|
|
#2011 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Witam wieczornie
Właśnie wróciłam od koleżanki, która ma prawie 3 miesięczną córę (moja ciąża tygodniami idzie identycznie jak wiek tej małej ) i jestem w niej zakochana po uszy (na szczęście mieli dużo uniwersalnych, i dla dziewczynki i dla chłopca) Cytat:
Super Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2012 | ||
|
Rozeznanie
|
Współczuje sytuacji.Ja staram się swoją traktować z wielkim dystansem .Dobrze że jest 200 km od nas
![]() mimo że ogólnie jest dość fajna kobitą to już jedno poważne spięcie o Zosie tez zaliczyłam i rok z życia... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Póki co nie przytyłam jeszcze nic i mam nadzieję że w tej ciąży nie dobije jak w poprzedniej do +20 kg ![]() Co prawda pół roku po porodzie wróciłam do figury ale tym razem musze bardziej uważać. co do imienia dla fasolki to Zosie wybierał Paweł a ja mam juz zarezerwowanego Krzysia dla chłopczyka ![]() Jak będzie druga kobietka to tatuś znowu bedzie wybierał |
||
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Hey mamuśki
![]() Kończe trzeci miesiąc i brzuch mam już zdecydowanie większy 4 stycznia idę na usg i nie mogę się doczekać ![]() Nadal nękają mnie bóle głowy... ![]() A imiona mamy już wybrane tylko nie powiemy nikomu ze znajomych, bo zdarzyło nam się już, że kiedyś sie wygadałam ( zawsze chciałam mieć córeczke Majke ) i kuzyn TŻta o tym samym nazwisku nadał je córce i teraz na jednym podwórku biegałyby dwie panienki o tym samym imieniu i nazwisku... Zatem wymyśleliśmy nowe imionka, ale że w rodzinie przynajmniej dwie oprócz mnie ciężarne Panie wiec robimy z tego małą tajemnicę
|
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jesli moge zapytac w jakiej czesci wysp mieszkasz?
|
|
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Ah dopiero co wczoraj nadrobiłam zaległości w wiadomościach, a dzisiaj już tyle nowych postów
![]() Byłam dzisiaj na usg - znaczy w zasadzie to na normalnej wizycie, ale ponieważ na razie nic poważnego się nie dzieje, to usg jest dla mnie najważniejsze. Jestem w 10tc i było to drugie usg. W stosunku do poprzedniego (3 tygodnie temu) nastąpiła kolosalna zmiana Dzieciaczek ma prawie 3 cm. Widzieliśmy główkę, nóżki, rączki. Niesamowicie brykał Usłyszeliśmy serduszko - było to coś fantastycznego i bardzo wzruszającego Strasznie się z tego cieszę ![]() W pracy już wiedzą, że jestem w ciąży. Nie było to zbyt przyjemne. Wyszło, że zaszłam w ciążę specjalnie i na złość wszystkim... Ale nie przejmuję się tym, najważniejsze żeby maluszek był zdrowy ![]() i a propos lepszych momentów to chyba w przypadku przekazania takiej wiadomości szefowi on nigdy nie nastąpi
|
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zycze wam wszystkich rozmow takich jak moja ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- ohhhh! z jednej strony jestem glodna a z drugiej nie mam apetytu i chce mi sie wymiotoac i rano bylo to samo ![]() chyba sie wczoraj przechwalilam za bardzo ze juz mi przechodzi
|
|
|
|
|
#2017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rano jest najgorzej, bo mdli mnie z głodu, a nie mogę zjeść śniadania, bo robi mi się słabo, duszno i nic nie chce przejść przez gardło. Potem jest lepiej, choć czasem zdarza się to też w ciągu dnia
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ze juz bylo lepiej a dzsiaj znowu noooo
|
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też już było lepiej. A w święta wróciło. Miejmy nadzieję, że te atrakcje niedługo się skończą
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dzisiaj takie wzdęcia...
W ogóle trzymajcie kciuki, żeby gin umówił mnie jutro na jak wcześniejszy termin
|
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Mi pomaga jak sobie pomyślę, że mamusi jest źle, bo maluszek pięknie rośnie i hormony wariują
Zaraz mi łatwiej to znieść, jak sobie uświadamiam dlaczego mi tak nieprzyjemnieDobranoc
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2024 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mnie też męczą wzdęcia mam brzuszek jak balon![]() Cytat:
![]() dobranoc
|
|||
|
|
|
#2025 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2012
U mnie pokazuje 6 tyg 1 dzień, a termin 22 sierpień
. Kasiu jesteśmy w tym samym wieku, ja starałam sie aż 6 m- cy także byłam już mocno zniecierpliwiona. Do gin idę 10 stycznia wtedy mam nadzieje zobaczyć serduszko, tydzień temu go jeszcze nie było. Co do objawów to poza lekkomyślnie skurczami i bolączki piersiach nic mnie nie trapi. Pozdrawiam i życzę pięknie bijacych serduszek
|
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Co tu tak pusto ![]() Spać dzisiaj, wczoraj i przedwczoraj nie mogłam. Dzisiaj wstałam o 5.00, włączyłam TV i około 8.00 zachciało mi się spać, ale nie ma tak dobrze - zaczął boleć mnie żoładek i zrobiło mi się niedobrze (pierwszy raz - niedawno pisałam wam że nie mam żadnyc objawów). No więc trzeba było wstać i zrobić sobie gorącą herbatę z dodatkiem imbiru i miodu. Na szczęście pomogło. ps. ja miałam te mdłości przez jakieś pół godziny, ale jak sobie pomyśle, że niektóre z was mają je znacznie dłużej to mam ochotę was wszystkie przytulić, ale DZIELNE MAMUSIE WSZYSTKO WYTRZYMAJĄ DLA SWOJEGO DZIECIĄTKA
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
głód sie rodzi, idę |
|
|
|
#2028 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Dziś rano wstałam z opryszczką na ustach, jestem przerażona. Czy to może zaszodzić maleństwu? Wizytę u lekarza mam dopiero 11. 01. Wcześniej już miałam opryszczki, no teraz bardzo sie boje, że to może negatywnie odbić sie na naszym dzidziusiu.
|
|
|
|
#2029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie jak przyjmowałam sie do pierwszej pracy juz na rozmowie kwalifikacyjnej padło pytanie czy zamierzam w najbliższym czasie zajść w ciąże. Zostałam przyjęta do pracy po jakimś czasie zaszłam w ciąże. Niby wszystko ok szef nie dał po sobie poznać ze coś nie tak, ale jak tylko poroniłam to odrazu zostałam zwolniona.......
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja powiedziałam szefowi szybko o ciazym, był zaskoczony ale pograyulowałi podziekował za szczerość, dalej moderowałam rozmowe tak by zrobiło sie miło, mysle ze sie udało
|
|
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2032 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2033 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)Antosia Super Cytat:
. Bierze tyle kasy ile mu się chcę. Np. ostatnio miałam robioną cytologie,USG, i normalne badanie gineklogiczne-80 zł. Wcześniej miałam robione USG i badanie ginekologiczne-90 zł, jeszcze wcześniej 50 zł.Cytat:
Cytat:
![]() Hello. Kiedyś na wizażu był wątek o opryszcze wargowej w ciąży. Ja czytałam ,że wargowa nie jest groźna. I tutaj też są różne opinie,bo jedni mówią że jeżeli przed ciążą miałaś już opryszczke wargową to nic się nie stanie jak teraz ją masz, a jeżeli przed ciążą nigdy jej nie miałaś a w ciąży dostałaś to może zagrażać. Ja niestety nie wiem co jest prawdą. A nie masz możliwości kontaktu z położną??
|
|
#2034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znajome namawiały mnie że powinnam iść do sądu pracy, ale ja zrezygnowałam bo nie chciałam żeby temat poronienia się ciągnął za mną. Pracować z takim chamem też nie miałam już ochoty. Teraz jestem na swoim i nie muszę się stresować rozmową z szefem ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Zdrobnienie Antosia mi się podoba, tylko Antonina tak patetycznie brzmi
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż kręci nosem na Antka, ale na Antoninę wyraził zgodę ![]() Próbuję nie umrzeć... ten katar jest straszny... wyczytałam gdzieś żeby użyć wody morskiej-akurat mam ją w domu, może akurat pomoże. Dobrze, że gorączki nie mam i że mdłości w końcu mnie opuściły
|
|
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2012
Dziewczyny-zapraszam na wątek mamuś lipcowo-sierpniowych: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=572089. Przygarniemy nawet te z terminem na koniec sierpnia/początek września
|
|
|
|
#2037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2038 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i witam się z Wami, dzisiaj kończę 11 tydzień
|
|
|
|
|
#2039 |
|
Wtajemniczenie
|
Martarynka- tylko nie zapomnij zapytać w aptece czy możesz stosować plasterki
W sumie może nawet farmaceuta Ci coś doradzi w tej sprawie.Cześć Sala
|
#2040 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry Mamusie
Witaj Sala |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

) i jestem w niej zakochana po uszy
(na szczęście mieli dużo uniwersalnych, i dla dziewczynki i dla chłopca)