Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-28, 19:40   #1081
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
emigra zamawialas na all te wszystkie rzeczy?
Nie, zamawialam z niemieckiego sklepu online na all nie kupie wszystkiego u jednego sprzedawcy a nie usmiecha mi sie placic za kazda przesylke od 40 zl w gore (wczoraj za 5 literek do imienia dziecka kobieta mi zaspiewala przesylke 70 i 85 zl - poczta lub kurier a same literki 40 )

Na allegro kupie rozki napewno, bo tutaj nie mamy rozkow

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez peti91 Pokaż wiadomość
koniakonia już nawet na brzuch się położyłam bo zawsze ją to denerwowało i kopała jak szalona a teraz nic. jeszcze powalcze trochę ze śieceniem nad brzuchem, dźwiękami, masażem , stukaniem... ehhh.

Nie mam nic do wyprawki dla dziecka ani torby do szpitala...ale skoro wy już kupujecie to tu znalazłam jakiegoś sprzedawcę co ma sporo rzeczy dla ciężarnych. http://allegro.pl/sklep/20509646_pierwsza-wyprawka
Jak dalej nie bedzie dawac znaku to jedz na izbe i nie czekaj do rana
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 19:46   #1082
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Ja jak narazie 4 kg do przodu, wszystko w brzuch poszło
Co do bólu żeber to ja mam od conajmniej miesiąca i to takie że ulgę przynosi tylko leżenie na plecach. A ból towarzyszy prawie cały czas...gin kazał brać paracetamol na to jak już nie będę mogła wytrzymać...
jak bym miała tylko 4kg na plusie zjadłabym teraz całą czekolade

ogólnie coś mnie brzuch zaczął boleć

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 19:51   #1083
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Kupiłam sobie wczoraj chlebek razowy. Właśnie chciałam zrobić sobie kanapkę,a on jest w jakiejś pleśni ... masakra normalnie. Szkoda,że wywaliłam paragon
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 19:58   #1084
tynka88
Zadomowienie

a ja juz nie wiem co sobie wymyslac do jedzenia... wszystko mi sie znudzilo...bigosu mam juz dosc, pierogów tez, kotletów tez, zupą nie pojjem, nalesniki juz tez mi sie przejadły, masakra
co najchetniej z takich dan obiadowych jecie?

a dzis mam ochote na pizze , moze jutro uda mi sie TZ namowic..
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:04   #1085
Zia_
Zadomowienie

Hej laseczki!

Mala, trzymaj sie dzielnie! Jestesmy z toba myslami, nie denerwuj sie za bardzo, postaraj sie byc pozytywnie zastawiona dla dla twojego maluszka!

U nas juz po swietach - goscie pojechali, jedzonie swiatecznie sie skonczylo. Za to zaczelismy zakupy wyprawkowe i to z grubej rury! Moja wizyta w Nexcie na porannej wyprzedazy zaowocowala tym ze mam juz prawie wszystkie ciuszki na 0-3 miesiaca i nawet pare sztuk na wieksze rozmiary. Ceny byly bardzo okazyjne a ze wzory i kolory cudne to az grzech nie brac nawet tych wiekszych rozmiarow!
Wczoraj bylismy tez w Ikei i kupilismy lozeczko, przewijak, komode, materacyk, przescieradla, recznik, kocyk. Pare dobrych godzin skrecania, ale za to efekt piorunujacy - ciuszki leza juz w szufladach, podzielone rozmiarami i rodzajami Strasznie duzo radosci daja mi te przygotowania

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
a ja juz nie wiem co sobie wymyslac do jedzenia... wszystko mi sie znudzilo...bigosu mam juz dosc, pierogów tez, kotletów tez, zupą nie pojjem, nalesniki juz tez mi sie przejadły, masakra
co najchetniej z takich dan obiadowych jecie?

a dzis mam ochote na pizze , moze jutro uda mi sie TZ namowic..
U mnie ostatnio hitem sa pieczone w folii ziemniaki z sosem z jogurtu, serka wiejskiego z duza iloscia czosnku.
A na deser kisiel
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:05   #1086
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

