Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-28, 10:59   #4291
Tincia
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Dziewczyny,moje dziecko spi od 0:30 .Czy to normalne,zeby niemowlak tyle spal?Moze lepiej ja obudze?
nie wiem, czy az tak dlugo to noralne... chyba bym sie zaczela "glosniej" zachowywac tak zeby niby sama sie obudzila. Ale zazdraszczam, że mozesz sie wyspac.

Moja dzis w druga strone... co 40-70min pobudka... czuje się jak zombi.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 11:27   #4292
fatal21
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Witam!
Moja po kapieli spi 3h a potem z zegarkiem w reku pobudka co godzine i godzinna przerwa na cyca a czasem 2godzinna.Jak ja odkładam to jak ksiezniczka na ziarnku grochu....W dzien uspanie graniczy z cudem, bo co 20-30min pobudka.Pepek odpadł nam juz w sobote,ale przecierałam spirytusem, bo sposob na mydło i do sucha sie nie sprawdza i pepek śmierdział. a po 4 dniach spirytusu odpadł.
Stary 2011-12-28, 11:53   #4293
basiula19
Zadomowienie

my jutro na pierwsze szczepienie idziemy troszke nam sie odwlekło ze względu na małego chorobę i antybiotyk....Mikuś jutro skończy 7 tygodni i waży 5 kg....klocek mój malutki

w piątek jedziemy na kilka dni do moich rodziców

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 12:03   #4294
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
nie wiem, czy az tak dlugo to noralne... chyba bym sie zaczela "glosniej" zachowywac tak zeby niby sama sie obudzila. Ale zazdraszczam, że mozesz sie wyspac.

Moja dzis w druga strone... co 40-70min pobudka... czuje się jak zombi.
Obudzila sie o 10,godzinke zbalamucila i dalej spac,ale juz na reku .Zawsze budzi sie tak 6/7,zje i dalej spi do 9/9:30,ale jak zjadla wczoraj przed 0:00,tak spala wlasnie do tej 10.Balam sie,ze moze chora,ale chyba nic jej nie dolega

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Nie no,fajnie,ze spi ladnie w nocy,ale wkurza mnie to,ze ja tak twardo spie :/.Ale tak samo mialam po pierwszym porodzie,ze jak zasnelam,to musial mnie TZ budzic,jak maly plakal,bo nie slyszalam...A kiedys spalam,jak zajac!Nie dosc,ze potrzebowalam godzine do dwoch,zeby zasnac,to jeszcze kazdy dzwiek mnie budzil
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 12:06   #4295
janeczka7891
Zadomowienie

Witam!
U nas w miarę fajnie wszystko, tylko caly czas mam wrażenie, że w tej jednej piersi mam za mało pokarmu :/
Mały fajnie jadł i budził się tak co 2,5h a teraz to tak godz lub 1,5h i pobudka
W nocy tak sobie, nad ranem sie budzi ok 5 i nie chce spac a lezec tez nie i marudzi. Dzis TZ nosil go a ja spalam bo bylam wykamana.
Odwiedzila nas polozna dzis bez zapowiedzi.
ok uciekam bo maly sie odzywa. pozdrawiam
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 13:08   #4296
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

POCIESZE WAS

Moje dziecko zasnelo dzisiaj o 7!!!!!!!!!!!!!!!

ZWARIUJE
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 13:23   #4297
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
POCIESZE WAS

ZWARIUJE

Matko Święta Darusia, nawet nier wiesz jak Ci współczuję
Ja jestem wsiekła jak mój budzi się o 24 zamioast o 2 bo już jestem później niewyspana. Czyli wychodzi na to że jak wstaję 2 razy w nocy to mam złote dziecko.
Tak nawiasem mówiąc co jej jest że nie może spać po nocach, całe dnie przesypia czy jak ...
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 14:40   #4298
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
POCIESZE WAS

ZWARIUJE

Darusia ze niby całą noc nie spała ?????????

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 14:46   #4299
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
POCIESZE WAS

ZWARIUJE
Uuaaa .Szok.A jak jest w dzien??Pewnie pisalas,ale umknelo mi,sorki.

A moja ma dzisiaj spiacy dzien,caly czas spi .Teraz na szczescie na duzym lozku,a nie na moich rekach...Chociaz moglam poswiecic czas synkowi i zrobic obiad
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 15:18   #4300
Jagooda_
Raczkowanie

Witam
Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
moja ma 8tyg i nie da rady smoczek... nie lubi go. a wtykamy i wtykamy...
a jak spi to by się jej przydał bo rozbudza się jak nie ma w buzi piersi... ale tylko do pociumkania nie do jedzenia... ;] zmienilam juz 3 smoczek i nie da rady... jakies pomysły? dałam 1 raz po 2tyg smoka, może za późno
mój mąż dal smoka jak Mała skończyła 6 tyg. wcześniej mu nie pozwalałam, bo gdzieś czytałam, ze może zaburzyć odruch ssania i do tego czasu nie powinno się podawać. Najpierw nie chciała co mnie cieszyło ale załapała no i teraz go ciumka. Ale mnie to wkurza, bo jak tylko zaczyna płakać to wszyscy się nie zastanawiają co jej jest tylko wpychają jej smoczka do buzi - ona possie wypluwa, a oni dalej wpychają. Wczoraj wieczorem było to samo usnęła ok 24, bo bolała ją brzuch nie mogła sie odgazować i załatwić - masowanie brzucha pomogło i wreszcie poszły pierdki i mega kupa. Ale mój mąż najpierw próbowała ją spacyfikować smoczkiem

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić, że moje dziecie jakieś odmienione po tym naszym chrzcie...
Nie zapeszając śpi coraz ładniej, dziś wstał 3cią noc o 2, później o 6 i o 9

Nie stetz nie mam na to spanie zadnej rasy, po prostu trafil mi sie taki egzemplarz.

Co do świątecznego jedzonka jadłam wszystko.
W Wigilię barszcz z uszkami, 4 pierogi z kapustą, 2 kawałki ryby, bigos.
A w Święta tosamo + sałatkę jarzynową, z pieczarek, surówkę z kiszonej kapusty do obiadu.
Jem wszystko, już niczego sobię nie żałuję i jakoś nic się nie dzieje

Od dzisiaj miałam brać tabletki ale jakoś mam obawy
Pewnie po skończonym opakowaniu pojawi się ciocia...a chciałam uniknąć jak najdalej jej odwiedzin
Wiecie cođ na ten temat...
normlanie zazdroszczę tego spania i jedzenia. Ja jadę tylko na gotowanym i pieczonym, nic ciężkostrawnego, słodyczy niet i teraz jeszcze odstawiłam nabiał. Normalnie jak poszłam do sklepu przed Świętami to oczami jadłam te wszystkie pyszności, tak mi się chce czekolady.

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Jagooda, ja wiem, ze nie terroryzujecie, ze dobrze radzicie, ja te rady znam, bo stosowalam. Na mlodsza to nie dziala, bo ja mleka mam sporo (od kilku dni mniej, ale dzisiaj jakby poprawa), tylko, ze ona spi zamiast jesc Tu jest pies pogrzebany -, jak ja wybudzac podczas karmienia, zeby ssala, a nie spala
mi w szpitalu pokazywała położna jak obudzic dziecko jak przysypia podczas karmienie i dla mnie to wyglądało jak tortury. Mała miała lekko podwyższoną biblirubinę i przysypiałą przy cycu. Ona nią tak tarmosiła, aż się Mała rozwyła na całego. Chodziło o to, żeby ją wkurzyć, bo jak się tylko lekko obudzi to przyśnie znowu.

Darusiaa współczuje na całego, dokucza jej brzuszek, ze nie może zasnąć??

Oj jak jabym chciała, żeby Moja tak długo spała. Wogóle, żeby ją brzuch nie męczył, bo on ją wybudza, no i przez to nie mamy konkretnego rytmu dnia. Dawałam jej esputicon i było nawet ok, ale wtedy przestaje odbijać i jest problem w drugą stronę - wybudza ją beknięcie i więcej ulewa. Ciężki żywot takiego maluszka, w kółko coś dolega.

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 16:01   #4301
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Eh, a ja sie musze poskarżyć na moje piersi, zamiast coraz wiecej to u mnie coraz mniej pokarmu, wcale nie miałam tzw. nawału, nie jestem w stanie nic sciągnąć na później, NIna sie nie najada nawet siedząć po pół godziny i dłużej na piersi. Nie wiem z czego to wynika, wiec całe dnie wisimy na cycku, a dokładniej godzina jedzenia godzina w porywie do 1,5h spania. Spi maksymalnie 3 - 3,5h tylko po mm. Póki co jeszcze walcze z laktracją, ale coraz bardziej mi się odechciewa, a tak chciałam karmić tylko piersią

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 16:59   #4302
Wiszkaa
Raczkowanie

Hej kochane

Mam już moje maleństwo Urodziłam przez CC 25 grudnia o 11,30. Jesteśmy od wczoraj w domu, reszta za chwile

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 17:18   #4303
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Jagoda
czemu nie jesz wszystkiego, albo przynajmniej po trochę różnych produktów ?
Ja od początku wprowadzałam wszystko po kolei i obserwowałam, jak było ok to dalej jadłam, jeśli były krostki odstawiałam.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Wiszka moje gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Napisz jak wrażenia po porodzie

Widzę, że wielkimi krokami zbliżamy się na ODCHOWALNIĘ
Stary 2011-12-28, 17:25   #4304
Wiszkaa
Raczkowanie

Bahamadia_25 dziękuje

Czuje się nie najlepiej.Jestem nadal obolała, i to bardzo. Ale Emilka wszystko mi wynagradza, poza tym mam pomoc męża i siostry. Poród opiszę przy nast. okazji, bo ciężko mi siedzieć przy lapku.

Na razie malutka śpi bardzo dużo, dziś pokarm zaczął mi dużo bardziej lecieć nie wiem czy to nie początek nawału

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 17:25   #4305
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiszkaa Pokaż wiadomość
Hej kochane

Mam już moje maleństwo Urodziłam przez CC 25 grudnia o 11,30. Jesteśmy od wczoraj w domu, reszta za chwile

Gratuluje
Czekamy na więcej informacji

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 17:41   #4306
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiszkaa Pokaż wiadomość
Bahamadia_25 dziękuje

Czuje się nie najlepiej.Jestem nadal obolała, i to bardzo. Ale Emilka wszystko mi wynagradza, poza tym mam pomoc męża i siostry. Poród opiszę przy nast. okazji, bo ciężko mi siedzieć przy lapku.

Na razie malutka śpi bardzo dużo, dziś pokarm zaczął mi dużo bardziej lecieć nie wiem czy to nie początek nawału
Nie martw się każda z Nas musiała to przejść. Ja w prawdzie nie wiem co to znaczy ból krocza itp, ale o nawale pokarmu coś wiem
U mnie pojawił się na 3 dobę i myślałam, że piersiami zęby sobie powybijam, a przy tym skóra była tak napięta, że aż mnie piekła
Najważniejesze abyś pomalutku do uczucia ulgi odciągała go sobie i będzie dobrze.
3maj się dzielnie.

Teraz mam wrażenie, że pokaru mam mało, bo już nie mam takich nabrzmiałych przed karmieniem jak kiedyś, no ale z drugiej strony syncio rośnie więc chyba jest ok ehhh

W Piątek jadę do fryzjera więc bidulek będzie musiał być chwilę na sztucznym bo nie stety nie ściągnę tyle żebym była spokojna
Stary 2011-12-28, 17:45   #4307
Jagooda_
Raczkowanie

Wiszka Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Jagoda
czemu nie jesz wszystkiego, albo przynajmniej po trochę różnych produktów ?
Ja od początku wprowadzałam wszystko po kolei i obserwowałam, jak było ok to dalej jadłam, jeśli były krostki odstawiałam.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Wiszka moje gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Napisz jak wrażenia po porodzie

Widzę, że wielkimi krokami zbliżamy się na ODCHOWALNIĘ
Nie jem wszystkiego, bo Mała ma problemy z brzuchem - robiła zielone kupy i strasznie się biedaczka męczyła, pojawiły się też krostki na twarzy. Na razie odstawiłam nabiał i już nie ma brzydkich kup, choć czasem ma problem z ich zrobieniem płacze pręży się itd. i nie może zasnąć a jak już zaśnie to ją wybudza. Niedługo spróbuję coś zjeść "nowego" i zobaczę jak zareaguje

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 17:59   #4308
Bahamadia_25
Zakorzenienie

O matko to faktyczie nie dziwię się że masz takie menu.
Każda by tak jadła gdyby tylko mogła pomóc maleństwu.
Ale nic się nie martw na pewno niebawem to minie

Mój ancymon coś dziś spać nie może. Po spacerze normalnie potrafi spać 4-5h dziś tylko 2h i od 15 przespał może z 30 min i to na rękach a tak to się wybudza i marudzi.
Chyba przechwaliłam to moje dziecię
Stary 2011-12-28, 18:07   #4309
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
Wiszka Gratulacje

Nie jem wszystkiego, bo Mała ma problemy z brzuchem - robiła zielone kupy i strasznie się biedaczka męczyła, pojawiły się też krostki na twarzy. Na razie odstawiłam nabiał i już nie ma brzydkich kup, choć czasem ma problem z ich zrobieniem płacze pręży się itd. i nie może zasnąć a jak już zaśnie to ją wybudza. Niedługo spróbuję coś zjeść "nowego" i zobaczę jak zareaguje
Witam,
Dawno się nie odzywałam, bo małą nadal kolki męczą. Jagoda ja podobnie jak ty jem tylko gotowane i nic więcej. Nawet masło musiałam odrzucić Nie jem nabiału wogole, bo mała też robiła zielone kupki no i ta nietolerancja laktozy. Za to łykam witaminy, magnez i wapno codziennie. Ja nawet dzem jem od mamy ... zero chemii, tylko ładnie smażone jabłka.

Dzisiaj mieliśmy mieć szczepienie, jednak małej nadal nadal nie pękł bąbelek po szczepionce na gruźlicę i będziemy się szczepić za 2 tygodnie. Moja niunia waży 5 kg (6,5 tygodnia ciąży).

Lecę jeść obiad póki mała śpi. Masakra, ale już waże mniej niż przed ciążą. Ale co tu się dziwić, jem same gotowane kurczaki, indyki, króliki, ziemniaki i marchewkę... jeżeli wogole zjem, bo najczęściej jest tak, że jem tylko śniadanie i potem obiad ok. 19 jak już tż wróci z pracy

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 18:25   #4310
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Kasik

Jednak okazało się że zachowanie malutkiej wiąże sę z nietolerancja laktozy ?
Stary 2011-12-28, 19:16   #4311
elf27
Zadomowienie

KASIK Ty się kobieto regularnie odżywiaj bo ani pokarmu nie będzie, do tego zęby wypadną, włosy i będziesz jak kostucha wyglądać

Dziewczyny jak coś zjadłam o 8 rano to już dzidzia by zareagowała gdyby nie tolerowała prawda?
Nasz ma gazy, czasem się pręzy, drobne krostki określono jako potówki lub zmiany hormonalne więc nic nie odstawiam póki co z i tak ubogiego jadłospisu...

Używacie pampersiaków czy jakichś tańszych godnych polecenia pieluszek?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:11   #4312
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Witam,
Dawno się nie odzywałam, bo małą nadal kolki męczą. Jagoda ja podobnie jak ty jem tylko gotowane i nic więcej. Nawet masło musiałam odrzucić Nie jem nabiału wogole, bo mała też robiła zielone kupki no i ta nietolerancja laktozy. Za to łykam witaminy, magnez i wapno codziennie. Ja nawet dzem jem od mamy ... zero chemii, tylko ładnie smażone jabłka.

Dzisiaj mieliśmy mieć szczepienie, jednak małej nadal nadal nie pękł bąbelek po szczepionce na gruźlicę i będziemy się szczepić za 2 tygodnie. Moja niunia waży 5 kg (6,5 tygodnia ciąży).

Lecę jeść obiad póki mała śpi. Masakra, ale już waże mniej niż przed ciążą. Ale co tu się dziwić, jem same gotowane kurczaki, indyki, króliki, ziemniaki i marchewkę... jeżeli wogole zjem, bo najczęściej jest tak, że jem tylko śniadanie i potem obiad ok. 19 jak już tż wróci z pracy
nie mylcie skazy białkowej z nietolerancją laktozy

skaza białkowa to uczulenie na białka mleka a nietolerancja laktozy to brak/niedobór enzymu trawiącego laktozę, czyli cukier

to kkkasikkk czy jesz nabiał czy nie nie ma żadnego wpływu na potencjalną nietolerancję laktozy (ale jak pisałam u takich maluchów to rzadkie, częściej jest to overload), bo i tak jest ona składnikiem mleka produkowanego przez Twoje piersi. Ma wpływ na ewentulną alergię na białka mleka krowiego, ale to też niestety po pewnym czasie od zaprzestania ich spożywania przez matkę karmiącą.....Czay mała jest wysypana? Ma jakąś wysypkę?

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:32   #4313
goferek33
Raczkowanie

Używamy DADA z biedronki i GAGA z Tesco z tym ze GaGa są trochę gorsze, mniej chłonne. U nas dzisiaj niespokojny dzień , mało śpi i ciagle na cycku. Ledwo żyje już
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:15   #4314
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
nie mylcie skazy białkowej z nietolerancją laktozy

skaza białkowa to uczulenie na białka mleka a nietolerancja laktozy to brak/niedobór enzymu trawiącego laktozę, czyli cukier

to kkkasikkk czy jesz nabiał czy nie nie ma żadnego wpływu na potencjalną nietolerancję laktozy (ale jak pisałam u takich maluchów to rzadkie, częściej jest to overload), bo i tak jest ona składnikiem mleka produkowanego przez Twoje piersi. Ma wpływ na ewentulną alergię na białka mleka krowiego, ale to też niestety po pewnym czasie od zaprzestania ich spożywania przez matkę karmiącą.....Czay mała jest wysypana? Ma jakąś wysypkę?
Tak, mała ma wysypkę, tzn miała, bo ja już nie spożywam nabiału. Ponoć narazie nie da się jednoznacznie stwierdzić skazy białkowej, bo ona wychodzi po 3 miesiącu Ale lekarka kazała nabiał odstawić.

Co do włosów to już mi garsciami wychodzą Ale mojej mamie też wychodziły po porodzie a nie karmiła piersią, więc nie wiem czy to spowodowane jest hormonami czy karmieniem.
Teraz moja gwiazda zasypia sama w pokoju Ja idę się zaraz myć i tam na dole doprowadzić do ładu i składu bo jutro wizyta kontrolna u gin. Kurcze ciekawe co mi powie ... bo ja nadal krwawię,nie jest tego dużo ale podpaska niestety musi być

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:28   #4315
Bahamadia_25
Zakorzenienie

My do tej pory używaliśmy pieluch Pampers ale jakoś są przereklamowane bo parę razy potrafiły przeciec i siuśki Michaś miał na pleckach ...
Kupiłam ostatnio Dadę bo były w promocji za 20zł i w sumie nie widzę różnicy (oprócz tej znaczącej w cenie ) raz przeciekła kupka na plecy ale akurat w tedy mocno się ssiusiał i może dlatego nie był taki chłonny.
A poza tym są ok

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Goferku
U Nas podobny dzisiaj dzień jak u Ciebie ....
może chociaż nocka będzie ładnie przespana.
Stary 2011-12-28, 21:42   #4316
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Na szczęście nie mieszkam z teściową a z dobrych rad to nie wiem czy wiecie, ale trzeba z mieszkania wszystkie lustra wyrzucić- to czyste zło, bo wyzwalają w dziecku agresję
a moja tak lubi patrzeć w lustra

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Kasik masz przerąbane z tym jedzeniem, wspólczuję
mam pytanie o ten bąbelek - u nas nikt nie mówił o żadnym pękaniu żadnego bąbelka. Nawet o wystąpieniu. Kiedy się pojawił, uznaliśmy że normalne i nie podejmowaliśmy działań. Ale w Wigilię Dziecię było niespokojne cały dzień (nowe otoczenie, poducha szpagatówka, inny rytm - podejrzewaliśmy że to przez to), a po Wigilii przy kąpaniu okazało się, że bąblisko eksplodowało, pozostawiając nieco ropy na ubranku. Małżon mój niczym heros grecki pojął się śmiertelnie nieprzyjemnego zadania wyciśnięcia reszty i stanął na wysokości zadania. Po wyciśnięciu całej ropy (której było więcej niż kiedykolwiek w jakimkolwiek ropniaku widziałam), na co zużył dwie pary wacików kosmetycznych okrągłych (tyle jej było), z bąbla wystającego na pół opuszka mojego małego palca zrobił się krater tychże rozmiarów. Przejechaliśmy to jeszcze spirytem na odkażenie (i myślałam o dodaniu do mleka na znieczulenie ), a nasza Kruszyna nieco się uspokoiła, przynajmniej na tyle, na ile można się uspokoić z wyciśniętym pękniętym bąbliszczem, poduchą szpagatówą, arytmią dzienną i w całkiem nowym otoczeniu. Całe szczęście że mój Małżonek był przy mnie i mnie tak mężnie wspierał. On jest taki cudowny i męski, wiecie?

Nie wiem czy to tak powinno wyglądać. Czy wiesz coś więcej na temat tych bąbli? Czy to całkiem normalne jest, że tyle żółtawo-zielonkawej ropy się gromadzi?

Powyższej wypowiedzi w ogóle nie pisał mój Mąż. To ja sama, z własnej inicjatywy i bez jego wiedzy, aby go pochwalić za tą całą wspaniałość, którą mnie tak hojnie obdarza każdego dnia od narodzin.

I pamiętajcie, nie warto zostawiać otwartego wpół napisanego posta
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:02   #4317
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Faktycznie mąż stanoł na wysokości zadania, bo mój to by nawet nie patrzył na to ze strachu i by pilnował żebym ja tego nie ruszała, bo pewnie by stwierdził, że zaraz coś się przyczepi
a i pewnie by mnie zawiozł na następny dzień do przychodni na przegląd

Idę legnąć Maminki.
Dobrej nocki życzymy
Stary 2011-12-28, 22:33   #4318
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
u nas nikt nie mówił o żadnym pękaniu żadnego bąbelka. Nawet o wystąpieniu. Kiedy się pojawił, uznaliśmy że normalne i nie podejmowaliśmy działań. Ale w Wigilię Dziecię było niespokojne cały dzień (nowe otoczenie, poducha szpagatówka, inny rytm - podejrzewaliśmy że to przez to), a po Wigilii przy kąpaniu okazało się, że bąblisko eksplodowało, pozostawiając nieco ropy na ubranku. Małżon mój niczym heros grecki pojął się śmiertelnie nieprzyjemnego zadania wyciśnięcia reszty i stanął na wysokości zadania. Po wyciśnięciu całej ropy (której było więcej niż kiedykolwiek w jakimkolwiek ropniaku widziałam), na co zużył dwie pary wacików kosmetycznych okrągłych (tyle jej było), z bąbla wystającego na pół opuszka mojego małego palca zrobił się krater tychże rozmiarów.
Jej... jak mogli was nie pouczyć!!! Każda forma bąbla lub go brak jest jak najbardziej prawidłowa. Tyle, że jeśli pojawi się bąbel z ropą to NIE WONO go wyciskac!!! Trzeba zakleic jałowym wacikiem-aby nie było styczności z bakteirami/ubrankami i nie moczyć rączki/ramienia przy kąpieli.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:37   #4319
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Tak,dokladnie tak, cala noc nie spala,zjadla mleko troszke snu i hello-wyspilam sie juz!!
No wlasnie ONA PRZESYPIA WIEKSZOSC DNIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jakbym tyle spala tez bym chciala w nocy buszowac,mam tylko problem jak ja przestawic?to nie oli ze wezme ja na przetrzymanie i tyle,ona jak jest spiaca to po prostu spi,nie wazne czy jej ktos piszczy,krzyczy do ucha czy biega na okolo dniej podnosi jej nogi rece,chce spac i spi

dzisiaj pojechalam po karuzele fp po Oliwii,muzyczka leci-laska w miare lezy w lozeczku,przestanie grac i od razu sie nie podoba
tz na nocki od 20 do 4 chodzi wiec sama sobie musze radzic,zreszta on w nocy z Oliwia spi, a jak sama jestem to ja z nia spie,a mala w pokoiku chyba ze wyje to siedzimy w jednym pokoju we 3 .
Wiecie moze ile czlowiek moze wytrzymac bez snu?Amelia zasnela pare minutek po 7 Oliwia wstala pare minut przed 9,jak Oli spi to sprzatam i szykuje obiad...
dlugo tak sie da?

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Nie mam do konca nawet czasu byc z wami na biezaco bo Oliwia przechodzaca bunt 2 latka jest momentami nie do ogarniecia,mowie do scian,do sufitu,podlogi,ale na pewno nie do niej.
Na slowa nie wolno reaguje wrecz zupelnie odwrotnie, dzis postawila sobie taki z lipnego chwiejacego sie plastiku stolek na kanapie,odlozylam Amelie pop jedzeniu zdazylam podbiec i spadla,akurat ja zlapalam.

KURRRR mala znowu nie spi!!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 23:50   #4320
Seona
Zakorzenienie

Jejq, Darusiaaa, wspolczuje, Pati tez tak miala, ale jej to przeszlo. Trzeba przeczekac. A Lili to aniol, normalnie spi cale noce- 2 karmienia lub 1!!!

Wiszkaa, g
ratulacje!!

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości