Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz. XVI - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-29, 00:00   #661
chocolate muffin
Rozeznanie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
a skąd jesteś, przypomnij mi
Z 3 ulic od Ciebie Rozpoznałam Cię po sukience

Edytowane przez chocolate muffin
Czas edycji: 2011-12-29 o 00:03
chocolate muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 00:06   #662
niut0
Zakorzenienie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Z 3 ulic od Ciebie Rozpoznałam Cię po sukience
aa proszę, to ja już też wiem - poznaję po zdjęcie a avie zakładam, że jesteś osobą, która je zrobiła?
Stary 2011-12-29, 00:07   #663
chocolate muffin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
aa proszę, to ja już też wiem - poznaję po zdjęcie a avie zakładam, że jesteś osobą, która je zrobiła?
Zgadza się
Stary 2011-12-29, 00:10   #664
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadza się
Coraz więcej znajomych twarzy na wizazu
Wracając do makijażu - nie polecam kosmetyczki ze strzybnicy (ten budynek w którym jest szewc), pani jest meega miła, pewnie wybiorę się do niej na jakieś zabiegi, ale mój makijaż wyszedł okropnie. Miał być smokey eye, skończyło się na czarnym cieniu pod oczami i białym pod brwiami. Innych makijażystek nie znam, ale myślę, że już czas się za kimś rozejrzeć
Stary 2011-12-29, 00:19   #665
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dziewczyny nie moge spac przez te suknie:P gadalam jeszcze przed chwila z mlodsza siostra i jeszcze raz powiedziala mi ze we wszystkich bylo super i widzialam, ze mowi to szczerze, bo wiem kiedy mowi cos bez przekonania
Zrobilam sobie przed chwilą fryzure slubną taka jakbym chciala, czyli proste wlosy spiete na bok i naprawde fajnie mi tak zalozylam do tego extra swiecące kolczyki i wygladalo super jejku ja dzisiaj jestem cala podekscytowana:P

ide sie myc i sprobuje zasnąc dobrze, ze TZ dzisiaj u mnie nie spi, bo by Go ucho bolalo jakbym zaczela znowu opowiadac o sukniach hehe

dobranoc
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 00:20   #666
chocolate muffin
Rozeznanie

Niuto
No trzeba się rozejrzeć za kimś. W ogóle to ja cały czas nie wiem co zrobić z włosami, niby je teraz zapuszczam żeby mieć większe pole manewru potem, no bo z takich krótkich za ucho niezbyt wiele da się zrobić, ale z drugiej strony nie chcę mieć jakiegoś sztucznego koku. A ma mi być wygodnie bo 4.08 może być mega gorąco

__Paulinka__
Ja byłam tak rozentuzjazmowana po pierwszym dniu mierzenia Potem mi przeszło, a na koniec miałam mega zgryz bo miałam w rękach 2 sukienki i nie wiedziałam którą wybrać. I szczerze do tej pory nie jestem pewna... :P ale już zmieniać nie będę, bo były dosyć podobne do siebie i w obydwu mi było fajnie.

Edytowane przez chocolate muffin
Czas edycji: 2011-12-29 o 00:24
chocolate muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 00:58   #667
betterw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie moge spac przez te suknie:P gadalam jeszcze przed chwila z mlodsza siostra i jeszcze raz powiedziala mi ze we wszystkich bylo super i widzialam, ze mowi to szczerze, bo wiem kiedy mowi cos bez przekonania
Zrobilam sobie przed chwilą fryzure slubną taka jakbym chciala, czyli proste wlosy spiete na bok i naprawde fajnie mi tak zalozylam do tego extra swiecące kolczyki i wygladalo super jejku ja dzisiaj jestem cala podekscytowana:P

ide sie myc i sprobuje zasnąc dobrze, ze TZ dzisiaj u mnie nie spi, bo by Go ucho bolalo jakbym zaczela znowu opowiadac o sukniach hehe

dobranoc
Mam podobny problem. Nie mogę się zdecydować nawet na konkretny fason, nie mówiąc już o modelu. Zmierzyłam już różne i podobno w każdym wyglądam ładnie. No i nie wiem, co robić. A nie należę do osób, które lubią chodzić po sklepach i mierzyć. Moja przyszła świadkowa też nie, udało mi się ją wyciągnąć dwa razy, ale widzę, że już ma dość. :P Wypadałoby się już zdecydować na konkretny fason i zawęzić poszukiwania.
Fryzurkę bym chciałą właśnie taką, jak opisałaś. Ewentualnie z tyłu półpodpięta. Moja mama widzi mnie w lokach i cały czas mi mówi o kręceniu włosów i upinaniu loczków... bleeee... To chociaż co do fryzury mniej więcej wiem, jaką bym chiała. No i wiem, że chcę długaśny welon.
betterw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 01:18   #668
evoonia86
Zakorzenienie

o matko nawet nie zauważyłam, że już jest tak późno. zbieram się do łóżeczka. dobrej nocki
Stary 2011-12-29, 05:50   #669
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Mam suknię! Wszem i wobec ogłaszam że wygrała nr.2 i mam ją już w domciu