U mnie ostatnio hitem sa pieczone w folii ziemniaki z sosem z jogurtu, serka wiejskiego z duza iloscia czosnku.
A na deser kisiel
tak bez mięsa? Mój tż to nie zjadłby bez mięsa

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-28, 20:14   #1087
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Ja jak narazie 4 kg do przodu, wszystko w brzuch poszło
Co do bólu żeber to ja mam od conajmniej miesiąca i to takie że ulgę przynosi tylko leżenie na plecach. A ból towarzyszy prawie cały czas...gin kazał brać paracetamol na to jak już nie będę mogła wytrzymać...
ale skąd ten ból - mówił coś? Ja właśnie mam.. masakra.. muszę się położyc, usiedziec nie mogę..
Stary 2011-12-28, 20:15   #1088
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

ja dopiero dzisiaj do Was piszę a tak Was podczytywałam próbuję być na bieżąco. Po świętach musiałam wrócić do rzeczywistości ale ... świeta minęły w rodzinnej miłej atmosferze, mojemu dziecku spełniły sie wszystkie marzenia
W pracy jakaś masakra jak ja nie lubię końca roku wszystkim się teraz cos przypomina
Na sylwestra umówiliśmy się z sąsiadami którzy mają rok młodszego chłopca od naszego Antka a do tego jestem jego matką chrzestną więc pójdziemy dwa pietra wyżej i będzie miło.
Nadrabiam dalej

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:16   #1089
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

A na deser kisiel
A jak pieczesz te ziemniaczki normalnie w rękawie do pieczenia ? Czy w folii aluminiowej ?
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:16   #1090
Roksape
Zadomowienie

Hej dziewuchy!!

Witam po świętach
Objadłam się tak, że mam już dosyć, na te wszystkie przysmaki ciasta i słodycze nie mam ochoty już patrzeć Od dwóch dni was intensywnie nadraiam zostało mi jeszcze jakieś 6 stron mam nadzieję, że uda mi się to zrobić.

Co ciekawego u mnie?
Pisałam wam ostatnio o mojej bratowej i nadciśnieniu. Wczoraj urodziła przez cc córeczkę 1340g i 41 cm. Mała ma się dobrze za to bratowa pod kroplówkami walczą żeby ciśnienie wróciło do normy. Nie można było z porodem dłużej zwlekać ponieważ okazało się, że jest nie tak z przepływami pepowiny. Chodzi tu o to, że dziecko nie rosło tak jak powinno. Znalazłam to w internecie chodzi tu o hipotrofię, która ma związek właśnie z nadciśnieniem. Mała urodziła się w 31tc 5d ciąży. Cieszę się ogromnie, że wszystko jest ok u niej

No i jeszcze wysyłałam wam na maila zdjęcie mojej Tosi ( pieska - pekińczyka) podczas porodu piąty ostatni szczeniak się zablokował w jej kanale rodnym. Teść, który niby się nią opiekuję przez 2 dni nic nie zauważył a ja wczoraj ( bo dopiero miałam jak- ciągle mnie nie było) zauważyłam , że nawet się nie podnosi a ona się wykrwawiała, straciła dużo krwi jej organizm się odwodnił bo nie podnosiła się do jedzenia i pojechali ( dopiero jak zrobiłam awanture jak to się opiekuje pupilką) do weterynarza. Dał mnóstwo leków kroplówkę, oczyścił ją od środka i wyjął szczeniaka. Ile ja się wypłakałam z nerwów i żalu!! Była taka grzeczna i kochana Żyła kazał lekarz dawać dużo wody, już myślałam, że będzie ok bo poprawił się jej stan a tu dziś rano pies zdechł ((

Bym oddała zycie tych 2 wstretnych westów ktore sa strasznie uparte i wredne za jej zycie.

Bratowej zazdroszcze, że jeszcze urodziła i nie urósł jej na tyle brzuch, że ma rozstępy bo mnie brzuch swędzi i swędzi i wydaje mi się , że też jest to wina oliwki z johnsona która akurat teraz używam.

No i claudia porozmawiaj szczerze ze swoim TZ jeśli spoważnieje i zaopiekuje się wami należycie to zamieszkajcie razem i niech Cie skonczą meczyc. Bo ani nerwy TŻ ani rodzicow Ci nie ułatwiaja zycia- wrecz przeciwnie. I to nie w porzadku ze nagle rodzice zmieniaja swoje zachowanie kosztem Ciebie. Kazdy stres dla Ciebie szkodzi Twemu dziecku powinni wkoncu to zrozumiec.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:22   #1091
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

po tych śledziach mam nie miło idę zaraz robić obiad dla TŻta żeby na 22 zdąrzyć a sama zjem później jogurcik:P

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-28, 20:23   #1092
peti91
Raczkowanie

tynka88
-ryż ugotowany wrzuć pod koniec gotowania pomidorówki. na dno miseczki wsyp pokrojony serek żółty i zalej gorącą zupką mega syta zupa. bo ja zwyczajną się też nie najadam.
-co tam jeszcze dla urozmaicenia... usmaż pieś z kurczaka i pod koniec smażenia kapnij odrobine keczupu na kawałek piersi i na to połóż plasterek żółtego serka.
-a najprstszy deser, to może w bananie zrobić wzdłuż nacięcie-kieszonkę, włożyć 3 kostki czekolady i do mikrofali na chwilunie. pięknie się roztopi w tej kieszonce
- a taki ''zdrowy fastfood'' to robiona taka domowa zapiekanka w polomarkecie. leży zawsze na dziale z jogurtami, taka wielka , długaśna,w przezroczystej folii. chyba lepsza ta niż mrożona.
- a bigos z ziemniakami ? ja tam lubię

peti91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:24   #1093
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Roksape ile u Ciebie sie dzialo! Co do coreczki Twojej bratowej, to rzeczywiscie malusi musi byc Skarbek jak tyle wazy no ale to dopiero byl 32 tc....najwazniejsze, ze zadecydowali konkretnie bo roznie moglo sie to skonczyc. Zycze zdrowka dla bratowej i dzieciatka i smutno mi z powodu pieska
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:27   #1094
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

czuję się jak prosiak, a wcale dużo dziś nie zjadłam jakoś tak mi ciężko.

jutro zabiorę się za dalsze prasowanie ciuszków i wkońcu je ułożę w szafie według rozmiarów

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-28, 20:35   #1095
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
A jak pieczesz te ziemniaczki normalnie w rękawie do pieczenia ? Czy w folii aluminiowej ?
Myje duze ziemniaki, zawijam w folie aluminiowa kazego z osobna (jak mam swieze ziola to czasem dodaje np galazke rozmarynu i pare kropli oliwy ale nie zawsze). Wstawiam do pieca na powiedzimy 160 stopni i po 45min-1h wyciagam i gotowe
Wczoraj TZ ugotowal ziemniaki w mikrofali, w 14 minut byly gotowe a male nie byly! Nie wiem jak to zrobil, w internecie wyczytal. W mikrofali to oczywiscie bez folii
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:44   #1096
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
A ja jestem zalamana, swieta minely mi pod znakiem drapania, moja wysypka zamiast znikac po antybiotyku to sie rozlewa. Dzisiaj mam juz ponizej lokcia i prawie pol piersi, plus powieki, policzek, broda ,dekolt i zaczyna sie an drugim ramieniu, cala dzisiejsza noc sie drapalam a pol dnia ryczalam z bezradnosci i strachu. O 16 na szczescie przyjal mnie dermatolog prywatnie i jest to- tak jak juz sie sama domyslilam (gdyz mialam to wczesniej ) wyprysk kontaktowy
No i oczywiscie mase masci sterydowych , masc z antybiotykiem plus clemastinum na swedzenie, a zeby bylo weselej to jak mi do czwartku nie zacznie sie polepszac to musze jechac na izbe przyjec zeby dostac zastrzyki z kortyzonu gdyz w moim stanie musi to byc pod nadzorem szpitala. I nie wiem czy to onzacza ze mnie tam na kilka dni zostawia czy jak?
Jestem zalamana do tego pieka mnie oczy i boli glowa od placzu.
No i martwie sie o dzidzie oczywiscie
trzymaj się kochana i dbaj o siebie
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Lena za jutro

zjadłam dwie paczki gum Mamba , ale prawdę mówiąc mam ochotę na spaghetti , na żarcie swiateczne już patrzeć nie mogę
No ja za dużo jedzenia na święta nie robiłam od mamy też nie przywoziłam. dzisiaj kupiłam na sobotę goloneczki i zrobię bigosik do tego i się najem

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
ja w ciąży nie miałam praktycznie żadnych infekcji, a teraz jest to straszne, ale tylko na zewnątrz swędzenie głównie.
Ja też mam swędzenie głównie ale robiłam przy badaniu krwi próby wątrobowe na cholestazę jest to jakaś dziwna choroba występująca w ciązy gdzie wszystko swędzi i teraz juz przy każdym badaniu krwi muszę mieć robione żeby w czas zareagować. Może zrobić przy następnym pobraniu krwi takie badania

Stary 2011-12-28, 20:49   #1097
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Hej dziewuchy!!

Witam po świętach
Objadłam się tak, że mam już dosyć, na te wszystkie przysmaki ciasta i słodycze nie mam ochoty już patrzeć Od dwóch dni was intensywnie nadraiam zostało mi jeszcze jakieś 6 stron mam nadzieję, że uda mi się to zrobić.

Co ciekawego u mnie?
Pisałam wam ostatnio o mojej bratowej i nadciśnieniu. Wczoraj urodziła przez cc córeczkę 1340g i 41 cm. Mała ma się dobrze za to bratowa pod kroplówkami walczą żeby ciśnienie wróciło do normy. Nie można było z porodem dłużej zwlekać ponieważ okazało się, że jest nie tak z przepływami pepowiny. Chodzi tu o to, że dziecko nie rosło tak jak powinno. Znalazłam to w internecie chodzi tu o hipotrofię, która ma związek właśnie z nadciśnieniem. Mała urodziła się w 31tc 5d ciąży. Cieszę się ogromnie, że wszystko jest ok u niej

No i jeszcze wysyłałam wam na maila zdjęcie mojej Tosi ( pieska - pekińczyka) podczas porodu piąty ostatni szczeniak się zablokował w jej kanale rodnym. Teść, który niby się nią opiekuję przez 2 dni nic nie zauważył a ja wczoraj ( bo dopiero miałam jak- ciągle mnie nie było) zauważyłam , że nawet się nie podnosi a ona się wykrwawiała, straciła dużo krwi jej organizm się odwodnił bo nie podnosiła się do jedzenia i pojechali ( dopiero jak zrobiłam awanture jak to się opiekuje pupilką) do weterynarza. Dał mnóstwo leków kroplówkę, oczyścił ją od środka i wyjął szczeniaka. Ile ja się wypłakałam z nerwów i żalu!! Była taka grzeczna i kochana Żyła kazał lekarz dawać dużo wody, już myślałam, że będzie ok bo poprawił się jej stan a tu dziś rano pies zdechł ((

Bym oddała zycie tych 2 wstretnych westów ktore sa strasznie uparte i wredne za jej zycie.

Bratowej zazdroszcze, że jeszcze urodziła i nie urósł jej na tyle brzuch, że ma rozstępy bo mnie brzuch swędzi i swędzi i wydaje mi się , że też jest to wina oliwki z johnsona która akurat teraz używam.

No i claudia porozmawiaj szczerze ze swoim TZ jeśli spoważnieje i zaopiekuje się wami należycie to zamieszkajcie razem i niech Cie skonczą meczyc. Bo ani nerwy TŻ ani rodzicow Ci nie ułatwiaja zycia- wrecz przeciwnie. I to nie w porzadku ze nagle rodzice zmieniaja swoje zachowanie kosztem Ciebie. Kazdy stres dla Ciebie szkodzi Twemu dziecku powinni wkoncu to zrozumiec.
jezu! ja strasznie kocham zwierzeta i boli mnie jak sie im krzywda dzieje
dobrze dzidzia bratowej ma sie dobrze
Stary 2011-12-28, 20:58   #1098
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny Ja jednak pisze do Was ze szpitala... moje twardnienia sie nasiliły, 2 lekarz zbadał szyjke zobaczył ze jest skrócona, i mam lekkie plamienie i od razu szpital! Wiec leże. Zrobili moj tu ktg i jest ok, usg synka też dobre, ale moja szyjka sie lekko skraca do
tego mam rozwarcie na opuszek lekarza! Biorę zaszczyki na rozwój plucek dziecka w razie czego i na skurcze no i luteine niby do piątku mam zostać! Ale mam jakies dziwne ciągnące bóle w podbrzuszu i musze zgłosić! Boję sie i martwię!
Jesteśmy z Tobą trzymaj się

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
a ja się cieszę, że się leży 2 -3 dni, nie chodzi o mnie , a o dziecko, sama nie jestem w stanie ocenić czy z dzieckiem wszystko jest ok, a niestety pewne rzeczy wychodzą po dobie , dwóch ( np. zapalenie płuc i wiele innych ) , których mama może nie rozpoznać
A jeszcze żółtaczka u maleństwa może wystąpić czego do końca jak jest lekka nie stwierdzisz w domu. Ja tam wytrzymam te dni w szpitalu byle z małą było dobrze

Stary 2011-12-28, 21:13   #1099
Karo89
Zakorzenienie

Ja kukałam za koszulami ale jakoś straciłam ochotę na to i wyłączyłam

Najlepsze jest to, że tak czytałam o tych Waszych przeziębieniach, grypach żołądkowych i nie wiem czy to do mnie nie dotarło, a dokładniej do Tżta. Wziął po południu gorący prysznic i zaczął go później coś żołądek boleć. męczyło go chyba bardzo, bo mówił, że mu niedobrze, w końcu powiedziałam, żeby poszedł do łazienki bo blady i spróbował "pogadać z toaletą" poszedł i ponoć mu to pomogło, chwilę poleżał i teraz zażył aspirynę i poszedł spać, bo jakiś słaby jest. więc nie wiemy czy mu coś zaszkodziło czy do nas dotarł wirus grypy żołądkowej oby tylko to pierwsze :/

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:28   #1100
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dzis mi jest jakos ciezko, nie jadlam duzo a czuje ze bardzo ciazy mi brzuch i zle mi sie dycha
Czuje ze noc bedzie ciezka, mam nadzieje, ze dzidzia zmieni polozenie, bo mysle, ze ulozyla sie tak i uciska mi i dlatego tak sie czuje.
SZYMONEK

Stary 2011-12-28, 21:39   #1101
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Aguska zrobilam male zakupy na allegro u tego sprzedawcy co polecalas
Stary 2011-12-28, 21:55   #1102
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Aguska zrobilam male zakupy na allegro u tego sprzedawcy co polecalas
super, a u ktorego? Bo dwoch podawalambabyboom?
SZYMONEK

Stary 2011-12-28, 22:00   #1103
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
super, a u ktorego? Bo dwoch podawalambabyboom?
rodzyneczki
Stary 2011-12-28, 22:06   #1104
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Hej dziewuchy!!

Witam po świętach

Co ciekawego u mnie?

Dobrze,że Dziecko bratowej jest w dobrej formie, ale jest malusia .Ja już wolę mieć rozstępy a donosić ciążę. Myślę,że nie masz czego zazdrościć Bratowej , czasem takie dzieci nie mają się aż tak dobrze, a na pewno są o wiele bardziej narażone na różne komplikacje.
A psiaka szkoda , pekińczyki mają chyba często trudne porody...
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:10   #1105
Karo89
Zakorzenienie

Też mam dzisiaj jakiś gorszy dzień więc idę pod prysznic i się położyć spać.
dobrej nocki dziewczyny

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:15   #1106
karolca
Zakorzenienie

nie mam siły na czytanie...
Od rana jestem na nogach, najpierw dla przyjemności na zakupach kosmetycznych, potem przygotowania do remontu, malowanie (malowałam na siedząco tylko ). Potem ponownie wybieraliśmy panele, bo te, które wpadly nam oko, było za mało :/
Został jeden rząd paneli do położenia, sprzątanie i meblowanie.
Jestem zmęczona. Warunki mieszkaniowe - makabryczne, ale to tylko jedna noc, będzie ok.
Jutro na 9 do lekarza jadę, wczesniej muszę odebrac wyniki badań. Tak więc odezwę się pewnie jutro późnym wieczorem.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:15   #1107
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
rodzyneczki
u nich tez zamowilam duzo rzeczy: rekawiczki niedrapki, polspioszki w r.56 i 62, body na ramiaczka (dobre pod pajaca lub bluzeczke jak jest chlodniej), butelke do karmienia lovi, pieluchy tetrowe, szczotke do wlosow i cos tam jeszcze.
SZYMONEK

Stary 2011-12-28, 22:15   #1108
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
trzymaj się kochana i dbaj o siebie

No ja za dużo jedzenia na święta nie robiłam od mamy też nie przywoziłam. dzisiaj kupiłam na sobotę goloneczki i zrobię bigosik do tego i się najem

Ja też mam swędzenie głównie ale robiłam przy badaniu krwi próby wątrobowe na cholestazę jest to jakaś dziwna choroba występująca w ciązy gdzie wszystko swędzi i teraz juz przy każdym badaniu krwi muszę mieć robione żeby w czas zareagować. Może zrobić przy następnym pobraniu krwi takie badania

A ja właśnie zjadłam obiad, taką miałam ochotę na spaghetti i zrobiłam o 16 i mi się odechciało jeść, często tak mam.Jeszcze mam ukrojony kawałek makowca .
Bigosik to też na sylwestra pewnie zabiorę, jedziemy do znajomych, zabieramy Ninę, chyba będziemy tam spać, jak nie to tż nie będzie pił, bo ja się z dzieckiem w nocy taksówkami tłuc nie zamierzam.TŻ oczywiście rozumie Dzisiaj potulny jak baranek jest przez ten swój kinol zapchany.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:16   #1109
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
nie mam siły na czytanie...
Od rana jestem na nogach, najpierw dla przyjemności na zakupach kosmetycznych, potem przygotowania do remontu, malowanie (malowałam na siedząco tylko ). Potem ponownie wybieraliśmy panele, bo te, które wpadly nam oko, było za mało :/
Został jeden rząd paneli do położenia, sprzątanie i meblowanie.
Jestem zmęczona. Warunki mieszkaniowe - makabryczne, ale to tylko jedna noc, będzie ok.
Jutro na 9 do lekarza jadę, wczesniej muszę odebrac wyniki badań. Tak więc odezwę się pewnie jutro późnym wieczorem.
Super ze z panelami tak ladnie poszlo No a malowac Ty chyba nie powinnas Powodzenia u lekarza!
SZYMONEK

Stary 2011-12-28, 22:18   #1110
Flowerbombka
Zadomowienie

Lenka on mówi , że to normalne i albo od kopniaczków dzieciaczka (no ale mnie jeszcze tak wysoko nie kopie) albo od ucisku przesuwających się narządów na nerwy w tej okolicy albo od tego właśnie że wszystko się tam rozszerza, przesuwa itd. Nie kazał się martwić...najgorsze że bolało mnie z jednej strony teraz juz z 2 i przy chodzeniu i siedzeniu i leżeniu na bokach...

Zia ale zakupki poczyniliście

Co do rożków ja kupuje ten
http://allegro.pl/blanca-rozek-zawij...012370631.html w te niebieskie sówki tylko u tego sprzedającego
http://allegro.pl/okazja-rozek-uszty...015465184.html
bo jak już pisałam dostałam hopla na wszystko z sówkami....i do tego z tej samej firmy pościel w sówki i rogala do karmienia..
http://allegro.pl/rogal-do-karmienia...001753524.html
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości