|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Nie, zamawialam z niemieckiego sklepu online
na all nie kupie wszystkiego u jednego sprzedawcy a nie usmiecha mi sie placic za kazda przesylke od 40 zl w gore (wczoraj za 5 literek do imienia dziecka kobieta mi zaspiewala przesylke 70 i 85 zl - poczta lub kurier Na allegro kupie rozki napewno, bo tutaj nie mamy rozkow ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogólnie coś mnie brzuch zaczął boleć
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam sobie wczoraj chlebek razowy. Właśnie chciałam zrobić sobie kanapkę,a on jest w jakiejś pleśni ... masakra normalnie. Szkoda,że wywaliłam paragon
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#1084 |
|
Zadomowienie
|
a ja juz nie wiem co sobie wymyslac do jedzenia... wszystko mi sie znudzilo...bigosu mam juz dosc, pierogów tez, kotletów tez, zupą nie pojjem, nalesniki juz tez mi sie przejadły, masakra
![]() co najchetniej z takich dan obiadowych jecie? a dzis mam ochote na pizze , moze jutro uda mi sie TZ namowic..
|
|
|
|
#1085 | |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki!
Mala, trzymaj sie dzielnie! Jestesmy z toba myslami, nie denerwuj sie za bardzo, postaraj sie byc pozytywnie zastawiona dla dla twojego maluszka! U nas juz po swietach - goscie pojechali, jedzonie swiatecznie sie skonczylo. Za to zaczelismy zakupy wyprawkowe i to z grubej rury! Moja wizyta w Nexcie na porannej wyprzedazy zaowocowala tym ze mam juz prawie wszystkie ciuszki na 0-3 miesiaca i nawet pare sztuk na wieksze rozmiary. Ceny byly bardzo okazyjne a ze wzory i kolory cudne to az grzech nie brac nawet tych wiekszych rozmiarow! Wczoraj bylismy tez w Ikei i kupilismy lozeczko, przewijak, komode, materacyk, przescieradla, recznik, kocyk. Pare dobrych godzin skrecania, ale za to efekt piorunujacy - ciuszki leza juz w szufladach, podzielone rozmiarami i rodzajami Strasznie duzo radosci daja mi te przygotowania ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
A na deser kisiel |
|
|
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
ale skąd ten ból - mówił coś? Ja właśnie mam.. masakra.. muszę się położyc, usiedziec nie mogę..
|
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja dopiero dzisiaj do Was piszę a tak Was podczytywałam próbuję być na bieżąco. Po świętach musiałam wrócić do rzeczywistości ale ... świeta minęły w rodzinnej miłej atmosferze, mojemu dziecku spełniły sie wszystkie marzenia W pracy jakaś masakra jak ja nie lubię końca roku ![]() Na sylwestra umówiliśmy się z sąsiadami którzy mają rok młodszego chłopca od naszego Antka a do tego jestem jego matką chrzestną więc pójdziemy dwa pietra wyżej i będzie miło. Nadrabiam dalej
|
|
|
|
#1089 |
|
Rozeznanie
|
A jak pieczesz te ziemniaczki normalnie w rękawie do pieczenia ? Czy w folii aluminiowej ?
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#1090 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuchy!!
Witam po świętach ![]() Objadłam się tak, że mam już dosyć, na te wszystkie przysmaki ciasta i słodycze nie mam ochoty już patrzeć Od dwóch dni was intensywnie nadraiam zostało mi jeszcze jakieś 6 stron mam nadzieję, że uda mi się to zrobić.Co ciekawego u mnie? Pisałam wam ostatnio o mojej bratowej i nadciśnieniu. Wczoraj urodziła przez cc córeczkę 1340g i 41 cm. Mała ma się dobrze za to bratowa pod kroplówkami walczą żeby ciśnienie wróciło do normy. Nie można było z porodem dłużej zwlekać ponieważ okazało się, że jest nie tak z przepływami pepowiny. Chodzi tu o to, że dziecko nie rosło tak jak powinno. Znalazłam to w internecie chodzi tu o hipotrofię, która ma związek właśnie z nadciśnieniem. Mała urodziła się w 31tc 5d ciąży. Cieszę się ogromnie, że wszystko jest ok u niej ![]() No i jeszcze wysyłałam wam na maila zdjęcie mojej Tosi ( pieska - pekińczyka) podczas porodu piąty ostatni szczeniak się zablokował w jej kanale rodnym. Teść, który niby się nią opiekuję przez 2 dni nic nie zauważył a ja wczoraj ( bo dopiero miałam jak- ciągle mnie nie było) zauważyłam , że nawet się nie podnosi a ona się wykrwawiała, straciła dużo krwi jej organizm się odwodnił bo nie podnosiła się do jedzenia i pojechali ( dopiero jak zrobiłam awanture jak to się opiekuje pupilką) do weterynarza. Dał mnóstwo leków kroplówkę, oczyścił ją od środka i wyjął szczeniaka. Ile ja się wypłakałam z nerwów i żalu!! Była taka grzeczna i kochana Żyła kazał lekarz dawać dużo wody, już myślałam, że będzie ok bo poprawił się jej stan a tu dziś rano pies zdechł (( Bym oddała zycie tych 2 wstretnych westów ktore sa strasznie uparte i wredne za jej zycie. Bratowej zazdroszcze, że jeszcze urodziła i nie urósł jej na tyle brzuch, że ma rozstępy bo mnie brzuch swędzi i swędzi i wydaje mi się , że też jest to wina oliwki z johnsona która akurat teraz używam. No i claudia porozmawiaj szczerze ze swoim TZ jeśli spoważnieje i zaopiekuje się wami należycie to zamieszkajcie razem i niech Cie skonczą meczyc. Bo ani nerwy TŻ ani rodzicow Ci nie ułatwiaja zycia- wrecz przeciwnie. I to nie w porzadku ze nagle rodzice zmieniaja swoje zachowanie kosztem Ciebie. Kazdy stres dla Ciebie szkodzi Twemu dziecku powinni wkoncu to zrozumiec.
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
po tych śledziach mam nie miło
idę zaraz robić obiad dla TŻta żeby na 22 zdąrzyć a sama zjem później jogurcik:P
|
|
|
|
#1092 |
|
Raczkowanie
|
tynka88
-ryż ugotowany wrzuć pod koniec gotowania pomidorówki. na dno miseczki wsyp pokrojony serek żółty i zalej gorącą zupką mega syta zupa. bo ja zwyczajną się też nie najadam. -co tam jeszcze dla urozmaicenia... usmaż pieś z kurczaka i pod koniec smażenia kapnij odrobine keczupu na kawałek piersi i na to połóż plasterek żółtego serka. ![]() -a najprstszy deser, to może w bananie zrobić wzdłuż nacięcie-kieszonkę, włożyć 3 kostki czekolady i do mikrofali na chwilunie. pięknie się roztopi w tej kieszonce ![]() - a taki ''zdrowy fastfood'' to robiona taka domowa zapiekanka w polomarkecie. leży zawsze na dziale z jogurtami, taka wielka , długaśna,w przezroczystej folii. chyba lepsza ta niż mrożona. ![]() - a bigos z ziemniakami ? ja tam lubię
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Roksape ile u Ciebie sie dzialo! Co do coreczki Twojej bratowej, to rzeczywiscie malusi musi byc Skarbek jak tyle wazy no ale to dopiero byl 32 tc....najwazniejsze, ze zadecydowali konkretnie bo roznie moglo sie to skonczyc. Zycze zdrowka dla bratowej i dzieciatka i smutno mi z powodu pieska
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
czuję się jak prosiak, a wcale dużo dziś nie zjadłam
jakoś tak mi ciężko.jutro zabiorę się za dalsze prasowanie ciuszków i wkońcu je ułożę w szafie według rozmiarów
|
|
|
|
#1095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj TZ ugotowal ziemniaki w mikrofali, w 14 minut byly gotowe a male nie byly! Nie wiem jak to zrobil, w internecie wyczytal. W mikrofali to oczywiscie bez folii
|
|
|
|
|
#1096 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze dzidzia bratowej ma sie dobrze |
|
|
|
|
#1098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kukałam za koszulami ale jakoś straciłam ochotę na to i wyłączyłam
![]() Najlepsze jest to, że tak czytałam o tych Waszych przeziębieniach, grypach żołądkowych i nie wiem czy to do mnie nie dotarło, a dokładniej do Tżta. Wziął po południu gorący prysznic i zaczął go później coś żołądek boleć. męczyło go chyba bardzo, bo mówił, że mu niedobrze, w końcu powiedziałam, żeby poszedł do łazienki bo blady i spróbował "pogadać z toaletą" poszedł i ponoć mu to pomogło, chwilę poleżał i teraz zażył aspirynę i poszedł spać, bo jakiś słaby jest. więc nie wiemy czy mu coś zaszkodziło czy do nas dotarł wirus grypy żołądkowej oby tylko to pierwsze :/
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis mi jest jakos ciezko, nie jadlam duzo a czuje ze bardzo ciazy mi brzuch i zle mi sie dycha
![]() Czuje ze noc bedzie ciezka, mam nadzieje, ze dzidzia zmieni polozenie, bo mysle, ze ulozyla sie tak i uciska mi i dlatego tak sie czuje.
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska zrobilam male zakupy na allegro u tego sprzedawcy co polecalas
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babyboom?
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja już wolę mieć rozstępy a donosić ciążę. Myślę,że nie masz czego zazdrościć BratowejA psiaka szkoda , pekińczyki mają chyba często trudne porody...
|
|
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam dzisiaj jakiś gorszy dzień więc idę pod prysznic i się położyć spać.
dobrej nocki dziewczyny
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam siły na czytanie...
Od rana jestem na nogach, najpierw dla przyjemności na zakupach kosmetycznych, potem przygotowania do remontu, malowanie (malowałam na siedząco tylko ). Potem ponownie wybieraliśmy panele, bo te, które wpadly nam oko, było za mało :/Został jeden rząd paneli do położenia, sprzątanie i meblowanie. Jestem zmęczona. Warunki mieszkaniowe - makabryczne, ale to tylko jedna noc, będzie ok. Jutro na 9 do lekarza jadę, wczesniej muszę odebrac wyniki badań. Tak więc odezwę się pewnie jutro późnym wieczorem.
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
u nich tez zamowilam duzo rzeczy: rekawiczki niedrapki, polspioszki w r.56 i 62, body na ramiaczka (dobre pod pajaca lub bluzeczke jak jest chlodniej), butelke do karmienia lovi, pieluchy tetrowe, szczotke do wlosow i cos tam jeszcze.
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja właśnie zjadłam obiad, taką miałam ochotę na spaghetti i zrobiłam o 16 i mi się odechciało jeść, często tak mam.Jeszcze mam ukrojony kawałek makowca .Bigosik to też na sylwestra pewnie zabiorę, jedziemy do znajomych, zabieramy Ninę, chyba będziemy tam spać, jak nie to tż nie będzie pił, bo ja się z dzieckiem w nocy taksówkami tłuc nie zamierzam.TŻ oczywiście rozumie Dzisiaj potulny jak baranek jest przez ten swój kinol zapchany.
|
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a malowac Ty chyba nie powinnas Powodzenia u lekarza!
|
|
#1110 |
|
Zadomowienie
|
Lenka on mówi , że to normalne i albo od kopniaczków dzieciaczka (no ale mnie jeszcze tak wysoko nie kopie) albo od ucisku przesuwających się narządów na nerwy w tej okolicy albo od tego właśnie że wszystko się tam rozszerza, przesuwa itd. Nie kazał się martwić...najgorsze że bolało mnie z jednej strony teraz juz z 2 i przy chodzeniu i siedzeniu i leżeniu na bokach...
Zia ale zakupki poczyniliście ![]() Co do rożków ja kupuje ten http://allegro.pl/blanca-rozek-zawij...012370631.html w te niebieskie sówki tylko u tego sprzedającego http://allegro.pl/okazja-rozek-uszty...015465184.html bo jak już pisałam dostałam hopla na wszystko z sówkami....i do tego z tej samej firmy pościel w sówki i rogala do karmienia.. http://allegro.pl/rogal-do-karmienia...001753524.html |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

na all nie kupie wszystkiego u jednego sprzedawcy a nie usmiecha mi sie placic za kazda przesylke od 40 zl w gore (wczoraj za 5 literek do imienia dziecka kobieta mi zaspiewala przesylke 70 i 85 zl - poczta lub kurier 

). Potem ponownie wybieraliśmy panele, bo te, które wpadly nam oko, było za mało :/