|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
alamig bidulko mam nadzieję że ci miną w końcu wszystkie te paskudztwa
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- czy któraś z was jest księgową i potrafi wyliczyć ile mi pracodawca powinien zapłacić za 23 dni zwolnienia w grudniu? bo mi się coś nie zgadza, wypłacił mi połowe z tego co dostawałam na rękę za cały miesiąc co prawda te sprawy prowadzi mu jakieś biuro rachunkowe i sie zastanawiam czy komuś w tym biurze nie umknęło że jestem w ciąży i należy mi się 100% wynagrodzenia nie znam się na tych wszystkich przepisach i nie chce wyjść na wariatke jak pójde i mu powiem że dostałam za mało pieniążków
|
#992 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() Jolka ,ale masz figure ![]() Lena koniecznie pokaz zdjecia jak juz bedziesz miec ) oczywiscie trzymamy kciuki za wizyte![]() dziewczyny ,które maja wysypke/uczulenie strasznie wam współczuje, ja miałam ostra pokrzywke z obrzekami podskórnymi i mnie pomógł zyrtec i wapno, ale tak sie bałam, bo to był dopiero poczatek ciazy. Ja własnie wsunęłam u teściowej pyszny rosołek ii zajadam teraz ptasie mleczko, moze uda mi sie uprosic TZ o soczek z jablka i marchewki. Co do torby, wyobrazcie sobie ze mój mąż wczoraj zapytał kiedy spakuje torbe, zaskoczył mnie tak ze zaczelam sie nad tym zastanawiac. Cziqa super ze porozmawialas z mezem i sobie wszystko ladnie wyjasniliscie My dokupilismy wczoraj pake pampersów 3-6 kg 80 sztuk za 40 zł, mamy jeszcze 80 sztuk dada, mam nadzieje ze na poczatek choc na tydzien ,dwa starcza.Kupiłam jeszcze dla dzidzi krem na odparzenia ziajka i emulsje nawilzajaca tej samej firmy i skarpetki na tesco 3 pary za 8 zl. Dziewczyny czy któras z was miewa napady dusznosci, gorąca? Czsami czuje sie jakbym miała jakas menopauze.
|
#993 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do Pampersów te Dada masz 1 czy 2 bo u mnie w Biedronce nie ma jedynek ;/
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#994 |
|
Zadomowienie
|
Dada mam 3-6 kg, nie wiem czy to jedynki czy dwojki, ale byly najmniejsze ze wszystkich.
Myslisz ze takie dusznosci i problemy ze zlapaniem powietrza moga byc groźne? Ja tam mam od tygodnia, dodatkowo rano odczuwam czasami kłucie w górnej czesci brzucha.
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mniam rosołek też bym zjadła ![]() Ja pampersów jeszcze nie mam wogóle ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- ja też mam duszności, ale takie do zniesienia. I co najgorsze chyba złapała mnie jakaś infekcja super
|
|
|
|
|
#996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W niektórych Biedronkach są Dada 2-4 kg, ale właśnie ciężko je dostać.A co do duszności .... sama nie wiem. Nigdy nie miałam takich problemów... może to od większej wagi bo nigdy wcześniej nie tyłam w takim tempie,ale z drugiej strony przyrost wagi był rozłożony na parę miesięcy. Naprawdę nie wiem,ale trzeba będzie tym "pochwalić się lekarzowi".
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#998 |
|
Zadomowienie
|
no ja nigdy mojemu ginowi nie narzekalam na nic, ale teraz go troche pomęcze
![]() My takich malutkich kupowac nie bedziemy narazie, najwyzej dokupimy po porodzie , jakby te faktycznie byly za duze. Ja zanim zaszłam w ciąze mialam non stop infekcje, przewaznie ciagle jakies grzybki, cały czas mnie bolalo, szczypało a teraz mam spokój. Tz wziął sie za soczek )
|
#999 | |
|
Rozeznanie
|
No tak, narobiłaś smaka
![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
właściwie nie wiem nawet dlaczego,ale od początku mam jakieś takie dziwne przekonanie.
|
|
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- ja miałam jednego jeszcze
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
tez mam dusznosci, lekarz mowi ze dzidzia uciska na przepone i najlepiej nie nosic obsislych ubran itp
byla babcia z obiadkiem weszłam na wage i przez święta waga na szczęście nie poszła w gore
|
|
|
|
#1002 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam przeczucie ze nasz synek bedzie duzy
mnie na te dusznosci najbardziej pomaga spacer. wertuje allegro chce kupic sobie i TZ majtochy atlantica
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz musze mu powiedziec o ciagnieciu i kluciach podbrzusza i ze czasami przez krotka chwile pobolewa mnie minimalnie jak na @ brzuch (naszczescie nieregularnie, raz na kilka dni). No i chce sie spytac czy moge u nich zrobic posiew na o ile sie nie myle na paciorkowca tak? Na co jeszcze sie robi? Bo nie wiem czy u nas to standardowo wykonuja czy trzeba dodatkowo zaplacic, musze spytac. Ja jeszcze tez nie mam pampersow ani zadnych kosmetykow... dzisiaj jak bylam w drogerii to stwierdzilam ze jeszcze mamy tyle czasu zeby je kupic ... i nie kupilam Nawet nie wiem z jakiej firmy chce najpierw sprobowac
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak samo nie mam pampersów ani nie wiem jakiej firmy brać no nic a nic napewno będę kupować na allegro od sprzedawcy, którego polecało kilka Was i tam ma pampersy za 17,99 to jedną paczkę wezmę na 100% przy okazji
![]() idę się kąpać... ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- a i zastanawiam się nad tymi tabletkami bo obecnie kończy mi się paczka właśnie Falvit Mama a tu taka okazja http://allegro.pl/falvit-mama-60-dla...000310788.html |
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam Dziewczyny ogromnie za trzymanie kciuków!!!
![]() Ja już po USG i wydaje się byc lepiej z łożyskiem! Więcej dowiem się na wizycie 4 stycznia (z moją nową prowadzącą), ale już się trochę uspokoiłam ![]() Dzidzia nadal wydaje się byc Dziewczynką i waży 630 g!!! (przez trzy tygodnie przybrała na wadze 300 g - niesamowite!) Data porodu zmieniła mi się z 27 na 18 kwietnia! (w moje Urodziny!!!), ale jakoś mam przeczucie że jednak później się urodzi. |
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamiast w odwiedziny do noworodka do szpitala pojechalam bo mialam wrazenie ze mi zaworek puscil tak ze mnie cieknie jakies cos . okazalo sie na szczescie ze to nie wody plodowe , choc w drodze zdazylam panike lekka zaliczyc tylko infekcja spowodowana zmianami hormonalnymi , dostalam antybiotyk dowcipny i jakies tam globulki na "po" i wiecie kurcze jutro to juz sobie torbe spakuje do szpitala
|
|
|
|
#1007 |
|
Zadomowienie
|
a ja przez moją syt. z tż zapomniałam Wam napisac że bylam wczoraj u lekarza zbadał mnie dowcipnie i z szyjką wszystko ok dostałam skierowanie na usg to juz będzie 5 usg
skierowanie na obciążenie glukozą i od 9 grudnia przytyłam 1kg
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1008 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe ile moja corcia juz wazy? dowiemy sie we wtorek ![]() Cytat:
dobrze, ze to tylko falszywy alarm Cytat:
Ostatnio ogladalismy jakis film, gdzie kobieta zaczela rodzic i dzwonila do swojego tz. Moj maz wtedy zrobil takie wielkie oczy i mowi, o kurde niedlugo Ty do mnie z taka informacja zadzwonisz i ze on sie boi
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#1009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was brała może w ciąży Natamacyne? Ponoć podczas ciąży można ją brać?
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1010 |
|
Rozeznanie
|
Hej słońca, nie mam siły poodpowiadać na Wasze wypociny. Idę w końcu odpocząć i się zdrzemnąć nawet, ale powiem Wam, że dziś zarejestrowałam firmę. Zaczynam działalność od stycznia...rrrranyy to naprawdę się dzieje
![]() A mała moja tak mnie kopie i męczy mnie w tym brzuchu, że momentami mam tego dość tak kopie, że nawet TŻ czuł, jak się przytuliłam przez sen do jego pleców
|
|
|
|
#1012 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I tak czym dłużej myślę o porodzie tym bardziej nic nie wiem i tym bardziej mam więcej wątpliwości czy dam radę. Dzisiaj dowiedziałam się,że w szpitalu w którym będę rodziła dostaje się przed porodem do podpisania świstek czy próbuje rodzić sn czy odrazu cc. Trochę dziwne bo myślałam,że do cc trzeba się przygotować (być na czczo itp). Dzisiaj już mój drugi dzień ćwiczeń. Mam nadzieję,że wytrwam jak najdłużej ![]() Dziewczyny, czy Wy też macie tak czasem że jednego dnia dzidzia jest bardzo aktywna a na drugi dzień czuć bardzo mało i o wiele delikatniejsze ruchy ?? Jakoś zaczyna mnie martwić to,że dzisiaj i wczoraj jakby częstotliwość i sila ruchów dzidzi dość mocno zmalała.
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 Edytowane przez MegMakeUp Czas edycji: 2011-12-28 o 16:48 |
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, do cc nagłego rzadko kto jest na czczo...ja np. nie byłam, ale do znieczulenia podpajęczynówkowego nie jest to chyba konieczne , hmmm?A co do dzidzi mam tak samo, raz buszuje raz nie, teraz te dzieciaczki mają też inne zajęcia, słuchają itp. więc to pewnie też je w jakiś sposób męczy, no i miejsca coraz mniej ![]() Lena super ,że z Małą ok i że łożysko się poprawiło ![]() Julliczka dużo sił życzę
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-12-28 o 17:02 |
|
|
|
|
#1015 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do ruchów to mnie trochę uspokoiłaś bo już mi coś zaczynało się wkręcać
|
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka a na co chcesz brać to natamycynę? Bo to jednak antybiotyk , więc lepiej żeby Ci go lekarz przepisał
|
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Ja jednak pisze do Was ze szpitala... moje twardnienia sie nasiliły, 2 lekarz zbadał szyjke zobaczył ze jest skrócona, i mam lekkie plamienie i od razu szpital! Wiec leże. Zrobili moj tu ktg i jest ok, usg synka też dobre, ale moja szyjka sie lekko skraca do
tego mam rozwarcie na opuszek lekarza! Biorę zaszczyki na rozwój plucek dziecka w razie czego i na skurcze no i luteine niby do piątku mam zostać! Ale mam jakies dziwne ciągnące bóle w podbrzuszu i musze zgłosić! Boję sie i martwię!
|
#1018 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Gratuluje udanych wizyt, lena ciesze sie ze podnioslo Ci sie lozysko i ze jest lepiej, cziqua super ze wszystko ok i ze szyjka w porzadku! Pisalyscie o dusznosciach...ja tez mam ale to nie dusznosc a raczej trudnosci z oddychaniem, mysle ze juz tak do konca ciazy bedzie bo dzidzia uciska jest coraz wieksza, brzus coraz wiekszy, dopiero na 2 tygodnie przed porodem bedziemy czuly ulge jak brzus sie obnizy. Bylam na miescie, kupilam sobie w koncu szlafrok, ciezko z brzuchem dobrac rozmiar, zeby po porodzie sie w nim nie topic ![]() Powiem Wam ze jeden wypad a czuje sie fatalnie, plecy bola i wogole jakos ciezko mi dzis, nie wiem czy dzidzia mi sie tak ulozyla, ale chodze i stekam jak mi zle. Juz zdazylam wyzyc sie na mezu i pogonilam go troche zeby w aucie porzadek zrobil i wogole gonie wszystkich dzis, Filip tez zostal pogoniony do sprzatania. ![]() Wszystko mnie dzis denerwuje ![]() Kathi wspolczuje sytuacji z tesciem no i dobrze, ze to co Ci sie saczylo to nie wody!![]() Cytat:
Dlatego ja sylwester na spokojne w domku planuje chociaz moglibysmy isc do znajomych ale ja po prostu juz o 23 jestem padnieta, spac mi sie chce i jestem nie do zycia, nic sie nie napije, wiec po co? Moze w przyszlym roku poszaleje ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1019 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

co prawda te sprawy prowadzi mu jakieś biuro rachunkowe i sie zastanawiam czy komuś w tym biurze nie umknęło że jestem w ciąży i należy mi się 100% wynagrodzenia
nie znam się na tych wszystkich przepisach i nie chce wyjść na wariatke jak pójde i mu powiem że dostałam za mało pieniążków

W niektórych Biedronkach są Dada 2-4 kg, ale właśnie ciężko je dostać.

ciekawe ile moja corcia juz wazy?
Więc nawet nie wiem czy na Sylwestra nie zostaniemy w domu... Choć mamy zaproszenie do bardzo dobrego kolegi na urodziny - kameralny bal.