrem schabu ze śliwką , kawa rozpuszczalna z mlekiem 1,5%
II: duuży talerz zabielanej śmietaną 18% zupy pomidorowej z ryżem (mamie zależy na moim przytyciu więc zupka tłuściutka : ] )
III: 3 kostki czekoladek a'la ptasie mleczko (trochę większe) i jedno kruche ciasteczko świąteczne cioci
IV: 4 kromki żytniego: 1. z pasztetem i ogórkiem, 2.z serkiem kanapkowym paprykowym (gruba warstwa) i pomidorem, 3. z margaryną , sałatą, serem żółtym i ketchupem, 4. z margaryną , sałatą , plastrem schabu ze śliwką , cappuccino śmietankowe + podjedzony plasterek kiełbasy swojskiej , i plasterek innej szynki wędzonej wyrobu taty

Wiem , że margaryna niezdrowa ,ale nie lubię masła. Dorzucę do codziennego jadłospisu jeszcze jakieś orzechy lub inne zdrowe tłuszcze. A, i dzisiaj tylko zupa , bo po świętach wszyscy przejedzeni i mama nie gotowała więcej

Hej Słońce
Dobrze jest

choć radziłabym :
1.Dorzucić drugie danie do obiadku np udko z kurczaka z ryżem czy co ci tam mama ugotuje
2.Dorzucić surówkę do obiadku+na każdą kanapkę dać warzywka np chociaż liść sałaty
3.Używać masła na kanapki,bo ma zbawienny wpływ na oczy.
4.Na podwieczorek ja proponowałabym np. serek homo naturalny z wkrojonymi brzoskwiniami z puszki+ np. garść płatków migdałowych czy też np dużą jogobellę i garść migdałów oraz banan Jest dużo możliwości,wariacji na podwieczorek

Pozdrawiam i życzę powrotu do zdrowia
Stary 2011-12-28, 12:54   #111
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Boże, pomóż.

No co Ty, 35 kg to taki grubas.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez pysia124 Pokaż wiadomość

I: 4 kromki żytniego: 1. z pasztetem i ogórkiem 2. i 3. z margaryną, sałatą i serkiem wiejskim (około 100g) 4. z margaryną i plastrem schabu ze śliwką , kawa rozpuszczalna z mlekiem 1,5% <tu jest super, mleko mogloby byc bardziej tluste, ale to juz taki detal ;d
II: duuży talerz zabielanej śmietaną 18% zupy pomidorowej z ryżem (mamie zależy na moim przytyciu więc zupka tłuściutka : ] ) <tutaj troszke malo, ale jesli to taki wyjątek po swiętach to ok
III: 3 kostki czekoladek a'la ptasie mleczko (trochę większe) i jedno kruche ciasteczko świąteczne cioci <trochę mało, słodycze są jak najbardziej ok, ale brakuje tu czegoś konkretniejszego... albo nawet nie tyle konkretnego, co po prostu więcej
IV: 4 kromki żytniego: 1. z pasztetem i ogórkiem, 2.z serkiem kanapkowym paprykowym (gruba warstwa) i pomidorem, 3. z margaryną , sałatą, serem żółtym i ketchupem, 4. z margaryną , sałatą , plastrem schabu ze śliwką , cappuccino śmietankowe + podjedzony plasterek kiełbasy swojskiej , i plasterek innej szynki wędzonej wyrobu taty <fajno, tych plasterkow to sobie nie musisz az tak wyliczac ;d

ogółem, jak na przytycie, to szkoda ze nie ma piatego posilku, bo te cztery są trochę zbyt skromne I i IV są bardzo w porządku, natomiast II i III to trochę za mało, gdyby się pojawił jeszcze jeden, jakiś obfity, to byloby w sumie calkiem ok

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Luzne, poswiateczne U do zerkniecia

I grahamka na cieplo na pol - z feta z ziolami i pomidorem/wedlina drobiowa z pomidorem i ogorkiem

II kawalek sernika z duza iloscia bakalii, kilka suszonych fig, jablko

III pelnoziarniste penne z sosem pomidorowym z kaparami, suszonymi pomidorkami, czosnkiem, oliwkami i tunczykiem
pierniczek

IV porcja chinskiej mieszanki warzywnej na patelnie z duza iloscia imbiru z kurczakiem w sosie sojowo - grzybowym i prazonymi nerkowcami

i wczorajsze u mojej upierdliwej przyjaciolki ktora grzecznie prosi o zerkniecie (siedzi nade mna )

I duzy jog nat z platkami owsianymi, otrebami i calym jablkiem z cynamonem

II gruby plaster pieczonego w cynamonie, pomaranczy i jablkach schabu z polowa woreczka kaszy gryczanej i surowka

III porcja teczowej galaretki, kawalek makowca, troche pomaranczy

IV pelna miseczka salatki z brazowego ryzu, wedzonego lososia, cebulki, ogorka, oliwek, orzechow wloskich i musztardy francuskiej
Dwa super jadlospisy !
Stary 2011-12-28, 12:59   #112
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

I równie luźne ,poświąteczne U :

1.romantyczne śniadanie we dwoje : 1/2 kiwi, 1/2 pomarańczy, 1 duża kromka chleba taki mieszany bardziej jasny niż ciemny z ziarnami i grubo masłem, 2 jajka na twardo, musztarda, 2 grube plastry prawdziwej szynki, po: mufinka drożdżowa z orzechami włoskimi, cynamonem i brązowym cukrem i pomarańcza
/ tu jakieś kawy : inka z mlekiem, roz. z mlekiem, herbaty itp. i 2 kiwi/
2. dwie porządne miski zupy jarzynowej z dużą ilością ziemniaków w jednej porcji było trochę mięsa z zupy.po: znów gruby plaster prawdziwej szynki
3.filiżanka białej kawy, znów mufinka drożdżowa z orzechami włoskimi, cynamonem i cukrem brązowym i 1 ciastko kokosowe złotokłosy i jedno kokosowe jakieś tam
/tu była bardzo krótka przerwa i po byłam mega pełna/
4. kolacja: niecała miska zupy jak na obiad i jedzone we dwoje więc: pół porcji smażonego karpia i pół porcji smażonej karkówki ( smażone na smalcu) do tego kilka ziemniaczków
5. przed samym snem prawie : dwa kawałki śledzia

chyba tyle ...
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 14:05   #113
Nutella_1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
baardzo piekny jadlospis na R, jezeli sie ruszasz to nie widze praktycznie mozliwosci, zebys nie stracila kg.. no i co najwazniejsze stracisz je zdrowo !
riddle92 Bardzo dziękuję za ocenę
Stary 2011-12-28, 14:25   #114
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

sub.

nie udzielam się już (na razie ) - tak się porobiło, że nie mam siły ani czasu planować, gotować i pilnować

WYMIANA :

Kallla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 14:58   #115
Molowa nutka
BAN stały

Cytat:
Boże, pomóż.
Denerwujące jest to jak ten wątek został zdoinowany przez osoby z byłym ED, które wszędzie widzą ED. To że ktoś waży 35 kg naprawdę nie musi znaczyć, że ma anoreksję. Może jest po prostu niejadkiem, nie ma apetytu i pyta się poprostu o poradę.

Edytowane przez Molowa nutka
Czas edycji: 2011-12-28 o 14:59
Molowa nutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 15:05   #116
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Molowa nutka Pokaż wiadomość
Denerwujące jest to jak ten wątek został zdoinowany przez osoby z byłym ED, które wszędzie widzą ED. To że ktoś waży 35 kg naprawdę nie musi znaczyć, że ma anoreksję. Może jest po prostu niejadkiem, nie ma apetytu i pyta się poprostu o poradę.
przy 165cm wzrostu???? ja mam 161cm wzrostu i 40kg to ważą moje kości bez tkanki tłuszczowej (z tkanką tłuszczową 51)
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 15:05   #117
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Molowa nutka Pokaż wiadomość
A swistak siedzi i zawija ...

jak ktos tyle waży do jest chory i powinien pytać o poradę specjalistę a nie anonimowe osoby na forum. i to, że ktos tyle waży wcale nie musi oznaczać anoreksji - jest dużo zaburzeń odżywiania
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-28, 15:08   #118
Zelka_07
Raczkowanie

UUUU

Ś : owsianka (4ł owsianych, 2 otrębów, mleko 3,2, pół jabłka, 2ł płatków czekoladowych, cynamon
50min stepper
2ś: buła-paluch z ziarnami z masłem szynką pomidorem + na 1 poowce jajo na 2 ser pleśniowy
przekąska: reszta jabłka
o: micha 0,5litrowa flaków, 4 pierogi z miesem
deser kawałek ciacha
k: pół makreli z warzywkami

i jak?
Stary 2011-12-28, 15:25   #119
Molowa nutka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
A swistak siedzi i zawija ...

jak ktos tyle waży do jest chory i powinien pytać o poradę specjalistę a nie anonimowe osoby na forum. i to, że ktos tyle waży wcale nie musi oznaczać anoreksji - jest dużo zaburzeń odżywiania
Nie musi mieć zaburzeń odżywiania. Ale jak ktoś ma sam ED to u wszystkich widzi też ED.
Molowa nutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 16:34   #120
pysia124
Raczkowanie

Moje dzisiejsze P (znowu późno wstałam) :
I: 4 kromki żytniego:
1. z pasztetem i ogórkiem
2. z grubą warstwą serka kanapkowego i ogórkiem
3. z margaryną, pieczonym schabem ze śliwką i chrzanem
4. z margaryną, sałatą , pieczonym schabem i ketchupem
zielona herbata , parę korniszonów
godzinkę po : cappuccino śmietankowe
II: duży talerz zupy pomidorowej zabielanej śmietaną 18% z ryżem (rodzice w pracy= brak obiadu)
III: miseczka biszkoptów (około 80-90g) , cappuccino , pomarańcza
IV: (planowane) 4 kromki żytniego:
1. i 2. z margaryną , serem żółtym i ketchupem
3. z margaryną , polędwicą drobiową i ogórkiem
4. z miodem

Mało ? Dużo ? Zjeść coś jeszcze przed ostatnim posiłkiem ? Kolację jem około 19.30 . Proszę o ocenę .

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości