|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
Moja dzis w druga strone... co 40-70min pobudka... czuje się jak zombi.
|
|
#4292 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Witam!
Moja po kapieli spi 3h a potem z zegarkiem w reku pobudka co godzine i godzinna przerwa na cyca a czasem 2godzinna.Jak ja odkładam to jak ksiezniczka na ziarnku grochu....W dzien uspanie graniczy z cudem, bo co 20-30min pobudka.Pepek odpadł nam juz w sobote,ale przecierałam spirytusem, bo sposob na mydło i do sucha sie nie sprawdza i pepek śmierdział. a po 4 dniach spirytusu odpadł.
|
#4293 |
|
Zadomowienie
|
my jutro na pierwsze szczepienie idziemy troszke nam sie odwlekło ze względu na małego chorobę i antybiotyk....Mikuś jutro skończy 7 tygodni
![]() w piątek jedziemy na kilka dni do moich rodziców
|
#4294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Nie no,fajnie,ze spi ladnie w nocy,ale wkurza mnie to,ze ja tak twardo spie :/.Ale tak samo mialam po pierwszym porodzie,ze jak zasnelam,to musial mnie TZ budzic,jak maly plakal,bo nie slyszalam...A kiedys spalam,jak zajac!Nie dosc,ze potrzebowalam godzine do dwoch,zeby zasnac,to jeszcze kazdy dzwiek mnie budzil |
|
|
|
|
#4295 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
U nas w miarę fajnie wszystko, tylko caly czas mam wrażenie, że w tej jednej piersi mam za mało pokarmu :/ Mały fajnie jadł i budził się tak co 2,5h a teraz to tak godz lub 1,5h i pobudka ![]() W nocy tak sobie, nad ranem sie budzi ok 5 i nie chce spac a lezec tez nie i marudzi. Dzis TZ nosil go a ja spalam bo bylam wykamana. Odwiedzila nas polozna dzis bez zapowiedzi. ok uciekam bo maly sie odzywa. pozdrawiam |
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
POCIESZE WAS
Moje dziecko zasnelo dzisiaj o 7!!!!!!!!!!!!!!! ZWARIUJE
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko Święta Darusia, nawet nier wiesz jak Ci współczuję Ja jestem wsiekła jak mój budzi się o 24 zamioast o 2 bo już jestem później niewyspana. Czyli wychodzi na to że jak wstaję 2 razy w nocy to mam złote dziecko. Tak nawiasem mówiąc co jej jest że nie może spać po nocach, całe dnie przesypia czy jak ...
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Darusia ze niby całą noc nie spała ?????????
|
|
|
#4299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moja ma dzisiaj spiacy dzien,caly czas spi .Teraz na szczescie na duzym lozku,a nie na moich rekach...Chociaz moglam poswiecic czas synkowi i zrobic obiad
|
|
|
|
|
#4300 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Darusiaa współczuje na całego, dokucza jej brzuszek, ze nie może zasnąć?? Oj jak jabym chciała, żeby Moja tak długo spała. Wogóle, żeby ją brzuch nie męczył, bo on ją wybudza, no i przez to nie mamy konkretnego rytmu dnia. Dawałam jej esputicon i było nawet ok, ale wtedy przestaje odbijać i jest problem w drugą stronę - wybudza ją beknięcie i więcej ulewa. Ciężki żywot takiego maluszka, w kółko coś dolega.
|
|
#4301 |
|
Rozeznanie
|
Eh, a ja sie musze poskarżyć na moje piersi, zamiast coraz wiecej to u mnie coraz mniej pokarmu, wcale nie miałam tzw. nawału, nie jestem w stanie nic sciągnąć na później, NIna sie nie najada nawet siedząć po pół godziny i dłużej na piersi. Nie wiem z czego to wynika, wiec całe dnie wisimy na cycku, a dokładniej godzina jedzenia godzina w porywie do 1,5h spania. Spi maksymalnie 3 - 3,5h tylko po mm. Póki co jeszcze walcze z laktracją, ale coraz bardziej mi się odechciewa, a tak chciałam karmić tylko piersią
|
#4302 |
|
Raczkowanie
|
Hej kochane
Mam już moje maleństwo
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Jagoda
czemu nie jesz wszystkiego, albo przynajmniej po trochę różnych produktów ? Ja od początku wprowadzałam wszystko po kolei i obserwowałam, jak było ok to dalej jadłam, jeśli były krostki odstawiałam. ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Wiszka moje gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() Napisz jak wrażenia po porodzie ![]() Widzę, że wielkimi krokami zbliżamy się na ODCHOWALNIĘ
|
|
|
|
#4304 |
|
Raczkowanie
|
Bahamadia_25 dziękuje
![]() Czuje się nie najlepiej.Jestem nadal obolała, i to bardzo. Ale Emilka wszystko mi wynagradza, poza tym mam pomoc męża i siostry. Poród opiszę przy nast. okazji, bo ciężko mi siedzieć przy lapku. Na razie malutka śpi bardzo dużo, dziś pokarm zaczął mi dużo bardziej lecieć nie wiem czy to nie początek nawału
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje Czekamy na więcej informacji
|
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie pojawił się na 3 dobę i myślałam, że piersiami zęby sobie powybijam, a przy tym skóra była tak napięta, że aż mnie piekła ![]() Najważniejesze abyś pomalutku do uczucia ulgi odciągała go sobie i będzie dobrze. 3maj się dzielnie. Teraz mam wrażenie, że pokaru mam mało, bo już nie mam takich nabrzmiałych przed karmieniem jak kiedyś, no ale z drugiej strony syncio rośnie więc chyba jest ok ehhh W Piątek jadę do fryzjera więc bidulek będzie musiał być chwilę na sztucznym bo nie stety nie ściągnę tyle żebym była spokojna |
|
|
|
|
#4307 | |
|
Raczkowanie
|
Wiszka Gratulacje
![]() Cytat:
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
O matko to faktyczie nie dziwię się że masz takie menu.
Każda by tak jadła gdyby tylko mogła pomóc maleństwu. Ale nic się nie martw na pewno niebawem to minie Mój ancymon coś dziś spać nie może. Po spacerze normalnie potrafi spać 4-5h dziś tylko 2h i od 15 przespał może z 30 min i to na rękach a tak to się wybudza i marudzi. Chyba przechwaliłam to moje dziecię
|
|
|
|
#4309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dawno się nie odzywałam, bo małą nadal kolki męczą. Jagoda ja podobnie jak ty jem tylko gotowane i nic więcej. Nawet masło musiałam odrzucić Nie jem nabiału wogole, bo mała też robiła zielone kupki no i ta nietolerancja laktozy. Za to łykam witaminy, magnez i wapno codziennie. Ja nawet dzem jem od mamy ... zero chemii, tylko ładnie smażone jabłka.Dzisiaj mieliśmy mieć szczepienie, jednak małej nadal nadal nie pękł bąbelek po szczepionce na gruźlicę i będziemy się szczepić za 2 tygodnie. Moja niunia waży 5 kg (6,5 tygodnia ciąży). Lecę jeść obiad póki mała śpi. Masakra, ale już waże mniej niż przed ciążą. Ale co tu się dziwić, jem same gotowane kurczaki, indyki, króliki, ziemniaki i marchewkę... jeżeli wogole zjem, bo najczęściej jest tak, że jem tylko śniadanie i potem obiad ok. 19 jak już tż wróci z pracy
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
Kasik
Jednak okazało się że zachowanie malutkiej wiąże sę z nietolerancja laktozy ? |
|
|
|
#4311 |
|
Zadomowienie
|
KASIK Ty się kobieto regularnie odżywiaj bo ani pokarmu nie będzie, do tego zęby wypadną, włosy i będziesz jak kostucha wyglądać
![]() Dziewczyny jak coś zjadłam o 8 rano to już dzidzia by zareagowała gdyby nie tolerowała prawda? Nasz ma gazy, czasem się pręzy, drobne krostki określono jako potówki lub zmiany hormonalne więc nic nie odstawiam póki co z i tak ubogiego jadłospisu... Używacie pampersiaków czy jakichś tańszych godnych polecenia pieluszek? |
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skaza białkowa to uczulenie na białka mleka a nietolerancja laktozy to brak/niedobór enzymu trawiącego laktozę, czyli cukier to kkkasikkk czy jesz nabiał czy nie nie ma żadnego wpływu na potencjalną nietolerancję laktozy (ale jak pisałam u takich maluchów to rzadkie, częściej jest to overload), bo i tak jest ona składnikiem mleka produkowanego przez Twoje piersi. Ma wpływ na ewentulną alergię na białka mleka krowiego, ale to też niestety po pewnym czasie od zaprzestania ich spożywania przez matkę karmiącą.....Czay mała jest wysypana? Ma jakąś wysypkę? |
|
|
|
|
#4313 |
|
Raczkowanie
|
Używamy DADA z biedronki i GAGA z Tesco
z tym ze GaGa są trochę gorsze, mniej chłonne. U nas dzisiaj niespokojny dzień , mało śpi i ciagle na cycku. Ledwo żyje już
|
|
|
|
#4314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale lekarka kazała nabiał odstawić.Co do włosów to już mi garsciami wychodzą Ale mojej mamie też wychodziły po porodzie a nie karmiła piersią, więc nie wiem czy to spowodowane jest hormonami czy karmieniem. Teraz moja gwiazda zasypia sama w pokoju Ja idę się zaraz myć i tam na dole doprowadzić do ładu i składu bo jutro wizyta kontrolna u gin. Kurcze ciekawe co mi powie ... bo ja nadal krwawię,nie jest tego dużo ale podpaska niestety musi być
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
My do tej pory używaliśmy pieluch Pampers ale jakoś są przereklamowane bo parę razy potrafiły przeciec i siuśki Michaś miał na pleckach ...
![]() Kupiłam ostatnio Dadę bo były w promocji za 20zł i w sumie nie widzę różnicy (oprócz tej znaczącej w cenie ) raz przeciekła kupka na plecy ale akurat w tedy mocno się ssiusiał i może dlatego nie był taki chłonny. A poza tym są ok ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Goferku U Nas podobny dzisiaj dzień jak u Ciebie .... może chociaż nocka będzie ładnie przespana. |
|
|
|
#4316 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
mam pytanie o ten bąbelek - u nas nikt nie mówił o żadnym pękaniu żadnego bąbelka. Nawet o wystąpieniu. Kiedy się pojawił, uznaliśmy że normalne i nie podejmowaliśmy działań. Ale w Wigilię Dziecię było niespokojne cały dzień (nowe otoczenie, poducha szpagatówka, inny rytm - podejrzewaliśmy że to przez to), a po Wigilii przy kąpaniu okazało się, że bąblisko eksplodowało, pozostawiając nieco ropy na ubranku. Małżon mój niczym heros grecki pojął się śmiertelnie nieprzyjemnego zadania wyciśnięcia reszty i stanął na wysokości zadania. Po wyciśnięciu całej ropy (której było więcej niż kiedykolwiek w jakimkolwiek ropniaku widziałam), na co zużył dwie pary wacików kosmetycznych okrągłych (tyle jej było), z bąbla wystającego na pół opuszka mojego małego palca zrobił się krater tychże rozmiarów. Przejechaliśmy to jeszcze spirytem na odkażenie (i myślałam o dodaniu do mleka na znieczulenie ), a nasza Kruszyna nieco się uspokoiła, przynajmniej na tyle, na ile można się uspokoić z wyciśniętym pękniętym bąbliszczem, poduchą szpagatówą, arytmią dzienną i w całkiem nowym otoczeniu. Całe szczęście że mój Małżonek był przy mnie i mnie tak mężnie wspierał. On jest taki cudowny i męski, wiecie?Nie wiem czy to tak powinno wyglądać. Czy wiesz coś więcej na temat tych bąbli? Czy to całkiem normalne jest, że tyle żółtawo-zielonkawej ropy się gromadzi? Powyższej wypowiedzi w ogóle nie pisał mój Mąż. To ja sama, z własnej inicjatywy i bez jego wiedzy, aby go pochwalić za tą całą wspaniałość, którą mnie tak hojnie obdarza każdego dnia od narodzin. I pamiętajcie, nie warto zostawiać otwartego wpół napisanego posta
|
||
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie mąż stanoł na wysokości zadania, bo mój to by nawet nie patrzył na to ze strachu i by pilnował żebym ja tego nie ruszała, bo pewnie by stwierdził, że zaraz coś się przyczepi
![]() a i pewnie by mnie zawiozł na następny dzień do przychodni na przegląd ![]() Idę legnąć Maminki. Dobrej nocki życzymy |
|
|
|
#4318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
Tak,dokladnie tak, cala noc nie spala,zjadla mleko troszke snu i hello-wyspilam sie juz!!
No wlasnie ONA PRZESYPIA WIEKSZOSC DNIA!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jakbym tyle spala tez bym chciala w nocy buszowac,mam tylko problem jak ja przestawic?to nie oli ze wezme ja na przetrzymanie i tyle,ona jak jest spiaca to po prostu spi,nie wazne czy jej ktos piszczy,krzyczy do ucha czy biega na okolo dniej podnosi jej nogi rece,chce spac i spi dzisiaj pojechalam po karuzele fp po Oliwii,muzyczka leci-laska w miare lezy w lozeczku,przestanie grac i od razu sie nie podoba tz na nocki od 20 do 4 chodzi wiec sama sobie musze radzic,zreszta on w nocy z Oliwia spi, a jak sama jestem to ja z nia spie,a mala w pokoiku chyba ze wyje to siedzimy w jednym pokoju we 3 . Wiecie moze ile czlowiek moze wytrzymac bez snu?Amelia zasnela pare minutek po 7 Oliwia wstala pare minut przed 9,jak Oli spi to sprzatam i szykuje obiad... dlugo tak sie da? ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Nie mam do konca nawet czasu byc z wami na biezaco bo Oliwia przechodzaca bunt 2 latka jest momentami nie do ogarniecia,mowie do scian,do sufitu,podlogi,ale na pewno nie do niej. Na slowa nie wolno reaguje wrecz zupelnie odwrotnie, dzis postawila sobie taki z lipnego chwiejacego sie plastiku stolek na kanapie,odlozylam Amelie pop jedzeniu zdazylam podbiec i spadla,akurat ja zlapalam. KURRRR mala znowu nie spi!!!
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Jejq, Darusiaaa, wspolczuje, Pati tez tak miala, ale jej to przeszlo. Trzeba przeczekac. A Lili to aniol, normalnie spi cale noce- 2 karmienia lub 1!!!
Wiszkaa, gratulacje!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

.Czy to normalne,zeby niemowlak tyle spal?Moze lepiej ja obudze?
))

.Teraz na szczescie na duzym lozku,a nie na moich rekach...Chociaz moglam poswiecic czas synkowi i zrobic obiad

), tylko, ze ona spi zamiast jesc
Tu jest pies pogrzebany -, jak ja wybudzac podczas karmienia, zeby ssala, a nie spala