Jesteś mega odważna!! Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
A dziewczyny mam suknię
pokaże wam ale dopiero w sobotę bo właśnie jadę do TŻ powiem tylko że Ms Moda

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
ale wysyp sukienkowy poszalałyście dziewczyny
a ja miałam gości, którzy sobie zamówili tiramisu i dzisiaj wszystko mi wyjedli
ale potem TŻ wziął mnie na małe zakupki i dostałam słodki sweterek
o taki:
http://www.sklep.topsecret.pl/ts/ubr..._rekaw/12/0/11
tylko tu wygląda na długi, a wcale taki nie jest

witam nowe PM-ki
nena koniecznie MM
bardzo fajny ten Twój sweterek

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
My wlasnie cos takiego planujemy Super sa te fotki z wasami, kapeluszami itd.
Z dodatkowych atrakcji to golabki przed kosciolem, tuby z platkami, lampiony, wystep Elvisa Presleya, pokaz slajdow z naszego slubu cywilnego na Dominikanie (mam tylko nadzieje ze uda mi sie je przetrzymac w tajemnicy do tego czasu) to bedzie niespodzianka, bo nie wiele osob bedzie o tym wiedziec, plonaca kita, fontanna czekoladowa, bardzo mozliwe ze krotki 10-15 min wystep znajomych ktorzy sa profesjonalnymi piosenkarzami. I zastanawiamy sie nad karaoke, bo nasz zespol robi je w cenie, ale nie wiem czy to juz nie bardzie za duzo. Wyjdzie w praniu.
Banki, konfetti, dym, sztuczne ognie i balony odpadaja, bo takie rzeczy mi sie nie podobaja....
Jak zaczęłam czytać tą listę, to myślałam, że żartujesz a Ty wszystko na poważnie

Edytowane przez Madziuniusia
Czas edycji: 2011-12-29 o 05:52
Madziuniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 08:23   #670
nena1984
Zakorzenienie

hejka
spaaaaać

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Mnie martwi to, że ok. 90% rodziny Tż mieszka w Ameryce, a wiadomo, że bilet kosztuje i raczej stamtąd nie leci się na tydzień, tylko trzeba na min. 2-3 tygodnie przylecieć, co też wiąże się z urlopami itd. Trochę niefajnie będzie jak z mojej strony będzie więcej familii, a od niego garstka, ale co zrobić
u mnie też będzie więcej mojej rodziny, ale to dlatego że jest większa, tym bym się akurat nie przejmowała - nie musi być po równo. Mam nadzieję że rodzina zza oceanu dopisze u Ciebie

a w ogóle, to mój kolega w poniedziałek poleciał na ślub na Filipiny, który odbędzie się w Sylwestra. Brat jego dziewczyny na co dzień mieszka w Anglii, tam poznał Filipinkę, oświadczył się...no i ślub w rodzinnych stronach Pmki. Podróż z czterema przesiadkami, a cena biletu to 4 tys. zł Najlepsze jest jednak to, że państwo młodzi zasponsorowali najbliższej rodzinie pana młodego bilety. No więc kumpel w zasadzie za free poleciał sobie właśnie grzać tyłek na dwa tygodnie na Filipny. Z racji tego, że on sam jest fotografem, to jak wróci - nie omieszkam wrzucić paru zdjęć na pocztę

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 08:42   #671
Irmelin333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość

A skoro temat pierwszego tańca, to ja się pochwalę naszą piosenką (UwAgA: śpiewa NASZ zespół ) Oto link:
http://aristosband.pl/CAN_YOU_FEEL.mp3
Jestem pod wrażeniem wokalisty! Juz widze ze zespół macie bardzo dobry - facet naprawde pieknie śpiewa. A jeśli mogę zapytać, drodzy są?

_Paulinka_
dobrze robisz, ze bierzesz TŻa, ja tez chcialam ale sie zgodził.
Irmelin333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 08:51   #672
MARGIDA
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki, ja dzisiaj w domki siedzę
tzn. zaraz wybywam, bo moja babcia ma urodziny, a że popołudniami woli drzemkę od gości, to impreza urodzinowa odbywa się o godz. 10

widzę,że koniec roku to ekscytujący czas dla PM-ek szukających sukni
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 09:05   #673
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Zamówiłam suknię!!!
Przymierzyłam kilka modeli, na sam początek poszła suknia w której byłam zakochana i była po prostu cudowna! Jednak gdy przymierzyłam drugą, na której mojej mamie zależało to stwierdziłam, że moja faworytka chyba nie była nią. Potem przymierzyłam kilka kolejnych jednak ciągle wracałam do tej nr 2. No i w końcu podjęłam ostateczną decyzję, ale było naprawdę ciężko. Dostanę gratis do niej welon w kwocie 220zł, suknia będzie kosztować 2650zł. Przymierzałam ją w kolorze ecru jednak ja będę miała białą z srebrnym paskiem ;D.

Oto i ona jednak na zdjęciu nie wygląda tak jak na żywo- tutaj jest taka nijaka, a na żywo- CUDOWNA:
bardzo ladna

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
O wow!!!!!! No to świetnie
A Twój ubiór juz cały skompletowany??? Kiedy możesz sukienkę odebrać??

Ja bym chyba umierała ze strachu już. Ze strachu przed przygotowaniami.

Księdzem nie ma się co przejmować. Na waszą korzyść wpływa samo przyjęcie księdza.
Parę lat temu na mieszkaniu studenckim przyjmowaliśmy kolędę w pokoju gdzie mieszkała parka i jakoś ksiądz sie nie czepiał. Poza tym zawsze można walnąć ściemę, że wyemigrowaliście z domów rodzinnych za pracą i taniej wychodzi wynajmowanie jednego mieszkania niż dwóch osobnych, tym bardziej jak się zbiera kasę na ślub i wesele
I gratuluję obrączek

Bardzo świetna!!!!!!!

Jak tak patrzę na te Wasze suknie to też mam mały smuteczek w sercu. Bo bardzo podobają mi się te warstwy tiulu, falban, pięknie podkreślane talie, suknie marzenie!!!!!
Ale wybrałam swoją prostą, może wizualnie nie będzie ze mnie PMka na 100% ale wewnętrznie będę spełniona na maksa!
Och, my baby jesteśmy wstrętne, najpierw miesiącami wybieramy, jaramy się czymś, a potem przyjdzie taki moment, że nie jesteśmy w pełni zadowolone. No żesz!!!! Po dupie powinnam dostać!!!
Dokladnie zaraz dostaniesz Twow wybor padl na bardzo elegancka suknie, jesli w takich sie dobrze czujesz to strzal w 10, bo jest taka delikatna zarazem... sliczna!
Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
ojoj ja to przerabiałam przed świętami... już mi przeszło (3 dni w łóżku) gorączka, kaszel, katar. Został mi kaszel i katar... ;/

POMOCY !!!!! Muszę się zdecydować na suknię... i mam 3 do wyboru... dosłownie głupieje a chcę jutro kupić
http://www.mysticbridal.pl/

z tej stronki z kolekcji 2011 suknia Norica lub Nunari

albo alexis (załączam zdjęcie)
Bardzo ladna... ma podobny motyw kwiatowy do mojej
Weekend coraz blizej
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 09:18   #674
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Witam się w środku nocy ja dziś pierwszy dzień w pracy po Świętach i jak dla mnie tragedia, zaraz usnę
Stary 2011-12-29, 09:51   #675
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Dzień dobry PMki!

Chciałam każdej z Was w nocy odpisać, ale padłam przed kompem i całe moje cytowania Waszych wypowiedzi trafiło...
Wczoraj miałyście niesamowicie owocny dzień pod względem sukni- bardzo serdecznie każdej z PMek, której udało się znaleźć tą wymarzoną sukienkę gratuluję I gratuluję załatwionych spraw ślubnych

Co do mojego maratonu po salonach... Ja nie mam sukni... ALE, znalazłam jedną piękną - pierwsza, którą przymierzyłam, nie chciałam jej zdejmować i chyba z pół godziny chodziłam sobie przed lustrem Mamusia i tatuś byli zachwyceni, mówili, że to ta suknia, ja czułam się tak niesamowicie: szczupła, piękna, błyszcząca, miałam w niej idealną figurę
A później w innym salonie - Ewa Śliwa w Bielsku-Białej - zmierzyłam jeszcze kilka sukienek i w każdej wyglądałam super, ale nie zrobiły już takiego wrażenia ani na rodzicach, ani na mnie, jak ta pierwsza suknia Jestem tak szczupła, że wszystkie sukienki świetnie leżały i gdyby były odpowiedniego rozmiaru to byłoby idealne, mierzyłam różne fasony kiecek i powiem Wam, że ciągle moim głównym punktem odniesienia jest to, że suknia musi być duża i zrobić wrażenie na gościach i przede wszystkim na przyszłym Mężu A na mnie, napiszę tą egoistyczną myśl, każda kieca wyglądała pięknie i nie wiem, co ja mam zrobić Najpierw zakochałam się w Mori Lee 6601, a teraz w sukni innej (jest tutaj na forum, ale nie jestem pewna, czy moja jest oryginalna, chociaż wygląda w 100% tak samo) i obie są dla mnie idealne z tym, że lepiej się czuję w tej wczorajszej, ale Mori Lee jest z tych "rozpoznawalnych", a ta druga to suknia bardzo popularna, piękna i szczupłe dziewczyny wyglądają w niej przepięknie... Jak uporządkuję sobie wszystko w mojej głowie i dojdę do sukniowego ładu z myślami to podam Wam nazwę modelu Mam jedno zdjęcie z wczorajszej wyprawy, bo wszędzie tak pilnowali i na fotce jest suknia, której na pewno nie chcę - ani jednego zdjęcia w pierwszej z wczorajszego dnia nie mam
Przepraszam za chaotycznego posta, ale walczę z myślami

Idę się teraz TŻować- idziemy do fryzjera, kosmetyczki i na wyprzedaże

Edytowane przez Wiktusiaczek
Czas edycji: 2011-12-29 o 09:52
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 09:54   #676
marcia45
Zadomowienie

Hej

Wreszcie sie odzywam, bo cos ślubnego ruszyło u nas:P Pisze średnio raz na każdy wątek, ale u nas wszystko w miejscu stało. A teraz praktycznie pół roku do ślubu a my w kropce, choć moja koleżanka twierdzi, że i tak bardziej nas sprawy ślubne pochłaniają niż ich.

niusia z sukni, które wstawiłaś mi się podobasz w tej https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1325054535

jagodzia
mi się podobasz w obu, choć bardziej w pierwszej, pewnie głównie przez kolor. Masz śliczną twarz, tak offtopowo, ale nie mogłam się powstrzymać, bo to pierwsza myśl jak otworzyłam zdjęcie.

Ogólnie zapisałam nas(mnie, moja sis i moja przyjaciółkę) już do fryzjera i na makijaz. Na 8 nie wyspimy sie ale dziewczyny stwierdziły, że we trzy to lepiej wcześniej, tym bardziej, że fryzjer 60 km od miejsca ślubu. U nas wszyscy czeszą okropnie, a tam czesała się moja przyjaciółka, po niej moja siostra cioteczna i jej świadkowa, i jeszcze jedna panna młoda i wszystkie wyglądały super. Aż się zastanawiam czy na próbną iść, bo moja przyjaciółka mówi, że nie warto.

Wybraliśmy też obrączki, półokrągłe, moje mają trzy cyrkonie. Myśle jeszcze nad brylancikami, ale pani powiedziała, że jak będzie kiedyś trzeba rozszerzać to cyrkonie kupimy większą, jakby co, a brylancik to już większy koszt. Przejdziemy się jeszcze po salonach w wawie i jak nic innego nam w oku nie wpadnie to któraś z mam pójdzie i nam zamówi te.

Złożyliśmy też wnioski o paszporty, teraz szukać tylko podróży poślubnej.

Nadal nie mamy fotografa. Na pewno chcemy sam plener i ci tansi, robią zdjęcia tak, że sami byśmy podobnie zrobili, tylko pewnie jak zstawimy opcje, że znajomy nam zdjęcia zrobi to zostaniemy bez zdjęć. A na droższego fotpgrafa już nas nie stać
Chcemy rodzicą dać takie duże nasze zdjęcia ślubne i pytaliśmy się w zakładach gdzie można w naszej mieścinie takie zrobić. I tylko w jednym zakładzie robią, 60 zł za takie powiększenie trochę większe niż A3, ale powiedzieli, że musimy wziąść wtedy minimum 3 pozy(a mi sie studyjne zdjęcia nie podobaja i znów zonk)

Długi post wyszedł, ale dawno nie pisałam:P A teraz suknia. Tu na wątku coraz więcej posiadaczek sukien a ja dalej bez. Jedna mi sie podoba i myślę o niej cały czas, ale chce jeszcze pochodzić po salonach by byc pewna na 1000% a nie mam kiedy. a jak znajde czas to nie mam wtedy z kim, bo TZ nie wezem, chce zeby niespodzianke mial Wstawiam zdjęcia w mojej faworytce, napiszcie co myślicie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ww2.jpg (30,3 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ww3.jpg (25,3 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ww.jpg (38,1 KB, 67 załadowań)

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:18   #677
evoonia86
Zakorzenienie

dzień dobry

marcia45 piękna ślicznie prezentuje się tył sukni
Stary 2011-12-29, 10:21   #678
kilianna
Zakorzenienie

Hej dziewczyny tak dawno się nie odzywałam, że pewnie nikt mnie nie pamięta , ale ja Was pamiętam doskonale

nie odzywałam się, bo miałam problemy zdrowotne i brak czasu na wizaż

już jest lepiej, a nawet o tyle lepiej, że WCZORAJ KUPIŁAM SUKNIĘ ŚLUBNĄ. PO prostu jestem tak podekscytowana tym faktem, że postanowiłam prędko wejść na wizaż i napisać do moich PM 2012, żeby podzielić się tą radością.

Niestety, fotek jeszcze nie mam, bo moja świadkowa wzięła aparat , a nie wzięła baterii

ale opiszę mniej więcej, co wybrałam. Może pamiętacie, że chciałam coś prostego, klasycznego, bez ozdób itd? Nie podobały mi się księżniczki, wyszłam z księżniczką
Otóż byłam w 3 salonach, nic mi się nie podobało na tyle, by było WOW. Już myślalam, że wezmę coś, byleby wziąć, za co dostałam burę od świadkowej
W końcu zrezygnowana weszłam do ostatniego salonu, wybór był minimalny, ale pani spojrzała na mnie i wyciągnęła suknię, która mi się w ogóle nie podobała. Gorset wysadzany maleńkimi kamyczkami i kwiatuszkami (jak stokrotki, tylko jeszcze mniejsze), dół z tiulu, bardzo zwiewnego i szykownego, taka księżniczka typowa rozkloszowana. Mówię, a co mi tam, przymierzę. Gdy ją założyłam na siebie.... po prostu było WOW NAD WOWY
świadkowa stwierdziła, że muszę ją wziąć, bo to jest to.

Wahałam się, ale po ugadaniu się z panią, że zrobi mi za darmo kilka przeróbek "po mojemu", zdecydowałam się. Z miejsca podpisałam umowę, wpłaciłam połowę kwoty za suknię no i mam ją Co do poprawek, to w talii będzie miała bordową szarfę a w gorsecie nieco mniej kamyczków, do tego zamiast bolerka ma mi uszyć w cenie sukni tiulowy szal na ramiona, bym nie świeciła golizną w kościele. Myślicie, że ten szal, to dobry pomysł? POwiedziała, że zrobi go za darmo z identycznego mateiału jak jest suknia.

Suknię będę miała za 3 miesiące. Teraz mam szukać butów bordo i materiału na szarfę.

Aha, moja suknia ma kolor ivory.

Jestem taka szczęśliwa, że ją mam I że znowu jestem z Wami

Marcia, podoba mi się Twoja suknia, tył wygląda zjawiskowo. Może z przodu jak dla mnie zbyt zdobna, ale ona w ogóle jest taka klasyczna i prosta, że chyba góra musi być bardziej zdobna. Masz ładną figurę, więc pewnie większość sukni pasuje świetnie na CIebie
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:21   #679
E87
Wtajemniczenie

Dziewcyzny pomozcie... szukam takiej sukienki jak filmowa Bella ma na fotce z 48 sekundy... http://www.youtube.com/watch?v=HycCyZQLEoQ
Stary 2011-12-29, 10:30   #680
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Hej, dziewczyny ja nie mam siły juz
Całą noc nie spałam przez ten katar, smarkam i smarkam i nic, nie mam jak oddychac

za 2 dni sylwester a ja co

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:31   #681
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny tak dawno się nie odzywałam, że pewnie nikt mnie nie pamięta , ale ja Was pamiętam doskonale

nie odzywałam się, bo miałam problemy zdrowotne i brak czasu na wizaż

już jest lepiej, a nawet o tyle lepiej, że WCZORAJ KUPIŁAM SUKNIĘ ŚLUBNĄ. PO prostu jestem tak podekscytowana tym faktem, że postanowiłam prędko wejść na wizaż i napisać do moich PM 2012, żeby podzielić się tą radością.

Niestety, fotek jeszcze nie mam, bo moja świadkowa wzięła aparat , a nie wzięła baterii

ale opiszę mniej więcej, co wybrałam. Może pamiętacie, że chciałam coś prostego, klasycznego, bez ozdób itd? Nie podobały mi się księżniczki, wyszłam z księżniczką
Otóż byłam w 3 salonach, nic mi się nie podobało na tyle, by było WOW. Już myślalam, że wezmę coś, byleby wziąć, za co dostałam burę od świadkowej
W końcu zrezygnowana weszłam do ostatniego salonu, wybór był minimalny, ale pani spojrzała na mnie i wyciągnęła suknię, która mi się w ogóle nie podobała. Gorset wysadzany maleńkimi kamyczkami i kwiatuszkami (jak stokrotki, tylko jeszcze mniejsze), dół z tiulu, bardzo zwiewnego i szykownego, taka księżniczka typowa rozkloszowana. Mówię, a co mi tam, przymierzę. Gdy ją założyłam na siebie.... po prostu było WOW NAD WOWY

Wahałam się, ale po ugadaniu się z panią, że zrobi mi za darmo kilka przeróbek "po mojemu", zdecydowałam się. Z miejsca podpisałam umowę, wpłaciłam połowę kwoty za suknię no i mam ją Co do poprawek, to w talii będzie miała bordową szarfę a w gorsecie nieco mniej kamyczków, do tego zamiast bolerka ma mi uszyć w cenie sukni tiulowy szal na ramiona, bym nie świeciła golizną w kościele. Myślicie, że ten szal, to dobry pomysł? POwiedziała, że zrobi go za darmo z identycznego mateiału jak jest suknia.

Suknię będę miała za 3 miesiące. Teraz mam szukać butów bordo i materiału na szarfę.

Marcia, podoba mi się Twoja suknia, tył wygląda zjawiskowo. Może z przodu jak dla mnie zbyt zdobna, ale ona w ogóle jest taka klasyczna i prosta, że chyba góra musi być bardziej zdobna. Masz ładną figurę, więc pewnie większość sukni pasuje świetnie na CIebie
Super gratulacje moze na stronce salonu jest suknia, to nam pokazesz?
Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Hej

Wreszcie sie odzywam, bo cos ślubnego ruszyło u nas:P Pisze średnio raz na każdy wątek, ale u nas wszystko w miejscu stało. A teraz praktycznie pół roku do ślubu a my w kropce, choć moja koleżanka twierdzi, że i tak bardziej nas sprawy ślubne pochłaniają niż ich.

niusia z sukni, które wstawiłaś mi się podobasz w tej https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1325054535

jagodzia
mi się podobasz w obu, choć bardziej w pierwszej, pewnie głównie przez kolor. Masz śliczną twarz, tak offtopowo, ale nie mogłam się powstrzymać, bo to pierwsza myśl jak otworzyłam zdjęcie.

Ogólnie zapisałam nas(mnie, moja sis i moja przyjaciółkę) już do fryzjera i na makijaz. Na 8 nie wyspimy sie ale dziewczyny stwierdziły, że we trzy to lepiej wcześniej, tym bardziej, że fryzjer 60 km od miejsca ślubu. U nas wszyscy czeszą okropnie, a tam czesała się moja przyjaciółka, po niej moja siostra cioteczna i jej świadkowa, i jeszcze jedna panna młoda i wszystkie wyglądały super. Aż się zastanawiam czy na próbną iść, bo moja przyjaciółka mówi, że nie warto.

Wybraliśmy też obrączki, półokrągłe, moje mają trzy cyrkonie. Myśle jeszcze nad brylancikami, ale pani powiedziała, że jak będzie kiedyś trzeba rozszerzać to cyrkonie kupimy większą, jakby co, a brylancik to już większy koszt. Przejdziemy się jeszcze po salonach w wawie i jak nic innego nam w oku nie wpadnie to któraś z mam pójdzie i nam zamówi te.

Złożyliśmy też wnioski o paszporty, teraz szukać tylko podróży poślubnej.

Nadal nie mamy fotografa. Na pewno chcemy sam plener i ci tansi, robią zdjęcia tak, że sami byśmy podobnie zrobili, tylko pewnie jak zstawimy opcje, że znajomy nam zdjęcia zrobi to zostaniemy bez zdjęć. A na droższego fotpgrafa już nas nie stać
Chcemy rodzicą dać takie duże nasze zdjęcia ślubne i pytaliśmy się w zakładach gdzie można w naszej mieścinie takie zrobić. I tylko w jednym zakładzie robią, 60 zł za takie powiększenie trochę większe niż A3, ale powiedzieli, że musimy wziąść wtedy minimum 3 pozy(a mi sie studyjne zdjęcia nie podobaja i znów zonk)

Długi post wyszedł, ale dawno nie pisałam:P A teraz suknia. Tu na wątku coraz więcej posiadaczek sukien a ja dalej bez. Jedna mi sie podoba i myślę o niej cały czas, ale chce jeszcze pochodzić po salonach by byc pewna na 1000% a nie mam kiedy. a jak znajde czas to nie mam wtedy z kim, bo TZ nie wezem, chce zeby niespodzianke mial Wstawiam zdjęcia w mojej faworytce, napiszcie co myślicie.
Sliczna masz figurke, suknia pieknie "opada" na ziemie, cudo... jak dla mnie jedynie ten tyl za bardzo odkrywajacy, wiec osobiscie nie zdecydowalabym sie na taka, ale jest lubisz dosc odwazne rkeacje to jak najbardziej
Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Dzień dobry PMki!

Chciałam każdej z Was w nocy odpisać, ale padłam przed kompem i całe moje cytowania Waszych wypowiedzi trafiło...
Wczoraj miałyście niesamowicie owocny dzień pod względem sukni- bardzo serdecznie każdej z PMek, której udało się znaleźć tą wymarzoną sukienkę gratuluję I gratuluję załatwionych spraw ślubnych

Co do mojego maratonu po salonach... Ja nie mam sukni... ALE, znalazłam jedną piękną - pierwsza, którą przymierzyłam, nie chciałam jej zdejmować i chyba z pół godziny chodziłam sobie przed lustrem Mamusia i tatuś byli zachwyceni, mówili, że to ta suknia, ja czułam się tak niesamowicie: szczupła, piękna, błyszcząca, miałam w niej idealną figurę
A później w innym salonie - Ewa Śliwa w Bielsku-Białej - zmierzyłam jeszcze kilka sukienek i w każdej wyglądałam super, ale nie zrobiły już takiego wrażenia ani na rodzicach, ani na mnie, jak ta pierwsza suknia Jestem tak szczupła, że wszystkie sukienki świetnie leżały i gdyby były odpowiedniego rozmiaru to byłoby idealne, mierzyłam różne fasony kiecek i powiem Wam, że ciągle moim głównym punktem odniesienia jest to, że suknia musi być duża i zrobić wrażenie na gościach i przede wszystkim na przyszłym Mężu A na mnie, napiszę tą egoistyczną myśl, każda kieca wyglądała pięknie i nie wiem, co ja mam zrobić Najpierw zakochałam się w Mori Lee 6601, a teraz w sukni innej (jest tutaj na forum, ale nie jestem pewna, czy moja jest oryginalna, chociaż wygląda w 100% tak samo) i obie są dla mnie idealne z tym, że lepiej się czuję w tej wczorajszej, ale Mori Lee jest z tych "rozpoznawalnych", a ta druga to suknia bardzo popularna, piękna i szczupłe dziewczyny wyglądają w niej przepięknie... Jak uporządkuję sobie wszystko w mojej głowie i dojdę do sukniowego ładu z myślami to podam Wam nazwę modelu Mam jedno zdjęcie z wczorajszej wyprawy, bo wszędzie tak pilnowali i na fotce jest suknia, której na pewno nie chcę - ani jednego zdjęcia w pierwszej z wczorajszego dnia nie mam
Przepraszam za chaotycznego posta, ale walczę z myślami

Idę się teraz TŻować- idziemy do fryzjera, kosmetyczki i na wyprzedaże
Ja rowniez gratuluje zakupow sukni wszystkich szczesliwym posiadaczka
Wiktusiaczek fajny ten Twoj chaotyczny post Widac, ze jestes podekscytowana i super Czekamy na fotki i decyzje?
Stary 2011-12-29, 10:34   #682
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny ja nie mam siły juz
Całą noc nie spałam przez ten katar, smarkam i smarkam i nic, nie mam jak oddychac

za 2 dni sylwester a ja co
To duzo herbatek z miodem pic i do lozeczka sie wygrzewac a za 2 dni bedzie ok! Sa fajne tabletki na to, zeby nie cieklo z nosa, jakos sie nazywaja cirrus, chyba sa na recepte, wiem ze Pani Doktor mi kiedys te tabletki zapisala jak mialam isc na egzamin a cieklo mi z nosa, tylko nie wiem czy to na katar "chorobwy" tez dziala, bo ja chyba mialam wtedy alergiczny...(na 100% nie pamietam...) ale zawsze mozna wybrac sie do apteki i podpytac
Stary 2011-12-29, 10:34   #683
Jamee
Zakorzenienie

Dzień dobry

Wszystkim dziewczyno które znalazły suknie szczególnie cieszy mnie decyzja Jagodzi

Muszę się wziąć za pisanie pracy mgr. A nie chce mi się przeogromnie a jeszcze wieczorem tańce też mi się nie chce

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:36   #684
madzia2306
Zakorzenienie

tż mi właśnie mówi że dzisiaj mamy święto moja mina bezcenna pytam się jakie święto na co on że no zdałaś egzamin więc mamy święto i dzisiaj zamawiamy pizzę i kupujemy piwko

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:40   #685
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
To duzo herbatek z miodem pic i do lozeczka sie wygrzewac a za 2 dni bedzie ok! Sa fajne tabletki na to, zeby nie cieklo z nosa, jakos sie nazywaja cirrus, chyba sa na recepte, wiem ze Pani Doktor mi kiedys te tabletki zapisala jak mialam isc na egzamin a cieklo mi z nosa, tylko nie wiem czy to na katar "chorobwy" tez dziala, bo ja chyba mialam wtedy alergiczny...(na 100% nie pamietam...) ale zawsze mozna wybrac sie do apteki i podpytac
mojego biednego tz zarazilam juz tym katarem

polecial wlasnie po jakies owocki i cytrynke i teraflu zatoki ma kupic bo wczoraj wykonczylam juz stare opakowanie.

Kurde, a tak na tego sylwka sie cieszylam nawet sukienke specjalnie kupilam na niego i myslalam o stroju na przebranie bo wszyscy mamy sie dodatkowo przebrac za cos- kogos. Ale nie mam pomysłu...

Mia i Tosia <3

Stary 2011-12-29, 10:41   #686
evoonia86
Zakorzenienie

Czarnooka_Paula współczuję my z TŻ-tem jesteśmy w takiej samej sytuacji jak Ty i jestem tym załamana dzisiaj i jutro będzie baaaardzo intensywne leczenie

kilianna witaj po przerwie gratuluję zakupu sukni
Stary 2011-12-29, 10:46   #687
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość

Niezłe emocje tam widzę u Ciebie Ale nawet nie wiesz, jakie masz szczęście, że wszystkie na Tobie pięknie wyglądają, bo tak naprawdę czego nie wybierzesz, będzie dobrze Czekamy na Twoją faworytę

Cytat:
No trzeba się rozejrzeć za kimś. W ogóle to ja cały czas nie wiem co zrobić z włosami, niby je teraz zapuszczam żeby mieć większe pole manewru potem, no bo z takich krótkich za ucho niezbyt wiele da się zrobić, ale z drugiej strony nie chcę mieć jakiegoś sztucznego koku. A ma mi być wygodnie bo 4.08 może być mega gorąco
Ja mam podobny, acz odwrotny problem. Mam długie włosy, za łopatki i się zastanawiam czy ich nie skrócić do ślbu, bo cholera jak w tym roku na wesela robiono mi fryzury, to miałam na głowie żelazny, ciężki hełm - ze wsuwek, których do długich włosów trzeba multum, żeby się fryzura 3mała. I teraz tak myślę, że skoro i tak chciałabym jakąś prostą fryzurę, to bez sensu jest mieć mega długaśne włosy, bo to tylko obciąży mi głowę i jeszcze mnie rozboli...
jak myślicie, ile mogę ściąć, żeby móc zrobić jakąś ładną fryzurkę?

Cytat:
Napisane przez betterw Pokaż wiadomość
Mam podobny problem. Nie mogę się zdecydować nawet na konkretny fason, nie mówiąc już o modelu. Zmierzyłam już różne i podobno w każdym wyglądam ładnie. No i nie wiem, co robić. A nie należę do osób, które lubią chodzić po sklepach i mierzyć. Moja przyszła świadkowa też nie, udało mi się ją wyciągnąć dwa razy, ale widzę, że już ma dość. :P Wypadałoby się już zdecydować na konkretny fason i zawęzić poszukiwania.
Fryzurkę bym chciałą właśnie taką, jak opisałaś. Ewentualnie z tyłu półpodpięta. Moja mama widzi mnie w lokach i cały czas mi mówi o kręceniu włosów i upinaniu loczków... bleeee... To chociaż co do fryzury mniej więcej wiem, jaką bym chiała. No i wiem, że chcę długaśny welon.
Proponuję, żebyś usiadła na spokojnie i wyobraziła sobie siebie w dniu ślubu. Najpierw wyobraź sobie swoje szczęście na gębie, wyobraź uczucie, z jakim będziesz szła do ołtarza i w międzyczasie powinien Ci się zacząć pojawiać ogólny obraz Ciebie - podejrzewam, że na tym etapie już powinnaś widzieć, w jakim fasonie widzisz siebie jako PMkę A potem idź i znajdź tę wymarzoną

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
a w ogóle, to mój kolega w poniedziałek poleciał na ślub na Filipiny, który odbędzie się w Sylwestra. Brat jego dziewczyny na co dzień mieszka w Anglii, tam poznał Filipinkę, oświadczył się...no i ślub w rodzinnych stronach Pmki. Podróż z czterema przesiadkami, a cena biletu to 4 tys. zł Najlepsze jest jednak to, że państwo młodzi zasponsorowali najbliższej rodzinie pana młodego bilety. No więc kumpel w zasadzie za free poleciał sobie właśnie grzać tyłek na dwa tygodnie na Filipny. Z racji tego, że on sam jest fotografem, to jak wróci - nie omieszkam wrzucić paru zdjęć na pocztę
Fajnie ma chłopak, nie powiem Czekamy w takim razie na filipińskie fotki

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
To życzę owocnego rozmyślania i czekam oczywiście, ciekawa jestem, co o za model, co sobie upatrzyłaś

Cytat:

No no, faktycznie sporo załatwiliście
Suknia z tyłu wygląda zjawiskowo! Z przodu niewiele widać na tej fotce, ale mam wrażenie, że jest podobna do sukni Ewusi Uważam, że świetnie w niej wyglądasz, jak dla mnie możesz brać
Nie rozumiem, ocb z tymi zdjęciami, jak to 3 pozy musicie mieć? Nie możecie po prostu zrobić sobie jakichś zdjęć plenerowych i dać do wywołania, po co w studiu?

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość

Nie marudź, ja tam Cię pamiętam
Super, że masz suknię! Ciekawa jestem bardzo, jak wygląda, rób fotki raz 2
Myślę, że szal jest świetnym pomysłem, jeśli zrobi Ci w tym samym materiale co kieca

Aaaaaaaa, Laski, jak Wam tak świetnie idzie to kupowanie, to może i mnie się dziś poszczęści! Lecę zaraz na salony, więc proszę Was, 3majcie mocno kciuki, co bym i ja mogła dziś wyjść z któregoś salonu z bananem na gębie

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:48   #688
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Hej
Wstawiam zdjęcia w mojej faworytce, napiszcie co myślicie.
Pięknie wygląda z tyłu
Stary 2011-12-29, 10:49   #689
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
Czarnooka_Paula współczuję my z TŻ-tem jesteśmy w takiej samej sytuacji jak Ty i jestem tym załamana dzisiaj i jutro będzie baaaardzo intensywne leczenie

kilianna witaj po przerwie gratuluję zakupu sukni

o biedna

to sie razem kurujemy
ja jutro musze ruszyc na szmateksy, moze dzisiaj zeby zakupic jakas cyganska suknie do przebrania za cyganke

Mia i Tosia <3

Stary 2011-12-29, 10:54   #690
melod_y
Zakorzenienie

hej.
A ja będę miała dzisiaj zły dzień, chociaż jeszcze z łóżka nie wstałam i nie składam tego na "lewą" nogę.

Wogóle męczy mnie fakt że jeszcze nie zapoznaliśmy rodziców moich z TŻta, ale czy to ja mam ich zaprosić czy czekać na reakcję moich? W końcu z przymusu nie chcę aby się spotykali
Mama TŻta wciąż napiera a mi jest coraz głupiej.. Tym bardziej że wiem że będzie poruszać tematy mieszkania, i takich innych spraw które nie do konca jeszcze mamy między sobą załatwione..
No i inna sprawą jest też to, że moi rodzice mają teraz "ciche dni" więc tym bardziej nie widzę tego spotkania...
No i nienawidzę takich "spotkań oficjalnych- jak to się mówi zmowy?"
Wolałabym aby ot tak przyjechali na kawę a nie... Sama nie wiem. nie widzę tego
No i nie wiem jak to zorganizować.. Serio.

Z innych spraw byliśmy wczoraj oglądać obrączki w Aparcie i Yes.
W Yes strasznie cwaniakowata obsługa. Weszłam w dyskusję z Panem na temat obrączek- chcemy białe złoto, na co pan powiedział że i tak się nam wytrą do złotego (bo to rodowane) Czy to prawda?
A w Aparcie spodobały Nam się jedne ale cena powala..
Co gorsze zawsze chciałam nosić zaręczynowy i obrączkę na jednym palcu, ale po prostu fatalnie to wygląda i pewnie przełożę zaręczynowy na lewą, bo na środkowy palec w prawej mi sie nie zmieści.

No to się wygadałam

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości